Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
ACE-
addikt
válasz Multibit #12289 üzenetére
Be van kapcsolva... akkor lehet csak a hálózati meghajtó beolvasás nem megy neki? Azt nem lehet esetleg force-olni, hogy legalább óránként ráfrissítsen? Kicsit lejjebb az is be van állítva... szóval nem értem...
[ Szerkesztve ]
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
Impair1980
aktív tag
válasz Multibit #12337 üzenetére
Van 4 LG tv-m. A 2021-es LG TV-n (43up77003lb) a WEBOS el lett baszva rendesen, iszonyat lassú a Mediaplayer funkciója! Közvetlen NAS eléréssel (DLNA) percekig tart amíg egy könyvtárat beolvas! A másik 3 LG tv-n tökéletesen működik. Ezért tettem fel a NAS-ra (QNAP TS453D) és a 43up77003lb TV-re is a Plexet, ami most már nagyon gyors és tökéletesen működik! De a lentebb írt problémába ütközök!
-
aujjobba
addikt
válasz Multibit #12512 üzenetére
A savszelesseg a halozati forgalomra utal, nyilvan minel nagyobb a fajl amit atkuld, annal tobb savszel kell hozza.
(Marmint nem nagyobb, inkabb azt mondanam surubb, a bitrate-re gondolok, 1mp-nyi anyag altal foglalt meret.).
Egyebkent ezt szerintem eleg rosszul riportolja a plex, szerintem max a fele az igaz annak, amit ir.
Kozvetlen lejatszas = nem transzkodol, atkuldi a fajl tartalmat ahogy van.
Az atkodolast egyertelmuen jelzi a szerver a feluleten (pl. itt), raadasul egy regi Atom nem is hiszem, hogy birna.
Gyenge CPU-n valoszinu a nagyobb halozati adatforgalom miatt megy fel 20%-ra, de ehhez nem ertek nagyon.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Multibit #12512 üzenetére
Infuse-nak nem kell semmilyen transzkódolás, SMB-n kapcsolódik a Plex szerverhez.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Multibit #12518 üzenetére
A Plex platformonként eltérő lehet, van olyan TV, ahol felirat esetében mindenképp van transzkódolás, van, ahol ugye a DTS hiánya miatt transzkódol. Általában olyan klienseket használok, amik egyáltalán nem igénylik az átalakítást, így számomra annyira nem fontos, de nem árt ha van alatta egy megfelelő "vas".
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
félisten
válasz Multibit #12544 üzenetére
Pedig nem bonyolult szerintem megérteni.. Leírtam mi a fő felhasználási terület ,ahova szánom. 4 K -HDR- Dolby vision - Dolby Atmos stream. Ennek függvényében ezekre az opciókra vonatkozik a kérdésem, hogy van e korlátozás az ingyenes és a fizetős között. Most is használom az ingyenest, de nem erre, hanem 1080P streamre.
Mivel a 2017 es Nvidia Shield, nem tudja a Dolby Visiont és vettem egy új tv-t, ezért ennek az előfizetésén vagy annak a fejlesztésén vacillálok az új 2019 es modellre.Elemental: igen, ezzel én is így vagyok ,ezért is próbáltam meg most a havit. Mindenképpen adok neki egy esélyt mert tetszetős, reklám mentes.
Ha megfelelő multimédiás platform az új szabványokhoz, akkor nem kérdés, hogy fizetek nekik, de ha a fenti dolgokat nem tudja, akkor lehet elengedem, mert sajnos a Tv szolgáltatás nálunk nem él úgy ahogy kint, és a KODI-t meg nagyon megszoktam és megszerettem az évek alatt, akkor ahhoz fejlesztek hardvert.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
-
Csiszib
újonc
válasz Multibit #13194 üzenetére
Üdv! Igen synology nas , azon a plex szerver. Legalább egy évig tökéletesen ment most pár hete elérhetetlen mindenhonnan. A külső elérés viszont nekem fontos lenne . A tűzfal ahogy nézem nem aktív. Most vettem észre hogy a transmission sem kapcsolódik . A file-okat viszont elérem.
-
haxiboy
veterán
válasz Multibit #13326 üzenetére
Bocsi már hulla voltam amikor írtam.
Szóval az összes mkv konténeres filmemet mp4 konténerbe mert a legtöbb TV-m a dolby visiont csak mp4 konténerből tudja. Erre értettem hogy jobb minőség, dovi mkv-ből csak a HDR sávokat kapomfravik: Próbáltam, de az Ombi-ban a Webhookok még mindig coming soon állapotban vannak, az overseerr-ben pedig ott van és működik így fel sem merült más.
Kereshetőség terén is jobbnak tűnt. Noha nincs hozzá dedikált app, native-web appként működik. iOS-en Safariból csak kirakom a főképernyőre, és ha onnan nyitom meg akkor még böngészősáv sincs, nem tudod megmondani hogy egy weboldalt nézel.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
blakey
titán
válasz Multibit #13592 üzenetére
Szerintem az utóbbi a stabil verzió.
-
blakey
titán
válasz Multibit #13598 üzenetére
Ez az utóbbi egy mindenki számára elérhető új kiadás. De előtte természetesen még csak a béta programban (PP) résztvevőknek volt elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
umek
tag
válasz Multibit #13710 üzenetére
Hát, eddig ezerből egy esetben fordult elő ilyen, pechemre pont egy olyan tartalomnál, ami nem létezik máshogy, csak SD-ben, a gyerekeknek pedig baromi fontos volt, szóval ezt nem érzem problémának. Ezért médialejátszót venni óriási butaság lett volna.
Persze ha rendszeres, folyamatos jelenség lenne, mert a tv-m nem kezeli normálisan a tartalmakat, akkor az más helyzet lenne, de ilyen egyedi esetnél nem feltétlenül kell a boltba rohanni.Légy korrekt.
-
Gardaai
senior tag
válasz Multibit #14426 üzenetére
Ha direkt play-en játssza, akkor miért van, hogy néha megakad? Már ha krumpriról is elmegy?
Miért van a log-ban transcode-ra utaló sor? [link]Kábelen van a NAS és a TV is (meg minden más), CAT6 kábellel, gigabites portokon.
Ez az egész egy káosz számomra. Van olyan film is amit régen tuti lejátszott, most meg akadozik vagy el sem indul CPU limitre hivatkozva.
Beállítás, eszközök, DSM, TV, Plex verziók ugyan azok.
(Nem frissítem. Ami működik, nem nyúlok hozzá alapon.)Lejátszót pedig több okból se szeretnék. Nálam valahogy nem fér bele, olyan terméket vegyek NAS árban ami egy dologra jó. Nyilván túlzás, de Netflix meg minden más a TV-n is megy hibátlanul és 10/8 4K-s film is. Azért a kettő filmért nem fogok plusz egy eszközt NAS áron "bekötni". Részemről túltárgyaltuk ezt a részét.
Egyébként egy 10 éves 4GB memória W7 Intel dual-core laptopról üzemeltem évekig a Plex szervert, sose volt akadás. Ahogy a NAS be lett szerezve, volt már FHD film is ami addig ment, most meg már nem. Annyival erősebbnek számított az a laptop
↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
Gardaai
senior tag
válasz Multibit #14432 üzenetére
"Azért, mert a lejátszó (hw+sw) nem boldogul az adott filmmel."
De pont, hogy lejátssza. Ez nem error log, hanem sima log. Ahogy írja is 200-as státusz választ kapott, tehát rendben megtörtént a kérés/fogadás.Akkor mégis elbír 4K transzkódolással? Vagy próbálja a TV és a NAS is, vagy összejön vagy nem alapon?
Ez a teljesen homály nekem.. ha valami nem képes rá, akkor ne legyen egyáltalán.
Vagy akkor tudjam már meg, hogy két ugyan olyan hangsáv/bitrate anyagnál egyik miért, másik miért nem játszódik le..Mivel a NAS minden másra is jó, ezért azt választanám, ha 3x annyiba is kerül.
De mivel egyik sem létfontosságú, csak backup/adattárolás a fő szempont, ritkán Plex-en keresztül filmezés ezért egyik sem jöhet most szóba.
Még +20-30-at rádobnék a mostanit eladva egy korszerűbb NAS-ra, ha megoldaná a gondot. De így ez sem lesz úgy néz ki.↪ PlayStation játékok / PS Plus előfizetés - olcsóbban - akár több ezer forint kedvezménnyel!! https://bit.ly/hardverapro-psn-gift-cards-by-gardaai
-
zsoltee53
csendes tag
válasz Multibit #14552 üzenetére
Sajnos 70"-es 4K TV-n eléggé látszik a 33Mbps Remux és 13Mbps tömörített film közötti különbség. Full HD felbontásról beszélünk. Kevésbé felkapott filmeknél pedig nem elérhető köztes minőség, így mindenképpen magam szeretném megoldani.
[ Szerkesztve ]
A szállításhoz soha nem veszek csomagolóanyagot, kizárólag újra felhasznált műanyagot és kartont használok (a ragasztószalag kivételével). Ha nem tudod újra felhasználni, kérlek, dobd a szelektív gyűjtőbe!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Multibit #14854 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez a gond, egy csomó általam kitalált elnevezésű mappa is van benne, amiket kilistáz. De most a keresőjét átraktam Plex Movie-ról Personal Media-ra és már beolvasta őket. Amúgy ezek a bizonyos mappák és a benne lévő file-ok teljesen konvenciónális elnevezésűek, ahogy kell.
-
Fecogame
veterán
válasz Multibit #15266 üzenetére
Én azt átszoktatást (Kodiról Plex-re) letudtam asszonynál egy "most már ez van, használd"-al
Egyébként örült is neki, mert így bármelyik eszközön tudja, hol tart a sorozataiban...
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
zsolt501
nagyúr
válasz Multibit #15584 üzenetére
J3455 Proci 2x4GB RAM 7.1.1 update 6 DSM
Én azt vettem észre ha valami nagy méretű fájlt töltök le torrentel olyan gigabites tempóban akkor kilöki a plexet néha a RAM-bol, a csak a plexet újra indítva helyreáll a lelkivilága és megy újra rendesen.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
stickermajom
addikt
válasz Multibit #15587 üzenetére
Amúgy a finomhangolás tényleg jó megoldás. Azért fut az a NAS amúgy is 7/24, hogy szinte ne számítson a letöltési sebesség. Arra azért kíváncsi lennék a DSM mennyit adhat hozzá az erőforrásigényhez.
Nekem J4105 van jó pár éve, nagyon szeretem. Minimális a fogyasztása, a quicksync szuper, saját felhasználásra épp elég erős. Pont most vettem bele egy 16GB-os RAM-ot, mert olyan 80-85% körül volt a 8GB kihasználtsága mostanában és az kívül esik a komfortzónámon már. -
zsolt501
nagyúr
válasz Multibit #15587 üzenetére
Bocs hogy most válaszolok és blakey
Tervben van a finomhangolás, gyanús hogy a szálak akasztják ki, mert a sebesség kevesebb szállal nem szokott probléma lenni, amúgy régebbi synology DSM esetén ez sem okozott gondot, a hiba a 7-es DSM óta jött elő legalábbis nálam.
Amúgy tervben van egy alapokról kezdés is de más gondom nem nagyon van jelenleg a DSM-el és a Plexel.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
vektornfl
tag
válasz Multibit #15698 üzenetére
Jogos, mert nincs Csak filmezésre használom, nincs rajta semmi ami fájna és annyit szenvedtem, hogy működjön rendesen a rendszer nem akartam, hogy a tűzfal bármibe bezavarjon.
Stickermajom: köszi le is lőttem
Morfondőr: köszi a linket, így már világos nem is gondoltam volna[ Szerkesztve ]
-
justice84
aktív tag
válasz Multibit #15936 üzenetére
Szerintem ez attól függ mit néz az ember és milyen igényei vannak, én max 720p-1080p szedek le. Az Lg 43UM7600PCA nálam erre a célra megfelel a másik tv az LG 32LJ610V az már kicsit lassabb ő kapott egy Xiaomi TV Box S-t (1nd Gen). Lanon ez is szépen elfut nálam LG plex appal de persze kinek mi az igénye
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest