- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Nálam teljesen változó, bár az is igaz, hogy szerencsére nagyon ritka, hogy megfekteti egy oldal. Általában betölti szépen, max. egy kicsit lassabb a görgetés. Az Indavideo-s, Youtube-os meg JWPlayer-es videókkal szépen boldogul (meg még ami van, csak nem tudom a nevét). De előfordul a fekete képernyős hiba, ez tény.
Az IE memóriakezelése meg asztali rendszeren is pont ilyen, tableten használva a ModernUI-s Explorert ha visszalépek az előző oldalra akkor nagyon hajlamos újra betölteni. Ez az MS találmánya, nem a WP valamilyen korlátozása.
-
Lizardman
tag
Sziasztok!
Kezeim közé került egy Lumia 520-as, amit a mai napon teljesen fel is frissítettem WP 8.1-re (8.10.12393.890).
Minden flottul ment, VISZONT a Wifi-re nem tudok csatlakozni a frissítés óta. Nem tudom sajnos, hogy miért nem, ugyanis még a frissítés előtt simán tudott csatlakozni (hisz azon kersztül töltötte le a frissítéseket is!).
Tudnátok tanácsolni valamit? :/
-
ghost364
senior tag
Szerintem én lassan újrarakom NSRT-vel, mert nagyon lassú már...
Csak ugye Win7 alatt az se ment, mindig elkezdte újra letölteni a Cyant.
Remélem Win 8.1-el menni fog... Azért különösen érdekesek a betöltés feliratok pl. a kezdőképernyőn, mert a rendszer mindig fenntart magának egy bizonyos memóriaterületet. Ezért én elvárnám (joggal), higy ne kelljen a rendszeren belül is betöltés, folytatás feliratokat bámulnom. Plusz az is vicces, amikor feloldás után a zenelejátszó is csak "folytatásozik".
-
SteveL
aktív tag
Rocky975, d@minator, köszi a válaszokat.
-
Tom5
addikt
Bekapcsoló gombom mától nem reagál. Decemberben lesz egy éves a teló. Gariban cserélik gondolom. Ha igen akkor Nokia szaküzlet vagy telenor?
-
kutga
félisten
válasz
#58000384 #29687 üzenetére
8.1 alatt nem nagyon mertem az index.hu és PH!-nál komplexebb oldalakat megnyitni. Beágyazott videókat az enyém egyáltalán nem nyit meg, 8.0 alatt legalább külön ablakban ment, 8.1 alatt hiába kattintok mint az idióta, nem csinál semmit.
Az is rettentő idegesítő, hogy hála a WP 'áldásos' memóriakezelésének, folyton újratölti az oldalakat, akármikor elnavigálok a böngészőről.
-
törölt tag
Azt ugye tudod, hogy a többi böngésző (az Operát leszámítva) mind csak egy skin az IE-re? Az MS nem engedi, hogy más böngészőmotor fusson a telefonon, mint az IE. Hasonlóan az iPhone-ra sem lehet mást rakni, mint ami Safari-t használ. Szemét dolog, de az MS oldaláról azért érthető.
Az Opera meg mindent távolról szerez, a saját szerverei töltik le az oldalt, onnan megjelenik az alkalmazásban. Jó kis amcsi IP-ről lehet így netezni.Nekem semmi sem fut a háttérben, kivéve a hivatalos FB appom, Messengert hamar dobtam is ki. Amúgy semmi baja a rendszernek, szóval szerintem is egy vagy több app okozza a lassulást néhányaknál.
-
duo
addikt
Méghogy az ie. a tobbi klasszik böngető (explora UC surfy) szintén kidobál. az opera mini vszont jó lesz ha jó lesz.
Akinek 8.1 óta köhög a teló az brahiból próbálja már ki, hogy ha tolja az official FB-t Messengert az ha csak átmenetileg is de dobja már ki és könnyebb fapadosabb alternatívát próbáljon már, legyenszíves plusz a háttérfolyamatokat gyomlálja meg.
(igen, tudom a ne kelljen már ilyen, de ez van.)
Namost én fast for facebook pro-t (ez 200Huf volt, a sima is ilyen csak van benne reklám)
használok és a tabata stopwatchon kivül semmi sem fut a háttérben
egyébiránt van fent vagy ~60 app.használom mindenre.
és alig látok folytatást. előfordul persze, de messze nem úgy mint ahogy itt (az egyébként joggal) elégedetlenkedő tulajok írják. -
dpetibane
tag
Van olyan notifikációs app, ami nem fogadott hívásnál, sms-nél mondjuk X percenként csipogtatja a telefont, vagy villogtatja, stb? Hogy ne kelljen nyomkodni mindig ha az ember otthagyja egy időre.
-
zuioch
aktív tag
Az utolsó jópár kommentből, és saját tapasztalatból is azt szűröm le hogy bizony a kis 520-nak kezd túl sok lenni a 8.1 és annak állandó frissítései. 😒 Hardware kevés már, netezés közben is kilépeget, akadozik a csempe animáció, nem beszélve arról hogy folyamatosan a "folytatás..." feliratot bámulom, a skype, amit rengeteget használok kb 20mp alatt indul el, stb, stb, stb. Megérett az idő a váltásra. 😐
-
mdraco
őstag
válasz
westcoastog #29674 üzenetére
Nekem néha kiakad egy keményebb weboldaltól, magától újraindul és utána jobb.
-
törölt tag
válasz
westcoastog #29674 üzenetére
Lapozófájl kellene a WP-re, és akkor igaz, hogy belassulna időnként, de nem lennének ezek a hülyeségek. Én amúgy nagyon ritkán indítom újra, havonta egyszer, vagy ritkábban, igazából semmi baja nincs, de nem játszok egyáltalán rajta, az IE meg olyan amilyen. Annál nem lehet tudni, hogy az oldal nem tetszik neki, vagy megtelt a memória. De biztos sokat segítene 2x-4x annyi memória.
-
westcoastog
veterán
válasz
#58000384 #29673 üzenetére
Jó való igaz ha ilyenek meg frissítések nem lennének soha nem kapcsolnám ki vagy indítanám újra a telefont, legrosszabb esetben is 1 hétig nincs újraindítva/kikapcsolva.
Ma is tökéletesen működött, egy pillanat alatt váltott át g@ci módba.
Biztos megtelik a memória vagy kitudja aztán összecsinálja magát, kíváncsi vagyok 1-2gb ramos wp-k hogy bírják hetekig kikapcs nélkül. -
törölt tag
válasz
westcoastog #29672 üzenetére
Egyszer nekem is megkergült, de csak a kamera app csinálta ezt, a többi működött (de marha lassú volt). Szerencsére azóta nem fordult elő.
-
westcoastog
veterán
Csinált ma egy érdekeset a telefonom, nyomogattam, majd felvettem egy videót, utána nem akarta lejátszani, csak írta a betöltés képernyőt, visszaléptem, kamera betöltés, semmi nem történik, bármire nyomtam betöltés fogadott, elakartam indítani egy zenét nem indult nem történt semmi.
Kikapcsoltam, újra akartam indítani de nem indult, akksi ki be megvolt...
Indítás után 38%-os akksi fogadott, pedig újraindítás előtt 63 volt, most meg megint jól mutatja és megint 63%-on áll.
Érdekes élmény volt. -
törölt tag
-
zsiz
őstag
ha valakit érdekel még rajtam kívül ilyen tok, innen rendeltem ~1900 jó magyar forintért
október 6.-án rendeltem és október 29.-én hozta a postás. tapintásra olyasmi mint a gyári fekete hátlap (nem tudom a többi színű is ilyen-e mint a fekete. kicsit mintha gumis lenne, nem pedig ilyen fényes csúszós műanyag), szépen illeszkedik a telefonra. de nem teljesen olyan mint az ebay-es fotón, össze lehet hasonlítani az én fényképemmel. minden esetre nekem nagyon tetszik, remélem tartós lesz
-
válasz
SpongyaBob #29668 üzenetére
Állat!!!! 😃
-
zsiz
őstag
-
kutga
félisten
válasz
SpongyaBob #29663 üzenetére
Ahogy korábban javasolták, Software Recovery Toollal csinálj tiszta telepítést.
-
SpongyaBob
veterán
Sziasztok!
Öcsémnek vagy egy Lumia 520. Egy ideje megvan már neki. Mostanában nagyon akad rajta minden. Az alkalmazások, játékok (játszhatatlanok, különösen a Subway Surf szinte csak ezzel játszik) nagyon akadnak. A legfrissebb OS van rajta. Tisztában vagyunk vele, hogy nem egy erőgép a cucc, de HR után van esély hogy jobb lesz? mondjuk úgy hogy nem állítunk vissza biztonsági mentést.
-
dpetibane
tag
Sziasztok!
Ha USB kábellel a PC-hez csatlakoztatom a telót, akkor pl Totalcommander alatt látom, vagy plugin kell?
-
d@minator
addikt
válasz
SteveL #29650 üzenetére
A barátnőm "butatelefonról" váltott 520-ra és teljesen elégedett vele. Sőt szereti. :-) Nem nagy, jó a fogása, könnyű kezelni, strapabíró, nem laggol, közepes-jó üzemidő és olcsó. Számítógéphez kapcsolva könnyen másolgathatsz oda-vissza külön program nélkül, wi-fi, mobilnet jól működik. Email, Facebook, Messenger stb. megfelően működnek.
Nincs rajta LED de ettől még lehet vele világítani, előlapi kamera sincs de gondolom anyukád nem szelfizik bár tükörből megoldható. Alkalmazások vannak bőven igaz némelyik fapadosabb, mint Androidon vagy iPhone-on, illetve van ami még nincs pl. Candy Crush játék. De nem mondanám, hogy rosszabb, mint az Android vagy az iPhone, mindegyiknek van előnye és hátránya. Tökéletes telefon/rendszer nincs. -
SteveL
aktív tag
Köszi mindenkinek a gyors reakciókat, még körbejárom a témát. Átmentem a Melyik okostelefont vegyem? topikba.
-
Benjy409
csendes tag
válasz
Namelesske #29648 üzenetére
Köszönöm a segítséged, úgynézki sikerülni fog neki
Én használtam a fejlesztői szoftverkiadásokat, mióta felkerült rá a 8.1 azóta tapasztaltam mintha kevés lenne neki a hardver, de ilyeneket eddig nem produkált, pont a stabilitásáért és a megbízhatóságáért szeretem
-
törölt tag
válasz
SteveL #29650 üzenetére
Ne menjen el a kedved, bőven 40 fölött is vannak hibák
Tény, hogy nem tökéletes a WP, de szerintem messze a leghasználhatóbb rendszer. Szerintem. Az egyetlen bajom vele ez a hanghiba beletekerésnél, de gyanítom, nem marad benne örökké. Ezt leszámítva elégedett vagyok vele minden téren.
Meg a takarékos mód fényereje...
-
SteveL
aktív tag
Amiket itt olvasok, lassan elmegy a kedvem a WP-tól...
Negyven alatt nincs stabil, jól működő okostelefon, se androidos, se WP-s? Anyámnak kéne karácsonyra, de ez így nehéz lesz.
-
Benjy409
csendes tag
sziasztok, segítségeteket kérném.
520 asom bekapcsolás után a nokia felirat kialvását követően csak egy nagy szomorú smile-t mutat.
NEm hajlandó semmit csinálni, nme reagál semmire. mit csináljak vele, mi ez egyáltalán? -
kutga
félisten
válasz
tothjozsi96 #29644 üzenetére
Csak a multimédiára?
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Namelesske #29643 üzenetére
Most megnéztem, de természetesen úgy is kaka.
Amúgy erre a multimédia részre nem fektettek hangsúlyt, eléggé úgy fest.
Engem még mindig az zavar hogy nincs vaku benne, tök zavaró este ha keresel valamit és megszoktad hogy az előző telefonodban volt. -
Namelesske
addikt
válasz
tothjozsi96 #29642 üzenetére
Flac támogatás nincs, wav formátumot meg max csengőhangnak használok.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Namelesske #29641 üzenetére
Flac / waw formátumot is próbáltad?
-
törölt tag
válasz
Namelesske #29638 üzenetére
Minden alkalmazásnál van ez, nekem meg az Androidról átmásolt ukulelés csengőhang is pattog, az nem torrentelt 320-as zene. Gyakorlatilag bármilyen hangfájlról lehet szó, a másik meg hogy illene mindent tesztelniük, főleg ilyen alapfunkciókat.
-
Rocky975
senior tag
-
Namelesske
addikt
válasz
tothjozsi96 #29627 üzenetére
8.1 Cyan Telekom
Redmondban azért nem derült ki hogy pattog, mert ők nem torrentről szerzett 320-as zenékkel próbálkoznak, hanem az Xbox music és Video saját formátumával! De azért youtube-on meg máshol kiderülhetett volna.
-
törölt tag
válasz
netpeti98 #29634 üzenetére
Nekem olyan természetes volt, hogy nem pattogott, hogy a végére eszembe sem jutott figyelni. Aztán PfD után elindítottam egy videót, és újra jó hangosan recsegett. Lehet, hogy nekem az, hogy nem pattogott, valami bug volt
Ahogy most nem veszi vissza a fényerőt. A kettőt szívesen kicserélném.
-
kutga
félisten
válasz
tothjozsi96 #29635 üzenetére
Másik rendszernek mások lesznek a hibái.
-
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #29632 üzenetére
Nem hiszem, hogy javítaná, viszont nekem sima Cyan-on sem volt a hangpattogós hiba, ami akkor tűnt fel, mikor a PfD-s rendszeren megint előjött... Azóta van. Megint vissza kéne raknom a Cyan-t csak semmi kedvem tökölni vele meg mindent kikeresni (a biztonsági mentések nem működnek így).
-
-
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #29629 üzenetére
Nekem szerintem nem az animáció akad, hanem néha elgondolkozik megnyitáskor, és a csempe lassított felvétellel mozdul meg. A takarékos módról meg inkább ne is beszéljünk
Nekem azóta sem veszi vissza a fényerőt.
A sistergés nekem Drive alatt is van lenémított telefonnal, szóval ja, ez valami rendszerszintű hiba, ami Redmondban nem jelentkezik valami csoda folytán, mert akkor már biztos javították volna. Vagy megvárják a 10-et, hogy majd ezért váltsanak rá?
-
Lacus_84
senior tag
válasz
tothjozsi96 #29629 üzenetére
8.1 óta nálam is előfordul, hogy akad az animáció, előtte nem volt ilyen gond.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
westcoastog #29628 üzenetére
Az a baj hogy napról napra több hiba kezd elő jönni nálam, és az a poén hogy nem használom a telefont, max. 10 percig egy nap és minden nap valami új.
Tegnap: Nemzeti ünnepet jelzett, a takarékos üzemmód nem működött rendesen, nem számolta az időt.
Ez megoldódott.Ma: Reggel nézegetem kicsit a telefont, minden oké. Később akarnám feloldani és nem reagál, mivel reggel volt nem próbáltam ki hogy felhívom magamat vezetékesről, így akksi ki aztán most megint megy kérdés hogy meddig.
Nálatok nem akad be néha egy két animáció?
Nagyon picit de mintha nem úgy menne a telefonon az animáció, nálam legalábbis van ilyen. -
westcoastog
veterán
válasz
tothjozsi96 #29627 üzenetére
Sistergő zúgás sajnos akkor is van ha a nokia camera-t megnyitom...
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Namelesske #29626 üzenetére
Neked PFD-d van?
Vagy 8.0?
Mert a Cyan-ra tuti nem jött ki, legalább is az enyémre nem.Amúgy engem is zavar, vagy ha jön egy értesítés és a telefonon megszólal az értesítő hang de hallasz mögötte egy ilyen sistergést, engem például az is zavar.
Még 8.0 van neked?
-
Namelesske
addikt
Frissült a OneDrive és a Zene app.
Na lássuk javult-e valamit... a zene... naná hogy nem. Ja hogy rendszerszinten van elbaszva a szolgáltatás, amit nem lehet a store-ból frissíteni. Akkor meg minek kellett a Store-ba tenni az appot? Ha valami miatt váltok majd WP-ról na az pont ez lesz. Piti dolog, de számomra elfogadhatatlan.
Tekeréskor max hangerőn recseg az egész alacsony hangerőn, minden szám végén pukkan egyet, és felcsendül egy tized másodperc random valami zenéből és akkor indul a listán lévő másik zene, angol a tile szövege, és még csak nem is használtam mostanában igazán keményen, hogy a többi bugot felfedezzem A legrosszabb hogy a videókra is vonatkozik mindez. A feliratokban pedig nincs UTF8 támogatás LOL. 2014
Hiába is próbálnál más appot használni... rendszerszinten van elbaszva a média szolgáltatás.
-
lorinho
tag
Azt elfelejtettem írni hogy 1* elejtettem, de a szőnyegre esett. Lehet attól?
-
lorinho
tag
Nálatok előfordult már olyan, hogy ha kikapcsolom a wifit, lefagy, vagy kikapcsol a teló? Ez mitől lehet?
-
Nevil2
tag
Üdv! Lehet olyat, hogy video röhzítésekor a tapit kikapcsolja a telefon, a véletlen nyomerászás elkerülése érdekében?
-
válasz
Namelesske #29615 üzenetére
Akkor nem az én készülékemben van a hiba. Valahogy gondoltam hogy így lesz
Köszönöm!
-
Namelesske
addikt
[3 éves a Lumia brand!] Ezen a napon jelent meg a Lumia 800 az első Windows Phone-os Nokia.
-
Namelesske
addikt
válasz
Lalikiraly #29592 üzenetére
Az OTA frissítés hatása, nincsenek benne már a gyári lumia programok.
-
Nitralgin
csendes tag
A napokban nyomkodtam a telót, és azzal szembesültem, hogy nem ébreszt, ha ki van kapcsolva... 😒 ezt lehet valahol állitani, vagy ez elveszett?
-
d@minator
addikt
válasz
#58000384 #29590 üzenetére
A live.com-ról lementettem a telefonszámokat csv-be majd majd beimportáltam a a másik fiókba a windowslive.com-osba.
Megcsináltam az új szoftver telepítést és most a windowslive.com azonosítóval jelentkeztem be. Most hogyan fognak a telefonszámok átkerülni a telefonra? -
kutga
félisten
válasz
tothjozsi96 #29600 üzenetére
Akkor kapcsold ki az automatikus időbeállítást, és add meg kézzel, hátha összeszedi magát.
-
törölt tag
válasz
Lalikiraly #29601 üzenetére
Rendben
-
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest