- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
buvartacsko
addikt
válasz
7Heads Drago #376 üzenetére
Sajnálom, hogy nem erted, de nem csodálkozom.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
buvartacsko #287 üzenetére
Most ha valaki venni akar egy iMac-et te fogod szabályozni mit vegyen? Pont hogy a drágábbnak kéne jobbnak lennie. Még a végén bemagyarázod itt mindenkinek, hogy ez így korrekt. A gyártókat pont hogy arra kellene ösztönözni, hogy ne hulladékot gyártsanak. Így is teli vagyunk már szeméttel.
-
laposonly11
senior tag
Problem solved, please move along, nothing to see here!
-
maximilian4
addikt
Annak aki Dave-et szidta és lemondta mindennek: [link]
Korrekt videó ismét. Tényleg sokkal jobb lett a teljesítménye az i9-es MBP-nak. Mostmár patch-el gyorsabb mint patch előtt a fagyasztóban. Végre tudja tartani szobahőmérséklet mellett az alap órajelet...és ne feldjétek hogy az ő videójának és yt közösségének köszönhetően lépett ilyen gyorsan az Apple.
Peace!
-
Dr. Romano
veterán
"Neztem en is premier pro tesztet ahol a 2018 prot, 2017 prot meg a nagy iMac-et hasonlitottak ossze, es nem volt throttling es minden esetben verte a 2017-est... ez valami egyedi dolog lesz.."
Lehet valami délisarki kutatóállomáson zajlott a teszt. Egyébként jah, tényleg egyedi dolog lett a témából (lol)
-
Frawly
veterán
Nem indul be a fikázás. A Mac-ek sose voltak jó ár/érték arányúak. Persze nagy átlagban mindig is prémium termékek voltak. De lassan már kezdenek az árral is túlzásba esni, régen is többszázezerbe került, aztán lett egymillió, másfél millió, most már két és fél milliónál tartunk, ez már egy olcsóbb autó ára. Hová szállnak még el? Lassan már ott fogunk tartani, hogy előbb városi panellakás, majd családi ház ára lesz, és a felső 10 ezer még akkor is venni fogja, mint a cukrot. Közben meg annyival nem jobb, mutatja ezt az is, hogy problémák épp úgy vannak vele, mint egy akármelyik másik felső kategóriás konzumer géppel, ami csak töredékébe kerül. A korlátai is épp úgy megvannak (nem bővíthető, beleforrasztott alkatrészek, csak spéci szervizben javíttatható lehúzós áron, be vagy korlátozva egy proprietary OS ökoszisztémájába, és bár tehetsz rá Windowst, de gondok lehetnek akkor a géppel).
-
wm2
őstag
Le is írták, hogy persze ez+az, de amúgy nem arra való. Nem izzasztó feladatokra.
Nos nézzük mennyiért ÉS MI "nem arra való", amit a konkurencia (ugyan erősebb 1050Ti-vel) de professzionális, multimédiás célokra szán:
iMádom az iM-int. A honi Apple marketing csúcsa. Közben Handrás megint lefuttatta a tesztjeit. Semmi változást nem tapasztalt.
-
törölt tag
https://www.youtube.com/watch?v=9-NU7yOSElE
https://www.youtube.com/watch?v=LwEInwvFbwk
és a vásárlók még mindig nem veszik észre magukat.
-
bmakszim
őstag
Csak érdekesség képpen: Az Apple ezt nem a notebookcheck és a redit-en posztoló által is alkalmazott módon oldotta meg. Tehát a power limit 1-2 maradt -a korábbi gépein is alkalmazott- 100 és 125 W-os értéken a patch után is.
Úgy tűnik, más gyártóval ellentétben, ezt valamilyen magasabb szinten kezelik. -
nyunyu
félisten
Nem értem, miért dugjátok be a konnektorba.
Ha nem dugod be, akkor nem megy tönkre.
-
nyogo83
senior tag
Igazabol ez meg mindig az eroteljes bullshit magyarazkodas kategoria, az a szokasos Apple fele amivel csak meg szanalmasabb a helyzet.
"working with him to replicate his workflow."
"Following extensive performance testing under numerous workloads, we've identified that there is a missing digital key in the firmware"Szoval megint csak kerdezem. Mi a joistent teszteltek? Bekapcsol, kepet ad, bongeszot, facebookot betolt, akkor mehet a boltba?
Ha a VRM-es dolog igaz (marpedig ugy nez ki), akkor a jelenlegi patch csak tuzoltas a kipattant flame-re es nem lesz hosszueletu igy az a gep.
-
joey04
titán
na lehozták itt is: [link]
-
azbest
félisten
Ám ha azt nézem, hogy jó pár éve nem érdekel az ökoszisztémájuk, akkor megépítem én magam azt az "autót" (ha értesz).
Értelek, én használt üzleti gépeket szoktam magamnak kimaxolni munkához. 2008as (már nyugdjazva ) és 2012es thinkpadjeim vannak. Dokkolók minden asztalon, egy-egy alap kiépítésű példány tartaléknak, alkatrésznek. Ha valami kényelemi vagy munka hatékonyságot javító, akkor megveszem. Főleg, ha nagy előrelépés az aktuális felszereléshez képest. Persze a megér e nekem annyit kérdés eredménye alapján. Ha meg valami túl drága, akkor nem pörgök rajta
Csak minél többet vagyok normális emberek közt, annál inkább látom, hogy nagyon egésszégtelen az otthoni, befeszülős, stresszes, frusztrált közhangulat, ami a fórumon is visszaköszön. Ezért kívánkozott ki.
-
Raymond
titán
Apple Addresses MacBook Pro Throttling Controversy After Working With YouTuber Dave Lee
Apple today responded to the throttling controversy surrounding the latest MacBook Pro models, noting that excessive performance degradation under extended workloads is the result of a software bug, with a fix rolling out now in the form of a Supplemental Update for macOS High Sierra 10.13.6.
Apple says it contacted Lee within 48 hours after he published his video, working with him to replicate his workflow. Apple eventually set up a system with a similar workflow, applied the fix, and saw up to 35 percent faster performance with the Core i9 model, versus the fastest equivalent 2017 MacBook Pro, with up to 70 percent faster performance on 13-inch models.
"Following extensive performance testing under numerous workloads, we've identified that there is a missing digital key in the firmware that impacts the thermal management system and could drive clock speeds down under heavy thermal loads on the new MacBook Pro.
A bug fix is included in today's macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update and is recommended. We apologize to any customer who has experienced less than optimal performance on their new systems.
Customers can expect the new 15-inch MacBook Pro to be up to 70% faster, and the 13-inch MacBook Pro with Touch Bar to be up to 2X faster, as shown in the performance results on our website."
Szerk: a forumbol:
"So, after the update...its clear the limit power draw is changed, and now, the fans kicking around 70C and not around 80C
Very pleased for now...still testing "Tehat a ket problemat amit masik fuggetlenul is felhzotak (nincs TDP limit es keson indulnak a ventik) javitottak.
-
wm2
őstag
Tényleg nem menőzésből (ami azt illeti igyekszem pártatlan lenni) de csak úgy mellékesen, a Powerbook G4 laptomon még ott csücsül a szekrényben. Működik.
Akkoriban az árából lehetett volna venni vagy 5 fujitsusiemens szart. Nem a gyorsaság miatt került hozzám. Aztán voltak még ilyen sikerszériák, amiket nagyon szerettem. Itt már azért számított a gyorsaság.
Asztaliban szerelhető iMac GTX-el. Négymagos könnyen bővíthető Mini. A non_retina 2012-es Macbook és Mac Pro (nemrég rendelt egyik ismerősöm egy ilyet még innen). Szóval van mihez viszonyítanom. Volt soldered Minim és soldered 2016-os rMBP-m is. Ezzel párhuzamosan meg rakat szar kínai laptop is. Most is besétálhatnék a boltba és vehetnék egyet, de itt jönne a MM-os szöveg.
Ám ha az árakat is nézem és mindenképpen Mac kellene, hmm ha nem túl combos teljesítménnyel is beérném, és kihagyom a HEVC/VP9 dolgokat, meg nem érdekel a vkari, akkor 2015 15" portokkal. Ha kicsit több nafta kell, akkor 2017 mid 15". Ám ha azt nézem, hogy jó pár éve nem érdekel az ökoszisztémájuk, akkor megépítem én magam azt az "autót" (ha értesz).
-
azbest
félisten
Na nem azért mutatom, mert a macbook pro a laptopok Lamborghinije lenne. Szerintem csupán arról van szó, hogy sokakban beindul a reflex, amikor meglát egy drága cuccot, hogy fikázni kezdje. Önigazolás arra, hogy neki miért nincs, pedig valahol irigykedik azokra akiknek van, meg kell győzni azokat, hogy érezzék rosszul magukat. A státuszszimbólumozást is általában azok szokták előhozni, akik nem vennének adott terméket, mivel sajnos messze nem a magyar átlagfizetéshez valók ezek. Ahogy sok más gyártó ilyen szintre pozicionált terméke sem.
Ahol simán futja rájuk, ott az emberek olyat vesznek, ami nekik a legmegfelelőbb, legkényelmesebb, vagy csak éppen kinézetre tetszik. Nem csinálnak belőle hitkérdést. Csak azok feszülnek be a márkaválasztáson, akiknek nem futja rá (és más gyártók hasonló gépeire sem). Persze, ha valaki ezt kimondja, akkor besértődés van. Közben meg, egy olyan városban ülve, ahol az a csoda, ha suzuki-t lát az ember, s porsche minden sarkon akad, szinte mindenki kezében valamilyen macbookot látni. Ugyanúgy szindják, ha valami nem jól működik, mint otthon a 100 ezres low-end laptopokat az emberek.
Nincs semmi ájtatosság, meg bűvölet, itt ez csupán egy használati eszköz.
-
wm2
őstag
válasz
Tikakukac #341 üzenetére
Nekem ebben a történetben a következő dolog tetszik igazán. Próbálom rövidre fogni ok?
- Uram! Íme egy szuper cupertinói sportautó hathengeres motorral. Sajnos nem hozza a kívánt teljesítményt, de nagyszerűen érezheti benne magát! Gondoljon bele hányan fognak irígykedni Önre ha meglátják vele az utcán! Kéri?
- Természetesen elviszem!
- Jah és Uram! Ne lépjen a gázra ha meglát egy hasonló japán sportautót!
- Miért?
- Nehogy kiröhögjék.
- Ó ne aggódjon! 50-el a városban nem fognak. Végülis ez egy sportautó! Ki merészelne nevetni?
-
Reggie0
félisten
válasz
#54625216 #330 üzenetére
Hat nem tudom, nekem 5 evig szoktak huzni a gepeim kulonosebb gond nelkul, alkatresz pedig mindig van hozza, mert ahogy leselejtezik a nagycegek mennek alkatresznek, vagy egyben eladjak. Persze ez csak a felkapottabb business szeriakra igaz. A legoregebb gepem 13 eves es meg mindig tudok hozza alkatreszt.
En a 2015 late mbp-vel szivtam mint allat, konkretan az egy evvel oregebb hp 2570p-men is gyorsabban fut a vm-ben a win linux alol. Ment is vissza az mbp fel ev utan. Mondjuk en mar helybol ket gepet veszek ugyan abbol a szeriabol, egy eroset es egy gyengebbet, igy ha barmi gond van, akkor mem, proc, ssd atpattint es megy tovabb az elet es helybol ket akkuval gazdalkodhatok. Egy hulyere forrasztott MBP-vel ezt nem lehet megtenni. Mellesleg ezen legalabb meg delidotajt a sivatagban is latni a kepernyot, igaz el kell viselni, hogy fostalicska TN panel.
A DTR kozeli gepekre azert nem igaz, hogy csak 1.5 orat mennek akksirol, anno a 18.4" core2quad acerem(soha tobbet) is elkapirgalt 2.5-3 ora korul.
-
válasz
buvartacsko #351 üzenetére
Szerintem a kollega arra probal utalni, hogy ket fele ember letezik:
- Az egyiknek nincs szuksege a core i9 erejere. Na, ha ez az ember core i9-el szerelt (barmilyen) laptopot vesz, akkor hulye.
- A masiknak szuksege van a core i9 erejere. Na, ha ez az ember core i9-el szerelt macbook pro-t vesz, akkor hulye. -
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #351 üzenetére
Még valami?
Jót szórakozom azon ahogy felhúztad magad, és emeled tovább a színvonalat.
Légyszi írj még valamit. -
buvartacsko
addikt
válasz
maximilian4 #350 üzenetére
Értem. Szoval szerinted a Windows mindenre jó, kész. Ha valaki nem úgy látja ahogy Te az pedig hülye. Nagy szerencsénk van, hogy itt vagy nekünk Te aki megmondja hogy mit kellene használnunk, és nyílvanvaloan itt mindenki egy hülye agyatlan elvakult seggfej mert Applet választott.
-
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #349 üzenetére
Te vagy maga a színvonal! Ezzel meg éppen az egekbe repítetted.
-
buvartacsko
addikt
válasz
maximilian4 #347 üzenetére
Ja!!!! Szóval áfa csaltan 300 alatt hozzájutottál egy kamionról leesett példánynak, ott nem gond hogy nem tudod kihasználni mert a sajátod értem. Szerencsére Te nem vagy elvakult.
Ha olvasnád a topicot akkor nem állítanál ilyeneket: Nem haterek vannak itt, hanem józanul gondolkodó emberek, meg buta fanok, akik képesek bármennyi pénzt kifezetni egy alapjába véve egyáltalán nem jó termékért.
"Az eszükbe sem jut hogy olcsóbban vagy ugyanannyi pénzért sokszorosan jobb alternatívák léteznek."
Az ugye eszedbe se jutott, hogy vannak itt olyanok akik mindenképpen MacOS-t szeretnének használni ugye? Az eszedbe se jutott hogy nem mindenkinek kell egy RGB ledes fos hulladék villogni meg magamutogatni? Az eszedbe se jut ugye, hogy nem mindenki gamer?
Az ilyenek miatt mint Te ilyen alacsony itt a színvonal... azt hiszed, hogy mindenki ugyanazt a fost akarja használni mint Te is. Miért hiszed hogy okosabb vagy itt mindenkinél, mikor azt sem tudod elismerni, hogy vannak akiknek mások az igényei mint neked?
-
bmakszim
őstag
válasz
maximilian4 #345 üzenetére
Benéztem? Én épp megerősíteni látom az utolsó mondandómat.
-
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #346 üzenetére
Na most akkor írd le légyszíves hogy mit nem fogtam fel és mi a hiba abban amit írtam?
Szerintem meg az elvakultság undorító. Nem haterek vannak itt, hanem józanul gondolkodó emberek, meg buta fanok, akik képesek bármennyi pénzt kifezetni egy alapjába véve egyáltalán nem jó termékért. Az eszükbe sem jut hogy olcsóbban vagy ugyanannyi pénzért sokszorosan jobb alternatívák léteznek.Az én gépemet már egyszer kitárgyaltuk, és nem is másfél misit fiztettem érte mondjuk, hanem újonnan 300 alatt hozzájutottam. Maradjunk a témánál.
-
buvartacsko
addikt
válasz
maximilian4 #345 üzenetére
Látom nem fogtad fel a hozzászólás lényegét amire reagáltál. Ennek ellenére úgy osztod az észt a magas lóról, hogy az valami gusztustalan.
Mit keresel itt, és miért okoskodsz bele valamibe amihez 0 (azaz NULLA) közöd van? Ja igen, jöttél gyűlölködni.. hát igen. Van akik ettől ejakulálnak. Van még egy pár társad aki így van ezzel itt.
Egyébként úgy látom a te géped is throttlingol. Talán passziánszra még jó lehet, de inkább dobd ki a kukába azt a rakás szart.
-
maximilian4
addikt
válasz
bmakszim #343 üzenetére
Ezt most nagyon benézted. A prohardverse cikk sokkal hamarabb született minthogy ezek kijöttek volna. Istenem... Apple fanok: 0 iq.
Teleshopos videó.
Az. A te kezeid között valószínűleg több gép átment. A videóban tényeket, tapasztalatokat közöl, számokkal alátámasztva. Megoldás még mindig nincs. Gyárilag úgy szar a cucc ahogy van. Tdp limittel, alulfeszel a 95 fok alap órajel mellett(erősen throttling határ még limittel is) normális? Így már minden oké? Forrasztások úgy szét fognak menni mint annak a rendje. Turbo boost-ról ne is álmodják az epöl júzer. Netezősnek, prezentálósnak továbbra is tökéletes lesz. -
bmakszim
őstag
Vótmá, sőt az eredeti cikk is, meg redit poszt is.
De, ha a prohardver is ezeket vette volna alapul a hír közléséhez, nem pedig egy XXI. századi teleshopos videót, akkor talán szakmaibb topik alakult volna itt is ki, az apple-haterek frusztrációjának kiélése helyett...
-
wm2
őstag
válasz
bazsi83vp #337 üzenetére
Annyi köze van hozzá, hogy hőt nem csak a CPU termel, hanem a GPU, SSD stb. is. Az új rMBP-ban továbbra is egy gazdaságos chip szerepel, méghozzá az 1050 teljesítmény alatt. Nyilván, régen szakítottak már az nVidiaval, ami érthető, hiszen csak tetőzné a bajt a +15W is.
-
Madwe
nagyúr
Én 14 év only apple időszak után hagytam őket ott 2 éve... a pont az í-re pont a szervízük volt... iPhone 6 touch disease, amit beismertek mint hiba, s tudott h tervezett avultatás miatt történt csak túltolták... szóval azt bejelnetették h ok, elrontottuk, javítjuk. 60k hufért. Aha, kösz.
2015ös laptopom 2016 végén 250k huf szervízdíjat kapott, mert elfüstölt az alaplapon valami benne. Nem szó szerint, de vmi ott megadta magát a hőtől... 250k!!! égy másfél éves gépért, ami nem volt túlhajtva soha... azóta tök jól megvagyok, sőt android konkrétan ezerszer jobban bejön, win+linux meg van olyan stabil mint osx, s programok 99% vagy ugyanúgy van rá, vagy alternatíva.
Applenél nem márkahűség van, hanem márkarabság, amiből én szerencsére megszabadultam
Hozzáteszem a 14 év alatt mindegyik iPhone-ommal, az iPademmel és mindegyik macbookommal volt valami garis hiba. Csak anno, amíg nem egy IT-s divatcég voltak, hanem egy divatos IT cég még Jobs alatt, a nem önhibámból eredő hibákat szó nélkül cserélték, mindig. Prémium termék stb. Ma meg eljutottunk oda, h ők húznak le a legjobban szervíz terén isÉs 3rd party szervízeket ellehetetlenítenek, szándékosan. Undorító...
-
wm2
őstag
válasz
#54625216 #330 üzenetére
"5 éves apple gépet pedig jó áron el is tudod adni, ahogy a szervízháttere is megvan még sokáig"
Most, 6 év után nyugdíjazták az első retina gépeket. Ha elromlik és szervízbe akarod vinni, akkor horror árakon kapod meg bele az alkatrészeket. Ezért sok az utángyártott alkatrész, ami persze megint nem életbiztosítás.
Egyébként pont amiatt kérnek még mindig nagy pénzeket egy 2011-es MBP-ért, mert itthon inkább szátuszszimbólum, mint az USA-ban. Ok, hogy kiszolgál (ha nem olvad le az alaplapról az AMD lapka, amire tucat visszahívás volt eredménytelenül) de akkor is egy drága, elavult gép, amit max. azok vesznek meg, akik vagy nem értenek hozzá, vagy ennyi pénzük van rá és kész.
Ha pedig a hw-t nézzük, akkor lassan a 2013/2015-ös portokkal ellátott gépek is kiesnek a "megéri megvenni" listából. Képzeld csak el, ha a Google nem tárolna tovább H.264-ben!? Lenne nyavajgás yt-ozás közben a búgó ventik és nagy hőfok miatt, mert az Applenél a lossy acc/mp3/mp4 a most popular platforms.
A szervíz meg. Tényleg sok esetben jobb, mint egy Asus-é. Garancián túl is sokmindent kicserélnek. De van egy protokoll. Ha staingate (képernyőfoltosodás) problémád van, akkor annak nagyon láthatónak kell lennie, különben elhajtanak. Tudod mit tanácsolnak? Koptasd tovább és hozd vissza.
Figyelj. Nagyon régóta használok wines/osx/macOS gépeket. Az egymásra mutogatás tök értelmetlen.
-
Madwe
nagyúr
válasz
#54625216 #330 üzenetére
"5 éves apple gépet pedig jó áron el is tudod adni, ahogy a szervízháttere is megvan még sokáig. "
Ezt gyakran hangoztatják, csak azt felejtik el, hogy egy 5 éve 500k-s mac gépet tudnak ma eladni 200kért, míg anno 300ks gépekkel vetik össze, hogy azok milyen olcsón mennek. A drágább kat pcből is tartja egész jól az árát. Nyilván nem annyira (lévén az egyiket másfél évente frissítik, a másikból meg akár havonta kijöhet 10 újabb verzió) de azért közel sem akkora a difi, mint sokak fejében él...
"Ezt kevés más brand tudja, mert vagy desktop közeli teljesítményt adnak, de akkor nehéz és max. másfél órát megy aksiról (gamer laptop, mobil ws), vagy könnyű és sokáig bírja, de harmat teljesítménnyel."
Ez pedig nagyon nem igaz, majd minden gyártónak van erre a szegmensre IS laptopja. Ne csak a végleteket nézd, nagy a választék -
törölt tag
"5 eves brand gepekhez meg most is kapni alkatreszt, nem aranyarban."
5 éves apple gépet pedig jó áron el is tudod adni, ahogy a szervízháttere is megvan még sokáig. Az aranyáron lehet vitatkozni, az biztos, hogy a garancián túli szerelés egyik brand esetében sem olcsó.
Minden esetre a dell-el volt tapasztalatom: amint leálltak a modell forgalmazásával, bios frissítés nem volt hozzá (pedig lett volna min javítani) és csak azokat az alkatrészeket lehetett hozzá rendelni, amit a későbbi típusokban is használtak. Nagy cégeket ez nem érinti, mert vagy van még maintenance a gépre vagy úgyis leselejtezik, de egyedi felhasználóknak vagy kis cégeknek nem mindegy, hogy mikor kell gépet cserélni. A mac-ek életciklusa pedig jelentősen hosszabb, mint a konkurens brandeké főleg, ha csak célfeladatokra használják."Ezt egyik laptop se tudja."
Nem is a desktop teljes kiváltásáról beszéltem, hanem arról, hogy mondjuk egy-egy videó vágáshoz, combosabb photoshop file-hoz vagy vm futtatáshoz ne kelljen külön gépet fenntartani. Nyilván ha 8 órában kell 3D renderelni, arra bármilyen laptop alkalmatlan.
A macbook pro a használható laptop és a mobil workstation között próbál egyensúlyozni és általában sikerül is eltalálni a megfelelő kompromisszumot az aksiidő, a teljesítmény és súly között. Ezt kevés más brand tudja, mert vagy desktop közeli teljesítményt adnak, de akkor nehéz és max. másfél órát megy aksiról (gamer laptop, mobil ws), vagy könnyű és sokáig bírja, de harmat teljesítménnyel. -
ddekany
veterán
Így, hogy az i9-nél a VRM túlmelegedése miatt van durva visszaesés, nem is az "intelligensebben" reagáló CPU throttling miatt, még érdekesebb ez. Mert nyilván tudtak erről. Az, hogy ennyire ne tesztelnének egy komplex terméket sorozatgyártás előtt, akármelyik gyártónál, komolytalan felvetés lenne. Tehát ennek tudatában döntöttek úgy a fejesek, hogy ez lesz nekik a legjobb, ha így kiadják... Na ez nekem az érdekes. Szeretném megérteni. Vagy nincs mit, mert a döntéshozók betépve fetrengenek valahol... ki tudja.
-
Tomkaa
tag
válasz
buvartacsko #318 üzenetére
Eskü nem trolkodni akarok, de komolyan annak örülünk hogy 2600 mhz alá nem esik egy 2900 mhz base clock-os procsszos? Tényleg? Ez a nagy számítástechnikai teljesítmény 2018-ban?
Arról nem beszélve hogy így is merülő forralói magasságokban van a hőmérséklet... -
azbest
félisten
válasz
állítólag a korábbi modelleknél sem állították olyan alacsonyra a tdp limitet. A különbség pedig az, hogy most a vrm-ek nem bírják el az i9-et, mert túlmelegednek [link]
Persze, a beállítás megváltoztatása a fogyasztásra is hat, szóval a vrm is kevésbé akar felrobbanni, ezért segíthet. De úgy tűnik, nem egy rossz beállításról van szó a korábbi gépekhez képest, mert eddig is így csinálták a szoftver oldalt.
-
nyogo83
senior tag
válasz
buvartacsko #325 üzenetére
Meg szep, hogy patcheli ez a minimum.
De pont ez a lenyeg. Ez nem egy olyan apro dolog, aminek csak ugy szimplan at kell hullania a QA-n, foleg nem egy ilyen termeknel. Egy barmilyen konzumer olcso gepnel meg elneznem, "belefer" kategoria.
Ilyen es a kozelmultban levo hibak miatt, hogyan legyen meg az ember bizalma egy olyan gepben amit jobb esetben munkara hasznal es nem azon kell gondolkodni, hogy vajon melyik reszet teszteltek meg hasonloan alapos modszerekkel mielott kiadtak, ami miatt esetleg napokra kiesik majd a melobol?Meg mielott az lenne, hogy lefikazom vagy nagyok az elvarasaim, ennel a modellnel ez meg csak az elso 1 het tapasztalata.
Az mar csak mellekes, hogy rebesgetnek mas problemat is a throttling korul, ami okes hogy most megoldhato szoftveresen, viszont hosszab tavon gaz lesz.
-
ddekany
veterán
válasz
maximilian4 #316 üzenetére
Ez mi? Mert se nem a fejlesztéskor használt platform (Android, meg főleg AWS ott értelmezhetetlen), se nem az a platform, amin a fejlesztett termék élesben fut (mert a Windows sokkal kisebb lenne ott). Gondolom a kettő keveréke. Akkor viszont túl kevés a Windows, mert aki Linuxra és Androidra fejleszt, azt elég valószínű hogy Windows alatt teszi.
-
nyogo83
senior tag
válasz
Szuper, nagy ko esett le a szivemrol
Mac userkent mar szinte ropkodok oromomben, hogy egy tobb szazezres gepnel ilyen dolgok elofordulhatnak es igy kikerult.
Elegem van belole, hogy szinte mar a legtobb Apple userbe "beleneveltek" azt a fajta kognitiv disszonanciat amit osztonbol elohuznak ha valamit elszur a ceg.
Nincs reszvenyem, nem az en cegem, kozom nincs hozzajuk, mi a joistenert kellene kicsinyitenem esetleg bevedenem a sorozatos hibazasaikat(nem sorolom, mert megtettek elottem, volt benne reszem, zabos is vagyok miatta).Nem azert veszek meg egy termeket toluk, mert utolag meg takolgatni akarom(barmilyen apro megoldassal is), illetve ha valami uj termekuk kijon, akkor a legokosabban akkor jarsz el, ha varsz fel evet minimum, hogy kideruljon nem csesztek-e el megint valamit.
-
Tikakukac
titán
válasz
Na, akkor visszatérnek a régi szép idők, amikor otthon faragtak az emberek core2 procikat notiban, ahogy éppen tetszett?
Kirrrááálly, micsoda fejlődés. 10 év után ez igen derék. Hasonló lépés lenne a világokádása paneleket kivágni az Airekből is.
-
wm2
őstag
válasz
Igen, ezt linkelte @bmakszim fórumtárs nemrég angolul. Viszont az, hogy szoftveresen belenyúltak és "a Notebookcheck 45 wattra állította a limitet, amit követően a teszt során mért legalacsonyabb órajel 800-ról 2600 Mhz-re nőtt, a maximális hőmérséklet pedig 95 Celsius környékére mérséklődött" még nem életbiztosítás. A teszt (vélhetően) szobahőmérsékleten készült és 1db tesztprogramot futtatak. Egy szép nyári napon a folyamatos, kettős CPU/GPU, a folyamatos (esetleg külső eszközről vagy NAS-ról) SSD írás/olvasás és a Thunderbolt 3 perifériára kötött egyéb külső eszközök révén az 2 ill. 5 fok mínusz hamar eltűnik majd.
De amellett, hogy akárhogy is csűrik, csavarják ezt, hogy ment ez át így a belső teszteken?
Mindenképpen jobb heat sinket (is) kell tervezniük.
-
buvartacsko
addikt
-
YASKATIR
senior tag
válasz
buvartacsko #311 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #315 üzenetére
-
maximilian4
addikt
válasz
buvartacsko #311 üzenetére
Most írtál 2 nagy vállalatot, aki szerintem (nem vagyok benne biztos, de igen valószínűnek tartom), hogy minden platformon fejleszt.
-
válasz
#54625216 #312 üzenetére
"Szerintem azért használnak sokan mac-et prezentációkhoz, mert külső monitorra csatlakoztatni kb. annyi, hogy rádugod és megy, windows-nál meg kezdődik a szevedés a monitor konfigurálással, indítsd újra a gépet, mert telepítem a drivert ki tudja miért, stb."
Ez utoljara talan az XP-nel volt igy, de talan meg ott se mindig. Win 7-8-10 eseten mar a win eseten is radugod es megy."Ezen kívül ott a Keynote, amivel még egy amatőr is percek alatt össze tud dobni egy prezentációt videókkal, animált szöveggel, automata slideshow-al, nincs vergődés a trágya power pointtal."
Ezt a reszet nem vagom, azon kivul, hogy zsigerbol gyulolom a powerpointot, ugyhogy inkabb csak siman elhiszem neked.De egyebkent olyat is lattam mar, hogy egy emberkenel ket laptop volt.
Az egyikkel megtartotta a koznepnek meg a managereknek a prezentaciot (macbook pro), a masikkal meg utana a szukebb szakmai kornek szant prezentaciot (hp zbook 15). Ertelme igazabol egyiknek se volt, megis ugy gondoltam, hogy emberunk okos, mert mindket retegnek azt a laptopot vitte, ami a kornyezethez megfelelt es vagy elismerest meg bologatast, vagy kozonyt valtott ki.
A szemelyes beszelgetesen meg bevallotta, hogy mindket gep konkretan csak megjelenesi-prezentacios celokat szolgal, az igazi munka termeszetesen desktop workstation-okon folyik. -
wm2
őstag
válasz
#54625216 #310 üzenetére
Én nagyon jól tudom, hogy az AIR egy nagyon jó kis hordozható ultrabook. Azt is, hogy nagyon sokan a 2015-ös Pro gépeket keresik a portok miatt, és azt is, hogy meló után, a sok szar, irodisták által szétcseszett, agyontákolt windowsos gépek után öröm ezeket bekapcsolni, de ami kálváriám volt a 2016-os géppel, az rohadtul nem volt más, mint amit wines gépekkel is megéltem az évek során. Vagy 3 évbe telt, mire elismerték a foltosodást pl. és elértek legalább oda, hogy 2x ingyen kicserélik (miután teleírkáltuk a fórumokat). Közben arra is rájöttek, hogy ez a soldered dolog nagyon nem ok egy workstationnél. Megint bővíthető az iMac és megígértek egy moduláris Mac Pro-t. Szóval, ahogy már előtte írtam, számomra kb. annyi szól mellette, mint ellene. Ez a monitorra dugdosás is, meg driver issue, látszik, hogy nem használtál még tb3-as portot.
Ott is van szopás bőven.
-
törölt tag
Szerintem azért használnak sokan mac-et prezentációkhoz, mert külső monitorra csatlakoztatni kb. annyi, hogy rádugod és megy, windows-nál meg kezdődik a szevedés a monitor konfigurálással, indítsd újra a gépet, mert telepítem a drivert ki tudja miért, stb.
Ezen kívül ott a Keynote, amivel még egy amatőr is percek alatt össze tud dobni egy prezentációt videókkal, animált szöveggel, automata slideshow-al, nincs vergődés a trágya power pointtal. -
buvartacsko
addikt
válasz
maximilian4 #307 üzenetére
A Googlenél és a Facebooknál is elég sokan fejlesztenek Mac-en attól hogy itthon nem. Ennek tudatában érdemes egy jó ízűt röhögni azokon akik azt mondják, hogy munkára nem lehet használni.
-
törölt tag
A brand PC gyártók addig nyalják ki a seggedet, ameddig a maintenance tart és ha elég nagy tételben rendelsz.
Ha lejárt a maintenance akkor meg kb. dobhatod a kukába a cuccaikat mert vagy platinaárban hajlandóak pótalkatrészt küldeni, vagy nem is válaszolnak a nyavajgásodra.A Mac a kis kreatív cégeket és az apple ökoszisztémához fejlesztőket célozta meg a pro kategóriás gépeivel, azaz azt a részpiacot, aminek a mindennapi használaton túl szüksége van erős gépre de a többi brand gyártónak nem éri meg foglalkozni velük.
Azaz tudja a gép azt, amit egy átlag laptop annak minden előnyével együtt: hosszú aksi idő, könnyű hordozhatóság, strapabíró és könnyen kezelhető OS, de emellett ne kelljen asztali gépre váltani, ha valami combosabb feladatra kell használni. Ez egy szűk piac, mindig is az volt, de ebben a kategóriában az apple ugyanúgy tartja a szintet, mint tette azt az elmúlt 20 évben. -
Frawly
veterán
válasz
buvartacsko #287 üzenetére
Valóban, jól rámutattál, hogy nem vagyok képben. Gondolom ha csak fél terás SSD-vel kéred, akkor negyed áron megszámítják a géped. Kifejezetten olcsó lehet úgy is, érdemes akkor már mindjárt 4-et venni belőle.
Azzal tisztában vagyok, hogy a 4 terás SSD-k fél millától kezdődnek nem Apple-kiadásban is.
-
Szerintem ez leginkabb azert lehet, mert erre tenyleg az egyik -ha nem a- legjobb a macbook, ar-ertek aranyban is (nem rohog!).
Ugy ertem, kicsi, konnyu, jol nez ki, amig osszvissz egy prezentaciot kell lebonyolitani, gyakorlatilag hangtalan, eleg sokaig birja akkuval, jo a kijelzoje es kiemelkedo a toucpadja.Plusz a konferencian megjeleno managernepnek is kell adni valamit, amin csamcsoghat.
Oszinten szolva prezentaciohoz en is egy macbook-ot kernek, de ha valaki kitalalna, hogy azon dolgozzak, a valaszom egy hirtelen, eroteljes rohogest azonnali jelleggel koveto felmondolevel lenne. Csak ugye konferencian hulyen nezne ki a desktop workstation minimum ket monitorral meg egy bohom mecha billzettel.
-
ddekany
veterán
válasz
buvartacsko #289 üzenetére
Amúgy, Android fanok? Tán inkább csak irritálja őket az Apple (és vevőköre). Egy alapértelmezett, tucat OS furcsa, ha túl sok fant kitermel. Nem azért, mert rossz lenne, hanem mert nem egy exkluzív cucc, meg arculata sincs nagyon, hiszen kismillió gyártó használja (és jól bele is barkácsolnak sokszor). Még annyira sincs, mint az ugyancsak "alapértelmezett" Windows-nak, ami mögött viszont egyetlen cég áll.
Egyébként, szoftver fejlesztőként én mindig azon csodálkozom, hogy külföldi nevesebb konferenciákon szinte mondíg Maceket csapnak ki az előadók a pódiumon. Munkahelyen Mo-n, én talán 2 kollégánál láttam 10 év alatt. Az is persze sok szívással járt, mert kb. minden céges policy és dokumentáció evidensnek veszi, hogy a fejlesztők gépén Windows van. Nem tudom, miért más a divat a fejlesztőknél "nyugaton", vagy tán csak amerikában...
-
Dr. Romano
veterán
válasz
maximilian4 #304 üzenetére
perspiration ting
Lynx Effect -
maximilian4
addikt
válasz
Dr. Romano #302 üzenetére
I tell ya mac's not hot, never hot!!!
-
Puma K
nagyúr
válasz
Dr. Romano #302 üzenetére
Júj de kis goni
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD
- Gigabyte 15 G5 Gamer FHD IPS 144Hz i5-12500H 12mag 4.5Ghz 16GB 512GB Nvidia RTX 3050 Win11 Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest