- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Netfone
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Nokia Lumia 520 - gyakran feltett kérdések, hasznos tudnivalók
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlelion21
addikt
válasz
tothjozsi96 #31181 üzenetére
Most büdös paraszt leszek, ha azt mondom hogy az 520-nál is előfordult hogy nem tudom felvenni a hívást?
-
-
tothjozsi96
addikt
Igen, nekem is az volt. Egy jó kis Telenor One Touch S, ismertebb nevén Alcatel OT 995
Büdös nagy szar telefon, persze amikor megjelent és az elején megvettem rohadt jónak számított, és pörgött is a 2.3.6, de a 4.0.4-es update mindent tönkre tett ..Most ez is érdekes dolog, az egyik haverom vett egy S3-at és annak a telefonnak még a menüje is úgy akad hogyha ő fizetne rá az én 520-amra akkor se cserélnék vele ..
-
törölt tag
Beidegződés... bátyám S3-jában 1 giga memória van (ezt Te tudod), és sűrűn panaszkodik arra, hogy nem lehet letenni a hívást, mert nincs ott a gomb, vagy mostanában azt csinálja, hogy a hívó fél nem hallja, csak második híváskor. Aztán ismerősöm vett egy Akai telefont, 4 magos, 1 giga memória van abban is, dettó. Az feküdt meg a FB apptól is, pedig nem nagyon rakott rá semmit, csak szókeresőt.
-
m1lan
őstag
válasz
Beidegződés. Anno az 512 mb RAM-mal felszerelt Androidoknak volt sok nyűgje, ma már alap az 1 giga, ami által abszolút nincsen pl. olyan probléma, hogy nem lehet felvenni a bejövő hívást. Persze, ha valakinek alap dolgokra kell olcsó telefon, az 520/530 még mindig nagyobb best buy, mint a kukarobik.
-
foxymaci
senior tag
Sziasztok!
Frissítettem én is az 520-at mert felajánlotta és frissítés után volt egy újraindításom majd csak a szomorú fejecske fogad mivel tudom újrahúzni a rendszert nsu-val ? ugyan az a módszert mint ami prohardveren van a 630-as linkben ?
vagy vigyem be a nokia carbe?előre is köszi!
-
törölt tag
válasz
ghost364 #31188 üzenetére
Vannak bizony, ezért még meg sem fordulna a fejemben, hogy CM-elérhetőség alapján vegyek egy telefont
Hibernálják, igen, így nem tud elfogyni a memória, amitől bezárul egy aktív app. Androidon ez sűrűn előfordul alsókategóriás telefonok esetében. Inkább folytassa, minthogy elvesszenek a dolgok. Az a poén, hogy asztali Win8-on is pont ez megy, pedig oda "picit" több memória jut.
-
-
törölt tag
válasz
ghost364 #31185 üzenetére
Hát én CM-re biztosan nem alapoznék. A P500-ra is ajnározott, megváltó CM 9-et raktam, aztán szar volt a GPS, force close volt a launchernél, recsegett és ordított a hang, meg melegedett is a telefon lezárva. Pedig aztán írták, hogy mennyivel jobb a gyárinál. Ja, és ezek tudvalevő dolgok voltak, a GPS-re például kalibrátor appot javasoltak, meg valami txt fájlba belenyúlást, meg a műholdak adatainak kézi megadását. Mondom WTF?
Drága WP-s telefonon nem szokta betöltögetni a dolgokat, ha pl. zenét hallgatsz és netezel egyszerre.CJ4567: Egyik sem biztos, hogy stabil. iPhone 4 és 5 esetében is hallottam érdekes dolgokat a rendszerről (meg a telefonról), ahogy van elégedett Androidos ismerősöm is.
-
törölt tag
válasz
CJ4567 #31182 üzenetére
Meg az Akai, Samsung, LG... a hívásbugok elő tudnak jönni akármelyiken (talán Nexuson nem). Eddig ismerőseim ezeknél a márkáknál panaszkodtak arra, hogy nem tudták felvenni/letenni a telefont, mert nem jelentek meg a gombok ha hívás volt, vagy a kijelző nem ébred fel. Nem állandó hiba persze, hanem ritka, de az is több, mint kéne.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Androidnál szerintem 1 márka van, amit kerülni kell: Sony. Eléggé bugos szoftverük tud lenni, pl. hívásbug.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Teagol #31177 üzenetére
Most Telekomnál lehet előfizetés, kártya nélkül kapni árukhoz képest jó Androidos telefont, LG L65, és Huawei Ascend Y550, az Y550-ben már 64bites a CPU és jobb a GPU(meg 4 mag), de viszont mindkettőben 1,5GB elérhető a 4GB-ből, és nem biztos hogy kapnak frissítést, de 4.4 fut rajtuk.
-
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
Olvasgatom, amit írtok.
Droidról váltottam 520-ra és nem bántam meg.
Az 520-at lecseréltem egy 925-re és így érzem azért a különbséget.
A párom örökölte meg, most is itt nyomkodja mellettem.
Tudom, hogy az 520 nem tökéletes, de ennyi pénzért világbajnok!
Nagyon megszerettem.Amikor cserélnem kellett, rá kellett jönnöm, hogy a következő alternatíva számomra a 925.
(a pénz nagy úr).
Haver vett egy szifon 4s-t, most cserélte le 5s-re.
Ez azt jelenti, hogy nagyjából havi 10 rugót bukott és bukik a bolton.
Hát tényleg megéri.Az alkalmazások meg ... én mindent megtaláltam, amire szükségem van.
Néha csinál hülyeségeket, de hát melyik nem?Kíváncsian várom, mit hoz a jövő?
-
westcoastog
veterán
-
cattus
addikt
válasz
bodnar10261 #31174 üzenetére
Ahham. És ezt hol is olvastad pontosan?
(#31176) westcoastog: Oké, de ez nem "bemutatás", hanem "plusz hírek". A kettő azért nem ugyanaz.
-
miqlas
őstag
válasz
tothjozsi96 #31169 üzenetére
Most ilyenkor mit csináljak?
Vegyél egy iPhone-t!Az mostanában úgy is divat lett itt!
Február 21-én érkezik az új office windows phone-ra. Win10-el együtt fogjuk sztem megkapni
Bodnár Dávid
... te kis vicces gyerek!
... vagy ezt te komolyan gondoltad
-
cattus
addikt
válasz
bodnar10261 #31171 üzenetére
"Kissé" elhamarkodott ez a kijelentés.
-
bodnar10261
aktív tag
Február 21-én érkezik az új office windows phone-ra. Win10-el együtt fogjuk sztem megkapni
-
Namelesske
addikt
válasz
tothjozsi96 #31169 üzenetére
Vagy nem jól van beállítva az idő, vagy nincs internet, vagy csak szimplán újra kell megint indítani, vagy újra kell telepíteni a skye-ot és ennyi.
-
tothjozsi96
addikt
Most ilyenkor mit csináljak?
Nem fut semmi a háttérben.
Ráadásul nem rég lett "újraindítva" a telefon, mert lemerült.
Szóval nincs háttérfolyamat és beakarok lépni a Skype-ba de amikor megnyitom akkor bezárja magát ..
Most ez mi már? -
Pityu.
nagyúr
válasz
Namelesske #31167 üzenetére
Hát elég szomorú,hogy itt tartunk hogy már csak rövid időre jó bármi is.Én is agyaltam okosteló dolgon,tudtam volna jó áron pl nokia lumia 520 ast 7 hónaposat de ha bele gondolok,úgy avulnak elfelé ezek a szarok,hogy nem éri meg meg venni,de még újonnan sem,nekem 6 éve egy nokia 5310 es telefonom van,vigyázva volt rá gyári minden rajta még az aksi is az benne.DE úgy néz ki meg marad és nem kell okos telefon,ezek még telefonok voltak,azt meg tudja ami nekem kell,most ha vennék legalább 2 évente nem győzné az ember vásárolgatni ezeket a fosokat.
-
Namelesske
addikt
Boldog újévet mindenkinek!
"de szvsz a WP-re a legoptimális választás." Ezzel nem tudok vitatkozni, eleve OLED-re tervezték az élményt. (fekete előlap + vaksötét = mintha a semmiből jönne és a semmibe tartana start screen)
(#31161) japy
Igazad van, így működik a fogyasztói társadalom. Használni kell oszt cső, mert úgyis szétmegy, aki ezen gondolkodik sose halad (lásd én)... Már így sikerült meggyőzködni magam egy másik tartós fogyasztási cikk mellett, és nem bántam meg.
-
miqlas
őstag
B.U.É.K.
-
m1lan
őstag
válasz
KunEmber #31128 üzenetére
Szerintem teljesen pozitív volt az én búcsúm, többek között ezért is járok vissza. Egyedül talán az utód telefonom kapott negatív véleményeket, de én abszolút elégedett vagyok, úgyhogy nem foglalkoztam vele. A PfD-s időszakot leszámítva nem is nagyon fikázódtam, a WP meg még mindig közelebb áll a szívemhez, mint az Android.
Azt viszont be kell látni, hogy az 520 gyengeségei minden frissítésnél egyre jobban kijönnek, és már nem kell tőle sokat várni. Számomra fájó pont volt, hogy 8.1-gyel már koránt sem az a "folyékony" stabil telefon volt a kezemben, mint korábban. Kilépegetett, villogott a böngésző, az első időkben rettentő hosszú ideig töltött a zenelejátszó (és még mindig nem az igazi) na meg az Xperia U-n hibátlanul futó kedvenc játékaim bő fél év várakozás után sem úgy jöttek ki, hogy elfogadhatóan fussanak egy 520-on. Itt a családban a következő generáció (530) na az most pont úgy megy, mint az 520 fénykorában 8.0-val.
Amikor váltottam, esélyem sem lett volna WP-t venni, pont akkor volt uborkaszezon. Lumia 625, 630 nekem nem lett volna elég előrelépés, a 930 meg túl drága volt. A fejleményeket azért még követem, a Windows 10 mobil edísönt pedig várom sok szeretettel. Nem kizárt, hogy az S3 LTE után visszatérek
(csak ne laggoljon a Subway Surfers
)
-
juhasz22
aktív tag
Tudnátok segíteni véletlen rányomtam a Denim frissítésre miközben a telefont használtam pedig eszem ágában sincs felrakni csak állandóan dobálja az üzeneteket hogy telepítsem fel. Most ott tartok hogy letöltötte a telepítést és kéri az engedélyt hogy elkezdhesse felpakolni de nem szeretném fő baj hogy megzabálta az update a memóriát így abból jelenleg elég szűkösen állok szeretném törölni az update fájlokat csak nem tudom, hogy kell vagy egyáltalán lehet-e?
köszönöm a válaszokat előre!
-
japy
őstag
válasz
Namelesske #31158 üzenetére
Nem kell okoskodni szép és kész! Az idő majd megmutatja mi lesz!
-
Rocky975
senior tag
válasz
Namelesske #31158 üzenetére
Normális használattal nem lehet az amoledet beégetni.
Nekem régóta van,még egyet sem sikerült.
A mostani S3-asom be van égve mint az állat,de ezt így vettem.
De még így is jobban tetszik mint az IPS.
Ez megint izlés dolga.
Én pont az amoled miatt vennék 735-öt. -
Namelesske
addikt
Én soha a bödös életbe nem vennék amoled kijelzőt. Na az is kb a hangerő csattogás kategória mindenkinél, pedig konkrétan nincs rajta folytonos szürke szín félév után, sávásodik, beég, elkalibrálódik a vörös irányába ahogy öregszenek a kék subpixelek, UV érzékeny, stb.
Mindenki dícséri aki csak nézi, de aki mögé néz a technológiának fejvesztve menekül tőle. Csak nézd meg a nexus 6-ot. [link]
Ez a csaj, végre felmerte emelni a hangját. A motorola megpróbálta eltussolni, hogy adtak egy másikat, de az is beégett.
Szerinted egy alsó-középkategóriás Microsoft device jobb kijelzőt kap? Töredék áron? Jó ha megüti a Galaxy S3 szintjét... Ha van egy kis sütnivalója az embernek gyűjt a 830-ra.
-
kutga
félisten
válasz
bodnar10261 #31149 üzenetére
Én is szeretem, de a droidot is. Van ami ott jobb és van ami itt, én csak azt sajnálom nagyon hogy egyik sem kompromisszummentes.
-
japy
őstag
válasz
Namelesske #31153 üzenetére
Ez mitől? 730: gagyi AMOLED ?
-
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
Namelesske #31151 üzenetére
Hát azért... annyiért azok a tetű szenzorok belefértek volna... az 520ban is van és nem hiszem, hogy ettől menne tönkre a cég.
-
rbertkrl
aktív tag
válasz
monosgeri21 #30850 üzenetére
Bocsánat a késői válaszért, mindjárt nézem, ha még fontos lenne..
Tehát: FW verzió: 3058.50000.1425.0003
OS verzió: 8.10.14219.341 -
Kempeti
tag
Haha vicc, hogy a mediamarkt oldalára nem lehet felmenni wpvel..fail
-
törölt tag
válasz
Namelesske #31142 üzenetére
Na szép. És a kommentek között megint senki sem panaszkodik
Ez valami olyan csoda, ami csak kevesek kiváltsága. Vagy senkit sem érdekel.
Lehet, hogy félreértettelek, elnézést
A Google-t lehetetlen elérni, valamelyik országban emiatt gondok is vannak, és kötelezni akarják, hogy élő emberekkel lehessen felvenni a kapcsolatot. Panaszkezelése nulla, hiába a Youtube vagy a Gmail, minden a csűrt-csavart FAQ-ra irányít.
Az MS is a Technet-re vezet rendszerint, de ott a lehetőség chatre és telefonhívásra is, és működik a dolog. -
Namelesske
addikt
válasz
#58000384 #31141 üzenetére
Hát elintézték annyival hogy az appokban van a hiba: [link]
"Mondod Te, én sírni tudtam volna, mikor egyre és egyre szarabb lett a nem egészen 1 éves telefonom, akármilyen mókolást csináltam rajta, ráadásul a végére már a fingóappok sem mentek fél giga memóriával, nemhogy az értelmesebbek"
Szerintem félre értettél, én csupa rosszat tapasztaltam a Google és a Nexusai viszonyáról, megalázó volt egy mail robottal felvenni a kapcsolatot... mert oda irányítottak. Konkrétan hülyének néztek. A Microsoft nem ilyen.
-
törölt tag
válasz
Namelesske #31137 üzenetére
Megértelek. Azt viszont nem értem, hogy miért van az, hogy ha rákeresek a recsegős hibára, akkor pár posztot kivéve sehol sem panaszkodnak erre? Windowscentral-on egyszer sem írták kommentek közé ezt, ha hír volt a zene app frissítéséről. Semmi. Pedig oda Japántól kezdve Chiléig mindenhonnan írnak.
Igazából azért sem lehet az MS-t hibáztatni (azon túl, hogy túl későn reagáltak a dolgokra és későn léptek piacra egy komolyabb mobilos rendszerrel), mert nincs rá ilyen meg olyan app. Ha előállna a tökéletes rendszerrel, akkor sem terjedne jobban, mert ha valaki Instagramozni akar, és nincs rá megfelelő megoldás, akkor nem fogja megvenni.
A lejátszókról annyit, hogy szerintem Droidon is mindenki azonnal cseréli le a gyári lejátszót egy nevesebb, nagyobb tudású appra, szóval lényegében mindegy mi van rajta alapból. A Moli nem ingyenes, VLC még nincs, szóval itt szarabb a helyzet. Úgy tudom amúgy, hogy az MS jogi okokból nem teszi lehetővé pl. az mkv lejátszását, ahogy az csak a Win10-be került be végül. Sem a 8, sem a 7, sem a Vista nem támogatta.Egyelőre én is úgy gondolom, hogy aki nagyon nagy biztonságot akar, az Apple eszközt vegyen (csak ne iPhone 4-et, mert az megdöglik az új iOS alatt sok esetben, azért ott sem minden fenékig tejfel), de ennek nagyon komoly ára is van, kérdés, hogy megéri-e.
"A Google-lel szemben annyi, hogy itt nem érzem magam megalázva"
Mondod Te, én sírni tudtam volna, mikor egyre és egyre szarabb lett a nem egészen 1 éves telefonom, akármilyen mókolást csináltam rajta, ráadásul a végére már a fingóappok sem mentek fél giga memóriával, nemhogy az értelmesebbek.
Mikor kijött az iOS 7 az iPhone 4-re, és volt, akinek tégla lett a telefonja, vagy használhatatlanul lassú, akkor sem sietett az Apple a megoldással, ismerősöm annak idején járkált idegesen a T-be, ahol elküldték. Szóval nem tökéletes az MS, sőt, messze van tőle, inkább töketlen, de annyira nem rossz a helyzet szvsz mint amilyennek látod, persze ha a többi versenyzőt nézzük. Attól még pattog a hang, és ez szar dolog.Mindenesetre a Te döntésed, mint mondtam, megértem, ha almába harapsz, ott ezek a problémáid nem lennének most. Aztán hátha megtetszik majd a W10, és visszatérsz. Az iPhone legalább sokat fog akkor is érni.
-
Namelesske
addikt
válasz
Rocky975 #31120 üzenetére
Konkrétan [ha nagyon akarom] tudom hasonlítani a Lumia 520-at egy iPhone 5-höz, egyáltalán nem szégyen mellé pakolni, tekintve, hogy tized annyiba került. Bőven jó telefon ez, 25 ezerért vettem, és még ma is ér vagy 15-20 ezret a használt piacon. Amikor megvettem előtte szépen írtam egy excell táblázatot, hogy mit várok el egy telefontól, nagyjából összegeztem a jövőt, és meglepően jól sikerült megtippelnem a várható dolgokat. Számba vettem hogy ez egy 2012-es telefon volt már akkor is amikor megvettem... A hardver a kijelzőt (bevilágítás + fehér pixelek) és a kamerát eltekintve jelesre vizsgázott.
Némi elégedetlenségre a Windows Phone ökoszisztéma adhat okot. Nem érzem a potenciált, hogy fejlődtünk volna annyira nagyon. Kaptunk egy 8.1-et ami halál gagyin sikerült arra kaptunk egy frissítést most, ami már hasonlít egy béta verzióhoz.
Úgy gondoltam, hogy azért megérjük hogy például egy visszaszámlálót és stoppert sikerül a Microsoftnak az órába rakni majd 2 év alatt amióta a WP8 fut... Ezt elfogadom by design ilyen... de azt már nem fogadom el, hogy konkrétan az összes 8.1-re frissített telefonon nem lehet normálisan youtube-ozni mert megsüketülsz a recsegéstől tekerés közben. Azt meg még jobban nem fogadom el, hogy nem lehet már zenét se hallgatni, mert egy halál gagyi 10 ezer forintos Alcatelben is komolyabb zenelejátszót sikerült mókolni, mint amit a Microsoft elkövetett a 8.1-ben "media service" címszó alatt.. Most olyan élethelyzet állt elő, hogy sokat filmezek a telefonomon. Csapnivaló az egész, még a videó folytatását se sikerült megoldani rendesen. A formátumok támogatását meg inkább hagyjuk... De már van ígéret erre is. Addig marad a MoliPlayer meg a hónapok óta ígért VLC.
Erre bejelentik, hogy most már Windows 10 for Phones-ra fejlesztünk... De könyörgöm, nekem nem jövő ősszel kell a telefonom, hanem most azonnal. A Windows Phone csupa ígérgetés. Ígérget a Microsoft, ígérgetnek a developerek, ígérget mindenki mindent, és belefáradtam ebbe. Adtam nekik 1 esélyt, és eljátszották ezzel. Szóval az egész olyan, mintha folyamatosan a prioritás lista legalján lennék én mint user.
A legnagyobb baj mégis a támogatottság. A Google szándékosan akadályozza a Windows Phone felhasználókat. A Nokia eddigi exkluzív húzószolgáltatásai (ami egyébként döntő szempont volt hogy belevágok egy WP device-ba) szép lassan kikopik a WP-ből, van már Androidra is ingyen offline Here Navi. Ez oké, de hogy már az iOS meg az Android hamarabb kap frissítéseket a Microsoft appokhoz a Microsofttól az már felháborító. Most még maradtak a Lumia okosságok, de rá kellett jönnöm, hogy 520 alatt fabatkát sem érnek. Egy iPhone-nal szemben pedig azt mondom, hogy mondjuk az a maradék 10 lumia app picsafingot nem ér, ha például nincs értelmes Instagram kliensed, a felvett videókat nem tudod megosztani kényelmesen Youtube-ra stb...
A Google-lel szemben annyi, hogy itt nem érzem magam megalázva, meg valamennyire látom a jóra való törekvést, meg az ígérgetést.
Szóval érted... összetettebb ez a dolog mint a Lumia 520 vs iPhone...
Túlságosan is kocka vagy vagyok, és úgy érzem szükségem van egy nagyobb kijelzőre, egy rendes nem ígéretekből tákolt platformra, egy időtálló készülékre. Ezt egy Lumia 930 nem tudná megadni.
-
Blyan
félisten
Értelemszerűen felsőkategóriára váltottak, persze. O+O, Mi4, Moto G (ez mondjuk nem felső, de bőven a jobb droidok közé sorolható), BB fronton meg Passport. (ezek előtte 920-at, 930-at és 1520-at használtak, szóval mégcsak nem is nagyon fogható a hardverre)
Na meg van aki szifont vett -
Tin
veterán
én csak 1 éve használom, a 7-est még nem használtam, de olyanoktól akik 7-est használtak, hallottam hogy leléptek. viszont a 8-ast használóktól ezt kevésbé.
de persze mindenkinek az a szar amit használ, és az a jó amit nem. 8-as wp-ről androidra váltani szerintem merész, hacsak nem a felső kategóriából választ az ember.
abban egyetértünk, hogy a wp alkalmazás-ellátottsága sajnos gyér. az appbuziknak, játékosoknak ez nem megfelelő platform, nekik egy androidos teló kell.
üzleit felhasználásra viszont elégséges és stabil a wp 8. -
Pityu.
nagyúr
Na nagyon jó én éppen gondolkodóban vagyok egy jó árban lévő lumia 520 on de sok hozzászólás teljesen elbizonytalanít,lehet jobb ha maradok az 5310 esemnél.
-
Blyan
félisten
Hát... a jó irányról annyit, hogy azok akik 2010 óta használják a WP-t mind másra váltanak.
A WP offtopik őskövületei közül kb 20% aki még WP-t használ. Ahogy említve lett, még az full MS beállítottságú Woland is el akarja hagyni a platformot minimum a Windows10-ig. Pedig ő aztán nagy élharcosa a platformnak. -
Rocky975
senior tag
válasz
Nekem csak az a gondom,hogy mivel az ájfonnak nincs belépő szintű telefonja ezért az 520-at nem hasonlítjuk hozzá.
Jó az ájfon,jó a droid(csak a közép,felső kategória) és nekem nagyon bejön a wp.
Mindenki azt választja ami neki bejön.
Mondjuk én az ájfontól nem ájultam el annyira. -
törölt tag
válasz
Visszakerestem gyorsan, (#28475<), volt két megjegyzés a Samsungokra, az AMOLED kijelzőkre, meg valami kínai márkájú telefonra, de arról nem volt szó, hogy az 520 vagy a WP lenne a tökéletes továbbra is. Ha valaki rákérdez a telefonra, akkor is ki van emelve minden hibája.
Itt vita akkor szokott lenni, ha valaki tudás nélkül szid valamit, vagy éppen azt állítja, hogy nem a Denim jött ki
De amúgy szerintem ez egy békés topik, de lehet, hogy csak én látom így.
-
Tin
veterán
én az elmúlt 1 évben használtam egy 520-ast, igaz, nem én vagyok a legmegfelelőbb célközönség. nekem a szempontjaim között a stabil működés, a telefon megfelelő használata, a jól használható naptár, sok email fiók kezelése, a szabványos formátumok megtekinthetősége, ébresztés, valami kamera, zseblámpa, navigáció, diktafon és zenehallgatás. meg persze webböngésző, ha valamit nézni kell, de nem akkora hangsúly van rajta. tehát gyakorlatilag üzleti felhasználás. játék, szuper bizbasz appok és egyéb dolgok engem nem érdekeltek. a családban és ismeretségi körben van 530, 820, meg még vagy 5 féle lumia telefon, mindet láttam, kipróbáltam. nekem az 520 hatalmas előnye az ára és ezáltal az "eldobhatósága".
szinte tökéletesen elégedett voltam vele. kicsit lassú, nem bírja sokáig az aksi, nincs zseblámpa, a böngésző bezárogatja a háttérbeli alkalmazásokat, semmiben sem tökéletes, de mégis tud mindent amit kell, és a telefonos windows fejlődik, pont abba az irányba, ami egy üzleti felhasználónak fontos.
nagyjából a fenti problémákat egy 70e forintos lumia már biztosan kiküszöböli, az erősebb proci, az 1GB ram és egy vaku már elég ahhoz, hogy egy jó telefonja legyen az embernek.használtam androidot is, több telefont, tabletet. a nexus 7 legalább működött mindig, az összes többivel csak a szopás volt. mindenre használható, csak telefonálásra nem. mindent hekkelni kell, nincs normális gyártói frissítés. hekkeljen aki akar, az a rendszer nekem nem jött be. gyakorlatilag akkor jó, ha időnként lezúzod és újratelepíted.
pár hete próbaképp egy iphone 5s-t használok. ki akartam próbálni mit tud, mondván, ha nem jön be, eladom. már elfogadható az áruk, a 6-os meg túl nagy, a 6+ meg főleg, mindkettőt próbáltam. nagy a kezem, de kinőttem már ebből a mániából, egy telefon kell és kész.
a szifont gyakorlatilag ráállítottam a windows accountomra, a kontaktokat és a naptárat, belőttem a többi levélfiókot, és használom. a fenti feladatokra, amire nekem kell, szerintem a windows phone is tökéletes. az apple kicsit átgondoltabb, kicsit kiforrottabb, de az összes dolgot és apróságot tekintve nincs akkora hátránya a windows phone-nak. a wp után az ios "just works" intuitív működése már nem akkora hype, mint egy android után. a vissza gomb viszont nekem eléggé hiányzik, de megszokható. arról még nehéz leszoknom (erre a szaros android szoktatott rá), hogy folyton bezárogassam kézzel az alkalmazásokat, pedig ezek anélkül is tökéletesen működnek. szoftverként egyedül a here drive+ hiányzik, de elvileg hamarosan jön.az iphone igazi előnye az alkalmazás-ellátottsága, mert minden van rá. androidra is van minden, de rengeteg a hulladék. wp-re nincs sokminden, ami van, azok általában jók, de sajnos sok olyan alkalmazás volt amit kipróbáltam volna, de nincs wp-re.
természetesen nem akarom az 520-at és az 5s-t összehasonlítani, de az iphone kijelzője gyönyörű, a design is nagyon eltalált, a hangzása sokkal jobb, a kamerája is. 100e körüli összegért egyértelműen az iphone, akár android, akár wp telefonnal szemben. utóbbiban az alkalmazások hiánya miatt. 100e alatt pedig egyérteműen csak wp. android meg semmilyen árkategóriában. az olcsóban szar, a drágában meg nekem túlárazott. talán kivétel a nexus a szortver-ellátottság miatt, de nexus telóm nem volt.
az 520-at meg ne fikázzátok, ilyen jó telefonom rég volt. 25e-ért vettem, 1 évig használtam, párszor leesett, de bírja a hideget-meleget, előveszem és működik. mondjuk én 1-2 naponta újraindítottam biztos ami biztos, ez nem volt megterhelő. a vaku hiányzott egyedül igazán... nekem az 520 jobban bejön az 530-nál, abból viszont 15e-ért vettem egyet asszonynak a hónap elején, és neki 2 db android után szó szerint megváltás.
szerintem a wp nagyon jó irányba tart. pont azokat a szar funkciókat nem veszi fel amitől az android nem jó, viszont azokat, amitől az ios jó, átveszi. a 10-essel, hogy a telefontól a tableten át a PC-dig minden ugyanazt tudja, nagyot fog ütni a microsoft. de ez már 2 éve látszik mint irány, és hogy meglépik.
-
törölt tag
válasz
KunEmber #31126 üzenetére
Hol?
Talán M1lan volt az utolsó, aki hozzá szokott szólni, és elhagyta a platformot, ott sem volt semmi vita.
Csak egy megjegyzés volt a nagyon alsókategóriás 520 és a felsőkategóriás iPhone közötti szakadékról. Abban az árkategóriában az ember nem nagyon tud rossz telefont venni, hacsak nem verik át. -
KunEmber
senior tag
válasz
Rocky975 #31120 üzenetére
Skacok, ne ugorjunk rá. Az ő döntése. Nem úgy tűnik számomra, hogy azért vált mert sznob és nem ért hozzá.
Ráadásul a dolognak még lehet is realitása.
Egyébként meg nézzétek meg woland-ot, ő a 930-at cseréli le Szifonra. Tehát igen, van aki arról vált.
Igaz, ha én egyszer váltok, akkor inkább Android lesz, a mostani rendszer+telefon kombók elég kiforrottak.
-
Rocky975
senior tag
válasz
Namelesske #31117 üzenetére
Te most az 520-at hasonlítod az ájfonhoz?
Ha 830 vagy 930-ad lenne akkor is váltanál almára?
Én most adtam el az 5-öst, egy rossz vicc az egész alma őrület.
Én májusban hosszabbíthatok,vagy 735 vagy 830 lesz.
Szerintem a WP van olyan jó és stabil mint az alma,de többet tud és a kamerája is jobb.
Nem az 520-at kell hozzá hasonlítani. -
tothjozsi96
addikt
Én is kacsingattam már többször is felé, de összességében nem hiszem hogy megéri a zenehallgatás + facebook + internetezés + skype + telefonálás-ra azt a 200k-t ..
Igaz, nagyon pöpec a készülék és túl van árazva, de én is tervbe vettem már .. -
kutga
félisten
válasz
Namelesske #31117 üzenetére
Érthető, a WP még jelen állapotában is erősen kompromisszumos, IOS felé már én is kacsingatok, de egy olyan nem két forint.
-
Namelesske
addikt
Én már döntöttem, hogy a következő telefonom nem Windows Phone lesz. Valószínűleg fejest ugrok az Apple birodalmában. Csak oda megfelelő tőke kell. Eleget láttam, meghoztam a konklúziót.
-
törölt tag
válasz
tothjozsi96 #31114 üzenetére
Én a helyedben már rég vettem volna egy 1 gigás telefont, ha ezek a megakadások ennyire zavarnak. Fél giga memória van mindenre, mellé egy (ma már gyenge) 2 magos proci. Régen azért ment jobban, mert más appok voltak, máshogy voltak megírva, kevesebbet tudtak, mellé a rendszer is sokkal butább volt (persze amint felraktad az Insider-t, már meg is feküdt az egész, pedig az 8.0 alatt volt).
Olyan mint egy XP vs Win8. Ezer éves gépen az XP szépen tud menni, a 8 szenved, de előbbi sokkal szarabb/butább is. Ezen hardvercsere nélkül nem nagyon lehet változtatni.
Tehát azt várni, hogy majd a jövőben ezek az icipici megakadások megszűnnek, kár. Lehet, hogy a 10 jobban fog menni, mert máshogy írják meg, de a fél giga memória akkor is ennyi marad. Annak kell örülni, hogy legalább nem záródnak be menet közben az appok, mert a rendszer működéséhez is elfogyott a memória (igen, az IE be tud záródni, de inkább az, mint egy olyan app, amiben éppen írtál vagy nem mentettél még).
Amúgy régen nem volt külön Messenger a FB apphoz, ami nálam pl. üres csempéket okozott rendszeresen, amíg le nem szedtem. Máris megtáltosodott a telefon.Egyébként én sem mondom, hogy tökéletes az enyém, apróbb röccenések nálam is vannak, de mivel amúgy minden teljesen jól működik, ezért nem is figyelem. Ez a telefon ennyit tud, kár ragozni tovább szerintem.
Neked 15-ért tényleg baromi jó vétel volt, én 50-ért vettem és így is megérte
-
kutga
félisten
válasz
tothjozsi96 #31114 üzenetére
Ez a telefon arra jó hogy megismerd a WP-t és kedvet kapj egy komolyabb cucc beszerzéséhez. Tekintettel a szoftveres bakikra, nem mellesleg jó úton halad.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
miqlas #31113 üzenetére
Hát igen ..
Meg azt szeretem nagyon amikor zenét hallgatok + olvasok, tehát itt a fórumot vagy akármit és akkor egyszer csak beakarok lépni a zenelejátszóba mert másik albumot akarok hallgatni és rendben is van, az "előzmények"-ből megnyitom tehát a "futó" app-ok közül, azért írom ""-be mert ha futna akkor nem jönne elő hogy folytatás ... de ez is érdekes.
Van amikor kiírja ezt 1-2 mp-ig de van amikor 5-10 mp-ig csak ezt írja és azért az feltudja b*szni az agyamJó telefon, de nem teljes mértékben vagyok vele megelégedve. Sok a szoftveres elb*szás ..
Igaz, ár/érték győztes. Főleg nekem, 14.000Ft-ért jutottam hozzá még a nyáron újonnan, de akkor is .. -
miqlas
őstag
válasz
tothjozsi96 #31112 üzenetére
... most hogy így felvetetted a kérdést, jobban megnéztem, és valóban bizonyos alkalmazásoknál néha elõfordul, hogy a kilépésnél beszaggat a fõképernyõ animációja, de nem mindig. Az is érdekes, hogy nyitottam 5 taszkot (névjegyzék, weather app, gmail, áruház, naptár) ide-oda lapozgattam, kiléptem fõképernyõre, de meg sem reccent - ki érti ezt
-
tothjozsi96
addikt
válasz
Namelesske #31110 üzenetére
Miért, te próbáltad már?
Vagy olvastál valamit róla?Amúgy ti megvagytok elégedve a Denim-el?
Nálam nagyon sokszor ez van, de szinte mindig.
Ha vissza lépek a főképernyőre olyan akadva indul el a csempék animációja ..
És zavar, mert eleinte a 8.0-val nagyon gyors volt, sosem akadt meg, most azóta egyre rosszabb a helyzet ..
Így is gyors meg minden, de az animációk hát .. -
Namelesske
addikt
válasz
tothjozsi96 #31109 üzenetére
Nem jól tudod.
-
Pityu.
nagyúr
Nos kérdés,ez érintőpanel hiba lenne?
"Használat közben egyik pillanatról a másikra nem érzékelt a kijelző. Újra indítás után csak rezeg egyet. Néha el lehet vele jutni a pin kód beírásáig,de ott az 1-es nyomásánál a 2-es karakter érzékeli."
És a másik ezeket a telókat lehet függetleníteni valami programmal,vagy csak pénzért? -
nemkufar
tag
válasz
netpeti98 #31103 üzenetére
...néztem azt is...
Már arra gondoltam, hogy egyetlen csempét elhúzhattam valahogy (???) és így alakult ki 4 üres kis csempe hely L alakban?... Mert, hogy nem találok az alkalmazások közt olyat, aminek hiányozna kint a csempéje...
De nem tudom, hogy lehet észrevétlenül elhúzni csempét!? Akarattal tudom milyen, de úgy nem húztam el.
(Visszahúztam az imént az egyet és eltűnt úgy a négy üres hely ugye. És nem jut eszembe semmi, hogy nem így lett volna előtte...) (?)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A legkedvezőbb árú WP8-as finn okostelefon már most is a Lumia 520, és akkor még a szolgáltatói akciókba be sem került. És majdnem mindent tud.
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest