- Netfone
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A karcsúság ára
-
Mobilarena
Lumia 930 összefoglaló - kérdés előtt olvasd át!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOLEDOO
tag
Sziasztok!
Most vettem egy lumia 930-t.
A Nokia Cameránál ha fényképezek,állítólag a színt a fényviszonyokhoz igazítja.
Tény hogy a kép készítésekor szép a kép,viszont mentéskor megváltozik a szín.
Ezt ki lehet kapcsolni?????
Auto-n van minden.
Valakinek segítő szándék?
Köszönöm előre is. -
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Videó felvételnél nem lehet kikapcsolna a hangfelvételt ? próbáltam már több appot is de sehol nem találtam olyan beállítást.
-
Azie
őstag
Melegedésre a válasz: Finn gyártó!
-
tomboy0013
veterán
válasz
peti0426 #7492 üzenetére
Nyugi nem te vagy furán bekötve, köze nincs a megbízhatóságnak ahhoz, hogy valamit gyártás során szúrtak el. Az én 930-amnak semmi gondja nincs, mégha egy picit ki is áll a kijelző jobb felül. Pedig nekem is flipes tokom van. Sosem fagyott le, újraindításra nem volt szükségem, telefonálásom sem szakadt még meg alkalmazás sem záródott be csak úgy magától. Szóval tökéletesen megbízható és jó funkcionál, pedig ez is 930
De úgy igazából Win-es telóval még nem volt megbízhatóságbeli problémám, ez a 3. Ez is volt az egyik indok amiért újra ilyet vásároltam.
-
peti0426
csendes tag
Lehet hogy én vagyok furán bekötve, de nálam ennek köze nincs a megbízhatósághoz. Ez anyaghasználati hiba, nem funkcionális, legfeljebb a funkcionális egy következmény. De ameddig működik mint telefon, és kapom az értesítéseket mindenről szépen, addig fel sem merül a megbízhatóság kérdése.
-
-
peti0426
csendes tag
SR-t toltam, utána jó volt. Aztán ráhajtottam újra, hagytam kb. 2 percig megint elszállt.
-
peti0426
csendes tag
Sziasztok! Reggel érkezett meg a telefonomra a Nillkin Sparkle tokja, ami flip-es, tehát borítja a kijelzőt is. Teljesen kiütötte a fényérzékelést, meghalt a két ujjas ébresztés, az adaptáció sötéthez-világoshoz szintén, telefonáláskor pedig már fülhöz emelés előtt elsötétül a kép. Valaki tapasztalt már ilyet? Megoldás?
-
zazira2
tag
2A töltövel lehet tölteni?
-
Burt1793
veterán
Lehet, hogy igazatok van, csak ez nagyon csalóka, én nem merem így kijelenteni. Esetleg úgy lehetne összehasonlítani (egyelőre nem találom a lézeres hőmérőt), hogy megnézem a kazánban a meleg cső hőmérsékletét (kiírja) és megfogom mögötte a kivezető csövet. Általában 50-60 fokos szokott lenni a cső. Meg is nézem.
szerk.: 62 fokos a meleg cső, a telefon messze nincs ennyi. Ha ilyen meleg lenne, azt nem fognám olyan tartósan. Szóval az 50-55 fokot tuti nem éri el navigálás közben se!
-
Endii
tag
Age of Empires-szel szoktam játszani. Szerintem ott 45-55 fok között szokott mozogni.
-
Burt1793
veterán
-
Burt1793
veterán
válasz
Integrale #7459 üzenetére
A legdurvább a minion rush. Óránként 30-40%-ot merül vele, nem hideg kerettel.
Már-már kellemetlen, szerintem 40 fokos is megvan.
De mondjuk más játékokkal elég jól bírja, még az 5 órát is teljesíti, elé nagy fényerőn.
Azt meg ne felejtsd el, hogy a kicsi fényerő beállítás alapból közepesnek felel meg. -
Burt1793
veterán
-
Integrale
veterán
válasz
sszemtelen #7453 üzenetére
Nem csinál semmit rosszul az üzemidővel, a 930 5 óra képernyőidőt tud, a főbb konkurensek 10 körül.
-
Burt1793
veterán
válasz
confuser #7449 üzenetére
Igen, azt tudom, de a kategóriájában is szar a L930 üzemideje.
(#7445) wazo: Akkor pont zsebben volt mindkettőnknek a telefon, szóval nem nyomogattam. 2-3 napig meg sosincs parlagon, ha meg igen, akkor a wifi sincs bekapcsolva és akkor wifi on-nál minden értesítés bejön hirtelen.
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Lehet hülyeséget kérdezek, de a hátlap eltávolítása és "egyedivé" tétele nem okoz gondot a garanciánál? gondolok itt egyedi festésre/fóliázásra.
-
Endii
tag
válasz
Kavinton75 #7430 üzenetére
Jövőre megpróbálom. Nem használok sok programot, de letörlöm majd az összeset, hátha segít.
Nálad melyik okozta feltehetően? -
Burt1793
veterán
válasz
=WiNTeR= #7438 üzenetére
Én abban az időben gondtalanul használtam az S2-met.
(#7441) kengyel: Ez egy tablet, most így a karácsonyi szezonban nem használom, mert itt a gép. Amúgy szoktam használni, netezni. Amúgy ma már több mint 4 óra a kijelzőidő és a százalék alig ment lejjebb.
(#7442) boratsagdiy: Nem éppen ma jelent meg a cucc, de ok.
-
boratsagdiy
tag
Nagyon jó készülék köszi a tesztet !
-
Burt1793
veterán
válasz
ZavaBalazs #7439 üzenetére
-
ZavaBalazs
őstag
az akkuidőhöz random megjegyzés: csóri másfél éves lumia 610-em 74%-on áll 7 nap 3 óra után, übereljétek!
más kérdés hogy negyed óra játékot leszámítva végig repülő üzemmódban hevert a polcon, de azt ki kérdezte. -
Burt1793
veterán
válasz
sszemtelen #7436 üzenetére
Igen, ezt akartam még írni, volt, hogy egymás mellett ültünk egy s5-ös baráttal (ideáig még nincs semmi különös
) és egy csoportos beszélgetésbe írt egy harmadik fél. Én egy 2-3 másodperccel hamarabb megkaptam az üzenetet, mint ő.
-
Burt1793
veterán
Engem rögtön értesít mindkettőről, jó a viber néha összefossa magát, mert van PIN kódom a telefon feloldásához, így pl ha hívnak, fel kell oldani a telefont vagy nem tudom, kicsit furcsa az egész, de feloldás után működik.
A fb messenger értesítési szempontból jól teljesít. Ezt használom többet amúgy is. -
wazo
aktív tag
Engem a facse messenger es a viber üzenetek nem megkapasa zavar nagyon remelem ezt javítják a frissítéssel.
-
egykori
őstag
válasz
Kavinton75 #7432 üzenetére
Ja, értem, tehát nem tud róla, és csak úgy újra indul a zsebében vagy akárhol...
szerencsére ezzel a feature-rel még nem találkoztam -
egykori
őstag
válasz
Kavinton75 #7430 üzenetére
Ha roppant idegesítő a PIN-kód beírása, akkor kapcsold ki. - De megszokható.
Bocsi! Endii-nek szántam a javaslatot.
-
XZoli
aktív tag
mértem egyet ma egy Spyder Elite monitor kalibrálóval maximum fényerőnél 282 cd/m2 lett az eredmény teljesen fekete képernyőnél meg 0.001 cd/m2
-
kengyel
nagyúr
válasz
sszemtelen #7422 üzenetére
Most szabd a zsebeidet a 930-hoz, vagy venned kell új nadrágokat is hozzá
(#7421) Tenken
Akkor üdv a klubban !
-
Burt1793
veterán
válasz
sszemtelen #7422 üzenetére
Ismerős, van a családban note3. Na a tulaj farmerjai el vannak színeződve a telefon helyénél még kívül is (pedig nem két filléres farmereket hord) és az anyag is jóval vékonyabb. Persze mivel az nem ilyen sarkos, nem szaggatta ki az anyagot egyelőre, pedig már több mint egy éves a cucc, a hátlapon már rozsdás a samsung felirat.
-
Tenken
őstag
Sziasztok,
Én is csatlakoztam a klubhoz.
Miki hozta. 2. okostelóm. SGS-el lehúztam 4 évet előtte, így eddig androidban gondolkodtam inkább váltásnál is. Szifont meghagynám a sznoboknak, WP-ről meg nagyon nem hallottam még azon kívül semmit, hogy "más, meg pfú csempék....".
Először az motoszkált bennem, hogy max elcserélem egy n5-re majd, de mivel aprózni úgy is idő, adok neki egy sanszot. Nem mondom, fura volt az elején, de kb 1 nap után teljesen hozzá tudtam szokni. Egyáltalán nem tragédia az átállás. Ami nagyon durván szembe ötlő volt az a sebesség. Teljesen más dimenzió már első blikkre is. Persze nyilván gyorsulnak az androidok az új hardverek alatt, de mégis... Egy nyitott rendszer, kismillió különböző vassal soha nem lesz ilyen szinten optimalizálva. Talán ez a gyengéje is neki, hogy lehet olcsó noname "uptodate" hardveres gépeket kapni, de pár hibajavítás után több frissítés nem jön rá az életbe.Szóval pár nap alatt teljesen oda lettem tőle. Az ingyenes jól működő navi, a király kamera, a gyors akadásmentes működés, igényes kialakítás vitathatatlanul jó.
Tegnap voltam T-ben simet cseréltetni (mert egy nagyobb telóba nyilván kisebb kártya kell mindig...) és amíg várnom kellett kicsit nyomkodtam a kirakott készülékeket is.
Hát, sgs5-öt/ lg g3-t kb 3 mozdulattal megfektettem, amit itt simán lekövet. Ami kis halvány remény maradt bennem az andriod számára, az akkor szerte is foszlott.
Hello WP! -
Burt1793
veterán
válasz
sszemtelen #7419 üzenetére
Ne már, a 930 még vastagabb is?
ÉS ez a drágább.... Az ips ellenére lehet, hogy jobb döntés lett volna az 1520, persze nagy is a kijelzője, ami sok esetben használhatatlan.
És tényleg, az 1 mm-rel még vékonyabb is, miközben üzemidőben már-már annyit tud, mint egy note3, note4. Ez azért fel tud idegesíteni.Főleg, hogy a 930 újabb és drágább. Miért kellett ennyire elcseszni? Jajj, jajj, mindig megfogadom, hogy nem törődöm ezzel, mert fölösleges. Az úgyis használhatatlan egy kézzel.
-
Burt1793
veterán
válasz
sszemtelen #7417 üzenetére
A 930 se recseg, simán nyomogatható, semmi hangja. Ha erősen ütögetem a kijelzőt úgy, hogy az asztalon van a telefon, akkor hallani, hogy a gombok mozognak a keretben, ennyi.
-
-
Integrale
veterán
válasz
sszemtelen #7393 üzenetére
A specifikacioval tisztaban vagyok, a ket telefon kozotti kontrasztra lettem volna kivancsi. Kepernyo, osszeszerelesi minoseg stb.
Alacsony fenyeron is jelentkezik a lilasodas, pl amikor elhalvanyul a kepernyo.
Kengyel: De nagy lenne, az uzemido es a kepernyo csabit.
-
kengyel
nagyúr
válasz
sszemtelen #7409 üzenetére
Nekem is sas szemem van, ezt ki fogom próbálni
Nézegettem a 1520-al készített képeket, nagyon jók lettek. -
Burt1793
veterán
válasz
sszemtelen #7407 üzenetére
Ha feljebb veszed a fényerőt, eltűnik újra a lilásodás, ez szoftveres bug. Amúgy a kicsi fényerő igazából a panel tudását nézve pont közepes. A beállítások megjelenítés opciójánál lehet beállítani, hogy mit jelentsen a kicsi fényerő. Szóval a kicsi fényerő se olyan kicsi. De én imádom, ahogy most a 7 ágra sütő napra kirakva (világosabb van, mint nyáron bármikor, még a hó is visszaveri a fényt) úgy felerősödik a kijelző, hogy el lehet látható marad.
-
kengyel
nagyúr
válasz
sszemtelen #7407 üzenetére
Akkor te alapon kis fényerőn szoktad használni ? És így napfényben milyen volt ?
-
Burt1793
veterán
válasz
sszemtelen #7404 üzenetére
Miért ne lenne. Menj egy sötét szobába. Rakd magasra a fényerőt, húzd le a tálcát, vizsgált meg a kapcsolókat (wifi, bluetooth, meg amiket kiraktál), majd vedd le automatára a fényerőt a sötét szobában (legyen vak sötét), húzd le újra a tálcát és gyönyörködj az addig szürke, most már lila kapcsolókban.
-
kengyel
nagyúr
válasz
sszemtelen #7400 üzenetére
Amúgy én személy szerint hiányoltam az IPS.t a 930-ból. Szerintem jobb lett volna vele, nem mintha így rossz lenne.....
-
Burt1793
veterán
Igen, ez az amoled panel a 930-ban elég sokat fogyaszt. Ami nagy kár, én jobban szeretem az amoledet, nagyon bitang is a kijelző, de pl az s5-ben lévő nem fogyaszt ennyit, legalább is az üzemideje valamiért dupla ennyi!
Amúgy simán elég ez az üzemidő nekem, a melegedés lesz valószínűleg erősebb az "évek során" (hardverigényesebb appok lesznek és elévül ez a snapi 800-as soc). Az biztos, hogy a frissítéseket még megkapja pár évig és a hardver is elég lesz, szóval egész időtálló lesz a dolog.A qi-s hátlapot szívesen lecserélnél nem qi-sre, mert nem derogál a kábellel töltés és akkor vékonyabb lehetne a telefon. S5-re van qi-s hátlap, azzal vastagabb lett, viszont azt úgy használjuk, a L930-at meg otthon töltöm esténként, persze van hozzá egy dc50-esem is...
Nagyot ütne a teló, ha olyan vastag lenne csak, mint a fém keret. Ráadásul a qi-s hátlap nehezíti is.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Hardveresen a csúcsot hozza, szoftveresen a 8.1-es WP előnyeit nyújtja, a kamera elsőrangú, frankó az összeszerelés, az ilyen masinák méltók a Nokia névhez. Amíg még van Nokia név.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Filmvilág
- Milyen routert?
- Windows 11
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest