Új hozzászólás Aktív témák
-
zlin
tag
Egy jól megírt operációs rendszer + azon futtatott szoftver esetén igazából csak egy hatalmas biztonsági tartalékot személyesítene meg a 4 mag. Talán így ki lehetne védeni a túlmelegedést. Ha valami folyamatosan 100%on pörgetné a 4 magot egy 8-10 mm vastagságú telefonban, akkor szerintem szép lassan ráolvadna a készülék a kezünkre. Ha valami passzív hűtőbordával ki is tudnák vezetni a hőt, akkor meg ott égetne. Akksik fejlődése? Érintőkijelzők érintésre reagálásának gyorsulása? Vándormadarak melegebb vidékre költözése?
-
Maxentius
addikt
2 éve még mindenki a 600 Mhz-et éltette meg h az elég lesz. Akkor még az volt, most már nem az...
(Avagy a 2 mag ereje is nemsokára kevés lesz...)
-
zoli1982
tag
Itt egyeseknek elgurult,,, ahogy olvasom a kommenteket... Akik szerint nincs szükség a 4 magra, akkor mit csináljon egy processzor fejlesztő cég? Zárjon be??
-
umek7
őstag
válasz
Depression #139 üzenetére
Látom alapjában véve nem érted az egészet, mellesleg tudatlan is vagy. Részemről befejeztem.
-
Cannabis7
senior tag
válasz
Black-core #111 üzenetére
az azért nem teljesen hülyeség, nagyon kis fénynél is képes lehet vmennyi energiát termelni, néha jól jöhet, meg am is h dolgozol, vagy otthon vagy csak kiteszed az asztalra és szépen töltődik, nekem tetszik az ötlet
-
Depression
veterán
Mi az, hogy nem veheti fel a versenyt QMSM7227 a snapdragonnal? Mi az, hogy alaptalan összehasonlítás? Ki harcolt akkor eddig azért, hogy ne legyen jobb proci, hanem optimalizálni kell?!
Mellesleg az x10 mini pro meg azért gyorsabb ugyanazzal a procival, mert kb. negyed akkora képernyőjének a felbontása. De én nem erről beszéltem.
-
umek7
őstag
Egy 600 MHZ-es QMSM7227 egyértelműen nem veheti fel a versenyt egy 1GHZ-es Snapdragonnal. Egyébként a Blade még mindig nem érte el a maximumot amit ki lehet belőle hozni, de ennyire alaptalan összehasonlítást rég láttam.
(#133) dabadab: Valamilyen szinten foglalkoznak vele, de ha mégis akkora hangsúlyt fektetnek rá, akkor mi a francért van minden egyes Androidos készülékre moddolt kernel, moddolt rom, stb? Nem a programozókat fikáztam ezzel, csupán amíg a gyártó a saját érdekeik alapján kérik tőlük a rendszert, addig ez így is marad.
-
dabadab
titán
"A programozók mindig csak annyira törekszenek hogy a szükséges minimum meglegyen. Extra/teljesítménynövelő/optimalizáló stb. dolgokkal egyáltalán nem is foglalkoznak, sőt mi több magasról tojnak rá..."
ROTFL.
1. De.
2. A ceges programozok alapvetoen azzal foglalkoznak, amit kiadnak nekik. Ha uj feature-t kell implementalni, akkor azzal, ha bugokat kell javitani, akkor azzal, ha optimalizalni kell, akkor azzal. -
umek7
őstag
válasz
Depression #130 üzenetére
Akkor azt mondod hogy az X10 mini pro-ban található QMSM7227 600mhz szétalázza sebességben a ROM-olt Bladet, és ez annak köszönhető hogy jobb a vas?
Nem inkább annak hogy az SE modderei több energiát öltek a gyári szoftverbe és jobban optimalizálták? Csak azért mondom mert mindkét készülékben ugyan olyan CPU van, az SE-be mellesleg kevesebb RAM/ROM. Egyébként is az SE-nel mindig nagy hangsúlyt fektetnek az "optimalizációra", míg a Blade-nel nem véletlenül kell annyit buherálni hogy jól szuperáljon a cucc. Ha olyan ROM-ot raksz rá aminek a moddere ért is hozzá, és nem csak tákol akkor azért nagy panaszaid nem lehetnek a készülékre, ésszerű keretek között értve. A képernyőfelbontást meg fel sem hozom inkább...
-
umek7
őstag
válasz
Depression #128 üzenetére
Itt kezdődik az hogy én tudom miről beszélek, te pedig csak találgatsz. Egyébként a Blade-n elég sok játék rezzenésmentesen fut, akadnak olyanok is amiben apró szaggatások vannak, de az árkategóriájában nincs még egy olyan készülék amin annyiféle játék elindulna. Egy elavult, 600mhz-es vastól az úgy bőven szép teljesítmény, pláne ha a még mostanában folyó új kernel projekt is jól fog működni.
-
Depression
veterán
Én meg csak annyit nem értek, hogy honnan jönnek neked ezek a számok az optimalizálásról. Honnan tudod azt, hogy most az optimalizálás hiánya, vagy szimplán a túl gyenge vas a rendszer alatt a hibás az akadozásokért?
A blade-emet szanaszét flasheltem, egy közös tulajdonságuk volt: mindegyik rom-on ugyanúgy akadoztak a játékok. -
Rickazoid
addikt
Valamit nem veszel figyelembe (mások sem), pedig nemrég írtam le. Az ARM-nak komolyabb céljai is vannak ennél, az asztali PC és notebook piacra akar betörni két éven belül. Ehhez az kell, hogy legyenek már most hasonló processzorok, amiket ezzel a reklámhadjárattal jó mélyen beültetnek a vásárlók fejébe, hogy a jövőben a PC-jükbe is ARM-os processzort vegyenek, vagy notebookból válasszanak ARM-os példányt.
Senki nem gondolja komolyan, hogy egy telefonban szükséged lenne 4 magra és 2,5 GHz-re, főleg a jelenlegi ARM architektúrával, de ez része az előkészületeknek és része a látszatnak is, hogy milyen közel járnak az asztali PC-k és notebookok teljesítményéhez, mert az átlag júzer csak annyit lát, hogy a 4 magos processzor a gépében 2,5 GHz-en fut, míg az új, sokkal olcsóbb és sokkal kevesebbet fogyasztó 4 magos ARM processzor szintén 2,5 GHz-en fut, a rá írt programok optimalizálásáról és magának az architektúrának a kulcsszerepéről meg fogalma sincs. Magyarul nem tudja, hogy abszolút nem számít a magok száma és az órajel, ha teljesen különböző architektúrákat hasonlítunk össze.
De most ezzel, hogy a telefonokba ezeket beerőltetik, azt érik el, hogy mégis így hasonlítsák össze az emberek őket, ezt itt is láthatod, a legtöbb hsz, ami arról szól, hogy ez már szinte asztali gépes teljesítmény, nem veszi figyelembe, hogy ez egy 32 bites ARM, az meg egy 64 bites x86_64, sok esetben Hyper Threadinggel és sok esetben külső videokártyájuk van, aminek van dedikált memóriája, ami igen gyors és nagy méretű manapság, tehát a különbség ég és föld, a látszat viszont hogy az ARM az Intel nyakát szorongatja. Erre rágyúr még a Windows 8 ARM kompatibilitása is, azzal is megmagyarázzák, hogy húdejó meg húdemindjárt utoléri a PC-kben lévő CPU-videokártya duót.
Ezért kellenek most ezek a processzorok, nem mert szükség van rájuk. -
umek7
őstag
Amúgy az alkalmazás programozó szempontjából a több magosra optimalizálás annyit jelentene, hogy igyekszik a hosszabb ideig tartó műveleteket több párhuzamosan elvégezhető feladatra (szálra) szétbontani.
Ez is beletartozik az optimalizálásba, csak persze ez közel sem ilyen egyszerű, nem is véletlenül van ilyen kevés 2 magot kihasználó alkalmazás, játék.
Ez független az egyszálas optimalizálástól, mert az másról szól. Szóval ezek nem valamiféle egymás után következő lépések.
Nyilván, de ha nem volt egyértelmű akkor arra utaltam hogy az egy magnál sincs minden perfektül megcsinálva, pedig azért annyira nem lehetetlen küldetés, sőt.. csak itt jön képbe az amit lentebb is írtál.
Nekem pontosan azzal a koncepcióval van bajom hogy mindenkinek megéri közel sem a legjobb rendszert létrehozni, csak a felhasználóknak nem. Helyette inkább megy a vakítás hogy vegyél 2 magos készüléket 100 ezerért, meg majd jön a 4 magos is, és van aki ezeket védi, sőt még igazat is ad nekik.
-
ddekany
veterán
"nem sikerült normálisan optimalizálni a rendszert még az egy magos készülékekre sem"
Amúgy az alkalmazás programozó szempontjából a több magosra optimalizálás annyit jelentene, hogy igyekszik a hosszabb ideig tartó műveleteket több párhuzamosan elvégezhető feladatra (szálra) szétbontani. Ez független az egyszálas optimalizálástól, mert az másról szól. Szóval ezek nem valamiféle egymás után következő lépések. (Ahol meg a több szálból automatikusan profitálsz, az az, amikor több alkalmazás aktív egyszerre, tehát pl. nem akad meg az angry birds csak mert épp jött egy SMS, vagy ilyesmi.)
"A programozók mindig csak annyira törekszenek hogy a szükséges minimum meglegyen."
Ez olyan, hogy én esetleg szeretnék többre törekedni (mert mondjuk geek meg maximalista vagyok), de a megrendelő nem tart rá igényt. Azaz, nem akar nekem rakás plusz munkaidőt kifizetni, erőszakkal meg bajosan lehetne eladni azt neki ("márpedig én ezt kurvára jól megcsinálom, mert ez a szerelmem, és te kifizeted"). Na meg hát a határidők... úgy szabják meg őket általában, hogy ha nagyon lelkiismeretes vagy, biztosan rondán elcsúszol. Ezzel szemben az újabb és újabb CPU-kat, ha egyszer megtervezték őket, lehet okádni a gyártósoron. Persze ez is pénzbe kerül a vásárlónak, de mivel a készülékeket úgy gyártják, hogy 1-5 év alatt szétrohadjanak, a szoftver vásárlói számára az újabb CPU-k beszerzése nem egy elkerülhető plusz kiadás. Ha akarja a vásárló, ha nem, a gépe teljesítménye nőni fog, és a szoftverek erőforrásigénye meg ahhoz igazodik. Mindig próbálsz hatékonyabban szoftver fejleszteni (ami sokszor az erőforrásigényt növeli), és egészen addig elmész, amíg az elterjedt hardver teljesítménye azt megengedi.
-
umek7
őstag
válasz
Depression #121 üzenetére
A hangsúlyom eddig is azon volt hogy nem sikerült normálisan optimalizálni a rendszert még az egy magos készülékekre sem, a kettőt még túl korai lenne véglegesen leírni hisz nem láttuk hogy mit tud teljes palettájában, csupán abból kiindulva hogy az eddigi 2 magos készülékek sincsenek a toppon, illetve hogy egy 1 magos telefonból felspékelt rendszerből is elég szép dolgokat lehet kihozni,... persze attól nem lesz kétmagos, és soha nem is fog annyit tudni, de engem igen is zavar hogy nem tudom kihasználni a telefon 100%-os tudását csak a háromnegyedét pl.
Szerinted az android programozói felvették a nagy jutalmat, és épp a bahamákon élvezik a nyugdíjas éveket, az irodát meg már benőtte a gaz, és senki nem foglalkozik az új hardverekhez való igazodással?
A programozók mindig csak annyira törekszenek hogy a szükséges minimum meglegyen. Extra/teljesítménynövelő/optimalizáló stb. dolgokkal egyáltalán nem is foglalkoznak, sőt mi több magasról tojnak rá...
Íme, bejelentették!!!, hogy majd lesz 4 magos arm proci, te meg azt kifogásolod, hogy nincs ma semmi, ami ezt támogatná.
Persze hogy károgok, hisz a 2 mag is szinte fölösleges még manapság, akkor miért kellene hasra esnem a 4 magtól, mikor..
-
FET-MEN
veterán
gyerekek...100 hsz egy nap alatt..kemény..
-
Depression
veterán
A szoftver igazodik a hardverhez. Íme, bejelentették!!!, hogy majd lesz 4 magos arm proci, te meg azt kifogásolod, hogy nincs ma semmi, ami ezt támogatná.
Szerinted az android programozói felvették a nagy jutalmat, és épp a bahamákon élvezik a nyugdíjas éveket, az irodát meg már benőtte a gaz, és senki nem foglalkozik az új hardverekhez való igazodással? -
umek7
őstag
Én sem azt mondtam hogy az optimalizálás annyi hogy rákattintunk egy gombra és voálá kész is. Természetesen nem lehet mindent "optimalizálás" címszó alatt elintézni, sőt, kell a rendszer állandó fejlődése, még ha az olykor túlzásnak, illetve feleslegesnek látszik. Csupán arra próbáltam rávilágítani hogy dobhatnak alá 10 magot is amennyiben az alap szoftveres támogatottság fele annyira sem fejlődik mint a hardver.
-
ddekany
veterán
"4 mag nélkül is futna egymástól függetlenül az élő háttérkép, zene, programok, játék meg mi egymás, csak jól kellene beoptimalizálna azt a nyamvadt rendszert."
Az nem "csak" dolog... az is sokba kerülne ám. Mellékesen lehet, hogy maga az OS elég jól optimalizált, de akkor is van néhány harmadik féltől származó alkalmazások ami nem, és erre nincs reálisan ráhatása mobil gyártónak vagy a Google-nek. Meg vannak feladatok, amik egyszerűen eredendően számításigényesek (hangfelismerés pl.), szóval hiába optimalizálod minden kevés neki.
Amúgy sem biztos, hogy a magok számán kéne lovagolni, mert valószínűleg jobb az egy 1 wattra eső számítási teljesítménye 4db 1 GHz-s magnak, mint 2db 2 GHz-snek, csak persze elég szálat kell használnia a programoknak. Ráadásul, mint említettem, lehet hogy az inaktív magot nem fogyasztanak szinte semmit (táp kapuzás).
Ezt a "be"-zést meg próbáljátok már elfelejteni... "beoptimalizálna"? Miben tér el az "optimalizálna"-tól? Szóval, nem kell oda "be".
-
Robertoq
őstag
Biztos van benne 1-2 fake, de anno amikor a SGS2-ről megjelent 8 hónappal a bejelentés előtt egy spec akkor is sokan"fakeltek" és a végén a kijelző felbontáson kívül stimmeltek a dolgok. Lassan kiderül...
-
Dany007
veterán
válasz
Depression #114 üzenetére
Azért egy bizonyos szintig lehet optimalizálni.
Pc-n pl jó példa a CoD4 vs Crysis. Crysis gépigénye - a valós - majdnem duplája a Cod4-nek viszont kinézetre akármilyen szép is, nincs kétszer olyan szép.Szóval mobiloknál is lehet optimalizálni egy bizonyos szintig. Persze az Apple-nek a legkönnyebb, hiszen egy hardverre kell, nem pedig ezerfélére, mint android esetében. Ez tény.
-
Hihehe
csendes tag
Hehe. Asztali gépembe van 4magos magonként 2.5 ghz-es AMD proci és( tudom h nem csak ettől függ)de fullon mennek legújabb játékok is... Ja és vajon Az akksi h fogja bírni ezt?? 2óránként tölteni Kell?
-
umek7
őstag
válasz
Depression #114 üzenetére
Ha nem értesz hozzá akkor egyértelműen a legjobb kifogás az hogy a fenébe az optimalizálással.
-
Borote
addikt
válasz
Nemrég volt róla cikk, hogy a kijelző a saját fényét is felhasználná. Nekem ígéretesnek tűnt
-
Rickazoid
addikt
válasz
Erre találnak ki olyasmiket, mint a napelem-fürdőruha. Képzeld el ugyanezt pulóverben vagy kabátban, esetleg sapkában vagy kalapban. Irtó hülyén nézne ki. Mondjuk ha az akkuk nem váltanak generációt egy-két éven belül...
-
Rickazoid
addikt
válasz
aSzakember #102 üzenetére
Óriási különbség van azért architekturális szempontból az ARM és az x86_64 közt, utóbbi javára. Amíg az ARM nem éri utol, esélye sincs a gyártóknak az Intellel szemben teljesítményben. Persze újra lehet írni a programokat ARM-ra, hogy kevesebbet tudjanak, ezáltal megelégedjenek a gyengébb architektúrával, de azzal sokat veszítenénk. Most a gigahertz háború folyik, ez vette át a helyét a megapixel háborúnak. De ahogy utóbbi se jelentett minőségbeli javulást, előbbi sem fog, ahhoz az architektúra szintjén kell megújulni és felnőni a feladathoz. A nyers erő semmit sem ér, ha nem hatékony a processzor "gondolkodása".
(#108) Dany007: telefonba azért kell, hogy legyen mivel eladni jó drágán és meglegyen a reklám, hogy majd amikor az ARM készen áll egy architektúrával, amit asztali gépekbe szán, le is gyártották a gyártók és talán távolról nézve majdnem eléri majd egy olcsó Intel processzor teljesítményét, akkor az embereknek már ott legyen a fejében, hogy ilyen is van és könnyebb legyen eladni.
-
Dany007
veterán
válasz
Cannabis7 #106 üzenetére
Erről van szó. Ma már a legtöbb játék és komolyabb program is kihasználja a két vagy több magot. Lásd szinte az összes graf. program, tervező program, 3D tervező program stb...
De hogy telefonon minek azt végképp nem értem. A több magot megértem, persze, csak azt nem, hogy mi a fenének egy telefonon egyszerre 10-15 programot futtatni?
Azt kéne megérteni, hogy az okostelefont nem munkára találták ki. Jó dolog netezni rajta, lehet e-mailezni ha szükséges, esetleg office alkalmazásokat használni. PDF-et olvasni, hiszen ez ma már nagyon elterjedt. Ez mind fontos és hasznos lehet akár munka akár a hétköznapi élet kapcsán.Na de egy olyan programra, ami érdemben ki is használja a 4 magot semmi szükség sincs egy telefonon. Senki komoly ember nem fog grafikai munkát végezni egy telefonon. Sem 3D, vagy egyéb tervezést sem. Sőt HD filmeket sem telefonon kéne rippelni
Az általános home-office használatra pedig bőven elég az egy, esetleg két magos hardver.
-
Rickazoid
addikt
És a cikk utolsó mondata a legfontosabb.
(#95) Robertoq: ez Fake. A processzor, a RAM, a belső tár, az NFC és a kijelző mérete még hihető, bár a processzornál már ébredhetnek kétségeink, de a kijelző felbontása (5:4-hez képarány? Mért nem már egyből 1:1?), az akku mérete és a kamera bűzlik.
-
Cannabis7
senior tag
azrét számítógépen szépen látszik a 2 mag előnye, egy 1 magossal még a netezés is akadozós, főleg ha mellette más is megy a háttérbe (igaz nekem 25-30 ablak is meg van nyitva általában), 2 maggal már sokkal gördülékenyebb.
Tabletnél ugyanígy jó lehet a 2, 4 mag. telefonba viszont már én se tom elképzelni, hogy minek a 4 mag, a 2 mag még elkellhet néha-néha játékon kívül is, de a 4 mag már tényleg max csak a játékokhoz kellhet, bár sztem még oda is sok.
1 magos telókra is elég durva grafikák vannak már, meg amúgy is sokkal fontosabb a beépített grafikus mag. -
umek7
őstag
válasz
Depression #90 üzenetére
4 mag nélkül is futna egymástól függetlenül az élő háttérkép, zene, programok, játék meg mi egymás, csak jól kellene beoptimalizálna azt a nyamvadt rendszert. A PC-s hasonlat teljesen jogos, csak itt az a probléma hogy még a 2 magot sem igazán lehet kihasználni pár játék kivételével (a programokról inkább ne is beszéljünk), nem hogy a 4-et.
-
aSzakember
tag
Nemsokára telefonon fogunk photoshoppolni meg videókat vágni is =P
Aztán a sokmag-többmag-mégtöbbmag dolog után kapnak valami jó kis gpu-t is a mobilok, és akkor mehet a Half Life 2 telefonon =D -
Dany007
veterán
-
Robertoq
őstag
Specifikáció a februárban bemutatandó Galaxy S III-ról:
- 2.0GHz quad-core CPU
- 1.5gb RAM
- 32gb internal memory (with sd card slot)
- 4.65 inch Super AMOLED III with 1280x1024 (352ppi)
- 2250mAh battery
- 10 megapixel camera with 1080p / 60 fps
- NFC -
jooker82
nagyúr
Kb 30 féle konvertert próbáltam már,ebből nemtudom mennyit,de elég sokat az 1 magoson....A sony vegast azt 1 magoson nem próbáltam,de ott már szerintem a Ram is akadály lett volna...
Tény,h lehetnek majd programok melyek csak 2 magra lesznek irva,mármint androidon belül,de nem csak emiatt érdemes 2 magos telefont venni,hanem a már emlitett több dolog egyszerre futtatása miatt is.... -
jooker82
nagyúr
Igen és rá irtad a konvertálást......konvertálni 1 magos géppel is lehet...nade mellette minden más meghal...Emléxem a legelső laptopomon...1magos....egy erősebb convertálásnál egy weblapot nemtudtam megnyitni....és itt jött utána a 2 magos gépem...mely más egyébben nem sokkal volt erősebb,de a konvertálás mellett nyugodtan netezhettem, filmezhettem,v játszhattam...
A 2 mag szerintem erre való....
A 2x-em 1080p-be vesz fel és játszik le szinte mindent.... Tehát,ha a 2.2 nem használná ki a 2 magot,akkor lesem játszani az 1080 p-t....v fel se venne...az állitásod szerint...
Én nem a te véleményed akarom piszkálni...de sokan szerintem nemis igazán tudják mit takar a 2 mag....csak megrögzöttségből irják,h nem használja ki...vagy mert épp nekik nincs olyan telójuk... -
Xaels
félisten
"Egyébként egy számitógépre milyen program van ami használja a 2 magot??" - Én erre reagáltam te meg jössz a mobilos multi tasking-gal. Semmi köze a kérdésnek és a válasznak ahhoz amivel reagáltál rá kb.
Amúgy ha már mobilon érdekel mi az ami kihasználja a több magot: DiCE Player, de mondjuk a gyári Videórögzítő alkalmazásokat is említhetném. Kell az 1080p-hez az erő.
-
Depression
veterán
Egy játékot tudok. Az a neve, hogy android.
Egy telefonnál pont a multitask a lényeg. Az, hogy rengeteg program fusson egyszerre. Minek 4 mag? Azért, hogy egymástól függetlenül fusson a játék, a torrent, a a milliónyi widget, meg a live wallpaper.
Most ugye prociról beszélünk, nem android fikázásról. Tehát megértem, hogy az ios, és a winmo nem tud ezekkel a procikkal mit kezdeni, mert ott nincs igazi multitask, viszont az android rengeteg előnyt szerezhet ezekkel. Pont azokat az akadozásokat lehet kiküszöbölni vele, ami miatt a legtöbben szídják az androidot.Amúgyis az optimalizálásra nem érdemes túl sokat költeni, pc fronton is mindig erőből oldották meg.
Egyébként is, a pc-k útvonalait követi az arm is. PC-ben is hamarabb volt 2 mag, mint olyan progi, ami ki is használta, és emlékezhetnél az első athlon64-ekre is, az első 64 bites progi akkor jelent meg, mikor ezeket szerintem már nem is forgalmazták.Továbbra sem értem, hogy mi a bajotok a hardverek természetes fejlődésével. Senki nem kötelez ezeknek a megvételére, ha nem tudtok mit kezdeni vele.
Be fog itt is következni az, hogy az áltagfelhasználónak nem kell megvenni a csúcsgépet. Ez miért baj? -
Xaels
félisten
3.0 még mindig a Honeycomb ami már megjelent és csak Tábla gépekre van, a következő nagy mobilos(és Táblás) verzió a 4.0 lesz alias "Ice Cream Sandwich". Az, hogy van-e alkalmazás ami kihasználja vagy sem az idő kérdése, bár lehet, hogy van ami kihasználja már csak nem terjedt még el a köztudatban, hisz nincs túl sok ilyen hardverrel szerelt készülék.
De megint csak tereled a témát.
-
jooker82
nagyúr
Nade várj...Nem én szoktam azt állitani,h " jelenleg a 2 magnak semmi értelme egy telefonban,mivel semmi nem használja ki...majd a 3.0-tól lesz értelme"
Akkor ezt mért irják...??
olvass bele a Melyik okostelefont vegyek c topicba és ezerszer leirták,aki 2 magos telefonra pályázik...h nincs értelme....
A kérdésem tehát a következő...(.hátha megért már végre valaki):
A 3.0 android után mivel lesz több értelme a 2 magnak???? -
Xaels
félisten
"Egyébként egy számitógépre milyen program van ami használja a 2 magot??" - Ezt a kérdést akkor, hogy kellene értelmezni?
Illetve
"Na és ebből mi derül ki?? hogy 2,v több komoly program is szépen fut egymás mellett....
Mintahogyan a 2x-emen is ha 18 program van megnyitva is lehet gyorsan netezni,v fullHD videót nézni.... Akkor valahol csak kihasználja a 2 magot.....nyilván telefonra nem lesz Sony vegas....De jelenleg nincs olyan program játék élő háttérkép v egyéb cucc,mely megtudná izzasztani a 2x-em..." - Ezt sem nagyon értem, mivel én szóba sem hoztam a multi taskot, csak felhoztam 2 gyors példát a feljebb is idézet kérdésedre."videoszerkesztéssel foglalkozom,ugyh gondolom nem gondoltad komolyan a konvertálós dolgot.... " - Ebben az esetben megint csak nem értem mire fel az első kérdés, mert akkor nagyon jól tisztában kéne lenned azzal, hogy PC-n nem 1 erőforrás igényes program van ami kihasználja a rendelkezésére álló szálakat.
-
keIdor
titán
Van már 3.2 is, egész pontosan a Honeycomb.
Amire Te gondolsz az az Ice Cream Sandwich lesz, szerintem 4.0, de aztán a fene tudja. Majd a következő Jelly Bean lesz nagyobb durranás ahogy olvasgattam, szinte minden fontos dolgot toltak... szerintem nem jutunk amúgy el a 4 magig az ICS-nél sem. Nem lesz nagy durranás, eddig úgy tűnik.
Miben nyilvánul meg? Nem tudom, nem vagyok programozó, GPU használata amúgy is fontosabb lenne.
-
Dany007
veterán
Most komolyan, ki az a barom aki 18 programot futtat egyszerre egy telefonon?
Kifejezett programból (tehát nem widget, mozgó háttér vagy hasonló) még számítógépen is sok az 5 egyszerre. Egy telefonon meg a mi a frásznak? Megy a zene, email, net mozgó háttér okés, de mi a másik 14?Az olyan programok amik tényleg kihasználnák a 4 magot, azzal az ember nem egy telefonon dolgozik. Nyilván nincs az a barom aki telefonon akar konvertálni bármit is...
Amúgy PC-n rengeteg játék - az elmúlt években már szinte az összes - kihasználja a többmagot. Tovább már az összes grafikai program. PS, Corel, Illu indesign, 3Dsmax, AutoCad, Archicad stb... Sőt, a PS és az AutoCad VGA gyorsítást is használ.
Tehát ott van értelme, mert érdemi feladatokra lehet használni. -
keIdor
titán
Több játék van már, ami 4 magot is rendesen megteker, pl. a kolléga által említett BF: BC2 is. Szerintem a BF3 már 8-ig is elmehet, a Rage szintén.
Konvertálásról, renderről meg nem is beszélek, meg más egyéb munkákról... van ami annyi magot teker ahányat talál, lehet az akár 24 szál is. (2x6 mag+HT) Meg mellé 48GB ram.
Szervernél munkaállomásnál kell az erő, telefonnál, tabletnél nem értem mire jó ez. -
jooker82
nagyúr
Na és ebből mi derül ki?? hogy 2,v több komoly program is szépen fut egymás mellett....
Mintahogyan a 2x-emen is ha 18 program van megnyitva is lehet gyorsan netezni,v fullHD videót nézni.... Akkor valahol csak kihasználja a 2 magot.....nyilván telefonra nem lesz Sony vegas....De jelenleg nincs olyan program játék élő háttérkép v egyéb cucc,mely megtudná izzasztani a 2x-em...videoszerkesztéssel foglalkozom,ugyh gondolom nem gondoltad komolyan a konvertálós dolgot....
-
keIdor
titán
Most van egyáltalán olyan alkalmazás Android-on, ami használja a 2 magot? Akár játékot is mondhattok.
Szerintem nincs, előbb azt kéne kihasználni, utána beszélhetünk 4 magról, amik 2,5GHz-en járnak. Addig? -
janos1988
addikt
Keszulnek a gyartok a Windows 8-ra
-
jooker82
nagyúr
válasz
Depression #72 üzenetére
ezt tőlük kell kérdezned...
-
Blyan
félisten
válasz
Depression #72 üzenetére
Ugyanez a HTC vonalon, hero, desire, sensation, szintén tök hasonló használati idők, és még lehetne sorolni más gyártóknál.
-
jooker82
nagyúr
válasz
Depression #69 üzenetére
fentebb elmékedtek ezen a fiúk...én csak a kérdésedre válaszoltam...
Picco: Hidd el,hogy lesznek mobilba is ilyenek...nem is kell rá sokat várnunk... -
jooker82
nagyúr
válasz
Depression #65 üzenetére
De a dolgok következnek egymásból.....
Minek vegyek 2,5 ghz-es kütyüt,ha az 1500-as aksi fél napig birja.... -
ddekany
veterán
válasz
Nxn908xxx #57 üzenetére
"Ha azokat a magokat lekapcsolná, amiket nem használ, akkor max. 2 mag dolgozna, de az is csak játéknál, ill. videónál!
sztem.
"
Azért én gyanítom, hogy egy ilyen mobil prociban van valamiféle táp kapuzás (ez ennek a neve?) ami igyekszik minimalizálni a nem használt egységek (pl. mag) energiafogyasztását. És akkor lehet, hogy amikor feleslegesen van ott az +3 mag, akkor nem is fogyaszt a CPU jelentősen többet többet ahhoz képest mint ha csak 1 magos lenne. Viszont ha valaminek épp 4 vagy több szál kellene, akkor ott van rá a 4 mag, és hamarabb kész lesz. A kérdésem meg az volt, hogy ez a mag lekapcsolás mennyire hatékony ezeknél. Akiknek nem tetszik a sok mag az akku idő miatt, azoknak ezt elvileg tudniuk kéne...
-
Depression
veterán
A qualcomm se nem optimalizál, se nem gyárt akksikat.
Muszáj mindig ezzel a két ökörséggel előrukkolni? -
Tomcat
őstag
Szerintem nincs itt felháborodás, csak számomra ez a lépés olyan mintha kihagytak volna egy lépésközt. Túl nagy a technológiai ugrás. Hol vannak combos natív kétmagos mobil processzor változatok? Szerintem a mobil eszközökben a párhuzamosítás még egy jó darabig nem fog ott tartani hogy kérje a négymagot a két mag helyett.
-
Pezsi
csendes tag
Fejlődésnek, fejlődés de reméljük az aksik is bírják a tempót
-
Béka86
csendes tag
Mindig fölösleges a bikaerős hardver, aztán kiadás után egy-másfél évvel már elég sok app kihasználja. Aztán hogy azért, mert szarul optimalizálták, vagy azért mert tényleg ekkora erőforrást igényel, az már nem a hardver gyártójának a dolga, nekik ez presztizs, hogy meg tudják csinálni.
Természetesen én is szeretném, hogy máról holnapra feltaláljanak egy új energiatárolási módszert és a kis androidos ketyerémet havonta egyszer kelljen tölteni, úgy hogy 0-24ben netezek+zenét hallgatok+olvasok. -
janes74
senior tag
Ebben igazad van,de sajnos sokan úgy gondolják az elektromos energia a tiszta.És,hogy honnan jön abba nem gondolnak bele.(Kormányzati szinten sem)Az elektromos hajtás mindenképp kivégezné az olajipart.Nevezhetjük összeesküvés elméletnek vagy aminek akarod,de sajnos ennek van realítása.Azt hiszem kár vitáznunk rajta,a mi problémánk nem oldódik meg sokáig:rövid üzemidő.
-
Borote
addikt
Egy apró kérdést azért engedj meg nekem, mert ezt az összeesküvés elméletet mindig megmosolygom: honnan lesz delej akkor abba az akksiba?
Ha már mindenáron az olajlobbit akarod okolni valamiért, akkor pl a fúziós erőművekre illetve egyéb olajfüggetlen energiatermelő metódusokra gondolj...
Az olajlobbinak miért lenne érdeke az akkumulátorok fejlesztésének visszafogása? A villanydelejt akkor is meg kéne termelni valahol (mert ugye az elektromos autó sem fogja megmenteni a világot, az is ugyanúgy fog mocskot termelni, amíg nem lesznek fúziós, vagy gigawattos szél+nap erőművek, hogy előállítsák a feltöltéshez szükséges elektromos energiát), tehát ha már valahol keresed a bibit, akkor errefelé nézelődj. -
anubys1984
aktív tag
Ennek mennyi értelme van?
Az akksi ki fogja bírni, míg bekapcsol a készülék? -
ddekany
veterán
De mennyivel eszik többet egy ilyen 4 maggal mint 1-el? Azaz, ennyire nem megoldott még az épp nem használt magok "lekapcsolása"?
-
janes74
senior tag
Az akkumulátor az akkumulátor függetlenül attól mire használják.Márpedig egy áttörő újítás az akkuk terén(Hosszú távon,megfelelő teljesítménnyel használható elektromos hajtás az autókban)gallyra vágná az olajipart.Hatalmas bevételről és hatalomról van szó.Ezt az olajlobbi nem engedi.(már hosszú évtizedek óta)
-
janes74
senior tag
-
AMD Power
titán
Ez tök jó egyébként de mikor nem kell majd 10 percenként tölteni a telefonjainkat?
-
krisztian112
senior tag
Én csak annyig fűznék hozzá, hogy ugyanez volt az 1 gigahertes telók megjelenésekor. Mindenki mondta, hogy minek 1 ghz, és. égis csak jólert. Az optimalizálással énis egyetértek, de szerintem a csíkszélesség növelésével nagyobb teljesítmény mellett a proci fogyasztását is meglehet fogni. De gondolom nem 3 colos képernyőt raknak mellé...
-
ZiaN
tag
"Paul Jacobs, a Qualcomm vezetője szerint azonban a magok számánál és a gigahertzeknél sokkal fontosabb, hogy az adott szoftver mennyire jól optimizált."
Ezt látják a processzorgyártók is.Nem tudom, hol a probléma. Valószínűleg ugyanúgy 2 napot fognak futni a telók, mint most. Biztos tabletekbe fogják dobálni, és egy kicsit el lehet tekinteni az Androidtól is! Hátha lesznek új cégek, akik ki tudják használni ezt a mennyiséget, nem is beszélve a WinMokról, amiknek sosem lehet elég a processzor. A lényeg a fejlődés, hogy egy ilyen pici helyre ilyen erős processzor is elfér, míg egy pc-hez bazi nagy hűtő, hely, stb kell.
Ja, és aki nem akarja, annak nem lesz kötelező ilyen bika hardverrel ellátott telót, tabletet, laptopot, stb vennie.
Szerk. Akkuidő, idézve a Samsung Tab 10.1 tesztjéből:
A hátlap alatt egy 7000 mAh-s akkumulátor található, amellyel elviekben akár 9 órán keresztül filmezhetünk és 72 órán át hallgathatunk zenét. Ezeket szám szerint nem tudjuk megerősíteni, de tény, hogy igen jól bírja a gép. Masszív használat (maximumra csavart fényerő, folyamatos WiFi kapcsolat, gyakori e-mail szinkronizálás, videó- és zenelejátszás) mellett 7-8 óra után már enni kér, de visszafogott terhelés mellett két napot kibír a masina.És lehet használni áramra kötve is.
Ezt nem trollkodásnak szántam, senkit nem akartam megbántani, ez csak egy "szvsz" volt.
-
bok92
addikt
Csak ennyi?
Én legalább 5 GHz-es procit akarok 6 maggal karöltve...
-
Taki30
tag
Én úgy érzem,hogy ez fölösleges!
-
Blyan
félisten
]Szerény véleményem szerint ez a fejlesztés egy kicsit megelőzte a korát. Olyan mintha 1 lépcsőfokot direkt kihagytak volna. Nem egy kétmagos 2GHz körüli példánynak kellene előbb jönnie és a programokat inkább arra optimalizálni?
Idézek a cikkből...
míg a legfelső szegmensben a 1080p felbontású 3D tartalmak kezelésére is alkalmas Adreno gyorsítók és feltupírozott, 2,5 GHz-es processzorok kerülnek kiadásra egy-, két- és négymagos változatban.
Nem értem ezt a felháborodást, ki a tök mondja, hogy a négymagos SoC majd 4"-os tamagocsikat fog meghajtani.
(#46) jooker82
A qualcomm qsd8250-től fölfele (htc desire, nexus one, hd2, jelenlegi wp7-ek) mindegyik scorpion magos proci. -
zdanee
őstag
It's over 9000!
De komolyan, a 600MHz-s N900-am mindent visz, Quake 3-at is, beágyazott flast, játékokat. És húzható persze 900MHz-re de az is minek. Most érezzem magam kellemetlenül, hogy egy "modern" telefon erősebb, mint az asztali gépem? És akkor az N900-am már nem "okostelefon" (Eldar Murtazin legújabb agymenése szerint csak az android és az iPhone az)? És hová tegyem a 104MHz-s 6600-mat, ami röccenés nélkül vitte a DivX-et már 8 éve is (jólehet csak 320x240-be átméretezve).
-
jooker82
nagyúr
Ebbe 1,5 ghz-es 2 magos scorpion processzor lesz....ilyet még nem is hallottam...
Plusz a dijnyertes AH-IPS HD kijelző,mely fele annyit fogyaszt mint a Super amoled...ppi és fényerő sokkal magasabb...
Kiváncsi leszek mit fog birni az 1830-as aksival....
De,ha közepes használattal 2 napot elketyegne,már előrelépés lehetne... -
-
Tomcat
őstag
Szerény véleményem szerint ez a fejlesztés egy kicsit megelőzte a korát. Olyan mintha 1 lépcsőfokot direkt kihagytak volna. Nem egy kétmagos 2GHz körüli példánynak kellene előbb jönnie és a programokat inkább arra optimalizálni? Jó értem én hogy kell a fejlődés meg jól hangzik hogy QuadCore CPU de akkoris, szerintem ez ma még egy kicsit a túlzás kategóriája. Bár lehet hogy csak a versenytársaikat akarták megelőzni azzal hogy "bizony ám, nekünk hamarabb volt négymagos"!
Arra azért kíváncsi leszek hogy milyen egyéb akkumulátor töltési metódust találnak ki hozzá mert a normál akksikkal nem igen lehet ezt sokáig eteni. Olvastam valahol olyat hogy a kijelző egyben napelem is és amikor a képernyőkímélő fut olyankor tölti az akksikat. Ha ezt megoldják akkor talán nem kell 8 cellás akksi ahhoz hogy egy teljes napot kibírjon egy ilyne CPU-val szerelt mobil eszköz. -
dokee78
félisten
Mi érrtelme lesz a 4 magnak és 2.5GHz-nek?
Most már nem egy napig hanem 3 óráig fogják bírni az aksik.
Az akku tecnológiával kellene foglakozni kicsit. -
Borote
addikt
Azért kéne sipítani, hogy optimalizáljanak.
Adott feladatra több mag+alacsonyabb órajel=kisebb fogyasztás (illetve a magasabb órajelen rövidebb idő alatt elvégzett művelet is hasló hatással jár). Nekem nagyon szimpatikus az a fejlesztési irány, hogy minél több magot próbálnak rázsúfolni egy lapkára.
Bár egy valamit beismerek, nem vagyok programozó, így nem tudom, hogy mennyire nehéz optimalizálnia programokat -
BotaN
senior tag
válasz
zsirfecske #34 üzenetére
Nem vérpistizunk, csak szvsz ez már tényleg a parasztvakítás kategória, ki a tosznak kell 2Ghz 4 magon 4 colon? Mi olyat tud és akar futtatni rajta aminek kell ez a hardver?
Már azon a selling pointon nevet minden porcikám mikor olyat olvasok hogy HD videót játszik le, mind ezt 800x480-as kijelzőn, na bumm. Még ok hogy esetleg kiküldi HDTV-re, de arra ott van az arra kitalált eszköz.
-
szp1
addikt
Erről az a régi vicc jut az eszembe, amikor a japán meg a szovjet ( sic ! ) elektromérnök találkozik és az utóbbi büszkén mutatja, hogy kisebb a kvarcórája. Erre azért a japán csak megkérdezi : és mit húzol maga után azon a kiskocsin? Válasz : ja, az az akkumulátor....
-
Borote
addikt
-
törölt tag
4 magos proci, fullHD, 4,7- 5"-os képernyő, az intelligens szívlapát esete. Lassan több mag lesz egy mezei mobilban, mint egy szotyis zacsiban.
-
^Clown
addikt
Oszt a krájzisz hány efpéessel fut majd?
Remélem azért egy napot elfutnak majd a telefonok
-
15115
tag
Nem feltétlen kell többet ennie
Újabb generáció régebbi generáció. Újabb gyorsabb, ráadásul nagyobb órajelen ami annyit tesz, hogy hamarabb kiszámolja, tehát nem kell annyi ideig komolyabb energiával ellátni.
Röviden 1ghz vs 2,5 ghz egy maggal számolva melyik a gyorsabb? De szerintem nem az a kérdés mikor eszik többet, hanem, hogy van e igény rá? Kell e telefonba 4 mag? Ha jól tudom az sem biztos, hogy az ICS támogatni fogja a 4 magot -
tome.jr
addikt
Tudom, hogy alul lehet feszelni a procit nem erre gondoltam hanem, hogy a 2,5 Ghz-hez lényegesen nagyobb fesz kell mint mondjuk az 1 Ghz-hez. Ugyanolyan kijelzőméret méret mellett pl. a 2 mag 1 Ghz vs. 4 mag 2,5 Ghz esetében utóbbinál valószínű a processzor fog többet zabálni nem pedig a kijelző. 2,5 Ghz-et nem tudsz úgy alulfeszelni mint ami elég az 1 Ghz-hez.
15115: Ok, de most én 2,5 Ghz-ről beszélek.
-
Xaels
félisten
"A kijelző fényerejét le lehet venni, a proci feszből viszont nem igazán lehet lecsípni." -Na ezt gondold át még egyszer.
Ja leveheted a fényerőt csak akkor sz@rt sem fogsz látni nappal a kijelzőből. Az órajelet meg már most is visszaveszik a készülékek amikor nincs rájuk szükség.
-
Tigerclaw
nagyúr
Valahol volt már szó arról, hogy milyen és hány app használja most ki a 2 vagy 4 magot?
Lassan a telefonokon 5 inches Full HD kijelző lesz 8 magos processzorral 8 giga rammal.
-
Picco
addikt
-
tjb007
nagyúr
Ebben a hírben max. annyi az újdonság, hogy akár 2,5GHz -en járhatnak az új processzorok, a többit már februárban az MWC -n elmondták.
-
BotaN
senior tag
Bluray olvasó mikorra várható nem tudja valaki?
-
tome.jr
addikt
Mekkora akksi kell majd egy 2,5 Ghz-es 4 magos telefonba, hogy kibírja legalább 1 napig?
-
Brutális eb
addikt
Na végre nem kell magammal cipelnem kontakt grillt.All in one.
Bár lehet a kedvenc burgerem nem sülne át rajta mert az aksi nem fogja bírni az oldalanként 2 perc sütést. -
jooker82
nagyúr
Szerintem ez a hosszabb akkuidő ,egy reménytelen várakozás.....mért nem tudtak még kifejleszteni ilyan akkut mely a laptopokban több órán át birja,vagy egy elektromos borotvánál is ne csak 2 alkalmat birjon....
Szerintem 5 évig még minimum nem lesz ebben komolyabb előrelépés.... -
Picco
addikt
majd ha egy netbookban ellebecol a droid 30 orat, a max 10 helyett, akkor szerintem ertelmet nyer szamodra is.
meg akkor mivel perpill nem tamogatja a 2 magot a dorid, akkor alljon meg a fejlodes, mert neked eleg az 1 v. 2?
nemmuszaj megvenni, szerintem senki sem fog pitsztolyt szoritani a fejedhez ha 1 vagy 2 magos telot veszel -
15115
tag
Tablet fronton még megértem a többmagot, de telefon esetében nem igazán.
Galaxy S-t használok egy ideje MIUI rommal, nem sok játékkal. A sebessége nagyon jó. Egy telefontól nem kell több.
Ugyanúgy el fognak szállni a gyártók a fejlesztés/versengés vonalon, mint az asztali gépeknél.
Játékon kívül hova kell a 4 mag meg a 2,5 ghz?
Az átlagról beszélek... -
Nxn908xxx
őstag
válasz
MittuDomain_ #7 üzenetére
De egy táblagépben, vagy egy mobilban mivel használod ki ezt a procit?
Notebookokba pedig nem qualcommot kell rakni, hanem"tisztességes" processzort. -
Prien
addikt
Kíváncsi leszek,hol lesz ennek a vége. 6 mag? 8 mag?
-
Nxn908xxx
őstag
Két magot se lehet kihasználni egy telefonban.Max a játékok használják ki.
De 4 mag??? MINEK mobilba???
Inább az androidot kéne normálisan optimalizálni, nem a bika hardverrel megoldani a sebessége. -
=Mentor=
őstag
Már csak a nadrágzsebben töltődő telefont kell feltalálni és minden rendben
-
spawn21
veterán
anyád!
ez a fejlődés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Milyen videókártyát?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Magisk
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest