- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi #16169 üzenetére
Update1!
Munkahelyemen vagyok itt is ugyan annyi a speedtest szerint a sebessegem(120le, 40 körül fel)
És még az 54mbps eredeti minoseg is megy....68 már pufferel...
Na most ez akkor mi lehet? Otthon is ennyi volt a sebesség, sőt még tobb és a 8mbps is be pufferelt....xd -
boborján2
senior tag
válasz
szkutyi #16127 üzenetére
Nincs benne olyan opció ,mint a kodiban ,hogy a hangsávban a center hangerőre rá lehet tolni egy kis erősítést?
Hasznos találmány tud lenni, mert beszéd nagyrésze a center sávra van keverve.Nálam ez a disney+ -nál volt feltünően zavaró.
Stereoban hallgatva , amelyik film 5.1 volt ,ott iszonyatosan halk volt a párbeszéd minden filmben.Írtam nekik ,hogy nem e akarnak ezzel valamit kezdeni , de még csak nem is válaszoltak. Így lemondtam az előfizetést.
-
kis.zsolt
aktív tag
válasz
szkutyi #16117 üzenetére
Tudná, mert a Plex-et nem tiltott használni, teljesen legális szerte Európában (is).
Ilyeneket olvasok a Plex kezelőfelületén:
Könyvtár hozzáférés kezelése
Adj ismerős és családi hozzáférést a Plex Media Server-ed tartalmához. Felügyelheted a könyvtárakhoz vagy az egyedi címekhez való hozzáférést, valamint korlátozhatod bizonyos funkciók elérését is.
vagy
Plex otthon
A Plex otthon lehetővé teszi, hogy a veled egy háztartásban élő családtagok vagy szobatársak, könnyedén válthassanak az Otthoni fiókok között a megosztott eszközökön. Meghívhatsz másik Plex-felhasználót a Plex otthonodba, vagy létrehozhatsz felügyelt fiókokat a gyerekeknek vagy a háztartás más tagjainak, ahol te felügyelheted az egyes felhasználók média hozzáférését.
Mint látható, akár már korábban regisztrált Plex-est is bevonhatsz a saját tartalmadba, vagy egyszerűen az éppen az XY egyetemen tanuló, és emiatt az adott városban kollégista keresztfiamnak hozok létre hozzáférést a laptopjára, hogy ne unatkozzon. Az már az ő dolga, hogy ezt kiviszi YZ országba az Erasmus ösztöndíja alatt, illetve az adataival a szobatársa is tudja használni a kolesz tévéjén a Plex appot és az én filmgyűjteményemet.
Nálam a VPN amiatt van, mert a Plex ellenére sokan még torrenteznek, és ezen keresztül teszik, mert külföldön az már majdnem mindenhol tilos. Konkrétan mindenki a Transmission-t futtatja (ennek van tiltólistája, mely némiképp elrejt az avatatlan szemek elől). Bejelentkeznek WireGuarddal, és ettől kezdve már olyan, mintha a szobámból torrenteznének.
-
boborján2
senior tag
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #16027 üzenetére
Én nem tudom nálatok.mi van..nálam LG c3, egy chromecast, egy xiaomi box gen1...kb 2% terheli a közvetlen lejatszás a procit... - nagyon egyszerű, tudni kell, hogy milyen eszközöket és milyen beállításokat használunk, nálam 10 eszköz sem akasztja meg, igaz, abból csak 1 TV, a többi asztali lejátszó, nincs semmilyen átkódolás, átalakítás, amit a PMS végezne.
-
s.Oliv3r
senior tag
válasz
szkutyi #16025 üzenetére
Hello, a TCL C835,805,845 mind támogatja a DV-t ... meg mindent is. A Samsung, ami nekem is van, sajnos nem.
DE, nálam egy plex passos hardveres gyorsítós 13600k, 4070ti setup van, ezen is bufferel, sőt szét is akassza magát már böngészőből is. Egy szó mint száz, nálam a plex a 0, kétszer áthúzva.
Most keresek pont valami alternatív megoldást erre, mert ezért soha többet nem szeretnék fizetni.UPDATE: valahogy egy sima-semmilyen 55ös Samsung Crystal UHD LED TV-n, most elindult és minden buffer nélkül lejátsza az MKV H265ös 50 gigás DV tartalmat, úgy hogy a TV nem is támogatja
szuper kis alkalmazás
-
ugyes
senior tag
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #16004 üzenetére
Amit linkeltem USB3.0 -sata kábellt én azt ajánlom használatra. Nem szép de nagyon megbízható és komolyan soha nem volt vele probléma. Torrentezek rá és plex szerver használja 0-24-ben! Annyi, hogy ahány hdd annyi USB3.0 -t foglal el. Nekem még megvan a dokkoló is és így szünetmentes tápon azzal sincs gond de az usb3 -sata minden körülmények között helyt állt! Ha áramszünet volt és vissza jött az áram vissza kapcsolt gond nélkül, a sebesség kiváló és a kapcsolat beton stabil! Na nem offolok tovább. Te döntésed.
-
Imi1981
veterán
válasz
szkutyi #16000 üzenetére
Szia! Másik topikban láttam milyen dokkolót használsz és pont olyanom van. Az a gond vele ha egy pillanatnyi áramszünet van az már nem kapcsol vissza rendesen ( gép lehet észre sem veszi az áramszünetet olyan pillanatnyi). Én meguntam és szétszedtem és a bekapcsoló gombjánál direktre forrasztottam! Így nem lehet kikapcsolni de áramszünet esetén is vissza kapcsol rendesen. Mondjuk mostmár szünetmentes tápon lóg ez is meg a minipc is. Amúgy ezek [link] [kép] ( aliexpessen vettem sokkal olcsóbban) sokkal megbízhatóbbak! KB 4 éve használok ilyet 0-24-ben és sosem volt vele probléma! A dokkolóval ez idő alatt többször is volt probléma de amióta direktre forrasztottam a bekapcsoló gombjánál azóta az is jó de ritkán azért így is volt olyan, hogy nem ment rendesen pedig világított a led rajta csak nem villogott ( nem dolgozott).
Multibit
Évek óta így használom semmi probléma vele. A dokkoló nem az igazi. USB3.0 -án lógnak a hdd-k 2.5 és 3.5 is probléma nélkül és a plexnek se volt vele problémája. Ja és a sebesség olyan mintha a gépben lenne. -
zolizoli35
csendes tag
válasz
szkutyi #15981 üzenetére
Köszi. Meg néztem.
A tv beállitásokban úgy van ahogy montad.
De hiába. 1080p-s filmekig megy rendesen a film a tv-n. A 2160p-t már nem birja igy. Nem a tv mert ugyanazt a külsö HDD-t dugom rá a tv-re megy rendesen minden tipus! Valamint volt NAs serverem is és azon keresztül is simán játsszotta a filmeket. Most a 4k-s film megy 1 percig az eleje utánna csak teker -teker majd ki irja hogy vártlan hiba lépett fel. (Internet sebességem 900mb es ez sem lehet gond mint irtam serverel is ment minden).. Kár érte mert super hogy az egész lakásban a Tv-ken tudná nézni ki mit akar . -
ugyes
senior tag
válasz
szkutyi #15962 üzenetére
Én is néztem ezt a felállást és szódával elmegy. Ugyanakkor nagyon függ a lejátszótól: pl. 4 éves Panasonic tv-n saját plex app-pal egyáltalán nem lehet feliratos filmet nézni, 720p vagy 4K mindegy, igaz J4125 van mögötte. Ugyanakkor S10/iphone14 mobilon, plex app-pal, ugyanez tökéletes.
Ezért erősebb gépet tervezek beszerezni, mert néha erővel kell nekimenni. -
blakey
titán
válasz
szkutyi #15921 üzenetére
Viszont a kérdésre nem ez a válasz, mert, ha minden esetben van másik hangsáv, akkor nincs szükség Plexre, amúgy nem minden esetben van másik hangsáv, nekem is van jónéhány olyan filmem, ami csak DTS-t tartalmaz, lemezeken kötelező egy AC3-as hangsáv, egyéb esetben nem. A Plex azért is jó, mert képes a DTS hangsávot átalakítani többcsatornás AC3-ra (DD).
#15923szkutyi
De amúgy ha nem támogatja a tv, leszedhet bármilyen appot, akkor sem lessz DTS...nem? - Nem, pont ez a lényeg. AC3-ra lesz átalakítva és lesz hang. -
Enrico77
csendes tag
válasz
szkutyi #15907 üzenetére
mert összekevertem már mindent
A digis modem egyetlen portja tudja az 1000 Mbps-t, ezt osztottam tovább a többi routerem felé és mivel nem néztem jobban utána, így azt hittem, hogy a routeren is csak az első port tudja az 1000-et, a többi meg csak 100-at.
De most már megvilágosodtam!#15909Biga123
igen, úgy van, ahogy írod is.
Valóban, lehetne fejleszteni a hálózatomon, de nekem ez már túl bonyolult, majd keresek egy IT-s ismerőst.#15905szkutyi
találtam egy nagyon jó videót, most már értem mit, hova, hogyan kellene kötni.
[link]
Már rendelem is a LAN-USB adaptert!
Még egyszer köszi mindenkinek, szuperek vagytok! -
Enrico77
csendes tag
-
Enrico77
csendes tag
válasz
szkutyi #15891 üzenetére
tudsz esetleg linkelni egy ilyen átalakítót?
Hogyan kötöm ezt be, hova?
A PC kapja az 1000MB vonalat, de a router többi portja valóban csak 100 MB-es.
Este majd nézek egy 4k filmet (300-at már régóta meg akarom nézni újra), jó teszt lesz#15897justice84
3 hálózatom van így, mert két külön routerem is van a Digi modemen felül. Ennek ellenére a Samu tévé nem problémázott, pedig ott is biztos, hogy más a hálózat.
Utána olvasok ennek az AP módnak és megpróbálom majd beállítani, köszönöm a javaslatot! -
ugyes
senior tag
válasz
szkutyi #15808 üzenetére
Abban nem ARM processzor van, mint a DS120j-ben, ha jól sejtem.
@carrionxxx: vehetsz egy olcsóbb mini pc-t ~50eFt körül vannak, amelyre felteszed a Plexet és kényelmesen kiszolgál. Ha sok adatod, stb. van, akkor egy külső HDD rack-be még veszel SSD-t/HDD-t. Valamennyivel több áramot fogyaszt majd.
-
Multibit
nagyúr
-
ugyes
senior tag
válasz
szkutyi #15774 üzenetére
Az is bőven elég. Egyébként annyi az egész, hogy a film/sorozatrész mellé beteszed az srt kiterjesztésű feliratfájlt (a film/sorozatrész fájlnevével megegyező névvel, csak a kiterjesztése srt. A kiterjesztés előtt .hu, hogy értelmezze a felirat nyelvét).
Egyébként van Jellyfin is LG-re. -
blakey
titán
válasz
szkutyi #15772 üzenetére
A feliratok jelenléte a legtöbb TV-s rendszer esetében a PMS-t átkódolásra "kényszeríti", megoldás, hogy olyan eszközt használsz, ami semmilyen esetben sem igényel átalakítást (pl. Kodi, MrMC, Infuse esetében nincs átkódolás), olyan eszközön futtatod a PMS-t, ami a HW-s átalakítást 100%ban támogatja, esetleg külső srt-t használsz (ha nem tévedek, akkor szintén nincs átkódolás).
-
mgTerminator
veterán
válasz
szkutyi #15553 üzenetére
Az otthonit is vedd fel maximumra és az ajánlottat kapcsold ki. Egyébként jelenleg a térerőd nagyon karcsú.
Én azt javaslom hogy írd be a keresőbe hogy 2160p és rendezd méret szerint és töltsd le a legkissebbeket mondjuk az első ötöt és teszteld azokkal is. Majd 1080p és a legnagyobbakkal.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #15542 üzenetére
Szakadj le a helyi hálózati lejátszásról, az független a távoli lejátszástól, vedd úgy, hogy két szervered van, belső lejátszáshoz nem kell combos hardver, távolihoz viszont nem árt, főleg ha szoftveresen kéne átkódolnia. Kevés a gép és a mobilnet az érintetlen minőséghez.
-
válasz
szkutyi #15539 üzenetére
No de miért nem nézed meg, ahogy javasoltam, hogy mi történik a szervereden, mikor külső kliensről játszol le? Ne plexen belül, hanem Task Managerben (Windows) vagy Activit Monitorban (Mac) Nincs egy mobilneted, vagy mi a gond? Ha minden rendben, akkor ezzel kizárod a szervert.
-
mgTerminator
veterán
válasz
szkutyi #15539 üzenetére
Dashboard oldalon van minden szerver infó.
Van home és remote minőség telefonon is TV-n is. Mind a 2 originalon legyen és az automata legyen kikapcsolva mert okoz problémákat még mindig...
Ha otthon WiFin megy a lejátszás telefonon akkor távolról is mennie kell, csak ugye a net nem elég. Az elején azért ugrik fel mert előtölt hogy ne akadjon meg.Ha kész, tegyél be róla ide képet hagy nézzem meg hogy jó e.
-
-
válasz
szkutyi #15528 üzenetére
Akkor az nem valódi 4K HDR lejátszás. Szerintem.
Itt elég részletesen megvannak a streaming szolgáltatók sávszélesség-igényei a különböző felbontásokhoz: [link]
Azt azért tudni kell, hogy ha nincs meg ez a sávszélesség, akkor is lejátszik mondjuk a Netflix neked egy 4K-s filmet, csak éppen visszaveszi a minőséget, egy filmnézés közben akár többször is). Az 5Mbps körüli bitráta az bizony FullHD lejátszás lesz, nem 4K, függetlenül attól, hogy maga a film 4K-s. -
válasz
szkutyi #15526 üzenetére
Netflixnek 20 és 25 Mbps közötti igénye van 4k HDR-hez, Atmos hanggal.
valamivel 20 Mbps alatt az 5.1-es hanggal.... Sztereóval nem néztem még, de azt az 5-7 Mbps-t valahogy nehezen tudom elhinni...De ne feledd, hogy jó eséllyel más tömörítésről beszélünk.
Én azért megnéznék a szerveren az Activity Monitorban, hogy mi történik távoli lejátszás közben. Csak hogy egyértelmű legyen.
-
-
mgTerminator
veterán
válasz
szkutyi #15522 üzenetére
A net sebesség nem elegendő. Működik, ha egy 1000/1000 wifire vagy csatlakozva.
Nekem többnyire 720p és 1080p streaminges tartalmak vannak ami azt jelenti hogy a bitráta átlagosan max 5-6 körül van. Ahhoz hogy ezt meg tudja nézni bárki eredeti minőségben, legalább 30mbit/s STABIL internetkapcsolat kell. A mobilnet pedig minden csak nem stabil.
Tehát minimum 6x gyorsabb kell legyen a neted stabilan mint amekkora a videó bitrátája, és ekkor talán nem fog megakadni. Ha neked 35-40-es a bitrátája a filmnek akkor 210-240 mbit/s kell legyen a neted, de ez a minimum amivel talán már nem fog akadni.Látom Samsung telód van, én [EZT] a programot használom arra hogy az értesítési sávra kiírja az aktuális internet sebességet, így láthatod mennyivel tölt le amikor próbálja betölteni a filmet.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #15520 üzenetére
Akkor fizess elő, vedd meg, stb… Évekkel ezelőtt megvettem, így nem tudom, hogy mi érhető el ingyen és mi nem. Láthatóan nálad nem fog menni a jelenlegi felállással. Távoli eléréssel most néztem bele a Gemini Man-be és működött, szépen dolgozott a hardveres gyorsítás, csökkentett felbontásban és átalakított hanggal, telefonon nem volt probléma, 5G-n próbáltam.
Próbáld meg egy másik "1000-es hálózatból", hogy arra mit reagál, a mobilnet szerinte kevés, ezek szerint. -
blakey
titán
válasz
szkutyi #15518 üzenetére
Több összetevőből áll, kell a jó szerver, a jó beállítás, a jó net, a jó mobilnet, a jó eszköz, ezek közül bármelyik gyengébb, akkor már nem lesz maximum minőség. Távol vagy az otthonodtól, netán telefonon néznéd, akkor miért akarsz 4K Dolby Vision, Dolby Atmost? Valahol mindenképp meg kell húznod a vonalat, vagy mindenből az 1000%-osan legjobb cuccot veszed "horror áron", tehát a "csúcscsúcscsúcs" cuccokat, vagy elfogadod a jó minőséget és egy jót szórakozol, majd utána folytatod a munkádat. Szerintem az utóbbi többet ér, nem kell mindig a legjobbat hajkurászni, elég a jó is.
-
blakey
titán
válasz
szkutyi #15515 üzenetére
Telefonos kliens be van állítva eredeti minőségre.
- az nem számít, a távoli hozzáférésnél beállítható, hogy mekkora sávszélességet használjon, milyen minőségben biztosítsa. Ne vedd készpénznek, hogy a telefonodon érintetlen lesz a lejátszás, értelmét sem látom, illetve lehet, hogy a felbontás érintetlen, de a hang miatt mindenképp átalakítana, szóval inkább csökkentsd a felbontást, állítsd be a sávszélességet és talán jó lesz.
különben hisztizik hogy fizess .... - a szoftveres dekódoláshoz nem kell előfizetés, csaj erős gép, a hardveres gyorsításhoz szükséges az előfizetés. -
-
válasz
szkutyi #15508 üzenetére
Arra biztosan utazik (érthető okból) de nem hinném, hogy így. Bár ki tudja....
Azért nézd meg, hogy mi történik a szerveren, amikor mobilneten játszol le... ha nagyon "pörög", akkor a transzkódolás lesz a ludas. Ha nem,akkor bármi lehet, akár még router-probléma is.
(egyébknt érdekelne, hogy a hang transzkódolást hogyan kapcsolod ki konkrtéan, ilyen beállítást én nem találtam a szerveren... vagy vaksi vagyok). -
válasz
szkutyi #15505 üzenetére
Milyen laptop, és min nézed s filmet (pl. telefonon?)? A Remote-hoz a transzkóüdolás igen számításigényes lehet, főleg, ha a film eredetileg 4K-ban van fenn, többcsatornás hanggal. Rendesen meg tudja izzasztani a gépet. A transzkódolás azt jelenti, hogy a kloiens és a szerver leegyeztetik, hogy a kliens hardver mire képes (mekkora.a képernyőfelbontás, milyen hangot képes kiadni), és a szerver lejátszás közben kicsomagolja az eredeti fájlt, kicsinyíti a képet ha kell és adott esetben bele is égeti a feliratot ha kell, átalakítja a hangot ha kell, majd visszatömöríti és vissza is csomagolja, és úgy küldi át, mindezt azért, hogy a lehető legkisebb legyen a megkövetelt felhasznált (mobil)sávszélesség, ezáltal pl. a lehető legkevesebbet fogyasszon a mobiladat-keretedből. Paradox módon, minél kisebb az így elért szükséges sávszélesség, annál "izzasztőbb" feladat ez a szerver számára, ami, ha nem eléggé "bika", akkor nem tud lépést tartani az online lejátszással, és az egész erősen akadozni fog.
Nem biztos, hogy ez a gond, de nálam a hasonló esetek 100%-ban ez okozta a problémát eddig. Megoldás csak vagy erősebb gép PLEX-szervernek, vagy videó-trsnmszkódolás kikapcsolása a szerverbeállításokban (ez nagy felhasznált mobil-sávszélességet fog eredményezni, de ha pl. korlátlan a mobilneted, akkor nem okoz ilyen problémát, csak, ha nincs meg a megfelelő sávszélesség) , vagy, ha még ez sem segit (audio-transzkódolást nem lehet kikapcsolni tudtommal, és az is izzasztó lehet), akkor az eredeti PLEX-kliens heéyett pl. Infuse-t használni, mert az "behazudja" az eget is a szervernek, így a szerver nem fog transzkódolni, mert azt hiszi, a lejátszókliens mindent tud...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Trollok komolyan
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Új Poco F7 Ultra 512/16GB Black 3év garancia!
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest