- Csak nem növel akkukapacitást a Samsung
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 12T - egytucat
- Küszöbön a One UI 8 béta program
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- 10 000 mAh-t szuszakolt a Realme egy átlagos vastagságú telefonba
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Quasi_modo #399 üzenetére
igen, csak arra akartam kilyukadni, hogy ennyibe kerülő telefonnál tényleg nem akkora beruházás egy pár ezer forintos akksi úgy évente (mert azért 4-500 töltést csak ki kell bírjon).
-
törölt tag
válasz
killipoly #389 üzenetére
igen, tudom, hogy nyugatabbra nagyon népszerű a BB, Londonban amikor a reptéren megérkeztem, az tűnt fel, hogy 10 emberből leglaáb 8 valamilyen berryvel rohangált...
nem tudom kint mennyire nehéz eladni használt telefonokat, de itthon úgy vettem észre, hogy a garancia sokat számít, mert mindenki parázik a kis összekuporgatott pénzét amire költi, az ne fuccsoljon be. de ezt majd szerintem meglátod, hogy mennyire nehéz eladni, ha netán oda fajulna a dolog. addig javaslom fogd fel optimistán, hogy tetszeni fog a telefon
a konvertálást én is tudom, hogy macerás. nekem csak laptopom van, és ez a cpu nem valami gyors ilyen feladatoknál. a mostani telómra meg tényleg csak fel kell másolni, gyakorlatilag bármit lejátszik alapból. viszont olyan gyakran nem nézek filmet, csak repülőtéren, vagy amikor valamire sokat kell várni, általában inkább csak zenét hallgatok, szóval ez nekem nem akkora szempont mégsem. illetve remélem, hogy hamarosan azért megoldják andoridon is ezt a problémát(amúgy nem igazán értem, hogy miért a licenszdíjas megoldások terjedtek el audio és video kódolásnál is. ott az ogg, teljesen jó, és semmi nem kezeli, ellenben az mp3-mal. illetve ugyanígy a h264 a divx ellen..)
én HD2-t nem vennék. egyrészt túl nagy (széles, magas), másrészt meg nincs rajta qwerty (ha ez nem lenne szempont nálam, akkor asszem Liquid-et vennék, vagy esetleg Motoroi-t), meg valahogy nem jön be a wimo logikája sem.Quasi_modo: mondjuk ez szerintem nem szabadna olyan nagy gond legyen. ha mondjuk 1000 töltést bírna csak ki egy akksi, akkor is 2,5-3 évet bír ki napi töltéssel. és ha meg meghalna, akkor meg lehet viszonylag fillérekért venni újat hozzá. bár manapság 2-3 évet nem gyakran él meg szerintem a legtöbb telefon.
-
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Dare2Live #395 üzenetére
1.5éven belűl egy aksim se döglött meg, ha meg 1.5év múlva megdöglik az kb lesz*om veszek újat 2-3-5Kért.
Ha másfél évig minden nap töltöd, azt ki kell bírnia, mert annyit minden normális Li aksi tud.
Probléma akkor van, ha pl minden nap töltöd, de sohasem tele. A tapasztalat szerint ilyenkor szépen felpuposodik.
Viszont koránt sem biztos, hogy minden készülékhez kapsz 2-5K-ért gyári újat.
Utángyártottal meg ugye nem állunk szóba. (én legalábbis nem) -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
Dare2Live #395 üzenetére
1.5éven belűl egy aksim se döglött meg, ha meg 1.5év múlva megdöglik az kb lesz*om veszek újat 2-3-5Kért.
Ha másfél évig minden nap töltöd, azt ki kell bírnia, mert annyit minden normális Li aksi tud.
Probléma akkor van, ha pl minden nap töltöd, de sohasem tele. A tapasztalat szerint ilyenkor szépen felpuposodik.
Viszont koránt sem biztos, hogy minden készülékhez kapsz 2-5K-ért gyári újat.
Utángyártottal meg ugye nem állunk szóba. (én legalábbis nem) -
Dare2Live
félisten
válasz
killipoly #393 üzenetére
háthogy diat anno 900as aksival tolták azaz ha neteztem rajta délutánra elfogyott. Mivel sok ilyen volt = volt rá igény ezért többen kínáltak hozzá nagyobb telepet.
li aksik nem szeretik a csutkára merítést. El se tudnak mondjuk oda jutni(külön elektronika védi őket) de azért a legjobb ha minden este rádugod.
Quasi: Én anno meg kb most is nagyon aktívan használom a mobilt kb mindenre. 1.5éven belűl egy aksim se döglött meg, ha meg 1.5év múlva megdöglik az kb lesz*om veszek újat 2-3-5Kért.
-
killipoly
aktív tag
válasz
Dare2Live #392 üzenetére
Dian is volt alatt mit ertessz?
Amugy ezt sosem tudtam ezert most felteszem a kerdest:
Mi a jobb az aksinak,ha hagyom teljesen lemerulni es fullra toltomes ezt ismetelm nyilvan folyton vagy nyugodtan lehet tolteni barmikor rovidebb ideig is?Melyik hosszabitja meg jobban az aksi elltartamat? -
-
killipoly
aktív tag
válasz
#16820480 #388 üzenetére
Hat igen ezekszerint akkor nekunk masok az igenyeink,nekem egyenlore az N900 jobbnak tunik.BB8900 otthon annyira nem nepszeru ahogy en tapasztaltam,itt(Hollandiaban elek),minden masodik fiatalnak BB log a kezebol(non stop nyomjak a pinget..),tobb van mint iPhone,Londonban majdnem ugyanilyen nepszeru csak ott tobb az iPhone tulaj(ott eltem elotte).
Velemenyed szerint az N900-at nehez lenne elpasszolni teszem azt 2 honaposan 100-110k-ert USA garival?(bar ez a garis dolog tudom hogy nagyon gyenge pont a magyar vasarloknal)
Nekem egyreszt meg a kamera azert is fontos,mert hasznalom viszonylag sokat es ha mar megveszek egy kameras mobilt,akkor erdemes is hasznalni,es az nem baj ha hasznalhato is.Persze ha lenne N900 kamera nelkul 30k-val olcsobban kerdes nelkul azt vennem,de sajnos nem lehet meguszni ezt a dolgot.
Ez a konvertalos dolog meg amugy az agyamra megy,emlekszem mennyit szivtam vele a mostani telommal,meg psp-re tomoritgettem.
N900-ra meg csak rahuzom a filmet amit epp leszedtem es megnezem mig utazom valahova
Amugy HD2 es Milestone kozul melyiket venned es miert?Ha nem jon be az N900 akkor a ketto kozott fogok donteni.. -
törölt tag
válasz
killipoly #386 üzenetére
mondjuk engem a kamera nem érdekel annyira. tud képet készíteni, aztán kész. a füles sem nagyon számít, eddig az összes telefonoomhoz adott headset-et bontatlanul adtam tovább a következő tulajnak. a 32GB az mondjuk jól jönne, de attól is függ, hogy mire használod a telót. divx-et ugye nem tud egyelőre az android, ha meg konvertálod a videókat valami h264-be, akkor általában kevesebbet is foglalnak, illetve kérdés, hogy zenére mennyire használható. nekem eddig egyedül a Meizu volt olyan, amire azt mondtam, hogy kivált egy mp3 lejátszót (illetve még a BB8900 sem volt rossz, de fél óra zene után annyit merült az akksija, hogy inkább nem használtam ilyesmire).
az mondjuk igaz, hogy ha nem tetszik, akkor még mindig el tudod adni. bár mondjuk a különleges telefonok eladásával szokott némi gond lenni. nekem a BB-t egy hónapig kellett hirdetni, mire volt egy (!) jelentkező rá...
-
killipoly
aktív tag
válasz
Dare2Live #381 üzenetére
Jo kis oldal ez az engadget!
Egybol egy remek hirrel fogad
Errol hallotatok mar?
Amugy tudtok barmi lenyeges kulonbseget az amerikai es europai piacra szant N900 kozott?Olvastam valahol valami wifis dolgot hogy az amcsin nem veheto lejebb jelerosseg(remelem nem mondtam irto nagy baromsagot) ezaltal esely sincs hogy kicsit mentsunk az amugyis rovidke uzemidon..
Szep napot mindekinek! -
killipoly
aktív tag
válasz
#16820480 #385 üzenetére
Koszi,segitett a valasz!
Arra a dontesre jutottam az N900 mellett maradok,mivel 2 napom van hogy kitalaljam akarom e az USA-bol vagy nem.Az ok pedig az,hogy ugyanannyiert szerzem meg mint amennyiert a Milestone-t tudnam,ami Europaban ugye nem eppen igy van,mert az N900 jelenleg 30k-val dragabb kb.
Es azert fel tudok hozni egy ket dolgot,ami szamomra fontos es a Milestone-ban nincs meg:32gb,minosegi headset,kamera minosege,xvid lejatszas
Idokozben lesz alkalmam remelhetoleg megtapizni a Milestonet is kozelebbrol es ha ugy latom,hogy jobban bejon,akkor eladom az N900at amennyiert vettem - szerintem egy honap utan el fog menni 108k-ert..legalabbis en ugy gondolom - es veszek egy Milestont.
400£ert mar viheto is az amazon.co.uk-nAmi legfokepp bosszanthat es arra visz hogy eladjam az N900-at a kesobbiekben az az aksi gyengesege es a meret,de ezt meg meg kell tapasztalnom.
-
törölt tag
válasz
killipoly #384 üzenetére
nos, a milestone-hoz már van egy egészen kiterjed alkalmazásbolt, illetve a rendszert is többen és gyorsabban fejlesztik, mint a maemotól várható. emellett szerintem szebb telefon, vékonyabb, könnyebb, jó az összeszerelése, stb. amire vigyázni kell, hogy a 2.0.1-es frissítés előtti szoftverek elég sok hibát tartalmaznak a jelek szerint.
hardveresen nagyjából azonos a két telefon. a két rendszer közül ha rendesen ki lenne dolgozva, akkor a maemo szerintem jobb lenne az androidnál, de jelenleg közel sem ez a helyzet, plusz a mögötte levő támgoatás sem hasonlítható. mert ugyan a maemo egy debian linux alapú rendszer, annak minden előnyével, de jelenlegi formájában még sokat kell reszelni rajta, hogy telefonként is jól használható eszköz legyen az n900. "technológiai szépérzékkel" nézve elképesztő készülék, de ennek ellenére nem kéne saját használatra. -
killipoly
aktív tag
válasz
#16820480 #382 üzenetére
Hat Magyarorszagon biztos hogy en sem vennem meg,de onmagaban a telefon nagyon megteteszett es gondoltam 108k-t meger,ha nem tetszik ennyiert egy nap alatt tovabbadom,viszont ez a milestone dolog is kezd erdekelni,latom amazon-on hogy mar lehet kapni es az is meglenne 125k-bol.
Milyen elonyei es hatranyai vannak a milestone-nak az n900 hoz kepest szerinted?
Bocs hogy ilyen kerdesekkel farasztalak,de gondolom mar nem az elso tesztedet olvasod a ket emlitett telorol igy hatha tudsz adni egy gyors tomor valaszt.Sajnos nekem csak este lesz idom ezzel jobban foglalkozni,de nyitott vagyok a milestone-ra is!Koszonom mindkettotok valaszt Dare2Live and sheratan!
-
killipoly
aktív tag
válasz
Dare2Live #381 üzenetére
Mobilarenas tesztet mar olvastam,de az engadget-et is elolvasom meg ma,de az idezet reszletbol nekem talan ez a mondat teszi a pontot az i-re: it's a computer with a phone, not a phone that can compute.
Nekem most pontosan erre van szuksegem,ugy tervezem ha a telo bejon es nagyjabol kiszolgalja azokat az igenyeimet amiert a laptopomat hurcolasztam anno,akkor eladom a laptopom es inkabb osszerakok helyette egy PC-t.
-
törölt tag
válasz
killipoly #380 üzenetére
igazából az ilyen fólia meg akksi kérdésre nem tudok válaszolni, de szerintem ezek a kisebb problémák.
az utolsó kérdésedre: bár én nem vagyok tulajd, de jelenleg azt mondanám, hogy én nem vennék N900-at még. a maemo5 nem kompatibilis az előző verziókkal, így lehet, hogy szoftveres ellátottság kicsit akadozó hozzá még jelenleg. illetve rezisztív a kijelzője, kicsit vaskos és elég nahéz maga a telefon, jelenleg nincs benne álló nézet a menüben, és így tovább. egyetértek az angol véleménnyel, hogy ígéretes, de jelenleg ez első számú telefonnak csak elég sok kompromisszummal használható. én ha most vennék telefont (és valószínűleg fogok is), akkor inkább egy Milestone-t vennék, abban ezek a hibák nincsenek olyan bosszantó mértékben jelen. ha kell a fizikai billentyűzet, akkor vagy ezt tudom javasolni, vagy talán valami Touch Pro2-t. mondjuk az előbbi az Amerikából nehéz lesz, mert ott a Droid változatot árulják, ami ugye cdma hálózaton fut, olyan meg nincs nláunk... -
Dare2Live
félisten
válasz
killipoly #380 üzenetére
mobilarenan kint a teszt azt olvasd el.
Utána meg az engadgetét is. Sztem ott jól leírják, hogy bár sok szempontból nagyon jó sött legjobb a készülék de.... "As a daily workhorse smartphone for your average Jill or Joe, it's impossible to recommend the N900 at this point; it's just missing too much functionality that's waiting to be written by some enterprising CS grad students with spare time on their hands. As a second, dedicated browsing device or a geeky weekend hobby, though -- possibly an upgrade from an N810 -- the N900 is a very compelling device indeed, as long as you remember one simple rule: it's a computer with a phone, not a phone that can compute."
[link]Szóval mint a WM. Hugomnak nem jó.
-
killipoly
aktív tag
válasz
#16820480 #378 üzenetére
Koszi,igy mostmar biztosra tudom hogy garancia miatt vissza kell kuldenem,de remelem nem lesz vele problema,meg igy is megeri amennyivel olcsobb.
A tobbi kerdesre esetleg tudsz valamit?
Es ugy altalanossagban tudunk lenyeges kulonbsegeket az europai es amerikai piacra szant N900-ak kozott? -
törölt tag
válasz
killipoly #377 üzenetére
telefonok közül úgy tudom nincs olyan, amire világgarancia lenne. más régióba szánt készülékkel nem fognak semmit kezdeni nálunk (asszem most már az EU-s telefonokra legalább van garancia, de régebben _csak_ magyar területen eladott telefonokra volt nálunk). ez nem csak a nokiával van így, hanem tudtommal bármelyik gyártónál. IMEI alapján megnézik, hogy hova való, és csak ott szervizelik.
-
killipoly
aktív tag
update:Most hivtam fel a Nokia magyarorszagi ugfelszolgalatat es ott azt mondtak hogy tudtukkal nincs ra mod hogy garanciat lehessen ervenyesiteni Europaban egy amerikai keszulekre.En ezt viszont lehetetlennek tartom...Otlet,tapsztalat ezzel kapcs?
-
killipoly
aktív tag
Sziasztok!
Epp egy N900as keszuleket keszulok venni,baratom aki eppen az allamokbol jon vissza el tudna nekem hozni,igy a keszuleket 108k-bol megusznam.Viszont lenne par kerdesem:1.Szerintetek a garanciat lehet valahogyan ervenyesiteni europaban,irtam az amazon.com ugyfelszolgalatanak,ott azt mondtak ez a garancia europaban nem ervenyes.
2.Mindenkepp szeretnem valamilyen modon vedeni a keszuleket a hasznalatbol adodo karcoktol,serulesektol.Mi a velemeny errol?A telefon ugyebar amugy sem egy kis teremtmeny,nem tudom mennyivel "hizlalna" meg az amugyis sem kis baratunkat.Valamint meg nemtudom a kijelzo karcallo e,mint a Samsung Omnia HD-n vagy azt erdemes lenne e vedeni valami foliaval.(Folia miatt sokat veszit az erzekenysegebol a touchscreen?Ugyebar az n900 amugysem valami erzekeny)Arra lenne ez,mint megoldas,velemenyem szerint eleg ocsmany.
3.A telefon nagy hibaja mint sok helyrol hallom az aksi gyengesege,igy gondoltam hogy veszek egy extra aksit,amit elviszek magammal ha tudom hogy szukseg lesz ra.Ez az aksi van az amazonon n900hoz,ami szerintem a gyari.Tudtok esetleg ennel erosebb aksit,nem problema ha nem Nokia,ha jo minoseg..
4.Sok tag latom panaszkodik a telefonra,hogy csalodtak benne.Azoknak a kovetkezo kerdes szolna tolem:Mit vennel az N900 miatt is miert?(meg en sem vagyok dead sure,hogy ez lesz nekem a nyero telefon,hatha valaki meg tud gyozni
)
Varom a valaszokat sracok,en csak este leszek ismet gep elott.Mindenkinek szep napot!
-
Janika81
csendes tag
Sőt védőfóliát is kaptam ,törlőkendővel :
Ára 500 ft /db
-
Janika81
csendes tag
Sziasztok érkezett 1-2 dolog Nokia N900 akit érdekel azt megsasolhatja itt :
Eléggé elérhető áron van : -
hzoltan
tag
Hmm. akkor máshogy írom. Eleinte minden bekapcsoltam, 30 perces sync idők, bluetooth, wifi fullon. Skype-MSN a háttérben, 5 perces IMAP szinkronizáció, etc... Szerinted mennyi iő alatt kellett töltőre tennem?
A telefonbeszélgetéseim idejétől függetlenül 8-12 óra. Úgy, hogy minden olyan funkciót lekorlátoztam, ami szerintem természetes kellene hogy legyen, sikerült elérnem, hogy csak esténként kellett töltőre tennem. Ha sokat beszéltem napközben, és/vagy sokat neteztem (leveleztem), akkor már délután a töltőt kellett keresnem.
Túl nagy a készülék tudása az akku kapacitásához képest. Elképzelhető, hogy szoftveresen ezen tudnak javítani, de azt ki kell várni.
Mint írtam, a telefon nagyon jó. Nagyon szerettem a kezelését, annak ellenére, hogy szokni kell. Egy idő után a ceruzát nem nagyon használtam, minden ment kézzel is.
Iphone 3gs-re cseréltem le. Nem azért cseréltem le, mert annyival jobb készülék, hanem mert annyival egyszerűbb Mac alatt szinkronizálni, mert az autómba iPhone kihangosítót vettem, amit nem akartam leszerelni, mert van rá Navigáció (Maemo-ra még nincs, de a Sygic már készíti), és jó fél-egy nappal tovább bírja az akku.
Röviden ennyi, remélem segítettem
-
honyike
aktív tag
Én a jelenlegi 6630-asomat is minden este töltöm, pedig akár 3 napot is kibírna... Egy időben nagyon nem bírta az akksi(1-1,5 nap alatt lemerült) és akkor megszoktam, hogy naponta töltöm...
Meg tervben van egy második akksi vétele a jövőbeli N900-asomhoz, és akkor nem hagy cserben...Ha megkérdezhete, milyen telefont kaptál érte?
Amúgy köszi az eddigi felvilágosítást, tényleg nagyon sokat segítettél a döntés meghozatalában!
-
hzoltan
tag
Sajnos a mai telefonok tudasaval nem fejlodott egyutt az akkuk kapacitasa. Ha minden funckciot folyamatosan (normal modon) hasznaltam, kevesebb mint egy nap alatt lemerult a telefon. Lekorlatoztam a wifit, az emailek szinkrozinalasat 15 percre, az Exchange szinkronizalast (Contact-calendar) 4 orara allitottam, igy kibirta estig, de este toltore kellett tennem.
Az europia modellekben van benne ez a funkcio.
Nem akarom lehuzni a telefont, ha jol tudom, akkor az aksi problema az osszes hasonlo tudasu-markaju telefont erinti.
A telefon mar nincs meg, elcsereltem, eredetileg is ez volt a tervem. Mint rendszer nagyon tetszett, az utobbi idok Nokia keszulekei kozul ez fogott meg a legjobban
-
honyike
aktív tag
Lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de minek visszavenni? Ha jól tudom, ha visszaveszi valaki, akkor csökken a hatótáv... Akkor minek visszavenni?
A TE készülékedben van ilyen opció? Vagy pont ezaz, hogy USA-ban kéne ilyen, Európában pedig nincs ilyen lehetőség?
Bocsi, hogy értetlenkedem, de akárhogy nézzük, ez egy 150.000Ft-os telefon és vásárlás előtt szeretnék minél többet megtudni róla...
-
-
honyike
aktív tag
-
-
hzoltan
tag
amit nem írtam. egyáltalán nem hiányzott a magyar nyelv. A menük felépítése és kezelése teljesen nokiás volt, minden egyértelműen azonosítható és használható volt.
a querty-nél egy kicsit zavart az első pár napban, de utána teljesen átálltam virtuális billentyűre, amit meg a quertyn nyomtam, arra teljesen jó volt az angol kiosztás.
-
honyike
aktív tag
Sziasztok!
Nézegettem N900-ról videókat, melyeket hazai mobilboltok illetve mobillal foglalkozó honlapok készítettek. Az egyiken felfigyeltem arra, hogy a kezelési útmutató magyar volt hozzá.
Ezek szerint a Nokia készít magyarországra szánt csomagokat is, csak még a magyar nyelv nincs meg, vagy ez a felhasználói kézikönyv a bolt miatt lett magyar?
Köszi: Gábor
-
feketepeti
aktív tag
Én is szeretném, ha több ilyen lenne
A fikázásnak sok szempontból nem látom értelmét. Egyrészt, nincs univerzálisan remek telefon, másrészt meg semmi nem lesz jobb tőle.
De azért egy-két marketingest szivesen agyonütnék, amikor direkt szart gyártatnak
De ettől tényleg többet vártam. Régi Maemo használó vagyok és mindig azért sírtunk, hogy legyen már benn telefon.
Most megkaptuk, de valahogy nem lett méltó az eddigi Maemo vonulathoz.
A szoft még fejlődhet és biztos vagyok benne, hogy fog is, már csak a platform jellege miatt is, de a rezisztív kijelző az nagy baki volt.
És a billentyűzetből is elfért volna egy normálisabb.Személy szerint én pl rengeteg pénzt kifizetnék egy Psion Revo házba épített N900-ért kapacitív kijelzővel.
Asszem megoldottam a tökéletes telefont, magamnak!
-
Womb
senior tag
válasz
feketepeti #350 üzenetére
Szeretem az ilyen hozzászólásokat.
De tényleg!
Nem dobálod sárral, nem fitymálsz....nem jött be a telefon, egyszerűen és faszán leírod, hogy miért, és kész.
Köszi feketepeti! -
feketepeti
aktív tag
Na én is gyűrkölésztem most 2 napig, de nem jött be.
Telefonnak rohadt nehézkes a használata, főleg a rezisztív kijelző miatt. Autóban totál használhatatlan.
Pedig nagyon vártam.
Nekem van egy Nokia N810, a Maemo-t imádom, mert minden van rá. Terminál, ssh, Gnumeric, ami egy isten a pocket excellhez képest, stb. stb.
Maradok az N810-N95 kombónál, mert sokkal használhatóbb. Persze nekem. Aki nem használja sokat autóban, annak jó is lehet éppen.
Az Iphone is ezen vérzettt el nálam, hogy vezetés közben egy egyszerű tárcsázás is agyrém.
Egy fasza kapacitív kijelzővel és normálisabb billentyűzettel nyerő lenne nálam.
-
hzoltan
tag
Üdv mindenkinek!
Karácsony óta nyomkodok egy N900-as készüléket, és bár egy-két hiányossággal együtt kell élni, azért a mostani mobil felhozatal közül - számomra - az N900 a nyerő
Alapvetően olyan készüléket kerestem, amivel bárhol-bármikor be tudok jelentkezni SSH-n a szerverünkre. X-terminal... Hibátlan
Ezt eddig is el tudtam érni, de az összes eddigi telefonon faragni kellett valamit.
iPhone-non JB kell hozzá, Symbian rendszereken Putty alternatívákkal meg lehetett oldani. Az N900-on alapból fent van az X-terminal, ami pár perces beállítás után (ssh-keygen, scp) hibátlanil üzemel. Itt jegyzem meg, hogy csomagkezelőből simán lehet telepíteni a Mc-t, ráadásul a funkció billentyűk is működnek.
Pozitív tapasztalataim:
- hibátlan hálózat kezelés (3g, wifi)
- telefon hívás minősége jó, eddig nem panaszkodtak
- a beépített böngésző egész használható, az oldalak rendesen megjelennek
- skype-msn rész teljesen használható
- a feltöltött fotókat normális sebességgel jeleníti meg
- zenék-videók lejátszása teljesen rendben van
- nagyon jó csomagkezelő rendszer
- nagyon jó kijelző
- querty
- osx alatt Nokia Multimédia TransferAmi kevésbé tetszett, remélem, hogy hamarosan javítva lesz:
- a hívásokonn kívül csak fektetett üzemmód
- az akku max. 1 napig bírja (szerintem ezen nem tudnak javítani)
- a Lock gomb nekem nem esik kézre
- querty: a felső gombsor nagyon közel van a kijelző aljához, néha zavaró
- nincs semmilyen támogatás OSX rendszerhez, jelenleg a szinkronizációt csak külső segítséggel tudom elvégezni Contact/Calendar -> Google ->N900
- a Documents To Go csomag Trial, ez enyhén nevetségesA lista nem teljes, ennyi jutott eszembe .Ha valakinek esetleg kérdése van, ne tartsa vissza
Üdv mindenkinek,
Zoli -
sheep
addikt
csak egy bajom van ezzel a telefonnal: 1 év múlva már csak szörnyülködni fogunk, hogy mekora féltégla, és nem kell majd a kutyának se
-
Beowulf
csendes tag
Megvan a telefon!
Volt időm nyomogatni egy 2 órát (aztán le is merült) ahogy meghozták...
Kicsit fura, hogy nagy és vaskos... Most egy Sony Ericsson W995 telefonom van és méretre kicsit......
Nem tudom miért van, de mikor állítottam be az e-mail adatokat akkor a virtuális billentyűzet lefagyott és csak újraindítás után sikerült újból használni a billentyűzetet. Eddig ez kétszer fordult elő, e-mail adatok bepötyögésénél és a névjegyzék szerkesztésénél... Remélem csak én voltam a béna.
A két telefon egymás mellett:
Kép_1
Kép_2 -
Beowulf
csendes tag
Üdv!
Kb. 3 órán belül tulajdonosa leszek egy ilyen készüléknek. Az utolsó oldal olvasva az a gondolat fordult meg bennem: "remélem nem bánom meg, hogy megvettem"...
Amúgy meg azt nem is gondoltam volna, hogy ma reggel megrendelem és délutánra itt is van. -
Ulkesh
őstag
válasz
Dare2Live #330 üzenetére
"Engem az elérhetőség dühít, december elejétől próbálom megvenni és se Ausztri/NO dec~10ig, se itthon vidékiként nem tudom megvenni."
Pedig itthon is van legalább két GSM bolt, ahol kapható (az XXL GSM is azt írja készleten van), az Amazon-on meg megjelenése óta kapható és rendelhető (ide is szállítanak).
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #326 üzenetére
"nagyjából 3 éve nem volt olyan telefonom, amin lett volna magyar szövegbevitel. "
Pedig alig van ilyen készülék a piacon..
"remek dolog a magyar nyelvvel, hogy ha nem ír valaki ékezeteket, akkor is szinte tökéletesen lehet olvasni."
Remek dolog, egész addig, amíg csak haverokkal chat-elsz, vagy ide fórumozol. Csak akkor gáz, ha egy üzleti jellegű levélre kéne válaszolni és nem akarod a partner előtt égetni magad.
"egyébként ott a RIM, ők sem nagyon csináltak magyar billentyűzetet tudtommal, mégsem hallani nagyon, hogy őket bírálnák."
Nem érted a lényeget még mindíg.
Nem az a baj, hogy nincs magyar billentyűzet, hanem az, hogy NEM lehet magyar karaktereket bevinni rajta. A RIM billentyűzetén az összes magyar ékezetes karakter bevihető. -
Dare2Live
félisten
énmeg idegből reagálok....
Engem az elérhetőség dühít, december elejétől próbálom megvenni és se Ausztri/NO dec~10ig, se itthon vidékiként nem tudom megvenni. Mostmeg neki kell állni tanulni, mire annak vége meg lesz jön napi 12h meló. Utána már márc vége van. Az omniat meg nehéz elviselni N900 után..... meg nem is szeretem. Amúgy te se voltál sokáig WMes.... én megmondtam....
-
talamasca
senior tag
Az jó, ha többeteket nem zavar, hogy nincs valamiben magyar klaviatúra...
Mi a jelentése az alábbi mondatnak?
A termek festese gyonyoru.Aki először adja a jó választ, az kapja a pöttyös labdát!
-
törölt tag
válasz
talamasca #321 üzenetére
nagyjából 3 éve nem volt olyan telefonom, amin lett volna magyar szövegbevitel. sosem zavart sem engem, sem az ismerőseimet, akiknek üzeneteket írtam.
remek dolog a magyar nyelvvel, hogy ha nem ír valaki ékezeteket, akkor is szinte tökéletesen lehet olvasni. amit beírtál ide ékezetek nélkül, először fel sem tűnt, hogy nem kétszer küldted el ugyanazt. sok ember ír (ide a fórumra is péládul) ékezet nélkül, de soha senki nem bírálta őket emiatt. így is van ez rendjén, amíg a helyesírás és nyelvhelyesség rendben van, addig számomra ez esztétikai hiba, ennyit én képes és hajlandó vagyok alkalmazkodni.egyébként ott a RIM, ők sem nagyon csináltak magyar billentyűzetet tudtommal, mégsem hallani nagyon, hogy őket bírálnák.
-
Dare2Live
félisten
válasz
talamasca #321 üzenetére
"De akkor miért hozza fel valaki magyarként, hogy micsoda egy jó dolog a fizikai billentyűzet???"
1hétig nyomkodtam N900at felse tűnt nincs rajta..... szifonnal is leszartam nincs, omnianal is, n900 se izgat.
Jut eszembe fogalmam sincs, hogy Omnian van e... Na ennyire leszarom, hogy van e.
-
Dare2Live
félisten
"Az N900 már lassan 1,5 hónapja a boltok polcain van"
biztos csak én voltam béna, hogy Németország, Ausztriát járva nem találtam sehol. Se boltban se neten.
Sőtt még most is kb beszerezhetetlen.
[link]"Az N900 már lassan 1,5 hónapja a boltok polcain van, a böngésző, ami az egyik legfontosabb elem, az meg még csak most fog elkészülni, mint végleges termék."
Bárcsak a 3éve kész szafari olyan jó lenne mint egy béta fenec. -
Womb
senior tag
válasz
talamasca #321 üzenetére
Egyéni probléma a tied, részemről meg a "micsoda jó dolog a fizikai billentyűzet" az igaz.
A zavaró inkább az, amit Sheratan is leírt, az újmagyar csökött, agyonrövidített, elferdített írás.
Amit prezentáltál ékezetek nélkül, teljesen elfogadható és olvasható. Aki olvassa, nyilván tisztába van vele, hogy nem magyar billentyűzeten írták.
Ha ez neked nagy probléma, nem neked találták ki ezt a telefont. -
talamasca
senior tag
Csak érzékeltetés végett az előző hozzászólásom ékezetek nélkül:
En se tartom akkora problemanak, ha QWERTY-n nem lehet magyarul gepelni.
Ezert nincs is ra szukseg.
A komolytalansagot felreteve, ekezetek nelkul nem lehet magyarul irni.
Lehet angolul, de magyarul nem.
Sokan szidtak (mai napig is) pl. az iPhone-t, hogy alapbol nincs benne a magyar nyelv.
Ez igaz es mint magyar ember zavar is egy nalunk is forgalmazott termeknel.
De lehet vele magyarul irni a virtualis billentyuzeten. Mert az meg testre is szabhato.
Biztos vagyok benne, hogy az N900-as virtualis billentyuzeten is lehet.
De akkor miért hozza fel valaki magyarkent, hogy micsoda egy jo dolog a fizikai billentyuzet???
Ha nem honositjak ennel a tipusnal (marpedig a hirek szerint nem), akkor nalunk nem is erdemes megvasarolni. Szerintem. Hiszen fele ekkora vastagsagu is lehetne, igy meg...Ha ezt hangosan felolvasom, még röhögnöm is kellett.
A billentyűzet szó ékezetek nélkül nagyon Fekete Pákós lett. -
talamasca
senior tag
válasz
#16820480 #316 üzenetére
Én se tartom akkora problémának, ha QWERTY-n nem lehet magyarul gépelni.
Ezért nincs is rá szükség.A komolytalanságot félretéve, ékezetek nélkül nem lehet magyarul írni.
Lehet angolul, de magyarul nem.Sokan szidták (mai napig is) pl. az iPhone-t, hogy alapból nincs benne a magyar nyelv.
Ez igaz és mint magyar ember zavar is egy nálunk is forgalmazott terméknél.
De lehet vele magyarul írni a virtuális billentyűzeten. Mert az még testre is szabható.Biztos vagyok benne, hogy az N900-as virtuális billentyűzetén is lehet.
De akkor miért hozza fel valaki magyarként, hogy micsoda egy jó dolog a fizikai billentyűzet???
Ha nem honosítják ennél a típusnál (márpedig a hírek szerint nem), akkor nálunk nem is érdemes megvásárolni. Szerintem. Hiszen fele ekkora vastagságú is lehetne, így meg... -
princzet
csendes tag
Én arra lennék kíváncsi, hogy ha majd megjelenik az újabb oprendszer (maemo 6), akkor ugyanúgy rá lehet majd húzni erre is? (mint a iphone-oknál)
-
Ulkesh
őstag
Mondjuk ezért nem szeretem a Nokiát!
Az N900 már lassan 1,5 hónapja a boltok polcain van, a böngésző, ami az egyik legfontosabb elem, az meg még csak most fog elkészülni, mint végleges termék. A kedves vásárló meg teszteljen drága pénzért…
[link] -
törölt tag
miért lenne olyan más a hardver? ott is cortex a8 proci van, gps, wifi bt, stb...
talamasca: lehet azon magyarul gépelni, csak ékezetek nélkül. ettől függetlenül ezt sokkal kisebb problémának tartom, mint amikor valaki menőzésből, vagy egyéb indokból "újmagyarul" gépel (ez nem rád vonatkozik, hanem úgy általában).
-
talamasca
senior tag
Levontam a tanulságot.
Akkor ez kis hazánkban csak egy nesze semmi, fogd meg jól.
Még egy indok, hogy miért is lesz nagyobb sikere nálunk az N920-nak. Ha ez lesz a tényleges neve.Valaki a már meglévő tulajok közül felrakhatna egy videót, ahogy pl. sms-t gépel vele.
Tényleg nem szurkálódás, meg minden, csak érdekelne, hogy ékezetekkel mennyivel gyorsabb a bevitel. -
talamasca
senior tag
Javítsatok ki, ha én nem jól értem.
Jelenleg egy MAGYAR felhasználó számára az anyanyelvén való gépelés az N900 QWERTY billentyűzetén nem megoldható???
Mert, ha ez igaz, akkor számomra nem kicsit vált röhejessé a fizikai billentyűzet mellett való érvelés.
Hangsúlyozom, erről a készülékről kérdezem ezt.
-
törölt tag
rendben, de ettől függetlenül például az xnu az hibrid, míg a linux az monolítikus kernelt használ, tehát alapvető különbségek vannak azért.
de az egész abból könnyelmű kijelentésből indult, hogy a két telefon lényegében majdnem ugyanaz, hiszen hardveres s szoftveres szinten is rengeteg hasonlóság. akkor már több hasonlóság van a Mileston és eközt szerintem. -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #307 üzenetére
"igen, de a szem kifolyásához kevés köze van a napsütésnek, nekem sötét szobában is kifolyik az inverz szövegtől a szemem…"
A lényegen mit sem változtat, hogy az N900-as sötét alapon világos szövegmegjelenítése baki.
"jó, és ha nincs a kormányon vezérlő…?"
"az osx az nem bsd unix, hanem a bsd kernel egy részét vették át, és arra épíŧettek egy tök saját rendszert."
Ok.
Akkor helyesen megfogalmazva:
az OSX egy freeBSD alapokra építkező Unix rendszer, ami alapszinten kompatibilis a BSD-vel (a Hackintos-hoz pl. BSD drivereket használnak). -
törölt tag
igen, de a szem kifolyásához kevés köze van a napsütésnek, nekem sötét szobában is kifolyik az inverz szövegtől a szemem...
jó, és ha nincs a kormányon vezérlő...? jó, nekem most éppen rádió sincs a kocsimban, de azt könnyebb szerezni, mint egy új kormányt. amúgy meg hangrőt állítani, számot léptetni és pause-olni tudok odanézés nélkül is, a többit meg egy pirosnál el lehet intézni.
ezzel a nézettel még nem fognak elhajtani, de az osx az nem bsd unix, hanem a bsd kernel egy részét vették át, és arra épíŧettek egy tök saját rendszert.
"Certain parts from FreeBSD's and NetBSD's implementation of Unix were incorporated in Nextstep, the core of Mac OS X." -
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #305 üzenetére
"ahol szöveget kell olvasni, az szerintem egyszerűen azért nem fekete, mert kifolyik az ember szeme, ha feketa alapon világos szöveget kell olvasson "
Erről beszélek én is már fél napja, csakhogy megértetted
"nincs kéznél a telefon vezetés közben?"
Bárhová is rakod oda kell nézned és nyúlnod, ami nem éppen biztonságos manőver.
Kormányról lényegesen kényelmesebb ezt egy pöccentéssel vezérelni"de azért ezzel az operációs rendszeres elméleteddel fáradj be egy OS fórumba is, nagyon fognak szeretni"
Mármint, hogy egy Debian Linux és egy BSD Unix között elég sok közös vonás van és aki az egyiket megismerte a másikkal is elboldogul? Nem nagyon fognak cáfolni, hidd el...
-
törölt tag
jelenleg amiket én használok, azt szeretem, de biztosan van ennél jobb megoldás is. időnként ha megunom, akkor elkezdek keresni valamit újat, amit tetszik. a rég firmware alatt a (többek közt) linux alatt ismert tango skint használtam.
ahol szöveget kell olvasni, az szerintem egyszerűen azért nem fekete, mert kifolyik az ember szeme, ha feketa alapon világos szöveget kell olvasson (bármilyen sokáig így ment ez az ablakkezelős megoldások előtt).
egyébként a BB-n azok a piktogramok általában sziluetek, amik hasonlóan vékonnyá teszik a felismerendő ábrák vonalvezetését, mint szöveg esetén.e90... ó, fiatalok és bolondok voltak még akkoriban
ázsiai szövegbevitelhez nem kell külön fizikai kiosztás. azért nincs még megoldva a dolog, mert gondolom nem forgalmazzák semmilyen olyan országban. de biztos vagyok benne, hogy amint az első szifonra, úgy erre is megoldják házilag, ha esetleg elfeledkezne róla a Nokia.nincs kéznél a telefon vezetés közben? miért, te hova szoktad tenni, a csomagtartóba? én általában a váltó elé, de akár fel lehet tolni egy tartóra is a műszerfal közepére.
egyébként köszi a felvilágosítást, mostmár tudom, hoyg én valójában egy windows7-et használok a telefonomon, hiszen a könyvtárstruktúra és a parancsok hasonlóak, meg a regisztrációs adatbázis is
most határozottan jobban érzem magam
(de azért ezzel az operációs rendszeres elméleteddel fáradj be egy OS fórumba is, nagyon fognak szeretni) -
Ulkesh
őstag
válasz
Dare2Live #302 üzenetére
"Hogy is állunk skinekben szifonra? itt az se lepne meg pár hónap múlva GUIk közül válogathatnál…"
Hány ezer skin kell neked?
Az UI-t is át tudod szabni teljesen, akár az alkalmazásokban is, sőt a Springboard-ot is lecserélheted, már van helyette alternatíva.Tényleg szeretem, ha olyan szól hozzá akinek fingja sincs a témáról….
-
Ulkesh
őstag
válasz
#16820480 #301 üzenetére
"azért van a két design-ban egy számomra rendkívül fontos közös vonás: mindkettő csúnya."
Ízlések és pofonok ugyebár.
Bár, ha az OSX asztali és mobil változata szerinted csúnya, akkor mi a szép?"két dolgot fűznék hozz: az egyik az, hogy a fekete főmenü is tökéletesen látható volt verőfényes napsütésben, a másik pedig az, hogy az almenüket elég ritkán piszkálja az ember"
Mint ahogy az iPhone főképernyője is jól látható, de igencsak morcos lennék, ha a telefonkönyv, vagy az sms alkalmazás ilyen inverz megoldás lenne, mert nem mindegy, hogy szép nagy piktogramokat kell felismerned, vagy apró betűs szöveget elolvasnod ilyen grafikai megoldásnál. Nem véletlen, hogy szinte sehol nem használnak ilyen megoldást (az AMOLED-es készülékeknél is csak a fogyasztás miatt).
"de a megléte azért jó pont, még akkor is, ha nem csinálnak belőle külön változatot egy olyan piacra, ahol lenne vagy 100 vevője"
Gondolom az e90-esből sem volt több vevője, mint az N900-ból lenne, ott mégis megoldották a lokalizációt.
Itt viszont nem az a gond, hogy nincs magyar menü, vagy nem szitázták rá a billentyűzetre az ékezetes karakterek helyét, hanem az, hogy fizikai billentyűzetről nincs pillanatnyilag lehetőséged ilyen karakterek bevitelére (ázsiaira sincs megoldás, még virtuális billentyűzetről sem)."teljesen jól lehet vezérelni, ahogy mondjuk egy navigációt is vezérelnél: nyomkodni kell a telefont… "
A navigációt álló kocsinál vezérled általában, a zenét meg menet közben és nem mindig van kézügyben a készülék.
"én is hallottam, hogy lehet aptitude-ot telepíteni szifonra, de ettől még nem lesz jobban hasonló a BSD a Debianra. akkor már a Maemo sokkal jobban hasonlít az Androidra, ott legalább mindkét esetben linuxról beszélünk…"
A könyvtárstruktúra hasonló a terminálparancsok azonosak, amit az egyiknél megtanultál, a másiknál is tudod hasznosítani.
Ne a külsőségekből indulj ki, hanem abból, ami a UI alatt van, én arról beszélek. -
Dare2Live
félisten
"Ezt megírhatnál, hogy milyen korlátok vannak egy jb-elt iPhone-ban. Én nem tudok róla, hogy lenne."
Hogy is állunk skinekben szifonra? itt az se lepne meg pár hónap múlva GUIk közül válogathatnál...
"Debian az, nem Ubuntu"
nem is írtam ilyet. azt írtam, hogy maemo5ről mindig ubuntu jut eszembe. Jól alapú, jól használható OS ami jó power user(geek ha úgy akarod) és 2.0 usereknek is. (1.0nak ott a szifon)lokalizáció: körbenézek....
-
törölt tag
azért van a két design-ban egy számomra rendkívül fontos közös vonás: mindkettő csúnya.
köszi, hogy még képeket is szúrtál be, de voltam én már egy BB (nem túlságosan) boldog tulajdonosa. két dolgot fűznék hozz: az egyik az, hogy a fekete főmenü is tökéletesen látható volt verőfényes napsütésben, a másik pedig az, hogy az almenüket elég ritkán piszkálja az ember (de ami még ennél is lényegesebb, hogy mindenképpen először a főmenün kell átközdjed magad, akármilyen láthatatlan is lenne).
igen, igazából a qwerty ezen konkrét kialakítása nekem sem nyerte el a tetszésemet, jobban bejön ránézésre a Milestone, vagy a G1 féle verzió. de a megléte azért jó pont, még akkor is, ha nem csinálnak belőle külön változatot egy olyan piacra, ahol lenne vagy 100 vevője
(teljesen mellékes, de én különben is jobban értékelem azt, ha ázsiai szövegbevitel jól meg van oldva, de ebben szerencsére jó a Nokia)
nem tudom mi a bajod a stereo kábeles zenehallgatással. teljesen jól lehet vezérelni, ahogy mondjuk egy navigációt is vezérelnél: nyomkodni kell a telefont... nem hiszem, hogy nagyobb macera, mint a műszerfali gombokat nyomogatni.
én is hallottam, hogy lehet aptitude-ot telepíteni szifonra, de ettől még nem lesz jobban hasonló a BSD a Debianra. akkor már a Maemo sokkal jobban hasonlít az Androidra, ott legalább mindkét esetben linuxról beszélünk...
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Nokia teljes billentyűzettel ellátott Maemo Linux rendszerű készüléke újraértelmezi a "zsebszámítógép" fogalmát.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Csak nem növel akkukapacitást a Samsung
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Külpolitika
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest