Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

válasz PearCyp #244 üzenetére

Közben találtam újabb információkat, itt és nagyon röviden itt.

A fődíjas középiskolás, Papp Gergely, egy új műszaki megoldással olyan hangszórót fejlesztett ki, amely nem a hagyományos hangszóróelv alapján működik. Különleges megoldással, egyedi kialakítású mágnes-kört épített, melyben két külön álló lengőtekercs foglal helyet és légréses indukciója jóval nagyobb, mint a szokásos hangszóróké. A hangminőség egyértelműen felülmúlja a legjobb hangszórókét is.[/I

Video a többi fiatal feltalálóval együtt.

• DÖBRÖGI

csendes tag

válasz PearCyp #173 üzenetére

Minden egy súlycsoport aminek a kereskedelmi ára közel azonos. Amennyiért anno a Minit vettem, annyiért közepes Symbianos nokiát vehettem volna. Vagy mi alapján szeparáljam el? nettó vízkiszorítás?
    Egyetértek az itt elhangzottakkal, az igazi biznisz az appstore, meg play, meg store. Tényleg egy csontüres linuxot kapsz , egy esetleg kicsit berhált GUI val, de alapvetően harmadik féltől származó dolgokat használsz.
    Én is láttam ezt a villanykörte összeesküvéses kisfilmet, ügyesen bemutat egy tulajdonképpen a szemünk előtt zajló jelenséget. Mindig újabbat, jobbat, CSAK akkor leszel boldog ha ezt az újat megveszed, csak akkor fogsz mosolyogni és csak akkor fognak szeretni. Ez pörgeti az ipart, ami jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, jó az embereknek, hiszen fillérekért hiheti azt hogy jobb lett neki, hiszen megvett valamit, amitől a reklámban mosolyognak a színészek.
    Ennek a bulinak két vesztese van: a kisebbik a vesztes cég, aki nem bírja az iramot (pl Nokia) , a nagyobbik maga a Föld, aki, vagy ami közel sem ilyen nyersanyag kihasználásra lett tervezve, és belátható időn belül fogja azt mondani , hogy "sziasztok".
    Visszatérve a mobilokra: én egyszerűen azért szeretnék vásárolni Nokiát, mert számomra ő az európai márka, mégha tudom hogy most Kínában gyártják is.

• old rocker

veterán

válasz PearCyp #83 üzenetére

Szerintem te nem értesz sok mindent, de mindegy. Te minden statisztika nélkül azt állítod, hogy a symbián azért nem kelendő, mert látványban alulmúlja pl. a droidokat és biza, a 18 éven aluli agy a szemen keresztül gondolkodik. És mi van akkor, ha a legszélesebb vásárlóréteg mégsem azok voltak, akik apuci farzsebében turkáltak, hanem azok, akiket nem az érdekelt, hogy milyen gyönyörű metálisten3.14csájás háttér van a telefonon, hanem az, hogy az a téma mennyit fogyaszt, illetve a telefon mit tud? Mert a magamfajtának, tudod, aki löncshús szerint a szimbián miatt leragadt az alsó tagozatnál, de ennek ellenére szellemi munkát végez, nem az a lényeg, hogy milyen hátterek csillognak, hanem az, hogy az ergonómia minden követelményének megfeleljen és ne zabálja az akkumulátort. De mondok neked egy konkrét példát: a trémobil is úgy gondolta, hogy a bellés frissítésnél rátesz még egy lapáttal az új módira, vagyis ők aztán a legeslegjobban fogják keresni a hülyegyerekek kedvét; s amikor frissítettem a deBellára, majdnem elhánytam magam. Volt abban minden sz@r, spártai hős c. játéktól kezdve minden baromság, ugyanakkor például az ápgrédelt quickoffice-mat szépen visszacsupaszította a read-only változatra. Ugyanakkor az addigi 322 MB helyemből 182 MB maradt. Az idióta játékokat még letörölni sem lehetett. A mobilszaküzletes haverom csinált a szaküzletben önálló szoftverrel frissítést, így lekerült a spártai idióta játék és társai. Most 284 MB szabad helyem van a cén, vagyis 102 MB szemetet raktak fel a trés szoftverrel, hogy az angribirds és társaira izguló hülyegyerekek majd jobban gerjednek a Nokiára. Szerinted a magamfajta, öneltartó, szellemi munkás és értelmiségi réteg elfordul az ilyen módon elbutított symbiános telefontól? Vagy veszi, mint a cukrot, mert spártai kardozós fiúcskát lehet vele játszani? Magyarán: lehet az is, kisfiúcska, hogy a Nokia ott bukott egy nagyot, hogy azokat vesztette el a tinik kegyeiért folytatott versenyben, akiknek inkább egy E66-szerű üzleti telefon jött volna be... Mert ez a réteg adta a kölkének is a pénzt a csilivili telefonokra is... Tudtál követni?
    Elárulom neked, hogy az E66 annak idején úgy fogyott, mint a cukor.

• oszi666

őstag

válasz PearCyp #89 üzenetére

igazad van, számomra tök érthetlen hogy miért kell a mobilnak forognia, villognia, brekegnie, csippania, visítania minden egyes gombnyomásra. múltkor egyik tmában azt kifogásolta egy srác, hogy ha elfordul a képernyő nincs meg a forgás effekt, mekkora kalap sz@r a rom... ha új telefont veszek első dolgom, hogy minden effekt ki, kamera meg nyomáshangok off. nekem a telefon ne sípoljon állandóan.

• Löncsi

őstag

válasz PearCyp #83 üzenetére

úgy kell veled beszéni mint egy alsó tagozatot kijárttal.

Lehet tovább nem is jutott, annyira lekötötte a Symbian, hogy kibukott. :DDD

• old rocker

veterán

válasz PearCyp #74 üzenetére

A lófsz akar nőni a szemedben, és felőlem hülyeséget is írhatsz, csak ne autentikus felsőbbrendűséggel; miután megpróbáltál kioktatni, mint egy hülyegyereket szokás, abból, ami szakmám, mit vártál? Elismerem, hogy bocsi, de csak az alsó tagozatot végeztem?!

oszi, gabe: köszi. A 3310-et én is szerettem....

• old rocker

veterán

válasz PearCyp #66 üzenetére

Pendejo, nem a hely szelleme kedvéért írtam; csak azért bátorkodtam megemlíteni, hogy esetleg többet tanultam ezekről a dolgokról, mint te, a mobil marketing önjelölt pápája.
    Nem óhajtottam ugyan egy generációs adok -kapokba belemenni, de szerinted a 18 éven aluliak veszik csak és kizárólag a legtöbb telefont apuka pénzén? A Nokia ott cseszte el, hogy belement egy olyan versenybe, ahol a fő cél a tinik és az őket mentálisan nem nagy mértékben meghaladó fiatal felnőtt korosztály kegyeinek a megnyerése volt a cél. Ez a verseny, megsúgom neked, egyszer megbosszulja magát; akkor az óvodásokat fogják a gyártók célba venni? Amit pedig befejezésként írtál, bölcsességet, az nem éri el a válaszadási küszöbszintet.

• karldergroße

senior tag

válasz PearCyp #66 üzenetére

Ha ez a tömeggyilkosság bekövetkezne, akkor sem adnának el több symbiant, legfeljebb kevesebb androidot...

• karldergroße

senior tag

válasz PearCyp #59 üzenetére

Nem az alkalmazásokkal van baj a WP7-ben, hanem az ilyenekkel, mint pl. többek között:

nincs bluetooth
    nincs equalizer
    nincs mass storage mód (tehát amikor egyszerűen csak rámásolsz valamit a telefonra)
    nem bővíthető
    nem szinkronizálható normálisan az Outlook-kal (pedig microfos mind a kettő)
    nem ébreszt kikapcsolva
    NEM KÜLDHETSZ MELLÉKLETKÉNT DOKUMENTUMOT csak fotót... (hihetetlen...)
    nem menti el az sms-ek piszkozati példányát, tehát vagy elküldöd, vagy elveszted a szöveged
    nem szerkesztheted a továbbított maileket

és a szoftveres hiányosságokat nem orvosolhatod más szoftverrel, mint a symbiannál. (pl. Opera a szar gyári böngésző helyett, vagy LCG a zenelejátszó helyett.)

Vagyis annyira "letisztult" azokkal a hülye csempékkel , hogy számomra gyakorlatilag használhatatlan oprendszer. De, persze, tök f@szán néz ki.

Az android meg semmivel sem letisztultabb, legfeljebb látványos.

Mindkettő viszont egy dologban minden bizonnyal jobb a symbiannál: a marketingben.

• old rocker

veterán

válasz PearCyp #56 üzenetére

ne legyek butuska... Hombre, ne is zavarjon, hogy kommunikáció elméletet tanultam (többek között) az egyetemen; 16 év tévézés alatt valamit elsajátítottam a reklámokból is...

Az android fiatalos meg pörgős... és ezt magadtól találtad ki, ugye? Ránéztél valakinek a kezében egy androidosra és rögtön, ezekkel a szavakkal megállapítottad...

Pont a lényeget nem veszed észre: amit írtam, az nem csak a symbián kontra más telefonokról szól; egy jelenségről, hogy miért vagyunk mindannyian egy jól bevált fogyasztói szokás melléktermékei...

Engem speciel qrvára nem érdekel, hogy felkapottabb, csilivilibb, látványosabb és trendibb; ha könnyebben kezelhetőbb, az esetleg, bár már nagyon azonosultam a symbián eddigi logikájával. Engem az érdekel, hogy az e-mailjeimet le tudjam szedni, meg tudjam nyitni, a mellékleteket le tudjam menteni, esetleg bele tudjak szerkeszteni; erre a célra nekem változatlanul kiválóan megfelel a profimail, ami szerény véleményem szerint toronymagasan a legjobb szimbi jános program. Igaz, a legdrágább is, csaknem hét ropi az ára. Teljesen független attól, hogy az üzenetek érkezési, tárolási helyének a belső memóriát vagy a memória kártyát használom; gyakorlatilag csaknem tudja azt, amit egy pécés levelező program. Ezen kívül tudjak word, excel, ppt stb. file-kat kezelni és esetleg szerkeszteni, tudjak sms-t is átirányítani, tudjak hívást szelektálni, szűrni, a naptáramba bejegyzett találkozóknák (megbeszélés, riport) a telefon legyen automatikusan néma üzemmódban, utána váltson vissza (ezt a best profile progi kiválóan elvégzi), tudjak zenét hallgatni (a céhét mp4-et is lejátszik), avi formátumot is tudjak nézni, szükség esetén tudjak rajta netezni, tűrhető képeket csinálni; mellesleg a céhét ragyogó, hd videót csinál; ne törjön össze, ha leejtem és legyen valami dizájnja. Lehessen vele ingyomba navigálni, ha a szükség úgy hozza. Legyen benne számológép. Megfelel ezeknek a kritériumoknak a C7-es? Meg. Kinézetre a droidok (főleg a téglalap alakúak) szerinted fiatalosabbak? Vagy a céhetesnek túl gatyarohasztó, parasztbácsis kinézete van? Nem. Hát akkor? Engem a saját egyéniségem érdekel, a saját felhasználói szokásaim. Nekem vakerálhatnak, hogy zizzenjek rá, kattanjak rá, pörögjek, mindig legyek képben, állandóan osszam meg a barátaimmal, hogy most sikeresen kaksiztam... engem nem ez érdekel.
    Amikor a céhetes, vagy a másodtelefon e52-es (ami mellesleg egy hétig bírja szuflával, és ez nagyon sokat nyom a latba) lassítani fogja a munkámat, az életvitelemet, mert már olyan gyorsnak kell lenni a telefonkezelésben, mntha vadnyugati stukkerpárbajt vívnék, majd akkor váltok. De amiket te felsoroltál, az csak a fogyasztói társadalom csordaszelleme.

• karldergroße

senior tag

válasz PearCyp #56 üzenetére

Mennyiben kezelhető könnyebben?

(És az miért jó mondjuk a jelenlegi WP7-ben, hogy kevesebbet tud, mint a jelenlegi symbian?)

• old rocker

veterán

válasz PearCyp #50 üzenetére

átlag felhasználónak? Mér, akinek még szimbián van, az átlagon aluli? Amúgy kösz a felhasználói élményt kifejezést. Ugyanis lehet, hogy az átlag júzernak lóf@sz szüksége van a magasabb szintű felhasználói élményre, ha kezébe adnak egy Nokiát, megy egy androidosat, nem is érti, mi a különbség, de a reklámok a fejébe verik, hol kapja a nagyobb felhasználói élményt.
    Lassan értem, miért devalválódtak a szexuális émények: az átlagos felhasználó már a telefonjától elélvez.

• old rocker

veterán

válasz PearCyp #46 üzenetére

Ez is igaz, már klf. formában kifejtettük. De újra csak azt tudom kérdezni: használhatatlanul, súlyosan elavult lett? Már szóra sem érdemes kategória?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés