- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 12T - egytucat
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
3RROR
aktív tag
Hello.
Hogy tudom beállítani/beírni a media playerben vagy máshol hogy a zenéknek ki az előadójuk?(fontos lenne mert így tudom előadó szerint lejátszani őket sorban)Mert egyszerűen sehogy se találtam...PLEASE HELP
-
Mazka05
őstag
Egész jópofa a telo, ennyi ismerkedés után. Játékok terén a Heroes 2öt ajánlom figyelmetekbe
Már csak valami faja GPS progi kéne.
-
törölt tag
Üdv!
Szerintetek hol lehetne kipróbálni egy ilyet vásárlás előtt? (BP)
A hiper-giga-szupermarketekben még sosem láttam semmi komolyabb telefont. -
Mazka05
őstag
-
dani54
tag
Amúgy a telefon beépített hangszórói, és a gyári füles jó? A tesztben azt írták, hogy jó, a fórumon meg azt olvastam, hogy nem jó.
-
dani54
tag
-
Mazka05
őstag
ja. Egy kérdés. fm transmiteren ti milyen frekit használtok?
-
dani54
tag
Köszi, az jó
Most így elgondolkodtam kicsit az Androidon. Tudtok mondani érveket, ellenérveket? Van valakinek tapasztalata mindkét OS-el?
-
dani54
tag
Heló megint!
Néhány tesztben látni időjárás widget-et. Az ingyenes, vagy fizetni kell érte? Magyarországi időjárást mennyire tud? Előre is köszi! -
Mazka05
őstag
Nah sikerült megoldani a problémákat most már full ok a telefon. Azt szeretném megkérdezni. Hogy milyen GPS programot javasoltok hozzá?! iGo 8 még ezzen sem fut?!
-
Andy1210
csendes tag
Overclock leírás, ha valakit érdekel
Extras-devel-ből telepítsük fel az "Enhanced Power Kernel for power users" és az "Enhanced Power Kernel for power users (Settings)" csomagokat!
Most már alkalmazhatóak az alábbi dolgok:
Az alábbi mappában hoztam létre egy "own" nevű fájlt:
/usr/share/kernel-power-settings/
Az own nevű fájl tartalma:
# minimum frequency to use
MINFREQ=500
# maximum frequency to use
MAXFREQ=1000
# list of frequency configurations: each "frequency:volt,dsprate"
FREQS="500:30,360 550:33,400 600:38,430 700:45,430 750:45,430 805:48,430 850:48,500 900:54,500 950:54,500 1000:60,500 1100:72,520 1150:72,520" SMARTREFLEX_VDD1=0
SMARTREFLEX_VDD2=0
GOVERNOR=ondemand
UP_THRESHOLD=75
SAMPLING_RATE=150000
IGNORE_NICE_LOAD=1
POWERSAVE_BIAS=0Tehát nekem a minimum az 500MHz, a max pedig az 1000MHz
Alacsony feszültségekkel. Gyakorlatilag kevesebbet fogyaszt mint a gyári beállítások, hiába 500 a minimumHa szeretnénk, hogy reboot-kor automatikusan beálíltsa nekünk ezt a saját configot, ahhoz az alábbi helyre kell létrehoznunk egy fájlt:
/etc/event.d/
Én "kernel-power-settings" néven hoztam létre, ezzel a tartalommal:
description "load own kernel settings"
start on started hildon-desktop
console none
script
/usr/sbin/kernel-load /usr/share/kernel-power-settings/own
end scriptEnnyi
-
Andy1210
csendes tag
igazából én magamtól tanultam meg, mármint, mindig, ha valami problémával néztem szembe, akkor arra próbáltam keresni megoldást (google, hasonlók)
És így mindig átvergődtem a kisebb, nagyobb problémákon. Mondjuk én úgy érzem túlságosan is könnyen tanulom én az ilyesmit. Amikor megvettem anno a Nokia N95 8GB-m, az volt életem első symbian-os telója. De már az első napokban tudtam, mi az az, hogy "meghackelni a telefont" mi az a product code, hogy kell átírni stbSokaknak több idő kell az ilyesmihez. Szóval én most így magamból indultam ki. De egyébként a legújabb Linuxok már mind nagyon nagyon nagyon felhasználóbarátok. Mindenre van már grafikus felület stb. Szóval terminálhoz nyúlni nem is kell, ha csak alap dolgokat telepítünk, vagy használunk (amik a csomagkezelőben vannak)
Annyit kell tudni róla, hogy a windows-os progik közül nem mind fut rajta... Ezek sem natívan, hanem egy wine nevű cuccal. De pl a Call of Duty 6 is simán megy(közel sem azzal a grafikával mint windózon)
Szóval akinek a PC játékra kell, annak windows-t ajánlok. De ha minden másra, akkor Linuxot
Nekem mondjuk Win7 is fentvan és mellette OpenSuse, de bevallom őszöntén, csak a windowst használom, de csak azért, mert nap mint nap több órát játszom olyannal, ami nehézkesen fut Linux alatt. De egyébként pont most jutott eszembe, hogy virtuálisan telepített Win7-en elképzelhető hogy jól futna. Ha igen, akkor már ezért sem kellene windows-t futtatnom önmagábanElég lenne az virtuális. És akkor ki sem kellen lépnem többé a linuxból
-
dani54
tag
válasz
Andy1210 #574 üzenetére
Nah, tökre tetszik
Tudsz ajánlani bizonyos oldalakat, könyveket, egyebeket, ahonnan lehetne jól linuxot tanulni? Próbálkozom asztali linuxszal, de valamiért úgy érzem, hogy nem jutok egyről a kettőre, de lehet hogy én érzem rosszul, jó lenne valami féle-fajta útmutató. Előre is köszi!
-
Andy1210
csendes tag
A debian futtatható chroot-tal (felhasználóbarát az egész, telepíthető alkalmazáskezelővel)
Így a maemo felett fog futni, tehát mintha virtuálisan futna rajtaDe azért ez máshogy működik, de ez most lényegtelen. A lényeg, hogy így nyilván lassabb mintha natívan lenne fent. Meglehet oldani a dualboot-ot is memóriakártyáról bootmenüvel
Így egyébként az android is felmegy rá. Erre a célra nem is debian van, hanem konkrétan ubuntu. Ezekről mindről van leírás.
A procihúzás is felhasználóbarát. A "nagyok" már megcsinálták az alkalmazáskezelőből telepíthető kernelt. Onnan meg már nincs más dolgunk mint beállítani a nekünk megfelelő értéket progival
De lehet rá írni config-ot is.Így néz ki egy ilyen config:
# minimum frequency to use
MINFREQ=500
# maximum frequency to use
MAXFREQ=1000
# list of frequency configurations: each "frequency:volt,dsprate"
FREQS="500:30,360 550:33,400 600:38,430 700:45,430 750:45,430 805:48,430 850:48,500 900:54,500 950:54,500 1000:60,500 1100:72,520 1150:72,520"
SMARTREFLEX_VDD1=0
SMARTREFLEX_VDD2=0
GOVERNOR=ondemand
UP_THRESHOLD=75
SAMPLING_RATE=150000
IGNORE_NICE_LOAD=1
POWERSAVE_BIAS=0 -
dani54
tag
válasz
Andy1210 #571 üzenetére
Na ez így tetszik. Amúgy én is láttam már ilyent, hogy "kibővítik" debianra, és úgy működik, mint a debian. Ahol olvastam, ott a Gimpet próbálgatták rajta, hát nem semmi, Symbian, Android, iPhone szerintem elbújhat...
Amúgy ha "debianként" használod, mennyire eszi az aksit? Vagy igazából ez hogy működik? Lefuttatod mint egy programot, és úgy működik, vagy miután felrakod dual bootos lesz a gép? Androidot próbáltál rajta? Előre is köszi, és bocsi ha sok hülyeséget kérdezek -
Andy1210
csendes tag
Az N900 durván össze van rakva. Egy kis bakit követtek el viszont. A kamera köré egy szép ezüst keretet raktak, amivel azt érték el, hogy vakuval fényképezéskor szépen visszavillan az objektívbe a LED... Így egy kicsit furcsa kékség lesz a kép jobb felső részénél
A hátlap levételével megszüntethető ez a bibi. Világosban meg úgysem kell a vaku... Szóval nem akkora bűn.hito, nekem még mindig az np az otthon
ami a programtelepítést illeti, felraktad már a PR1.2-t? Tehát a 10.2010.19-1-t. Mert valószínű annak a hiánya okozza azt a sok függőségi hibát.A telón gyakorlatilag egy asztali linux-szal megegyező képességű linux van. A grafikus felülettől eltekintve
Továbbá attól, hogy ARM processzorra épül a teló. Ja és OpenGL ES/ES 2-re, ami annyit tesz, hogy egy rakás dolognak búcsút inthetünk amit egy asztali rendszeren használunk. OpenGL nem portolható OpenGL ES-re, teljes újraírást igényel.
OpenGL 2 viszont viszonylag könnyedén portolható OpenGL ES 2-re. Ha nem használ épp olyan akármiket, ami az ES 2-ben nincs implementálva...
wine (windózos alkalmazás indító bizgentyű) meg azért nem megy, mert processzort nem emulál (mivel nem emulátor) tehát ARM processzoron nem fut.Ami az office cuccok kezelését illeti, elég szegényes a felhozatal. Viszont van rá (elég komplikált módon, de van) OpenOffice. Konkrétan egy 2 gigás képfájllal egy egész debian-t fel kell tolnunk a telóra, és azon képes futni. Jár hozzá egy LXDE nevű tök süti grafikus felület is. Ezen egyébként futnak úgy alapból a debianos alkalmazások. Magán a telón viszont csak a telefonra fordított alkalmazások. A függőségek miatt nem megy fel rá simán egy debianos vagy akár ubuntus progi...
1GHz-n nyilván többet fogyaszt, de nem fut állandóan annyin, csak amikor püfölöm. Most úgy van beállítva, hogy ezek az MHz-k változnak kihasználásnak megfelelően:
500, 550, 600, 700, 750, 805, 850, 900, 950, 1000De már az 500 vagy akár a 600 is kisebb feszültséggel mint amennyivel gyárilag fut. Így készenléti módban sokkal kevesebbet zabál mint a gyári beállításokkal. Tehát gyakorlatilag ha nem püfölöm, akkor kevesebbet fogyaszt, mint gyárilag
-
dani54
tag
Amúgy a terminál felület miatt összehasonlítva ez a gép mennyire linux? Lényegében 100%ig ugyan az, mint egy PCn-laptopon egy linux, vagy azért meg vannak húzva a határok a mobil mivolta miatt?
Ezen kívül szerkeszteni, megnyitni mennyire lehet rajta fájlokat? Itt értek doc filet, excelt, képet, power pointot, illetve pdf-et, esetleg program kódokat (bár az csak sima szöveg fájl, szóval gondolom nincs gond).
Minőségileg olvastam hogy ott van a gép. Ez nokia szintjén jelent jót, vagy amúgy is jó az összeszerelés? Nokia párti vagyok, de be kell látni, hogy az összeszerelés minőségére nem ők a példák...
-
hito
nagyúr
válasz
Andy1210 #566 üzenetére
Ho-hóó, kit látnak szemeim
Akkor lehet hazai pályán is kérdezni Tőled. Pedig már kezdtem megemészteni, hogy N900-al kapcsolatban fel kell járnom nokiaprogramokra. Kellemes időtöltést körünkben
GPS témához: nálam valami katasztrófa. Rendszerint (A-GPS on) negyed óra mire elcsípi a jelet. Valami bődületesen lassan talál műhódot.
De ami mégjobban idegesít, hogy folyamatosan alkalmazás csomag ütközésbe botlok új alk.-ok telepítésénél. Maemo 5-el meg ilyenekkel ütközik: libqt4-opengl (4.5.3~git20090723-0maemo6+0m5), libqt4-dbus (4.5.3~git20090723-0maemo6+0m5), liqt4-sql-sqlite (4.5.3~git20090723-0maemo6+0m5) és még vagy 6 ilyen libqt4 cuccal.
Mi lehet ez? Frissítenem kéne rendszert? Emiatt nem tudom procit se húzni, mert a program ugyanilyen ütközést ír és nem tudja telepíteni.
-
HarryPotter
őstag
-
Andy1210
csendes tag
Már hónapok óta boldog tulajdonosa vagyok egy N900-nak. Sokmindent kipróbáltam már rajta. A procim is húzva van, 1GHz
stabil. Ezt bizonyítja a 18 napos uptime
Bármi kérdés van a "telefonnal" kapcsolatban, tőlem bátran lehet kérdezni! -
dani54
tag
"A navigációról még annyit, hogy az A-gps, csak hálózati támogatással talál műholdat, így adatforgalommal jár a használata, de nem vészes."
Ezt úgy érted, hogy internetes forgalom nélkül nem is tudja megmutatni, hogy hol vagy? Ez nekem új lenne, úgy tudom, hogy az adatforgalom csak elősegíti a pozicionálást.
Engem is érdekelne a telefon, meg akarom tanulni a linuxot mind számítógépen, mind telefonon. Tudtok valami jó oldalt, ahonnan neki lehet állni rendesen tanulni? Kicsit félek így belevágni a telóba, mert nagyjából tudom, hogy mit takar az, hogy "linux", csak még "felhasználni" nem tudom.
-
wob
csendes tag
Sziasztok!
Több, mint egy hete használok egy N900-t. Nekem nagyon bejön.
Végig olvastam a topicot. Megpróbálok a legfontosabb kérdésekre válaszolni...Magyarosítani lehet, ezt feljebb már írta is valaki, és a billentyűzettel is lehet ékezetes karaktereket írni.
Erről bővebben itt: [link].
Vannak gyorsbillentyűk is: [link]Az akku tényleg nem bírja sokáig, de vannak progik, amik segítenek.
Ezek közül néhányat már említettek. De az AutoDiconnect-et talán még nem.
Ez figyeli a különböző csatornákon zajló forgalmakat, és lekapcsolja őket, ha nincsenek használatban.
Illetve a kijelző fényerejének csökkentésével lehet még sokat spórolni (erre is van egy program, hogy ne kelljen mindig bemenni a beállításokba az állításához).Még nem volt érintőképernyős telom, de ezt nagyon könnyű kezelni. Pálcát csak a nagyon kis gombokhoz használok netezés közben. A multitouch sem hiányzik, mert könnyen lehet vele zoomolni több módon is
A gyári Ovi Maps, nem navigál, csak útvonal tervezésre jó.
Én leszedtem a Sygic Mobil Maps 9-et teljes Európa térképpel, és nagyon jól működik (autós töltő erősen ajánlott hozzá).
A navigációról még annyit, hogy az A-gps, csak hálózati támogatással talál műholdat, így adatforgalommal jár a használata, de nem vészes.A portré mód nekem nem hiányzik, mert ez egy számítógép, amin lehet telefonálni.
Mindig fektetve használom (nekem így is esik kézre), csak telefonálásnál nem, de ott automatikusan el is fordul a kijelző.
Itt jegyezném meg, hogy a telefonos funkciók nem is olyan erősek, de nekem nem is hiányoznak.
Pl.: nincs mms (van rá progi), csak két profil van (néma és egy általános), nincs FM rádió (erre is van progi bőven).Az FM transzmitter nagyon jó, nem is fogyaszt sokat.
A gyári média lejátszó már nem tetszik annyira. Hiába rendezem mappákba a számokat, csak akkor tud kategorizálni, ha az mp3-nál meg van adva az előadó, vagy az album. Lehet playlist-eket csinálni, de nekem még nem sikerült egyenként behúzni a számokat, csak albumokat.Nem vagyok egy nagy gamer, így a játékok annyira nem érdekelnek de a Doom, a Quake, a Duke Nukem, és egy halom emulátor elérhető. A többi meg majd jön. Addig el vagyok ezekkel.
A gyári böngészőt én is csak dicsérni tudom. Még mindig hihetetlen számomra, hogy ugyan úgy jönnek be az oldalak, mint egy asztali gépen vagy laptop-on. Nem is tervezzem, hogy felteszek rá valami mást.
Összegezve szerintem egy nagyon jó kis készülék, néhány gyenge ponttal, de tökéletes meg úgy sincs.
Azoknak ajánlom:
- akik Nokia pártiak, de nem szeretik a symbian-t (meg tudom érteni), és nem szeretnének I-phone-t venni, mert már mindenkinek az van
- akik egy jó minőségű, szép, könnyen használható, és gyors net book-ot, mp3 lejátszót, GPS navigációt, FM transzmitter-t, és telefont szeretnének egyben, ami a zsebükben is elfér -
hito
nagyúr
"Harmadrészt olvastam, hogy van már magyarnyelv ezt hogy tudom felrakni."
Erre történetesen tudom a választ: alkalmazás kezelő, letöltés (aktív netkapcsolat szükségeltetik) és ott lesz magyar lokalizáció. Letöltöd, magától feltelepíted, újraindítod és beállítások alatt a language and region résznél meg fogod találni hu_Hu címmel. Beállítod, a telefon újraindítja magát és már magyar is a telefonod
-
Mazka05
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy melyik a legujabb softver, ezt hogy tudom felrakni, illetve hogy miért írja ki mindenre hogy kevés a belső memória? (persze angolul). Harmadrészt olvastam, hogy van már magyarnyelv ezt hogy tudom felrakni. Előre is köszönöm a válaszokat!
-
hito
nagyúr
Fogalmam sincs a linuxról mint ahogy írtam is, de szeretem a kihívásokat. Nemhogy elment a kedvem a készüléktől, hanem megjött. Linux múlt nélkül is hihetetlenül élvezetes a használata. Gyors, stabil és nagyon egyszerűen bővíthető hála a beépített letöltőközpontnak, amit még egy 3éves kigyerek is könnyen használhat.
Tehát ha én megrekedek ezen a szinten akkor is megtartom a készüléket, mert még így is a legnagyobb szabadságot kínánja a készülék azok közül amik eddig a kezem közé kerültek. Tudom, hogy csak a lényeget hagyom ki ezzel, de szép lassan talán még a linuxba is beletanulok. Csak kéne egy olyan oldal ami lépésről lépésre szájbarágósan bevezet a linux rejtelmeibe...
-
Bgs
senior tag
Na ezert mondom, hogy Matyas kiralyos. Ha nem hasznalsz Linux-ot egy ideje vagy nem vagy otthon fejlesztoi kornyezetekben, akkor nem ajanlom, hogy belevagj, mert csak elvenne a kedvedet az egesztol.
Nekem meg nincs sajnos N900-am, pedig eredetileg februar kornyeken lett volna. Ha meglesz, fogok csomagokat csinalni majd. Konkretan N900-ra meg nem csinaltam, de sok eve foglalkozom beagyazott linuxokkal, igy nekem ismeros a tema.
Ha megis belevagnal egyedul, akkor szukseged lesz egy mukodo linuxra es peldaul erre: crosstool.
-
pallos99
csendes tag
na sikerült feltelepíteni a hardvert de még mindig nem tudom hogy kell pl. egy zeneszámot rátenni, mert semmilyen meghajtóba nem találom és nem tudom hol kéne még keresni.
a segítségeket előre is köszönöm! -
pallos99
csendes tag
Nekem is ven egy n900-asom és ha az usb-vel öszekötöm a géppel akkor nem történik semmi . mivel cd nincs hozzá nem tudom mit is kéne csinálnom vele.
Lécci segítsetek!
-
hito
nagyúr
Hát az valami katasztrófa
Ott kezdődik, hogy műholdat se képes találni, ellenben AGTL-el 20mp alatt pozicionál. Valami gubanc van nálam az OVI maps körül.
Ha jók rá a linux-os szoftverek akkor mégiscsak dömping van
Az azért már nem egy újszülött OS. És nem kell rá valami keretprogram, vagy segédfájl, hogy tudjak telepíteni asztali alkalmazásokat? Olvastam egyik fórumon, hogy valami két fájl kell hozzá
3D-s játékok jöhetnének már rá
Ahogy az a Bounce kinéz az valami elképesztő. Lehet, hogy játék platformon még több lehetőség is van a készülékben mint a szifonban....vagy rosszul látom?
-
Bgs
senior tag
Mivel nem tul regi, ezert nyilvan kevesebb szoftver van, mint a tobbire. Az iPhone sem ugy jott ki, hogy kismillio alkalmazas vart rad az appstore-ban. Egy ido utan toltodott fol.
Egy 'valodi' linux van rajta. csak arm-os cpu-ra forditva a dolgok es nem x86-ra. A linux-os szoftverek jelentos resze lefordul arm-ra is es akkor mehet is a telefonra. A korlat nyilvan a hardverbol szarmazik (teljesitmeny/memoria egy dekstop/laptop gephez kepest, felbontas, periferiak elerhetosege, stb.)
Van Nokianak ingyenes terkep programja. Azt probaltad mar?
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap vettem egy N900-at és "néhány" kérdés felmerült bennem. Először is elég kettős érzés van bennem a készülékkel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy kegyetlenül profi cuccról van szó, de...
Elég soványnak érzem a szoftvertámogatottságot pl. egy iPhone-hoz, vagy egy Symbian alapú készülékhez képest. Fog ez vajon változni? Egy értelmes naviszoftot se találok hozzá. Ezen kívül ilyen hardverrel illene szép, igényes játékokat fejleszteni (mint iPhone-on, bár tudom hogy ez a készülék nem arra lett kitalálva). Jönnek majd azért komolyabb játékok is rá (nem ilyen Crazy Parking java szintű szar)?
Másik, hogy igazából fogalmam sincs a Linuxról, win-hívő vagyok sajnos. Ez az asztali Linux Nokia által lebutított verziója, vagy lehet rá asztali Linux alkalmazásokat is telepíteni? Elég hülye kérdés tudom, én valahogy úgy képzelelm el a dolgot, mint a Win/Win Mobile párost.Honnan érdemes jó alkalmazásokat (persze ingyenesen
) letölteni hozzá? Régen elég nagy Symbian őrült voltam, de ezen már nem nagyon igazodok ki
Milyen naviszoftot javasoltok a készülékre? A gyári térkép programban gondolom nincs Mo. és navigációra se nagyon tudtam rávenni, ezen felül nekem műholdat se hajlandó találni.
Végül pedig, melyik a legújabb szoftver a készülékre? Nekem ez van: 3.2010.02-8
Köszi a segítséget
-
Cyberpunk
félisten
Hát sajnos még mindig az akku a gyengéje
Ezt elkel fogadni az ilyen kaliberű okos telefonok nem bírnak egy napnál többet aktív használat mellett.
Ha ez zavar akkor két lehetőség van veszel még egy akkut amit szintén magaddal hurcolásszol mindenhová és/vagy hálózati töltő vagy USB kábel cipelése.
A mások opció hogy nem veszel ilyen telefont. Bár az N97-essel nagyon nem egy kategória az N900 -
dadu7
tag
Hali!
egy oylan kérdésem lenne, h az akksi problemre van már vmi megoldás? mert egy 2napos üzemidővel én már megelégednék
olvasgattam h általában egy napot sem bír ki, én normális keretek között netezek, zenéthallgatok, viszont elég sokat telefonálok, smsezek, és azért elég dühítő ha pl minden du már tölteni kell, v rohangáljak 2 akksival mindenhova...jelenleg n97mini és n900 között filozom, de ha tényleg ennyire gyatra az akku helyzet akkor marad az n97mini, természetesen az ő javára szól az ár is
-
Bgs
senior tag
válasz
HarryPotter #546 üzenetére
A billentyuket ujra lehet mappelni izles szerint
-
shifty7
csendes tag
Hali mki!
Most készülök az N900 megvételére és érdekelne pár dolog! Remélem tudtok segíteni. Szóval először is, van már magyar ékezetes qwerty billentyűs készülék? Vagy ha nincs, vmi program hozzá h lehessen írni ékezeteket a böngészőben, üzeneteknél stb.? A másik kérdésem az lenne h a telefon állítva is kezelhető-e, vagy csak az elfektetett módban ha kihúzom a billt? Szóval állítva is be tudok-e lépni a menübe, smst elolvasni, vagy mindig el kell forgatnom a telefont? Valamint mennyire kezelhető ujjal a telefon a rezisztív kijelző miatt?
A válaszokat előre is köszönöm! -
norbest
aktív tag
válasz
HarryPotter #541 üzenetére
Úgy néz ki mégis van
-
Bgs
senior tag
válasz
Ma jott ki a meego 1.0 N900-ra is:
-
Rickazoid
addikt
válasz
Ha Androidot tettek rá, MeeGo is lesz. Hogy félhivatalos lesz-e vagy sem... ki tudja.
-
HarryPotter
őstag
MeeGo-t viszont nem kapunk....
remlélem valami félhivatalos megoldás azért születik majd. -
chaps
csendes tag
El tudnád nekem magyarázni?
-
chaps
csendes tag
Hali.
Az n900 3g-és?
Függőlegesen is lehet kezelni tehát megfordul a kép? -
quizalmos
csendes tag
válasz
HarryPotter #535 üzenetére
MeeGo frissíthető lesz n900ra, ezen fejlesztik a rendszert, elvileg lesz dual boot is idővel.
Első MeeGo verziót a hónap végére ígérik.
Most már nagyjából minden program elérhető, amire szükségem lehet, a kezelőfelületeken azért remélem dolgoznak még, egyelőre nagyon messzi állnak az iPhoneos, Androidos minőségtől. Legszebb appok a Tweego, a Toshl és a brainparty.
Amint bevezetik a fizetős lehetőségeket az Ovi Storenál, vonzóbb lesz a platform komolyabb fejlesztőknek is. -
HarryPotter
őstag
válasz
Barett 50cal #534 üzenetére
billentyűzet, na ebben az n900 értelemszerűen veri az iphone-t, és nem csak azért, mert az n900-nak van billentyűzete, de azért is, mert nagyon jó. Iphone-ra ellenben sokkal több program tölthető, legalábbis egyelőre.
Kérdés: ha a Meego jön, akkor arra fel tudjuk majd frissíteni a Maemot, vagy újra kell hogy rakjuk a Maemo helyett a Meegot?
-
Barett 50cal
senior tag
sziasztok
második mobil vásárlás előtt állok,és érdekelne a véleményetek hogy:
iPhone or N900?
Kb egy árban mozognak a használtak szal nem újat vennék szerintem, bár kitudja,
és nagyjából a 'belsőjük' se valami különböző.Kivételek persze vannak..
Volt már iPhoneom,nagyon szeret(t)em,a támogatottsága miatt.
szal egykét konkrét kérdés:
Képernyőjével hogy vagytok megelégedve?
Támogatottság(game,entertainment,stb..)?
billentyűzete milyen?
videókat könnyedén játszk le?mert ugye pl a mostani 5800mon jó ha tudok valamit nézni rendesen.Gondolom a nagyságáról nemkell kérdeznem...
ÜDv,köszi -
maczakb
csendes tag
Kb. 1 hónapja használom az N900-at. Összességében nagyon elégedett vagyok vele.
Érintő kijelző használható, persze az iPhone-é azért érezhetően jobb. Az akkumulátor intenzív használat mellett nekem sem bír egy napot sem (szerintem ezért ketyeg csak 600Mhz-en a proci...), az előlapi kamera számomra dísz mivel nincs 3G videotelefonálás és a skype sem tudja használni. Magyar ékezeteket még nem tudok írni vele... Több negatívum nincs.
A böngészője extra király, e miatt döntöttem a készülék mellett.Alkalmazások jópofák és javarészt ingyenesek. Kedvenceim: tunewiki widget, flashlight, dataplan monitor, e-coach, angry birds.
-
quizalmos
csendes tag
válasz
revolver #531 üzenetére
láttam már 1,7 ghzes felvételt is, nagyon beteg
1.2-s firmwaret nagyon várom, hátha jobb lesz az akksi kezelése, illetve van még sok érdekes megoldás arrafelé.
Az office támogatás nagyon hiányzik, remélem MeeGo alatt megoldják ezt is.
szavazzatok a QuickOffice oldalán, h a következő platform a Maemo/MeeGo legyen.
Egészen szép programok jöttek ki mostanában, iPhone minőség a kezelőfelület is, reméljük egyre több fejlesztőnek tetszik meg a platform!Ez a met.hu-s radarkép még Chromium alól sem hajlandó bejönni, pedig az 100/100at kapott acid3 teszten, egyébként óriási, hogy azonnal szinkronizálja a bookmarkjaimat a géppel. Nem kell hozzá iTunes!
-
revolver
aktív tag
Már telefont is lehet "húzni"?!
-
Rickazoid
addikt
A magyar ékezetes betűk beírását a fizikai QWERTY-vel hogy lehet megcsinálni? Korábban olvastam, hogy nem vagy csak nagyon nehezen, érdekelne, hogy van-e fejlemény ez ügyben, magyarán lehet-e és ha igen, hogyan. Egy ilyet tervezek venni és mivel sok e-mailt írok és általában nem angolul, ezért ragaszkodom a magyar betűkhöz.
-
killipoly
aktív tag
Gepelni remekul lehet rajta.Azt a reszet tokeletesen eltalaltak a telefonnak.
A milestone-t ha probaltad mar,annal jobb velemenyem szerint.
Nekem nem kell 4-5-6 nap,de az 1et sem birja ki es ez a bosszanto..
programok pedig vannak a wifi ki be kapcsolasara,de a telefonon is van ez alapbol,csak macerasabb mert mindig be kell menni settingsbe,de ez korrektul meg van oldva ugy hogy desktoprol 2 kattintassal megoldod..
Illetve van dual/2g/3g kapcsolo progi is ami szintugy nagyon hasznos,ha akksit akarunk menteni,en egybol lekapcsolom gsm-re es letcsatlakozok mobilnetrol ahogy nem hasznalom mar.NoX1
Szerintem teljesen kezelheto,megszokhato,rezisztivek kozott mindenkeppen a toppon van,ha volt mar mondjuk egy Omnia a kezedben,akkor azt ne vedd alapul,mert ez fenyevekkel jobb..
-
Más: mennyire érezhető hátránynak a rezisztív kijelző?
-
Igen-igen, már jött ki hozzá néhány firmware.
Most jön megint egy új, egy elég hosszú changelog-al. [Hamarosan új Firmware Nokia N900-ra: PR 1.2]
Írnak néhány akksival kapcsolatosat is:
* 8581 Reduce XMPP data packets to save battery
* 8004 PR1.1 has introduced a battery drain bug (not wifi related) -
D@niel
addikt
válasz
killipoly #518 üzenetére
Na igen, ez azért egy kézi számítógép, használni kell, vagyis használja az ember. Normál mobiloknál legyen meg a 4-5-6 nap üzemidő, de ezek már tényleg mini számítógépek. Másrészt USB-n is veszi fel az üzemanyagot.
Valaki írjon nekem arról milyen ezzel gépelni, mondjuk leveleket. Mennyire jó a nyomáspont, milyen gyorsan lehet írni.
-
-
Gyakorlatilag mennyi időt tud életben maradni a készülék átlagos felhasználás mellett?
Az új firmware javított valamit ezen?
3-4 nap nincs meg vele? -
Snake28
tag
-
Rickazoid
addikt
Üdv!
A névjegyzék kezeléséről tudnátok pár szót mondani? Úgy értem, hogy lehet-e változtatni a megjelenítésen, gondolok itt arra, hogy megadom a vezetéknevet és keresztnevet, de nem ezek jelennek meg, hanem egy becenév? Itt nem feltétlen a becenév szerinti megjelenítésre gondolok, hanem valami olyasmire, mint a WM alatti FileAs mező, de persze a konkrét becenév szerinti megjelenítés lenne a legjobb, ha lehetséges lenne (nem is értem, hogy WM alatt hogy nem oldották meg). Én mindenkinek beírom a teljes nevét is a névjegyzékembe, de elég fura, hogy WM alatt például helyenként anyám is a teljes nevével szerepel csak.
Ezen kívül ha szinkronizálom a Google névjegyzékemmel (vagy bármi mással), akkor kikapcsolható a későbbi automatikus szinkronizáció, vagy ez is olyan erőszakos, mint a WM és úgy kell kiirtani belőle?
Bocs, hogy folyton a WM-et hozom fel, de nem tudom máshoz hasonlítani. -
Snake28
tag
Hi.
Eladom az n900 at, akit érdekel 110 ért viheti autós töltövel (ami nem alaptartozék). GSM line nál garis. 2010 feb 8.án vettem.
Dunaújváros, vagy esetleges Budapesti átvétel megoldható. Posta kizárva.
Nagyon háklis vagyok a hangminőségre, + rájöttem hogy az érintő kijelző nem nekem való. Fagyás nem volt rajta egyszer sem. Stabil a rendszer. Akit érdekel esetleg írjon privát üzenetet!
Üdv.
-
Snake28
tag
picit dühítő. előbb van fullos excell word androidra mint maemora.
-
zoli62
addikt
Nem fog lejjebb menni egy kicsit az ára?
-
MrTwister
őstag
Sziasztok!
Akinek van ilyen N900-a attól kárdezném, hogy a gyári böngészővel a www.met.hu-n a radar térképre kattintva(a lap alján alul balra) betölti-e a radar animációt? Ezt még egyetlen mobilon sem láttam működni. Kiváncsi vagyok. Másik kérdésem, hogy ezzel ugyanúgy tudnám-e a hangtárcsázást használni a jó öreg Nokia CK7W bluetooth-os kihangosítómmal, mint ahogy most használom az E52-mel, vagy pedig a maemo lemarad ezen a téren a symbiantól? Nekem ez a 2 fontos dolog lenne. E miatt a 2 dolog miatt hezitálok a Motorola Milestone(Android OS ugye) illetve a Maemos N900 között. Milestonra Áprilisban ígérik(nem tuti az időpont)a 10.1-es flasht. Egyébként nem hezitálnék ha kedvenc mobilboltomban a maemo 120-140 körül van, míg a Milestone-t megkapom 90 rugóért. DE! Nekem a normális(nokiás) hangtárcsázás és a met.hu-s flash oldal tökéletes működése megérén azt a plussz pénzt a Nokia javára. Köszi a segítséget mindenkinek! Üdv: Twister -
stargazer
senior tag
hi!
én gondolkodok egy ilyen beszerzésén. van ezen virtuális billentyűzet is? mármint tapisat is lehet használni rajta? végülis az ovi maps tényleg lassú, bugos rajta?
köszi
jaj ne erre sincs free ovi maps?
-
zola-
őstag
Sziasztok!
Mit csináljak, hogy a zenelejátszóban a magyar ékezetes betűket, ne kínai karakternek lássa? Csak ott csinálja. :hmm2:
Van-e valami lehetőség a gyári csupasz szoftver visszaállítására? Olyanra gondolok mit a symbiannal a hard reset.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia teljes billentyűzettel ellátott Maemo Linux rendszerű készüléke újraértelmezi a "zsebszámítógép" fogalmát.
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest