Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung topic
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z-o-t-y
tag
Sziasztok, röviden egy olyan problémába ütköztem, hogy egyszer csak meghalt a 1020, nem kapcsol be, hiba üzenet, valószínű alaplap csere, be is vittem a care-be, de a szerviz visszadobta, hogy sérült a kijelző, amíg ez a hiba el nincs hárítva addig nem kezdenek bele a garanciális probléma feltárásához és javításához. Remek. Kijelző cserével nem foglalkoznak, alkatrészük nincs hozzá... a kérdésem az lenne hogy tudnátok ajánlani olyan oldalt ahol gyári kijelzőt tudnék rendelni hozzá?
-
lalyoska
tag
válasz
sil3ntbeatz #7471 üzenetére
Na ez is akkor mikor 10ért vettem itt, hihetetlen, igaz már el is fogyott újra. 20ért eladom ha kell valakinek
[ Szerkesztve ]
-
lalyoska
tag
Sziasztok!
Tényleg zseniális képeket lehet a 1020-szal készíteni, de az utóbbi időben szembesültem egy problémával, tudnátok segíteni??
Nos az első kép után, amikor félig lenyomom az exponáló gombot (élességet állítok) és zoomolni akarok, ha lenyomom az exponáló gombot félig, nem lesz éles a kép, csak jócskán homályos. Ha kilpek a kameraprogramból és újra elindítom, akkor már jó, de minden kép után ki kell lépni.
Járt már valaki így?Mi az oka? Mit lehet tenni?Köszi!! -
laccy88
senior tag
a beszédhangszóró halkságára létezik bármi megoldás? Egyre idegesítőbb.. most rendeltem hozzá hangszórót. Kicserélem, de nem sok reményt fűzök hozzá. Fura, de olyan mintha nem mindig jelentkezne a probléma... vagy csak ennyire megtévesztené a fülemet, hogy mennyire zajos környezetben vagyok?
-
gg1981
csendes tag
Sziasztok! Nem volt még időm elolvasni a 7400 hozzászólást, így ha már taglalva lett a kérdés elnézést. A kérdésem az, hogy a telefon (1020) alapsoftware-rel otg képes? Vagy valamilyen frissítéssel? Vagy van-e olyan app amivel érzékel otg-pendrive-t?
Válaszokat köszönöm
-
T. I.
senior tag
válasz
valaki_xy #7476 üzenetére
Köszönöm a választ, de nem értem. Hogyhogy mindegy?
A két számsor egyébként stimmel, ez van fenn a microsoft weboldalán is, csekkoltam.De a Denim alatt vannak még plusz lehetőségek, nemde? Meg a kamera program is tök máshogy néz ki, mint ami a vásárlás előtt volt (amikor megtekintettem), így pl. nem jelennek meg a fotózásnál a félköríves beállítási lehetőségek.
Meg egyébként mi az, hogy mindegy?
[ Szerkesztve ]
-
T. I.
senior tag
Tegnap végül is belevágtam, vettem egy T-s 1020-at.
Gyári beállítások visszaállítása megvolt.
Beállítás>szoftverfrissítés keresése>minden naprakész (?!)
Hű, most akkor mi van? Denim volt rajta, mikor megvettem, gyalu, aztán most Cyan van, és nem is akar frissülni. (mocrosoft szerint a Denim available T-seknél is). Nem értem. (Lehet az baj, hogy SIM-et még nem raktam bele, csak offlineban próbálkoztam???) -
T. I.
senior tag
Hamarosan vennék 1020-at használtan.
Van esetleg valami tipp, hogy mire kell figyelnem a megtekintésnél?
Előre is THNX! -
kmóricka
aktív tag
válasz
sil3ntbeatz #7471 üzenetére
Nincs, fekete van 10ért
-
sil3ntbeatz
tag
Újra rendelhető fehér Camera Grip a Telekomtól 6291 forintért! Én már rendeltem is egyet gyorsan, akinek kell addig rendeljen amig van
-
-
no1r
őstag
teljesen mű érzést keltenek a fotók, semmi életszerű nincs így bennük.
amióta videózással foglalkozom megtanultam, hogy a kamerán is visszább veszem az utólagos élesítést... a lencse rajzolja ki amit tud és ha az rendben van a többi már csak ront az élményen
"The problem is that instead of these settings giving you a more film-like quality, the results are artificial and almost cheap looking, especially with the Sharpness level up." -
Osiris
őstag
válasz
ArsenalF #7464 üzenetére
Hát szerintem ez a G4 hozza a 1020 szintjét. Az, hogy éles a képe engem kifejezetten nem zavar. Ami zavaró lehet, talán a nagy mérete, illetve az androidtól is tartok egy kicsit. Alapvetően az LG telefonokról elég sok jót hallani és a G4 a xenon vakut leszámítva hozza a 1020-at és lenyomja a 930-at. ..szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
ArsenalF
aktív tag
A cikk második felében a 1020 vs G4 összehasonlítás.
[link]Igen komoly vetélytárs. Kíváncsi leszek a 940-be mit sikerül beletennie a Microsoftnak. Remélem sikerül hasonló szintet hozniuk. Akkor még le is cserélném a 1020-am.
[ Szerkesztve ]
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Pikkolo^^ #7461 üzenetére
Dehogy kell feszegetni, a tetején lehúzod a telefonról a két "fogat" anélkül, hogy a telefont bármerre mozdítanád, utána pedig egyenesen felfelé kihúzod a telefont. Az egyetlen dolog, ami elhajlik, az a camera grip felső része, miután lepattintod a két fogat. De a csatlakozónál így egyáltalán nem feszegetsz semmit.
Itt a fórumon azért jópár ember használ camera gripet. Kedves 1020 tulaj társak! Van akinek elrontotta az USB-t?
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz
Pikkolo^^ #7459 üzenetére
Ne riogassuk már a népet, szvsz nettó baromsággal. Ha neked baja lett tőle az usb-nek, akkor az user error. Ha a "sínbe" csúsztatod a csatlakozó előtt, és azon át is húzod ki dolgod végeztével, nem lesz semmi baja, mert mire egymáshoz érnek a csatik, pont egy sikban lesznek. A camera gripen pedig észrevehetsz bemetszéseket, amiktől nem fog befeszülni. Szerinted komolyan megtervezné úgy bármilyen cég, hogy a két eszköz kinyírja egymást?
[ Szerkesztve ]
-
Pikkolo^^
addikt
A camera grippel csak óvatosan, mert képes tönkretenni az usb csatlakozót. Ennek oka, hogy amikor kiveszed belőle akkor szépen be tudsz feszülni, néhány eljátszás után pedig teljesen lötyögni fog az csatlakozó.
-
valaki_xy
tag
válasz
adequate_cou #7455 üzenetére
Gondolom ez azért ilyen, mert ugye a fényképek között a telefon csak az 5mp-es képet mutatja, és így oldották meg, hogyha ott törölsz egy képet, akkor törlődik a nagy is.
-
adequate_cou
senior tag
válasz
varga.balazs #7456 üzenetére
Hát ez szomorú. Visszaallitani meg ugye nem tudom, mert nem lehet mass storage módban csatlakoztatni...
Vagy lehet?
-
varga.balazs
aktív tag
válasz
adequate_cou #7455 üzenetére
a miértjét én sem tudom, de valóban ha kitörlöd az 5mpixeleseket még a telefonon(akár gépről is), akkor mennek vele a raw fájlok is.
azt a részét megértem, amikor valaki magán a telefonon a képekből törli a képeket. -
adequate_cou
senior tag
sziasztok,
sikerült szert tennem egy ilyen készülékre, frissítettem rögtön is a legújabb verzióra. Problémám az, hogy nagyon megszívtam és nem tudom, hogy
ez most bug v. feature?Nevezetesen csináltam cca 100 képet 5+34-es módban. Hazaérve fel akartam tölteni a high_res fájlokat google driveba úgy, hogy először pc-n 13 mp-re konvertálom
őket irfanviewban.Csatlakoztattam a telefont, sorrendbe raktam méret szerint a fájlokat és a kicsiket, az 5-mp-eket töröltem.
Ezek után másoltam volna a telefonról a maradák high_res fájlokat a gépre, viszont csak az üres mappát rakta fel. Mikor próbáltam megnyitni bármelyik fájlt, mindegyikbolvashatatlan volt. Telefonon a Photos-ba menve is 0 képet jelzett, windows intézőben még ott volt mindegy high_res csak nem volt olvasható.
Kihúztam\visszadugtam és el is tűntek a fájlok.
Azt hittem én toltam el, csináltam megint egy próbaképet és töröltem az 5mp fájlot, szigorúan csak azt. Ahogy megtettem a nagyobb megint olvashatatlan lett majd eltűnt.
Ezt megismételtem még kétszer ugyanezzel az eredménnyel.
Próbaképpen 3* megint fényképeztem, töröltem ezennel a nagyobb fájlt, a kicsi viszont ottmarad önmagában is. Csak akkor van baj ha előbb törlöm a kicsit és utána
szeretnék a naggyal dolgozni. Amíg nem törlöm a kicsit minden ok, tudom a nagyot gépre másolni meg minden...Van ötletetek?
Köszi előre is!
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7449 üzenetére
Az előző hozzászólót annyival egészíteném ki, hogy ha egy kisebb vésztöltőt veszel, akkor akár akkor is használhatod fotózásra, mikor össze vannak kötve. Nálam ez így néz ki: [link] (nyugalom, csak webkamerás kép
)
Arra a kérdésedre, hogy hányszor lehet feltölteni a vésztöltővel a telefont, az attól függ, hogy mekkora vésztöltőt veszel. Amit írtál Nokia vésztöltő egyszer tudja feltölteni teljesen, mivel 2200mAh-s, és a telefon 2000 mAh környéki. Én inkább egy 4000-5000-es verziót vennék. "A milyen külső akkumulátort..." topikban azt írták nekem, hogy ha gyorsabb töltésre vágyok, akkor 2,1 mAh-s kimeneti töltésű darabokat keressek. (vannak 0,5-ösek, 1,5-ösek is például)
-
lalyoska
tag
Ja és ha egyszer töltöm fel otthon a mobiltöltőt, akkor egy töltéssel egyszer tudom csak vele a telefont feltölteni? Remélem értitek
-
lalyoska
tag
A hordozható töltő lényege jól értelmezem, a köveetkező:
1. Otthon feltöltöm a mobiltöltőt 220-ról. Viszem magammal, ha lemerül a 1020-am, rádugom egy USB kábellel, amit remélem adnak hozzá, és feltölti?
2. Az lenne a kérdésem még, hogy akkor gyakorlatilag ha mobiltöltőn van a telefonom, ugyanúgy tudom használni pl. fotózásra? Illetve hogy a Nokia DC16 2200mAh az ugye jó hozzá? Kibír vele annyit, mintha rendesen az akksit töltöttem volna tthon? Gyorsan feltölti?
Köszi!![ Szerkesztve ]
-
sil3ntbeatz
tag
Sziasztok! Szeretnék venni egy Camera Grip-et olcsón. A T-nél volt fehér online kiszállítással 6290-ért de jelenleg nincs. Tudtok segíteni hol tudok hasonló áron venni?
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7441 üzenetére
Én az edigitalban vettem, de rengeteg helyen árulhatnak, keress rá.
Itt van a vészaksikkal foglalkozó topik, esetleg kérdezz rá, mi az ajánlott. Én a sajátomat 1k-ért vettem (1500 mAh), sürgősen kellett, így nem néztem nagyon utána.
Vésztöltő, vészakkumulátor, külső akkumulátor néven látom most, ezeket a kütyüket.[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7437 üzenetére
Értem, de erre tökéletes egy vészaksi is (vagyis csak ez a megoldás), ahogy privátban is írtam.
A vezeték nélküli töltés otthonra való, mivel be kell dugni a konnektorba.
Bár, érdemesebb, ettől azért nagyobb (van 10000 mAh is akár) kapacitásút nézni. Nekem is ilyen van, és ha jól rémlik 1500 mAh-s, így nem tudja feltölteni a telefont (2000 mAh), cserébe kicsi.
[ Szerkesztve ]
-
SOAD19
addikt
válasz
lalyoska #7435 üzenetére
Tudtommal kell egy hátlap is a telefonra:Itt írják is, hogy hátlappal tudja csak: [link]
Ilyen hátlap kellene Neked: [link]
Ne kapkodd el a döntést, szerintem. Biztos megér ennyit a dolog? Nem sokkal kényelmetlenebb rádugni a töltőre. Nekem a töltő mindig be van dugva (így nem kell a töltőt is mindig ki-be dugdosni), és csak rádugom a telefont, ha kell. A vezeték nélküli töltéssel annyit spórolsz meg, hogy nem kell az usb dugót a telefonba nyomnod, jó, persze esztétikusabb is. Nekem nem érte meg, főleg, hogy a hátlapot én biztos nem hagytam volna rajta, így meg azt kellett volna le-fel pattintani.
Ja kérdezted, hogy hogy működik. Amit linkeltél, azt bedugod a konnektorba, és magát a töltő egységet elhelyezed mondjuk az asztalra. Megveszed a telefonra a linkelt hátlapot, felpattintod, majd ráhelyezed a telefont a töltőegységre.De itt egy videó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lalyoska
tag
SZIASZTOK!
HA EBBŐL RENDELEK, KELL MÉG VALAMI MELLÉ, VAGY EZ ÖNMAGÁBAN ELÉG A VEZETÉK NÉLKÜLI TÖLTÉSHEZ?
EZ PONTOSAN HOGYAN MŰKÖDIK?
KÖSZI AKI SEGÍT!https://www.arumania.hu/nokia_dt_900_halozati_tolto_vezetek_nelkuli_tolteshez_fekete_nokia_lumia_820_nokia_lumia_920_25517?utm_source=argep&utm_medium=cpc&utm_campaign=direct_link
-
szamovar
tag
válasz
Radeon_5 #7429 üzenetére
Engem a hangszóró halksága idegesített legjobban, de aztán megoldódott. Irány a szerviz!
-
lalyoska
tag
Sziasztok!
Légy szi segítsetek!
Hol tudok 1020-hoz venni vezeték nélküli töltőt és konkrétan milyen kell hozzá??
Nem ilyen hátlapos nyavalyára gondoltam, hanem olyasmire, hogy pl. buszon tölteni tudjam.
Köszi!! -
varga.balazs
aktív tag
válasz
kmóricka #7428 üzenetére
én telefonon a Photoshop express-t és a gyári Creative Studio-t használtam ilyen rögtönzött képszerkesztésre. amúgy visszatérve a képküldésre, lehetséges, hogy előre tömöríti még pluszban, nálam legalábbis az Outlook szintén ezt csinálta, eladásnál küldtem képeket az érdeklődőnek, és a 3-4 megás képekből ilyen 2-300 kb-os képek lettek, nagyon rossz minőségben, úgyhogy inkább Onedrive-ra töltögettem fel azután a képeket
nálam ilyenek voltak a sample képek, utómunka nélkül, tulajdonképpen csak feltettem az 5 mpixeles képeket, illetve a DNG-ből JPG-be átkonvertált nagyfelbontású képeket, csak valamiért nem tetszett a hosszú feltöltögetés Onedrive-nak, ezért nincs meg mindegyiknek a párja...mindig az előbbi a highres.
[ Szerkesztve ]
-
Radeon_5
aktív tag
válasz
kmóricka #7428 üzenetére
Ahogy ez sokszor meg lett mar enekelve itt: uzemidoben nem igazan bajnok, ha hasznalod amire erdemes hasznalni, akkor napi toltes lesz belole biztosan (sot, ha navigalsz sokat autoban, azaz kijelzo megy folyamatosan, az meg hamarabb leszivja nyilvan). Telefonalas tekinteteben is van sajnos egy eleg jelentos hibaja, a hangszoroja igencsak halk, nehezen hallani a masikat. Ez web alapu csevegoknel nem jeelntkezik csak GSM beszedkor, de orvosolhato fulessel is. Ha van ra jo szerviz megoldas, az engem is erdekelne, es sokunkat itt szerintem
-
kmóricka
aktív tag
eleg tré a laptopom, tulképp csak szkenneléshez használom...minden mást már tableten, nálam lejárt a pc ideje
, inkább csak tableten szerkesztgetek...jó ez így..
Telónak milyen a cucc amúgy?én egyelőre csak fotózni vettem használtan, de lehet beüzemelem, tetszik.., mondjuk a mostani telóm üzemidőben bajnok, erről nem szívesen mondanék le, viszont a kamerája gagyi..
[ Szerkesztve ]
-
no1r
őstag
válasz
kmóricka #7422 üzenetére
a minőség teljesen rendben van.
gmailba azt hiszem tudod csatolni, de oda is csak az 5Mpixeles képet.
onedrive-ra fel tudod tölteni a legnagyobbat is, de nem a fotók alkalmazásból, mert az csak a kicsit látja.Fájlkezelő
ezzel viszont ki tudod keresni a camera roll-ból a nagyobb méretűt is és a megosztás gombbal fel tudod tölteni. -
kmóricka
aktív tag
Köszi
Még van kérdés, ugye ki van választva h kisebb 5megás és nagy képet is készítsen.De ezt hogy kell értsem?A galériában csak 1-1 kép szerepel...És még mindig nem értem, hogy pl egy képinfo szerint 9 megás képet küldök mailben, ésb200kb osnak csatolja, mi a fenéért?
Klassz képek
[ Szerkesztve ]
-
no1r
őstag
válasz
kmóricka #7418 üzenetére
ha nagyfelbontású képet RAW-ba érdemes menteni, és utána Photoshoppal szépen utána lehet még dolgozni. Bár ehhez kell egy kis hozzáértés.
Itt vannak nyilvános képeim, ebben a mappában majdnem mind 1020-al készült. Nagy részét csak telefonon utómunkáztam, tehát 5Mpixeles képek csak (persze manuális módban fotóztam).
Ha nem akarsz utólag még gépen utómunkázni, akkor annyira szerintem nem fontos a nagyfelbontású képek készítése. -
kmóricka
aktív tag
válasz
valaki_xy #7413 üzenetére
azt letöltöttem....ésha megnyitok egy képet benne, ott hol írja h mekkora?úgy értem hol az opció a képadatra? Ezt sem találtam...
Szóval ezek szerint ha mailben elküldök egy képet a galériából, az csak párszáz kb lesz?
totál hülyének tűnik egyelőre, de valahogy minden magas...vagy csak a windows
-
SOAD19
addikt
válasz
sszemtelen #7410 üzenetére
Én júliusban vettem 120k-ért fehérben és függetlenül gyári garanciával az expansystól. Alig találtam már akkor is gyári garist. Csak a nagyobb üzletláncoknál, webshopoknál volt gyári garanciával 150-160k-ért. De, csak rátaláltam az említett webshopra.
(#7414) kmóricka
Mi nem tetszik a képidben, hátha tudnak itt az okosabbak valami tanáccsal szolgálni. Kép készítése előtt töröld le a lencsét, hátha ez a bibi.
[ Szerkesztve ]
-
kmóricka
aktív tag
Sziasztok, én nem értem, de sehogysem jövök rá mit szúrok el, a képek minősége gagyi, a beállításoknál hiába megyek rá, h 5 MP és a nagyobb 30akárhányba is mentse, a galériában csak 1 felvétel szerepel, emailben elküldve kemény 200kbos képeket küld, a képek xarok egyszerűen...
Hol és hogy állítsam be, h nagy képeket készítsen? Ma vettem, csak fotózni szeretnék vele de az első pár óra próbálkozás förtelmes csalódás...nem is értem,már mindent végig nézegettem, de egy jó fotót nem lőttem vele.. -
lalyoska
tag
válasz
sszemtelen #7410 üzenetére
Az szép...most 80
Simán megéri. Ha jól tudom, kamerában még mindig ez a csúcs
-
lalyoska
tag
Sziasztok!
Na talán 79k-ért megérkezik végre a 1020asom, függetlenül, feketében
Ennyiért szerintem jó vétel :
Meg tudnátok mondani, amikor tavalyelőtt bejött, mennyivel volt drágább?Mennyi volt a gyári független kezdőára??
Köszi! -
lalyoska
tag
válasz
Zsoltika11 #7401 üzenetére
Hiába, a Camera Grip magyarországon MEGSZŰNT LÉTEZNI, BESZEREZHETETLEN!!! Ezért lemondok a telefonról.
Ti sem tudtok SOS hogy hol lehet beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Akciókamerák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung topic
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- teljesenÚJ csak aktivált Apple iPhone 16 Pro Max 512GB Black Titanium 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Picific Blue ! 1 Hó Jótállás
- Karcmentes 1Hónapos Apple iPhone 16 Plus 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 128GB Ultramarin 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- gyakorlatilag ÚJ Apple iPhone 16 Pro 128GB Black Titanium 1OO% ! 11Hó nemzetközi APPLE GARANCiA
- Karcmentes Apple iPhone 15 Plus 128GB PiNK 1OO% ! 4 Hó nemzetközi APPLE GARANCiA