Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• akaido

addikt

válasz old rocker #289 üzenetére

Apukám mondogatja 82 évesen, hogy: "Fiam nagyon megváltozott a hétköznapi élet, és sajnos nem előnyére". Mondja ezt úgy, hogy állatorvosként-értelmiségiként dolgozta le a pályafutását az "átkosban", amiben relatíve jól élt. Kubában dolgozhatott, ahol először láttunk fekete-fehér TV műsort (igaz ott Fidel minden műsor elején legalább egy órát "befigyelt") :). Ez 1971-72-ben volt.
    1990 környékén kezdtem szintén fekete-fehér Junoszty TV-t monitorként használva Commodore +4-gyel foglalkozni, majd 37 évesen kellett posztgraduális képzésben elvégeznem az info szakot, mert '97-2000 környékén itthon is már a win95-98-NT korszak nyitánya volt, szükség volt az info tanerőkre.
    A szintén tanár unokahúgom már az interneten ismerkedve talált párt magának...
    Nem is tudom az 1848-as szabadságharc korabeli emberek mit mondanának ha most élnének, nem is beszélve Rákóczi koráról vagy a honfoglalás korabeli magyarokról:
    A vezér azt mondaná:
    - Menjünk Augsburgba!
    Mire mi:
    - Semmi gond; két kattintás...

• akaido

addikt

"Használom én is a „fészbükköt” … csak növekvő ellenszenvet érzek a „kattanj rá, zizzenj rá, moccanj rá, oszd meg a barátaiddal, buli, haverok, fanta” stb. szlogenek iránt. Nem tudom eldönteni, hogy ez valóban az öregedés jele nálam, vagy csak az arcomba ordító fogyasztói társadalmi attitűdök, a popularizmus iránti megvetés jele? Nem tudom, korszerűtlenné váltam-e azzal, hogy nem tudok azonosulni a tuc-tuc, hip-hop, rap zenével, ragaszkodom a hard, a progresszív rock és az igényes heavy metál zenei irányzathoz és a symbiánhoz? Kicsit megkeseredetten szemlélem azt a világot, ahol a chat és az SMS lenyúlta az interperszonális kapcsolatokat…"

Az információ áramlásának gyorsulása ill. az informatika folyamatos változása hozza magával ezeket az érzéseket nálam is. Informatika tanárként állandó megújulási kényszerben vagyok, hiszen nem mindegy naprakész-e az embörfia a hallgató diákok előtt vagy sem. Ennek ellentmond nem is kicsit, hogy sem SymbianOS sem An_Droid_os :) telefonom nem volt és nincs a birtokomban. A lányomnak már van Galaxy ACE -je, de én az IPhone köv. generációjában beharangozott kivetítős billentyűzetre és 3D kijelzőre vagyok kíváncsi.
    A közeljövő nagyjából az MS Surface szerű kezelőfelületeké, és a Különvélemény c. filmben látható vezérlőpanelben lesz fellelhető: [link]

Visszatérve az idézett szövegre: Ezekkel az érzésekkel vagy együtt úszik az ember és felveszi a fonalat akár kényszerből avagy netalán kedve van hozzá, vagy ha tudja-bírja stb... Lehet azonban "asszongya": A kommunikációs "ősrobbanás" előtti időszakban is működött a kapcsolattartás pl: "feketholló" levelek, képeslapok, Macskafogó csőposta, lovas futár a'lá Pony Express, esetleg füstjelek, tam-tam dobok, tehát aki nem hajlandó a fenti ritmust elkapni, annak még élnek a "retro" "comcsatornák" is.
    80 éves apósomat évekig kellett győzködni a vezetékes telefon bevezetésére is, mert szerinte aki meg akarja találni, az ezt meg is teszi. Végül is igaza van....

Új hozzászólás Aktív témák