- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #287 üzenetére
Most ha valaki venni akar egy iMac-et te fogod szabályozni mit vegyen? Pont hogy a drágábbnak kéne jobbnak lennie. Még a végén bemagyarázod itt mindenkinek, hogy ez így korrekt. A gyártókat pont hogy arra kellene ösztönözni, hogy ne hulladékot gyártsanak. Így is teli vagyunk már szeméttel.
-
válasz
buvartacsko #351 üzenetére
Szerintem a kollega arra probal utalni, hogy ket fele ember letezik:
- Az egyiknek nincs szuksege a core i9 erejere. Na, ha ez az ember core i9-el szerelt (barmilyen) laptopot vesz, akkor hulye.
- A masiknak szuksege van a core i9 erejere. Na, ha ez az ember core i9-el szerelt macbook pro-t vesz, akkor hulye. -
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #351 üzenetére
Még valami?
Jót szórakozom azon ahogy felhúztad magad, és emeled tovább a színvonalat.
Légyszi írj még valamit. -
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #349 üzenetére
Te vagy maga a színvonal! Ezzel meg éppen az egekbe repítetted.
-
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #346 üzenetére
Na most akkor írd le légyszíves hogy mit nem fogtam fel és mi a hiba abban amit írtam?
Szerintem meg az elvakultság undorító. Nem haterek vannak itt, hanem józanul gondolkodó emberek, meg buta fanok, akik képesek bármennyi pénzt kifezetni egy alapjába véve egyáltalán nem jó termékért. Az eszükbe sem jut hogy olcsóbban vagy ugyanannyi pénzért sokszorosan jobb alternatívák léteznek.Az én gépemet már egyszer kitárgyaltuk, és nem is másfél misit fiztettem érte mondjuk, hanem újonnan 300 alatt hozzájutottam. Maradjunk a témánál.
-
Tomkaa
tag
válasz
buvartacsko #318 üzenetére
Eskü nem trolkodni akarok, de komolyan annak örülünk hogy 2600 mhz alá nem esik egy 2900 mhz base clock-os procsszos? Tényleg? Ez a nagy számítástechnikai teljesítmény 2018-ban?
Arról nem beszélve hogy így is merülő forralói magasságokban van a hőmérséklet... -
azbest
félisten
válasz
állítólag a korábbi modelleknél sem állították olyan alacsonyra a tdp limitet. A különbség pedig az, hogy most a vrm-ek nem bírják el az i9-et, mert túlmelegednek [link]
Persze, a beállítás megváltoztatása a fogyasztásra is hat, szóval a vrm is kevésbé akar felrobbanni, ezért segíthet. De úgy tűnik, nem egy rossz beállításról van szó a korábbi gépekhez képest, mert eddig is így csinálták a szoftver oldalt.
-
nyogo83
senior tag
válasz
buvartacsko #325 üzenetére
Meg szep, hogy patcheli ez a minimum.
De pont ez a lenyeg. Ez nem egy olyan apro dolog, aminek csak ugy szimplan at kell hullania a QA-n, foleg nem egy ilyen termeknel. Egy barmilyen konzumer olcso gepnel meg elneznem, "belefer" kategoria.
Ilyen es a kozelmultban levo hibak miatt, hogyan legyen meg az ember bizalma egy olyan gepben amit jobb esetben munkara hasznal es nem azon kell gondolkodni, hogy vajon melyik reszet teszteltek meg hasonloan alapos modszerekkel mielott kiadtak, ami miatt esetleg napokra kiesik majd a melobol?Meg mielott az lenne, hogy lefikazom vagy nagyok az elvarasaim, ennel a modellnel ez meg csak az elso 1 het tapasztalata.
Az mar csak mellekes, hogy rebesgetnek mas problemat is a throttling korul, ami okes hogy most megoldhato szoftveresen, viszont hosszab tavon gaz lesz.
-
nyogo83
senior tag
válasz
Szuper, nagy ko esett le a szivemrol
Mac userkent mar szinte ropkodok oromomben, hogy egy tobb szazezres gepnel ilyen dolgok elofordulhatnak es igy kikerult.
Elegem van belole, hogy szinte mar a legtobb Apple userbe "beleneveltek" azt a fajta kognitiv disszonanciat amit osztonbol elohuznak ha valamit elszur a ceg.
Nincs reszvenyem, nem az en cegem, kozom nincs hozzajuk, mi a joistenert kellene kicsinyitenem esetleg bevedenem a sorozatos hibazasaikat(nem sorolom, mert megtettek elottem, volt benne reszem, zabos is vagyok miatta).Nem azert veszek meg egy termeket toluk, mert utolag meg takolgatni akarom(barmilyen apro megoldassal is), illetve ha valami uj termekuk kijon, akkor a legokosabban akkor jarsz el, ha varsz fel evet minimum, hogy kideruljon nem csesztek-e el megint valamit.
-
Tikakukac
titán
válasz
Na, akkor visszatérnek a régi szép idők, amikor otthon faragtak az emberek core2 procikat notiban, ahogy éppen tetszett?
Kirrrááálly, micsoda fejlődés. 10 év után ez igen derék. Hasonló lépés lenne a világokádása paneleket kivágni az Airekből is.
-
wm2
őstag
válasz
Igen, ezt linkelte @bmakszim fórumtárs nemrég angolul. Viszont az, hogy szoftveresen belenyúltak és "a Notebookcheck 45 wattra állította a limitet, amit követően a teszt során mért legalacsonyabb órajel 800-ról 2600 Mhz-re nőtt, a maximális hőmérséklet pedig 95 Celsius környékére mérséklődött" még nem életbiztosítás. A teszt (vélhetően) szobahőmérsékleten készült és 1db tesztprogramot futtatak. Egy szép nyári napon a folyamatos, kettős CPU/GPU, a folyamatos (esetleg külső eszközről vagy NAS-ról) SSD írás/olvasás és a Thunderbolt 3 perifériára kötött egyéb külső eszközök révén az 2 ill. 5 fok mínusz hamar eltűnik majd.
De amellett, hogy akárhogy is csűrik, csavarják ezt, hogy ment ez át így a belső teszteken?
Mindenképpen jobb heat sinket (is) kell tervezniük.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
buvartacsko #311 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #311 üzenetére
Most írtál 2 nagy vállalatot, aki szerintem (nem vagyok benne biztos, de igen valószínűnek tartom), hogy minden platformon fejleszt.
-
Frawly
veterán
válasz
Valóban, jól rámutattál, hogy nem vagyok képben. Gondolom ha csak fél terás SSD-vel kéred, akkor negyed áron megszámítják a géped. Kifejezetten olcsó lehet úgy is, érdemes akkor már mindjárt 4-et venni belőle.
Azzal tisztában vagyok, hogy a 4 terás SSD-k fél millától kezdődnek nem Apple-kiadásban is.
-
ddekany
veterán
válasz
buvartacsko #289 üzenetére
Amúgy, Android fanok? Tán inkább csak irritálja őket az Apple (és vevőköre). Egy alapértelmezett, tucat OS furcsa, ha túl sok fant kitermel. Nem azért, mert rossz lenne, hanem mert nem egy exkluzív cucc, meg arculata sincs nagyon, hiszen kismillió gyártó használja (és jól bele is barkácsolnak sokszor). Még annyira sincs, mint az ugyancsak "alapértelmezett" Windows-nak, ami mögött viszont egyetlen cég áll.
Egyébként, szoftver fejlesztőként én mindig azon csodálkozom, hogy külföldi nevesebb konferenciákon szinte mondíg Maceket csapnak ki az előadók a pódiumon. Munkahelyen Mo-n, én talán 2 kollégánál láttam 10 év alatt. Az is persze sok szívással járt, mert kb. minden céges policy és dokumentáció evidensnek veszi, hogy a fejlesztők gépén Windows van. Nem tudom, miért más a divat a fejlesztőknél "nyugaton", vagy tán csak amerikában...
-
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #297 üzenetére
Remélem nem gondolod komolyan, hogy ez csak az Apple táborban fordul elő...
Remélem olvastad mire reflektáltam
Én csak azt tudom, hogy én speciel nem járok más márkák topikjába trollkodni.
Na most akkor a te profilodat elemezzük vagy a jelenséget? Mert most meg magadról van szó. Én pedig globálisan. Hogy te nem csinálod az egy dolog. Én nem cigizek, nincs is mit eldobálnom az úton. Kutyám sincs, így az sem hullajt semmit sehova az utcán. Ellenben nagyon sokan nem ilyenek és emiatt kerülgetek mindent és mindenkit minden áldott nap. Kenhetem én a hajamra, hogy mit csinál az a néhány normális, ha diliházban vagyunk.
-
Tikakukac
titán
válasz
Hát, én nem tudom milyen ismerősökkel veszitek magatokat körül
Ügyfelekkel. Tudod, ők veszik ezeket a laptopokat. Nm ismerős, konkrét leendő vásárlók. Értsd már meg, hogy nem a kis baráti körömről ugatok.
Attól, hogy valaki nem ért az IT-hoz, és S-klasse Mercedessel járkál még nem biztos, hogy minden máshoz is hülye.
Volt már olyan, hogy azt sem tudták melyik boltból rendelték meg a gépeket. Miután tisztáztuk, hogy nem onnan még azért számlázással kapcsolatos problémával ismét csörögtek egyet. Na, ilyen a közönség
Az a baj, hogy itt is le lett írva, hogy szakmai szempontok alapján fikázódunk az MBP szar i9 változatáról, mégis az itteni Apple userek vannak lenézve azért mert a nagyvilágban páran tényleg a logóért veszik és hülyék.
Az a pár kicsit több lesz, de nem ezzel van a gond. A szokásos bármekkora is a foscunami, azt a terméket be kell védeni, el kell mismásolni, ki kell magyarázni. Ennyi a gond. Hogy logó miatt ki veszi az annyira nem zavar.
A jelenlévő hatereknek legalább itt lenne esélye normálisan beszélni olyan emberekkel akik valószínűleg racionális szakmai szempontok alapján választottak maguknak ilyen gépet, de ehelyett csak azt látom, hogy "lol xDDD 2,5 millió forint" "hahahah sok hülye apple juzer" stb stb... el lehet dönteni, hogy ez mégis kinek/melyik félnek az intelligencia szintjéről árulkodik.
Same shit mind a 2 tábor. Egyik általánosít, másik meg ha baltával faragnák a gerincét is védené ezeket a plasztik meg alu katrancokat.
Bár hangsúlyozom, fogalmam sincs ki hol él innen és milyen ismerősei vannak, nekem nem egy ismerősöm használ Apple termékeket, de felvágni még soha egyszer sem láttam senkit ezért. Belém viszont már álltak Android fanok nem egyszer azért mert megláttak rajtam egy Apple Watchot, vagy a kezemben egy iPhonet. Konkrétan volt olyan, hogy megnéztem az időt, és már jött, hogy milyen hülye vagyok, Wishről ugyanezt megkapom 5 ezerért stb stb... szerencsére nem közeli ismerős volt, de valahogy pont ellenkeznek a tapasztalatok.
Szerencsére ilyet az ellentábor sosem tenne. Dehoooogy
Pont az történik az életben is mint itt, az Android fanok jönnek mint a legyek fikázni meg hülyézni azt aki Applet használ, nem pedig fordítva.
Random Samsung tesztet nyisd meg, jó szórakozást meddig tudsz elszámolni míg nem jön meg az Almakommandó
Látod, erről beszélek. Az egyik oldal az gonosz és fikázni jár hordában, bezzeg a másik... hagyjuk már
-
Raymond
titán
válasz
buvartacsko #291 üzenetére
"Az, hogy ennyi az ára, nem feltétlenül azért van mert hülyének néznek bárkit. "
Ehhh, ez nem ilyen egyszeru. Foleg a Macbook Pro-nal. Tudod mi nincs szvsz igazan "tularazva" naluk peldaul? Az iMac Pro. Az hiaba nem olcso $5000-ert mint kezdoar, de van benne valami amitol kilog a tobbi kozul. Perszehogy tudsz osszerakni workstation-t olyan vagy hasonlo hardware-el, de ha abba is belerakod a 10Gbit halozati kartyakat es hozzateszel egy profi 5K monitort akkor szinten ott vagy a $5000 kornyeken.
Most nezd meg a 2018 Macbook Pro arakat:
+480EUR a 32GB valtozater, tehat 480EUR-t akarnak 16GB 2400Mhz RAM-ert, aminek a piaci ara is csak 150EUR korul van. Vagy a hirhedt 4TB SSD - ennek a piaci (marmint Retail) ara 1300-1800EUR kozott van attol fuggoen hogy a 970 EVO vagy a 960 Pro-t veszed. De meg a dragabb valtozattal is a felar tobb mint a duplaja azert a +4080EUR-ert amit elkernek erte.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
buvartacsko #291 üzenetére
Az Apple szerintem csak itthon prémium márka. USA-ban azért nem épp egy réteggyártó, legfeljebb MacBook helyett jól elvannak az IPad-dal a népek.
Lehet szarabb volt a szervíz és kiforratlanabbak az eszközök és szoftverek, de az új dolgokat mégis csak Jobs alatt hozták ki. Mostanában meg csak faragnak, olyan hű de nagy dobásokat nem hallani. Persze, hogy kiforrottabbak lettek (a nagy bakik mellett is), mert mást nem is tehetnének.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Igazad van. Az a baj, hogy az alma nézi hülyének a vásárlóit. Még ha Munkás Pista bácsi idejében is volt ilyen, de legalább mindig tudott olyat adni, ami miatt mégis megérhette az ő terméküket választani.
Na de mostanában? -
Tikakukac
titán
válasz
Ez nem kor és fizetés vagy beosztás kérdése. A létező legnagyobb idióták és legbutább arcok elég jelentős szelete mielőtt bejött a boltba egy S mergából vagy azzal egyenértékű cuccból szállt ki.
Utolsó mondatodat én is kérdezhetném itt egy pár embertől sajnos. De hát ez van
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #278 üzenetére
Áh én a falvédőről ugrottam le. Viszont én nem állítottam hogy szakértő vagyok. És nem hülyézek , szarozok le senkit ellentétben veled.
Magyarázhatod itt a dolgokat, de a teszt ott van. Az alapgép árát te magad linkelted, és ezért csak annyit tud mint a tavalyi. -
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #237 üzenetére
A főtt tengeri készítő üzemmód, majd a végén vaj olvasztása az upgrade, feature, esetleg valami jövőbemutató találmány? Az, hogy drágán van, az alap. Olcsón már nem is kéne ilyesmi.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #270 üzenetére
Amúgy a 2,5 milliós kiabálást is az Applenak köszönhető. Miért nem ott reklamálsz? Kicsit mintha túl lenne árazva a bővítése a gépnek.
Ahhoz képest, hogy mekkora nagy májer vagy a fórum hsz-eid teli vannak trágár, becsmérlő szavakkal. Idézem: f*sz, büdös szóval, szellemi fogyatékos, szar, fika, rinyálni, átbasztak, fos, kurva.... stb
És ez csak az itteni termésed.
Ezzel a szókinccsel nehéz téged elképzelni komoly cégnél. Jelzőt én nem aggatok rád... felesleges. -
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #263 üzenetére
Amúgy ha szakértő vagy egy ssd-t nem rakunk sose teli, különben rövid életű lesz...
-
wm2
őstag
válasz
buvartacsko #270 üzenetére
jah vágom ám ezt a részt, rengeteg szar laptoppal találkozom én is nap mint nap, csak nekem ezek tárgyak, és amióta a cég ingyen vágja hozzám a 15" Pavilion Powereket nagyon nem érdekel milyen hülyeségei vannak a W10-nek, ellenben ha kiperkálok 700-800at egy Alma gépért nagyon is elvárom a prémium érzést, de nekem óriási szopásaim voltak egy 2016-os rMBP-val, képernyőkopástól kezdve a bill kattogásig és nagyon örültem, hogy el tudtam passzolni, ott még szoftveresen rátett, hogy Skylake prociban lévő lehetőségeket (HEVC support, FLAC zenehallgatás stb.) nem tudtam Sierra alatt kihasználni, HS alatt meg összefosta magát a gép, de ezek szerintem mindenhol megvannak és herótom is van ettől a W10 vs macOS vitától
-
wm2
őstag
válasz
buvartacsko #265 üzenetére
igen, csak a normálisabb tesztoldalak pont azt hangsúlyozták ki, hogy a mostani izomgépeiken már ez sem segít, nyílván elég hatásvadász ez a hűtőbe pakolgatás, tudjuk miért csinálják, de a lényeg, hogy rá kell segítened a hűtésre vmivel, lehet a köv. szériában előrukkalnak majd vmi egyedi megoldással, de ettől még ez a széria nem lesz túl sikeres, nem fikázni akarom, le is írtam, levezettem az árakkal, hogy miért, jelenleg a tavalyi 7700HQ-s gépük éri meg a vételt (és nem, nem jobb még a 13" U-s quad ettől)
-
wm2
őstag
válasz
buvartacsko #259 üzenetére
de számos más gépigényes tesztet lefuttatak már azóta, ami aktív CPU/GPU terhelésnél 100 C közelébe emelte a gépet, és ezek egyáltalán nem jó előjelek egy több órán át tartó munkavégzéshez
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #224 üzenetére
Jah, mert ha csak 1.2 milla a gép ára akkor minden oké. Annyiért már nyugodtan throttlingolhat...
Marha nagy érv.
Még szerencse hogy te itt vagy és tartod a szakmai színvonalat. Kár hogy a béka segge alatt. -
Reggie0
félisten
válasz
buvartacsko #258 üzenetére
Attol meg lehet jo masoknak, ezt nem vitattam soha. Egy csomo szar dolgot szeretnek az emberek, nekem nincs ezzel gondom.
Az, hogy ki mennyit programozik es mennyit keres vele, nem fugg ossze aranyosan, sot akik jol csinaljak, azok nem sokat gepelnek es ugy kaszalnak sokat. Ha nem kell gepelni, akkor van ido simogatni a trackpadet. De ez nem hatekony munkavegzest jelent, hanem hatekony penzkeresetet. Ne keverd a kettot. (Havi 1 azert nem nagy szam fizu).
Technikai ertelemben es hasznalhatosag szempontjabol a kijelzo, a touch, a throttlingos proci, pont hogy szar. Az mas kerdes, hogy lehet vele elni, ha valakinek nincs ra ingere.
-
wm2
őstag
válasz
buvartacsko #250 üzenetére
vagy inkább ez van ha az FCPX használja a QuickSync-et az Adobe pedig only a szoftveres renderelést? Nagyon nem egyértelmű ez a teszt, a hardveres vs szoftveres kódolásnál szoktak ilyen különbségek kijönni és rakat más adatot elfelejt közölni, pl. a hőmérséklet... beleolvasok kicsit a kommentekbe
@zoli62: jaja
-
Reggie0
félisten
válasz
buvartacsko #252 üzenetére
Pont nem nulla a tapasztalatom, csak nyilvan nehez neked elkepzelni, hogy valakinek tapasztalatbol mas velemenye van mint neked. Szar eleted lesz igy...
Sehol sem irtam, hogy mas gepnek nincs hibaja, https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab
(Legutobb egy 2015 late mbprot adtam vissza, mert egy rakas szar volt az is. Na jo, az akkuideje baromi jo, de azt leszamitva egy hasznalhatatlan szemetkupac. Esetleg gyereknek jo, hogy a reggeli melle azon nezze a youtube-os meset.)
-
Reggie0
félisten
válasz
buvartacsko #248 üzenetére
Trackpad: egy hanyadek.
Kepernyo: fenyes fos, hasznalhatatlan ha nem sotetszobaban vagy. De legalabb nagy felbontason nem latsz semmit. Inkabb egy 800x600-as TN csak ne a fel irodat lassam benne.
Egy ujjal pedig szamtalan gepet fel lehet nyitni, bar sok ertelme nincs. Ha csak egy ujjad van, akkor tablet kell.Amugy ez egy Apple szar topik, ha jol ertem a cikket, szoval most pont jo helyre ir.
-
hallador
addikt
válasz
buvartacsko #223 üzenetére
Mond Te hülye vagy? Vagy csak szimplán direkt szemellenzőt hordasz? Notebook topikba csak azért is hozol minden mást, mert csak? Ha ennyire frankó az apple miért nem az van a cégnél ahol dolgozol? Csak kérdezem azok is idióták nem csak ebben a fórumban rajtad kívül mindenki mi?
Ember Te sem lettél okosabb az elmúlt pár évben.... Nincs ezzel baj, de a legnagyobb apple fanok már felébredtek, lehet itt lenne nálad is ébresztőt fújni....
A HP példa volt de vagy annyira apple fan, hogy nem vetted észre, lehetett volna Precision, ThinkPad P széria vagy Celsius is. ha egyáltalán ezeket ismered... Ezek után nem gondolom...
(#238) kpbendeguz
A hivatalos fórumon ment is az anyázás rendesen (voltak cégek, ahol az összes gépüket visszaküldték a dellnek), hogy elevel elégtelen a hűtés és a bios rosszul szabályozza, ráadásul az egyedi bios miatt semmilyen venti vezérlő szoftver nem működik rajta.
Gondolom ha megvetted, akkor az apple-nek is vissza lehetne küldeni a terméket igaz? Ja nem nem lehet, mert az apple eleve nem számít üzleti terméknek... És nem is így kezeli a termékeit. Szóval lehet itt fikázni mást is, csak éppen más azért nem úgy kezeli a dolgokat mint az apple...
Az rendben van, hogy megoldják firmware frissítéssel, de akkor ezt miért nem oldották meg eddig? Csak kérdezem?
-
törölt tag
válasz
buvartacsko #232 üzenetére
Hamar ki fog derülni erről is, hogy csak a hűtés vezérlését kell tweakelni és máris hozza az i9-es mbp a specekben megjelölt szintet.
A legtöbb ultrabook hűtésénél alapjáraton túl alacsony fordulatszámon forognak a ventik (hogy halk legyen a gép) és túl későn kapcsolnak nagyobb fokozatba, így mire a hűtés ráadná a max. teljesítményt a proci 90 fok körül vergődik és a hűtés már csak azt a szintet tudja tartani. Az esetek többségében ezért throttingolnak a gépek.
Ha ugyanakkor már 75 fok körül maximumon pörögne a hűtés, akkor sokkal lassabban érné el a 85-90 fokot, ezzel már az i9-es mbp is stabilan tartani tudná a megadott 2.9GHz-et.Ezért tartom az ilyen "teszteket" alapvetően clickbait bulvárhírnek: letesztelhette volna pl. az ingyenes mac fan control programmal, hogy ha különböző min-max értékeket ad meg a hűtésnek, akkor hogyan változik a gép teljesítménye. Ehelyett ugyanolyan beállítások mellett berakta egy hűtőszekrénybe, mert az a bulvárra vevő oldalakon mennyivel jobban mutat ugye. Hűtőszekrény, ha ha ha.
Az összes brand gyártó már évek óta küzd azzal, hogy a hűtés vagy hangos, vagy nem hatékony és túl hamar throttingol a rendszer és nem csak az ultrabookokban.
Régebben volt egy Dell 7900 dual xeonos gépem, na az gyakorlatilag használhatatlan volt a throttling, a 90mm-es hűtők ratyi teljesítménye és a dell hulladék biosa miatt. A hivatalos fórumon ment is az anyázás rendesen (voltak cégek, ahol az összes gépüket visszaküldték a dellnek), hogy elevel elégtelen a hűtés és a bios rosszul szabályozza, ráadásul az egyedi bios miatt semmilyen venti vezérlő szoftver nem működik rajta. Persze ennek valahogy nem volt hírértéke az IT bulvármédiában, pedig azok a gépek is 5K-10K listaáron mentek. -
Tikakukac
titán
válasz
buvartacsko #219 üzenetére
miért kell egy több éves problémán ilyen módon rugózni?
Ha ez a kérdés megfogalmazódott és le is íródott benned, akkor valóban semmi értelme. Holnaptól nyugodtan kihagyhatnak pár színt a kijelzőkből is. Hát most akkor mi van? Képet végül ad is valamillyet, a többi meg kit érdekel
-
SLYM
veterán
válasz
buvartacsko #232 üzenetére
Nem érted. Én úgy gondolom, hogy ha egy gyártó terméke olyan minőséget képes nyújtani, amit máshol nem kapsz meg, akkor semmi sem drága kis túlzással. De a konkurensek felnőttek a telefon piacon, a notik/asztali gépek piacán pedig sosem tudott igazán nagyot durrantani a cég (nem üzletileg természetesen). Miről hallasz manapság? Nincs innováció (régebben volt), bugos rengeteg szoftver (régen a konkurensek le voltak maradva, leginkább a felhasználói élmény terén), a hardverek pedig a tudásukhoz képest drágák. Miért vásárolnak mégis a cégtől emberek százmilliói? Mert szépek a termékek, mert már megszokta a rendszert, mert menő. Ez meg egy szakmai fórum, ahol azért illik kicsit foglalkozni mással is.
És igen, túl nagyokat általánosítok én is, tisztában vagyok vele, hogy vannak jobban és kevésbé jobban sikerült termékek, de azért illik meglátni a tendenciát, ha az embert érdekli a téma, ami az utóbbi pár évben jellemző.
-
SLYM
veterán
válasz
buvartacsko #228 üzenetére
Nem az elmúlt 20 évben van baj velük, csak úgy 2014 óta, én kb az Iphone 6 plus megjelenétől érzem a színvonal hanyatlást. Az SSD árazását csak azért hoztam föl, mert elkezdted emlegetni a konkurenciát. Ez már nagyon régóta nem kérdés, még a céghez közeli "tesztelők" sem erőlködnek azt bebizonyítani, hogy hardveres területen ár/teljesítményben lenne bármi értelme más gyártókkal az összehasonlítgatásnak. Ennyibe kerül, kész, ezek a érvek nagyon rég óta. Mág az Ipadoknál lehetett érezni anno, hogy az ember "jól költi el a pénzét".
-
válasz
buvartacsko #223 üzenetére
Itt csak neked habzik a szád.
-
SLYM
veterán
válasz
buvartacsko #224 üzenetére
Az meg már ugye említésre sem méltó kis apróság, hogy 4 TB SSD valós értéke kb 400k, az apple meg 1.150.000-et kér érte. Ez már ennél a cégnél csupán szőrszálhasogatás, ha már bármilyen más gyártóval hasonlítgatjuk ugyebár...
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #217 üzenetére
Ez neked a csúcs macbook?
Mert a cikk arról szól. Jah te meg nem. Akkor kérlek máshol kopogtass.
A másik meg: A teszt tudtommal a tavalyi mac-hez hasonlítja. Akkor te minek jössz ide másik gyártókkal? Saját magához képest vicc. Hasonló windowsos géppel is össze lehetne vetni, de az itt nem történt meg. -
hallador
addikt
válasz
Te sem érted egészen csak 1,1 milla és hozza egy fél millás bármilyen H8850-el szerelt gép szintjét? Hallod tiszta bussiness. Hát Te vagy trollkodsz vagy Hater vagy hogy nem érted meg, hogy ennyiért nem szokás szart az asztalra tenni teljesen mindegy ki gyártotta... Sikerült megérteni?
(#219) buvartacsko
Látom Te sem érted már évek óta. Csak a ThinkPad X1 nem azzal kérkedik, hogy videóban f@sz@, sem egy EliteBook, sem pedig egy Latitude, meg nem azt szajkózza, hogy alkalmas profi munkára, alkalmas, csak nem zenében, videóban, abban pont nem.
A másik probléma ezzel, ha egy HP ráírja egy ZBook 15 G4 vagy G5-re hogy bír valamit akkor az bírja ma is meg a G1 is bírta 2014-ben érted ugye? Az, hogy az apple egy idióta, és nem képes gyártani valódi munkagépet, az meg nehogy már más baja legyen...
-
Tikakukac
titán
válasz
A hatásvadász cím és a szakmai színvonal két külön topik. Jelen esetünkben igazat mondd a cím? Igen. Van benne csúsztatás? Deka sem. Hogy ebből a gépből a fele ilyen drága is fosh, az max annyit jelent, hogy fele ennyiből is megkapod a sz@rt.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #212 üzenetére
Sztem nézd meg a cikk címét.
Perceken belül throttlingolni kezd az új csúcs-MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest