Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• old rocker

veterán

válasz #13260800 #151 üzenetére

semmi gond: peace.

hülyegyerek: nem csak a konkurenciáról van szó. Erről: még egyszer berakom a linket, hátha valaki nem látta, esküszöm, érdemes végignézni: [link]

A Nokia önmagának is konkurenciájává vált azzal, hogy látta, kiket hódít a konkurencia. Gondolták, akkor ők is belevágnak akár a csattogó szárnyú, tologatós falepke gyártásba.

• old rocker

veterán

válasz #13260800 #137 üzenetére

Neked külön válaszolok. Ha megtisztelnél azzal, hogy a hozzászólásaimat nem ilyen felületesen kezelnéd, rájönnél, hogy nem sokkal tagságom kezdete óta egyre gyakrabban idézem - ebben a topikban is - a Fight Clubból: "Mi mindannyian egy jól bevált fogyasztói szokás melléktermékei vagyunk." S miközben a filmből idézel, neked sem esik le, hogy a cikkem nem elsősorban a Symbián kontra Androidról szól; az csak a petting.

A C7 - vagy az E52-es topikban leírtam: vagy 7 éve készítettem egy, egyenként 30 perces rocktörténeti sorozatot. 15 adásig jutottam el, aztán részben a tulajdonosváltás, részben egyéb szempontok (szerzői jogvédelem) miatt abbahagytam. Televízióban elég necces a zenét dvd, kép vagy képekből összevágott klipekkel alátámasztani. Elvette a kedvem a kollégák hozzáállása is, vagy komplett hülyének néztek, mit erőlködök, vagy fintorogtak, huh, micsoda zenei ízlés. Volt abban Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath, Iron Maiden, Ozzy és Dickinson szóló pályafutás, Dire Straits, az intellektuális rock nagyágyúiból Simon and Garfunkel. Az újak közül való Nightwishsel fejeztem be. Azzal cseszegettek, ez csak egy rétegműsor. Mindig élesen reagáltam, bmeg, de mekkora? 16 év alatt készítettem pár műsort, közöttük olyat is, amiért elég komoly elismeréseket kaptam. De nekem mégis többet jelentett az, hogy az egyik néző 3 sarkot utánam kerékpározott, hogy elmondja, mennyire tetszett neki a Deep Purple és milyen jó, hogy olyan sztorikat tudhatott meg, olyan dalszövegeket ismerhetett meg, amiről fogalma sem volt. Egyébként nálam vagy 18 évvel fiatalabb fazon. Teltek az évek, de mindig elő-elő bukkant egy "rajongó"... egyszer Bpestről hívott egy nő, a 33 éves férje nagy Purple rajongó, meg szeretné lepni születésnapjára a műsorom Deep Purple-lel foglalkozó részeivel születésnapjára. Mennyiért vagyok hajlandó neki dévédére lemásolni? Természetesen ingyen és bérmentve kapta meg tőlem a másolatokat. Egyszer Békéscsabáról egy 16 éves fiúcska az egész sorozatot meg akarta tőlem venni. Utoljára vagy öt évvel a műsor befejezése után egy 35 éves csóka (postánál dolgozott) hívott meg a kocsmahivatalban egy sörre; ő Iron Maiden rajongó volt.

Hogy jön ez most ide? Elárulom. Többször mondtam a helyi, fiatal rádiós vezetőknek: adjanak nekem heti fél órát. Rádióban gyerekjáték megcsinálni azt, amivel (tetejében önszorgalomból) napokig pöcsöltem a tévében. Ők is azt mondták: nem, mert nincs rá igény. A hallgatóik nem ezt akarják hallani, ez csak egy szűk rétegműsor...
    Közben három rádió tülekedett ugyanannak a rétegnek a kegyeiért: a 10-30 év közötti korosztályért. Számomra meg az ő house, rap, tuc-tuc zenéjük kínzás. De, a kommercializálódó világban senki sem meri felvállalni, hogy legalább megpróbálja megismertetni, megszerettetni velük a hard és progresszív rockot.

Lehet, hogy nem pontosan idézem, de a lényege ez, ami alapján szabadon lehet asszociálni: hát Bástya elvtárs már le van sz@rva? - ha már filmmel kezdtük.

• ddekany

veterán

válasz #13260800 #131 üzenetére

Technikailag ez valószínűleg ma is igaz... azaz, ami miatt egy Symbian Belle "fiatalosabb" és azért nem tetszik az régebbi Nokia felhasználóknak, az jobbára csak a felszíne az egész rendszernek. Ez szoftver, tehát baromi rugalmas tud lenni (ha jól van megtervezve), tehát mikor először elindítod a telefont, akkor simán lehetne kérdés, hogy pörgő kamaszt játszol, vagy régi vágású arcot (azaz praktikusság mindenek felett, vagy ilyesmi). Nyilván többlet munka a Nokiának kétféle felület, de ez csak a felszíne az OS-nek, tehát összességében nem igaz, hogy sokat dobna a költségeken százalékosan, viszont talán megtarthatnák azt a bizonyos lojális kisebbséget, és ez már csak megérné. Már ha tényleg praktikus (nem érzelmi) van gond az új felülettel... (Hogy ez fragmentáció? Amíg pont azok az alkalmazások futnak rajta, csak kicsit máshol találod az ikonjukat meg ilyenek, addig szerintem nem az.) De valahogy sosem ez történik, hanem csak a többséget nézik, a komolyabb kisebbséget meg kukázzák. Hát nem tudom jól kalkulálnak-e pénzügyileg... azt hinném, hogy a komolyabb vevő nagyobb eséllyel visszatérő, nagyobb eséllyel nyúl mélyen a zsebébe, jobban hirdeti az igét...

• old rocker

veterán

válasz #13260800 #131 üzenetére

Igazad van. Minek ide életérzést keverni, elvégre mi mindannyian robotokból vagyunk... az életérzés, egyáltalán, érezni valami iránt felesleges szentimentalizmus, amikor már valaki iránt érezni valamit, lassan az is az.

Bennem egyébként az fogalmazódott meg, milyen furcsa, pont a fogyasztásra késztetett fogyasztók védik a fogyasztói társadalmat ...

A macskák whiskast, a marhák villanypásztort vennének...

Ja, jut eszembe, remélem, eljön az az idő is, amikor a USER nem csak testre szabhatja, hanem otthon össze is szerelheti, esetleg meg is gyárthatja a készülékét. Az lesz ám csak a mobiltelefon individualizmus kánaánja!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés