- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
schumy1 #28512 üzenetére
Az SD kártya mellett néhány apróságra is érdemes figyelni: ha telepítve van a Live Lock Screen béta, akkor töröld le, a gyermeksarok esetenként szintén lassítja a feloldást, ellenőrizd a háttérben futó appokat (akár egy élő csempe is okozhat lassulást, ha valami olyant csinál), az IE-ben zárd be a megnyitott lapokat. Ha HR-t csinálsz, az lényegében ezeket csinálja meg helyetted, csak mellette minden appot letöröl. Ettől gyorsulna fel. US régióra állítva a telefont (valószínűleg a Cortana miatt) szintén lassabb lehet. A Nokia Camera pedig elég lassan indul, ezért is hagytam az alap appon a kameragombot. Ha a telefonon kevés a hely (200 MB alatt), akkor az is lehet gond.
-
Tim82
félisten
válasz
schumy1 #17826 üzenetére
Kicsit olyan érzésem van, hogy egy idő után teljesen mindegy mit vesz az ember, mert ugyan azon tudású lesz az összes oprendszer.
Én már egy ideje eljutottam erre az álláspontra. Párhuzamosan használok iOS-t, Androidot, WP8-at - mindegyiken tudok zökkenőmentesen emailt nézni, telefonálni, sms-t küldeni/fogadni, netezni, mobilnetet megosztani hotspot-ként, zenét hallgatni, Skype-ot/Vibert/Dropbox-ot/Skydrive-ot/Evernote-ot/valamilyen menetrend app-ot használni. Szökőévente egyszer még navigálok is velük. Ez az alap, amit elvárok, minden más csak bónusz és ennek jelenleg mindegyik használatban lévő telefonom megfelel.
Sent from my Atrix 2
-
szp1
addikt
válasz
schumy1 #8877 üzenetére
Azt hiszem félreértettél. Én nagyon meg vagyok elégedve az ESET-tel. Még soha nem adott téves riasztást.
Konkrétan az emlegetett oldalt egy az egyben letiltotta. Igaz, elég szigorúra van állítva..Más : nekem C7 van és szerintem az 520 kijelzője nem éri el az AMOLED szintjét - ettől függetlenül nem rossz, a ZTE B 3-at simán veri például.
-
pitius
tag
válasz
schumy1 #8682 üzenetére
Hmm..nekem erre külön felhívta a figyelmemet a rendszer. Kb. a 3. hívás után (amit én is úgy tettem meg, mint te - névre kopp, majd hívás a híváslistában), a híváslista megnyitásakor egy buborékban jelezte, hogy ha hívást szeretnék indítani, akkor elég a kis telefonkagylóra bökni.
-
westcoastog
veterán
válasz
schumy1 #8488 üzenetére
Már csak az a baj hogy nagyméretűek lesznek a videók, amiket egy évtized míg feltöltögetek skydrive-ra.
Ott tartok minden képet/videót. Csak hát 10/0.5-ös nettel szopás az élet, 10/10Mbitet miért olyan nehéz alap dolognak beállítani.Ja meg tegnap csinált egy beolvashatatlan szürke videófájlt is.
(#8489) consono
Leformázom akkor. -
Joker88
őstag
válasz
schumy1 #7591 üzenetére
lejárt már az előző hozzászóláshoz kapcsolódó szerk.idő,neked meg elfelejtettem válaszolni..
keress rá ilyenre : accuweather .. vagy valami ilyesmi a neve..
az ki tud írni a zárolt képernyőre infókat,csak be kell állítani a beállításokban/zárolt képernyőnél..itt is van az alkalmazás : AccuWeather
-
Chaser
legenda
válasz
schumy1 #6610 üzenetére
"..lehet amber nélkül is muttta csak nem figyeltem
"
Lehet csak sötét volt a háttér és azért nem láttam.
norbb28: Cam sw melyiket használjátok? Leszedtem a nokia smart camet, de csak sorozatflvételt tud, vagy én nem tudom átállítani normálra
szerk: FireKeeper: Ha zavar vegyél másik telót, problem solved.
-
-
zodo
nagyúr
válasz
schumy1 #6139 üzenetére
se fájl kezelője
Ezt nem bírtam kihagyni.
Má meg miért lenne kötelező mobilnet az okostelefonra.(#6144)
Azt értem én de az már függőség.
Pl én is most vettem az első ilyen telefonomat mert mi mást vettem volna és az 1 GB net bónusz sem hatott meg szóval ez erősen egyén és nem telefon függő, szerintem. Peace! -
Outlander
addikt
válasz
schumy1 #5207 üzenetére
5v-ot ad persze... 100-500 mah között...
De a legtöbb, ha nem használod lejátszásra... akkor olyan 5 perc után, már nem ad energiát, ha úgy tetszik, akkor energiatakarékossági szempontból lekapcsolja, hiszen nem használod.
ui: egyébként a mah az mindegy az csak a töltés erőssége, az csak annyit szabályoz, h milyen gyorsan-lassan töltődjön... a volt , a feszültség, az nem a mindegy, de mivel szabvány már jó ideje.. minden usb-s eszköz 5v körül mozog...
-
Tim82
félisten
válasz
schumy1 #5080 üzenetére
Hívás közben is 30-ig megy a hangerő?
A zenelejátszó bezárhatatlansága egyébként a WP8 egyik nagy hülyesége (hozzáteszem: sose legyen komolyabb!), vagy van rá app (ami fizetős), vagy telefon kikapcs-visszakapcs. Vagy ahogy a fenti app-nál a kommentek között javasolják, indíts el egy videólejátszást és kitörlődik a zenelejátszó kezelősávja a záróképernyőről / felső sávról.
-
duo
addikt
válasz
schumy1 #4622 üzenetére
Én is Xperia U-ról váltottam. Nem véletlenül. pro shot-tal vagy mivel meg Amber után jó lesz a fotózás is. (Nyilván a jón azt kell érteni hogy a jelenlegi állapothoz képest.)
@cs.zs. ezzel a lumiával kb a htc desire x van pariban (bár abban ugye andreno 203 vagy 205 van.)
majdnem 2X annyiba került a vodánál mikor ezt a lumiát vettem.nekem mondjuk fagyás,újraindulás nem volt droid alatt, de bitang nagy laggok voltak pedig kegyetlenül csupasz romjaim voltak olyan heréléseket képzelj el hogy pl az alap vagy akár custom rom kb 200 appal volt szállítva abból én csináltam kb 50-et. én megmaradt a funcionalitás legjava akkor az általam kedvelt könnyűsúlyú appokból telepítgettem ami kell és 65-75 appnál megálltam. úgy hogy mindenem volt. Ennek ellenére időről időre csak a bosszúságot okozta. na ebből lett elegem. Nexusra nincs pénzem, de ha lenne is sajnálnám rá. Ekkor gondolkodtam el más platformon.
-
nicu71
addikt
válasz
schumy1 #4401 üzenetére
mert nem is kell bezárni,akkor futnak,ha képernyőn vannak,ha más kerül az előtérbe,akkor kussol.Kivéve ha úgy van megírva hogy a háttérben is fusson,és ez meg is van engedve neki/beállitások -elhúzva alkalmazások -háttérben futó feladatok/ nézd csak át...
persze vannak különböző elméletek,meg viták...de én soha nem zárok be semmit,hanem windows gomb oszt kész -
ViTToRe
aktív tag
válasz
schumy1 #4326 üzenetére
Ezt inkább a Windows Phone Store - WP alkalmazásokról mindent topicba tedd fel... Egyébként nem beállítás kérdése szerintem.
-
nicu71
addikt
válasz
schumy1 #4313 üzenetére
beállitások -mobil adatátvitel,itt látod hogy aktiv e és ki is kapcsolhatod/mivel most aktiv,a H a biztos jele.
ajánlom a beállitások,ismerkedés idejére inkább a wifi kapcsolatot,nagyon sok adatot fel fog igy emészteni!
az MS facebook app az nem nagyon szeret mutatni a live tile-n semmit.
Egyébként ha minden menüt,beállitást megnézel,/huzd néha oldalra is el!/ akkor meg fogsz találni mindent!
Egy kedves kisasszony/innen/ vett egy ilyet ,kérdezett kettőthármat aztán estére már ő oktatta az újakat!ő pedig kittz
-
Tim82
félisten
válasz
schumy1 #4269 üzenetére
A betű írásakor ellehet tüntetni a felugró betűt?
Beállítások -> billentyűzet -> rákoppintasz a Magyar-ra -> kiveszed a pipát a Szövegjavaslatok-nál.
Nekem gyárilag nincs fent a tömegközlekedés, facebook (csak a kapcsolatnál valami facebook), suite nem ismeri fel?
Here Transit szerintem senkinek nem volt fent gyárilag, de ingyenes app Lumiákra, letölthető az Áruházból.
Facebook-ra szintén app kell, de a rendszer önmagában kezeli az FB-s kontaktokat, illetve elég korlátozott mértékben tudsz pl. posztolni az üzenőfaladra, értesítéseket, illetve új bejegyzéseket megnézni, illetve fényképet megosztani.
Mi legtöbben a JDB for Facebook-app-ot használjuk, az MS-féle Facebook-app még nem végleges, de az is jól használható.
Nokia PC Suite nem Lumiákra van kitalálva. Ha mindenáron szinkronizálni akarsz, akkor a Windows Phone 8 Desktop-ot telepítsd a gépedre, de egyrészt sima háttértárként látja a telefont a PC, másrészt meg ez az alkalmazás XP-n nem működik tudtommal.
Hogy frissítem a térképet akkor?
Magából a Here Drive-ból tudsz térképet letölteni, nem gépre kötve.
Csak azok a névjegyek kellenének amiket a skydrivba feltöltöttem (ugyan az van a suiteben is), de a kapcsolatok alatt kusza van rendesen.
Tudod szűrni, hogy melyik fiókhoz tartozó névjegyeket lásd ott:
Kapcsolatok csempe -> ... (more) -> beállítások -> névjegyalbum szűrése -
nicu71
addikt
válasz
schumy1 #4247 üzenetére
Helyes
Nos ,adni fognak újat,és ingyen.Ha fizettetni akarnak,akkor ne hagyd magad! A régit inaktiválni fogják,az új élesítése pedig 48 órán belül megtörténik,kapsz egy böhöm kártyát amiből ki kell törni a Micro-t,ám vészhelyzet esetén jól jöhet a szintén ott levő Macro körvonal,azt ne dobd ki,vissza lehet pászítani a kicsit, és akkor beteheted régi telcsibe is átmenetileg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Total Commander
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged