Új hozzászólás Aktív témák
-
Én a HP Pavilionra szavazok, nagyon szép élőben. Sokan óckodnak a fényes kijelzőtől, nekem az asztali gépemhez is fényes TFT-m van, sokkal szebb a képe, mint a hagyományosnak. Igaz, hogy kültéren tükröződik, de csak olyan fényviszonyok mellett, ahol az átlagos, sima TFT sem látható rendesen.
-
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Én MacBookra szavaztam, bár nagyban közrejátszik, hogy ilyen van nekem is, de nagyon szeretem és külsőre ez fog meg legjobban. Bár nekem bejön a DELL XPS is, szerintem az is szuper designos letisztult forma! Amit itt fentebb linkeltetek SONY notit az elégé mac koppintás sok szempontból, de ennek ellenére vannak egyedi vonásai ami miatt nekem az is tetszik! Toshiba nekem spec nemjön be. Kicsit túl csicsamicsának tartom, és a fekete fényes felület engem halálra idegelne főleg az ujjlenyomatok miatt :S Ha csak nem törölgeted fél percenként elveszik az egész gép az ujjlenyomatok között :S A gépek nagyrésze számomra elég vastag és ez miatt is Macbook... Persze ízlések és pofonok :-)
-
phanzetomox
őstag
Én a toshiba-t ajánlom. Havernak az van és nagyon meg van vele elégedve
-
dchard
veterán
Ha nem tűnt volna fel: amit mondtam, az távolról sem csak ere az egy írásra vonatkozott.
Egyébként ezek a piaci körképes írások is sokkal jobbak voltak régebben. Míg most szimplán csak a nagy nevek kommersz termékei, és esetleg néhány csicsás, ám használhatatlan bizbasztól eltekintve semmi sincs. Addig régen egy csomó érdekes, és nem feltétlenül drága, viszont annál használhatóbb terméket mutattak be, amiknek a létezéséről a többség nem tudott.
A terméktesztek tekintetében pedig határozott visszaesést tapasztalok, és a gyártói kör is khm, hogy is mondjam beszűkült.
Összességében egyre kevesebbet tájékozódok a pH!-ról, amit őszintén sajnálok, hiszen az informatikai pályafutásomat jórészt itt kezdtem. Szerencse, hogy a fórumban azért még akad egy-két komoly szakember (sajnos egyre kevesebb) akiknek még lehet építeni a véleményére.
Dchard
-
tyaty1
tag
A tesztből szerintem hiányzott a hp compaq 8-as széria, ami szinten a legszebbek közé tartozik.
http://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2007/mobilitysummit/images/8710p.jpghttp://www.hp.com/hpinfo/newsroom/press_kits/2008/siggraph/images/8730w.jpg
-
FefeeX
veterán
Azért jóval ritkábban mennek más laptopos topicba ilyen keményen oltani, nulla tapasztalattal - talán mert mucsai géppel már többnyire mindenkinek van tapasztalata, így arra nehezebb azt mondani szimplán hogy sz@r, illetve könnyebb erről meggyőzni az egyszeri földművest...
-
FefeeX
veterán
Hát nem tom, igazából az sok egyszeri buta ember nagy "szakmai hozzáértése" során nekem is kinyílik a bicska a zsebemben elég gyakran, és akkor jön a "SZUSZÁÁÁÁÁ", mert ilyenkor lazán le tudnám csapni ezeket az embereket. Nagyon sok szánalom ember van - sajnos itt is - aki gyakorlati tapasztalat nélkül lefikáz ezt-azt - mert ő úgy született hogy már tudta akkor, hogy ez szar (esetünkben a MAC). Ilyen beállítás mellett szerintem Alex semmi olyat nem írt ami elítélendő lenne, sőt a "használt-e már" kérdés teljesen helyénvaló szerintem, szívemből még ki is egészíteném azzal hogy ha nem akkor hova mehet, de ez már egy másik történet...
-
tuskooo
addikt
Ha vki undorodik a Mac-esektől, vagy akár simán az Apple üzletpolitikájától, és ráadásul még elvei is vannak, akkor teljesen irreleváns, hogy használt -e már életében Mac-et. És mivel az elutasítók jó részének ez az indoka, ezért baromi felesleges a használtál már, láttál -e már élőben stb. szöveg. Nem akar Mac-et? Akkor nem, ennyi.
-
Alex91
félisten
Mar megint csusztatsz!
Kitol kerdeztem, hogy miert nem hasznalt? Itt hol mondtam barkinek is, hogy probalja ki?
En csak azert kerdeztem, (mint toled is), hogy probalta-e, es ugy mond velemenyt, vagy nem probalta meg sose, es ugy jelent ki valamit! Azert van jo par ember, aki vett egy iPhone-t, iPod-ot, aztan ment a Mac is az asztalara... Pedig gondolom elotte lehet, hogy azt se tudta, hogy a Win-en kivul van mas is...
(Tudom, utalom a spenot fozeleket, bar sose ettem...
)
-
tuskooo
addikt
Nem állítod konkrétan sehol, de folyton kérdezgeted, h használt -e már az illető, ha nem, akkor miért nem, meg h próbálja már ki meg stb. Mint vmi rossz sales-es. Tegyük fel, h nem tetszik, nem érdekel, nem is akarom kipróbálni...ez van. Nem értek egyet azzal, aki élből leszarozza a Mac-et, de nem csodálom, hogy ilyen reakciók vannak.
-
Alex91
félisten
Kerlek olvasd el az osszes hozzaszolast!
Most idezd mar, hogy hol allitom, hogy mindenkinek Mac-et kell venni?
(Aztan zsiga667 kollega hozzaszolasit is el kellene olvasni... Szerintem normalisan szoltam, megjegyezve, hogy az Air azert olyan, amilyen, mert nem elsodleges gepnek szantak, es ezert nem fair tole olyat szamonkerni, ami nem is volt cel...)
-
tuskooo
addikt
Az a baj, h nem tudod elfogadni, hogy másnak lehetnek mások is a preferenciái, mint neked. Ez a baj kb. az összes Mac-userrel. Elhiszem én, hogy neked jó, neked tetszik, stb., de ettől ne akard már mindenkivel elhitetni, hogy de bizony neki is ez kell, neki is biztos tetszik, etc. Az ég világon senki nem mondta, h a Mac szar vagy akármi, egyszerűen van, akinek nem kell, van, akinek ha választania kellene, akkor mást venne. Én pl. nem nagyon vennék ilyen jellegű laptopot, ha mégis, akkor Vaiot vennék, mert az szerintem szebb. Ez van.
-
Bocsek
aktív tag
az a legrosszabb amikor valaki saját magának magyarázza be hogy a másé rosszabb, holott nem úgy van, még akkor is ha az anyagiak nem akadályoztatják
Szerk: én pl akkor sem vennék MAC-et ha simán megtehetném, mert szerintem hasonló árért sokkal jobb gépet kapni más gyártók kínálatából mint teljesítmény mint szépség tekintetében... -
rudi
nagyúr
Jaja, egy jellegzetes vonása sokaknak, hogy amijük valamilyen - rendszerint anyagi - oknál fogva nem lehet, arról megpróbálják bebizonyítani maguknak és a környezetüknek, hogy nekik az teljesen fölösleges is lenne, meg nem olyan jó az, stb. Ez van, ilyenek vagyunk. No de ez már nagyon messze van a topic témájától. Ha van kedved, esetleg írhatnál erről a Logouton
-
negyedes
addikt
Ez egyébként nem sznobság, megint oda lyukadunk ki, hogy amit én nem engedhetek meg magamnak az sznobság
Nem erre ertettem. Hanem arra, hogy jon a tuti majer gyerek, az orra az egekben mert neki macje meg iphoneja van, mikozben a gepe nem bikaeros(legolcsobb macbook) es a teloja se mitom en micsoda(ez konkret pelda az egyetememrol).Jo az az OSX
Lehet, hogy jo, de nekem hasztalan...minden program amit hasznalok winre van csak, szoval nekem inkabb hatrany lenne. Ubuntu a default rendszerem minden masra jo a win.Hidd el, sok előnye van a macnak meg az OSX-nek is... Amíg a gyakorlatban nem használod mind, addig hidd el, levegőbe vitatkozni a legnagyobb b@romság...
Mar emlitettem, nekem hasztalan, valakinek hasznos akkor vegye. Nem szolok bele, hogy mire kolti mas a penzet, de akkor elvarom, hogy mas se fikazza, hogy linuxot vagy wint hasznalok(megint megeset dolog).
Nem vitatkozom a levegobe, nem szeretem.Csak kifejtette ma velemenyem, ez szigoruan maganvelemeny es a sajat nezeteimet tukrozi.
A magyar emberrel sok a baj es hidd el nem a termeszetuk ilyen, hanem, hogy ide sodortak, lassan a nincstelenseg fele. Persze ilyenkor mindig az a szar amit nem vehet meg es ubermajer az szarjaval is. Kissebsegi komplexust igy akarja/na eltuntetni magabol.
rudi:Minden hetvegen mikor haza megyek minden felmegy a kulso vinyora. Egyebkent nem felek h tonkremegy. A WD 120 GB vinyo a HDD Sentinel szerint 100%(ugy teljesitmeny mint kondicio)os. 281 napot futott. Meg fogom nyuzni legalabb 1 evet, mig meglesz a kello penz az uj notira.
-
FefeeX
veterán
válasz
negyedes #159 üzenetére
Jo az az OSX. És nincs vele annyi sz@rság mint az Ubival... Mondjuk az OSX-et gyakorlatban még saját gpen nem használtam, de szomszédén nagyon bejött. Ami Macnél erősen pozitív, az a tűéles kijelző. Eddig három különböző típuson láttam, de egyszerűen gyönyörű. Ez egyébként nem sznobság, megint oda lyukadunk ki, hogy amit én nem engedhetek meg magamnak az sznobság. Ami az én véleményemmel nem egyezik az hülyeség stb. Hidd el, sok előnye van a macnak meg az OSX-nek is... Amíg a gyakorlatban nem használod mind, addig hidd el, levegőbe vitatkozni a legnagyobb b@romság... Én sem ismerem úgy igazán, mégsem húzom le. Ugyanez igaz egyébként a Win7-re, a linuxra stb. Magyar embernek minden szar ami nem az övé - sajnos... (Tisztelet a kivételnek persze, de ezek a sajnálatos hétköznapi erős gyakorító példák tanulságai)
-
negyedes
addikt
Egyetelen pozitiv dolog a vistaban szamomra
.
Erdekes elmelet ez a kognitív disszonancia. Am en soha nem voltam/nem leszek amolyan megmondoember, hogy ez a legjobb meg mitomen. Nekem az apple sz*ar, mert semmi hasznosat nem tudok vele kezdeni. Pont. Jobban orulok egy HP, Dell, Lenovo notinak mint egy almasnak. Mondom NEKEM. Ha valakinek kell hat vegye, az O dolga, de ha csak azert veszi mert trendi es fasza, de lenyegesebb elonye nincs akkor felmegy a pumpa. Na meg ez az ugyenevezet "sznobsag"
. Mikor jon az emberke, hogy milyen fasza az OS X meg mitom en, akkor megmutatom neki a kis szemelyre szabott ubimat max effektel oszt elal a szava....
.
De egyszo mint szaz mindenki azt vesz amit szeret meg amire szuksege van. -
FefeeX
veterán
válasz
negyedes #156 üzenetére
A HP/IBM ütésálló notik anyaga is műanyag, ezeken jobbára repedésed sem lesz a burkolaton, ha már megrepedt, utána már minden cipelés egy új kockázat. Emellett persze, lehet szerencséd, valamint a Dell nem is az alsó csoportba tartozik. Az akksija meg nem tom nálad hogy bír többet Vista alatt mint XP alatt, érdekesmód nálam az 1óra 50 perc filmezési időt XP alatt még messze sem éri be az 1óra 20perc vista alatt - pedig le volt véve minimumra minden...
Az a baj hogy általában jönnek az emberek az önmeggyőzésükkel, hogy az ő választásuk a legjobb volt, meg hogy tud annyit a gépük mint ami dupla annyiba került... Ezt hívják kognitív disszonanciának. Nem, nem tud annyit, ettől függetlenül természetesen adott munkaterületre megfelelő lehet.
-
negyedes
addikt
Az inspironom mar 1,5 eves. Minden nap hurcolaszom egyetemre, haza(masik varosban jarok egyetemre), eset le asztalrol, agyrol ,vertem be a sarkat, vinyojat, cdromajt. SEMMI baj nincs. Pici repedes(kb 3 mm) a sarkan meg 2 db nagyobb karc. Ennyi. Az aksija is birja(Vista majd 2 ora, Xp 1,5 ora, Ubuntu szinten, ez idle hasznalva kozepes fenyeron 1 orara redukalodik) ez masfel ev hasznalat ota, mondom rendszeres hasznalat mindenhol, vonat, szabadban ect. Az ara akkor kb HUF-ba atszamolva 120-130 ezer volt. Nem a legdragabb cuc.
Szoval nem kell meregdragat venni ahhoz, hogy minosegi gepet kapjunk.UI:meg annyi, hogy az egesz gep muanyag.
-
zsiga667
addikt
Azért a Toshibát másodvonalbeli gyártónak nevezni egy kicsit meredek...
([nézd meg itt a videót]) De még a FuSi palettáján is ott van a Lifebook széria, ami egy kategória a Thinkpadekkel vagy a business HP gépekkel. De meg is fordíthatjuk a dolgot, a low-end HP-k és Lenovok ugyanolyan szarok mint a többi cég low-end gépei.
Szerk.: Na, Rudi jól beelőzött.
-
FefeeX
veterán
Persze, ez igaz, csak a vállalatok ráálnak általában egy profilra. HP és Lenovo fő csapásvonala az igényes gépek, FuSi-é meg az olcsó notebookok. Nincs is ezzel semmi probléma... A baj inkább akkor kezdődik, mikor a "szakértők" nem egy kategóriát kezdenek összehasonlítgatni...
A szépségversenyt meg pont a hsz elején írtam. Hogy olvasgattam a hsz-eket, és hogy ez szépségverseny, ezért toshiba, de mégis a BigMacnek jobban örülnék ha gépet vennék...
Szépségversenyre egyébként én is hiányoltam a magnéziumházas VAIO-t
-
FefeeX
veterán
Ahogy látom itt nagyban megy a sz@rrágás meg a másik fikázása. Hirtelen sok marketingszakemberünk és tudományos életművészünk lett, aki meg tudja mondani a nép szükségleteit.
Egyrészt én marketinges vagyok. Másrészt magyar. Amit az előző hsz-emben leírtam, azt csak erősíteni tudom. Lehet hogy még nem az a hazai pálya, hogy MacBookot vagy Thinkpad-et vegyen valaki. Majd járhat szervízbe, meg hasonló az olcsóbb megoldásokkal - már ha ugye használja eleget, hordozva - mert van egy cimborám, aki asztaliként használja töbnyire a notiját, kéthetente egyszer viszi odébb - attól nem is lesz baja...
Attól még egyrészt nem csóró a magyar, hogy nem veszi meg. Az meg nem burzsuj aki megveszi. Az élet az eltérő igényekről szól, ez olyan mint a szerelem, mindenki más csajt/pasit lát szépnek, mi is lenne itt ha lenne abszolút első és mindenki csak azt az egyet akarná... Ezen abszolút felesleges összeveszni, mert kezdődik az anyázás, ráadásul olyan dolgon, ahol -így visszaolvasva- senki nem írt olyat amire értelme lenne anyázni, főleg hogy az egész párbeszéd elbeszélés egymás mellett...A legnagyobb problémája, hogy alacsony a tolerancia-küszöb. Mindenki azt gondolja, hogy ő sz@rta a spanyolviaszt, hogy amit ő gondol az az egyetlen jó alternatíva, az egyetlen nagy igazság. Ebből alakulnak ki sajnos az ilyen szidkozódások...
-
Bocsek
aktív tag
Én is sajnálom hogy nem volt egy VAIO sem a tesztben, ezért nem is szavaztam
De nem csak ebben egyikben sem, pedig egy cikket megért volna, hogy a hazai boltokban novemberben milyen gyorsan elkapkodták az összes lokalizált VAIO-t, ár-teljesítmény arányban föld alá verte pl az FW21Z a Macbook Pro-t, és szerintem szebb is.
-
rudi
nagyúr
Ne hidd, hogy a minőség annyira a márkához köthető. Egy 550-es HP vagy egy tök alap Lenovo ugyanúgy viselkedik mint egy olcsó Amilo vagy egy V szériás MSI. Ellenben egy mahnéziumötvözetes fedelű, gyorsulásmérős merevlemezű Fujitsu Siemens Esprimo Mobile vagy egy szintén Fujitsu Siemens Lifebook van olyan jó mint egy ThinkPad vagy üzleti HP stb. Ez itt tetszési verseny, a külső nem függ össze a minőséggel.
-
FefeeX
veterán
Várható volt, hogy az alma lesz a sor elején - holott ebben az esetben nem arra kell szavazni, hogy melyik kéne, hanem hogy melyik a legszebb... Szóval szerintem a BigMac-Book kicsit puritán kinézetű, a fehérektől még a hideg is átjárt. Legszebbnek a Toshibát találtam, de több szép darab is van. Ennek ellenére nekem is inkább a Mac kéne, ha most vennék notit, tuti azt vennék.
Amúgy régen én is MSI-t vettem, havernek meg Fujija lett... Igazából egy kutya, sajnos megtapasztaltuk azt, amit előtte csak olvastunk a fórumokon, de nem gondoltuk hogy tényleg komoly. Szóval ezek másodrendbeli notebook gyártók, és az anyagfelhasználásban és az összeszerelés minőségében vannak az eltérések. Bárki bármit mond, egy FuSi, MSI, Toshiba sosem lesz Lenovo, HP, MacBook... Én azt hittem hogy nem kell majd nekem ütésálló meg olyan strapabíró gép, erre a notim kb hordozni sem lehet, mert a burkolata keresztbereped, a vinyó behal a hurcolástól... Jó cuccokat raknak ezekbe is, csak nem szabad gyakran hurcolni, aki sokat hordozza, vegyen inkább a második kategóriában említettekből...
-
Retro11
senior tag
Az egy dolog, hogy szereted a Mac-et, illetve van is neked, attól még ne add elő itt magad, mert ez már röhej kategória. Akinek annyi pénze van és mást vesz az akkor hülye?
Figyelj csak. Nem is olyan rég rendelkezésemre állt 350ezer local credit notebook vásárlásra. Tapogattam, nézegettem elég sok gépet.. Volt rá pénzem, mégsem Mac-et vettem. Az itt is résztvevő Fujitsu Siemens 3000-es széria tagját vettem (Xi 3650 18,4")
Tudom már.... Izlés ficam... Pfff.
-
Alex91
félisten
Van olyan, mint gondolom te is, aki meg ki tudna fizetni, de megis azt mondja, hogy o nem ad ki ennyi penzt olyanra, ami neki nem tetszik, vagy nem felel meg! Esetleg a tudashoz, minoseghez kepest is draganak tartja, mert ugyanezt, vagy jobbat (a sajat szemszogebol) olcsobban kihozza.
Most en fogalmazok rosszul vagy a te szovegerteseddel van gond...
-
dabadab
titán
Szakadj mar le a penz dologrol. Ennyire nehez megerteni, hogy van olyan, akiknek az aratol fuggetlenul se kell MacBook es akkor se kellene, ha negyedennyiert adjak? Raadasul az Apple gepeinel nem nehez dragabbat talalni (foleg a sima MacBooknal), szoval tenyleg nem kell eloadni ezt, hogy "szegeny csorok, nincsen penzuk Apple-t venni".
-
Alex91
félisten
válasz
zsiga667 #138 üzenetére
Miert? Altalaban nagyon sokan azt mondjak, hogy tetszik nekik a Mac, de sokaljak az arat a sajat penztarcajukhoz, draganak talaljak. Azert mondtam, hogy "nem tudja" kifizetni. Van olyan, mint gondolom te is, aki meg ki tudna fizetni, de megis azt mondja, hogy o nem ad ki ennyi penzt olyanra, ami neki nem tetszik, vagy nem felel meg! Esetleg a tudashoz, minoseghez kepest is draganak tartja, mert ugyanezt, vagy jobbat (a sajat szemszogebol) olcsobban kihozza.
Es lassuk be, hogy tobbek nem fognak kiadni 300k-1 000k Ft-ot (megha megtehetnek is), mert szerintuk ennyit nem er az egesz.
Sajnalom, hogy Te ezt "csorozasnak" fogtad fel, engem se vet fel a penz, lehet, hogy "csorobb" vagyok nalad. De en a Mac-re fizettem ki a penzt, es kozben mondjuk autom meg nincs... Nekem ez a fontosabb, mas meg mondjuk 50k-ert vesz hangfalkabelt... Vagy 100k-ert a PC-jebe VGA kartyat... Vagy evente csereli a 150k-s gepett, en meg kihuzom esetleg ezzel 3-5 evig... Akkor most ki a "csoro"?
-
negyedes
addikt
válasz
zsiga667 #138 üzenetére
Szerintem se kéne mindig előjönnötök, kedves Macesek, a csóró-igénytelen vonallal, mert vagyunk egy páran akik egy kicsit allergiásak vagyunk rá. Legyetek boldogok a Macjeitekkel, nincs nekem azzal semmi bajom, sőt egyáltalán a Macekkel sincs semmi bajom; de a kedves édesanyátoknak mondjátok hogy azért nem vesz Macet mert csóró... Ez az egy dolog van amire allergiás vagyok az almás világból, a hozzád hasonló rajongói bázisuk.
Egyetértek
.
-
zsiga667
addikt
válasz
M@trixfan #119 üzenetére
Olvastad hogy mire reagáltam (meg egyáltalán hogy miket írtam)? Olvasd el mégegyszer légyszíves, különös figyelmet fordítva a következő mondatra: "Itt a tobbseg nem tudja, akarja kifizetni." (#97).
Szerintem se kéne mindig előjönnötök, kedves Macesek, a csóró-igénytelen vonallal, mert vagyunk egy páran akik egy kicsit allergiásak vagyunk rá. Legyetek boldogok a Macjeitekkel, nincs nekem azzal semmi bajom, sőt egyáltalán a Macekkel sincs semmi bajom; de a kedves édesanyátoknak mondjátok hogy azért nem vesz Macet mert csóró... Ez az egy dolog van amire allergiás vagyok az almás világból, a hozzád hasonló rajongói bázisuk.(#120) rudi : A nagy Amerikában az átlagemberek ugyanúgy 15" körüli mobil grillsütőket akarnak (és vesznek) mint itthon, vagy bárhol a világon.
És sehol nem mondtam hogy én jobban tudom a gyártóknál hogy ki a hómjúzer és mit akar, csak azt hogy van olyan hómjúzer aki nem azt veszi amit a gyártók előírnak neki.
Egyébként a kis magyar hómjúzer-világba a Macbook ugyanúgy nem fér bele mint a Thinkpad (tényleg, Thinkpad R? tipikus otthoni általános gépek) vagy a Lifebook, márpedig a rovatod címe Hazai Pálya, nem Amerikai... -
syC
addikt
Azért nagyon nemmindegy hogy milyen anyagból vannak ezek a gépek... És azért az xps az xps
-
FTeR
addikt
nem a felhaszálókkal, hanem a termékkekkel van bajom. az, h emelett az életérzés sem túl szimpi, csak hab a tortán.
azért az apple közreműködése ebben az életérzésben sem elhanyagolható.ha cégtől egyszer macbook-ot kapok (főnök nagy rajongó...), akkor tuti beszerzek egy I'm a PC matricát és rányomom a megkezdett almára. ráadásul ha minden igaz, vista sp1-hez már bootcamp sem kell.
-
dchard
veterán
Notebook szépségverseny?!
Inkább fizetett reklám.
Kezdem úgy érezni, hogy a pH! is a Discrovery Channel sorsára jut: populista, egyre több a reklám, egyre több a technológiát csak felületesen érintő népszerűséghajhász cikk, ellenben egyre kevesebb szakmai írás születik. Régen (2-3 éve) sokkal több szakcikk született, ami nem az egység sugarú júzereknek készült...
Dchard
-
FTeR
addikt
válasz
Grayraven #118 üzenetére
én már több olyan macbook-ot is láttam, amiknek letöredezett a borításuk. sok kopott notit láttam már, de olyat még nem amiből darabkák hiányoztak.
persze nem számítok reprezentatívnak, csak ha már a saját tapasztalatoknál tartottunk...btw, asus nagyon tud nyikorogni, meg akadozni még a pérmium kategóriában is, de kis lazítással lehet rajta segíteni.
-
Jadro
veterán
Nekem a Dell jön be legjobban. Nagyon eltalálták.
-
negyedes
addikt
na ez most fikazos es flames lesz
Dell, HP viszi a premet a macbook meg ronda. Igen fogtam mar lattam mar sot meg hasznaltam is(sajnos) akkor is szar(nekem).A szepseg meg relativ szvsz. Kihek ez kinek amaz.
-
simonzé
addikt
Hát azért ez elég otromba. Olyan mint egy Nike cipő 52-es méretben: a design ott van, de azért ekkorában már hülyén fest. A másik meg az az artuditu a billentyűzet mellett balra.
Nagyon érdekes, meg tényleg szuper gép, de ez itt egy szépségverseny, így itt nem nyerhet. Pedig már a processzora sem az a Mainstream intel... -
rebugra
aktív tag
A HP gépek a legszebbek főleg ez:
-
rebugra
aktív tag
szépek
-
rudi
nagyúr
Azért néha vedd ám le a szemellenzőt! Ha mondjuk a nagy amerikában körbejárnának és megkérdeznék úgy általában a népet, hogy milyen notit szeretnének, akkor a felvázolt cucc sokkal közelebb lenne az Airhez mint a Te gépedhez. Mert nagy általánosságban elég a 2 USB, nem kell se FW se monitorkimenet, se az az ezer dolog, amit még az Airnek fel szoktak róni.
DE! Te vagy én nem tartozunk a nagy általánosságba, ezért nekünk nem lesz Airünk, még második gépnek sem. Neked nem elég vastag, meg hiányzik róla egy rakat dolog, nekem meg fölös a 13,3" és hosszabb akkuidő kell stb.
DE! Ki kell tudnunk törni a mi kis én-világunkból és általánosságban nézni egy általános dolgot. Ha nem így teszünk, esetleg hülyének nézhetnek. Pölö nem tuti, hogy az a notebookgyártók szemében az a hómjúzer, akit Te hómjúzernek gondolsz.
-
M@trixfan
addikt
válasz
zsiga667 #100 üzenetére
Az nyomat bullshit szöveget aki először nekiáll bullshitezni, szerintem ne tedd
Ha egy sima szavazás ilyen reakciót vált ki akkor mi lenne ha egyszer megmutatnám a gépeimet élőben.... Rohanhatnék az atomóvóhelyre?
Tényleg nem értem miért kell ezt, miért nem lehet kicsit nyitottabban látni a világot?
A másik meg az, hogy miért kell előjönni ezzel a csóróság/fikázás vonallal? Itt konkrét termékekről esik szó és nem egymás anyagi lehetőségeit elemezzük. Nem áll szándékában ez senkinek sem. Érdemes lenne nem keverni az "elitista" és a "sznob", illetve a "praktikus" és "trendi" kifejezéseket. Minimális szintű antropometria ismerettel (én is csak egy félév erejéig hallgattam ergonómiát de sok mindenre rávilágított) nem bullshiteznéd az embert. Ráadásul széllel szemben csurgatni pont azokkal a szempontokkal szemben amikre kihegyezték az adott terméket...
Szólok, most jön a bullshit: Gitározom, videót szerkesztek, Matlabot és egyéb számításigényes cuccokat futtatok a mindennapos netezés, zenehallgatás, fotózás mellett. Teljesen komolyan gondolom, hogy a legjobb másodlagos gép az AIR. Majdnem egy komplett hangstúdiót vihetek magammal egy gitárokban az összes pluginnel és fényképeket is át tudom tölteni rá, miközben ugyanazt a rendszert használom mint a nagy gépen. Mindezt egy subnotin normális processzorral, de FW hiányában. Subnotira rántanál be DV anyagot (esetleg HD-t
), vagy megoldhatatlan az USB-s külső vinyó?
Písz, riszpekt meg minden, csak már megint a hülye sznob mekes magyarázza meg konkrétumokkal, hogy Európa drágábbik felén munkához ugyan miért fektetett mekbe már negyedik éve.
-
Grayraven
csendes tag
A szépség relatív, ez igaz, de a szépség nagyon nem minden. Nekem személy szerint a macek designja a szívemcsücske, annak ellenére hogy a köré szerveződött hypeot és életérzést nem nagyon szeretem. Viszont amivel nem lehet vitatkozni, az az összeszerelési és anyagminőség, valamint a szerkezetekbe tervezett toleranciák, illesztések száma, jellege. Van egy megjelenésekor magasan a felsőkategóriába pozicionált HP tabletem (két évre rá, bagóért vettem bontatlant) és az első megrökönyödésem az volt, hogy nyikorog, kopog, hajlik, és az alkatrészek elcsúsznak egymáson, nem is beszélve arról,hogy telerakták mindenféle kis nyílással, vájattal, amikbe minden beleragad, és képtelenség célszerszám nélkül tisztán tartani. Munkakörnyezetben akad macbook, pro, meg air is, mindegyiket tüzetesen átnyomogattam már érdeklődésből, és ezek a hiányosságok egyáltalán nem mondhatók el róluk.
Applet szidni nagyjából olyan divat, mint apple terméket birtokolni, de tény, hogy nem csak a formaterveikből kellene ihletet merítenie a többi gyártónak. -
bteebi
veterán
Egyáltalán nem szörnyű használni, sőt
. Szerintem kifejezetten kellemes. Szerintem tök "kellemes" a billentyűzete, amúgy semmi extra/kiemelkedő nincs benne, de (nagyjából) átlagosan jól felszerelt és jó minőségű, ráadásul szerintem elég jó áron. Az igaz, hogy az összes ujjlenyomat meglátszik rajta
, de ez kiválóan eltávolítható a laptophoz mellélkelt törlőkendővel, néhány másodperc alatt
.
Szerintem nagyon szép, és már csak elfogultságból is arra szavaztam
.
-
kariad
senior tag
Van itt választék már csak pénz kéne, de nagyon!!
-
LonGleY
veterán
Egy kérdésem viszont lenne... Melyik márkák mely szériájánál van numerikus billentyűzet rész, ahogy a hírben lehet látni a Toshiba képeknél? Mindenképp olyanra pályázom idén.
-
harkai
tag
Hali!
Én szivem szerint a dell studiora, hp dv2-re, macbookra és toshibára is szavaztam volna. -
LonGleY
veterán
Nekem is az a bajom, hogy ez nem cikk, csak szavazással figyelemfelkeltett reklám. A tesztek közé igazán kár berakni. A szavazással senki sehova nem jut előrébb, nem tud meg többet azon kívül, hogy mi a birkacsorda első tippje...
-
rudi
nagyúr
Mondom, hogy másodlagosan, a home-class dizányok "tesztelése" volt a célom. Az számomra is világos, hogy ma az E-s Latitude a legszebb laptop, ahhoz nem kell szavazás
Egyébként lehet, hogy csinálok majd üzleti notis fordulót is. Itt van nálam éppen egy Esprimo Mobile, és ugyanazok a dizájnelemek sokkal jobban mutatnak fekete-grafit kombinációban mint fekete-fehérben.
-
tob!as
tag
Akkor ezek szerint várható egy "Business class" noti szépségverseny is? Mert szerintem joggal vetették fel a Latitude E széria szépségét, hiába nem otthoni és drága
No de nem kötekszem, amúgy is ötletes ez a dolog. Szóval várom a végeredményét.
ui.: Csinálhatnátok legrondább notebook versenyt is. Csípőből tudnék jó pár versenyzőt
-
Borgi
aktív tag
hi
szépek széped de leginkább csak a Dell és a HP
üdv,
Borgi -
^Clown
addikt
Hajrá Dell Studio
-
v.tom
őstag
Szerintem ebben a mezőnyben a Dell és a MacBook volt a vezető. Aki szereti a kicsit giccsesebb látványt, annak bejövős lehet a csilivili Toshiba is. Ha lett volna mb air a tesztben, tuti az nyer. Egyenlőre szerintem ennél szebb mobil gép nem létezik. Bár a használhatósága nem éppen teljeskörű.
-
zsiga667
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #101 üzenetére
Jó, elárulom a titkot, nálam már akkor megbukott amikor nem terveztek rá pöcökegeret.
Sima MacBookkal nem is lenne problémám mindennapi gépként, nem is azt "fikázom".A legkisebb E sajnos szintén megbukott, azon sincs pöcökegér.
De legalább még egy darabig nem kell azon gondolkodnom hogy miből cserélem le a D430-at, a következő szériára meg csak visszarakják majd...
Alex91 : Szerintem ez nem pénz vagy igényesség kérdése, egyszerűen olyan dolgokat is beáldoztak a (egyébként szerintem felesleges) vékonyság érdekében ami miatt az én szükségleteimet nem tudná kielégíteni.
-
Alex91
félisten
válasz
zsiga667 #100 üzenetére
Nem vagy igenytelen, es lehet, hogy csoro se! Neked, meg masnak ez nem felel meg. Meg lehet, hogy meg is felelne, de akkor se nyom ki az ember ennyi penzt erte meg ha meg is engedheti maganak!
Es azert mert valami nem a te igenyidet probalja megcelozni, kielegiteni, vagy nem a te penztarcadnak keszult, azert nem kell lehuzni! A piac eldonti, hogy megmarad vagy nem...
-
Alvin_ti4200
félisten
Kész szerencse, hogy én nem éreztem ilyet, amikor mindkettő volt
Azt tudom csak mondani, hogy ha az Air nem is, a sima MacBook simán befogható mindennapos munkára (bár én az Air-rel tettem ugyanezt az utóbbi két hétebn). A Latitude E széria ettől függetlenül szerintem is nagyon szép
Két modelljét már teszteltem is, sajnos a legkisebb még nem járt nálam
-
zsiga667
addikt
Persze, értem én, nekem se elsődleges gép a subnotim, ez világos. Ettől függetlenül az Air korlátaival én nem tudnék együttélni, még úgy se ha otthon várna az asztalon egy iMac.
Egyébként meg de, az USA-ban ugyanúgy gond több gépet tartani mint itthon, nagyon sok emberrel beszéltem odakint a nyáron, egyáltalán nem jellemző hogy valakinek egynél több gépe legyen, az átlagemberek 90%-a vesz egy darab 15-17" körüli notebookot és kész, se kisebb gép mindennapi cipelésre (nincs rá szükség, mindenki kocsival jár mindenhová, a parkolóból becipelni meg nem akkora tragédia egy 4 kilós gépet se) se nagy asztali a kényelemért. -
zsiga667
addikt
Az hogy home-user nem vesz business class gépet ugyanolyan sztereotípia mint hogy Macet csak sznobok meg buzik vesznek, nyugodtan elfért volna a listában az a Latitude E széria is, máris nem lenne sehol a MacBook. Igényes, pénzes otthoni felhasználó mért ne vehetne minőségi, jól összerakott, korrekt garanciás gépet? Macet se az vesz akinek van 100k-ja egy teszkós notira.
(#89) M@trixfan : A vékonyság (legalábbis az a vékonyság amit az Air képvisel) minden csak nem ergonómikus. Már a kis Dellem is kényelmetlenül vékony kinyitva, pedig jelentősen vastagabb mint az Air. És ki beszél itt 8-10" képernyőkről? Az enyém 12,1", ami bőven használható (viszont kisebb mint az Air, tehát jobb
). Ja és van rajta elég USB, meg firewire, meg normális monitorkimenet (Vagy az átalakítót is viszed magaddal az A4-es mappádban? Pedig az úgy már nem trendy...
), meg még sokminden értelmes dolog, ami az Airből kimaradt, mert teljesen feleslegesen a vékonyságot erőltette az Apple. Meg is lett az eredménye, csináltak egy drága, trendy, viszont nagyon komoly korlátozásokkal használható gépet...
-
rudi
nagyúr
Kétségtelen, hogy nálunk - még - elég sznob dolognak számít a Mac, de a helyzet távolról sem olyan vészes mint pár éve volt. Lassan majd eljutunk arra a szintre, hogy a Mac júzerek jelentős része nem fogja állandóan azt kiabáni, hogy IMÁDOM A MEKEMET a többiek meg nem fogják élből sznobozni őket, amint meglátják a hónuk alatt a full fém mappát. Szóval érnünk kell még egy kicsit
-
rudi
nagyúr
Az a nagy helyzet, hogy az összes lényegesebb gyártó otthonra szánt formatervét betettük a választásba, szóval bármennyire neked nem tetszik - ez szíved joga - most nagyjából a felsorolt notebookok határozzák meg a trendet a home userek világában. OK, ott az üzleti ThinkPadek, Latitude-ok, Lifebookok és többiek, de őket a gyártók sem a "népnek" szánják. Egyébként Neked melyik aktuális notebookdesign tetszik?
-
proci985
MODERÁTOR
jah, a Dell szép. bár nekem a mániám a funkció >> szépség. viszont figyelembe véve, hogy egyiket se ismerem... ismerve magamat akár még rózsaszín hellokitty mintás hardvert is vennék, ha specifikációk és ár/érték alapján az lenne a legjobb.
egyébként meg q9300 58k? anyámborogass...
-
Egzee
őstag
persze, hogy a sok kuka iSheep számára az az ocsmány macbook vezet! Miért? Mert ebben a listában sok választásuk nincsen! Nem nagyon kellett megmozdítaniuk egy agysejtjüket sem, hogy döntsenek...
-
-
M@trixfan
addikt
Csakis a vékonyság és a súly számít, pont a többi paraméter lényegtelen. Ezek mind-mind ergonómiai eredetű dolgok a használati szokásokból megfigyelve. Van egy rendes kijelzős géped ami 1.36 kg-ot nyom és egy A4 mappában elfér az iratok mellett. Könnyen felnyalábolod egy kézzel a jegyzeteiddel, stb... Ezt már egy tömzsi 2-3 cm vastag gépről nem mondhatod el és ráadásul bohóckodhatsz 8"-10" képátlón ami munkára alkalmatlan.
-
DraXoN
addikt
Nekem leginkább a Dell és a Lenovo designjai tetszenek... (anno a Toshiba is tetszett, de egyszer láttam élőben és hát..
.. képeken viszont szép)
Nyitottan a Dell tetszik nagyjából a legjobban, szorosan mögötte a Lenovo, de becsukva a Dell egyáltalán nem tetszik formára... a Lenovo viszont nekem akkor is tetszik, így a Lenovo táborát erősítettem megMod: Jöhetne már egy Phenom2 teszt
-
Prof01
veterán
válasz
WonderCSabo #49 üzenetére
Nem hiszem, elég sokan dicsérik. Amúgy meg tehetsz windows-t a Mac-re is.
-
Prof01
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #78 üzenetére
Az Air egyébként mivel jobb, mint a sima MacBook? Mert azt értem, hogy egy subnotebook azért kicsi, hogy hordozhatóbb legyen, de egy vékony notinak mi értelme?
-
rudi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #78 üzenetére
Használtál már dv2-t?
-
rudi
nagyúr
Sokat filóztam, hogy legyen-e Vaio vagy sem. Végül azért hagytam ki, mert eléggé MacBookos a stílusuk, és arra számítottam, hogy a MacBook legalább 30%-ot fog szerezni. Szóval, ha beteszek még egy hasonlót, akkor nagyon torzítják majd az eredményt ezek így ketten. Ugyanis nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a kommersz dizányok közül nagy általánosságban melyik jön be a népnek. Azt sejtettem, hogy az XPS, MacBook és dv2 elöl lesz, de a Toshiba például nagy meglepetés számomra, és az Acertől sem vártam ilyen jó pozíciót, az IdeaPadok meg élőben sokkal ütősebbek - szerintem.
-
Jhonny06
veterán
MacBook, egyértelmű..
-
rudi
nagyúr
Több mint 1500 szavazat után nekem az a tanulság, hogy nagyon sokat számítanak a jó PR fotók. Találkoztam élőben szinte minden modellel, de elmondhatom, hogy élőben a jelenleg utolsó helyezett Asus F8 és a Satellite dizájn között nem túl nagy eltérés van. Mind a kettő fényes, textúrátl, kicsit husi, kicsit kerek.
Ennél még lényegesebb tanulásg, hogy szeretitek a szavazást, szóval igyekszem minél gyakrabban kitalálni valamit. Gondolom, netbookszépségversenyt nem akartok
-
Alvin_ti4200
félisten
egyértelműen MacBook (használtam jópár napig a többi tesztben szereplő notival egyetemben), de ha lett volna Air, akkor mint boldog tulajdonos biztos arra szavazok
-
bOtX
aktív tag
Acer Gemstone
-
viszta99
tag
Jó ez a cikk,szerintem Macbook
-
TK36
aktív tag
Szép kis cikk.
Az a Wi-Fi-s rádió jól néz ki, bár az ára még jó magas. Tudtommal ehhez hasonló rádiók elég gyorsan megeszik az elemeket (ha úgy használja az ember). Sokkal tovább bírják a "normál" rádiók elemmel.
Szépen lementek a Phenom II árai. Csak így tovább! Remélem nyárra a DDR3-as memóriák árai is megfizethetőek lesznek a halandóknak.
-
golyani
őstag
nekem tetszenek a HP-k
-
Jenci
csendes tag
Macbook egyértelműen, főleg ebből a mezőnyből. Egyébként azok a toshibák képen jól néznek ki, de élőben annyira hitványak hogy csak na...
-
tothbe
addikt
Nekem az F8Sv ASUS a legszebb, azért is vettem anno azt egy éve, mert a kiválasztottak közül már más nem nagyon tudott dönteni csak a dizájn és abban igencsak ott van ez a cucc. Csak minden cikkben a fényes dolgot emelik ki, pedig nem is az a lényege, hanem a bordázott(erezett) minta, amit nagyon eltaláltak és a fekete-ezüst aránya, ami szintén nagyon egyedivé teszi és jól néz ki. Persze ez képekröl igen vacakul látszik, a ph-s cikkekben is elég vacak képek vannak a sajtófotókon túl, tehát ezt élöben kell megnézni.
Nem véletlen, hogy szépségversenyt is csak élőben lehet igazán tartani, fotók alapján a végeredmény az lesz, amit a fotós és a sminkes kitalál, de élőben több apróság is kijön, és itt nem a világbékére gondolok. -
truptik
csendes tag
A vita kedvéért, MSI! Tetszik!
-
domi007
őstag
Az első három sorrendje szerintem abszolút reális: ezek a legszebbek!
DOMy
-
palbence
tag
az a sony nekem is tetszik, de egyébként egyértelműen MacBook. nekem nagyon bejön az apple-minimáldesign. mondjuk lehet, h elfogult vagyok, hiszen iMacem van.
-
rekid
addikt
Miert csak a Csillivilli laptopok versenyeznek? utalom a csilllogos kilometerekrol lathato laptopdesignokat... Szerintem egy pl hp 8510p 8710p sokkal sokkal szebb mint akarmelyik design....
-
xedos
addikt
És igen... a SONY-kat kihagyni nagy hiba volt!!!!!
Szememben egy szinten van az APPLE-vel.Amúgy meg a szépség relatív...
-
Dé
aktív tag
nemtudom eldönteni hogy melyik a legszebb mivel majdnem mind az , de mostanában nagyon megfogott az ÚJ Amilo dizájnja.
-
stifi
senior tag
bár a notebookok szépsége teljesen szubjektív, azért a toshiba jelenlegi ~18 százaléka számomra elég meglepő.. nem tudom, akik szavaztak rá, azok látták-e élőben is, mert a fotókon tényleg nem csúnya, de élőben szerintem meglepően más... és nem az előnyére
a dell studio 1535 pedig, amiből ugye lesz az xps, pont fordítva, fotókon gyengébb mint élőben, az összes versenyző közül szerintem az acer az egyetlen, aki a képen is baromi jól néz ki, és élőben is
a fusit is jól tudják fotózni, pedig élőben egész más, az új apple élőben sokkal szebb, a pavilion is szebb mint a képeken, az asus igazából olyan asus-os, én nem látok bennük extrát, az msi hátlapja nagyon el van találva, teljesen olyan mint egy autó motorházteteje, a fényezése is zománcra hajaz, noha a képeken elég bénának tűnik
kiváncsi vagyok pár nap múlva hogy fog kinézni a tabella -
littlelion21
addikt
Nem semmik az Acer-ek...de hogy Macbook-on mit esznek annyira, nem értem...
-
MLaca
őstag
target="_blank" ... csak úgy.
-
xedos
addikt
Hát ez nehéz érdés!
Szóval alapból a MAC-re szavazok, ugyanakkor a Dell studio és XPS sorozat is nagyon bejön -sőt a Lenovo Ideapad egyszerűen gyönyörű!!!
Nézzétek meg a szellőző rácsát...
[link]
De az OS miatt maradok a MAC-nél...
Bármelyik MAC gép elüt az átlagtól! Éppen most cseréltem el egy macbookot egy mac minire! Hát az a gép fantasztikus! Kapott egy jó kis HTPC felületet és ment a TV alá!Tényleg: láttátok képeken az új 10"-os HP netbookokat?
Azok is szebbek az átlagnál! -
Metalfan
senior tag
Szerintem majdnem mindegyik noti ronda, vagy legalábbis nem szép... az almás géppel nincs bajom, csak elfogult vagyok, és nem rá szavaztam
Pavilion valahogy sokkal jobban tetszett, élőben is szépen néz ki, szívesen használnék egy HP-t. Amúgy meg a mostani notim is tetszik, még az új dizájn előtti korszakból van, nagyon egyszerű és minimalista kinézete van, de nekem tetszik
-
Csigger
őstag
én is toltam egy szavazatot a harapott almára!
(lehet kicsit elfogult vagyok, de nekem ezek a letisztult formák sokkal jobban bejönnek)
bár nekem azér még a HP is nagyon bejövős dizájnra!
Acer nem jön be, és bár Asus notim van ez az F8-as dizájn nekem nem bejövős, sokkal inkább F3, Dell-t nem is értem, lehet hogy baromi jó márka és izmos, f@szán összerakott, de ízlésficamosok a dizájnerek! FuSi meg dizájnra szép, csak mint tudjuk széthullik!
Lenovo átlagos, semmi xtra!viszont amit nem értek, hogy miért ez az MSI került be! szerintem dizájnra (márpedig most az a lényeg) a Wind széria eléggé bejövős! annak is sallangmentes, szép dizájnja van! nyomnék arra egy szavit az tuti!
-
Solten
őstag
Acer notik a legszebbek szvsz...
-
Solten
őstag
Vezet a mekbúk, ennyi ízlésficamost...
-
sanzi89
addikt
Kinézetre egyénretlműen DELL, FuSi-t már a híre miatt sem vennék, mindegy mennyibe kerül.
-
oPalRx7
aktív tag
én a FuSi-t szavazom, mert mégiscsak ott az a külső VGA-s doboz, ami szebbé teszi az összhatást
-
WD40
aktív tag
Alig bírtam dönteni a FuSi és a Toshiba között... Amilo nagyon tetszik
-
ezek közül az apple, de csak mert az összes többi parasztvakítósos fényes szar (a külsőt tekintve, a belső meg az ár/érték arány még lehet fasza)(az apple gépek meg szerintem igényesen parasztvakítanak, ha lehet ilyet mondani
de ha csak a külsőt nézzük, akkor pont bekerülhettek volna üzleti modellek is, mert pont arról volt szó, hogy nem az áruk, nem a hardver bennük, és nem a felhasználási cél számít. Ha csak a külsőt nézzük, akkor is a listából - az apple gépeket kivéve - bármelyiket hátrébb raknám, mint a hp/lenovo/dell üzleti modellek bármelyike. Uff -
M@trixfan
addikt
Unibody MacBook háttér világított billentyűzettel, no brainer. Illesztettség, anyagfelhasználás, letisztultság fantasztikus. Van egy a családban, egy nagy hibája van sajnos: nem az enyém
-
Szerintem DELL Studio XPS szerintem
Az Apple-t is elfogadnám -
Tikakukac
titán
Toshiba eléggé bejövős bár fogdosás után még sokkal rosszabb mint a DV5-ösöm, pedig már erre is nagyon oda kell figyelni, nehogy meghaljon az ujjlenyomatok között. A Pavilion sorozat is eléggé exkluzív megjelenésű akiket eddig kérdeztem mindenkinek bejött és még így is eléggé használható a hétköznapokban.
-
DarkByte
addikt
Nekem a Dell Studio és az Acer Gemstone Blue tetszik a leginkább. Mögöttük végez a Toshiba ami megint csak szép bár nekem ez a csíkos mintás (már-már industrial), billentyűzet előtti "könyéktámasz" ront az összképen.
Fehér színű dolgok - akár csak ha részben olyanok is - nem jönnek be, úgyhogy sajnos az almás dolgok többsége kihúzható.Akkor már inkább szürke, vagy ezüst (bár az ASUS notik billentyűzet körüli fényes szürkéje sem jön be).
Úgy látom kicsit elüt az ízlésem a többiekétől ami persze nem baj.
Az a WiFi -s rádió pedig tök jó, csak mondjuk árban lehetne a hatoda.
.mf: mert mondjuk a szavazásnál is arra kértek hogy a külsőt osztályozzuk?
-
Prof01
veterán
válasz
WonderCSabo #20 üzenetére
Engem inkább csak az utóbbi zavar. Szívesen kipróbálnám a Mac OS-t
-
.mf
veterán
1.) Ide most csak ronda notikat neveztek?
Mindegyik gyártótól láttam már az itt bemutatottnál sokkal szebb darabokat.
Valamint ilyen erővel a Sonyt is feltehettétek volna a listára2.) Jól látom, hogy már nem is a teljesítményen, hardveren, felhasznált anyagok és összeszerelés minőségén, egyéb különleges tulajdonságokon vitatkoztok, hanem azon, hogy milyen színű és hogyan néz ki?
Buzik-e vagytok? -
luw2win
őstag
Sony viao miért nem volt benne
.
Pedig azok csodaszépek.
Amugy toshiba.
macbooksucks
-
Mazsika
őstag
egyértelmü macbook nagyn szép kis gépek! aztán nekem is is az xps, de az új acer gép se rossz!
-
parandroid
félisten
Épp ezt akartam írni: végre votebox!
Kár, hogy egy olyan szavazással jelenik meg, amiben nem vagyok hajlandó részt venni. Ha azt kérdeznétek, hogy melyik noti a legkevésbé gáz, akkor ok, de így...
Még szerencse, hogy amúgy tudom, hogy Rudi ízlése laptopok terén full megegyezik az enyémmel.
p
-
marcias
őstag
A DELL a HP és az Apple között vaciláltam, végül a DELL lett. Szerintem nagyon kellemes design-t kapott, kár, hogy több kerül, mint az Apple.
Sajnos a Toshiba, Asus, Acer, MSI nekem nem tud bejönni, a vásári csilli-villi berakásaival, mini-tipi-tapi felületekkel, kis StarTrek kezelőkkel, ami az újdonság varázsának elmúlásával csak idegesítőnek tartanék.[kórusszerűen:] Phenom! Phenom! Phenom! Phenom! ....
-
azbest
félisten
A notebookok alját is érdemes lett volna megmutatni... még a legcsicsásabb dizájn mellett is képesek teljesen elhanyagolni és igénytelenre megcsinálni.
Persze, persze... a gép alja nem látszik legtöbbször... kivéve, ha összecsukva odébb viszi az ember...
-
KRi2
aktív tag
A szavazás rendszer elég hiánypótló a pH-n. Örömmel látom a felbukkanását.
Sztem pejvaszép eredményeket tudhatnánk meg a magyar fogyaztókról. Sztem az emberek zöme szivesen szavazna. -
cizoe
őstag
válasz
WonderCSabo #20 üzenetére
Majd ha elavul, letesztelik nosztaligából.
-
Dottore
addikt
A Thinkpad. Elfelejtettétek. Ez ostoba hiba volt.
Nem kellett volna kihagyni. Lehet sok embernek nem tetszik, de markáns formavilágával van annyira meghatározó mint pl. egy Macbook. Nem véletlen szerepel a New Yorki Modern Művészetek Múzeumának állandó kiállításában.
-
BloodRay
veterán
Dell Studio XPS a legszebb szerintem.
Toshibát valami szörnyű lehet használni. Bár bűnügyi laborosoknak egy megvalósult álom.Csak belehempergetik a gyanusítottakat...
-
Morden24
nagyúr
Dell XPS teljesen egyértelműen
Ment is a szavazat. Erre csak harmadik? Nemá...
-
Ijk
nagyúr
Személy szerint nekem leginkább az apple tetszik. Mondjuk jobban örülnék egy ugyanilyen kivitelezésű, 13" 4:3 LED IPS panelos matt kijelzővel szereltnek. Ja és persze windows 7-el
-
MTbc
senior tag
Ilyen gyári képekkel nem sokat ér a verseny inkább "élő" képekkel kéne.
-
evone
őstag
válasz
#95590400 #15 üzenetére
en szerintem azokat se baltaval faragjak ki. hanem arra tervezik hogy 1 ev utan se essen szet. dehat kinek mi. 300ert egy gep amin elkopik 1 ev utan a festek, a kijelzo tukorozodik, csak magadat latod benne fenyes nappal. vagy 300ert egy olyan ami 3-4 ev utan is gep marad es meg a kijlezoje is matt, meg van normalis szerviz hozza itthon is. dehat sokaknak csak "jáááj erinto gombos multimedia gombok!! kőőlll"
-
evone
őstag
Hat en jot rohogtem. Notebook szepsegverseny, es akkor a legrondabb notik a vilagon.
))
-
simonzé
addikt
Fura hogy a Toshiba vezet pontosan 19%-kal. Aki az eredeti céljára használja a laptopot az jól tudja hogy a fényvisszaverő kijelző ablak mellett, vagy szabadtérben egyszerűen használhatatlan. Ráadásul ennek mindene fényes, így minden egyes ujjlenyomat látszani fog rajta. Szóval szép, de ha hozzáérsz akkor egyből koszos lesz.
Így jobban belegondolva ha figyelmen kívül hagyjuk a tényeket, és csak a szépséget nézzük akkor tényleg nem rossz.Nagyon hiányolom a listából a Macbook Airt. Nem különösebben szeretem a Mac-eket, de ma AZ a legszebb laptop.
-
Kom-ancs
tag
Az a wifi-s rádió nagyon klafa,de az ára...
.Notebook-ok közül a Toshiba a nyerő szvsz.
-
Sandormaster
aktív tag
Nekem a HP notija jön be legjobban, van egyfajta elegáns megjelenése
mod: phenom II teszt?! hol, merre, mikor?!
-
cizoe
őstag
Azért nem éppen 67k a 940es Phenom.. 60 körül mozog mindenhol ahol kapni lehet.
-
dabadab
titán
Thinkpad miert nincs a listaban?
-
Typhoon47
senior tag
egyértelműen MacBook
-
Stiky
senior tag
Jelen pillanatban az Alma vezet. Nem is tudom, szerintem olyan semmilyen.
Nálam a Dell meg a Pavilion az ami bejön. Előbbi kapta a voksot.+1 a "Hol késlekedik a Phenom II teszt?" -nek. Remélem valami brutál terjedelmű cikk lesz belőle.
-
gtasystem
őstag
én dellre szavaztam mert elfogult vagyok az xps szériával kapcsolatban..de lehetne mazsolázni közűlük az tény..
-
rootkiller
őstag
TosHIBA. Tök csúnya, hogy akkorával rááá van a hiba szó írva arra a gépre. A Macbook a legletisztultabb számomra, fedlapján az elegáns almával. És haver 17"es pavilionja sokkal jobban bejön.
-
almaspece
tag
aki már fogott egy macbook-t a kezében, utána rá se tud nézni a többire, designban verhetetlen
-
Skizz
addikt
Satellite A300
-
cannibal
senior tag
Phenom II tesztet a népnek
Amúgy jó cikk, csak már kicsit uncsik a notebook-ok. Meg azt nem értem a kis fusi netbook-ot miért kellett 1,8" vinyóval szerelni
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged