Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZooLee

senior tag

válasz Stanley-B. #63 üzenetére

Szerinted az Apple CFO-ja hazudik a számokról?

Az is kiderült, hogy nagy bullshit volt a kezdeti lelkesedés után drasztikusan csökkenő eladások, ugyanis júnusban kelt el a legtöbb Apple Watch [link]

Szerintem sem hazudik, csak nem értem, hogy ha tényleg minden fasza, akkor miért nem volt szép "New (amazing) category: The Watch" diagram a mindent le/megdöntő számokkal, amit - ha úgy vannak az adatok, ahogy írod, nem néztem utána - igencsak jól esett volna a konkurencia és az "elemzők" orra alá dörgölni, hogy "látjátok, nem hittetek benne, mégis megcsináltuk". Ehelyett besöprik egy gyűjtő kategóriába (egy szintre a "Apple-branded and third-party accessories" cuccokkal???), nehogy véletlenül pontos adatokat kelljen közölni? Szóval ez nem stimmel nekem... Ebből nekem az jön le, hogy nem büszkék a számokra, hanem inkább csak mellékesként próbálják kezelni.

Másrészről, ha megnézed a diagrammokat a cikkben, azért elég durva, hogy a 2,9mio eladott darabból 1,5mio-t az első napon adtak el (aminek a felét az első órában)), utána csak "csordogált" a többi. (Tudom, más gyártó a földhöz verné a seggét örömében ilyen "csordogálástól" de most itt a (piac és az "elemzők" által) rekorddöntögetőnek várt Apple Watch-ról van szó.

• ZooLee

senior tag

válasz Stanley-B. #54 üzenetére

ha számításba vesszük, hogy új termékkategóriáról van szó,

Milyen új termékkategóriáról??? Gyakorlatilag már mindenki letette a magáét ebben a kategóriában, mégha csak tapogatózás jelleggel is, van, aki már a többedik (második, harmadik?) generációt...
    Pont hogy késve léptek be a piacra, és nem is egy világmegváltó készülékkel, hanem egy szépen kivitelezett, de átlagos tudású és leginkább láthatóan kiforratlan kütyüvel...

• ZooLee

senior tag

válasz dilajoska1 #42 üzenetére

i5-ös Surface Pro 3-at még véletlenül sem közelíti meg teljesétményben ;) de még az i3-ast sem,

Meg súlyban sem. Meg vékonyságban sem. Meg hangban sem. Meg hőmérsékletben sem.

Azt kellene látni, hogy két különböző kategóriájú eszközről beszélünk. A Surface egy teljes értékű (?) számítógép-helyettesítő eszköz, az iPad (és az összes többi tablet társa) pedig egy multimédiás tartalom fogyasztásra tervezett eszköz. Más a célközönsége, amelyik egyiknek jó, annak egyáltalán nem lesz alkalmas a másik.
    A Surface Pro-t inkább az új Macbook-hoz kellene mérni szerintem.

(#52) Stanley-B.: tehát több Watch fogyott első 9 hétben mint iPad vagy iPhone. iPad 3 millió volt, tehát annál mindenképp több fogyott.
    (#12) Csapoati: az egész 2014-es okosóra businesst kb 4 millióra taksálják, watchból pedig MINIMUM 3 millió fogyott már az első 9 hétben, úgyhogy úgy érzem, beszélhetünk iPad mértékű tarolásról :)

azért nice try

Hát, szerintem ez azért nagyon furcsa, ha tényleg ennyire jó lett volna a start (és azóta is menne) akkor tuti, hogy villogtak volna a konkrét számokkal, mert messze a Watch volt a legnagyobb kétkedéssel kísért projekt - szerintem jogosan.
    Vagy jóval alacsonyabbak a számok, vagy pedig a kezdeti lelkesedés után rettenetesen beszakadtak az eladások, és inkább ezért söprik a szönyeg alá...

• ZooLee

senior tag

válasz batai15 #23 üzenetére

Nem értem. Egy ipad mindig jóval olcsóbb mint a telefon .akkor hogy nem veszik ennyire?

Hát, tekintve, hogy az első generációs iPad-em még mindig használható, szerintem egyszerűen telítődött a piac, nem vesznek újat az emberek, amíg nem feltétlenül szükséges...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés