- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cannabis7
senior tag
azrét számítógépen szépen látszik a 2 mag előnye, egy 1 magossal még a netezés is akadozós, főleg ha mellette más is megy a háttérbe (igaz nekem 25-30 ablak is meg van nyitva általában), 2 maggal már sokkal gördülékenyebb.
Tabletnél ugyanígy jó lehet a 2, 4 mag. telefonba viszont már én se tom elképzelni, hogy minek a 4 mag, a 2 mag még elkellhet néha-néha játékon kívül is, de a 4 mag már tényleg max csak a játékokhoz kellhet, bár sztem még oda is sok.
1 magos telókra is elég durva grafikák vannak már, meg amúgy is sokkal fontosabb a beépített grafikus mag. -
Xaels
félisten
"Egyébként egy számitógépre milyen program van ami használja a 2 magot??" - Én erre reagáltam te meg jössz a mobilos multi tasking-gal. Semmi köze a kérdésnek és a válasznak ahhoz amivel reagáltál rá kb.
Amúgy ha már mobilon érdekel mi az ami kihasználja a több magot: DiCE Player, de mondjuk a gyári Videórögzítő alkalmazásokat is említhetném. Kell az 1080p-hez az erő.
-
Xaels
félisten
3.0 még mindig a Honeycomb ami már megjelent és csak Tábla gépekre van, a következő nagy mobilos(és Táblás) verzió a 4.0 lesz alias "Ice Cream Sandwich". Az, hogy van-e alkalmazás ami kihasználja vagy sem az idő kérdése, bár lehet, hogy van ami kihasználja már csak nem terjedt még el a köztudatban, hisz nincs túl sok ilyen hardverrel szerelt készülék.
De megint csak tereled a témát.
-
Xaels
félisten
"Egyébként egy számitógépre milyen program van ami használja a 2 magot??" - Ezt a kérdést akkor, hogy kellene értelmezni?
Illetve
"Na és ebből mi derül ki?? hogy 2,v több komoly program is szépen fut egymás mellett....
Mintahogyan a 2x-emen is ha 18 program van megnyitva is lehet gyorsan netezni,v fullHD videót nézni.... Akkor valahol csak kihasználja a 2 magot.....nyilván telefonra nem lesz Sony vegas....De jelenleg nincs olyan program játék élő háttérkép v egyéb cucc,mely megtudná izzasztani a 2x-em..." - Ezt sem nagyon értem, mivel én szóba sem hoztam a multi taskot, csak felhoztam 2 gyors példát a feljebb is idézet kérdésedre."videoszerkesztéssel foglalkozom,ugyh gondolom nem gondoltad komolyan a konvertálós dolgot.... " - Ebben az esetben megint csak nem értem mire fel az első kérdés, mert akkor nagyon jól tisztában kéne lenned azzal, hogy PC-n nem 1 erőforrás igényes program van ami kihasználja a rendelkezésére álló szálakat.
-
keIdor
titán
Van már 3.2 is, egész pontosan a Honeycomb.
Amire Te gondolsz az az Ice Cream Sandwich lesz, szerintem 4.0, de aztán a fene tudja. Majd a következő Jelly Bean lesz nagyobb durranás ahogy olvasgattam, szinte minden fontos dolgot toltak... szerintem nem jutunk amúgy el a 4 magig az ICS-nél sem. Nem lesz nagy durranás, eddig úgy tűnik.
Miben nyilvánul meg? Nem tudom, nem vagyok programozó, GPU használata amúgy is fontosabb lenne.
-
Dany007
veterán
Most komolyan, ki az a barom aki 18 programot futtat egyszerre egy telefonon?
Kifejezett programból (tehát nem widget, mozgó háttér vagy hasonló) még számítógépen is sok az 5 egyszerre. Egy telefonon meg a mi a frásznak? Megy a zene, email, net mozgó háttér okés, de mi a másik 14?Az olyan programok amik tényleg kihasználnák a 4 magot, azzal az ember nem egy telefonon dolgozik. Nyilván nincs az a barom aki telefonon akar konvertálni bármit is...
Amúgy PC-n rengeteg játék - az elmúlt években már szinte az összes - kihasználja a többmagot. Tovább már az összes grafikai program. PS, Corel, Illu indesign, 3Dsmax, AutoCad, Archicad stb... Sőt, a PS és az AutoCad VGA gyorsítást is használ.
Tehát ott van értelme, mert érdemi feladatokra lehet használni. -
keIdor
titán
Több játék van már, ami 4 magot is rendesen megteker, pl. a kolléga által említett BF: BC2 is. Szerintem a BF3 már 8-ig is elmehet, a Rage szintén.
Konvertálásról, renderről meg nem is beszélek, meg más egyéb munkákról... van ami annyi magot teker ahányat talál, lehet az akár 24 szál is. (2x6 mag+HT) Meg mellé 48GB ram.
Szervernél munkaállomásnál kell az erő, telefonnál, tabletnél nem értem mire jó ez. -
janes74
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest