- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
TompapaTM
csendes tag
válasz
old rocker #31 üzenetére
Szívemből szólsz.
36 éves öreg vagyok. A részlegemen minden nap 70-80 17-21 év közötti diák dolgozik. Gyakorlatilag 300 körül vannak, de napi szinten cserélődnek. Sokat ismerek közülük személyesen is.
Érezhető a "generációs szakadék", bár úgy tapasztalom, van tekintélyem és elismerik a munkámat. Kedvelem legtöbbjüket, bár sokszor nem igazán értem őket.
Furcsa számomra ez a "pöris-nyüzsis" hozzáállás és stílus, ami náluk menő. Ami érdekes, hogy amikor én kerek mondatokban beszélek hozzájuk - humoromra is a szolid iróniával variált eufemizmus a jellemző -, kifejezetten élvezik.
Szezonzáró beszédeimet, vagy alkalmankénti "igehirdetéseimet" végigkacarásszák, megtapsolják, de a lényegét is megértik. A dolog tehát működik, tetszik nekik, ők mégis képtelenek hasonlóra. Hadarnak, kapkodnak, összeszedetlenek.
Mikor alkalmanként kiülünk kocsmázni és miénk a világ ideje, sem tudják levetkőzni a rohanást: telefonnyomkodás, fél szavak és olyan stílus, amit én szégyellnék. Nemsokára talán ők lesznek a főnökök, akik nekem adnak munkát, hiszen legtöbbjük értelmes, egyetemre járó, nyelveket is beszélő fiatal. Mégis valahogy mások...Ennyi idős koromban (mobil korszak elején, még Ericsson T28 volt a rojtos szárú farmer térgatyám zsebében) egy hétre előre beszéltük meg a haverokkal a randikat, mivel legtöbbjüknek még mobilja sem volt. Aki kétszer eljátszotta azt, hogy nem jelent meg ígérete ellenére, legközelebb már nem is hívtuk. Canossa járással felért, mire mindenkit megkeresett és újraépítette a kapcsolatokat.
Ha nekem ilyet ír, vagy írt valaki, hogy "Bocsi h nem vok ott", vagy "Lécci nyomj 1 üzit.", azt én nem értem és kész. Aki nem szán rám annyi időt, hogy kiírjon egy teljes mondatot írásjelekkel, ékezetekkel, az nekem ne írjon.
Egy szmájli, vagy lájk nem egyenlő egy mondattal. Sekélyes és semmitmondó megoldások, amik esetleg csak kiegészíthetik a mondanivalót, de nem pótolhatják azt. A dolgokra szánni kell időt és fáradságot, mert akkor lesz valós értékük. Ez persze nem azt jelenti, hogy én mindennel órákat molyolok, sőt, nagyon is szeretek haladni a dolgaimmal, de nem a minőség kárára.
Nagyon tudom értékelni, amikor egy mostani tizen-huszonéves a "légy trendi!" meg "pörgesd fel magad!" cunamival dacolva kicsit meg-megáll és odafigyel a részletekre is.Brave new world. Bizony.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Gumi és felni topik
- Star Trek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Raspberry Pi
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest