- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdraco
őstag
válasz
Rocky975 #32713 üzenetére
Gondolkoztam én is 640-en, resuming felirattal mi a helyzet? Engem ez zavar csak, van két oldal megnyitva a böngészőben és ha köztük váltok néha resumingol...
Egyébként, az 520-ban a leggyengébb pontja a belső memória olvasási sebessége, nagyon kevés pontot kap antutuban a többiekhez képest pl, lehet ez sokat befolyásol, szerintem még a class 10-es memória kártya is gyorsabb. -
Imi1981
veterán
válasz
Rocky975 #32001 üzenetére
Hát a kijelző nekem fontos úgyhogy maradok az 520-nál !Még egy kérdésem lenne ,ha jól tudom 8.0-al jött ki de ra lehet rakni a 8.1-et,a 8.1-el ugyan olyan gyors vagy valamennyit lassít rajta ?Ja és még egy kérdés ,itt is lehet cserélni a billentyűtetet mint az androidnál ?Mert androidon a gyárit ki nem állhatom és egyből le szoktam cserélni (persze lehet a windowsos tetszik ).
Ha van valakinek itt eladó jó áron, hibátlan szép allapotú az írhat privátba ! -
Imi1981
veterán
válasz
Rocky975 #31996 üzenetére
Szia! Kösz a választ! Én is az advancet lassúsága miatt cserélem le ,meg már hardver hibája is van úgyhogy megmarad tartaléknak. Közelben vennék hogy ki tudjam próbálni csak még sosem kezeltem windowsos telot ,ezért kérdeztem mit nézzek meg rajta mik szoktak hibák lenni ennél a telonál? Az 530 miben rosszabb? Azt olvastam ,hogy gyengébb andreneo van benne viszont erősebb proci. Kijelzo melyikben szebb?Összességében miért jobb az 520 mint az 530? Ugyan olyan áron jutnék hozzá !Kösz a választ előre is!
-
-
Namelesske
addikt
válasz
Rocky975 #31120 üzenetére
Konkrétan [ha nagyon akarom] tudom hasonlítani a Lumia 520-at egy iPhone 5-höz, egyáltalán nem szégyen mellé pakolni, tekintve, hogy tized annyiba került. Bőven jó telefon ez, 25 ezerért vettem, és még ma is ér vagy 15-20 ezret a használt piacon. Amikor megvettem előtte szépen írtam egy excell táblázatot, hogy mit várok el egy telefontól, nagyjából összegeztem a jövőt, és meglepően jól sikerült megtippelnem a várható dolgokat. Számba vettem hogy ez egy 2012-es telefon volt már akkor is amikor megvettem... A hardver a kijelzőt (bevilágítás + fehér pixelek) és a kamerát eltekintve jelesre vizsgázott.
Némi elégedetlenségre a Windows Phone ökoszisztéma adhat okot. Nem érzem a potenciált, hogy fejlődtünk volna annyira nagyon. Kaptunk egy 8.1-et ami halál gagyin sikerült arra kaptunk egy frissítést most, ami már hasonlít egy béta verzióhoz.
Úgy gondoltam, hogy azért megérjük hogy például egy visszaszámlálót és stoppert sikerül a Microsoftnak az órába rakni majd 2 év alatt amióta a WP8 fut... Ezt elfogadom by design ilyen... de azt már nem fogadom el, hogy konkrétan az összes 8.1-re frissített telefonon nem lehet normálisan youtube-ozni mert megsüketülsz a recsegéstől tekerés közben. Azt meg még jobban nem fogadom el, hogy nem lehet már zenét se hallgatni, mert egy halál gagyi 10 ezer forintos Alcatelben is komolyabb zenelejátszót sikerült mókolni, mint amit a Microsoft elkövetett a 8.1-ben "media service" címszó alatt.. Most olyan élethelyzet állt elő, hogy sokat filmezek a telefonomon. Csapnivaló az egész, még a videó folytatását se sikerült megoldani rendesen. A formátumok támogatását meg inkább hagyjuk... De már van ígéret erre is. Addig marad a MoliPlayer meg a hónapok óta ígért VLC.
Erre bejelentik, hogy most már Windows 10 for Phones-ra fejlesztünk... De könyörgöm, nekem nem jövő ősszel kell a telefonom, hanem most azonnal. A Windows Phone csupa ígérgetés. Ígérget a Microsoft, ígérgetnek a developerek, ígérget mindenki mindent, és belefáradtam ebbe. Adtam nekik 1 esélyt, és eljátszották ezzel. Szóval az egész olyan, mintha folyamatosan a prioritás lista legalján lennék én mint user.
A legnagyobb baj mégis a támogatottság. A Google szándékosan akadályozza a Windows Phone felhasználókat. A Nokia eddigi exkluzív húzószolgáltatásai (ami egyébként döntő szempont volt hogy belevágok egy WP device-ba) szép lassan kikopik a WP-ből, van már Androidra is ingyen offline Here Navi. Ez oké, de hogy már az iOS meg az Android hamarabb kap frissítéseket a Microsoft appokhoz a Microsofttól az már felháborító. Most még maradtak a Lumia okosságok, de rá kellett jönnöm, hogy 520 alatt fabatkát sem érnek. Egy iPhone-nal szemben pedig azt mondom, hogy mondjuk az a maradék 10 lumia app picsafingot nem ér, ha például nincs értelmes Instagram kliensed, a felvett videókat nem tudod megosztani kényelmesen Youtube-ra stb...
A Google-lel szemben annyi, hogy itt nem érzem magam megalázva, meg valamennyire látom a jóra való törekvést, meg az ígérgetést.
Szóval érted... összetettebb ez a dolog mint a Lumia 520 vs iPhone...
Túlságosan is kocka vagy vagyok, és úgy érzem szükségem van egy nagyobb kijelzőre, egy rendes nem ígéretekből tákolt platformra, egy időtálló készülékre. Ezt egy Lumia 930 nem tudná megadni.
-
KunEmber
senior tag
válasz
Rocky975 #31120 üzenetére
Skacok, ne ugorjunk rá. Az ő döntése. Nem úgy tűnik számomra, hogy azért vált mert sznob és nem ért hozzá.
Ráadásul a dolognak még lehet is realitása.
Egyébként meg nézzétek meg woland-ot, ő a 930-at cseréli le Szifonra. Tehát igen, van aki arról vált.
Igaz, ha én egyszer váltok, akkor inkább Android lesz, a mostani rendszer+telefon kombók elég kiforrottak.
-
törölt tag
válasz
Rocky975 #30162 üzenetére
Ez az S3 itt nagyon hódít
Én a tableten is a modern IE-t használom, szinkronizál a telefonnal folyamatosan, lustaságból és megszokásból ezeken már Binget használok
Ezt neked, Google! De nem őrültem meg teljesen, amúgy Firefox alatt Guglizok.
Jó kamera... hát igen, a következő telefonomnál én is elvárom majd a fullHD-s felvételt 60 FPS mellett
Majd valamelyik sárga MS Lumia a jövőben talán jó is lesz.
De ezek szerint a WP-ről elhódított a jó hardver... esetleg jövő hónapban egy 930?
-
duo
addikt
válasz
Rocky975 #29872 üzenetére
régóta megvan már nem tudom viszonyítani a másikhoz. ha szarrá nyomkodom játszok meg ilyenek akkor nem merül le egy nap alatt. este kicsi kraft még van benne. (ettől függetlenül tölteni kell.) két nap azért benne van. készenléti időben negyed-fél nap plusz. terhelés alatt nem számottevő ez a többlet milliamper
-
Namelesske
addikt
válasz
Rocky975 #29747 üzenetére
Nexusról váltottam, mert még ennél is rosszabb volt. Egyszerűen nem bírtad használni mert vagy nem tudtál válaszolni hívásra, vagy hívás után fekete maradt a képernyő nem kelt fel. Vagy a zsebemben random rebootolt. Tök mindegy hogy mi volt rajta. Mindig gyári szoftverrel használtam Root nélkül. Vagy 3 app volt fent összesen... Mégis szar volt.
Először azt hittem rossz a proximity, de nem volt az, aztán azt hittem, hogy rossz a szoftver, de nem. Rákerestem neten, volt pár másik sorstársam is aki így járt. Megoldást soha sem talált senki. A Google még válaszolni se válaszolt. Support nulla,
Akkor fogalmaztam meg az Androidos hibaelhárítós szösszenetem az aláírásomban, az akkori élményeket gyűjtöttem egybe. [link]
-
ghost364
senior tag
válasz
Rocky975 #29745 üzenetére
És milyen telefon(okat) használtál? Mert a Touchwiz, etc. tényleg szörnyen rossz, a stock droiddal meg szvsz. jóval kevesebb sebességbeli probléma van. A WP-vel meg az a bajom, hogy egyszerűen szarnak az olcsóbb készülékekre, amit bár megértek, (ugye ezzel a drágább termékük felé terelik a vásárlót) azért mégis foglalkozhatnának az olcsób telefonokkal is többet. Gondolok itt az 520-ra, ami a WP rendszerű okostelefonok nagy százalékát teszi ki. Még mindig tele van bugokkal a 8.1/Cyan, és Redmondban úgy tesznek, mintha észre se vennék. Mondjuk még mindig szerencsénk van a legtöbb Android tulajjal szemben, ahol azért gyakori, hogy egy készülék egy főverzióváltást se ér meg, és/vagy problémás az upgrade. Én szerintem visszatérek 8.0-ra, és elégedett leszek.
-
törölt tag
válasz
Rocky975 #29736 üzenetére
Nekem is jó, bár az elmúlt több, mint 1 év során, mióta megvan, már előfordult hogy a kijelző nem reagált, vagy hogy folyamatosan világított a telefon lezárás után is, de szerencsére ritka. Amúgy amire kell nekem, arra tökéletes.
westcoastog: Nekem jó az 520 is még legalább 5 évig
Hazudtam. Én 930-at kérnék szépen. -
zuioch
aktív tag
-
-
törölt tag
-
hroberto
veterán
válasz
Rocky975 #29494 üzenetére
Talán azért jobb választás az 530, mert eleve 8.1-el jött ki, és az újabb SoC miatt jobban elboldogul vele. Az 520-nál elég sokan panaszkodnak 8.1 alatt hibákra, laggra, fagyásokra. Valamint minden bizonnyal tovább is lesz támogatva.
A szoftveres gombok miatt meg picit meg van növelve a felbontás 480X800 helyett 480X854-re. -
confuser
senior tag
válasz
Rocky975 #28392 üzenetére
#1 ToolKit
Quick Controls
Control Board
...és még sokan mások -
-
m1lan
őstag
válasz
Rocky975 #25661 üzenetére
Az én 520-asom amióta nincs suli, nem is indult újra.
Egyébként nálam az Internet Explorerrel van a legtöbb gond. Nincs olyan nap, hogy valamelyik oldaltól ne dobna fekete képernyőt vagy villogna. A másik bosszantó dolog a zenelejátszó. 8.0-n 4-5 másodperc alatt el tudtam indítani a zenét, 8.1-en csak az fél perc, mire eljutok a dallistáig.
-
m1lan
őstag
válasz
Rocky975 #25656 üzenetére
Az a "sokunk" gondolom csak telefonálásra meg SMS-re használja a telefont. Többen is megerősítettek, hogy náluk is megvan minden hiba, és mivel mindannyian ugyanazt a szoftvert használjuk ugyanazon a telefonon, ezért lehetetlen, hogy bárkinél is kifogástalan legyen. Nem lebeszélni akartam, csak felhívni a figyelmét, hogy ez azért stabilitásban a 8.0-hoz képest Makó-Jeruzsálem távolságra van.
8.0 egyszer sem fagyott le (!) a 8.1PfD meg csak ezen a héten 3x adta meg magát.
-
-
törölt tag
válasz
Rocky975 #25153 üzenetére
Nekem is 1-2 apróságot leszámítva jobban működik a 8.1 mint a 8. Fagyásom soha nem volt, újraindulás is csak akkor, ha egy alkalmazás szarul lett megírva (már kigyomláltam őket, azóta nem volt újraindulás *koppkopp*).
Viszont az, hogy másoknál meg előjöhet akármilyen hiba, ami nálam nem, az aggodalomra adhat okot. Nálam szerencsére nincs gondja a telefonnak, másnál meg van.
Asztali rendszereknél dettó, Win8 vagy éppen egy Ubuntu két azonos gépen is tud eltérően működni. -
Prevent
aktív tag
válasz
Rocky975 #24084 üzenetére
Igen ez a fajta megerősítés hiányzott nekem
Szerintem asound kollégának szerencséje volt tényleg de mi van olyankor ha a következő is problémás? Szerintem akkor nem viszem vissza mert amúgy egy baromira használható telefon. 2 év garit adtak rá úgyhogy ha komolyabb lesz a baj irány a Nokia Care
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest