- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #300 üzenetére
A tökmag jótékony hatásairól nem hallottál? Androidossá válik tőle a legbutább telefon is. Kis Andersenes beütéssel......
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #298 üzenetére
Annak én sem vagyok híve....
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #293 üzenetére
Hát, hogy nem lájkolnának a fészbükkön, az tuti....
-
akaido
addikt
válasz
old rocker #289 üzenetére
Apukám mondogatja 82 évesen, hogy: "Fiam nagyon megváltozott a hétköznapi élet, és sajnos nem előnyére". Mondja ezt úgy, hogy állatorvosként-értelmiségiként dolgozta le a pályafutását az "átkosban", amiben relatíve jól élt. Kubában dolgozhatott, ahol először láttunk fekete-fehér TV műsort (igaz ott Fidel minden műsor elején legalább egy órát "befigyelt")
. Ez 1971-72-ben volt.
1990 környékén kezdtem szintén fekete-fehér Junoszty TV-t monitorként használva Commodore +4-gyel foglalkozni, majd 37 évesen kellett posztgraduális képzésben elvégeznem az info szakot, mert '97-2000 környékén itthon is már a win95-98-NT korszak nyitánya volt, szükség volt az info tanerőkre.
A szintén tanár unokahúgom már az interneten ismerkedve talált párt magának...
Nem is tudom az 1848-as szabadságharc korabeli emberek mit mondanának ha most élnének, nem is beszélve Rákóczi koráról vagy a honfoglalás korabeli magyarokról:
A vezér azt mondaná:
- Menjünk Augsburgba!
Mire mi:
- Semmi gond; két kattintás... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #284 üzenetére
Párom például sokat szív az Androidos telefonjával. Lehet jobb lett volna ha egy E66-ot vesz.
Legközelebb tuti kap valami normális telefont.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #280 üzenetére
Elég érdekes kis dolgokat bányásztál elő. Sajnálom hogy a Nokiánál így alakultak a dolgok. Jobban örültem volna ha ők dobnak ki ilyen termékeket először a piacra.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #276 üzenetére
Lehet hogy alapvetően megfelelne. Milyen most a Symbian programkínálata?
Érdekes lenne ha a jelenlegi HTC Trophy-m (WP7) mellé párhuzamosan beszereznék egyet a mindennapokban történő összehasonlításhoz. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #270 üzenetére
magamnak én se vennék de ez a családba lett olcsón. Akik meg használják azoknak még ez is túl sokat tud.
-
Mister_X
nagyúr
válasz
old rocker #263 üzenetére
Hát kövezz meg, de szerintem nem ér 20.00Ft-ot (sokan még ennél is többért rakják fel), annyiért van Nokia 500 is ami ugye Symbian^3, okostelefonokhoz mérten jóaksija van, 360*640, stb. Persze akinek hagyományos telefon kell, annak lehet az E52 a legtökéletesebb, de nálam az N86 viszi eddig a pálmát (elôbbit mé nem tudtam huzamosabb ideig használni).
-
Mister_X
nagyúr
válasz
old rocker #261 üzenetére
És valóban megér egy ilyen telefon húszezer pénzt? Mitôl különb a C5-nél?
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #259 üzenetére
Meg elég minőségi. Legalábbis nekem nagyon bejött a fém ház. Sajátom ezüst színű volt. Talám még egy GPS amit beletehettek volna hogy ne kelljen külső ha navigálni kell.
Az utód E52-ben mondjuk már volt de addigra más platformra váltottam. Mondjuk nekem a Nokia E szériája mindig nagyon tetszett. Egyszer majd ha elég jól fogok állni lehet elkezdem gyűjtögetni őket.
Páromnak egyébként régen az E66 volt az álomtelefonja. csak sajna sose engedhette meg magának. Pedig az biztos jobb lenne mint a jelenlegi Androidos G3... -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
old rocker #257 üzenetére
Komolyan fájt kicsit a szívem mikor eladtam. Remélem azóta is jó kezekben van. Kategóriájában az egy irtó klassz telefon volt. Általa ismertem meg a Symbiant is.
Emlékszem rád az E51 topikból. De már az sem ma volt (ha jól rémlik 2,5 éve adtam el). -
Dhampir
félisten
válasz
old rocker #240 üzenetére
Papp Gergely hangszóró találmánya.
-
Crucio
aktív tag
válasz
old rocker #237 üzenetére
Igazából rühelltem a nyomógombos korszakot, sosem voltam velük kibékülve, apró kijelző (pedig jó a szemem), apró gombok (nagyok az ujjaim) kis felbontású képernyő, rossz színek, stb. Ugyanannyira nem tetszett a 20 ezres, mint a 120 ezres telefon, pedig a családomnak hála néha nyomogathattam őket, de utáltam.
Szerintem mindkettőnknek igaza van, mindenki vegyen arra telefont, amire kell neki. Nekem szórakozásra kell, néha filmet nézni, zenét hallgatni, játszani, netezni, minden olyanra, amire most be kell kapcsolnom a gépet, de azért kisebb fogyasztással is meg lehet tenni átmenetileg. Pl este eszembe jut valami és megnézem, de nem kell hozzá bekapcsolni ezt az áramevő monstrumot, vagy mondjuk fb-on (amit utálok) tudom tartani a kapcsolatot a barátaimmal, mert sms-t küldeni meg telefonálni nem szeretek, az ezer forintos netből meg sok fb. üzenet kijönne a WP7 alkalmazása segítségével.
Nem nehéz ellenállni a kísértésnek, ha nincs olyan telefon, ami megfelelne az igényeimnek, így nincs kísértés, nincs minek ellenállni. Én ha telefont veszek, nem úgy fogom megvenni, hogy akkor most jövőre lecserélem, hanem akkor azt legalább 3 évre tervezem és az az idő ebben a világban, ahol két évre van tervezve egy elektortechnikai eszköz, elég sok, főleg hogy a most 2 éves KP500-asom igazából a halála szélén van, csak egyáltalán nem akarom még lecserélni..
Nekünk pl egyáltalán nincs házimozink, mert.. Minek? Miért kéne az, amit a moziban is megkapunk? Másrészt rohadt drága. Drága a FULL HD tv - ami szintén nincs, drága a hozzá való 5.1-es vagy 7.1-es hangfalrendszer, stb.. Nekünk ilyenek nincsenek. Egyetlen szenvedélyem a sport és a számítógépes játékok, így ezeknek megfelelően vásárlom a dolgokat, illetve anyám, majd ha most lesz munkám kicsit szabadabb leszek ebben, de ez már nem tartozik ide.
Szerintem jó dolog buszon, vagy bárhol zenét hallgatni, sajnos már egy éve nem élvezhetem a zenehallgatás előnyeit, mert ez a szerencsétlen telefon már fel sem ismeri a fülhallgatót - ráadásul még csak nem is jack dugós, epic face palm..
Nem igazán vagyok elfoglalt, bár barátnőm nincs. Nem értem hogy jön ez ide?
Mint írtam, én azt várom meg, ami bekövetkezett a számítógépeknél, amikor a hardver már az átlagos felhasználásnak megfelelő volt, és ahogy elnézem a telefonokat, ez még nem következett be, addig pedig nem akarok telefont venni, amíg akad a menüje. Mint mondtam, én vennék egy Lumia 710-et, de nem bővíthető a memóriája, így inkább kihagyom, pedig az lenne a legjobb választás. Nincsenek nagy elvárásaim, mai szemmel igen, de ha majd odajutnak a telefonok, mint most a PC-k hogy egy átlag felhasználásra minek erőmű, akkor majd szeretnék egyet. Szeretném kiélvezni azt a szintű pixelsűrűséget hogy ne lássam a pixeleket szabad szemmel - mert ha létezik ilyen, akkor miért is ne? Szeretném kiélvezni, hogy nem fagy fossá a telefon, mint a legtöbb Android. Ezután a KP500 után soha többé nem akarok látni akadó menüt, már az idegbetegség kerülget, amikor nyitnám meg az SMS írását és vagy lefagy a telefon, vagy újraindul, ráadásul olyan szarul érzékeli a bevitelt, hogy az valami elképesztő. De egy nyomógombos telefonhoz képest nagy a kijelzője és nekem szükségem van a PDF dokumentumok megnézésére, viszont az is olyan, hogy egy telefonon ha elég gyorsan pörgeteg, néha meg-megakad. Az én szemem pedig igen jó, észreveszem az akadásokat - még a játékokban is, és a KP500 miatt már duplán utálom.
Szóval nem nagyok a kritériumok, csak legyenek használható telefonok. Hogy számítógépnek megfelelő kritériumok? Nos, igen. Ezek már valódi operációs rendszerek, amikhez valódi számítási teljesítmény dukál, mint írtam, szerintem egy Galaxy S3 lenne a nagyjából használható szint, vagy bármelyik WP7-es telefon (lumia 610 kivételével) de én már 60 ezret is sokallok egy telefonért, nem hogy 150-200 ezret. Igen, ezek már számítógépek, de azért van velük szemben egy ésszerű pénzmennyiség, amennyit még hajlandó lennék kifizetni, mert hát azért itt sem folyik méz a csapból, sőt..Nem, nem sértődök meg, van humorérzékem, negatív kritikát is szívesen fogadok, várom az írásod
-
karldergroße
senior tag
válasz
old rocker #232 üzenetére
Kipróbáltam a profimailt, tetszik, mert gyors, a menürendszert ismertem az LCG többi programjából. Ami zavar: a widget gyakorlatilag használhatatlan, és ami a legfontosabb: a program nem tud futni a "háttérben", tehát állandóan ott van a feladakezelőben, ez zavaró.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #232 üzenetére
" esetleg tökmagos " ?????
Legjobb magos a tökmagos ! -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #222 üzenetére
Minden könyvét olvastam. Nekem a Francia história a kedvencem, 13 kötet a 16-17. századi Franciaországról, kalandos, izgalmas, és nem mellesleg hiteles. Merle a regényfolyam megírásakor hosszasan tanulmányozta Heroard doktor ( XIII. Lajos udvari orvosa ) naplóját.
A bálvány c. regénye pedig a 16. századi Itália egy kissé pajzán világában játszódik.
Nem csak szórakoztató, informatív is. -
Dhampir
félisten
válasz
old rocker #223 üzenetére
Ugyanez itt helyben, 9 hozzászólással kicsit lejjebb.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #218 üzenetére
A pilóta nélküli repülőgép. Utazás Madrapurba, ami egyik térképen sincs rajta.
Elgondolkodtató, izgalmas regény. Merle csak ilyeneket tudott írni. -
nuke7
veterán
válasz
old rocker #187 üzenetére
hogy otthon milyen számítógépet és milyen szoftvereket használ... (winfos, mekfos, linuxos stb.)
- áhh, szerintem nem. én sokat játszom - vagyis szeretnék / szeretek így pontosabb
ezért a nagygépem windows. probáltam linuxra áttérni - nem is egyszer - de a játék miatt... (6-7 distro biztos volt a gépemen, netbook-om meg mégtöbb)
aztán munka miatt vettem egy macbook-ot, most az a laptop-om...
(és nekem tényleg mindenfajta telom volt, csak bada nem)
-
nuke7
veterán
válasz
old rocker #180 üzenetére
- lehet, hogy sarkítottam, csak a fogyasztoi társadalomnak pont az az egyik célja, hogy tárgyakhoz ragaszkodjanak a fogyasztók
-
nuke7
veterán
válasz
old rocker #174 üzenetére
"Ebben konzervatív vagyok: ha megszokok, megkedvelek egy tárgyat vagy ruhadarabot, nehezen válok meg tőle.."
hát, ezt nem tudom, hogy konzervatívnak hívják-e... (de szinte biztos vagyok benne, hogy nem) - a használati tárgyaknak nagyon ritkán kellene (vagy érdemes) nagy érzelmi értéket tulajdonítani, csakhát a média meg minden pont az ellenkezőjét suggalja - az vagy, amid van, stb.én úgy vagyok a telefonos dologgal egyébként, hogy megnézem, hogy mi jön be nekem; tényleg használható-e az okostelefon... az új tényleg jobb? -> akkor váltsunk. nem? -> akkor keressünk mást.
az első okostelóm óta így van (samsung i780) és volt droidom, wp7, blackberry bold és torch2, de az iphone 4-t (4s-t) nem sikerült még überelni szerintem senkinek... (nyilván vannak kivételek)
(barátnőm szerint mostmár tartsam meg az iphone-t mert az való nekem - érdekes módon azt mondja, hogy arra még nem panaszkodtam, ergo ezt kell megtartani)
-
nuke7
veterán
válasz
old rocker #170 üzenetére
A nős dolog nem tudom, hogy hogy jön ide, de biztos...
"Mellesleg, lehet, hogy tévedek, de még adnak el Nokiát..."
Mellesleg senki nem állította az ellenkezőjét, csak azt, hogy mar vannak jobb alternatívák okostefonra mint a symbian... A Nokia az iPhone óta megy lefelé, arra nagyon későn reagáltak, és meg is látszik... Nem gondoltak, h siker lesz
De mindegy is, abban egyetértünk, hogy valamit elrontottak és hibák ritkán maradnak büntetlenül az üzleti világbanU.i: Rekviem egy alomert vagy nosztalgia egy személy vagy csoport vagy élethelyzet iránt teljesen helyénvaló, csak azt nem értem, hogyha állításod szerint nem igazan szereted a fogyasztói társadalmat, akkor miért eszközöket/ zsákutcába jutott tárgyakat és technikai fejlesztéseket "siratsz" ...?
Több is veszett Mohácsnál -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #168 üzenetére
Büszke is vagyok magamra, hisz én találtam fel !
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #164 üzenetére
Nézzék el nekem az urak,, és hölgyek
Ebből a magasröptű úri vitából én annyit szűrtem le, hogy az én telefonomnak van a legtöbb magja. És attól vagy konvencionális, ha kimosod a piszkos gatyád. De ha hagyományos ( oh, fujj! ) mosóporral teszed, bizony, cimbora, be vagy ám gyöpösödve ! És ha kételkedsz benne, hogy vajon jól tetted-e, akkor biztos lehetsz abban, hogy ambivalens vagy.
A zenéket meghallgattam. Tetszenek.
-
zdanee
őstag
válasz
old rocker #148 üzenetére
Csinálhatsz podcastot a dologról, még szélesebb réteget is érnél el vele, mint egy helyi rádió esti félórájával. Youtube és önmegvalósítás
-
karldergroße
senior tag
válasz
old rocker #155 üzenetére
A reklám definíciója németül:
persze poén akar lenni...
Werbung = "Der Versuch, Leuten Geld aus der Tasche zu ziehen, das sie
nicht haben, damit sie Sachen kaufen, die sie nicht brauchen, um
Leuten zu gefallen, die sie nicht mögen.“Tehát: a reklám egy kísérlet arra, hogy olyan pénzt húzzunk ki az emberek zsebéből, amijük nincs, azért, hogy olyan dolgokat vegyenek meg, amelyekre nincs is szükségük, azért, hogy olyan embereknek tessenek, akiket nem is szeretnek/akik nem is szeretik őket... (ez a németben nem egyértelmű...).
Van benne valami.
-
Dhampir
félisten
válasz
old rocker #152 üzenetére
Gondolták, akkor ők is belevágnak akár a csattogó szárnyú, tologatós falepke gyártásba.
(#156) letepem
Rosszmagam is csak a minőségi muzsikát kedvelem, és az lehet mélabús magyar nóta is.
Ha én ezt a nyugdíjasklubban egyszer elmesélem!...
(#155) old rocker
-
törölt tag
válasz
old rocker #148 üzenetére
nem akartam személyeskedni (sem felületes olvasni) sajnálom ha úgy vetted (vagy olvastam és értettem)
béke!
-
karldergroße
senior tag
válasz
old rocker #143 üzenetére
Van ilyen azért, csak nem a közösségi oldalakon terem, hanem a személyes találkozók, a beszélgetések és a közös zenehallgatások során. De ezt a saját gyerekeink sem értik.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
old rocker #143 üzenetére
Mondasz valamit, én is örülnék, ha a telefonom/tv-m/pc-m, stb. nem vesztené el az ára felét 1-2 év alatt, de ahhoz az kellene, hogy ne legyen konkurenciája semelyiknek, mint anno a Nokiának sem volt. Most van.
-
törölt tag
válasz
old rocker #132 üzenetére
"Igazad van. Minek ide életérzést keverni, elvégre mi mindannyian robotokból vagyunk..."
Harcosok klubjában hallottam (nagyon jó kis film pedig új hullámos)
"Amit birtokolsz, az birtokba vesz." Igaz ez mindenre. A mobilra épp úgy mint a Rock zenére vagy a Symbianra. Amit én mondok az az, hogy épp nem vagyunk robotok. Persze ez mindenkinek a saját döntése.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
old rocker #125 üzenetére
Értem én, hogy benzines, de mivel megy ?
Szóval még mindig nem értem, hogy mi hiányzik nektek a mostani telókból, ami anno. a Nokiákban megvolt.Google mapsre visszatérve: már képes offline navira...mondjuk nem úgy, mint a nokia maps, de akkor is.
-
gabe_
őstag
válasz
old rocker #132 üzenetére
"A macskák whiskast, a marhák villanypásztort vennének..."
-
hülyegyerek
addikt
válasz
old rocker #115 üzenetére
Akkor vele vagyok egy korosztály.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
old rocker #33 üzenetére
Vannak dolgok, amik jobban lekötnek (olvasás, asszony, ill. macskanevelés, ilyesmik..) Igazából szerintem az öregedés a fő ők, nem köt le annyira a buherálás. Hiányozna is a mostani szabadidőmből amit mókolásra fordítanék...
Amúgy ne vedd támadásnak, de akkor is úgy gondolom, hogy ma az Android jobban kielégíti az ( én !) igényeimet. -
karldergroße
senior tag
válasz
old rocker #75 üzenetére
A LOL-lal az a baj, hogy két értelme van: lehet "lustig" ámde "lächerlich" is... (úgy vettem ki,hogy szereted a németet...) és nem mindegy, hogy az embert szarkasztikusan kiröhögik vagy tényleg viccesnek találják.
-
PearCyp
tag
válasz
old rocker #95 üzenetére
hát mert ez a rendszer nem arra való, hogy hülyegyerekek villogjanak vele. a suzuki swift sem indul a forma 1 ben. ez már csak valami utolsó rúgás féleség volt a nokiától, hátha bejön nekik.
de ez nem változtat azon a tényen, hogy kevésbé látványos a többi os hez képest, és ráadásul nem tud kiemelkedően többet semmiben a többinél. meg gyenge hardverral szerelték őket, és ha azt mondják valakinek, hogy 1ghz processzor meg 512 mb ram, akkkor inkább megveszi mint a 600 mhz 256 mb ramosat, 1. mert ténylegesen gyengébb (de nemsokkal), 2. mert nemtudja hogy ez sokkal összetettebb dolog.
nem tudom miért vitatkozol azon, ami tény. azzal, hogy az okostelefont reklámozni kezdték, és mindenkivé elérhetővé tették, az azt eredményezte hogy lejjebb esett az okostelefonok vásárlóinak átlagos életkora. előtte nem volt ennyire a köztudatban, csak az vette akinek SZÜKSÉGE VOLT RÁ. annak volt szüksége rá, aki olyan mint te, és az meg is vette a symbiant. de akinek nincs rá szüksége, de csak okostelefont tud venni, az kvára nem azt nézi, amiket te... az emberek nagyrésze pedig nem oyaln mint te most már.
nem tudom mit nem lehet ezen megérteni.
-
karldergroße
senior tag
válasz
old rocker #95 üzenetére
Teljesen egyetértek.
A Belle-nél például az volt az egyik fantasztikus újítás, hogy 6 kezdőképernyőd lehet. Nyilván azoknak a hülyegyerekeknek kedvezve, akik azt élvezik, hogy jobbra-balra húzkodhatják a képernyőket. Csak az nem fér a fejembe, miért jó az, ha 6-ot használok, hiszen akkor bárhol is vagyok, a hárommal odébb levő oldalra három mozdulattal jutok el, viszont ha minden a menüben van csoportosítva, akkor a mozdulatok száma max 2 (és ezen még javíthatunk gyorsmenükkel is.)
Az is a Belle "nagy" fejlesztése volt, hogy a menüben minden ömlesztve legyen a'la Android. Még szerencse, hogy a rendszer továbbra is engedi a mappák létrehozását (bár almappákat már nem.)
Ez ugyanaz a dilemma, mint az, amikor a Windowsban minden kint van az asztalon össze-vissza.
Nálam 3 ikon van kint, és mégis mindent pillanatok alatt elérek a gyorsmenükkel. Ugyanígy a telefonon: csak azért van 3 kezdőképernyőm, mert az idióta e-mail-widget már az egyik felét elfoglalja, (az Annán csak kettőt használtam), de legalább ennél a verziónál egy húzásra minden elérhető, ami kell. Persze ez nem elég "menő", a menő az "élő csempe", amire a Windows (és a Nokia is" az életét tette fel. Jön egy SMS-ed és bárki elolvashatja az elejét, ha látja a kijelzőt, mert hát annak a hülye csempének élnie kell és a szöveg látszik a csempén. Mindenki olvashatja, hogy a leghülyébb haverod milyen nyomorúságos ökörséget írt fel a f@szbúkra és így tovább.
És ami a szomorú, hogy a Windows8 is ilyen lesz, amire előbb-utóbb megint csak váltani kell, hisz a másik az új gépekkel majd nem lesz jó a régi. Mindenki láthatja a haverok kretén képét, a hülye üzeneteket, e-maileket, ki amit ír. De így menő, így smooth, ez a felhasználói élmény... -
Löncsi
őstag
válasz
old rocker #95 üzenetére
löncshús szerint a szimbián miatt leragadt az alsó tagozatnál
Iróniát itt PH-n senki sem ismeri.
Én arra próbáltam rávilágítani, hogy jó, neked bejön a Symbian, de most ezért kell ócsárolni azokat akiknek android/WP7/IOS/Blackberry telefonjuk van ? Volt kezedben egyáltalán ilyen telefon?
Látom írtál PÜ-t, viszlátásra professzor úr.
-
TompapaTM
csendes tag
válasz
old rocker #31 üzenetére
Szívemből szólsz.
36 éves öreg vagyok. A részlegemen minden nap 70-80 17-21 év közötti diák dolgozik. Gyakorlatilag 300 körül vannak, de napi szinten cserélődnek. Sokat ismerek közülük személyesen is.
Érezhető a "generációs szakadék", bár úgy tapasztalom, van tekintélyem és elismerik a munkámat. Kedvelem legtöbbjüket, bár sokszor nem igazán értem őket.
Furcsa számomra ez a "pöris-nyüzsis" hozzáállás és stílus, ami náluk menő. Ami érdekes, hogy amikor én kerek mondatokban beszélek hozzájuk - humoromra is a szolid iróniával variált eufemizmus a jellemző -, kifejezetten élvezik.
Szezonzáró beszédeimet, vagy alkalmankénti "igehirdetéseimet" végigkacarásszák, megtapsolják, de a lényegét is megértik. A dolog tehát működik, tetszik nekik, ők mégis képtelenek hasonlóra. Hadarnak, kapkodnak, összeszedetlenek.
Mikor alkalmanként kiülünk kocsmázni és miénk a világ ideje, sem tudják levetkőzni a rohanást: telefonnyomkodás, fél szavak és olyan stílus, amit én szégyellnék. Nemsokára talán ők lesznek a főnökök, akik nekem adnak munkát, hiszen legtöbbjük értelmes, egyetemre járó, nyelveket is beszélő fiatal. Mégis valahogy mások...Ennyi idős koromban (mobil korszak elején, még Ericsson T28 volt a rojtos szárú farmer térgatyám zsebében) egy hétre előre beszéltük meg a haverokkal a randikat, mivel legtöbbjüknek még mobilja sem volt. Aki kétszer eljátszotta azt, hogy nem jelent meg ígérete ellenére, legközelebb már nem is hívtuk. Canossa járással felért, mire mindenkit megkeresett és újraépítette a kapcsolatokat.
Ha nekem ilyet ír, vagy írt valaki, hogy "Bocsi h nem vok ott", vagy "Lécci nyomj 1 üzit.", azt én nem értem és kész. Aki nem szán rám annyi időt, hogy kiírjon egy teljes mondatot írásjelekkel, ékezetekkel, az nekem ne írjon.
Egy szmájli, vagy lájk nem egyenlő egy mondattal. Sekélyes és semmitmondó megoldások, amik esetleg csak kiegészíthetik a mondanivalót, de nem pótolhatják azt. A dolgokra szánni kell időt és fáradságot, mert akkor lesz valós értékük. Ez persze nem azt jelenti, hogy én mindennel órákat molyolok, sőt, nagyon is szeretek haladni a dolgaimmal, de nem a minőség kárára.
Nagyon tudom értékelni, amikor egy mostani tizen-huszonéves a "légy trendi!" meg "pörgesd fel magad!" cunamival dacolva kicsit meg-megáll és odafigyel a részletekre is.Brave new world. Bizony.
-
oszi666
őstag
válasz
old rocker #78 üzenetére
még valami eszembe jutott, amiben verhetetlen a nokia, az a navigáció. 5800on eldobtam az agyam tőle, én azon ismertem meg. verhetetlen volt, haver hív este 8kor csá sör itt meg itt? mondom persze, bepötyögtem kidobta a gyalogos útvonalat hozzáigazítottam a BKVt és kész
előtte úgy kellett haditervet csinálnom otthon PAPÍRtérképpel
az androidhoz meg semmilyen ingyen térkép nincs(Illetve van a a Locus asszem, de az katasztrófa) nem azt mondom, hogy jár, hanem azt, hogy a nokia ezzel nagyon jót tett. ezért lesz a kövi telóm megint nokianameg ahogy a spiné búgta a reklámban: nokijjaaa konnekting pípül
-
PearCyp
tag
válasz
old rocker #78 üzenetére
hát ha nembírod megérteni, hogy a felhasználói élménye a symbiannak messze elmarad az androidtól és a wp7től, mert átlag emberek, szeretik a látványos dolgokat, amiben szűkölködik a symbian, akkor úgy kell veled beszéni mint egy alsó tagozatot kijárttal.
a másik dolog meg hogy kiforgattad a szavaimat. amikor azt irtam, hogy átlag felhasználóknak, akkor te "átlag felhasználónak? Mér, akinek még szimbián van, az átlagon aluli?"
pedig szerintem te is tudod hogy nem erre gondoltam... -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #75 üzenetére
LOL = Love Of Laugh, vagyis a nevetés szeretete. Szó szerint.
-
PearCyp
tag
válasz
old rocker #72 üzenetére
nem vagyok önjelölt pápa, és tanulhatsz akármennyit, de ha egy fórumban felvágsz ilyennel, akkor azzal nem nősz a szememben... ez egy fórum, ahol mindenkinek lehetősége van leírni a véleményét, a hülyéknek is, mint amiylen én vagyok. én igy látom a dolgot, a nokia jó alaposan elszúrta a dolgot, több helyen is...
@karldergroße
csak egy nagyon elvont dologgal próbáltam leegyszerüsíteni a helyzetet -
karldergroße
senior tag
válasz
old rocker #72 üzenetére
Remélem, nem értetted félre, én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy az úriember (egyébként finoman szólva
morbidízléstelen) ötlete egy teljes logikai bukfenc. -
ddekany
veterán
válasz
old rocker #65 üzenetére
Hangsúlyoztam, hogy "cégen belül". A különféle androidos felületeket különböző gyártók készítették egy viszonylag nyílt platformon... Nem mindegy.
-
PearCyp
tag
válasz
old rocker #63 üzenetére
felőlem járhattál a harvard-ra is, ez nem az a hely ahol egy kicsit is érdekel hogy ki vagy te.
(nem akarlak megsérteni, csak így gondolom, és mindenkivel kapcsolatban igy gondolom)és persze, a te igényeidnek megfelel a symbian, ahogy nekem is megfelelne, de mi nem az emberek 80% -a vagyunk. kik vesznek telefont? a fiatalok, akik azt is megosztják, hogy mikor szartak. nekik nem az a fontos, mint egy üzletembernek, vagy valamennyire hozzáértő embereknek, hanem hogy csilivili legyen, meg ehhez hasonló nem hasznos, de "jópofa" dolgok. és itt toszták el a dolgot a nokiánál, mert ezek az emberek, akik sokan vannak, és gyakran vesznek telefont, nem fognak megvenni egy oylan telefont, ami unalmasnak tűnik, nem látványos, és ráadásul drágább is.
a nokia jól ellenne még most is a symbiannal, hogyha kiírtanánk a 18év alatti embereket a világról. -
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #60 üzenetére
Kösz, ez érdekes infó.
Én Jane Austen régies, kissé nyakatekert körmondatain edződtem. Magyarul se könnyű kibogozni a gyakran 6-8 soros mondatait, hát még angolul ! Tetszett a stílusa, ezért nem adtam fel, szorgalmasan szótáraztam, igazi kihívást jelentett. A harmadik, vagy negyedik könyvénél vettem észre, hogy jé, már szótárazni se kell ! Jó kis agytorna.
Nekem tetszenek a szmájlik, olyan vidámak ! -
Male
nagyúr
válasz
old rocker #31 üzenetére
Jó összefoglaló, számomra főleg a műsorok rész miatt... borzasztó, hogy már egy ismeretterjesztő filmben sem lehet információkat betenni, mert az unalmas, semmit nem lehet rendesen látni, mert állandó effektek, zoomolgatások, kamerarángatások és vágások kellenek, mert anélkül is állítólag unalmas... végül sikerült elérniük, hogy annyira izgalmas, mozgalmas lett az összes ilyen műsor, hogy inkább nem is nézem. Mondjuk legalább azóta olvasok, ott (még, amíg ki nem találnak erre is valamit) én határozom meg, mikor van vágás ( lapozás © ).
-
PearCyp
tag
válasz
old rocker #53 üzenetére
nem a reklámról van szó. (miért nem reklámozták akkor a symbiant)
de szerintem rendelkezel annyi intelligenciával, hogy ne légy oly butuska, hogy nem vagy képes megérteni, hogy nem a média a lényeg, hogy a tv ben reklámokban androidot látsz, meg max wp7-et.
itt arról van szó, hogy az android forog, meg szines meg fiatalos pörgős, és akiknek fontos, hogy miylen telefonjuk van, (akik vesznek telefont) azoknak az a lényeg, hogy jópofa, látványos készülékük legyen.gondolj bele, hogy a 2 legfelkapottabb rendszer a wp7 és az android. mindkettö sokkal látványosabb, és könnyebben kezelhető, mint a symbian, és az átlag embereknek ez tetszik.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #53 üzenetére
Ezt úgy érted, az én telefonomban is vannak még kihasználatlan, rejtett értékek ?
Átlagos felhasználó lennék ? Hűűű, lehet, hogy a tökmagos trükk után .....?Bocs, de úgy értelmezem, ahogy akarom.
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #49 üzenetére
Ez most vicc, vagy komoly ???? Ha vicc, miért nincs mellette szmájli?
Hogy érted ? Próbáljak bele tökmagokat tömködni, vagy csak szórjam le megint ? Ha nem pucolom meg a tökmagot, úgy is használ ? Huhh, de nehéz helyzetbe hoztál, nem akarom elrontani a műveletet, kb. annyira vagyok hájtek, mint egy feszítővas. Sőt, a génjeimben sincsenek kódolva az ilyen furfangos trükkök, aszonták a génbankban, : XX - ez a magácska beépített processzora ( ez valami profi dolog lehet! ), használja rendeltetésszerűen !Brother ? Na, már csak ez hiányzott !!!!
-
PearCyp
tag
válasz
old rocker #47 üzenetére
nem lett használhatatlanul elavult, cska nem tudja felvenni a verseny a wp7 tel és az androiddal. biztos lennének emberek, akik szerintem sokkal jobb lenne, de az átlag felhasználóknak nyomatják az android ot meg wp-t, meg be is jön nekik mert látványosabb sokkal mint a symbian, és nagyobb a felhasználói élmény
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #44 üzenetére
Szívesen, máskor is, csak szólj, mire van szükséged.
Most kitaláltam magamtól, véletlenül, nem furcsa ?
A 100 éves villanykörtés videót pár héttel ezelőtt láttam, tényleg megdöbbentő, mire képesek a cégek a profitért ! Tanulságos, én is csak ajánlani tudom mindenkinek.
Olvasni is szeretek, Mozartot is szeretem, sőt, Debussyt és Beethovent se vetem meg. Jééé, kimentem én is a divatból, mint a telefonom ? Sebaj. Pörgök egyet erre a zenére, elolvasok egy fejezetet a Potterből, és......máris hepi vagyok !
-
moonlight115
őstag
válasz
old rocker #31 üzenetére
Old rocker, teljesen egyetértek veled.
Kicsit tovább gondolva a " pörizést " , tessék : [link]Nekem egy fekete Sony mobilom van, lehet vele fényképezni, de én csak egyszerűen telefonálásra használom. Hát mi másra ?? Telefon, ez a neve, nem ? Fogalmam sincs, hogy hány magos ( ? ). Egyszer véletlenül rászórtam egy marék tökmagot. Az számít ?
De a csengőhangja tetszik nagyon. A Potter filmek zenéjét hallgathatom, míg a hívó fél a körmét rágja, ( vedd már fel, te hülye 3.14....! ) mert ő siet, ugyebár, én viszont remekül szórakozom. Itt mindenki olyan szépeket írt a mobiljáról, szégyellem, de az enyém egy levetett cucc, még az unokaöcsémé volt, akit nagyon szeretek. Ha megszólal telefonom rejtélyeket, titkokat idéző zenéje, mindig rá gondolok, vajon most a haját vasalgatja éppen, vagy vizsgázik az egyetemen, netán szerelmével enyeleg ? Benne felejtett a mobil ( stupid ) memóriájában egy pár vicces üzenetet, ezeket olvasgatva néha jókat derülök.
Szóval, az enyém egy stupid, friendly mobilephone. It makes me smile if I wish to. -
Löncsi
őstag
válasz
old rocker #31 üzenetére
tipikus jelensége vagy mobilozó korunknak, persze, lehet, hogy tévedek
Igen tévedsz, mivel sose voltam telefonfüggő, de azért ne istenítsük a Symbiant, nem is kapni lassan ilyen OS-el szerelt telót. És nem kell ehhez tininek lenni, ha az ember megnézi az S3-at videókban, ott pl. szemre látszik azért mit tud egy teló, lenne pénzem vennék is ilyesmit, ha gyorsabb miért, ne?
-
Löncsi
őstag
válasz
old rocker #31 üzenetére
-
kissz84
tag
válasz
old rocker #31 üzenetére
Ezt ennél jobban már kifejteni se lehetne
Legalább helyettem is kijött belőled -
Löncsi
őstag
válasz
old rocker #11 üzenetére
Ez tény, bár mostanság a 2.2/2.3 a népszerű (+4.0 az új generációs telókon). A kezelőfelület pedig amúgy is ízlésre szabható (GO/ADW/Pro Launcher-ek), szóval egyéntől függ mivé alakítja számára kedvessé (márha valakinek nem tetszik a gyári UI).
-
rep3at
őstag
válasz
old rocker #3 üzenetére
A hozzászólásom nagyszerűen kifejti azt hogy én is akartam írni valami hasonlót mostanában, csak a lustaságom okán sikerült megelőznöd
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged