- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
OnePlus One - Kína már itt One
Új hozzászólás Aktív témák
-
KSparrow
őstag
válasz
norbert1998 #38161 üzenetére
Bacon camerát megnézem, köszönöm. A flashelés nekem már bonyolult, Nokia telefont tudokcsinálni gépről, de androidot sose próbáltam.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
ucli
senior tag
válasz
norbert1998 #38188 üzenetére
Telenornál vagyok, bár nem tudom, hogy mennyi különbség van a kettő között.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38181 üzenetére
Eddig random reboot nem volt. Gyorsnak gyors. Bugosnak nem bugos. Aksiról még sokat nem tudok mondani mert a tegnap esti telepítés óta még volt pár restart, délelőtt feltöltöttem fullosan, most melóban vagyok így nem nagyon tudom nyüstölni, de a visszatért 3C Battery logjai biztatóak kikapcsolt kijelzővel nyugalmi állapotban 5-8 mA/log a merülés.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38169 üzenetére
Komoly geek társadalom van még mindig az OPO mögött. Remélem a többi OP telefon mögött is van ugyan ekkora összefogás, hosszú távra (3-4 év) szeretem venni a telefonokat de szeretem ha naprakész rajta a rendszer így elég sok gyártó kiesik vásárlás esetén.
A POSP v2.0-t már közel 1800-an töltötték le 08.18 óta.
(#38170) guyver: Nálam is. Én is így tervezem. Ha az OPO is úgy akarja (azaz nem megy addig tönkre) akkor a következő telóm már tudja majd az 5G-t is.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38124 üzenetére
G6 meggyógyult a rizsben? Sikerült életre kelteni?
-
válasz
norbert1998 #38122 üzenetére
Adj neki egy kis időt, csak beindul.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38117 üzenetére
Remélem be fog válni neked és tesódnak is a váltás. Kamerában mindenképp előrelépés a G6. Ha mókolással kapcsolatban kérdése lesz tesódnak írjon nyugodtan segítünk neki is.
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38117 üzenetére
Sajnalom h igy alakult :/
Eddig erzel vmi hatranyat? -
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38100 üzenetére
Minden telefonnak az egyik legnagyobb hátránya, hogy öregszik az aksi. Mi nem tudjuk eldönteni helyetted, hogy vegyél-e új készüléket, csak az új kiválasztásában tudunk segíteni. Személy szerint én addig nyúzom míg be nem adja végleg a kulcsot.
-
eddie1978
senior tag
válasz
norbert1998 #38057 üzenetére
Ez valami firmware/driver hiba ha jól emlékszem. Emiatt járt volna egy jó nagy tökönrúgás a oneplus-nak, hogy így kiadta a telefont. Se 1080p 60fps, pedig a hardver tudja. RAW-ban 2sec felett belefagy a kamera app a mentésbe. Szóval azért voltak ott bajok.
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38062 üzenetére
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38073 üzenetére
Nekem az előző telefonommal volt hasonló rossz tapasztalatom egy utángyártott aksival így azóta elég szkeptikusan kezelem ezt a dolgot.
Nemrég kaptam egy A5(2017)-et céges telefonnak (butatelefont váltott), így az OPO egyeduralma kicsit megtört nálam. Eddig olyannyira meg vagyok elégedve az A5-tel, hogy ha dual sim-es lenne lehet nem is nézegetnék utódot az OPO-nak csak áttenném a kártyát ha megadja magát, de sajnos csak 1 sim-et fogad így idővel kelleni fog új saját teló.
Off+: Az AoD nagyon bejön viszont ugyanennyire hiányzik a dupla koppos ébresztés -
Axe Miskolc
tag
válasz
norbert1998 #38069 üzenetére
Köszönöm!
Így találtam! -
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38064 üzenetére
Hat ez azert csunya mert 5 elemhez valo. A xiaomi fele haz az olcsobb is. Abba 4 fér, meg sztem olcsobb is. Meg hat a ha vezerlot megveszed kapsz hozzá házat is.
De fabol se lehet rossz.
A dng-re kivancsi vagyok.
)
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38062 üzenetére
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38060 üzenetére
Áhhh. Alin veszel egy PowerBank Covert kb 2-3 $-ert es abban benne van a toltes vezerlo is. Akkor biztos tuti lesz
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38057 üzenetére
Ilyen nekem is volt a find7-emen. Nekem vakunal csinalta. (hdr-t nem hasznalok.) Probaltam akkoriban masik kamera app-al, annal is jelen volt.
Viszont mostanaban nincs olyen bajom.
Akksi valoban kuka. Ha csak nem csinálsz belole kulso akksit vagy blutooth hangszoroba belerakod.
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38054 üzenetére
Kiraly lett! Fototrendre nem akarod feltölteni?
Raw nem készült mellé?
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #38052 üzenetére
Ezt mivel lőtted?
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #38048 üzenetére
Köszönöm és Neked is Obyboy
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #38044 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ és Neked is Obyboy.
Bővebb infóra lenne szükségem
Az egyes meg, hát a kernel auditorban működik - Először is hogy? Másodszor kiírja százalékban, hogy hogyan pörögnek a CPU-k, vagy a konkrét magok órajeleit?
Én Greenify widgettel szoktam lezárni a képernyőt - A Greenify widget nekem is fenn van, azt hiszem kipróbálom. Ekkor hibernál mindent rendesen?
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38028 üzenetére
Ezek alapján a 4g kapcsolattal van a gond. SIM kártya milyen idős a telóban? Nekem anno egy Telenoros ügyintéző mondta, hogy 2 évente érdemes cserélni a SIM-et mert az öreg kártya okozhat fura dolgokat.
Nekem pl naponta 5-7 SMS jött ha a mobilkeretem 100 MB alá csökkent. Felhívtam őket, hogy nem-e lehet ezt kikapcsolni akkor javasolták a SIM cserét de mire bementem volna egy üzletbe addigra megszűnt a hiba. -
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38024 üzenetére
Sajnos be kell látni, hogy SOT alapján nem az Oreo a legideálisabb ROM erre a telefonra.
Próbálj Sultan vagy jgcaap féle Marshmallow-t vagy Nougat-ot.
-
Danika256
aktív tag
válasz
norbert1998 #38019 üzenetére
Az alaplap érdekelne!
Ha meg akarsz válni tőle, tuti jönni fog a sakál horda velem együtt, hamar elkél minden darabja
-
Obyboy
addikt
válasz
Oreo ROM-ok közül a jgcaapLOS és az AEX szerintem a legtakarékosabb. Nekem most Candy van fent, kicsit hangulatfüggő ROM hasonló használat mellett 2,5 - 4 SOT jön össze. Standbyban alig merül használat közben pedig változó.
-
balazs1022
őstag
válasz
Roncs is johet!
Esetleg Resurrection Remix rom? Az MM eleg megbizhato meg van benne energia takarekos mod is. -
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38017 üzenetére
Az én kukámba simán jöhet!
A masik akksit honnan rendelted?
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #38015 üzenetére
A MicroG-t nem akarod kipróbálni? Allitolag megkeruli a google play keretrendszert, es nem fog annyit fogyasztani.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #38008 üzenetére
Napi használatban majd kiderül mennyit jelent valójában a két mérés különbsége. Remélem be fog válni az új aksi.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #38000 üzenetére
1754 pontot kapott az új aksi (1671-et meg a régi) a Geekbench.ben. Mondhatni, előrelépés. Talán kicsit jobb is lesz az aksiidő. Majd megnézem mit mond az accubattery.
-
guyver
senior tag
válasz
norbert1998 #37975 üzenetére
hát a képeken látszik, mikor mennyit merül. ez egy átlagot vesz pl. az én esetemben az egy napi átlag, úgy, hogy közben nem töltöttem rá a telóra. 9%-on állt az akku mikor át léptem az 5 óra kijelzőidőt. de ugye lezárt képernyő mellett 13%-ot merült, szóval ha töltés után folyamatosan használnám, úgy, hogy nem zárom le képernyőt, bírna több mint 6 órát, mert nem veszne kárba az a 13%.
egyik link se jó, kernel auditor mod v15 xda, így keress rá.
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37977 üzenetére
Akkor most már csak a 2. pont érdekelne. -
guyver
senior tag
válasz
norbert1998 #37973 üzenetére
Melyik részét?
Közben akkor leírom részletesebben a dogokat. Szóval AEX ROM 5.4, aprilis 19-edikei thunder kernel, pico gapps. Fontos, hogy az 5.4-es aex legyen, mert az újabb nem megy deepsleep-be. Nem tudom mennyit számít üzemidőben, de sebességben picit jobb az f2fs fájlrendszer (hozzuk ki sztem a maximumot a telóból). A fájlrendszer módosítására nem térnék ki részletesen, van vhol hozzá leírás, a lényeg ha váltasz, ments le gépre mindent, mert a belső tárhely tartalma teljesen törlődik. Ha ezek fent vannak és be van lőve a rom, akkor mehet fel a kernel auditor mod (xda-ról letölthető). Amik alapból be lesznek kapcsolva, az maradhat, csak azt írom, amit módosítottam. (lehet ezek közül valami alapból úgy lesz)
kernel-cpu beállítások: max frequency 2457 mhz, suspend min frequency és suspend max frequency 499 mhz, cpu ütemező alucard, többmagos energiatakarékosság letiltva, munkamenetek ütemezése éber cpu-kon kikapcsolva, input boost be.
kernel-cpu hotplug beállítások: msm hotplug be, minimális és maximális cpu 4, cpu-k gyorsítva 4, max magok kikapcsolt képernyőnél 4, i/o terhelt be.
az i/o ütemezőt fiops-ra állítottam és a wakelock-nál mindent kipipáltam.
A másik dolog, hogy mikor túl pakoltam rom-ot sok appal, gyorsabban megtelt a memória, a háttérben futó alkalmazásokat újra be kellett töltenie a tárhelyről. Ez is meríti a a telefont. Nyilván nem én döntöm el ki mit fog használni, de javaslom, "felesleges" alkalmazások ne legyenek fent, amit lehet böngészőből intézzünk. pl. használtautó, jófogás, árukereső vagy index app ne legyen fent, ezeket böngészőből nézzük. Ha van olyan app amihez ragaszkodsz, annál állítsd be, hogy ne induljon automatikusan és ne fusson a háttrében ha kilépsz belőle. Ezt egyébként minden olyan appnál kapcsold be, amelyeket ritkán használod.
Ezt a beállítások-bővítmények-rendszer-alkalmazásműveletek alatt találod meg. A google cuccokat ne állítgasd, mert van ami force close-okat okoz más alkalmazásokban.
Én Nova launcher prime-ot használok, de csak alap szinten, mert ha bele teszem az integrált szolgáltatásokat, plusz 200 megát levesz a ram-ból. Ez nem csak erre vonatkozik, ha a beállításokon belül belépsz a biztonság és hely-eszközadminisztrátori alkalmazásokba, csak az legyen kipipálva amit valóban használsz. A kisegítő lehetőségek-letöltött szolgáltatások és a (keresés a beállításokban) hozzáférés értesítésekhez beállításokban is csak az legyen pipálva amit fontosnak tartasz. (nálam csak a pebble van bekapcsolva, hogy jöjjenek az infók az órámra). Ezeknél ha minden be van kapcsolva (főleg ha sok alkalmazás van a telón), több száz mega mínusz a ramból, mert háttérben futtatja a szolgálásokat, amiket nem fog a ram-ból kilőni az android.
Sajnos el kell fogadni, hogy már kevés a 3 giga ram, ha minden kényelmi szolgáltatást használni szeretnénk. És épp használhatjuk, csak az akku rovására, ami ugye alapból nem combos ennél a készüléknél és ehhez jön még, hogy 3-4 éves telefonnál 80-90%-t tud már csak.
Pár alkalmazást jegeltem is a rendszerben titanium backuppal, amiket én nem használok, ezek pedig: google (beépített kereső), nova miatt a pixel setup és pixel indító, via böngésző.
Most így kb. ennyi jutott szembe, ha kérdés van válaszolok. Ezekkel a beállításokkal átlagosan 1-1.5-ot merül kikapcsolt kijelzővel a telefon, folyamatos wifi vagy mobilnet mellett + bluetooth kapcsolat az órámmal. Bekapcsolt kijelzőnél pedig 13-16% ha csak filmet (mx player), youtube-t nézek és böngészek.
-
guyver
senior tag
válasz
norbert1998 #37971 üzenetére
gondolom rom-tól is függ. nyilván ha nem lenne töltés után kikapcsolva a kijelző és folyamatosan nyomkodnám, tudna 6 órát is. van, hogy a mélyalvás arány 80% vagy kevesebb ha be ragad valami, akkor szokott 2% lenni a merülés, de nap végére végül mindig 1 és 1.5% az eredmény.
-
guyver
senior tag
válasz
norbert1998 #37968 üzenetére
499 mhz. Véleményem szerint már gyenge a cpu alacsony frekvencián. pl. az asszony redmi telójában megy folyamatosan mind a 8 mag min 600 mhz-en. persze az 14nm-es snapdragon, keveset fogyaszt. de azt láttam én is h ha alacsony az órajel, akkor ugrál a frekvencia és 200 mah felé is megy a fogyasztás. ha a min 4 mag 499 mhz van beállítva, akkor meg 200 mah alatt marad. kikapcsolt képernyőnél is jobb eredményt értem el a 4 mag 499 mhz-el, mint amiket eddig próbáltam. így gyorsan ébred a telefon és a háttér folyamatoknak is elegendő ez a sebesség, plusz a magok sincsenek kapcsolgatva és a frekvencia se ingázik.
-
guyver
senior tag
válasz
norbert1998 #37964 üzenetére
lődd be ahogy én és lesz 5 óra kijelző időd. persze csak ha nem játszol.
ja és aex rom,de nem a legfrisebb.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #37929 üzenetére
Én kivárok míg lemegy a noccs őrület, az új Vivo-k nagyon bejönnek a 0 kerettel, de nekem már túl drágák. Xiaomi is elég jó ár/érték aránnyal dolgozik de a Snapi 6xy prociktól erősebbet szeretnék a Snapi 7xx proci széria elég ígéretesnek tűnik remélem hamarosan jön vele egy jó ár/érték arányú noccsmentes készülék előlapi (vagy kijelző alatti) ujjlenyomat olvasóval.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
norbert1998 #37926 üzenetére
A messenger nálam rendben (candy rom ez alkalommal), fb-t sose telepítek, hanem böngészőből nézem.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #37926 üzenetére
Nekem a Facebook Lite van fent, ezt is restartolni kell időnként (hasonló okok miatt), hogy jó legyen. Ezen kívül minden app jól működik így gyanús, hogy a FB app a bugos.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
norbert1998 #37910 üzenetére
Keress rá, de egyébként egy open source project, melynek célja a mocskos google kizárása a telefonról úgy, hogy közben a szinkronizáció, play store és egyéb neked esetleg kívánatos fícsörök többé-kevésbé működjenek. Tehát nem egyszerűen nincs google a gépen, hanem a gugli által nyíltan biztosított API-k felhasználásával, de a KÖTELEZŐEN hozzáírandó cuccok NÉLKÜL is elkpézelhető a droid élet.
Azért érdekes, mert így egyfelől G nem turkál a végbeledben, ha te ezt nem szeretnéd, másfelől az említett nem turkálás miatt kevesebbet fogyaszt a cucc.
Persze az egész béta, félig-meddig illegál (naná, hogy Nay Testvér rühelli a szagát is) és elég komplikált volt fél éve, mikor utoljára nézegettem. De működött elvileg, ha vetted a fáradságot és bevállaltad az esetleges szopás hegyeket. -
kano
nagyúr
válasz
norbert1998 #37896 üzenetére
Annyiért sajnálom eladni (mondjuk az enyém 64GB-os).
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37854 üzenetére
Akkor vagy én is áttérek a jgcaap verzióra vagy egyelőre maradok az idprophecyn.
Köszönöm -
hjozef
csendes tag
válasz
norbert1998 #37855 üzenetére
Már kicseréltem, és nyomtam egy factoryt neki, meglátjuk, hogy teljesít a kicsike.
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37849 üzenetére
O+O
Legutóbb arról beszéltünk, hogy AEX merül Nálad. -
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37847 üzenetére
Mi a helyzet ROM ügyben?
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert1998 #37845 üzenetére
A kamera például sokkal jobb, mind a hardver, mind a szoftver. Eddig parasztvakításnak gondoltam a kétkamerás rendszereket (mentségemre szóljon, hogy nem vagyok nagy fotós), de az X4-gyel érezhetően jobb képek születnek mind benn, mind kültéren.
A másik, hogy anno én kipróbáltam O+O-ra is az Oreot, itt kicsit harmonikusabb a működése, de persze ez simán lehet attól, hogy ez hivatalos rom.
Gyorsabb a töltés, de nem nagyon tudok még beszámolni használati igényről, mert annyit még nem volt üzemben.
De nagyjából ezek voltak számomra a döntő szempontok. -
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert1998 #37839 üzenetére
A Motorola telefonoknak ezt látom egyedül hátránynak, hogy kicsi a közösség, ezért ROM sem nagyon van.
Ugyan 4 GB memória van benne, és a proci is erősebb, mégis mindennapi használatban szerintem nem sokkal gyorsabb/lassabb, mint az One. A kijelző ugyan kisebb (5,2), de nem érezhető nagy különbség, mert inkább keskenyebb, emiatt inkább jobban át lehet érni hüvelykujjal. A szoftvere majdnem gyári Android. Elég kevés motorola cucc került bele (launcher, fényképező és egy Moto nevű használat könnyítő), de azokat is ki lehet kapcsolni.
Az a furcsa, hogy az One négy év alatt nagyon jól kiszolgálta az igényeimet. Zavaró tulajdonsága csak egy volt, nyári melegben a zsebemben állandóan felébredt a kijelző, és olyankor hülye működést produkált. De azért ez nem jelentkezett olyan sűrűn, hogy emiatt megszabaduljak tőle. Most jött ez a lehetőség, hát éltem vele, de leginkább az Oreo miatt tettem. Úgy látom, hogy az O+O-ra sajnos kezdenek kimerülni a custom rom lehetőségek. A 8.0 is csak némi megalkuvással használható.
Az Oneplus megmarad családon belül, így sajnos nem tudok alkatrészekkel szolgálni.
-
Maffia91
aktív tag
válasz
norbert1998 #37824 üzenetére
Már berendeltem a kijelzőt
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #37815 üzenetére
Akksi hiba nem lehet? A rossz akksik szoktak olyat h pl az elso szakaszban alig merulnek. Van h sokaik ugyanazt az erteket mutatjak. Majd 50% alatt hirtelen nagyon durvan merulnek. Lattam mar olyan akksit h mikor tolton feltoltott a telcsi, utana elkezdett merülni (ugyanugy tolton).
Az alkalmazas mentseket honnan allitottad vissza?
Van rajta vmi ami kijelzi h melyik alkalmazas volt a főfogyaszto?
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37815 üzenetére
Nem kell feltétlenül GPS. Figyelheti a WiFi jelet is. Ha otthon vagy akkor bekapcsol, ha elmész akkor ki.
A 21% az nagyon sok!Ha ROM hiba, akkor azt nem értem, hogy ez miért nem jelentkezett már az elején?
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37811 üzenetére
3. Egy automatizálóval meg lehetne oldani, mármint a kapcsolgatást
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37809 üzenetére
Én három dologra gondolok a merülést illetően:
1. Egy Google Play frissítés bekavart. Ki kellene próbálni, hogy a Google adatok törlöd, utána reboot, majd frissít, hogy utána is merül-e a telefon
2. A Helymeghatározásnál nincs véletlenül bekapcsolva a WiFi? Nálam attól is merülni szokott
3. A WiFi és a Mobilnet (főleg az utóbbi) eléggé tudja meríteni az aksit. Miért kell mind a kettő egyszerre? Ha nyugalmi állapotban keveset fogyaszt, akkor szerintem nem a ROM a hibás, bár lehet, hogy csak okoskodom.Nálam eddig ezek szóltak közbe, ha merült a teló. Bár volt olyan is, amikor a ROM volt a hibás ez tény.
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37805 üzenetére
Random reboot, vagy olyan program ami nem indul nem volt?
Amikor ROM-ot váltasz az összes programot a nulláról teszed vissza, vagy hogy van ez Nálad?
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37802 üzenetére
Ez igen ígéretes!
-
eddie1978
senior tag
válasz
norbert1998 #37802 üzenetére
Jogos.
Nekem ez az USB-s kapacitás mérő van: [link]
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37798 üzenetére
Tehát As F@ck = Kib@szott gyors?
A minden bekapcsolva alatt mit értesz? WiFi + szinron pl.? -
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37793 üzenetére
Köszönöm a választ!
A Smoth után az AF mire vonatkozik? Hirtelen Az Auto Focus jut róla eszembe, de nem hiszem, hogy ez lenne!
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37785 üzenetére
Lineage - ez melyik verzióra vonatkozik? Béta, vagy jgcaap?
-
Obyboy
addikt
válasz
Köszi a felsorolást.
Pár napon belül beszerkesztem az összefoglalóba. -
JonssoN
csendes tag
válasz
Jó kis összefoglaló.
Itt van ez a ROM amit ma találtam mivel xda-n nincs bejegyezve. Dirty Unicorn az alapja. A thunder kernel készítője hegeszti. Holnap lehet felpattintom és írok róla pár sort.
-
balazs1022
őstag
válasz
Nagyon jo kis osszefoglalo. Meg az OmniRom-ot belerakhattad volna. Igaz ott sincsennek specko beallitasok, de lehet h uzemidoben meg stabilitasban jo.
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #37781 üzenetére
Am meg is jott az egyik kinai uveg. Tök egyforma a Nillkin-nel (merete, szine, lekereketisei). Nem is lehet megmodani melyik, melyik.
Más téma:
Tegnap toltam egy kepet a telefonnal:
Ennel tobbet nem sikerult kihozni (kezi fokusz, iso100, hosszabb zarido, raw-ban).Sztem azert még rendben van. A mostani csucstartok kozott is ritka h 13mp felettiek.
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #37749 üzenetére
Es RR-bol a 7.1 nem stabilabb? Nem hiszem h sok kulonbseg van a 7-es es 8-as kozott.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #37747 üzenetére
Van több Oreo is az összefoglalóban próbálj ki néhányat. Nekem jgcaap féle van fent. 4SOT lehet az átlagom bár sokszor csak rátöltögetek az aksira.
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #37747 üzenetére
Masik 8.1-el is ez a helyzet? Pl a Resurrection Remix Rom-al probaltad már? Nagyon testre szabhato kis OS.Most lattam egy masik topikban h ezt hasznalod. Lineage OS? Az kozel olyan jo mint a fent emlitett.
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #37744 üzenetére
Sztem csak ugy hirdetik. A kicsi kinaiak mindig kitakarjak a logot.
-
Dolphine
addikt
válasz
norbert1998 #37695 üzenetére
De nekem se WiFi se mobilnet és így merül 2%-ot. Van Gsam Battery, van BatteryStat, 3C BatteryPro és képtelen vagyok rájönni, hogy mi az ami ennyire éhes és két-három napja még nem volt semmi baja!
-
scope2007
addikt
válasz
norbert1998 #37663 üzenetére
Akkor jó, én is ezt akarom feltelepíteni ma
-
rum-cajsz
őstag
válasz
norbert1998 #37612 üzenetére
Ha az opengapps-t használod, akkor itt egy táblázat hozzá: [link]
De a rövid válasz nano és attól felfelé.
-
grizlisandor
veterán
válasz
norbert1998 #37606 üzenetére
Utolsó jgcaap ROM és nano OpenGApps. Délután dobok be képeket.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
norbert1998 #37612 üzenetére
Sztem a pikóban már van. Mikróban biztos. De nem mindegyik romban megy sajna. Lagfree januári 7.1.2-ben pl sucks.
-
JonssoN
csendes tag
válasz
norbert1998 #37593 üzenetére
Én is használok messengert de szigorúan a 87-es verziót még 2016 szeptemberéből, mert ebben még nincs benne az idióta "napom" meg a többi baromság. A Lite-al az a gond, hogy a képeket nem lehet rendesen vissza nézni illetve nem lehet videót küldeni se. Holnap felrakom a jgcaap féle 15.1-es Los-t. Kíváncsi vagyok, mennyivel bánik jobban a keksz az új akksival.
-
JonssoN
csendes tag
válasz
norbert1998 #37589 üzenetére
Hajrá, tuti vétel.
Kicseréled, felraksz valami normális romot meg picit configolsz a kernelen és minden f@sza lesz.
Egyébként 2 maggal szerintem maximálian vállalható a telefon sebessége. Jó persze a twitter néha-néha meg döccen egy pillanatra de hát istenem. Látva azt, hogy a mai social appok milyen ergyául vannak megírva nem is csodálkozom.
#37590 kano : Egyetértek veled.
-
JonssoN
csendes tag
válasz
norbert1998 #37567 üzenetére
Na jó
Egyébként van RR Oreo is.Bár nekem az eddigiekkel az volt a baj, hogy folyamat wakelockolt. Meglátjuk mit hoz a 7.1, utána teszünk egy próbát vele is illetve a jgcaap féle LOS 15.1 verzióval is.
-
JonssoN
csendes tag
válasz
norbert1998 #37565 üzenetére
Mi is, csak szerdán egész nap infó és akkor a teló a zsebbe, mert ott a gép.
-
JonssoN
csendes tag
válasz
norbert1998 #37558 üzenetére
Rendben. Leghamarabb csütörtök este leszek meg vele, mert aznap suli és lehet nyúzni.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #37435 üzenetére
Itt van jgcaap XDA oldala.
-
kano
nagyúr
válasz
norbert1998 #37433 üzenetére
De az egy béta valami, amit a mester is leírt, hogy még csak teszt szintjén alkotta meg.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #37428 üzenetére
RR szinten testreszabható Oreo ROM nemigazán van még, talán a TugaPower vagy a hyperUnicorns de ezekről én rövid időn belül visszatértam LOS-ra mert valami apróságot nem tudtam bennük állítani. jaagcp az XDA oldalán is írja, hogy lehetne testreszabhatóbb a ROM de az a sebesség vagy a fogyasztás vagy a stabilitás rovására menne. Talán az AEX vagy a dU tudja az általad elvárt testreszabhatóságot.
-
kano
nagyúr
válasz
norbert1998 #37428 üzenetére
Nem Oreot kell felrakni!!!! Azok mind egy nagy kalap ...
Kipróbáltam az oreokat, de nekem sem jöttek be. Nugat vagy még inkább MM az atomstabil cucc (de nyilván MM-et már nem tesz fel az ember).
Azt hiszem, hogy a 01.07-i buildet használom (már nem a One az elsődleges telefonom). -
kano
nagyúr
válasz
norbert1998 #37422 üzenetére
Annyi biztosan nincs mint abban, cserébe viszont jobb az üzemideje.
Mit szoktál használni azokból (RR rom specialitásai)? -
kano
nagyúr
válasz
norbert1998 #37420 üzenetére
Szedd le az RR-t, az egy sz@r ilyen szempontból. Tegyél fel egy LOS alapú romot és jobb lesz, vagy egy jgcaap romot, akkor szuper lesz.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
norbert1998 #37419 üzenetére
Kihaltunk?
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #37397 üzenetére
10-15 perc közt lehetett valahol. De itt még nem jelent meg semmilyen android boot képernyő csak a 1+ logós amin a friss telepítések is átlépnek max 1 perc alatt. Ha boot képernyőig jutott volna akkor biztos végigvárom a betöltést.
-
ucli
senior tag
válasz
norbert1998 #37081 üzenetére
5k-ért megveszem tőled.
Ezt a 0.5A-s dolgot nagyon nem értem... Az oké, hogy tovább bírja, de fél amperrel sose fog feltöltődni. A mostani qc3-mas töltőmmel is kell neki két óra, olyan kis áramerősség mellett gondolom kell neki legalább hat óra.
Ha nekem addig töltődne, már rég kivágtam volna. Inkább veszek bele akksit. -
ucli
senior tag
válasz
norbert1998 #37078 üzenetére
Aham. A xiaomim csinálta ugyanezt, ott a rom csere megoldotta, igaz arra custom kernel nemigen volt.
Egyébként szerintem töltheted az eredei töltővel, elvégre az opo-hoz lett tervezve.
Én mondjuk a 4 amperes Dash chargerrel töltöttem egy évig, semmi baja sincs az aksimnak.
Ha meg megdöglik, 4-5k az új, egy-két hét alatt itt is lesz. -
ucli
senior tag
válasz
norbert1998 #37075 üzenetére
Nem tudom, hogy a G2 nek milyen töltője van, de ha az eredetivel is lassan tölt, akkor szét kéne nézned a telefon agyába és magába a telefonba.
Milyen os-t használsz, mi fogyasztja a legtöbbet, stb.
Egy másik rom is segíthet rajta, én is így jártam a xiaomimmal, RR rom alatt rohadt gyorsan merült, Miui alatt sokkal tovább bírta, nem beszélve a töltési időről.balazs1022: én is Samsung kábellel töltöm, szerintem nem azzal lesz a baj, hanem talán a töltőfejjel. Régebben próbáltam Lg fejjel tölteni az opo-mat, hát finoman szólva is sz@r volt... Ha jól emlékszem azok a töltők még 1ampert se tudnak leadni (G2-ét nem tudom, hogy milyen, de szerintem egyformát adnak minden telefonjukhoz).
-
balazs1022
őstag
válasz
norbert1998 #37075 üzenetére
Nekem egyertelmuen a kabel tunik szuk keresztmetszetnek. Asszony samsung kabele is ilyen fos. Hol tolt hol nem, de mindig keves Amper szalad at rajta. Ejszaka jo vele tolteni mert pont 7 ora alatt tolt fel. Ez kb 200-300 mAh. En is akksi komelesbol toltol sz@r kabellel.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
norbert1998 #37073 üzenetére
A csati nyilván nem az igazi már (esetleg szutykos). Vagy a töltő zsinór. Vagy mindkettő.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #37069 üzenetére
Nekem pár napja megjavult a fogyasztás (vissza állt a Nougat alatt megszokott 5-6mA/log-os éjszakai merülés), pedig nem csináltam vele semmit. A javulás előtt egy egész estére fent maradt a telefon töltőn lehet ez hozta helyre a dolgot.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #36968 üzenetére
TugaPower alatt nekem sem ment a hardveres gombok konfigolása így azt én is dobtam. Lineage és AOSP alatt viszont megy, azaz a Home és a Menu gomboknál lehet hosszan nyomásra és dupla koppra funkciót állítani, sajnos a Vissza gombra nem lehet állítani semmit, pedig Nougat alatt ott be volt lőve hosszan nyomásra az app bezárása.
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #36962 üzenetére
Aktív fórumozók közül hárman, négyen lehetünk akik huzamosabb ideje Oreót használunk. Az összefoglaló vége felé megtalálod azt a három Oreo ROM-ot amit már próbáltunk.
-
janosibaja
őstag
válasz
norbert1998 #35670 üzenetére
Akkor az még jobb.
-
janosibaja
őstag
válasz
norbert1998 #35668 üzenetére
"Gyárilag" nem volt rootolt az enyém, telepítéskor flasheltem a Magiskot kézzel.
Aztán én nem vagyok guru, ne hallgass rám. -
janosibaja
őstag
válasz
norbert1998 #35666 üzenetére
Szia, én egy-két hete tettem fel a friss RR-t, azóta remekül megy.
Nagyon megkínlódtam a telepítéssel, mert a SuperSU az istennek sem akart felmenni, a mobil örökösen ciklusba került, vergődött és nem tudott betöltődni. Mikor végre elolvastam az XDA-s oldalukon, hogy az újabb verziók CSAK a Magiskot látják szívesen, clean újraraktam az RR-t és Magiskkal kifogástalanul települ és megy.
Esetleg ezt figyelembe vehetnéd egy installnál.
Nem figyeltem, közben most látom, már sikerült. Bocsi, a felesleges tanácsok...
-
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #35661 üzenetére
Ha nem akarod tiszta telepítéssel újrahúzni a ROM-ot akkor TWRP-ben tolj fel egy SuperSU-t vagy egy Magisk-ot. Ha ezek után sem kapod vissza a root jogot akkor már tényleg csak a clean install segít.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
norbert1998 #35663 üzenetére
Rendszer beállításaid jó részét (nem mindent) tárol a gugli, többit valamilyen backup program.
Ki tudná ennyiből megmondani, mitől tűnt el a root? Főleg, ha nem hagyja magát visszarakni. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
norbert1998 #35661 üzenetére
Sok minden okozhatta.
Clean flash kell neki először is szerintem, hamár (internal storage kivételével wipe all).
Aztán xda-n megnézni, milyen rootot szeret az RR (magisk, vagy superSU; ezekből is MILYEN VERZIÓ)?
Majd twrp-ből is verzió ellenőrzés (nekem a legfrissebb Tuga jött most be, mert rendesen kezeli az aroma alapú csomagokat).
Ezek tudtában jöhet a telepítés.
Ja, illetve az RR az LOS alapú, nem? Mert ez esetben esetleg a LOS supersu verziója kell elsőre, utána már ráhúzhatsz másikat.
Remélem érthető volt... 🤗 -
Obyboy
addikt
válasz
norbert1998 #34496 üzenetére
Tedd fel e Lite verziót az nem zabál.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
norbert1998 #34487 üzenetére
Jelenleg egy-két hetente garantáltan új rom megy rá, tehát nem derül ki a reboot. 🤣
Egyébként bárhogy telepítek, a brutális ébrentartás megmarad. Úgy látom együtt kell élnem vele nugáton. Semmi kedvem fastboot telepítéssel vacakolni.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Homepod Mini /// Újszerű // Számla + Garancia
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest