Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
válasz
bromi84 #14507 üzenetére
Egy routernek nincs más dolga minthogy router legyen.
Nagyon durván céleszközök, ebben jók.
De persze ahogy írták mások is lehet x86 alapon routert építeni, nálam is PfSense a router/tűzfal.
Az ilyen-olyan extrák a routerben mint print server, file megosztás és társai, csak parasztvakítás, hétköznapi embernek OK, van amikor működik is egy ideig, de nem bíznék rá semmi kritikus dolgot.
Nálam az Asus router csak AP módban megy, ha nincs wifi nincs akkora gáz, de ha kiesne vele együtt egy csomó szolgáltatás biztos idegbeteg lennék -
Patice
nagyúr
válasz
bromi84 #14509 üzenetére
Ez a router + rajta gyárilag a Plex nekem is új infó, viszont tény, hogy ez csak AC-s (Wifi5), azaz már nem egy mai darab.
Kérdéses, hogy mennyire tartják frissen a Plexet rajta, meddig kap szoftveres támogatást.
Nekem ez tök rizikós lenne, biztos nem építenék ilyen eszközre. -
Patice
nagyúr
válasz
bromi84 #14507 üzenetére
Nem olvastam még olyan gyári routerről, amire lehet Plexet rakni.
1. A routereknek nem ez az elsődleges funkciója. Egy gyártó nem fog ezzel foglalkozni, mert a router az csak routerkedjen.
2. A Plex fejlesztői sem fognak ezzel foglalkozni, mert jellemzően a routerek hardvere annyira specifikus SoC-ot, célhardvert használ, hogy arra külön csomagot fejleszteni egyszerűen nem éri meg nekik.Marad az előbb leírt javaslat. Megcsinálhatod magadnak PC alapon. Csak erős a gyanúm, hogy mire ezt összehozod, addigra kb. annyit költenél, amennyiért már kapsz gyári NAS-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest