- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Koda #1
tag
válasz
iNfAntRy #192 üzenetére
Mert a galaxy tab 4 10.0 az csucs tablet. A samu beugro 10-es tablaja. A tacskoviz miatt egy hasznalhatatlan f*s. Mondom ugy, hogy mar masfel eve nyuszolok egy iPan minit 512 mb rammal es 4s szintu SoC-al ami neha remalom tud lenni, de a samu tacsviiiz-ehez kepest megvaltas. Volt csamcsung keszulekem nem is egy. S1 mikor bejott, es note 1 megjelenes utan egy ket hettel, amivel kinevettek, hogy mi ez a ping pong uto? Mire mondtam, hogy kb egy ev es erre megy az ipar full foloslegesen. Igazam lett. Masfel ev utan szabadultam is meg tolle, a tipukus minosegi samu updatek miatt. 4.0 es tacsviiiz jo batatok voltak. Nem a samu altalanos minosegevel van baj, mert a 90% szamapntarto mellett vannak jok is, de a gui egy hig f*s. Apple-nel is van gebasz rendesen en 3* csereltem az i6 omat mert 2* illesztesi hibas volt a kijelzo, 1* az alaplap volt hibas ( nem mukodott a bt, wifi...es amegengedett ertekhataron belul jobban melegedett <izzot> )
-
henrik1
tag
válasz
iNfAntRy #166 üzenetére
ja bocs, azt hittem, h az iPadről beszélünk.
(#168) lorinser: ne haragudj, de ez nagyon infantilis cikk. azt még nem vettétek észre, h a gyártók és a fejlesztők EGYMÁST másolják? hogy mindig van valaki, aki valamiben előrébb jár, mint a másik? igen, multitaszkban előrébb jártak a többiek, én meg az 5S óta egyre több telefont látok kéttónusú leddel megtámogatva. a Sirit megelőzték, de az iPhone-nak van a legminőségibb ujjnyomolvasója (tán már utolérték). a Watch-on natív appok futtatása pedig nem most keletkezett ötlet (plána a Weartől "lopva"), hanem alapból így tervezték az órát. az nem gyanús a cikkírónak, h az iPhone is pontosan így kezdte a pályafutását? komolyan, úgy beszélnek az általad linkelt cikkben, mintha a többi cég folyamatosan világújdonságokat jelentene be. vagy a Cortana annak számít? mondom még egyszer, bőven nem vagyok Apple fan, de meg kell kérdeznem, h ez a buta haterkedés miért jó? ezért valaki pénzt kap?
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
lorinser #190 üzenetére
Az hogy kinek mi, az ugye szubjektív, bár a TD szerintem is szép kis telefon volt. Viszont a WM meg maga a pokol. Mai napig van itthon WM kütyü, akkor is volt de egy nagy határ sz.r volt az összes. A HTC akkor is, es most is jo volt a sajat felületének megalkotásában, de a WM-en az sem javított. Az ilyen artemis meg társai hát... Inkább no comment. Ma mar visszagondolva az iPhone 2g is vastag telefon volt, de akkoriban a többihez képest meg egy manöken.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #180 üzenetére
A Nokia storral kapcsolatban tévedtem. Köszönöm a helyreigazítást.
"de érdekes módon a telefonok kicsit sem kezdtek 2007-ben közeledni az iphone világához." - nem kezdtek el közeledni? Kicist fura vélemény. Szerintem abban az időben a HTC gyártotta a legjobb érintős telefonokat és nem is néztek ezek ki rosszul.- 2006: Artemis, Trinity
- 2007: Touch, Polaris, Touch Cruise
- 2008: Touch Diamond, Touch VivaA Touch Cruise (ezt használtam én is egy darabig) és a Touch Diamond kimondottan jól néznek ki szerintem, jobban mint az akkori iPhon. Funkciókban peddig messze többet tudtak.
Szóval akkor is tudtak telefont gyártani, nem kellett ehhez az alma. -
iNfAntRy
senior tag
meg hát ugye minek cseréljenek? ha teljesen rendben működik, akkor 3-4 évig (vagy akár többig) is elhasználják. 2012-ben vettem egy Tab 2 (7.0)-t, és idén tavasszal azért vettem egy tab 4 10.1-et ,mert az előzőnek kicsit hazavágtam az akkuját, meg úgy éreztem kell már a 10", azon jobb dolgozni is,ha muszáj. De ezt nem fogom egy ideig lecserélni, mert kielégiti az igényeim.
-
törölt tag
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
alkatraz3000 #183 üzenetére
Ha létezett a technológia, akkor ez miért olyan nagy ügy? Az a probléma, hogy az apple-nek fáj az, hogy egy meglévő technológiát felhasználtak, ezután valaki más is és sikeres lett?
Ez miért baj, nem értem?! Ez olyan mintha egy kártyabüvész megcsinálja az Ascanio Spread flourisht, utána egy másik is megcsinálja, mert miért ne, és ezért a másik lenézi... tudom hülye példa, de kb nekem ez ennyit jelent.
Szóval az apple annyiban első, hogy igen, ők használták fel először a technológiát. Onnantól kezdve kit érdekel , hogy a többiek is megtették?
Szerk: A spica egyéni szoc probléma. Én az S5230-al tök vigan elvoltam és nem okozott gondot a használata. ez szubjektiv.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
iNfAntRy #181 üzenetére
melyik része nem volt elérhető? 85-ben már létezett a multitouch, más kérdés , hogy b.szták beépíteni.
Az Apple mert nagyot lépni, és minden ismertet felrúgott a bemutatásával. A többi gyártó látta, hogy ez működik, és viszik is, így ők is szépen megcsinálták a sajátjukat (na jó a Samsung inkább lemásolta ).
emlékszem 2009-ben megvásároltam Galaxy Spicámat. egy használhatatlan sz.r volt, de még a kijelzője is. nem tudtam úgy lapozni a menüben, hogy ne indítson el valamit...
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
alkatraz3000 #180 üzenetére
Nekem 2007-ben volt egy Samsung E250-em. És azon kivül, hogy nyomógombos volt, semmi extrát nem tudott.
Remélem érted az irónikus logikát ebben.Ha mégsem, akkor elmagyarázom, hogy a mai okostelefonok, nem azért olyanok, mert ott az apple, hanem azért , mert korábban nem volt elérhető a mai technológia. ennyi
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
lorinser #178 üzenetére
iPhone OS X 2.0-val jött ki az AppStore 2008-ban(az iphone 3g ezzel debütált) . Az első hivatalos Nokia appstore az OVI volt 2009-ben. Minden store az apple-é után volt hidd el
persze persze most már bármit lehet amúgy mondani, hogy mi lett volna ha. de érdekes módon a telefonok kicsit sem kezdtek 2007-ben közeledni az iphone világához. a tabletekről ne is beszéljünk, milyenek voltak 2010 előtt, és után? volt nekem p1-es sony ericssonom, katasztrófa volt, édesapámnak volt p800-a 2002-ben. menő volt, de amúgy meg semmi különlegeset nem tudott azonkívül, hogy érintős volt.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #175 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az első (de még szerintem a 2. is) iPhone telefon volt ugyan de okosnak semmiképpen nem volt nevezhető. Alkalmazásboltja is szerintem a Nokia-nak volt először.
Amivel ott akkor nagyot dobtak az a valóban forradalmi GUI és a többujjas vezérlés. De funkciókban a Symbian sokáig körberöhögte. -
iNfAntRy
senior tag
válasz
alkatraz3000 #175 üzenetére
Az iparág amúgy is fejlődött volna ha van apple ha nincs. Ilyen alapon még mindig trabant szintü kocsik lennének, meg crt monitorok, meg fekete fehér nyomtatók. Ezek mind szépen fejlődtek az évek során. az apple csak jókor volt jó helyen, ennyi. Ugyanúgy mindenki fejlődött volna, ha nincs apple. csak annyi történt, hogy ők voltak az elsők akiknek a legjobban sikerült a fejlesztés és megelőzték a többieket.
Akkor lenne értelme annak a baromságnak, hogy az apple miatt lettek az utána megjelent telefonok olyanok amilyenek, ha elárulták volna a titkukat és mindenkinek elmondják hogyan optimalizáljanak stb. Mivel ez nem történt meg, saját maguknak kellett ezeket a fejlesztéseket megcsinálni. Amik amúgy is megtörténtek volna, elvégre a társadalomnak is vannak ugye elvárásaik a technika fejlődését illetően.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #173 üzenetére
"akkor jóformán az egész iparág az apple mögött kullog, hiszen az érintőképernyős okostelefonok világa az iPhone-al indult el." - légyszi ne menjünk át komolytalanba.
-
alkatraz3000
senior tag
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
alkatraz3000 #173 üzenetére
Tehát ezzel azt akarod mondani, hogy az iphone előtt nem voltak érintőképernyős telefonok?
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
alkatraz3000 #169 üzenetére
Nem az volt a kérdés hogy funkció-e. Hanem hogy miben léptek később, mint a többiek.
-
iNfAntRy
senior tag
válasz
alkatraz3000 #167 üzenetére
te értelmezni tudsz fiam? nézd meg mi volt az eredeti kérdés, utána megérted miért írtam ezt.
-
lorinser
senior tag
"csak ne állíts olyanokat, h az iPad nem alkalmas munkára." - szerintem ilyet nem állítottam. Mások viszont a Win-es tablákról valami hasonlót igen: "szvsz semmire sem jó konstrukció"
"de mit vezettek be késéssel, a konkurenciától lemaradva?" - erről itt olvashatsz egy szép összefoglalót. Ez a cikk azt még nem is említi, hogy a phablet méret is évekkel később jelent meg, persze most ezt is forradalmi újdonságként tálalják az erre roppant fogékony vásárlóiknak. Korábban pedig ördögtől való volt ez a méret.
-
lorinser
senior tag
Ezt anno olvastam én is. De ez is csak azt bizonyítja, hogy az Apple is felismerte (és nem lennék meglepve, ha a Win-es táblák egyre nagyobb terjedése miatt), hogy ezeket másra is lehet használni. Vagy rákényszerült.
Nevetségessé meg ti váltok ezzel a görcsös Apple istenítéssel: minden amit az Apple bevezet (az utóbbi években a konkurenciától lemaradva, alapos késéssel) az a frankó. 2015-ben ki kellene ezt már nőni.
A véleményemet meg tartom, hogy számomra egy Win-es tábla sokkal használhatóbb, sokoldalúbb mint egy droidos vagy akár egy almás tábla.
-
henrik1
tag
válasz
lorinser #134 üzenetére
de fogd már fel ember, h nem csak az a fajta munka létezik, h görnyedsz a géped előtt, és billentyűzettel gépelsz a desktop alkalmazásba. 2015-ben hogy lehet ilyen butaságokat állítani?
ha ebből a cikkből levonod a kicsit talán túl lelkes szöveget, akkor mit látsz? youtube videók nézegetését? komolyan, hagyd már abba ezt a hülyeséget a desktop alkalmazásaiddal, meg egereddel, mert így csak nagyon nevetségessé teszed magad.
-
oliverhr
csendes tag
Nem értem mit rugózik mindenki a számokon és azon, hogy mi a jó meg legjobb.
Az összes pénz az Apple-nél van. Ez nem jelenti azt, hogy a watch vagy az iPhone a legjobb, de tény. Az okostelefon szegmensben az a cég a legprofibb. -
vicze
félisten
válasz
lorinser #154 üzenetére
Kapható mert behozzák, csak így ez a vége... (Azaz drágább lesz.)
-
vicze
félisten
Ez zseniális.
Átlagolják 27 elemző értékét, azt talán jó lesz. -
Воланд
titán
válasz
Parallaxis #150 üzenetére
most komolyan nem erted, hogy nem en allitom, hogy mennyi watch fogyott, hanem az altalad bennfentesnek velt elemzok?
tessek, itt is egy bennfentes elemzo. vagy most itt csak az szamit ebnnfentesnek aki negy milliot ir?
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #150 üzenetére
Na valahol ott kezdődik a probléma, hogy te azt hiszed, hogy látják...
"benfentes"
De akkor jól van 100% a hibahatár akkor. -
-
Воланд
titán
válasz
Parallaxis #143 üzenetére
ennek semmi koze ahhoz, hogy en milyen informaciokhoz ferek hozza...
-
lorinser
senior tag
válasz
Parallaxis #144 üzenetére
ifanatikussal nem érdemes vitatkozni mert nincs értelme. Ezt már többször megfogadtam, még is beleestem ebbe a hibába. Most megbuktam.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #139 üzenetére
Persze nem erősebb.
-
lorinser
senior tag
- LENOVO YOGA 2 10 2in1
- ACER ASPIRE SW5-012 SWITCH 10Igaz, hogy valamivel nehezebbek, cserébe viszont olcsóbbak, teljesértékű az oprendszer, bővíthető a memóriájuk, van amelyikhez billentyűzetet/dokkolót is kapsz. Nekem ezek többet érnek mint az, hogy esetleg 100g-al könnyebb az iPad, ez nem érdekel.
De hogy a kínaiak se maradjanak ki:
- TREKSTOR SurfTab wintron 10.1 3G pro -
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #136 üzenetére
Olcsóbbról volt szó
Kijelzőben valóban gyengébb az Asus.
"hát azt a hardvert talán az iphone 5 is megreggelizi, nem hogy az A8x. a kijelzőről ne is beszéljünk..." - ha nem probléma, ezen hangosan felröhögtem. Gondolom az iPhone5-ben is 1,46-2,39 GHz-es, négymagos, 64 bites processzor van 2 GB rammal a háta mögött. Biztos van benne mem. bővítési lehetőség is. Ja várj, még sincs.
-
vicze
félisten
válasz
lorinser #134 üzenetére
Nyilván van egy réteg akinek igénye, ahogy írtam is elég régi igény, de nem túl széles te ezt az oldalt nem érted meg. Az olcsóbb convertible-ekkel szélesedett a réteg, de még mindig elég kicsi, inkább a halálig olcsóbbított tabletek húzzák fel minimálisan ezt a piacot.
Látom a feltételeim ignorálod... Semmi értelme a tárhelyre kihegyezni mert az emberek a legolcsóbbat fogják megvenni. Az hogy a Win-nek nagyobb hely kell egyéni szoc problémája, a mezei usert nem fogja érdekelni, felőlem a Win-esben is lehet 16GB...
Legolcsóbb kapható ~10" iPad 400$, ehhez keress egy legalább FHD-s Windows tabetet 12óra üzemidővel és 500g-ban... (semmi más nem érdekel, se a RAM se a ROM se a CPU, bármiylen hulladék lehet felőlem benne) Továbbra is sok szerencsét, még egyszer a Surface 3 500$-ral a legolcsóbb ebben a kategóriában.Egészen mellesleg nincs Apple termékem(de használtam nyilván), soha nem is lesz(ki nem állhatom a céget), és eléggé MS párti vagyok, és mégis csak Androidos eszközt használok...
Ezek nem hit kérdések. -
Pjotr
senior tag
Közel a csőd!
-
lorinser
senior tag
Látom nem érted a lényeget. Azért, mert egy tablet esetében neked nincsen igényed másra (vagy az Apple ezt mondja), mint netezgetni meg sz@ros Youtube videókat nézegetni attól még másnak vannak ennél nagyobb igényei is. Bármilyen furcsa is lehet ez számodra.
"Továbbra is várom, az iPad-nél olcsóbb Win tabletek listáját... " - tessék:
- ACER Iconia Tab 8 W (W1-810) 32GB - 144 Euro
- APPLE iPad Mini 32GB - 329 Euro- ASUS Transformer Book T100TA 64GB - 390 Euro
- APPLE IPAD AIR 2 64GB - 659 Euro -
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #130 üzenetére
Szóval a woland_y2k által írt 100%-os eltérés a becslések között belefér még a hibahatárba?
Vagy csak a random generátor más számot dobott az elemzőknek? -
Воланд
titán
válasz
Parallaxis #130 üzenetére
nem lehet kiszamolni, mert nem adtak meg atlag arat. ezert van az, hogy egyes elemzok szerint eladtak negy milliot masok szerint meg ket-harom milliot.
-
Parallaxis
addikt
Másfél évig használtam egy ipad 3-at
Ezt komolyan kétlem, mert akkor nem írnál ilyen blődségeket.
Az iPadnél pontosan az a lényeg, hogy nagyon komolyan megkülönböztetik a tablet UI-t a smartphone UI-tól, nem csak széthúzzák, felskálázzák, mint Androidon (Androidon is van a tablet UI-hoz Google ajánlás, csak a fejlesztők magasról tesznek rá).
Ugyanannak az alkalmazásnak az iPhone változata teljesen más felületű, mint az iPadé, szóval amit te állítasz, az közelében sincs a valóságnak. -
vicze
félisten
válasz
lorinser #122 üzenetére
Olyan csodálatos, hogy mindenáron meg akarjátok erőszakolni a kategóriát...
A convertible NEM tablet kategória, hanem egy 15éve létező nagyrészt x86 szegmensben használt érintőkijelzős készülék. Pont esz volt az iPad lényege, hogy nem akart öszvér lenni, hanem céleszköz, és pontosan ezért lett sikeres a tablet, mert azok a hülyeségek amiket te irkálsz a túlnyomó többségének nem kellenek. Minek? Mit kezd anyám a PS-sel, meg Autocad-del?
Tablet könnyű legyen hosszú üzemidővel és ennyi. Ha megjelenítette a weboldalt és a videót akkor kész elérte a célját, nem kell több.
Igen minek bohóckodjon bárki is Desktop appokkal? Totál felesegessek egy érintőkijelzőn és semmi keresnivalójuk. Pont hogy a Windows tablet korlátozottságát emeld ki ezekkel, és még csak észre se veszitek.Továbbra is várom, az iPad-nél olcsóbb Win tabletek listáját...
Az Apple a iPad Pro-val nem a professzionális és desktop appok irányába akar menni, hanem ebbe az irányba...
-
vicze
félisten
válasz
Parallaxis #124 üzenetére
"elemzők szerint"
Hagyjuk már a szerencséteken szellemileg korlátozottakat... A brit tudósok hasznosabb tevékenységet csinálnak mint ezek.
Elég vicces, hogy ha A csoport a hasára üt mond valamit az igazabb, mint B csoport a hasára üt és mond valamit. Az elemezők max. vicc kategóriába tartoznak.
Ha az Apple nyilvánosságra hoz adatokat akkor lehet számokról beszél, addig meg csak képzeletbeli számháborút folytattok randomgenerátor számokkal! -
lorinser
senior tag
válasz
Parallaxis #123 üzenetére
"Nem azért veszek tabletet, hogy desktop alkalmazásokkal bohóckodjak rajta, arra tabletre optimalizált alkalmazások valók, amik Windows alá nincsenek. Ha desktop alkalmazásokat akarok használni, akkor notebookot, vagy desktop gépet veszek," - látva, hogy a Surface-ből egyre többet adnak el ha jól tudom, akkor az alma is ebbe az irányba akar menni. Gondolom akkor már óriási, világmegváltó ötlet lesz...
-
oszi666
őstag
válasz
Parallaxis #118 üzenetére
Másfél évig használtam egy ipad 3-at (Két éve pedig egy iPhone-t). Neked viszont a nem használtad nincs tapasztalatod mondatból levágós, hogy tipikus Apple-fan van, Szerintem ezt a beszélgetést fejezzük be, mert semerre sem halad.
-
Parallaxis
addikt
Az Apple Watch-ról meg csak annyit, hogy az elemzők szerint 4 millió fogyott belőle, ezzel a piac 75%-át szerezte meg az Apple. A második helyezett a Samsung 0,4 milliós darabszámmal.
-
Parallaxis
addikt
Ha nagyon akarom akár a Note 4-en is használhatom a desktop Photoshopot, csak sok értelme nincs.
Nem azért veszek tabletet, hogy desktop alkalmazásokkal bohóckodjak rajta, arra tabletre optimalizált alkalmazások valók, amik Windows alá nincsenek. Ha desktop alkalmazásokat akarok használni, akkor notebookot, vagy desktop gépet veszek, nem egy öszvér minden oldalról kompromisszumos valamit.
-
lorinser
senior tag
válasz
"de használni nem fogod tudni, mert kezelhetetlen lesz ujjal és tabletként használva." - látom elkerülte a figyelmedet, hogy a Surface Pro-hoz digitális tollat is adnak de akár egeret is csatlakoztathatsz.
-
Szakiii
addikt
válasz
Igen csak amíg a windowsos tableten elindítod a rendes ps-t egy mozdulattal csinálhatsz belőle teljes értékű laptopot és már mehet is a tényleges munka...
-
Parallaxis
addikt
kizártnak tartom, hogy egy iPadon és egy full Windows OS-en azonos Photoshop fusson.
Nem is, mert az iPad-on olyan fog futni, amit használni is tudsz egy tableten, míg a Windows-os tableten max mutogathatod, hogy húú, ezen még ez is fut, de használni nem fogod tudni, mert kezelhetetlen lesz ujjal és tabletként használva.
Egyszerűen nem jó tabletnek az iOS. Felnagyított iPhone, és szinte semmilyen módon nem használja ki a nagyobb képernyő adta lehetőségeket.
Ennél a mondatnál látszik igazán, hogy max. fotóról és azt is jó messziről láttál még csak iPad-et és iPad-es alkalmazást
-
vicze
félisten
Akkor mondjál légyszíves az iPad Air-nél olcsóbb tabletet, ez most ugye 400$-t jelent épp.
Feltételek egyszerű, ~10", 2K vagy FHD kijelző, és 12óra üzemidő videólejátszással, mindezt tudja 500g-ban.Az említett Dell 650$ és 800g(9óra), a legolcsóbb Window-os tablet a Surface 3 (Pro nélkül) 500$ és 600g(10óra), és konkrétan nincs olcsóbb. Androiddal vannak alternatívák, de többnyire ami olcsóbb az kompromisszumos.
-
oszi666
őstag
Akkor ezentúl az elejére írom, b@szott nagy betűkkel, mert látom mondat végén nem verte ki a szemeid.
SZÁMOMRA!!!!
Tehát az én pénztárcámnak az iPad igenis DRÁGA, az iOS tabletnek (telefonnak szeretem) az én igényeimnek SZAR!A Delles tablet SZERINTEM nagyon jó kis gép, sokkal jobb, mint egy iPad.
-
henrik1
tag
aki 12 colon használ desktop photoshopot az meg is érdemli.
(#105) dilajoska1: ne hidd, h ugyanolyan drága Samsung készülékeket magasztosabb célból vásárolnak. anyámnak Samsung készüléke van (nyilván nem egy S6), és úgy kérte a segítségem telefonválasztáshoz, h "mutass nekem jó telefont, ami Samsung". ez már csak így megy.
-
Touch-ko
őstag
Nekunk mindket telefonbol van. En ossze turtam hasonlitani a kamerakat, sotetben jobb videot es kepeket csinal a 6-os. Gyorsasagra mindket telefon gyors, ebben egyetertunk.
Nalunk az ApplePay elerheto, ezert is irtam le. Amugy meg a kerdes az, volt, hogy miben jobb.
Azert amikor nekem szeptemberben meg felen volt az akksim a baratnom 5S-e pedig 30%-korul mozgott. Mindezek mellett en tobbet is hasznaltam.Az i5-os pl harmat gyenge akksival rendelkezett, foleg iOS7 upgrade utan..
En i5-rol valtottam es bizony mast tapasztaltam.
-
batai15
félisten
na az ilyenek miatt vagyok konkrétan gondba
5s kamera miatt eddig, a touch id, illetve a64 bites soc miatt.
i5 meg az ára miatt és az hogy valóban nagyon sokkal kevesebbet nem tud.
Ha azt nézem hogy ha már család meg stb lesz akkor már úgyse a telefon lesz a hobbim, és ha azt nézem hogy most már tényleg 2 évre 5s lenne a jobb választás, de hát azért is jó sok pénzt kell le szurkolni. -
vicze
félisten
válasz
Touch-ko #110 üzenetére
Ha jobb is a kamera nagyon minimálisan, a gyorsaság ok, csak minek, hova?(mondjuk részben ezért jobb az üzemidő), ApplePay mint írtam itthon nincs és nem is lesz. Az aksi arányaiban véve nagyon minimálisan jobb, az az 1-2óra nem sokat számít. Semmi jelentős nincs benne, amiért az i5 sokkal rosszabb választás lenne.
-
-
dilajoska1
őstag
-
vicze
félisten
"iPad akkor is túl drága"
Nem az, olcsó. Konkrétan nem tudok 99%-ban olcsóbb és jobb tabletet ajánlani."nem jó tabletnek az iOS"
De kifejezetten annak jó. Egyszerűen nem kell több. A Windows borzalmas és felesleges tabletre..."összekombózni egy business kategóriás vázzal"
Ott a Dell Latitude tabletek tollal, kutyának se kell. Surface-ekhez is kapsz tollat, amit senki se használ.Egy tablet könnyű kell legyen, lehető leghosszabb üzemidejű, és képes legyen weboldalak, videók megjelenítésére és ennyi, nem kell több a felhasználók legalább 90%-nak. Ne a saját igényeidet húzd rá egy termékre és mondd hogy "szar", hanem gondolkodj 100+millió emberben.
-
Fabianus
tag
Szerintem meg bármelyik rendszerre igaz, hogy jellemzően nem tudatos vásárlók veszik. Még itt a fórumon is a többség érzelmi alapon választ, és csak abban emelkedik ki az átlagból, hogy érveket gyűjt, és vitat meg a döntéséhez. Kb. ez megy itt ebben a témában is.
Nem azt akarom mondani, hogy nem fontos a jó termék, de csak egy a szükséges és elégséges feltételekből. Ezen túl még millió dolgon múlik, hogy ki mennyire lesz sikeres a piacon.Az pedig egy másik kérdés, hogy egy vásárlásnál az egyéni preferenciáknak kell(ene), hogy megfeleljen a termék. Az valami mellet, hogy sokan veszik ebből a szemponból magában még nem érv.
-
oszi666
őstag
válasz
Parallaxis #71 üzenetére
Nem értem mi az összefüggés. Azért, mert el vannak árazva attól még lehetnek kelendőek. Tudom tudom, el ne mondja senki, annyiért van jó áron, amiért megveszik, de egy iPad akkor is túl drága szerintem a funkcionitásához képest. Egyszerűen nem jó tabletnek az iOS. Felnagyított iPhone, és szinte semmilyen módon nem használja ki a nagyobb képernyő adta lehetőségeket. Egy csomó mindennel fel kellene dobni, pl a Samsungos érintőtollas cucc nagyon bejönne. Azt összekombózni egy business kategóriás vázzal meg akkuval, az lenne a mennyország (Számomra)
-
vicze
félisten
válasz
dilajoska1 #93 üzenetére
De az i5 teljesítményre se kisebb sokkal. egyetlen dolog ami nincs benne azaz ApplePay, de az meg nem egyhamar lesz itthon.
-
Szakiii
addikt
Pl en? Nekem csak egy ativ xe700t1c-m van de en regelente errol wowozok 1600x900as felbontasban, este errol filmezunk, buszon errol tanulok, hetkoznap asztali es rendes noti be sincs kapcsolva
mindent helyettesit kiveve a durvabb jatekokhoz kello hardvert.. en high end user vagyok ezert nagyot csalodtam i5sben amikor megvettem, iszonyat korlatolt szamomra de teny hogy csak telefonalni meg facebookozni jo rajta bar hozzateszem nekem arra a 10 ezres telo is eleg lenne
-
batai15
félisten
válasz
dilajoska1 #93 üzenetére
hát ez is csak ithol van így.
Tudod ha szifonod van akkor akkor menő vagy .
Jó szerencsére pl a itt a fórumba aki használja az tudatos user, de a nagy átlag azé me jajj hát szifon. -
janeszgol
félisten
válasz
#20749568 #94 üzenetére
Van igazság abban, amit mond. Bár aki egy iPhone-nal vagánykodik, az mással (autóval, utazással) is csinálja.
Gondolod amikor jönnek ezekről a sikerekről a hírek, akkor majd senkinek nem formálja a gondolkodását? Van az a réteg.Én azokat becsülöm, akiken látszik, hogy örül a telefonnak és nem annak, hogy mit közvetít vele.
-
dilajoska1
őstag
Én ismerőseimnek a nagyrészénél én se értem minek veszi meg a legújabb iphonet főleg úgy hogy sír a mérete miatt, ráadásul csak Facebook-ra és zenehallgatástra használja
. De szerintem az iphone felhasználok 80%-a csak erre használja és súlyos pénzeket kifizetnek érte, ha meg nem akkor havonta fizetnek súlyos pénzeket úgy hogy kenyérből nem esznek eleget
.
-
janeszgol
félisten
Menj a fővárosba. Én nem rég találkoztam két lánnyal, akik igen erősen alma fanok voltak. És nem a gyümölcsben.
Gyakorlatilag az egyik kijelentette, hogy ami nem alma, az szar. (Töltőt lejmolt. Majdnem mondtam, hogy ahhoz a szarhoz nincs. Lemerült? Dobd a kukába. Legközelebb megemlítem neki.)Még mielőtt valaki azt hinné, utálom az Apple-ölt. Nem, csak ez a viselkedés idegesít. Az Apple-t elismerem.
Ha van egy kis eszük, a 6s-ből lesz 4-4.2 colos verzió. Ha abba is beleraknak az i6/i6s cpu-ja mellé 2 giga ramot, lehet bankot is robbantanak. Modern rablás, úriemberek módjára. -
lorinser
senior tag
válasz
Stanley-B. #84 üzenetére
Ezt nehezen tudom elhinni két okból is:
1; semmi más nem erősíti ezt meg
2; aki megerősíthetné az maga az Apple lenne, de valami miatt ők sem dobálóznak a számokkal (konkrétan semmit nem mondanak) -
vicze
félisten
A kérdés az volt, hogy új termékkategória-e? A válasz pedig az, hogy nem az, egy elég régi kategória.
A használhatóság mindig is korlátozott volt és az is marad magából az eszközből adódóan, pont a korábbi évek termékei mutatják, hogy ez nem egy tömegtermék, hanem egy adott rétegnek szól. Kellő marketinggel el lehet belőle sokat adni, de a használhatósága igazából nem változott a kezdetektől fogva.A Pebble Time már színes kijelzős amúgy.
-
Stanley-B.
őstag
abszolút értem amit írsz és még jogos is lehet.
Én jelen helyzetben azt gondolom erről, hogy az Apple elégedett a Watch teljesítményével, az elemzők meg nemigazán. Szóval miattuk, és a részvények miatt nem akartak konkrét adatokat közölni.
De szememben a konkurenciával való megmagyarázás is elfogadható indoknak tűnik.
Talán a fentiek együttesen sarkallták az Apple-t arra, hogy egyéb kategóriában szerepeltesse.Meglepetésnek azért nem mondanám a történetet, mert már jó előre leszögezték, hogy az egyébben fogják szerepeltetni, mikor még nem tudták az eladási adatokat sem
-
Koda #1
tag
Egy szo se esett a tobbi gyartorol, meg a kategoria teremtesrol, de ez lenyegtelen. A lenyeg az volt, hogy tul sok ido ment el a fejlesztessel es a piacra valo varakozassal. Ettol fuggetlenul a termek hasznalhato es jo lett, de szamomra folosleges. Ar/ertek/tudas alapjan. A design se jon be, akkor mar egy metal moto 360, de ott meg a 2-3 eves elavult TI OPAC proci veszi el a kedvem amit beletettek. Biztos tul sok marard a texas instruments raktaraban. Az e-ink-es megoldasok nekem kiesnek ameg a technologia nem ugrik ott is egy nagyot. Az amazon a kidle vonalon meglevo huzas miatt tolja bele a penzt az uj e-ink techbe, de meg az sem az igazi. Talan par ev mulva. Addigra meg lehet akku fronton is lesz valami elorelepes es akkor mar maradhat az ips.
-
vicze
félisten
Csak, hogy tisztázzuk már ez az "előzést" okosóra tekintetében...
Samsung S9110 Watch Phone - 2009 július
Sony Ericsson LiveView - 2010
Motoactv - 2011 október
Pebble - 2012
Sony SmartWatch - 2012 június
Samsung Gear - 2013 szeptember
Moto 360 - 2014 március
Apple Watch - 2015 januárValóban soha se létezett kategóriát kezdtek el fejleszteni...
-
Koda #1
tag
Az watch-ot 2012 eleje ota fejlesztik. Errol volt is egy video, ami vegig vette az alapoktol a megjelenesig a termek tortenetet. Pl. A viragos animaciokrol keszitett 20000 fototol amit elo novenyekrol vettek a kulonbozo koncepciokon at. A samuval egy kb. idoben keztek el fejleszteni az okosorakat, de az apple tovabb vacakolt vele. Ettol fuggetlenul nekem egy haszontalan, tudas/ar ertek aranyban nagyon negativ termek a watch. Egy okosora van a piacon ami bejon az pedig a samu gear fit-je. Bezuhant az ar es mint sport kieg es ora/ertesitesi felulet tokeletes. A hanguly pedig egyertelnuen a sport kiegen van.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Stanley-B. #63 üzenetére
Szerinted az Apple CFO-ja hazudik a számokról?
Az is kiderült, hogy nagy bullshit volt a kezdeti lelkesedés után drasztikusan csökkenő eladások, ugyanis júnusban kelt el a legtöbb Apple Watch [link]
Szerintem sem hazudik, csak nem értem, hogy ha tényleg minden fasza, akkor miért nem volt szép "New (amazing) category: The Watch" diagram a mindent le/megdöntő számokkal, amit - ha úgy vannak az adatok, ahogy írod, nem néztem utána - igencsak jól esett volna a konkurencia és az "elemzők" orra alá dörgölni, hogy "látjátok, nem hittetek benne, mégis megcsináltuk". Ehelyett besöprik egy gyűjtő kategóriába (egy szintre a "Apple-branded and third-party accessories" cuccokkal???), nehogy véletlenül pontos adatokat kelljen közölni? Szóval ez nem stimmel nekem... Ebből nekem az jön le, hogy nem büszkék a számokra, hanem inkább csak mellékesként próbálják kezelni.
Másrészről, ha megnézed a diagrammokat a cikkben, azért elég durva, hogy a 2,9mio eladott darabból 1,5mio-t az első napon adtak el (aminek a felét az első órában)), utána csak "csordogált" a többi. (Tudom, más gyártó a földhöz verné a seggét örömében ilyen "csordogálástól" de most itt a (piac és az "elemzők" által) rekorddöntögetőnek várt Apple Watch-ról van szó.
-
Emtra
tag
Úgy látom az idegenek is az iphone verik magukat... iphonenál jobb telefon nincs és hasonlók
Ez pont annak az esete amikor anyuci megvette a fiának tavaly szeptemberben a 128GB-os phone 6+ közel 400ezerért hogy kisfia a keresztény suli menője lehessen társai előt.... szóval sokan egy indokot se tudnak mondani miért van iphone a kezükbe, csak azt hogy trendyy menő, és fel lehet vágni vele a zsíros kenyeret
utána meg annyira nyominger hogy abba megy focizni és össze töri és perrel fenyegeti az iskolát...
de halnak éhen meg csőves suzukival járnak áhhhh.
-
lorinser
senior tag
"és ki a franc akar egy tabletre teljes értékű appokat telepíteni egy multimédias, tartalomfogyasztásra való eszközre?" - mert pl. valaki másra is szeretné használni mint levelezésre vagy Youtube nézegetésre? Vagy ki akarja vele váltani a notiját/asztali PC-jét netán a MacBook-ját
?
-
Halkow.
senior tag
Nem mindenki tűri meg a csuklóján a karórát, az okos óráknál is hasonló a helyzet lehet, a másik hogy a watch m.o-ra nézve horror áron kezdett most is drága.
-
heidrich
senior tag
és ki a franc akar egy tabletre teljes értékű appokat telepíteni egy multimédias, tartalomfogyasztásra való eszközre? pláne Windows alatt a desktop Windows alkalmazások konkrétan ki se használák a nagy felbontást, az appok nagyrésze apró ablakban indul el, ha bekapcsolod a skálázást minden full "homály" mert egyszerűen nincsenek felkészítve a nagyobb felbontásra, jó mondjuk ez nem a Windows hibája hanem a fejlesztőké. Szóval baromi kényelemes ezeket használni egy tableten... A Modern UI (metrós) appokat meg hagyjuk már olyan gagyik és buták, felét se tudják mint Androidon vagy iOSen, ha egyáltalán létezik rá az adott app. Volt mindenféle tabletem de messze az iPad a legjobb szoftveres téren és az appok minőségét tekintve.
Ja igen amúgy van iPadem és érintőkijelzős Windowsos notebookom is szóval nem Apple szemellenzős fanboy vagyok.
-
Parallaxis
addikt
ARM proci, OS, RAM mérete
Az UI a lényeg, az, hogy az alatt mi van, csupán részletkérdés.
csak hogy egy Surface-re teljes értékű Win programokat telepíthetsz, nem "tabletre optimalizált alkalmazásokat".
Pont ezért hajítófát sem ér a Surface. Egy tabletre nem akarok desktop alkalmazásokat telepíteni, mert nem azért vásárolok ilyen eszközt, hogy szívjak vele.
még szerencse, hogy ez csak szerinted van így.
Meg úgy kompletten a piac szerint, látva az eladási számokat.
-
lorinser
senior tag
válasz
Stanley-B. #54 üzenetére
Na ez az, hogy csak a rajt volt erős, a lendület már elfogyott.
Az is érdekes, hogy az Apple most sem közölt adatokat csak jó szokásához híven süketel és betette az egyéb kategóriába. -
Parallaxis
addikt
Hát igen, az iPadok a windows 8-as tabokhoz képest nagyon el vannak árazva, és az iOS-en kívül semmi izgalmasat nem nyújtanak, nem csoda, hogy a népek inkább W8-as vagy droidos tabot vesznek.
Ez pont nem igaz, az eladott tabletek zöme iPad.
A gond az, hogy ezek az eszközök "tartósabbak", mint a mobilok, nem cserélgetik az emberek évente.
Én is teljesen jól elvagyok a közel 3 éves iPad 3-mammal és egyelőre nem tervezem az újabbra cseréjét.A Windows-os tableteket meg hagyjuk, tipikus példák a semmire nem jó eszközökre.
Tabletnek nem jók, mert nincsenek rájuk megfelelő tabletes alkalmazások, desktop/notebook gépnek meg kicsik és kényelmetlenek (amik meg megfelelő méretűek, azok meg drágábbak, mint egy jobb minőségű subnotebook.) -
lorinser
senior tag
válasz
Stanley-B. #50 üzenetére
"miért nagyra nőtt telefon? azért mert te azt mondod?" - ARM proci, OS, RAM mérete (bár ettől még nem mondanám nagyra nőtt telefonnak).
"A legminőségibb tabletre optimalizált alkalmazások egyértelműen iPaden vannak." - csak hogy egy Surface-re teljes értékű Win programokat telepíthetsz, nem "tabletre optimalizált alkalmazásokat". Bár a Surface-el ezt is megteheted
A Surface azért fogy szarul (bár folyamatosan egyre többet adnak el belőle) mert nem országban árulják.
"Ja és teljesértékű gépnek használva alap feladatokon túl nem elég erős." -
gondolom ez csak vicc akart lenni (vagy a hőség számlájára írom). Még is mire nem elég egy i3-as proci 4GB rammal de főleg egy i7-es 8GB rammal.?
"szvsz semmire sem jó konstrukció" - még szerencse, hogy ez csak szerinted van így.
-
Stanley-B.
őstag
aláírom a létjogosultságát a fitnessz karkötőknek, nekem is van ami bejön, de ezek szerintem nem hasonlíthatóak össze az Apple Watch-csal, vagy más okosórával.
Viszont ha tényleg más okosórákat nézek, sajnálom, de valóban a korábban említett jelző jut eszembe róluk, pl. a samsung okosórái egytől egyig, vagy a zenwatch. Talán az LG órája tűrhető, de a kezelése annak sem tűnik meggyőzőnek számomra.
A moto 360 pedig képeken sokkal jobban néz ki mint élőben, és szintén nem túl jó élmény kezelni, ott pozitíviumként egyedül az árát tudom megemlíteni, annyiért talán elfogadható vétel. -
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stanley-B. #63 üzenetére
Nem ezt mondtam. Annyit irtam, hogy a Watch nelkul is hatalmas bovulest vartak az elemzok.
Ellenben kar, hogy ertelmetlenne tetted a vitat a fosozassal. De hat mit is vartam?Nem Apple = fos, vilagos.
joey20: Az iPhone es az iPod b.szott jo, a Watch viszont egy ertelmetlen kutyu (es lassan az iPod is az lesz). Igy megfelel?
-
joey04
titán
pár hater még ilyen számok után is löki a rizsát, hogy miért lett sikeres ez vagy az a termék, de még véletlenül sem ismerné be, hogy azért, mert b*szott jó. hihetetlen. remélem csak trollkodnak, mert ha nem, az szomorú.
-
Stanley-B.
őstag
fun fact surface prohoz: [link]
több bevételt hozott a watch, mint a megemelkedett surface bevételek.(#61) Csapoati: meh. Biztos ezért kelt el sok Watch, mert megnőtt az okosóra iránti igény a többi gyártónak köszönhetően, véletlenül sem azért, mert minden más fos a Watchoz mérten...
(#59) ZooLee: Apple berkein belül gondoltam természetesen. Nem kell vérszemet kapni rögtön.
(#56) ZooLee: "Hát, szerintem ez azért nagyon furcsa, ha tényleg ennyire jó lett volna a start (és azóta is menne) akkor tuti, hogy villogtak volna a konkrét számokkal, mert messze a Watch volt a legnagyobb kétkedéssel kísért projekt - szerintem jogosan.
Vagy jóval alacsonyabbak a számok, vagy pedig a kezdeti lelkesedés után rettenetesen beszakadtak az eladások, és inkább ezért söprik a szönyeg alá..."Szerinted az Apple CFO-ja hazudik a számokról?
Az is kiderült, hogy nagy bullshit volt a kezdeti lelkesedés után drasztikusan csökkenő eladások, ugyanis júnusban kelt el a legtöbb Apple Watch [link]
-
Csapoati
nagyúr
válasz
Stanley-B. #52 üzenetére
Nem beszelhetunk, mert iden a Watch nelkul is oriasi novekedes volt/ lett volna a piacon. De azert nice try.
-
ZooLee
senior tag
válasz
Stanley-B. #54 üzenetére
ha számításba vesszük, hogy új termékkategóriáról van szó,
Milyen új termékkategóriáról??? Gyakorlatilag már mindenki letette a magáét ebben a kategóriában, mégha csak tapogatózás jelleggel is, van, aki már a többedik (második, harmadik?) generációt...
Pont hogy késve léptek be a piacra, és nem is egy világmegváltó készülékkel, hanem egy szépen kivitelezett, de átlagos tudású és leginkább láthatóan kiforratlan kütyüvel... -
Wesder
titán
válasz
Stanley-B. #57 üzenetére
Aztàn ràjöttek hogy ez sem ér többet màs okosòrànàl mert, többet akartak kihozni belőle, mint ami valójában lenne.
-
ZooLee
senior tag
válasz
dilajoska1 #42 üzenetére
i5-ös Surface Pro 3-at még véletlenül sem közelíti meg teljesétményben
de még az i3-ast sem,
Meg súlyban sem. Meg vékonyságban sem. Meg hangban sem. Meg hőmérsékletben sem.
Azt kellene látni, hogy két különböző kategóriájú eszközről beszélünk. A Surface egy teljes értékű (?) számítógép-helyettesítő eszköz, az iPad (és az összes többi tablet társa) pedig egy multimédiás tartalom fogyasztásra tervezett eszköz. Más a célközönsége, amelyik egyiknek jó, annak egyáltalán nem lesz alkalmas a másik.
A Surface Pro-t inkább az új Macbook-hoz kellene mérni szerintem.(#52) Stanley-B.: tehát több Watch fogyott első 9 hétben mint iPad vagy iPhone. iPad 3 millió volt, tehát annál mindenképp több fogyott.
(#12) Csapoati: az egész 2014-es okosóra businesst kb 4 millióra taksálják, watchból pedig MINIMUM 3 millió fogyott már az első 9 hétben, úgyhogy úgy érzem, beszélhetünk iPad mértékű tarolásrólazért nice try
Hát, szerintem ez azért nagyon furcsa, ha tényleg ennyire jó lett volna a start (és azóta is menne) akkor tuti, hogy villogtak volna a konkrét számokkal, mert messze a Watch volt a legnagyobb kétkedéssel kísért projekt - szerintem jogosan.
Vagy jóval alacsonyabbak a számok, vagy pedig a kezdeti lelkesedés után rettenetesen beszakadtak az eladások, és inkább ezért söprik a szönyeg alá... -
Wesder
titán
válasz
Stanley-B. #54 üzenetére
Megvették az almàsok a hype miatt, nagy kaland, ràadàsul màs óràt nem hasznàlhatsz szifonnal...
-
-
Robertoq
őstag
válasz
#40359168 #47 üzenetére
Biztos, de a növekedéshez az is kell, hogy nagyobb piacot fedjenek le.
Ezen azért jót mosolyogtam
"Az Apple nem közölt az okosóra eladásáról konkrét adatokat, arra hivatkozva, hogy azokat a konkurencia ki tudná használni."legrosszabb esetben is 3 millió watch fogyott, úgyhogy úgy érzem, beszélhetünk iPad mértékű tarolásról
Akkor miért nem "menőznek" vele? -
Stanley-B.
őstag
Egyébként akit a Watch számok érdekelnek: [link]
tehát több Watch fogyott első 9 hétben mint iPad vagy iPhone. iPad 3 millió volt, tehát annál mindenképp több fogyott.
(#12) Csapoati: az egész 2014-es okosóra businesst kb 4 millióra taksálják, watchból pedig MINIMUM 3 millió fogyott már az első 9 hétben, úgyhogy úgy érzem, beszélhetünk iPad mértékű tarolásról
azért nice try
-
Stanley-B.
őstag
Legendd: Ehelyett egy "más termékek" kategóriát hoztak létre, ami 49 százalékos éves emelkedést és 2,64 milliárd dolláros bevételt generált.
nem most hozták létre az egyéb kategóriát, pl. az iPod és az Apple TV mindig is ebben szerepelt...
-
Stanley-B.
őstag
miért nagyra nőtt telefon? azért mert te azt mondod?
A legminőségibb tabletre optimalizált alkalmazások egyértelműen iPaden vannak.A surface azért fogy szarul, mert tablet meg teljesértékű gép is akar egyszerre lenni, viszont egyiknek sem elég jó.
Ja és teljesértékű gépnek használva alap feladatokon túl nem elég erős.
szvsz semmire sem jó konstrukció
-
ZooLee
senior tag
-
hallador
addikt
válasz
alkatraz3000 #41 üzenetére
Azért egy teljes értékű PC-t egy Apple tablet soha nem fog megközelíteni, már csak azért sem, mert a Windows-ra gyakorlatilag mindent fel lehet telepíteni, szinte korlátozások nélkül az IOS-re hogy is mondjam finoman, nem!
A I5 azért egy notebook processzor, aztán a szintetikus tesztekkel mit kezdjek a való világban, pont huszároknak nagyon jó, a való világ nem szintetikus tesztekről, pláne, ha az Apple is beveti a szokásos szoftveres "optimalizációkat", mikor ilyen progival találkozik, az I5-nek nincsenek ilyenre szüksége.Hozzáteszem az én Nexusom is nagyon jó cucc, de nem hasonlítanám semmilyen szintem a notebookomhoz, vagy egy Surface-hez.
-
-
Robertoq
őstag
válasz
Z a hangya #1 üzenetére
Azért is tudnak még növekedni, mert beálltak a többi gyártó mögé és méretet növeltek.
-
lorinser
senior tag
válasz
A Surface Pro 3-at teljesítményben csak az új MacBook Air éri el, az Air2 még csak meg sem közelíti. Hiszen ez csak egy nagyra nőtt telefon.
-
dilajoska1
őstag
válasz
i5-ös Surface Pro 3-at még véletlenül sem közelíti meg teljesétményben
de még az i3-ast sem,
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #32 üzenetére
2x-es felár azért nincs. Német MM árak:
- Air 2 128GB, 769 Euro
- Surface Pro 3 128GB, 1049 EuroARM vs. i5
- Air 2 64GB, 659 Euro
- Surface Pro 3 64GB, 849 EuroARM vs. i3
Szóval 2x-es felár nincs és ha jól látom akkor az Air nem is kapható 128GB-nál nagyobb tárral és még bővíteni sem tudod. Ráadásúl ez szerintem csak egy nagyra nőtt iPhone.
Így azért már érthetőbb, hogy miért kerül többe a Surface. -
galmat
aktív tag
Én most váltottam le a 4 éves iPad 2-esemet. Remekül bírta a gyűrődést, aksi idő 4 év napi használat után is ugyanannyi volt, mint új korában!
Táblagépet minek vegyen évente az ember? Felesleges. 2-3 évente vesznek legtöbben. Már akinek bejön maga a kategória, és nem csak egyszeri kipróbáló volt. -
mazsi1911
aktív tag
Ebben hatalmasat tevedsz. Epp ezaz, h a surface csak pronak akar latszani de ha elinditok egy PS-t rajta az akksi kihal par ora alatt, mig ipaden megkapom a 10 orat.
Azert csokken, mert az emberek nem frissitenek. Nekunk is egy iPad 4 van itthon, és nem tervezzuk frissiteni mert tokeletes egyenlore. Air 3 ha lesz arra talán frissitunk, mert a 4-est siman el tudom adni eleg jó aron. Ez soha nem mondhato el pl egy androidos tabletrol, vagy nezd meg az elso surfacet, hatalmas befürdés az ARM miatt.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #32 üzenetére
Azt is nézd meg, hogy egy Surface Pro-ban a burkolat alatt mi van és akkor már érthető is miért kerül többe. És akkor a teljes értékű oprendszerről nem is beszéltünk.
-
batai15
félisten
Na ez az amit sose fogok meg érteni hogy mi alapján áraz az apple . Tegnap voltam az MM be. A csúcs ájpad 140 volt ,az 5s meg 200. A wacs meg 180 holott az nyújtja a legkevesebbet. Nem úgy kellene hogy az óra a legolcsóbb , az 5s olcsóbb mint a csúcs ájped? Ezek után pl egy macbook ára egészen baráti
-
Csapoati
nagyúr
-
Hadrian
tag
A vezető innovációs szerep elmúlt. Lehet sok telefont meg laptopot eladni, de elég néhány gyenge húzás vagy rossz ötlet és lekerülnek az első helyről.
-
Воланд
titán
válasz
alkatraz3000 #26 üzenetére
szvsz meg mindig veszelyesebb az, hogy osszesen ket termek adja a ceg bevetelenek tobb mint ketharmadat.
-
Воланд
titán
válasz
alkatraz3000 #22 üzenetére
most mar ott tartunk, hogy a samsung "nem csinal penzt"?
-
oszi666
őstag
Hát igen, az iPadok a windows 8-as tabokhoz képest nagyon el vannak árazva, és az iOS-en kívül semmi izgalmasat nem nyújtanak, nem csoda, hogy a népek inkább W8-as vagy droidos tabot vesznek.
-
batai15
félisten
Nem értem. Egy ipad mindig jóval olcsóbb mint a telefon .akkor hogy nem veszik ennyire?
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
twollah1976 #21 üzenetére
akkor 20-al a samsung miért nem tud?
a kommentedben nincs logika.
-
twollah1976
őstag
Ehhez nem lehet mit hozzafuzni.
Ket telefonnal nem nagy kunszt penzt csinalni.
-
marositech
senior tag
Most már értem, miért kapott az Air 2 jobb vasat... (+1 core, +1 RAM)
-
mazsi1911
aktív tag
Tehát egy ceg elerte azt amelyiket a legnagyobb olaj vallalatok sem, és meg mindig vannak emberek akik temetik/fikázzák meg keveslik. Oké!
-
janeszgol
félisten
Hm, úgy látszik a 8 mag, a 3 gigahertzek, a 4 giga ramok már senkit nem érdekelnek? Az emberek csak használni szeretnék a telefont. A telefon szolgáljon, ne mi őt. Lehet ezért sikeres.
Nem kell letölteni az alapfeladatokhoz alkalmazásokat, mert amik vannak, azok működnek? Plusz ott az App Store, ami elég jó. Sőt, jobb, mint a Play? (Most a WP áruházat nem említeném.)Kezd aggasztani amúgy ez az ájfón siker.
-
Márko88
aktív tag
Ha tablet akkor csak Ipad. Csúcs, masszív és megbìzhatò konstrukciòk. Csalàd- ismerősi körben sok van és a legjobbak. Màs nem kéne.
-
Воланд
titán
az elemzok nagy resze 50 millio eladott iphone-t vart....
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
BulletBill27 #13 üzenetére
személyes történet:
haverom vett egy spacegray 42mm sportot. gyönyörű komolyan, ilyen szép dolgot látni. az a crown is szép.
mondom neki, te ezt mire használod?
értesítések
115.000 forintért b...dmeg???
na szóval itt el is dőlt számomra a hasznossága.
-
BulletBill27
aktív tag
Furcsa, hogy az iPad lassan iPod szintre zuhan. Na meg az Apple Watch se kell már senkinek. Ha az Apple se tudja megváltani az okosóra piacot, akkor kijelenthetjük, hogy szükségtelen kategória?
Az iPhone meg továbbra is hihetetlen számokat produkál. Túllépték a 180 milliót, a 6s-ig meglesz a 200 millió is. wow -
Csapoati
nagyúr
Valahol 2,1 millio Watchrol irtak, ami eleg harmatos, ugyanis 19 milliot vartak idenre. Ami biztos nem lesz meg, de meg a fele se nagyon. Pedig 56%-os reszesedesre szamitottak az okosorapiacon ezzel a darabszammal. Szoval most szo sincs iPad fele tarolasrol. Az iPhone-ok viszont kegyetlenul mennek es a Macek is szepen fogynak.
-
törölt tag
válasz
alkatraz3000 #7 üzenetére
Ezen most jót nevettem.
-
SX Wave
aktív tag
válasz
alkatraz3000 #7 üzenetére
A tuti jó, azért erős túlzás. Maradjunk a jónal
igaz ez elég személyes hogy kinek mi a jó.
-
vicze
félisten
válasz
alkatraz3000 #4 üzenetére
Az eladások nyilván mocsok magasak, pont ezért furcsa, hogy nincs nagyon "széttülkölve".
Mondjuk így belegondolva, az hogy hozzácsapták az "otherhez", az azt is maga után vonja, hogy az elég nagyot fog esni, nem tudom mennyire volt így jó döntés, na de majd kiderül. -
alkatraz3000
senior tag
válasz
CptAdamica #5 üzenetére
talán mert mindig jó telefonokat gyártanak, ezért a vevők mindig bíznak benne, a többi gyártó mobiljából kiábrándulnak az emberek (kína) és megveszik a tuti jót?
-
rozsasandor9
tag
Nem hiszem, hogy ezekkel a számokkal elégedetlennek kellene lenniük, más gyártókhoz viszonyítva a fellegekben járnak.
-
CptAdamica
veterán
válasz
Z a hangya #1 üzenetére
Arra én is kíváncsi lennék, hogy például miért van ekkora kultusza és meddig mehet ez így.
-
vicze
félisten
"fiskális" - Grrr, ne legyünk ennyire magyartalanok, akkor legyen szépen pénzügyi negyedév.
Nagyon nem szólnék ilyenért, de ezt olvasni kb. kréta csikorgatás a táblán.Kíváncsi vagyok, hogy a Watch adatokkal való nem villogás, azt mutatja, hogy nem bíznak benne annyira, hogy a következő negyedév rosszabb eladásait magyarázni kelljen, vagy csak szerették volna az egyéb eszközöket nyereséges fényben feltüntetni veszteség helyett.
-
alkatraz3000
senior tag
válasz
Z a hangya #1 üzenetére
a pénzemberek be is paráztak éppen ezért, és 8 perc alatt 60 milliárd dollárral esett a cég értéke. bár ez az értékét tekinti, nem nagy pénz. a készpénz tartalékuk 202 milliárd dollárra emelkedett.
Kezdődjék a háború
-
Z a hangya
tag
Szép számok, bár az elgondolkoztató, hogy csak az iPhone húzza az Applet szinte? Végtelenségig nem fog ez így menni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- SUSE Linux
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest