- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Next Win ®
tag
válasz
FoxiestFox #2599 üzenetére
Akkor ugyanúgy, mint rég hozzá kell adni egy könyvjelzőt és akkor onnan letölthetem, vagy órákig kell vele babrálni amire sikerül rárakni ?
-
válasz
Next Win ® #2598 üzenetére
CSSU
Nekem még nincs pénzem megcsináltatni az enyémet, csak nézegetem a polcon.. néha magammal viszem... beszélek hozzá meg minden....
-
Next Win ®
tag
válasz
quailstorm #2597 üzenetére
Értem, erősen gondolkozom rajta megint. Fél hivatalosan mit takar ?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Next Win ® #2596 üzenetére
Hivatalos 2011-ben, félhivatalos meg ebben a hónapban.
-
Next Win ®
tag
Sziasztok! Mikor jött ki utóljára frissítés erre a csodafonra ?
-
-
-
tjokai
senior tag
A nokiaprogramok.hu oldalon kivűl honnan lehet még leszedni appokat/alkalmazásokat N900-ra ingyen? Gondolom nem csak ilyen kevés app van N900-ra, amennyi csak a nokiaprogramok.hu-n van
-
-
fere750
csendes tag
válasz
FoxiestFox #2589 üzenetére
Nemigen akar működni, még hálozati kapcsolattal sem.
-
-
fere750
csendes tag
Valaki erre? [link]
-
tjokai
senior tag
válasz
quailstorm #2586 üzenetére
Akkor szerintem segitettetek is eldönteni h cseréljek készüléket vagy sem
Köszi a segitséget mindenkinek
-
quailstorm
nagyúr
Sajnos kevés rá. Kompromisszumokat kell kötni. A MicroB, Opera mobile páros szinte mindenre jó, a 10.2-es Flash-el. Egyébként meg nagyon sokat kell szenvedni a telóval hogy felvegye a versenyt. Attól függ mire van szükséged. De az említett két telefon biztosan gyorsabban netezik.
-
tjokai
senior tag
válasz
FoxiestFox #2584 üzenetére
De, biztosan zavarna ha akadna
Hát nem tudom, régóta akarok megint egy N900-at, ezelőtt majdnem 2évvel már volt, akkoriban nagyon jó készülék volt, imádtam. Azóta már volt SE ARC és Samsung Omnia7 telóm, félek h megbánnám a cserét, mára már lehet h kevés lenne a laggolásmentes netre az N900
-
Teljesen integrálható a rendszerbe a FB chat, GTalk, MSN, Skype, és még egy tucatnyi IM szolgáltató, bármiféle böngészőnyitogatás nélkül online tudsz lenni mindegyiken.
A teljes asztali Facebook oldal már sok a hardvernek, nagyon sok memóriát zabál, de természetesen használható, ha nem zavar, hogy nem valami gyors. -
tjokai
senior tag
válasz
Next Win ® #2582 üzenetére
Értem, rendben. Köszönöm a választ
-
tjokai
senior tag
Hali
N900-ra telepithető facebook chat alkalmazás? Vagy ha a böngészőn belül nyitom meg a facebookot, ugyanúgy lehet chatelni mint PC-n? -
fere750
csendes tag
Sziasztok van valaki közületek aki n900-as telómra navigációt telepítene?Én Békáson vagyok ezért a III.-ker-Szentendre-leányfalu útvonal volna jó.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
arcsibo #2577 üzenetére
Van, én újrapartícionáltam már, ez látható is a logoutos cikkemben. Gparted ubuntun, vagy live cd-n. Meg egy kis ész kell hozzá. Fel kell rakni a backupmenüt, azt bootolni, aztán meg USB-n partícionálsz. Az értékeket rádbízom, nekem 9,5GB-ra van a home, a többi a mydocs. Tudod shrink fat32, expand ext3. KB ennyi. A cucc végén az üres 64MB-ot hagyd békén ha viszont szeretnéd látni az adataidat, és nem akarsz flashelni.
-
arcsibo
csendes tag
(dupla vagy semmi)
milyen kernelek vannak? meg mi a különbség közöttük (ha több van)?
linux használó vagyok... de a moddingolt kernelekhez nem konyítok ^^ -
arcsibo
csendes tag
Szervusztok, az lenne a kérdésem, hogy van értelme újraparticionálni az n900-at?
Szemezgettem vele.. igazándiból egyszer volt hogy kicsit megszaladtam. -
válasz
quailstorm #2575 üzenetére
Zsír. Ez is a szép az N900-ban..
-
quailstorm
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2574 üzenetére
1 azaz EGY ember csinálja az operát, és a 11.5-nél bejelentette hogy abbahagyja mert régi a libgcc (stb), és nem éri meg megcsinálni. Én lepődtem meg ezek után a legjobban hogy jelez az appman, 12.1.
Neki köszönjed.
A csávó az operát csinálja, ott dolgozik, és van N900-a meg N9-e. -
válasz
quailstorm #2572 üzenetére
Amúgy kedves tőlük, hogy a holt rendszerekre is van még support.
Én már az előző frissítésnél is meglepődtem. -
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2572 üzenetére
Holnap teszt
-
quailstorm
nagyúr
Opera 12.1 a maemo.org/fremantle repóban!
-
hito
nagyúr
válasz
FlDutchman #2567 üzenetére
Ha ez megnyugtat nekem N900-al még életemben nem sikerült megosztani a mobilnetet semmilyen alkalmazással. Szerintem erre tökéletesen alkalmatlan. Még régen próbálkoztam vele. Minden fenn volt amit írt a működéshez és nem ment. Azért nem is törődtem vele, mert akksi szerintem bírna vele egy órát kb.
-
FlDutchman
tag
válasz
FoxiestFox #2566 üzenetére
Én is ettől tartok.
Most nézem a JoikuSpotot, úgy néz ki az se fog menni. A program ugyan elindul, de megosztásnál megakad az első lépésnél (open internet connection) az ötből.
Kellemetlen. -
válasz
FlDutchman #2564 üzenetére
a better camerához valami másik mágia is kell, és akkor sem lesz 100%-os, ugyanis ő csak a gyári kernelt szereti igazán.
-
hito
nagyúr
válasz
FlDutchman #2564 üzenetére
Teljesen igazad van, egyetértek. Viszont megerősíteni nem a csatit nem lehet, mert a gari onnantól kezdve bukó. Úgyhogy marad a fohász.
FlDutchman: Pont ugyanez volt a problémám. Nekem ezen csak a teljes újraflash segített, de az maradéktalanul.
-
FlDutchman
tag
válasz
FoxiestFox #2563 üzenetére
Zseni vagy! Majdnem 100 szazalekos a megoldas, most az "a better camera" irja ki minden inditasnal, hogy you need to restart to finish the installation.. Erre nincs valami varazsiged?
-
válasz
FlDutchman #2562 üzenetére
apt-get install --reinstall fcam-drivers
szerk: rootban legyél
-
FlDutchman
tag
itt az elso problemam a thumb2vel: gyakorlatilag nincs kameram. Se gyari szoftverrel, se fcamera, se a better camea (utobbi program el sem indul). Fekete kepet mutat, exponalogombra a gyari szoftver eltunteti a feliratokat, de nem old ki, nem rogzit kepet. Videot sem...
Tipp valaki? -
-
hito
nagyúr
válasz
FlDutchman #2558 üzenetére
"vagy csak garanciálisan nem fedezett a csere?" Nem nagyon értem, hogy ez alatt mire gondolsz. Nincs már szerviz supportja a készüléknek, se alaplap, se cseredarab, semmi.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2556 üzenetére
A Te helyzetetben ezt nagyon megértem
Ja, nemsokára küldök privit elérhetőséggel, mert nem találkoztam a héten a sráccal, jobb lesz ha Ti beszélitek meg a dolgot.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2554 üzenetére
Penteken elvittem a nokia-ba az N900-at garijeggyel egyutt es megerositettek, hogy 2014.08.06-ig gyari garis a keszulekem
Asszem ez az orszag legertekesebb N900-a
Ha beszarna, cserelni mar nem tudjak, alaplapot sem, viszont addig a gari lejartaig tipusazonos (ami most az N9) keszulekre kell cserelniuk. Tehat ha mondjuk leszakad az USB csati a laprol (amire 100% eselyem van), akkor kapok egy uj N9-et. Ez egy aranybanya
-
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2552 üzenetére
Na jó, engedek a nyomásnak. Ezen szerint CSSU kernel nem egyenlő power51 kernel.
-
törölt tag
Volt mostanában valami komolyabb update? Az üzemidőm jelentősen megnőtt. Most nem ritka a 2 ismétlem a 2 nap
! Sajnos mostanában nem volt időm nagyon vele foglalkozni de párszor rányomtam, hogy frissítsen amit csak tud
-
FlDutchman
tag
Hozattam magamnak egy ilyet: [link]
Ez jelenleg a battery test szerint a legjobb aksi, ami standard méretű
Már nagyon várom, hogy mit tapasztalok vele!Az új aksihoz most már tényleg felteszem a thumb2-t!
-
Videó is van róla.
De azóta sem hallani hírét, hogy folytatódott volna a dolog. Bár nem is nagyon néztem utána.
Pedig szerintem marha jó a GUI, érdemes lett volna továbbgondolni tablet-szinten (telefonra az N9-nél elérte a tökéletességet szerintem). -
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2545 üzenetére
A nép nevében beszéltél úgy érzem.
Egyébként valami őrült elkezdte portolni, asszem valami tabletféleségre. Ne kérdezzétek ki és mire, én is csak félfüllel olvastam, hallottam.
-
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2543 üzenetére
Ez a háziállatod? Mi a neve?
Azért az UMPC-k védelmében megjegyezném, hogy az x86 nyújtotta szabadság és korlátok nélküli élet nem pótolható egy ARM-es eszközzel sem.
De az kétségtelen, hogy a valaha gyártott legkompaktabb mobileszközök egyike az N900. A mai napig le tud nyűgözni. Mobiltelefon fronton nincs párja, még meg se közeliti semmi, köszönhető a maemo5-nek.
Csak portolnák már valami naprakészebb hardverrel ellátott QWERTY-s eszközreÁlom mobil az N900 helyére: két magos Exynos CPU, Mali400-as gyorsitó, 1GB ram, 4.3"-os kapacitiv AMOLED panel, QWERTY, HDMI, stb...és akkor még nem is voltam nagyravágyó szerintem. Nem négymagos procit mondtam pl
-
quailstorm
nagyúr
Amivel az N900 többet tud nyújtani mint egy UMPC: [link]
A videofelvétel+lejátszás ha nem is világszínvonal, de elég korrekt. Azért a 35k HUF-ért igencsak kompakt számítógépet tudtam venni, telefon, távirányító, és multimédiás központ funkciókkal. Sokszorosan megérte. -
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2539 üzenetére
Felét...mit felét!? 1/10-ét nem értem
Pedig nagyon érdekesen néz ki.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2538 üzenetére
Huhh...azt inkább hagyjuk. Totál átlag userek vannak ott sajnos. A szakmai dolgok netovábbja, ha valaki áruházról kívül tud telepíteni.
Nem egy geek közösség sajnos.
-
quailstorm
nagyúr
-
-
hito
nagyúr
Nem tudjátok véletlenül, hogy milyen eséllyel lehet telepíteni N9-re N900 alkalmazásokat? Teljesen esélytelen, vagy van olyan amit lehet, van amit nem, esetleg létezik valami konvertáló ami N900-as deb telepítőt képes N9-re alkalmazhatóvá tenni? Vagy totálisan átjárhatatlan a két platform?
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2535 üzenetére
A legjobbakat, szoritok!
-
Holnap viszem be ezt a gyönyörűséget, hogy forrasszák meg...
az eredeti talpacskák sem szakadtak fel a nyákról, tehát úgy nézem, onnan is simán ki lehet vezetni a drótokat, és a csati sem károsodott, így rá köthető vissza...
Csak hát pici alkatrészek, szóval szerszám kérdése.
Aztán epoxival rögzítem, ha sikerül a forrasztás.Drukkoljatok vazze, én már ideges vagyok
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2533 üzenetére
Van még mit tanulnom
Most béke van, jó a rendszer egyelőre. Thumb2 és a fontosabb dolgok fenn vannak, lehet, hogy mentek egyet backup menüvel, de az se mindig szokott jó lenni. Legutolsó mentésem kb. 55 hibaüzenettel ment fel szűz rendszerre. Nem is volt benne köszönet.
-
quailstorm
nagyúr
Nekem a sima kernel power51-en van fenn a cucc. Az ikonosat leírtam privátban anno, ha nem rácsos, akkor thumb2 alatt bootloop... A CSSU kernel a testing-ben van, a Thumb2-höz direkt írják hogy CSAK power51. De a CSSU testinget is anno power51-gyel nyomtam. Igen kétszer frissít a thumb2, de manuálisan egyet indítasz, ezért nem értettem.
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2531 üzenetére
Naugyeakkorugyebár
-
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2529 üzenetére
Nekem először mindig a thumb-ot tette fel, utána jelzett megint frissitést és rakta fel a thumb2-t. Komolyan. Thumb-ot 2x frissitett.
Én meg azt nem tudom, hogy ez mi: snap icons to grid. Egyébként a thumb2 nem tartalmazza véletlenül az 51-es kernelt?
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2527 üzenetére
Megnéztem, túl angol
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2525 üzenetére
Hát nekem se az ölembe pottyant
CSSU Thumb2-höz először a CSSU update, majd a sima thumb kell? Nem lehet egyből ezt feltenni? Másfél órát spórolhatnék
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2523 üzenetére
Azt én se birnám, de Acer Iconia W500-amon egyszerűen álom. A valaha volt legjobb windows rendszer olyan kényelmi funkciókkal amit eddig csak androidon tapasztaltam (két ujjas nagyitás, kinetikus görgetés böngészőben, hatalmas virtuális billentyű...mondjuk van hozzá gyári bill dokkolóm is, de akkor is jó).
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2521 üzenetére
En nem torodtem vele, utana se olvastam. Vettem egy nagy levegot es flasheltem. Arra figyeltem nagyon, hogy a driverek rendben fenn legyenek es mindent rendszergazdakent csinaljak. Egyebkent win8 ebbol a szempontbol 100x jobb mint a 7. Mult heten leteglaztam egy Optimus 3D-t win7 alatt, de olyan szinten, hogy recovery-m se volt. Ment az izzadas es az ima 1napig, nem sikerult eletre keltenem win7 alatt. Probakeppen win8-on is neki estem, 3perc alatt visszahoztam a tetszhalott allapotbol. Sokkal profibban kezeli a drivereket es a jogosultsagokat mint a win7. Ezert nem is paraztam tul.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2519 üzenetére
Nem szaroztam, toltam rá egy új rendszert. Win8 alól flasheltem és 100%-ig ment a vanilla flash. A másik gépemmel nem stimmelhetett valami, mert ott 20%-nál mindig megállt és újraindult a rendszer. De probléma ebből még nem volt ez idáig.
És most tökéletes minden eddig. Fényképező megy és galériában is minden ok.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2509 üzenetére
Na, fsck -a semmit nem csinál, csak annyit ír, hogy fsck 1.41.3.maemo0 (12-Oct-2008).
Előtte nyomtam neki egy umount /home/user/MyDocs parancsot.
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2516 üzenetére
Oooo, maemo-nal ez kis aprosagnak szamit szerintem. Csinaltam en is az akksilehuzogatos megoldast, mert a ket flash kozott nem szabad bebootolnia, aztan leszoktam rola.
Mind1, szarok bele, kezdem elolrol, ez a szep benne.
Tobb nap mire osszeall egy tutti rendszer.
-
quailstorm
nagyúr
És akkor végig se flasheled? Mert nekem is újraindul, de mivel tudom, hogy újra fog, ezért ROOTFS flash, rezeg, akksi ki, be, USB-flash-mode, és vanilla eMMC image fel. Ezt nem próbáltad még? A frissítések nem ronthatnak el semmit.
Garanciát én még sose használtam, szóval nem tudom. Elvileg már buktam a garanciát, ezért nem foglalkoztam vele. De nem is szembesültem ekkora hibákkal. -
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2513 üzenetére
Nekem eros a gyanum, hogy jol van az ugy. Inkabb valamit a frissiteseknel (maemo, cssu, cssu thumb, cssu thumb2, igy frissitett sorba) cseszhetett el. Meg megprobalom holnap amit irtal, aztan ha nem megy gyalu.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2511 üzenetére
En is csak a vegen hasznalalom az R-t. CMD-ben van egy szazalekos szamlalo vanilla flash-nel. Akkor az nalad 100%-ig megy? Nalam 30-bol 30x 20ig megy es minden rendben.
-
-
hito
nagyúr
válasz
FoxiestFox #2509 üzenetére
Vanilla flash nalam mindig erdekes modon fut le. Rogton (usb lehuzasa nelkul) csinalom a rootfs flash utan es 20%-nal mindig megall. Keszulek elkezd bootolni es ahol futnak a kis pontok a kepernyon ott megall. Mindig le kell huzni az akksit es bekapcs. Utana rendben indul a rendszer. Hatterkepek, csengohangok, fajlrendszer mind ok. Vagy ettol fuggetlenul nem jo valami? Nalatok is megall a vanilla flash 20%-nal? Mondom, en mindig igy csinalom es jo szokott lenni.
-
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2506 üzenetére
Azért én bízom benne, hogy nem hardveres, ugyanis fCamera-val készített képeket szépen elmenti. eMMC is írható, olvasható minden másra, úgyhogy szerintem kicsi a valószínűsége annak, hogy hardveres a gond.
Holnap kezdem elölről a rendszertelepítést
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2506 üzenetére
Oda se neki. Mire való a két év Nokia garancia?
-
hito
nagyúr
válasz
quailstorm #2504 üzenetére
Mármint hardveres hibára tippelsz?
-
quailstorm
nagyúr
Szerintem itt a készülékedben keresd a hibát, nekem 4 hónap alatt egyszer fagyott ki, és csak azt az egy képet NEM mentette egyáltalán, csak a számlálót tekerte előre. De kiléptem, vissza és ment. Mindez már CSSU testing Thumb2-n. Egyébként nekem viszonylag régi N900-am van, legalábbis régebbi mint unokatestvéremnek. De most nem emlékszek hol kell megnézni...
-
hito
nagyúr
válasz
gyugyujol #2502 üzenetére
SD nincs benne, a keszulek szinte uj. Valamit elb@szcsizhatott a nagy frissitesek kozepette. Mit probaljak meg leszedni vagy feltenni annak erdekeben hogy ne kelljen elorol kezdenem?
Xterminalban valami magic?
Hoppa: most nezem. Egy kepet sem mentett el, pedig lottem parat
De galeriaban meg a hatterkepeket sem tudja megjeleniteni. Csak olyan kettetort ikonok vannak.
-
hito
nagyúr
Az agyam dobom elfele. 3oran keresztul telepitgettem a rendszert nullarol, minden osszeallt, erre a fenykepezo fagy.
Ket kepet max el tudok loni, aztan ugy marad, az utoljara fenykepezett dolog nem akar eltunni. Galeriaban sem jelennek meg a kepek, csak kettetort ikonok.
Van erre valami megoldas, hogy ne kelljen megint az elejerol kezdeni? Mi lehet a nyomora?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia teljes billentyűzettel ellátott Maemo Linux rendszerű készüléke újraértelmezi a "zsebszámítógép" fogalmát.
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest