- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #180 üzenetére
A Nokia storral kapcsolatban tévedtem. Köszönöm a helyreigazítást.
"de érdekes módon a telefonok kicsit sem kezdtek 2007-ben közeledni az iphone világához." - nem kezdtek el közeledni? Kicist fura vélemény. Szerintem abban az időben a HTC gyártotta a legjobb érintős telefonokat és nem is néztek ezek ki rosszul.- 2006: Artemis, Trinity
- 2007: Touch, Polaris, Touch Cruise
- 2008: Touch Diamond, Touch VivaA Touch Cruise (ezt használtam én is egy darabig) és a Touch Diamond kimondottan jól néznek ki szerintem, jobban mint az akkori iPhon. Funkciókban peddig messze többet tudtak.
Szóval akkor is tudtak telefont gyártani, nem kellett ehhez az alma. -
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #175 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy az első (de még szerintem a 2. is) iPhone telefon volt ugyan de okosnak semmiképpen nem volt nevezhető. Alkalmazásboltja is szerintem a Nokia-nak volt először.
Amivel ott akkor nagyot dobtak az a valóban forradalmi GUI és a többujjas vezérlés. De funkciókban a Symbian sokáig körberöhögte. -
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #173 üzenetére
"akkor jóformán az egész iparág az apple mögött kullog, hiszen az érintőképernyős okostelefonok világa az iPhone-al indult el." - légyszi ne menjünk át komolytalanba.
-
lorinser
senior tag
"csak ne állíts olyanokat, h az iPad nem alkalmas munkára." - szerintem ilyet nem állítottam. Mások viszont a Win-es tablákról valami hasonlót igen: "szvsz semmire sem jó konstrukció"
"de mit vezettek be késéssel, a konkurenciától lemaradva?" - erről itt olvashatsz egy szép összefoglalót. Ez a cikk azt még nem is említi, hogy a phablet méret is évekkel később jelent meg, persze most ezt is forradalmi újdonságként tálalják az erre roppant fogékony vásárlóiknak. Korábban pedig ördögtől való volt ez a méret.
-
lorinser
senior tag
Ezt anno olvastam én is. De ez is csak azt bizonyítja, hogy az Apple is felismerte (és nem lennék meglepve, ha a Win-es táblák egyre nagyobb terjedése miatt), hogy ezeket másra is lehet használni. Vagy rákényszerült.
Nevetségessé meg ti váltok ezzel a görcsös Apple istenítéssel: minden amit az Apple bevezet (az utóbbi években a konkurenciától lemaradva, alapos késéssel) az a frankó. 2015-ben ki kellene ezt már nőni.
A véleményemet meg tartom, hogy számomra egy Win-es tábla sokkal használhatóbb, sokoldalúbb mint egy droidos vagy akár egy almás tábla.
-
lorinser
senior tag
válasz
Parallaxis #144 üzenetére
ifanatikussal nem érdemes vitatkozni mert nincs értelme. Ezt már többször megfogadtam, még is beleestem ebbe a hibába. Most megbuktam.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #139 üzenetére
Persze nem erősebb.
-
lorinser
senior tag
- LENOVO YOGA 2 10 2in1
- ACER ASPIRE SW5-012 SWITCH 10Igaz, hogy valamivel nehezebbek, cserébe viszont olcsóbbak, teljesértékű az oprendszer, bővíthető a memóriájuk, van amelyikhez billentyűzetet/dokkolót is kapsz. Nekem ezek többet érnek mint az, hogy esetleg 100g-al könnyebb az iPad, ez nem érdekel.
De hogy a kínaiak se maradjanak ki:
- TREKSTOR SurfTab wintron 10.1 3G pro -
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #136 üzenetére
Olcsóbbról volt szó
Kijelzőben valóban gyengébb az Asus.
"hát azt a hardvert talán az iphone 5 is megreggelizi, nem hogy az A8x. a kijelzőről ne is beszéljünk..." - ha nem probléma, ezen hangosan felröhögtem. Gondolom az iPhone5-ben is 1,46-2,39 GHz-es, négymagos, 64 bites processzor van 2 GB rammal a háta mögött. Biztos van benne mem. bővítési lehetőség is. Ja várj, még sincs.
-
lorinser
senior tag
Látom nem érted a lényeget. Azért, mert egy tablet esetében neked nincsen igényed másra (vagy az Apple ezt mondja), mint netezgetni meg sz@ros Youtube videókat nézegetni attól még másnak vannak ennél nagyobb igényei is. Bármilyen furcsa is lehet ez számodra.
"Továbbra is várom, az iPad-nél olcsóbb Win tabletek listáját... " - tessék:
- ACER Iconia Tab 8 W (W1-810) 32GB - 144 Euro
- APPLE iPad Mini 32GB - 329 Euro- ASUS Transformer Book T100TA 64GB - 390 Euro
- APPLE IPAD AIR 2 64GB - 659 Euro -
lorinser
senior tag
válasz
Parallaxis #123 üzenetére
"Nem azért veszek tabletet, hogy desktop alkalmazásokkal bohóckodjak rajta, arra tabletre optimalizált alkalmazások valók, amik Windows alá nincsenek. Ha desktop alkalmazásokat akarok használni, akkor notebookot, vagy desktop gépet veszek," - látva, hogy a Surface-ből egyre többet adnak el ha jól tudom, akkor az alma is ebbe az irányba akar menni. Gondolom akkor már óriási, világmegváltó ötlet lesz...
-
lorinser
senior tag
válasz
Parallaxis #118 üzenetére
"de használni nem fogod tudni, mert kezelhetetlen lesz ujjal és tabletként használva." - látom elkerülte a figyelmedet, hogy a Surface Pro-hoz digitális tollat is adnak de akár egeret is csatlakoztathatsz.
-
lorinser
senior tag
válasz
Stanley-B. #84 üzenetére
Ezt nehezen tudom elhinni két okból is:
1; semmi más nem erősíti ezt meg
2; aki megerősíthetné az maga az Apple lenne, de valami miatt ők sem dobálóznak a számokkal (konkrétan semmit nem mondanak) -
lorinser
senior tag
"és ki a franc akar egy tabletre teljes értékű appokat telepíteni egy multimédias, tartalomfogyasztásra való eszközre?" - mert pl. valaki másra is szeretné használni mint levelezésre vagy Youtube nézegetésre? Vagy ki akarja vele váltani a notiját/asztali PC-jét netán a MacBook-ját
?
-
lorinser
senior tag
válasz
Stanley-B. #54 üzenetére
Na ez az, hogy csak a rajt volt erős, a lendület már elfogyott.
Az is érdekes, hogy az Apple most sem közölt adatokat csak jó szokásához híven süketel és betette az egyéb kategóriába. -
lorinser
senior tag
válasz
Stanley-B. #50 üzenetére
"miért nagyra nőtt telefon? azért mert te azt mondod?" - ARM proci, OS, RAM mérete (bár ettől még nem mondanám nagyra nőtt telefonnak).
"A legminőségibb tabletre optimalizált alkalmazások egyértelműen iPaden vannak." - csak hogy egy Surface-re teljes értékű Win programokat telepíthetsz, nem "tabletre optimalizált alkalmazásokat". Bár a Surface-el ezt is megteheted
A Surface azért fogy szarul (bár folyamatosan egyre többet adnak el belőle) mert nem országban árulják.
"Ja és teljesértékű gépnek használva alap feladatokon túl nem elég erős." -
gondolom ez csak vicc akart lenni (vagy a hőség számlájára írom). Még is mire nem elég egy i3-as proci 4GB rammal de főleg egy i7-es 8GB rammal.?
"szvsz semmire sem jó konstrukció" - még szerencse, hogy ez csak szerinted van így.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #41 üzenetére
A Surface Pro 3-at teljesítményben csak az új MacBook Air éri el, az Air2 még csak meg sem közelíti. Hiszen ez csak egy nagyra nőtt telefon.
-
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #32 üzenetére
2x-es felár azért nincs. Német MM árak:
- Air 2 128GB, 769 Euro
- Surface Pro 3 128GB, 1049 EuroARM vs. i5
- Air 2 64GB, 659 Euro
- Surface Pro 3 64GB, 849 EuroARM vs. i3
Szóval 2x-es felár nincs és ha jól látom akkor az Air nem is kapható 128GB-nál nagyobb tárral és még bővíteni sem tudod. Ráadásúl ez szerintem csak egy nagyra nőtt iPhone.
Így azért már érthetőbb, hogy miért kerül többe a Surface. -
lorinser
senior tag
válasz
alkatraz3000 #32 üzenetére
Azt is nézd meg, hogy egy Surface Pro-ban a burkolat alatt mi van és akkor már érthető is miért kerül többe. És akkor a teljes értékű oprendszerről nem is beszéltünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest