- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
(Tudom, régi a cikk, de most találtam rá.
)
A cikkból: [...] illetve a PowerTune profilok optimalizálásával az egész rendszer hatékonysága lényegesen javult.
Kétlem, hogy sikerülne hozni az én beállításaimat vele, mert vagy 5 éve kizárólag játéknál, és FullHD, 30FPS+ HTML5-ös videólejátszásnál lenne szükség feljebb váltani a GPU/RAM órajelet a minimumról, ennek ellenére már lassan 3 éve nem képesek olyan drivert (és hozzá - vagy fordítva - BIOS-t) írni, ami erre képes, külső programból kellett eddig megoldanom. A 15.7.1 környékére már odáig jutottak a szerencsétlenek, hogy a fészbúk társadalom számára kifejlesztettek egy négyzetet szemléltetésnek, mellé két százalékos beviteli mezőt, és egy tolókát, "tessék, OverDrive egyszerűen" felkiáltással, de azt ők úgysem tudják használni, aki meg eddig tudta érdemben állítani a kártyája fogyasztását/órajelét, az kapott egy szép nagy lompost a szájába (merthogy nem adott értéket tud állítani, hanem csak max. fogyasztást, ami persze nem lehet tetszőlegesen alacsony). A cikk témájával pedig, ha jól látom, mellé egyet hátra is, mert csak tolóka maradt a beállításhoz, és gondolom az eddigi parancssoros profilváltási lehetőséget is megszüntették, nehogy ne kelljen használni azt a primitív/kényelmetlen felületet minden átállításhoz.
Más: Custom Resolutions! Végre, ~10 év után már talán nem kell erre külső program ATI-éknál (tudom, már AMD, de leszarom)! Valaki próbálta ezt már? Úgy működik, ill. inkább úgy kérdezem, tud úgy működni, ahogyan normáliséknál kellene, azaz beírom, hogy 1920 1080 50 Hz-en, akkor azt tolja ki, és nem akar közben kommunikálni a monitorral, monitordriverrel, TV-vel, hogy tudja-e ezt (vagy van-e rákötve egyáltalán), és okoskodni? Már csak ezért, lehet, érdemes lenne cserélni a régebbi driverem.
-
Ciccuka
veterán
Megjelent a AMD Crimson 16.1.1 Beta de egy nagy nulla az egész. Nem lehet normálisan telepíteni, mert hibát ír ki (előtte pedig összes AMD driver el lett távolítva, AMD USB és AHCI-t erőlteti). Manuálisan felmegy látszólag jó minden, de az órajeleket nem veszi normálisan vissza így többet fogyaszt a gép.
Még mindig Radeon beállításokv
Ráadásul szinte semmi használható nincs a beállításokban.Egyszóval röhej. AMD párti voltam, de szerintem itt vége. R7 265-köz fél évig gyári driver (nem beta vacak) nem jött ki és most is csak egy szemét.
-
carl18
addikt
Én felrakom nem változott semmit!
vagy is én nem vettem észre!
XD
-
Gh00st
aktív tag
Ez is jol sikerult...
A regebbi Catalystok nem b@zeraltak bele az AB-e, a Crimson idaig mindegyik verzioja(15.11/15.11.1/15.2) viszont igen.Szo nelkul nullaza a ventivezerlesemet.
Meg szerencse, hogy vaporom van meg szellos hazam, igy 20%-os ventivel sem ment 71'C fole jatek kozben...nem is neztem az osd-t.
Tessek figyelni, hogy megy e a venti... -
Ciccuka
veterán
Megjelent: AMD Radeon Crimson 15.12
kötelezően fel akarja rakni AMD USB szűrő driver-t. Hát nekem nem kell az! -
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen, ha a szenzor leállt, akkor nem fogja a ventit módosítani, és mivel az alapértelmezett a 0 fordulat, így úgy fog működni. Valószínűleg már elérte a GPU belül a 100°C-ot, illetve a VRM a 130°C-t. Ettől lehet szag. Valószínű azonban, hogy a Fallout 4 terhelése nem volt elég ahhoz, hogy passzív hűtés mellett leterhelje annyira a hardvert, hogy meglassuljon vagy lekapcsoljon. Szerencsére ez a folyamat egy belső szenzortömbön keresztül működik.
A probléma az esetedben az, hogy a szenzor valamiért nem működött és ennek nincs köze a szoftverhez, mert az csak kiolvassa az értékeket, illetve vezérli a ventilátort az előre beállított BIOS profil szerint. Ez valami hardveres hibát sejtet a háttérben.
-
GeSsH
csendes tag
Sziasztok, Sapphire R9 380 4GB Nitro tulajdonos vagyok már vagy 4 hónapja, eddig semmi gond sem volt vele, a Crimson drivereket/hotfixe felpakoltam nem vettem észre semmit, egészen tegnapig. Az első észrevétel hogy fura szag van, és túl nagy csend a gépházból, fallout 4 közben pár óra játék után. Megnéztem a hwmonitor nevű progiban, hogy hány fokos a gpu, és a szerencsétlen 0° (nulla) fokot írt. Azonnal kilép, de egyébként semmi lassulás játék közben, csak a szag. Gyors restart után viszont meglepetésre már szépen írta az aktuális értékeket és azóta is(???), tehát semmit nem változtattam. Viszont most terhelés mellett valami iszonyat hangosra felcsavarja a gpu ventillátorjait. Vissza pakoltam a legutolsó catalyst bétá, és a ventiket próbálgatom most az Overdrájvban állítgatni.
Kérdésem 35%-os max venti fordulat irtózatosan kevés? csak mert 60 fokig eleve be sem kapcsol, és máshol azt írják ez a standard. Esetleg a paszta nem bírta az ideiglenes venti nélküli terhelést, és azt kéne cserélni? (mert ugye mekor a szenzor 0° érez a ventik nem pörögtek) -
Omis
senior tag
-
zolo0525
tag
Sziasztok,
Próbálta valaki R9 380 ? Rengeteg negatívumot olvastam,nem is mertem telepíteni
-
MongolZ
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #432 üzenetére
Ki gondolta volna...
-
zseko
veterán
Na nézzük:
Összetákolt? Miből szűrted ezt le?Vagy esetleg tudsz olyan gépről amit nem úgy raktak össze?Tiedet öntödében öntötték egybe az AMD logoval?
30 éve gépekkel foglalkozom én még Sinclair-on kezdtem, ha egyáltalán megvan az micsoda.
ahelyett hogy magát a céget okolnád ez miatt , hogy ezt így kiadta, az usereket hibáztatod, akik feltették.Ez az igazi fanatizmus.
"Pénzem lett volna akár felső kategóriásra is"EZ a személyeskedés és arrogancia (vagy esetleg kötekedés) (az utolsót pedig nem is jellemzem).
"de te vered itt magad egy rosszul sikerült driver után"
Ez, részemről valóban személyeskedés lett, a a tieid után."Én meg azt nem értem miért kell a másikat hülyének nézni , arrogánskodni, és arcoskodni pl. a 30 év tapasztalattal."
Ez nem személyeskedésnek lett szánva, ebbe meg te magyarázod bele, bár fogalmazhattam volna másképp is."nekem személy szerint semmi problémám nincs Nvidida driverrel,sem nyáron sem télen." Holott bőven voltak szar driverek náluk is, csak te épp szerencsésen nem futottál bele.
Itt nem magyaráztam bele semmit a mondatodba.Csak kissé sok ez a "bezzeg az nv", miközben tele a net a cáfolatával.
Ez nem rólad szól, bár az előző mondattal annak tűnhet, de nem.Én is úgy gondolom ahogy a #240-ben írtad: "Az lenne a természetes, hogy ha mindenkinél jó lenne mindenféle hókusz pókusz nélkül, de ennél a meghajtónál ez nem így van."
Itt még egyet is értettem veled.Nincs azzal semmi probléma, ha azt mondja valaki, ez a driver szar. Azzal van a probléma mikor valaki amellett kardoskodik, hogy az összes amd driver szar, bezzeg az nv-nél.
Semmi köze hozzád. Általánosságban értettem, bár szerencsésebb lett volna úgy írni, hogy "x drivere szar, bezzeg az y-nál." Arról nem tehetek, hogy magadra vetted.A hitháborút NEM én folytatom, hanem azok akik az nv-t állandóan úgy állítják be mint aki még sosem adott ki rossz drivert és soha semmi hibája.
Ez szintén nem rólad szól, ebbe is csak te gondolod bele. Ha rólad szólna, úgy fogalmaztam volna.Nincs azzal baj, hogy valaki azt mondja szar ez vagy az, csak kissé hiteltelen olyan szájából hallani aki nem is birtokolja az adott dolgot
Ez sem rólad szól."feleslegesen, mert tények ellen próbálsz meg sértegetéssel és vergődéssel harcolni.."
A tény az, hogy mindkét oldalon voltak, vannak és lesznek szar driverek, csak ezt egyesek szeretik elfelerdíteni. Nem én hisztizek meg jövök itt mindenféle tapasztalattal, meg hogy 'mit vehettem volna, de...', meg tényekkel meg szaksajtóval, meg user errorral (amit én szóba sem hoztam!) meg tökömtudja marhaságokkal...
végül egy példa a Te ferdítéseidre:
Én ezt mondtam:
"Azt nem értem, egy új alapokra épülő szinte 0 napos és tapasztalatos drivert minek kell feltenni aztán meg megy a panaszkodás (igaz én is feltettem annak ellenére hogy már olvastam a hibákról)."
Te pedig ezt próbálod a számba adni:
, az usereket hibáztatod, akik feltették.Egyáltalán ne zavarjon, hogy nem ezt mondtam, és hogy én is feltettem...
Fanatizmus az, hogy kiröhögöm azokat akik remegnek és rögtön rohannak megvenni, telepíteni bármi újat ami kijött?
Ne viccelj már
Tőlem egy sort sem olvashatsz sem itt, sem máshol, amiben azt állítom hogy az amd az istencsászár, vagy vehemensen védeném az 'oldalamat' mint teszik ezt egyes (legfőképp nv) fanok, sőt, szidtam már én is nemegyszer, legfőképp linux oldalon.
Győzködje a másikat a halál, én kiröhögöm mindkét oldal fanatikusait. -
Jaja személyeskedés az megy. Sehol nem írtam bele ilyen dolgokat amiket itt belemagyaráztál a dolgaimba. Sem azt hogy az AMD driverek rosszak.Ezek a te gondoldataid amiket te nem olvastál tőlem. Az idézett mondataim után leírtad TE mit képzelsz beléjük ennyi. A világon az összes Pc szaksajtó ezzel foglakozik, meg tele van minden hírportál ezzel, miket produkált a driver.de próbálod valami féle NV támadásnak beállítani az egész dolgot, és a szokásos user errornak., meg megy harc az AMD féle vörös szemüvegen át, a hitháború ugye,. csak feleslegesen, mert tények ellen próbálsz meg sértegetéssel és vergődéssel harcolni.. na persze, még jó hogy te jobban tudod, mint sok ezer felhasználó, akinél probléma van, meg alegnevesebb hírportálok.
És igen, nem kellene semmi hókusz pókusz ahhoz hogy egy driver működjön. Download, install, work.
Az meg , hogy valakiket hibáztatsz mert feltesznek egy megjelent nem Béta drivert, kissé vicc kategória, mert ahelyett hogy magát a céget okolnád ez miatt , hogy ezt így kiadta, az usereket hibáztatod, akik feltették.Ez az igazi fanatizmus.Ha annyira AMD ellenes lennék, a 12 éves fiamnak nem 260 x kártyát vettem volna, hanem 750 TI-t Pénzem lett volna akár felső kategóriásra is, de úgy voltam vele próbáljuk meg újra az AMD vonalat nála. semmi probléma nem volt több mint1 év alatt egész eddig.
Részemről lezártam mert nem értem miről akarsz meggyőzni, de nem kell engem semmiről. -
zseko
veterán
Olvastam, de te vered itt magad egy rosszul sikerült driver után, hogy bezzeg az nvidia, "nekem személy szerint semmi problémám nincs Nvidida driverrel,sem nyáron sem télen." Holott bőven voltak szar driverek náluk is, csak te épp szerencsésen nem futottál bele. Én meg igen (először saját, később más gépét javítva). Én meg ennek a hibájába nem futottam bele. Bár én 'csak' 20+ éve foglalkozom gépekkel, de ismerem a Sinclairt, igaz én 'csak' +4 és C64-el foglalkoztam, amazt haverom használta. Én meg azt nem értem miért kell a másikat hülyének nézni , arrogánskodni, és arcoskodni pl. a 30 év tapasztalattal. És? A hitháborút NEM én folytatom, hanem azok akik az nv-t állandóan úgy állítják be mint aki még sosem adott ki rossz drivert és soha semmi hibája. Én valóban amd párti vagyok és nem vennék sem intelt sem nv-t ha nem kényszer, de ennek ellenére soha nem állítottam, és nem is fogom állítani hogy az amd jobb, vagy hibátlanabb, és ugyanúgy elmondom amikor gépet kell összeraknom valakinek, hogy adott esetben jobban járna intellel vagy nv-vel. Azt nem értem, egy új alapokra épülő szinte 0 napos és tapasztalatos drivert minek kell feltenni aztán meg megy a panaszkodás (igaz én is feltettem annak ellenére hogy már olvastam a hibákról
). Nincs azzal semmi probléma, ha azt mondja valaki, ez a driver szar. Azzal van a probléma mikor valaki amellett kardoskodik, hogy az összes amd driver szar, bezzeg az nv-nél. Én is úgy gondolom ahogy a #240-ben írtad: "Az lenne a természetes, hogy ha mindenkinél jó lenne mindenféle hókusz pókusz nélkül, de ennél a meghajtónál ez nem így van." Csak kissé sok ez a "bezzeg az nv", miközben tele a net a cáfolatával. Mintha nem az nv-nek köszönhetné a játékos társadalom pl. a Mafia 2 és a Crysis 2 problémákat, hogy az első kettőt említsem ami az eszembe jutott. Szerintem itt zárjuk le. Nagyjából ugyanazt gondoljuk, csak én nem hypeolom mellette az nv-t. Ez a driver szar sok embernél. Nálam szerencsére nem. Ennyi.
-
Omis
senior tag
jöhetne a nem béta még idén 15.12
-
az MSI 260 X micsoda? TNT?30 éve gépekkel foglalkozom én még Sinclair-on kezdtem, ha egyáltalán megvan az micsoda.Ha elolvasod az első 2-3(205#-től) hozászolásomat ebben a topikban rájöhetsz, hogy ezzel az amúgy még AMD fanok által is problémásnak tartott kártyával sem volt problémám már jó ideje. Konkrétan ez a driver fektette meg. Tehát nem értem minek kell kardoskodni és hitháborút folytatni valami mellett ami világszinten is problémákat okoz több ezer-tízezer felhasználónak. Ez a driver NEM jó.
-
zseko
veterán
Ahogy más (legtöbbször) elfogult véleménye sem egy mérvadó szvsz. Mint ahogy egy (nem is saját gépen tapasztalt) negatív tapasztalat alapján az összesre általánosított vélemény sem az. Nincs azzal baj, hogy valaki azt mondja szar ez vagy az, csak kissé hiteltelen olyan szájából hallani aki nem is birtokolja az adott dolgot (mert az hogy másnak van, az nem tapasztalat) (és nem véletlenül hagytam ki márkát, ugyanez igaz mobil fronton is. Az én szememben pl. szar az Apple, de nem trollkodom össze a topikját mert nincs olyan telefonom (családban viszont van))
(#423) b.
Nem. Nem jobb.
Majd akkor mondj véleményt ha valóban használsz amd-t. -
Bali27
addikt
válasz
FragMaster #419 üzenetére
Nekem 7870-em van Crimsonnal, nem a javított... Jól szellőzik a házam és 30%-ra vettem a ventilátort.. Igaz amig nem nyultam hozzá se vetem észre semmilyen problémát..
Mikor jön a köv. driver lehet tudni? -
MongolZ
addikt
Azért a saját környezetedben lévő néhány ember és a világ felhasználói nem egy súlycsoport
De egyetértek, az itt reklamálók jó része olyan, hogy felrak minden sz*rt, aztán csodálkozik, hogy nem működik ez, vagy az, zöld, vagy piros oldaltól függetlenül. Csak ugye most az AMD-t divat szidni.
-
zseko
veterán
Összetákolt gépeken nem csodálkozom hogy rossz. Érdekes mód nálam szinte sosincs hibája, pedig soha nem csináltam voodoo szertartásos driver pucolást, ezt is szimplán rányomtam az előzőre. Haver meg az nv istenített csoda driverével szívott. Nincs is olyan ismerősöm aki nv kártyás lenne, mind átcserélte amd-re (ja de, csak ő még riva tnt2-t használ), de biztos mind hülye
Szóval szavaiddal élve 'nem kell itt a fényezés', semmivel nem jobb a másik oldal sem.
-
FragMaster
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #412 üzenetére
Valami más lesz ott a probléma, 7970 mellett én nem találkoztam problémával azon kívül, hogy a Fallout4-ben az iránytűn a jelölések pixelesek voltak a betöltés után pár percig. A javított crimsont még nem tettem fel.
-
BoogeyM@n
tag
Tartok ettől az új driver-től még fel se mertem rakni
-
MongolZ
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #326 üzenetére
Ez igen... és aztán jön a csodálkozás, hogy valami összeakad...
-
Ciccuka
veterán
-
Goose-T
veterán
Ez a Crimson driver lejött már valakinek a Windows 10 automatikus frissítőjén keresztül? Vagy nem is fog jönni, inkább tegyem fel kézzel? Eddig minden drivert az telepített. Egy A10-7850K APU-m van, elvileg ezzel is kompatibilis, mert ez GCN.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
#58450688 #407 üzenetére
Majd felteszem a fagyi próbája az evés az tény hogy a 15.7.1-hez képest előre lépés de a 14.9-hez képest mármint én azt tapasztaltam hogy a játékaim többségében hol 5 hol 10fpst lassulást hozott és akkor még az nfsu2-őt el se indítottam ami a 15.7.1-el el se indult...
De lehet hogy ez már annyira friss driver hogy a gcn 1.0-val nem is működik megfelelően....
Még azt is sikerült megjátszani hogy feltettem a cirmost majd eszközkezelőben vissza lőttem a 14.9 drivert win7 alatt majd újra húztam a 14.9-teljes telepítőt rádobtam a cirmost és lett teljes Catalyst felületem a 15.11 cirmos-hoz.
Ez utóbbi még csak hagyján de mintha azt olvastuk volna hogy nem fog .net keretrendszert használni a program ennek ellenére csak azt használja.
A micro laggok meg a 14.9-ben nem tapasztaltam a 15.7.1 annyira elcseszett lett hogy a gta5 be be ugrott 20fps-re (szerintem az AMD csak a bolondját járatja velünk ebben a driver históriában) mintha arra játszana hogy frissebb karit vegyenek a népek....Gondolatok
-
Lacccca87
addikt
válasz
#35434496 #403 üzenetére
Egyébként nálam is hasonló eset volt, viszont most nem emlékszem hogy én kattintottam félre vagy a telepítés bugolt be és állította át de fixen 20% volt állítva a veti nálam is.
Kicsit furcsa is volt az AC:S ben hogy iszonyat forró a GPU, aztán megnéztem beállításokat átraktam autora és szépen állítgatta a fordulatszámot. -
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA #401 üzenetére
Játékoknál lesz értelme a Crimson-nak mert pár fps-t gyorsulnak tőle, csak javítsák ki a hibákat
-
törölt tag
Nehéz elmondani, sokszor összeomlott, hiába állítottam be az automata mentést, 30 layernél amivel általában melózok cseszhettem, photoshop is produkálta, de más bajom is volt vele, mire megnyitottam pl a képek mappámat lement a nap, pedig 8gb 1600Mhz ez ramokat használok, nem hiszem hogy user error volt az összes gond, lehet az is baj volt, hogy 8.1 röl lett lefrissítve 10-re, jobb tisztán feltenni szerintem, de nekem úgysem jött be. játékok sem gyorsultak semmit sem, Nekem lassabb volt minden, de sok programot használok melóra az igaz, és sokszor minden meg van nyitva. 8.1 esen ilyen gondjaim nincsenek. Tegyél vele próbát, én is váltok majd, de még várok kicsit hátha pofozgatják még
Annyira nem gáz azért mint a Crimson, és átlagos felhasználásra biztos hibátlan
-
törölt tag
AMD Crimson Software Might Cause locked fan RPM at 20% (overheats cards) [link]
-
Raysen623
addikt
HD 6000-es szériával felraktam az új drivert (gyorsan feltelepült gond nélkül, előtte volt egy AMD féle cleaner futtatva). Minden játék hibátlanul megy vele, és nincs BUG sehol egyenlőre.
-
törölt tag
-
törölt tag
Az egy dolog, hogy sikerült így kiadni pedig állítólag minden eddiginél több teszten esett át általuk is (
), de hogy miért nem veszik le vagy legalább rakják át a béta szekcióba amíg nincs jobb az továbbra is rejtély...
Bár őszintén szólva ennek egy alfa, vagy early access szekció kéne mert nem emlékszem mikor volt utoljára ilyen béta vagy bármilyen driver ami ennyi mindent elront, pedig a szeptemberi memory leak se volt semmi -
törölt tag
Szakszerűen telepítve, mégis bugos AMD A10 6800K, és AMD A8 7600 APU gépeken is. Itt a bizonyíték. Én nem tudok játszani a te gépeddel csak a sajátommal, és mindkettőn szar!
-
törölt tag
válasz
Lacccca87 #387 üzenetére
"Venit vezérlés is tökéletesen működik igaz én nem nyúltam a beállításokhoz és a tunninghoz."
Tehát nem használod az adott (bugos) featuret és csodálkozol, hogy nálad nem jön elő a hiba... Shocking
Nálam sem jön elő, de pont azért mert az én kártyám más vezérlést használ: [link]
Akinek ilyen van annak lehet bugos: [link]
A GCN 1.0 és 1.1-es kártyák közül mindnek ilyen. -
Lacccca87
addikt
Ebben viszont van valami, mert eddig csak olyanok írtak hogy gond van akiknél van valamilyen 3rd party program.
Venit vezérlés is tökéletesen működik igaz én nem nyúltam a beállításokhoz és a tunninghoz.
Nálam sincs egyébként játékokban semmilyen hiba. (AC:S; SC2; CSGO; DOTA2; HOTS; FALLOUT4, UT3) -
törölt tag
"Be tudnád linkelni az AMD oldalán, ahol leírják, hogy BIOS-t és registry-t kell módosítani vagy ahol bármi leírás van arról, hogy milyen 3rd party programok ajánlottak."
Remélem csak összekeverted miről is van szó, gyors összegzés:
VsyncON + PowerTune alapbeállításon DPM0-DPM7 végig engedélyezve: [link]
VsyncON + PowerTune off - "buherával" max. órajelre "kényszerítve": [link]
Tehát "buherára" és "3rd party toolokra" (nem használok tuningra, mert GCN 1.2-vel nem működnek...) a jobb teljesítmény eléréséhez van szükség, mert az AMD alapbeállítása csődöt mondd
Az pedig látszik, hogy melyiken kapok jobb teljesítményt (nem az alapon)Hangsúlyozom 15.11-en nem volt ilyen, a Crimson óta ilyen szar...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #384 üzenetére
Eleve kezdjük ott, hogy a PowerTune felülbírálható. A driver betölt egy profilt az induláskor, de egy 3rd party program a driver után indul el, és a betöltött profilt akkor is felülbírálhatja, ha nincs tuning. Az AMD nem fog ezekre a profilokra optimalizálni, mert ők eleve nem ajánlják a használatát. Elmondom ők mire optimalizálnak. Alap profilra és nulla tuningra. Erre vállalnak garanciát is. Ha bármi ettől eltér, akkor a garancia megszűnik. Nyilván nem állíthatom, hogy ez a hiba, de például nálam nem jön elő a probléma, és nem kizárt, hogy azért nem, mert nem tuningolok, és nincs semmilyen 3rd party cucc a gépemen, ami befolyásolja a rendszer működését.
A gyártók jellemzően azért a csomagért felelnek, amit kiadnak. Bármi, ami azt a csomagot befolyásolja, például AB, már nem a gyártó felelőssége, hanem az AB fejlesztőjéé. De ez csak egy példa. Ezt érdemes tisztán látni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #380 üzenetére
Hogyan tudod te kikapcsolni a PowerTune-t? Vagy állítgatni ezeket a lépcsőket? Ilyenekre nem ad lehetőséget a driver.
Az szükségtelen az AMD-nek az a beállítás. Az NV-nek azért kell, mert az ő rendszerük félig szoftveres. Az AMD rendszere teljesen hardveres. Nincs szüksége szoftveres segítségre. Ezt elsődlegesen azért alakították ki így, mert a szoftver válasza nagyon lassú. Akár 500 ms is lehet. Annyi idő alatt leéghet a GPU, amikor lekapcsolási kérelmet kér. A Powertune válaszideje 10 mikromásodperc.
-
törölt tag
"Nem tesztelni kell. Vissza kell rakni a Vistából kiszedett részeket a VSynchez a Windows 10-be."
Látom még mindig nem világos: 15.11 - nincs ilyen probléma ugyanazzal a programmal, 15.11 Crimson - van, powerune off, vagy magasabb órajelre állítva a minimum lépcsőt nincs...
A baj az, hogy az AMD driver olyan órajelet állít be ami nem elég és mégsem veszi feljebb a GPU órajelet.Ezt viszont még mindig lehetne kompenzálni, ha lenne egy olyan opció mint az NV Control panelben az "Adaptív" és "Maximális teljesítmény" kapcsoló, ekkor ugyanis az adott profilban/játékban nem veszi vissza az órajelet...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #378 üzenetére
Az FRTC-hez hasonló koncepciók általánosak. Van kb. 4-5 lehetőség, hogy mit válassz. Viszont csak az AMD implementációja tud elérni lényeges fogyasztáscsökkenést. A RadeonPro implementáció olyasmi, amit a játékokba szokás építeni. Megpróbálja korlátozni a frame-számítást, így időhöz köti az adatok átadását. Ez viszont nem hoz lényeges fogyasztáselőnyt.
Japamd a VCE játékstreaminget és felvételt csinálja a GE applikációban. A RadeonPrót önmagától adta fel, mert látta, hogy jönnek az új API-k, és azoknál nincs kernel driver, vagyis minden, ami ma működik a driverekben el fog tűnni. Minden, ami ott van a vezérlőpultban a játékoknál, AA, Shader cache, FRTC, AF, stb. Nem fog működni a DX12 és Vulkan API-kkal, mert eltűnik a kernel driver.Nem tesztelni kell. Vissza kell rakni a Vistából kiszedett részeket a VSynchez a Windows 10-be. Az XPDM modellben azért nem volt gond a VSync-kel, mert nem a program vezérelte. Ma azért vannak gondok, mert a program vezérli. A driver csak végrehajtó, nem bírálhatja felül a program működését a WDDM felület alatt. De a DX12 miatt már ez is teljesen mindegy, mert még ha visszarakják, akkor sem fognak ezek működni az új API-val.
-
törölt tag
A 390 egy a sok közül, amit csak pár hete kezdtek el szállítani...
Az FRTC-re már évekkel ezelőtt volt JOBB megoldása a RadeonPRO fejlesztőjének ami mindenféle teljesítményveszteség nélkül beállította a kívánt framerértet és nem kellett semmit sem kikísérletezni...
Az érdekes az, hogy ezt a bizonyos fejlesztőt az AMD pár éve felvette a Raptr fejlesztéséhez mégsem láttunk semmit sem a munkájából (a RP meg időközben elavulttá vált... Thx AMD).
Nem kell magyarázkodni, egyszerűen le lehet tesztelni: új driver - vsync+powerune on: 40 FPS és a GPU kb. fele órajelen teker, PoweTune off GPU magasabb órajelen jár, de a 60 FPS megvan - egyértelmű, hogy a PT paraméterezése bugos és nem csak egy játékban, viszont (nálam) ebben volt a legdrasztikusabb a teljesítményveszteség.Szerk.: Thermal limit közelében a ventilátor fordulatszáma növekszik, az egyik 390X-nél például 90°C fölött már 100%-on tekerné a ventit a vbios.
De ugyanúgy ha a régi driveren beállítok 35°C-os thermal limitet a driver mindent megfog tenni (throttling 300 MHZ-re, venti fordulatszám csökkentés) hogy ezen a szinten tartsa a kártyát. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #374 üzenetére
Van referenciakártya, de csak az OEM-eknek. Viszont az XFX tudtommal szállítja dobozban is a 390-es referenciákat.
Az FRTC lényege az, hogy korlátozza a Powertune-nal a kártya sebességét, hogy tartsa a frame targetet. Az órajel csökkentésével éri el a hardver, hogy ne legyen nagyobb sebességed annál, amennyit kértél. Ez azonban nem állandó működés, mert függ a hőmérséklettől. Ezért kell ezzel kísérletezni, hogy milyen FRTC paraméter esetében kapod meg a kívánt sebességet. 30 és 200 között lépcsőnként állítható az egész, így abszolút lehetséges az adott géphez és szobahőmérséklethez igazítani a működést.
A VSync az egy másik probléma. A WDDM bevezetése óta a vertikális szinkronhoz a programfejlesztő specifikus optimalizálása kell, mert a driverekből a Microsoft kivetette ezt a beállítást, és ha ezt nem is vették ki a gyártók, a Microsoft a Vista óta eltüntette a felülbírált VSync-re vonatkozó réteget. Ezt konkrétan kivágták az operációs rendszerből. Emiatt a Vista óta a program felel a VSync működéséért és a drivernek ebbe beleszólása nincs. Ezt tökéletesen lehet látni például a Windows XP XPDM modelljével. Ott még simán tudsz driverben VSync-et állítani, és annak az eredménye jó is lesz.
Az egyetlen létező alternatíva erre, ha a program VSync implementációja nem jó, az a G-Sync és a FreeSync, mert ezek megkerülik a Windows WDDM-et.Szerk.: A hővédelemnek a ventilátor fordulatszámának növelése nem része. Ennek nagyon prózai oka van. A ventilátor mechanikus rendszer, így amíg az elér egy beállított fordulatot az beletelhet 1-2 másodpercbe. Ennyi idő alatt egy VGA le is éghet. Ezért a hővédelmet a gyártók ma teljesen elkülönítik a fordulatszámtól, mert nem éri meg arra várni, hogy a venti felpörögjön. Inkább lekapcsolják előtte a VGA-t és akkor újra kell indítani a gépet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A hőfokba ne menjünk bele, mert az lényegtelen. A kártya megvédi saját magát. Az, hogy nincs üzemi hőmérsékletet a működés szempontjából nem jelent problémát, csak a PowerTune nem lesz olyan hatékony, mint azon a hőmérsékleten, ahova paraméterezték. De működni fog természetesen. Az egyetlen eset, amikor nem működhet, ha a kártya fizikailag rossz vagy elromlott (meggyengült valamelyik kötés? ... stb.).
Én nem tudom, hogy nektek milyen driveretek van, de én egyetlen hibával sem találkoztam. Ennél többet most én sem tudok.
-
törölt tag
Az R300-as szériához referencia kártyák nélkül mihez tervezték ?
A PowerTune meg olyan "jó" a mostani driverben (is), hogy jónéhány játék szarabbul fut FRTC-vel vagy VSync-kel mert a GPU nem megy elég magas órajelen és akkor sem kapcsol feljebb ha nincs meg a kívánt FPS...
Példának okáért SC2: Vsync off: 80 FPS - 1000+ MHz, Vsync ON: 40 FPS: 600 MHz és eszébe sincs felkapcsolni
Viszonyításképp a PowerTune offolva, vsync: 60 FPS megvan(#375) Abu85 "A kártya megvédi saját magát. "
Annak a védelemnek lenne a része, hogy thermal limitnél 100% álltja a ventit, csak ugye a driver ezt nem engedi
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Sose mondtam, hogy az FX processzor jó lesz. Én azt mondtam, hogy az APU-k jók, mert az IGP-jük általános számításra használható. A Bulldozer egyébként Win7 alatt is megkapta azokat az optimalizálásokat, amiket a Win8 hozott. Ezt egy külön Windows update csomag hozta neki a megjelenés után pár hónappal. Ha ezeket feltelepíted, akkor ugyanazt tudja Win 7 alatt is. Ha nem telepíted fel, akkor úgy 10%-kal lassabb a teljesítménye.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #368 üzenetére
Akkor nem. 80°C-on a Powertune másképp vált órajelet. Ahogy 70°C-on és 60°C-on is. Ez azért van, mert a Powertune-t minden esetben hőmérsékleti határra tervezik, méghozzá a referenciához. Ha ugyanaz a termék módosított hűtése eltér a referenciától, akkor a driverben szállított Powertune már nem lesz olyan hatékony. Ez abban nyilvánul meg, hogy bizonyos időközönként nagyobb órajelet vált vissza, mint kellene. Ezt azért nem látod, mert a Powertune órajelváltása rendkívül gyors. 10 mikromásodpercenként vált órajelet, így amit a program visszaad órajel, az már egy átlagolt érték, mivel a hardver magában leméri az összes órajelet, és negyed másodpercenként számol belőle egy átlagot, amit a driver kiolvas és abból készít egy 5 másodperces átlagot, amit kiolvashat a program.
-
KAMELOT
titán
válasz
peterm711 #369 üzenetére
Hát ja valóságban a fórumtársak és nem csak itt hanem más oldalakon is hülyeségeket írnak a driverokkal kapcsolatosan.
Érdekes, hogy más fórumokon is ugyan ezeket a hibákat lehet olvasni és egyre több hiba jön elő! Abu-nak be kéne már látni, hogy baromságokat ír. FX procinál is azt írta, hogy WIN8 alatt jobban fog menni aztán semmivel sem ment jobban. Tehát hazudott!
-
peterm711
aktív tag
válasz
#85552128 #368 üzenetére
Nem csak állandó késztetést érez, hogy magyarázza az AMD kényes dolgait, az se baj ha a magyarázat teljesen bullshit. Szokj hozzá, már ez megy évek óta, még soha láttam tőle hogy azt mondta volna, hogy na srácok ezt elcseszték, reméljük hamar javítani fogják. Minden szép és jó csak a felhasználók, tehát mi vagyunk a hülyék. Ez nagyban minősíti az egész oldalt is.
-
törölt tag
"Leginkább 90°C-on működik a leghatékonyabban."
Ezt valahogy nem értem mit akar jelenteni. Remélem nem ezzel akarod magyarázni, hogy ez valójában nem is bug a driverben hanem feature... Mi az, hogy 90 fokon a "leghatékonyabb" ? Most akkor az a kártya amire normális hűtést raktak és
normális driverrelmég a 80°C-ot sem éri el akkor nem működik a "leghatékonyabban"...
A játékok felől meg sorra jönnek a reportok, hogy ilyen olyan grafikai hibák jelennek meg, lehetséges viszont, hogy ez is a ventikezelésnek "köszönhető", mert tipikusan túlmelegedéskor szoktak ilyen hibák lenni. -
KAMELOT
titán
Valahogy a rengeteg hiba után nem így vélekedik itt a többség. Üzemi hőfokja egy motornak van nem egy GPU-nak. nekem a kártyámon a VRM maxon terhelve nem éri el a 80 fokot nemhogy a 110 meg a 140-et, pedig csak 60 foknál kapcsol be a venti azt sem hallani.
Tudod volt idő nekik kijavítani mindent erre meg a 2012-es hibákat generálja az új driver és erre írják, hogy újítások. persze újítások az előző dirverhez képest. Artifact az is egy újítás!
Tudod másolgattam én is a 7970-nél elég dll*- fájl azért, hogy menjen rendesen a driver és 1 évet vártam arra, hogy a kártya rendesen működjön, mert BF3 játszhatatlan volt. Szétesett a kép, artifact, pixeleződés internetezés közben stb. -
Mikeee89
senior tag
Hello! Feltelepítettem az új drivert. Az új "catalyst" beállításainál a kijelző fülön van egy olyan, hogy gpu méretezés. Az mire való? Mert hónapok óta küzdök azzal, hogy időnként visszaáll indítás után 1024x768-ra a felbontás, holott a natív 1366x768. Próbáltam már letiltani automatikusan induló progikat, a catalyst több változatát is próbáltam. Win 8.1 64 bites rendszerem van.
-
Digitalis
senior tag
válasz
#85552128 #354 üzenetére
Kíváncsiságból kipróbáltam. Crimson mellé Trixx-el egy user profilt beállítottam, kicsit meredekebb görbével (jobb hűtés) és furmark indít. 5 mp múlva hatvan fok, ventilátor mintha nem is lenne. !? Gyorsan kilőttem a furmarkot, Trixx profilt lecsekkoltam, és meglepődve tapasztaltam, hogy nullán áll a beállított Trixx-profilban teljesen kisimulva a jelleggörbe ami 0%, tehát még csak nem is 20% alapjárati minimum, hanem nulla! Nos…Pillanatok alatt meg lehetne vele főzni a kártyát. ( Automatán beállítva, viszont semmi probléma)
szerk:
(Sapphire R7 265) -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #338 üzenetére
A Witcher 3-mal most játszok és semmiféle pixelated hülyeség nincs. A Crimson driver még gyorsabb is, mint a régebbi. A többivel nem játszok.
(#354) Szaby59: Nem tudja leégetni a hardvert a ventilátor problémája. 110°C-on megfogja a PowerTune, és elkezdi csökkenteni a hőmérsékletet. Lemegy 300 MHz-ig, és ha ott is felmegy 110°C-ra, akkor lekapcsolja a hardvert. A 87°C az üzemi hőmérséklet. A PowerTune alap működési tartománya eleve 60-90°C közötti. Leginkább 90°C-on működik a leghatékonyabban.
A lekapcsolásba még a VRM-ek szólnak bele. Azok 140°C-ig mehetnek, de a hardver már 130°C-nál lekapcsolja magát. -
FLATRONW
őstag
Ilyen már előfordult NV esetén is az automatikus vezérléssel és elgondolkodtatott, hogy vajon miért nem kapcsolt le a GPU a beépített védelem miatt. Nekem egy tippem van ezzel kapcsolatban. Valamiért hibásan olvassa ki az érzékelőből a hőmérsékletet a driver (függetlenül attól, hogy egy harmadik féltől származó program helyesen mutatja, hogy magas a hőmérséklet) és ezért nem emeli a fordulatszámot és szükség esetén nem kapcsol ki.
-
törölt tag
A gép nem minden esetben fog kikapcsolni, a kártya előbb throttlingol, de ha folyamatosan 95+ °C-on megy légáramlat nélkül akkor ha a GPU nem is, de más alkatrészekben simán kárt tehet (a VRM-ek még normál működés mellett is elérhetik a 90-100°C-ot)...
A védelem része lenne az is, hogy 100%-ra vegye a ventit ha baj van, amit a biosz valószínűleg meg is tenne, de a driver felülírja. -
törölt tag
Hőmérsékletekre sem árt figyelni:
The new driver's bug where the fans don't work properly burned my R9 280XUgyanis bizonyos esetekben bugos a ventivezérlés is:
Még jó, hogy nálam a házventikkel együtt ezt is a Speedfan vezérli.
-
Omis
senior tag
válasz
KIRA\/NOVA #349 üzenetére
na az tök jó hétfőn jön frissítés hozzá,vagy új driver?
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Nov 30. án jön a frissítés ebből is látszik hogy ez valami teszt verzion reméljük onnantól jó lesz bár én már csak külön a drivert rakom majd fel mert a catalyst továbbra is jó hozzá, nem tudom hogy az ámd-sek ezzel tisztában vannak e vagy nem, de az új felület egyenlőre kínai számomra.
Az már csak hab a torán hogy 1 év fejlesztés után a szoftver nem tart sehol se, szerintem a fejlesztési morált kezdik átvenni az ms-től
Én például egyáltalán nem tapasztaltam micro lagokkat a 14.9, sőt a DX9c játékokat is simán viszi
a 15.x verziókon nem volt ritka a kress sem de volt rá példa el se indult a játék pl: nfsu2, overlord2, gtasa
4 hónap alatt sikerült egy új felületet összedobni meg egy virtuális szemüveg támogatást hozzádobni + egyéb kis barbaságok.
Azt meg hogy a fordításokat még lemezre menti nem hozott akkora sikert számomra hogy hanyatt essek. -
bajnokpityu
félisten
jól látom,h nincs képjavítás benne? Nem mintha hiányozna, csak furi, h kivettek ilyen élkiemelés, erősebb fehér, meg mittomén minek nevezett képgányolási effektet.
-
törölt tag
players111
Parano1dIgen az fps tényleg magasabb, és egy 20k-s APU-hoz képest tényleg játszható a game. Soha semmilyen AMD driverrel nem volt ezelőtt problémám, fel tudok rakni egy drivert "szakszerűen" ezt a _-DaRk³NorSZ-_ nevezetű kedves hozzászóló vitatta aki a k@rva anyámba küldött szó szerint a videóm alatt, hogy mekkora gyökér vagyok
(innen is üdvözlöm, ha gondja ven megkereshet személyesen nyugodtan!)
Ha javítják ezt a beta állapotú Crimson szoftvert, akkor tuti jó lesz ez! -
Lacccca87
addikt
Nálam egyenlőre csak a ShaderCache dolog nem akar működni.
Nem hozza létre a mappát se ahová mentegetnie kellene, pedig "BE" opcióra állítottam a játékoknál külön (SC2,CSGO,DOTA2)
Egyébként más hibát én személy szerint nem tapasztaltam.
Fallout 4 ben sincs a radarbug. -
syler123
veterán
Nekem soha nem volt gondom a driverekkel, pedig régóta csak Amd kártyáim vannak. Ezt attól még elismerem hogy bukta, nem is tettem fel. Várniuk kellett volna a kiadással, nem tudom hogy merték ilyen állapotban kiadni, ez kérem szépen nem az Arkham Knight
-
törölt tag
válasz
#35434496 #337 üzenetére
Másik fórumról 390/290X-szel eddig ezeket erősítették meg:
Shadow of Mordor = broken radar/pixelated artifacts in certain situations
GTA V = broken radar
Mortal Kombat X = pixelated artifacts on some of the stages
Fallout 4 = broken radar/pixelated artifacts in some of the buildings (probably related to lighting)
Witcher 3 = pixelated artifacts
Battlefield 4 = pixelated artifacts in certain situations and crashes
Metro Last Light Redux = pixelated artifacts
Stars wars battlefront - visuals bugs
Fans Gpu donts stop in idleAlmost every game on my harddrive (except a few dx9 titles like pillars of eternity) is unplayable without the 15.11.1 dlls!
A "pixelated artifacts" ezeken kívül még elég sok játékban jelentkezhet...
Nyilván aki alig játszik vagy amivel igen az "pont" működik annál elhiszem, hogy minden rendben van -
törölt tag
Nem értem miért fikáztok ismeretlenül másokat? Ezen mit lehet elkúrni? leszedtem a régi Catalystot a gyári "leszedővel" restart, utána feltettem a Crimsont, és ez lett a gta 5 játékommal...mit lehet ezen elrontani? vagy 200× tettem már fel vga drivert több tucat gépre, de ilyet még nem láttam! Ez egy félkész szar, de van akinek megy. ennyi!
-
-
törölt tag
létezik, hogy ennek az újításnak köszönhetően nincsenek már gyorsbillentyűk (hotkey)?
Eléggé megszívattak, hogy csak 1000 kattintással lehet váltani a kijelzők között... -
KIRA\/NOVA
aktív tag
Armored Warfare alatt HD7770
Catalist 14.9 58-60FPS
Radeon 15.11 40-50FPSKérdem én megéri?
-
robertosz91
tag
Na gyerekek, próba képpen feltettem... Hát ez enyhén szólva bugos a GÉPEMEN. A játékok sorra fagynak le, ami meg nem, az sokkal rosszabbul fut mint a 15.7.1 whql-el. Nekem nem nagyon jön be az új kinézet, de a ccc se tetszett
majd úgyis megszokom, így nem nagyon érdekel.
Feldobtam öcsém gépére (AMD phenom ii x6 1055t, HD 6770) és jött a nagy meglepi. Semmi hiba semmi bug. (egy két textúra bugot, ami mindenkinél előjön) Gyorsult is tőle, főleg a witcher,mostmár játszható sebességet produkál rajta. Ami az én gépemen előjön, abból semmit sem tapasztaltam.
Jó lesz ez a driver, csak "optimalizálni" kellene. De az lepett meg a legjobban, hogy az én konfigomat nem nagyon lehet réginek nevezni, az öcsémé meg lassan 5 éves, a kártya ugye meg még régebbi, ugye 5770-ként kezdte a pályafutását. Mégis azon fut jól. Nem értem. De nem nagyon tudok rajta bosszankodni, ti se tegyétek, nincs értelme szerintem ,, SZÚÚSZÁÁÁH "
Jah, igen mind két gépen Win 7 64 ultimate -
törölt tag
válasz
KIRA\/NOVA #324 üzenetére
-
AeSDé Team
őstag
Hogy állunk a driverrel Win10 felhasználók körében? Bevállalható, aktív játék mellé?
-
MongolZ
addikt
válasz
jacint78 #320 üzenetére
Veled nem nyitom újra a vitát. Kb. 20 éve volt utoljára AMD/ATI-d, azóta láttál már olyan embert, aki rakott össze gépet, meg néhány utcabeli kamasz hozzád fordult, miuán szétbarmolta a gépét, hogy miért nem jó. Azóta meg itt trollkodsz és osztod a hülyeséget. Köszi, de köpök a véleményedre.
-
MongolZ
addikt
válasz
SirCsimbók #314 üzenetére
Az esetek többsége user hiba. Ez a nagy büdös igazság, csak ugye nehéz belátni. Mert valaki valaha lefuttatott egy driver/registry cleanert, mert valami fost felrakott, belepiszkált, ja, csak egy tweak progi van rajta, meg afterburnerrel szoktam állítgatni, stb.stb.stb. Csak ugye sokkal könnyebb a másikra kenni az egészet.
(#316) NandoXXL:
+1
-
Hegyirabló
veterán
Egy rakás szar ez a driver!
Nem tölti be az egyéni asztali színbeállításokat, hanem az alap beállításokkal indul. Egészen addig ez van, amíg meg nem nyitom az asztali színbeállítások menüpontot, akkor beugrik. Na de lássuk be, minden egyes indításnál ezt nem játszhatom el!
-
NandoXXL
senior tag
válasz
SirCsimbók #314 üzenetére
Nálam stabilan megy egyik gépen (Fujitsu W530, R9 290). Csak igazat adhatok neked, sok itt a jó képességű
A másik tyúkeszű meg a fia gépe miatt offol szét mindent és írja hogy NV milyen jó
-
Parano1d
tag
Nekem egy nap után pozitív véleményem van róla. Azt nem mértem le, hogy gyorsult-e a cucc, de a mikroakadások szinte megszűntek.
Az órajeleket külső progival állítom, mert a feszültséghez is hozzányúlok, szóval ezzel sincs problémám.
A fallout térképbug megvan mondjuk, és a fordítás is olyan amilyen, de amúgy rendben van.
Win10+HD7870 OC -
SirCsimbók
tag
válasz
YellowFlash #103 üzenetére
" húzom újra a windowst, mert totál szétk*rta a gépem. GG AMD"
naa, azér ennyire ne kamuzzál már
sokkal hamarabb tartom valószínűnek, hogy valamit te balfaszkodtál el, vagy azt is, hogy szimplán hazudsz, és csinálod itt a feszkót, közbe a világot meg zöld színbe látod
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Yessssssssssss
Sőt kerestem is 30percig majd meguntam mivel nem találtam sehol "de le írtam hogy csak az asztal színbeállításait tudtam állítani" és vissza a régi.
DE már a 14.9es driver se ismeri a monitoromat pedig ez egy IBM C190-es illene...
DE ha elárulod hogy holtaláltad meg szives örömmel fogadom esetleg egy képet is dobhatnál róla köszi -
KIRA\/NOVA
aktív tag
Köszi még megfontolom...
közben csak fel tettem egy gyengébb gépre (HD7750) test erejére (Armored Warfare) alatt szépen teljesít ott ahol a 15.7 driver 20-30FPS-el ment most 40-50FPS-t dob!
DE a 14.9es drivert még mindig nem élőzi meg... 60FPS Fixen HD7770-el
AMD és a 0 fejlesztés -
Omis
senior tag
hogy rohadna meg.versenyben vagyok bőven elönyben 6000e pontal erre:az amd képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt
2 nap után megint,hogy a szülés jönne rá az AMD-s majmokra!!!!
-
Omis
senior tag
hol kellene hogy létrehozzon mappát?
-
MongolZ
addikt
válasz
KIRA\/NOVA #303 üzenetére
OC-ra lehetőség zérus?
Megnyitottad egyáltalán a programot? Ha 5 mp alatt nem találod meg, az nem jelenti azt, hogy nincs!
Nézzetek már szét emberek!(#307) b.: Ha a régi drivert felrakva is megmaradt a hiba, akkor az bizony nem az új driver hibája, max csak az okozta, hogy felraktad.
-
Lacccca87
addikt
válasz
#85552128 #302 üzenetére
Hmm. Játék profilban a ShadeCache-t "BE" állásra állítottam, de nekem nem hozott létre ilyen mappát.
Egyébként minden faszán működik ezen kívül. Aztán lehet hogy ez is csak én nem találom a mappát.
Frame Rate Contorll meg most SC2 be nagyon jól jön meg a menüben olyan szinten pörög a VGA hogy ha nem korlátozom simán felmegy 90 fokra is.
-
válasz
KIRA\/NOVA #306 üzenetére
Nálam van egy öreg Belarus, vízhűtéssel
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
+ egy kis észrevétel mint ha arról írt volna a fáma hogy ez valami kis OP rendszer lesz és nem fog .net-et használni ahhoz képest .net 4.5 kell neki.
Akkor mondjuk inkább azt hogy eddig radikális fejlesztések helyett kaptunk egy új drivert ami nem kompatibilis a régi ccc-vel egy félkész ui-t és egy rahedli bugot!
Boldog karácsonyt kíván ezzel az amd minden kedves felhasználónak hogy Ro Had Janak meg!Lassan ott tartok eladom a gépem és veszek egy traktort majd megyek szántani.
-
BoogeyM@n
tag
Jó volna végre valami nv szintet belőni mert ez ami van az ....
Nekem ami nagyon hiányzik az energia takarékos mód kipusztítása egykét játéknál(gtaV, Armored warfere) folyamatosan ingázik a videokártya visszaveszi a teljesítményét valószínűleg a driver miatt vagy mittudom én.
Még nv kartyánál volt ez régebben amikor azt használtam gtaV-ben de meglehetett oldani ott hogy lekapcsoltam az energia takarékot és maximális teljesítmény-re állítottam. +Hamar jött egy új driver ami után nem volt gond többet.
de ahogy olvasom ez nem jobb hanem egyre rosszabb lesz
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Azt azért még ide írnám hogy a 14.9-es driverek óta sokat sem javult a helyzet.
A 15.XX driverek csak bugokat hoztak magukkal és lassulást a kártyámon a criminált már le se teszteltem... amíg ilyen félig kész beta szinvonalu a cucc addig hagyom a fakkban -
KIRA\/NOVA
aktív tag
HD7770 Boldog tulaja vagyok..
Feldobtam ezt a criminál izét semmit nem tudtam állítani az asztal szín beállításon kívül!
CRT Monitorom egyáltalán nem támogatja, OCra lehetőség ZÉRUS
egyetlen pozitívum hogy felraktam
Most a ccc is fent van meg ez is de a 14.9-es driver nem kompatibilis ezzel a felülettel
De a 14.9 még mindig a legjobb ehhez a karihoz.
Mi történt az AMD-vel elfelejtettek programozni vagy leépítések miatt ilyen bénák
Siralmas.... -
törölt tag
Hova mentette akkor a régi driver a shader cache fájlokat ? Mert az új már ide: "C:\Users\*winusernev*\AppData\Local\AMD\DxCache" és már van is ott 100 MB-nyi adat.
Egyébként most sem állítottam semmit, hagytam az alapértelmezett paraméteren a Battlefront és a Dragon Age Benchmark sem szaggat ott ahol a régi driverrel igen, sőt ha kikapcsolom a globális beállításoknál a Shader cache-t akkor ugyanúgy "beakad" mint azelőtt.
Szóval ha volt is, alapból kikapcsolták és eddig sohasem volt használva kb. ugyanaz mintha nem is lett volna...Mondjuk Battlefrontban mindegy is, ezzel a driverrel már nem 2 hanem 3 grafikai bug van úgyhogy visszament a 15.10-es dll, ott csak a barlang bugos, ezért kár volt WHQL-re küldeni
-
Nem értem, hogy miért állítod azt, hogy "xar az amd driver". Milyen tapasztalatok igazolják a véleményedet?
Nem kekeckedni akarok, csak arra a magyarázatra lennék kíváncsi, amit pl. én is (mint AMD videókártya haszáló) modellezni tudnék, hogy miért "xar az amd driver"? Mert számomra eddig nem volt "xar".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus STRIX GTX 1080 Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest