- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
umek7
őstag
válasz
Depression #139 üzenetére
Látom alapjában véve nem érted az egészet, mellesleg tudatlan is vagy. Részemről befejeztem.
-
umek7
őstag
Egy 600 MHZ-es QMSM7227 egyértelműen nem veheti fel a versenyt egy 1GHZ-es Snapdragonnal. Egyébként a Blade még mindig nem érte el a maximumot amit ki lehet belőle hozni, de ennyire alaptalan összehasonlítást rég láttam.
(#133) dabadab: Valamilyen szinten foglalkoznak vele, de ha mégis akkora hangsúlyt fektetnek rá, akkor mi a francért van minden egyes Androidos készülékre moddolt kernel, moddolt rom, stb? Nem a programozókat fikáztam ezzel, csupán amíg a gyártó a saját érdekeik alapján kérik tőlük a rendszert, addig ez így is marad.
-
umek7
őstag
válasz
Depression #130 üzenetére
Akkor azt mondod hogy az X10 mini pro-ban található QMSM7227 600mhz szétalázza sebességben a ROM-olt Bladet, és ez annak köszönhető hogy jobb a vas?
Nem inkább annak hogy az SE modderei több energiát öltek a gyári szoftverbe és jobban optimalizálták? Csak azért mondom mert mindkét készülékben ugyan olyan CPU van, az SE-be mellesleg kevesebb RAM/ROM. Egyébként is az SE-nel mindig nagy hangsúlyt fektetnek az "optimalizációra", míg a Blade-nel nem véletlenül kell annyit buherálni hogy jól szuperáljon a cucc. Ha olyan ROM-ot raksz rá aminek a moddere ért is hozzá, és nem csak tákol akkor azért nagy panaszaid nem lehetnek a készülékre, ésszerű keretek között értve. A képernyőfelbontást meg fel sem hozom inkább...
-
umek7
őstag
válasz
Depression #128 üzenetére
Itt kezdődik az hogy én tudom miről beszélek, te pedig csak találgatsz. Egyébként a Blade-n elég sok játék rezzenésmentesen fut, akadnak olyanok is amiben apró szaggatások vannak, de az árkategóriájában nincs még egy olyan készülék amin annyiféle játék elindulna. Egy elavult, 600mhz-es vastól az úgy bőven szép teljesítmény, pláne ha a még mostanában folyó új kernel projekt is jól fog működni.
-
umek7
őstag
Amúgy az alkalmazás programozó szempontjából a több magosra optimalizálás annyit jelentene, hogy igyekszik a hosszabb ideig tartó műveleteket több párhuzamosan elvégezhető feladatra (szálra) szétbontani.
Ez is beletartozik az optimalizálásba, csak persze ez közel sem ilyen egyszerű, nem is véletlenül van ilyen kevés 2 magot kihasználó alkalmazás, játék.
Ez független az egyszálas optimalizálástól, mert az másról szól. Szóval ezek nem valamiféle egymás után következő lépések.
Nyilván, de ha nem volt egyértelmű akkor arra utaltam hogy az egy magnál sincs minden perfektül megcsinálva, pedig azért annyira nem lehetetlen küldetés, sőt.. csak itt jön képbe az amit lentebb is írtál.
Nekem pontosan azzal a koncepcióval van bajom hogy mindenkinek megéri közel sem a legjobb rendszert létrehozni, csak a felhasználóknak nem. Helyette inkább megy a vakítás hogy vegyél 2 magos készüléket 100 ezerért, meg majd jön a 4 magos is, és van aki ezeket védi, sőt még igazat is ad nekik.
-
umek7
őstag
válasz
Depression #121 üzenetére
A hangsúlyom eddig is azon volt hogy nem sikerült normálisan optimalizálni a rendszert még az egy magos készülékekre sem, a kettőt még túl korai lenne véglegesen leírni hisz nem láttuk hogy mit tud teljes palettájában, csupán abból kiindulva hogy az eddigi 2 magos készülékek sincsenek a toppon, illetve hogy egy 1 magos telefonból felspékelt rendszerből is elég szép dolgokat lehet kihozni,... persze attól nem lesz kétmagos, és soha nem is fog annyit tudni, de engem igen is zavar hogy nem tudom kihasználni a telefon 100%-os tudását csak a háromnegyedét pl.
Szerinted az android programozói felvették a nagy jutalmat, és épp a bahamákon élvezik a nyugdíjas éveket, az irodát meg már benőtte a gaz, és senki nem foglalkozik az új hardverekhez való igazodással?
A programozók mindig csak annyira törekszenek hogy a szükséges minimum meglegyen. Extra/teljesítménynövelő/optimalizáló stb. dolgokkal egyáltalán nem is foglalkoznak, sőt mi több magasról tojnak rá...
Íme, bejelentették!!!, hogy majd lesz 4 magos arm proci, te meg azt kifogásolod, hogy nincs ma semmi, ami ezt támogatná.
Persze hogy károgok, hisz a 2 mag is szinte fölösleges még manapság, akkor miért kellene hasra esnem a 4 magtól, mikor..
-
umek7
őstag
Én sem azt mondtam hogy az optimalizálás annyi hogy rákattintunk egy gombra és voálá kész is. Természetesen nem lehet mindent "optimalizálás" címszó alatt elintézni, sőt, kell a rendszer állandó fejlődése, még ha az olykor túlzásnak, illetve feleslegesnek látszik. Csupán arra próbáltam rávilágítani hogy dobhatnak alá 10 magot is amennyiben az alap szoftveres támogatottság fele annyira sem fejlődik mint a hardver.
-
umek7
őstag
válasz
Depression #114 üzenetére
Ha nem értesz hozzá akkor egyértelműen a legjobb kifogás az hogy a fenébe az optimalizálással.
-
umek7
őstag
válasz
Depression #90 üzenetére
4 mag nélkül is futna egymástól függetlenül az élő háttérkép, zene, programok, játék meg mi egymás, csak jól kellene beoptimalizálna azt a nyamvadt rendszert. A PC-s hasonlat teljesen jogos, csak itt az a probléma hogy még a 2 magot sem igazán lehet kihasználni pár játék kivételével (a programokról inkább ne is beszéljünk), nem hogy a 4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest