- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #3497 üzenetére
Kösz! Csak kicsit izzadtam, úgy voltam vele, amíg van recovery, addig nagy baj nem lehet. De azért teljesen nyugodt sem voltam.
2 dolog hiányzik, a 4 féle hang (hogy miért szedték ki...?), meg a záróképernyős értesítés (eu rom-ba hogy kerül, mikor az a global optimalizálása...?), de sok esélyt nem látok rá.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #3492 üzenetére
Sajna semmi nem segített, csak a Mi lash. De az legalább jó volt. Egy "apró" hibát elkövettek a programozók: ha szóköz van a mappa elérési útban, hibát dob. A szop(at)ás az, hogy ha nem megfelelő a rom (nincsenek benne a .bat fájlok), akkor nem zavarja a szóköz, akkor szól, hogy hiányoznak. Ha jó a fájl, akkor meg nem felel meg neki a szóköz, csak erre így nehéz rájönni.
Amúgy nem figyeltem, bootliader zárással csináltam, most azon filózom, érdemes-e nyitnom, ha global dev-en maradok. Root-hoz kellene, de akkor már recovery-t is cserélni kellene, van-e értelme? Most így hirtelen a notch melletti jelzések miatt jöhetne jól - van még más, ami nem jut eszembe?
-
PioDVD
senior tag
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #3425 üzenetére
Kösz!
Ezeket pipáltam, plusz cacje, illetve a subtractum-ot nem, mert nem tudom, az mi lehet és a sima twrp-ben olyan nem volt. Látszólag jó enélkül is, bár első indulásnál (településnél) köhögött, hogy valami android szolgáltatás folyamatosan leáll, de aztán túllendült ezen és látszólag minden ok. Csak az extre gyors merülés van, de most töltőre tettem, holnap kiderül, mit tud. Az eu dev (és gondolom a global dev) az marha jó akku idó volt, eu stab-on tizenx %-okat merült éjjel, ez dev-en meg 1-et. (wifi bekapcsolva) Igaz, tegnap találtam valami olyan beállítást bekapcsolva, hogy ha úgy látja a miui, hogy alszom (ugyan honnan tudná?), akkor korlátozza pl. a hálózatot is. De nem hiszem, hogy ez lett volna a nyígja, mert jött meg éjjel is értesítés. (Igaz, sokszor meg nappal nem, ezért is váltottam másra az eu dev-ről.) -
D1L1ZS
őstag
-
-
PioDVD
senior tag
-
Aryon87
félisten
válasz
Alonso69 #2938 üzenetére
Sikerült feltenni a frissítést, de ugyanúgy lecsúszik az egész, üresbe maradva a noccs melletti részt. sebaj, engem nem zavar így nem rejtem el. De lényeg, fejlesztőin elcseszték. Majd javítják.
Mellesleg a videózásnál is változott valami, mert a számlálót nem emlékszem, hogy a képernyő tetején lett volna.rosszkutya erős napfényben kiég a háttér a gyáriban, a gcam viszont jól készíti el a képeket.
-
-
Alonso69
senior tag
válasz
Alonso69 #2584 üzenetére
Ezt kell a ROM telepítések után:[link] ----az előbb le maradt----
Az EU ROM-oknál van OTA felajánlja a letöltést és ADAT vesztés nélkül települ .
A Globál Fejlesztöi legjobb ,ha Full Wipe TWRP-ből van fel telepítve.
A notch kijelzés én a"""" második TWRP""" belépéskor csináltam """ MAGISK, TITANIUM BACKUP .MiGLOBE NOTCH"""" ez lényeg előbb a ROM és a Disable Force ""települ újra indul"",aztán jöhet a többi .
Remélem érthető voltam,ha nem Sorry. -
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2504 üzenetére
Az eu stabilhoz melyik verzió kell?
Tapasztalat eu stabilról:
Király a 4 féle hang.
A zenét állítja ebben is a hangerő gomb. Engem zavar, úgyhogy rászántam az ezrest és megvettem a button mapper pro-t. Viszont ehhez kell a root.
Értesítések ott vannak a záróképernyőn. Apró szépséghiba, hogy csak addig, míg be nem lépek pin-nel vagy ujjlenyomattal, utána már csak szokás szerint lehúzva. De már legalább van, amikor látszik.
Facebook, úgy tűnt, jó, de megint nem. Úgy látszik, ez a példány nem szereti. Végülis elvagyok a Lite-tal is. Mondjuk abban kicsik a betűk, de ez is túlélhető. (Mondjuk lehetne olyan az androidban, hogy alkalmazásonként lehessen állítani a betűméretet.)
Az eddig próbáltak (meg a régi teló) után furcsa, hogy nincs felhúzásra összes alkalmazás.Kisebb problémák vannak, de eddig még ez a legjobb.
Nem tudom, lesz-e erőm stock-szerűt próbálni még.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2526 üzenetére
Mentés nem érdekes, a pár programom újra rakom.
Érdekes amúgy, hogy az eu stabil ennyire más, mint az eu dev. Mintha 2 teljesen más rendszer lenne. Ráadásul az eu dev újabb (gondolom), így nem értem, a stabilban meglévő külön hangokat meg az értesítéseket miért szüntették meg.
Töltődik a teló, utána megnézem az eu stabilt, amit linkeltél.
Ja, eu dev-en is xar nálam a Facebook és visszajön a zene Messenger beszélgetés közben. Bár utóbbi lehet, hogy a Pi Music hibája.
Amíg nincs tégla, nem aggódom. Akkor viszont nagyon. De, szerintem, miflash-sel menthető lenne, ha nagy bajt nem csinálok.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2500 üzenetére
Kösz, megnyugodtam.
De ha tudsz (vagy más tud) egy jó szájbarágós leírást a globalra visszatérésre, érdekelne. Ahogy néztem, kell miflash, mini fastboot (vagy ilyesmi) global dev rom, de a honnan/melyiket az mindig probléma. Ha tényleg szájba rág, még az angol is megteszi, csak tényleg működő legyen.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2496 üzenetére
Zárolva is volt, mégis. Viszont külső téma.
De most nagyobb bajom van.
Felraktam az ez dev-et. Ez tényleg csak félig-meddig magyar? Tele van angol szöveggel. A nagyobb gond, hogy nincs google. Ehhez is kellene gaps? Ha igen, melyik?Google Play-re megyek , Belépés, de kis "homokóra" és visszadob. Ekkor jutott eszembe, hogy a rom telepítése közben nem kérte a gugli adataimat.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2485 üzenetére
Na, nagy levegő és a twrp felment.
Most már csak egy eu dev lenne jó, nem találom.
A hibáim:
Az iránytű jó, csak a Sports tracker nevű program nem használja, nem forog a térkép a telefonnal. A google maps igen. (Régi telómon mindkettőben jó volt.)Az alkalmazásnál (horizon go) be/kikapcsoltam az akku-nál, amit Te is írsz, de nem hatott rá. Igaz, a telefont nem indítottam úja.
-
Alonso69
senior tag
válasz
Alonso69 #2483 üzenetére
Elfelejtettem ,hogy az angol nem erösséged(nekem se),ezért a custom nem jó ( Gaaps megfelelő)+ android system webwiew apk. is kell, és a legtöbb beállítás angol
de ha akarod privátban linkelem ami kell .
kérdéseidre (hibákra)egy-két megoldás.
1. A hangerőgomb csengöhang vagy média ....ez az EU vagy MiGlobe rom-oknál lehetséges egy "mód" zip.telepítéssel (régebben linkeltem)
2.A zárképernyőn értesítések ...beálítások/képernyőzár és jelszó/további beálítások/a lezárási képernyőn--- itt lehet állítani.
3.Az alkalmazás fusson a háttérben ......Biztonság/akumlátorhasználat/alkalmazásonkénti akkumlátorhasználat/kiválasztod az alkalmazást / nincs korlátozás......(újra inditás)lehet igy csináltad nem tudhatom,de próbáld meg . -
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2480 üzenetére
Pár nap után, ami más, (nekem) rossz:
Hangerőgomb a csengőhang helyett a média hangját állítja - erre írt itt valaki megoldást.
Zenét hallgatok, közben indítok egy hívást messengeren - amíg csörög, leállítja a zenét, de ha felveszik, akkor visszajön a zene is. A réginél - természetesen - beszélgetés közben sem szólt a zene, csak ha befejeztük a hívást.
Facebook csoportban csak 2-3 bejegyzés látszik, alatta csak "homokórázik". Facebook lite-ban jó, Xiaomi A1-en és A2-n jó a Facebook.
Hiányzik a záróképernyőn az értesítések - a régin nagyon megszoktam, hogy ott van a levelek, üzenetek eleje, ha nem érdekesek, nem lépek be.
Hiába állítom be, hogy az alkalmazás fusson háttérben, ha kikapcsolom a kijelzőt, megáll a program.
Gps nálam is az út mellé "tett", de ez ritkán gond.
Egyes alkalmazásokban nem használja az iránytűt.
Ha valaki ezek közül valamelyikre tudja a megoldást, ne tartsa magában!
Egyelőre global dev, de felrakom az eu dev-et. Viszont, mivel az is miui, gondolom, ugyanilyen lesz.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Alonso69 #2384 üzenetére
Jól érzem, gondolom, hogy egyelőre minden rom béta, nincs 100%-os?
Azért váltottam A2 Lite-ról, mert MIUI-t szoktam meg (előtte Redmi 3-mam volt) szóval custom rom nem érdekel, kell a MIUI
szeretem
Egy hiányzik az A2-ből, hogy meg lehetett a telefonkönyvvel jegyeztetni, hogy melyik számot melyik SIMről hívja. Ezt beletehetné a kicikínaji is a tárcsázóba
-
tihibaby
senior tag
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2309 üzenetére
A bőség zavara.
Tényleg nem igazán vagyok oda a próbálkozásért, mindjárt 50 évesen már kinőttem belőle, csak akkor teszem, ha "muszáj". A zte-n is csak azért tettem, mert a komoly 8 gb tárhely még ketté is volt osztva, sehogy sem fértem rajta. Meg akkor már felment a mókolt 5-ös droid.
Megnézem a miui-t, ha nincs egetverő baromság benne (nekem), akkor marad, ha valamivel nem tudok megbékélni, akkor meg valami közel stock, az biztos, hogy 27 rom-ot nem próbálok ki.
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2293 üzenetére
Köszönöm!
Akkor minden tiszta.Illetve egy dolog nem, talán szintén a mi 8 fórumban volt szó arról, hogy titkosított az egyik partíció, amit érdemes megszüntetni, azt viszont csak a twrp-vel lehet, a sima upgrade-ekkel (pie-re, majd dev-re) marad a titkosítás. Tehát, bár eljuthatok simán is a global dev-re, igazából ajánlott a bl-nyitás és a twrp. Jól értettem?
-
PioDVD
senior tag
válasz
Alonso69 #2290 üzenetére
Na, így, hogy úton a Poco, megkérdezem: a mi 8 fórum összefoglalója alapján tudom "mókolni" a Pocót? (nyilván a megfelelő fájt használva)
Illetve, ha frissítek Pie globalra, aztán Pie devre, utána is lehet bl-t nyitni, mást telepíteni, ugye? Nekem egyértelműnek tűnik, de néhány hsz elbizonytalanított.
-
Alonso69
senior tag
-
gombasm
aktív tag
válasz
Alonso69 #2198 üzenetére
Az OrangeFox sajár menüjében bejelölhető a "Disable Forced Encryption", így az állandó zip fájl telepítés nem szükséges.
A menü elérhető a felső sor kávéscsésze ikonjával, onnan egy újabb kávéscsésze megérintésével lehet bejutni oda, ahol több másik lehetőség mellett ez is elérhető.
-
gombasm
aktív tag
válasz
Alonso69 #2184 üzenetére
Ha mégsem kapcsolta ki valaki a mintát/azonosítást a biztonsági mentés készítése előtt, akkor a TWRP alatt a megfelelő fájlok törlésével a hiba orvosolható.
Tehát: mentésből történő visszaállítás után, ha indításkor mintát/pint kér a rendszer és nem fogadja el a megadottat (nem fogja felismerni
), akkor az eljárás a következő:
- ne próbálkozz újra, nehogy letiltson a rendszer
- indítsd újra TWRP -be a telefont
- lépj be a fájlkezelőbe a recoveryben
- keresd meg a gyökér data/system könyvtárában a locksettings.db nevű fájlt és bátran töröld ki
(- ha van még más locksettings.. névvel kezdődő fájl is /max 3 szokott lenni néha/ akkor azokat is célszerű törölni)
- újraindítás után a rendszer nem kér már kódot
- lépj be a képernyőzár és ujjlenyomat menübe és adj meg mintát vagy pint kódot tetszés szerint, az ujjlenyomatok megmaradnak, felajánlja a törlésüket, de simán meg is lehet őket tartani.Szóval így kikerülhető a visszaállítás utáni mizéria.
(Amúgy én egy ideje a TWRP helyett az OrangeFox recovery -t használom, ajánlom próbáljátok ki.)
https://forum.xda-developers.com/poco-f1/development/official-orangefox-recovery-project-beta-t3853233
-
Alonso69
senior tag
válasz
Alonso69 #2131 üzenetére
Na végre felment :MIUI 10.1.3.0 Globál Stable Pie[link]
Változás:Attention
-Attention Restore Updated firmware for touch controls which fixes known issues
-Android 9.0 updateCamera
-Add Google Lens supportOther
-Restore Issues with Android Auto
-Restore Microphone didn't work after earphones had
Fastboot vagy a három pont-os lehetőséggel is felmegy,vagy OTA -
-
lócitrom
őstag
válasz
Alonso69 #1837 üzenetére
igen, félszemmel próbálom követni, hogy milyen fejlemények várhatóak. de őszintén szólva elég vészjósló az, hogy milyen kis köröm alatti kosz hibák vannak. a telefon meg azért pár hónapja piacon van és leginkább úgy néz ki, mint egy ikea bútor, amit nagyon nem akarnak összeszerelni. úgy legyen, ahogy írod. eddig az EU bevált minden vasamon, nemigen szeretnék nyersebb droidokat használni.
-
rosszkutya
tag
válasz
Alonso69 #1504 üzenetére
Szia!
Súgj egy kicsit kérlek custom kernel ügyben! Egyrészt, melyiket ajánlod az általad teszteltek közül? Én a Sphinx-el szemezgetek egy ideje, de még nem mertem feldobni. Másrészt, a sebességen kívül milyen különbségeket eredményeznek, amik a hétköznapi használat során is érezhetők? Harmadrészt pedig, wipeolja-e a partíciókat a telepítése, vagy igényli-e?
Custom ROM-okból jó néhányat kipróbáltam (bár a Poco-n eddig még csak a jól bevált EU ROM-ot), de a custom kernelek valahogy eddig kimaradtak.
Válaszodat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Goddess of Victory: Nikke
- EAFC 25
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 470 G5 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I Nvidia I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest