Növekvő iPhone, csökkenő iPad eladások

Hirdetés

Az Apple, ha nem is sokkal, de túlszárnyalta az elemzői várakozásokat, hiszen a szakértők 47 millió eladott iPhone-t jósoltak, ám az almás vállalat a hivatalos jelentés szerint 47,5 millió készüléket értékesített a harmadik pénzügyi negyedévben. Ez éves szinten 35 százalékos növekedést jelent. Az előző három hónaphoz képest 63 százalékot lépett előre az Apple, a forgalom pedig elérte a 49,61 milliárd dollárt. A drágább árcímkével rendelkező iPhone 6 Plusnak köszönhetően nőtt az iPhone-okra áldozott dollárok átlaga is, a felhasználók fejenként nagyjából 662,42 dollárt költöttek egy készülékre.

Apple iPhone 6 Plus
[+] Apple iPhone 6 Plus

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, nem fukarkodott a szavakkal: "A különbség folyamatosan nő köztünk és a versenytársaink között." Ugyan ez volt az első olyan fiskális negyedév, amibe már az Apple Watch eladásaiból származó bevételek is beleszámítottak, ettől még külön nem közölt adatokat az óráról a techóriás. Ehelyett egy "más termékek" kategóriát hoztak létre, ami 49 százalékos éves emelkedést és 2,64 milliárd dolláros bevételt generált.

Az Apple iPad Air 2 ismét odatette magát a csúcskategóriában
[+] Apple iPad Air 2

Nem ilyen jó viszont a helyzet az iPadek tekintetében, hiszen ez már a hatodik egymást követő negyedév, amikor visszaesés tapasztalható a táblagépeknél, ebben a szegmensben 18 százalékos éves csökkenést tudott csak felmutatni az Apple. Mivel a cupertinóiak csak egy hajszálnyival tudtak többet mutatni a várakozásoknál, így a részvények értéke 8 százalékot esett, átlagosan éjszaka 121-122 dollárt ért egy Apple értékpapír.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Apple iPad Air 2 - kis levegővétel

    Nincs könnyű dolga az Apple-nek, ha a táblagépük fejlesztéséről van szó, de azért mindig megoldják a feladatot. A második generációs Air is nagyon jó lett.

  • Apple iPhone 6 - a méret nem minden

    A kisebbik iPhone is sokat nőtt az elődhöz képest, de épp azon a határon van, amit egy kézzel még megerőltetés nélkül lehet használni. Nagyobb is rá a kereslet, mint a 6 Plusra.

  • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

    Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

Hirdetés