- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Apple Watch
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #17398 üzenetére
Igen, szerintem még én is mondtam neked.
Plex egy 24/7 működésre kitalált szoftver, csomó feladatot a háttérben végez.
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #17396 üzenetére
Egy filesystem triggert vár a Plex, ezek szerint nálatok ez nincs meg. Linuxon működik, rögtön hozzáadja. Vagy a szokásos tanácsom: Radarr/Sonarr meg tudja hívni Plexet egy letöltés befejezése után, hogy fusson egy scan. Sőt, elég a torrentkliensnek szólnia a Plexnek ha befejezte a letöltést: [link]
-
ugyes
senior tag
válasz
SunMount3r #17364 üzenetére
Nincs. 10 éves az első ilyen új funkcióigény, de semmi. Sőt lassan kivezetik a fotókezelést a nagy alkalmazásból és külön alkalmazásba megy át (aktuálisan bétaban már tesztelhető, de még szerények a képességei).
Egyesek szerint a webes megjelenítőben tudsz sebességet állítani, ha nem a hivatalos (gondolom a linuxserver.io-t) docker verziót használod. -
boborján2
senior tag
válasz
SunMount3r #17129 üzenetére
syno dws esetén bármit is csinálsz a fájlokkal , amíg a meghajtón marad addig megy a seed.
Lehet átmozgatni, átnevezni a könyvtárat, fájlokat is pl. total commanderrel SMB megosztásban. Követi a nas és a motorháztető alatt linkeli magának hogy hol a fájl a lemezen. -
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #17129 üzenetére
Ez biztos
Ha a kliensben kattintasz a fájlok fül alatt a fájlra és átnevezés, akkor ugyanúgy seedeli tovább
-
Gardaai
senior tag
válasz
SunMount3r #17120 üzenetére
Nem kéne, hogy látszódjon: [link]
Az oldal elején ki is derül miért.Az előbb lemaradt:
"Plex will automatically ignore and exclude certain content:
- Files that include the wordsample
in the filename and are less than 300MB in size
- ..." -
ugyes
senior tag
válasz
SunMount3r #17104 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #17099 üzenetére
Nekem plex alatt is többször úgy lefagyott a tv hogy csak az áramtalanítás segített
Inkább vettem mi boxot, mert ez a vidaa nem sokat ér
-
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r #16500 üzenetére
Én PC-n se szerettem sose . Sokkal inkább egy MPC-HC vagy MPC-BE . De persze kinek mi .
-
ugyes
senior tag
válasz
SunMount3r #16299 üzenetére
Nem.
-
ugyes
senior tag
válasz
SunMount3r #16295 üzenetére
Van. Jobb klikk a tálcán lévő ikonra. A megjelenő listá közepén a menüpont.
-
Imi1981
veterán
válasz
Hát nálam alapból indúl a Windowsal. Mindig is így volt.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Windows startup-ba rakd be a plexet.
[link] -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #16261 üzenetére
Nem a Plex csinálja, hanem az adott afatbázist szkennelő "ügynök", nekem Kodinál volt hasonló. Hosszú ideje a Plex nálam hibátlanul kezeli az anyagokat.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #16257 üzenetére
Szét választod őket
Aztán rá mész hogy egyeztetés -
4264adam
veterán
válasz
SunMount3r #16257 üzenetére
Miért nem nevezed át kézzel ?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15677 üzenetére
A Plex fejlesztői még nem tudták normálisan megírni a Vidaa-hoz a klienst, ettől még a Vidaa saját lejátszója jó lehet. A kép, amit linkeltél azt jelenti, hogy maga a Vidaa rendszer mp4 esetében tudja a HDR-t (Dolby Vision), míg mkv esetében nem, és ehhez jól jöhet a HDR-SDR konverzió. Plusz az mp4 az a konténer, amit a Plex nem minden OS alatt kezeli tökéletesen, pl. Apple TV-n darabos, míg ugyanaz a film ts-ben hibátlan és még sorolni lehetne, hogy melyik OS alatt miként viselkedik Plex alatt egyik, másik konténer. Jelen állás szerint a TV-d, a nálad lévő szerver és kliens párossal így muzsikál.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15672 üzenetére
Most kérdem én, szerinted itt tudni fogjuk, hogy a te TV-d mitől más? Te hány különböző eszközön és platformon próbáltad a Plexet? Én rengetegen, nincs két egyforma Plex kliens, platfomonként változik. A te TV-d Vidaa rendszerű, azzal "kell főznöd", jelenleg szarul van mnegírva.
-
morfondőr
addikt
válasz
SunMount3r #15674 üzenetére
Persze, kényelmesebb egy eszközzel megoldani mindent, de pont a HDR-el kapcsolatban: amíg nem volt HDR-es TV-m, akkor a Shield tökéletesen tonemap-elte SDR-re, most LG OLED van és tökéletesen megy minden HDR és DV tartalom függetlenül, hogy melyik DV profil van a fáljban (legalábbis én még nem találkoztam olyannal, hogy ne ment volna). A régi TV-t most egy Firestick 4K Max hajt és az egyáltalán nem hajlandó tonemap-elni, transzkódoltatnom kell a videót. A Shield váltja a képfrissítést, felbontást, és még egy csomó dolgot tud. Nekem az egyik legjobb beruházásom volt a házimozihoz!
-
morfondőr
addikt
válasz
SunMount3r #15669 üzenetére
Akármelyik fórumba olvasgatok bele, szinte mindenhol panaszkodnak valamire a TV beépített lejátszóját illetően ha saját médiát akar valaki lejátszani valaki. A megoldás mindig az, hogy külső lejátszót kell használni. Valamennyire meg is lehet érteni a dolgot, mert a gyártók is tudják, hogy az emberek honnan szerzik általában a "saját" médiát. Persze itt is a becsületes user szív, mint pl. a játékoknál, ahol a másolásvédelem ront a teljesítményen. A lényeg hogy rendszerint ilyen-olyan formátumokat nem támogat a TV, ezért azt nem játsza le. Kicsit zsebbe nyúlós, de én a Shield-el még nem találkoztam olyan fájl-al, amit ne játszott volna.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15669 üzenetére
Ahány platform, annyi eltérő Plex viselkedés. A Plex Vidaa fejlesztőit kérdezd, hogy miért csak ennyit tud a rendszer, LG-n pl. jól működik, Apple TV-n is, Android alatt is, de ott nekem pl. a hangokkal viselkedik furcsán.
-
ugyes
senior tag
válasz
SunMount3r #15663 üzenetére
A Plex klienssel lehet valami. Valószínűleg az nem HDR megjelenítőként ismeri meg/fel a tv-det. Nálam a HDR-t viszi: Shield Pro és LG WebOs a Plex kliens.
-
UberMutant
őstag
válasz
SunMount3r #15663 üzenetére
biztosan van olyan setup (pl enyém), amikor átjön a HDR a plexen. szóval a plex képes HDR-t továbbtani.
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15624 üzenetére
Gyakorlatilag egy filmgyűjtő alkalmazás. Minőségprofilok alapján automatikusan képes letöltésre, adott verzió jobbra cserélésére, stb. Átnevez, átmásolja gyűjteménybe, metaadatot illeszt mellé. Megoldható Plex integráció, vagy akár Trakt listák alapján is tud keresni.
Tesója a Sonarr kb ugyanez csak sorozatokkal. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15603 üzenetére
Kelleni nem kell.
-
stickermajom
addikt
válasz
UPnP nem ajánlott használatra, szép kis rést ütsz vele a hálózaton. Bár nem Windowsos a szerverem, de itthon minden jól működik nélküle, egyedül a 32400 van nyitva.
Sikerült amúgy a média analízist megcsinálni? Pont volt egy disk problémám a héten, ott 1,6TB 6 óra volt neki 80% körüli CPU használattal.
-
szkutyi
addikt
válasz
Nem kell!
-
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #15465 üzenetére
Miért nem????visz mindent, használja az rpu-t és megy a FEL-MEL... Az más kérdés hogy nincs jelenleg olyan kijelző ami kihasználja a 12bitet....
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15455 üzenetére
Azért nem kell mindent alapbeállításon használni.
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #15450 üzenetére
Minek van ennyi minden pipalva?
Média elemzést megcsinálja a plex mikor hozzá adod az új filmet, minek újra elemezni?
Meta adatokat is felesleges frissitgetni -
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #15448 üzenetére
Igen!
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15441 üzenetére
Illetve így néz ki nálam egy aktuális sorozatrész audioval együtt:
Ez pedig a dashboardon a "befoglalt" hálózati sebesség:
Ergo 25Mbps az az elvárt sebesség ami ehhez az átlagban 16,9Mpbs bitrátájú fájl akadásmentes lejátszásához kell. Színes szagos, sokat mozgó akciójeleneteknél 25Mbps körül alakul a csúcs bitráta.
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15441 üzenetére
Ha eddig nem futott, akkor így elsőre valószínűleg sokáig fog tartani. A tegnap bekerült 50 gigányi anyag nálam így nézett ki ma hajnalban:
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15426 üzenetére
Nem, a kliens 1 sávszélességgel dolgozik. Még az elején írtam, hogy a kliensen megnézheted a valós bitrátát, hiszen megjeleníthető. Az irányítópultban mást látsz, de ez számodra nem fontos.
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15421 üzenetére
Nem véletlen. Amit ott ír az nem a "kitolt" adatfolyam, hanem a "befoglalt" sávszélesség a videó analízise alapján. Egy becslés, hogy mi az a sávszélesség amivel a kilengések lekezelhetőek és a lejátszás végig folyamatos tud maradni bufferelés nélkül.
#15422 blakey Lásd feljebb. Ha nálad mindig a kétszerese az átlagnak, akkor nem futott le az adott filmen az analízis, így a Plex betippel egy 'átlag x 2'-t befoglalandó sávszélességnek.
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15414 üzenetére
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15418 üzenetére
Nem néztem utána, valószínű azért, mert a Plex kétirányú kommunikációt használ, tehát van egy szerver és egy kliens és csak úgy működik a lejátszás, ha a kettő között létrejön a kapcsolat. SMB csak egy fájlmegosztó szolgáltatás, senkivel, semmivel nem kommunikál.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15416 üzenetére
(2 x 23,7Mb/s) + (2 x 640kb/s) = 48,68 Mb/s. Ott azt az adatot látod, mivel 2 irányú a kommunikáció, + az nem a film bitrátáját mutatja, hanem a sávszélesség által használt bitrátát. A film bitrátáját magán a kliensen tudod ellenőrizni.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15414 üzenetére
Mennyi a video + audio bitrátája?
-
enginev3.0
félisten
válasz
SunMount3r #15401 üzenetére
Nem
Csak atrakja mkvbol más formátumba a sorozatot
Nem túl erőforrás igényes -
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #15388 üzenetére
Igazad van!!! Ez LG c3
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15383 üzenetére
Nincs fps-váltás, sehol, semmilyen TV--n futó alkalmazásokkal.
ui.
Viszont a mai TV-kben nem olyan nagy probléma, néha már-már tökéletes a megjelenítés, tehát nincs olyan zavaró jelenség, ami miatt nézhetetlen lenne, mindegy, hogy milyen az eredeti fps, a megjelenítés jó lesz. Már nagyon jól dolgoznak az elektronikák. Ha tökéletesen megoldanák, akkor én is mellőzném az fps-váltást, mert minden "azonnal" indul és nincs fekete képernyő az fps-váltás miatt. -
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #15372 üzenetére
Igen persze nem.bizonygatni akarom, de szemmel semmi kulombseget nem.lattam sdr hdrben a zidoo és a tv média playere között..de azeert meg nem adom el...xd
csak nagyon tetszik a plex, de nem minden áron...ezért akarok kicsit a dolgok mögé látni
-
szkutyi
addikt
válasz
SunMount3r #15369 üzenetére
Hát pedig pont hogy....zidoo z9x-em van, amíg az dolby vision cm v4.0 totál kihagy dolgokat, a tv média playere pedig igenis figyelembe veszi, ergo jobb a dovi rajta mint a zidoon.
Eddig én is azon voltam hogy a tv player olyan amilyen...de ma már szerintem nem! Legalábbis c3nal nem...csináltam csomo tesztet sdr hdr dovi..
Vannak összehasonlító képek is
Ja annyi a hatrany hogy dovit csak TS és MP4 ből olvas, amíg a zidoo kitudja hogyan, de mkvból is....de mint mondtam a cm v4.0 már hiányos zidoon.
Képek: [kép] [kép] [kép] [kép] -
Elemental
addikt
válasz
SunMount3r #15247 üzenetére
Még nincs? Pedig ahogy írsz az amlogic topikban , azt hittem, már több box átfutott a kezed alatt.
A cof által felajánlott ugoos-szal nem éltél? (Amúgy én küldtem neki)
Jól emlékszem, hogy neked himediád volt? -
Imi1981
veterán
válasz
Servioo- t próbáld ki! Nagyon régen használtam de akkor jók voltak a tapasztalataim vele. A tv elvileg automatikusan érzékeli majd. Ha lesz fire tv akkor már emby, jellyfin kodi is szóba jöhet .
-
Arolotifar
őstag
válasz
Igen, tudom, olvastam. De ahogy a kolléga is írta, a Plex nem neked való
Jobban járnál egy Kodival, de ugye oda meg kell lejátszó.
-
Arolotifar
őstag
válasz
SunMount3r #15245 üzenetére
Vegyél valami normális lejátszót, ne a tv rendszerével küzdj...
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15238 üzenetére
“Szerintem meg ha igazán jól működne, akkor semmi szükség nem lenne arra, hogy állandóan fusson és indítás után egyből azzal kellene kezdenie, hogy frissíti a könyvtárakat.”
Az a baj, hogy nem ez a Plex koncepciója. Valószínűleg nem a te felhasználási szokásodhoz készült. Kicsit olyan, mintha a családi dízel kombival akarnál versenypályára menni: persze körbe lehet vele menni, de mégiscsak az autópálya az ő terepe.
Plexnél az indítás utáni scan nem értelmezhető, nincs is ilyen benne. Ezért kérdeztem korábban, hogy jól értem-e, hogy nem fut folyamatosan. Az automatikus keresésnél az OS oldaláról jön a trigger a Plexnek, ez bootnál nincs meg, mert nem változik semmi. Ki lehet venni a kezéből az irányítást amúgy: [link] [link] De lehet egyszerűbb lenne alternatívák után nézni.
Gondolkodtál esetleg amúgy a Kodi használatán? Az lehet közelebb állna ehhez a fajta felhasználáshoz. -
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r #15242 üzenetére
blakey néha kicsit nyers de sokat segít itt több fórumon is mindenkinek. Nekem is rengeteget segített régebben.
Nálam így van beállítva [kép] hátha segít. Őszintén nálam 0-24-ben fut ( nem csak emiatt) így nem tudom szimulálni a te használati szokásodat de szerintem pár filmet 1- percen belül simán be kéne olvasson úgy is ahogy te használod. Nálam Windowson 10- en fut a plex szerver.
De ha van tévédre emby vagy jellyfin próbáld ki azt is hátha máshogy működik. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15240 üzenetére
Miért is? -
Már minden beállítást tisztáztunk, vagy nem? - nem hinném, egy dolgot kérdeztél válaszoltam. Majdnem annyi beállítási, paraméterezési lehetőség van, mint egy Kodi esetében. Aki 10 éve használja, annak pofonegyszerű és logikus, aki most kezdi, az csak a hibákba fog ütközni. Plusz még számításba kell venni a klienseket, is, ahány OS, annyi változó. Pl. klienseket csak Apple rendszereken használok, ha arra vetemednék, mert ott jó, egyébként inkább pl. Kodit, Infuse-t, MrMC-t vagy egyéb olyan appot, amibe beleépül a Plex.
Egyébként a PMS-t nem ártana, használattól függetlenül, minden nap futtatni néhány órán keresztül. Ebbe az idősávba beidőzíted a frissítéseket, javításokat, tisztításokat, stb. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15234 üzenetére
Meglepődtem volna, ha nàlad is jó.
Szinte biztos, hogy valamit figyelmen kívül hagysz. Amikor nagyobb fejlesztések torténnek, akkor előfordulhatnak ilyen hibák, de azt elég hamar javítják. Most nem tudok ilyen hibáról, nálam tökéletesen, mindig időben frissül az adatbázis, ha változás történik. Nem biztos, hogy jó, ha a szerver rovid ideig van beüzemelve. Én csak éjszakára kapcsolom ki a NAS--, és minden tevékenység a működési idő alattra van ütemezve. PMS- t is karban kell tartani. -
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r #15236 üzenetére
Pedig még így sem tart neki olyan sokáig ahogy írod. Hacsak nem 50 új anyagot kell beszkennelnie az utolsó használat óta. De még úgy is látod egy két percen belül, hogy már beolvasott párat és folyamatosan olvassa. Amúgy mikor megy a gép nyugodtan futhat a plex nem eszik sokat és nem lassítja a gépet! Akkor ahogy letöltesz valamit egyből be tudja olvasni. Szóval ne csak használat előtt indítsd el.
Ha a tévédre van emby kliens megpróbálhatod az emby szervert is hátha az máshogy reagál a használati szokásod mellett. Csak az Androidos és LG tévén elérhető samsungon nem. -
Imi1981
veterán
válasz
SunMount3r #15234 üzenetére
Nálam max 1 percen belül már beolvassa az új anyagot amit letöltök! Ha áthelyezek egyet másik mappába az is kb ennyi. Persze egy több évados sorozatot kicsit tovább tart míg beszkenneli. Szerintem ez nem szörnyű. Többi ilyen médiaszerver program is ilyen ( emby, jellyfin). Ha otthon csak magadnak osztassz meg akkor arra jó az smb. Én egész családnak megosztom akik máshol laknak és ebben jó a plex , emby, jellyfin.
-
válasz
SunMount3r #15232 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű megérteni. Vegyél egy laptopos és lejátszóprogramot (pl. VLC), ésjátszass le vele lokálisan a gépedről egy filmet pl. mkv-ban, amelynek 5.1-es hangja van. Dugj a laptopra egy fejhallgatót.
A film meg fog szólalni a fejhallgatódban, pedig az hardveresen csak sztereót tud. A megoldás egyszerű, a lejátszóprogram konvertálja az 5.1-es hangot sztereóba.
A PLEX-ről való Atmos-lejátszáshoz azért kell "behazudna" a kliensnek a szerver felé a kliens hardver képseeégeit, mert az AppleTV nem tud veszteségmentesen tömörített Atmos hangot, ezért ha nem hazudik a lejátszó, akkor a szerver fogja transzkódolni a hangot. A transzkódolás egy picit bonyolultabb folyamat, mint a sima dekódolás/átalakítás/lejátszás, mert az átkódolt hangot szerveroldalon újra be kell pakolni a streambe, vagyis pl. Atmos - 5.1 esetében újra be kell kódolni Dolby Digital (Plus)-ba, amit aztánz Apple TV dekódol. A Dolby Digital (Plus) hangtömörítése veszteséges (értsd: kevésbé szól jól, minte gy veszteségmentesen tömörített hang-stream).Végül, hogy tisztázzuk az AppleTV 4K képességeit: Atmosból kétféle van: veszteségesen tömörített és veszteségmentesen tömörített. A veszteségesen tömörített Atmos-ban a hangobjektumok tömörítésére lényegében ugyanazt a (pontosabban nagyon hasonló) veszteséges eljárást használják (AC4, ami AC3-ra épül), mint a Dolby Digital Plus (AC3). A veszteségmentes Atmos pedig ugyanazt a tömörítási algoritmust használja (MLP, más néven PPCM), mint a Dolby TrueHD. Utóbbit nem tudja az AppleTV dekódolni. Előbbit tudja.
A veszteségesen tömörített Atmos jóval kisebb sávszélességet igényel, mint a veszteségmentes, ezért értelemszerűen a Nstreaming szolgáltatók, Netflix, Prie Video, Disney+, AppleTV+/iTunes, stb. azt használják. Ha AppleTV-n hallottál Atmost szólni, az kizárólag streamszolgáltató-kliensből hallottad.
A torrentezhető filmek ugyanakkor veszteségmentes Atmos-t tartalmaznak. Ezt önmagában nem képes dekódolni az AppleTV, ezért az ilyen filmek esetében igen intenzív transzkódolási aktivitást figyelhetsz meg a plex-szerveren.
Az Infuse behazudja a szervernek a veszteségmentes Atmos-tudást, és az emiatt transzkódolatlanul megkapott streamet szoftveresen dekódolja, majd 7.1 LPCM-bitfolyamként adja át az AppleTV hardverének (ami már nemm igényel így dekódolást, tehát boldogan működni fog). Hozzáteszem, hogy maga a film így sem Atmos-ban fog megszólalni, mert az Atmos nem egyenlő a 7.1 LPCM-mel. A hangminőség viszont akár drasztikusan jobb lehet, mintha a szerveroldal transzkódolná veszteségesbe.Talán így már érthető.
-
Lackó1984
tag
válasz
SunMount3r #15202 üzenetére
Ez így van jelenleg is.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #15184 üzenetére
A részleges vizsgálatot kell bekapcsolni.
A többi maradhat gyárin. Az időről időre egy felesleges menüpont, nincs értelme, mert a részleges vizsgálat pont arra való, hogy változás esetén azonnal reagáljon.
A menüpont alatt elmagyarázza, hogy mi mire való, érdemes mindig elolvasni. -
schferenc77
aktív tag
válasz
SunMount3r #15181 üzenetére
nekem így van beállítva (Beállítások/Könyvtárak), és így addig taert a beemelés, amíg a scan lefut:
-
stickermajom
addikt
válasz
SunMount3r #15181 üzenetére
Jól értem, hogy a szerver ki-be van kapcsolva igény szerint? Nem feltétlenül ilyen felhasználásra tervezték a Plexet, gondolom a háttérben még futnak ilyen-olyan taskok boot után.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #15179 üzenetére
Pontosítok: tehát azokat a file-okat/mappákat nem scanneli be egyből, amik már az eleve megosztott könyvtárakba kerültek bele újonnan.
-
Multibit
nagyúr
válasz
SunMount3r #14853 üzenetére
Ilyen esetben mit lehet tenni?
Helyesen elnevezni fájlokat, mappákat. -
scream
veterán
válasz
SunMount3r #14563 üzenetére
A szóbanforgó sorozat NFO-jából: "Teljes sebesseg.....: ~ 63 Mb/s" és screen alapján az a külső HDD USB3.0-as (legalábbis a controller az), szóval valami tényleg van még ott a háttérben.
-
4264adam
veterán
válasz
SunMount3r #14538 üzenetére
AC3 nem lesz gond. Én is belefutottam hasonlóba és a Servert az SSD-m és Ryzen 5600X 4.7Ghz adja. De egyszeűen a belsős feliratot is égetni akarja emiatt végtelen ciklusba megy a Transcoding mindegy neki hogy a Q80 vagy a TU7022 Kliens-t használom.
Amit én szoktam:
- Nincs felirat csakis 5.1 DD HUN és AC3-ban mehet Direct Play 4K HDR
- MKV konverterrel mindent ami nem MKV használni.Ez van. A PLEX nem tudja megenni a feliratot akár külső akár belső.
Ha mindent is szeretnél használni az a 100k-s Nvidia Shield PRO és abból nekem is 2db kellene, köszönöm nem -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #14545 üzenetére
A Plex azon is transzkódolni fog, nem minden eszközön megy anélkül. Kodi alól megoldható, hogy ne legen semmi probléma.
-
scream
veterán
válasz
SunMount3r #14543 üzenetére
Ha letiltod a transzkódolást, akkor nem fog hangot (se) transzkódolni, viszont elindulni se fog, mert nem tudja a kliens lejátszani. Alapvetően azért a Plex se ész nélkül transzkódol (általában), szóval akkor áll neki, ha indokolt - hogy a kliens eszköz le tudja játszani azt, legyen az kép (videó) vagy hangsáv. Plusz még ott van a felirat kérdése - égetés esetén pl, vagy nálam ami néha előjön (külső srt-nél is van
).
A megoldás lehet:
- médiatartalom átkonvertálása olyan kép/hangsávvá, amit a kliens (alkalmazás és hw) megesz rendesen
- célirányosan olyan médiatartalom beszerzése (nyilván BD otthoni rippelése), amit a kliens (alkalmazás és hw) megesz rendesen
- médialejátszó (hw) beszerzése, ami ugyan nem lesz mindenben támogatott (legjobb tudomásom szerint nincsen még olyan lejátszó, ami mindent kezelne transzkódolás nélkül), de nagyobb támogatást nyújt, mint amit bármelyik TV készülék tud nyújtani
- adott, nem lejátszható médiatartalom kihagyása -
Biga123
addikt
válasz
SunMount3r #14538 üzenetére
Én örülnék ha lekezelné az E-AC3 -t pl, de vagy darabos a hang vagy el se indul vagy nincs hang, szal van gond. Licenc gond van a tvknél, mert nem fizették ki.
"Azt nem lehet beállítani, hogy csak a hangot transzkódolja a server át?"
de belehet ahogy kezdted, h tiltod a videó kódolást , és nem indul el . -
Biga123
addikt
válasz
SunMount3r #14534 üzenetére
Azt meg nem támogatja a TV valszinüleg, de valamiért nem kódoltatja át, nálam is szenved az atmossal meg pár formátummal.
AC3 5.1et szereti
Szal igen a tvs plex kliens elég kompromisszumos. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #14530 üzenetére
TV-k esetében gyakoribb jelenség az átalakítás. Asztali lejátszók esetében van olyan, hogy nincs semmilyen átalakítás, mindegy, hogy van felirat vagy sem. Ez nem SMB, ez "egyéb".
Az átalakításhoz gyenge a szerver alatt HW.Amúgy vicces, amikor a belső IP-t letakarják a felhasználók, pedig azzal kb. semmire sem lehet menni, a külső IP-t kell letakarni.
-
divan
őstag
válasz
SunMount3r #14530 üzenetére
Igen, így csinálja. Próbából engedélyezni kellene transzkódolást a szervernek, akkor rögtön látod, hogy mit számol, és hogy úgy működik e a lejátszás.
-
Biga123
addikt
válasz
SunMount3r #14528 üzenetére
Sok tvs plex kliens pl a felirat miatt forceolja a transcode ot.
Mert ráégeti a képre.
Megpróbálhatod a feliratot kikapcsolni hátha. -
Biga123
addikt
válasz
SunMount3r #14525 üzenetére
Ahogy scream is írja a kliens igényli a transcode ot, de mivel te letiltottad szerver oldalon nem fog elindulni a lejátszás.
Szal vedd ki a pipát a szerver beállításainál , és hagyd neki h kódoljon ha van rá igény . -
scream
veterán
válasz
SunMount3r #14525 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy ugyan le van tiltva a transcode, de a kliens (TV-s Plex app) nem támogatja az adott médiaformátum lejátszását (direct play), így kliens oldalról csak a transcode lenne az egyetlen járható út.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Gumi és felni topik
- Azonnali játékos kérdések órája
- Társasjáték topic
- Futás, futópályák
- 600 Mbps-os tempót ígér 2,4 GHz-en az ASUS RT-N18U High Power routere
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
- Villanyszerelés
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest