Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem egyszerű műfaj ez az EKG
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Tasker
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
HaZse
őstag
válasz
sszemtelen #5299 üzenetére
Szerintem ez fake. Az MS és a Nokia a wp 7.8-at teszi pályára támogatás ügyileg 2014. szeptembertől.
Nem hinném, hogy a 1020-nak megszúnne a támogatása.
-
sszemtelen
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Trevize1987
aktív tag
Megesik. Nekem is van sok alkalom, sokféle helyzetben amikor váltani szeretnék, vagy minimum sikítani, de hát még itt vagyok. A L800-as óta kábé béta tesztelőként. Még kitartok, de azt el kell ismerni, hogy a Microsoft-nak sokkal jobban össze kéne kapnia magát és ennek ellenére a kényelmes csigatempójában halad még mindig. Szóval megértelek.
-
TTomax
félisten
Hát én fiuk elköszönök... a telefonnal nagyon meg voltam elégedve,nem is adtam el az asszonyhoz került,viszont nekem a mobil win nem lett a szívem csücske,nem tudtam sajnos megszokni ennyi idő alatt sem.Egy Moto G lett helyette, a kamerát sajnálom de csak nyaraláskor használtam a hétköznapokra jó nekem ez motorola is...
-
varga.balazs
aktív tag
Üdv.
Tudnátok ajánlani olyan appot, amiben lehet 4 mpercesnél hosszabb záridőt beállítani?
Illetve egy másik kérdés, Panoráma fotókra melyik a legjobb app? Nekem a Nokia Panorama nem jön be, elég kezdetleges, illetve még a Pano-t próbáltam, azért meg nem szeretnék addig pénzt kiadni, ameddig nem tudom 100%-ban, hogy mennyivel jobb mondjuk a nokiásnál, próbaverziós meg hát eléggé meg van csonkítva.
Photosynth is kipróbálva, de az is mondhatni kritikán aluli, nem fókuszál, meg semmi, anno iPhone-on használtam, ott jobban működött, ami azért egy Microsoft-os cucchoz képest elég szomorú... -
Zsoltika11
tag
válasz
sszemtelen #5294 üzenetére
Oké, köszi a választ.
Csak mert olyan dolgok megoldások vannak benne ami szerintem talán érzékeny. 6 lencse amit kis mortorok mozgatnak, az egész úgy ki van dolgozva hogy hihetetlen. Aztán gondoltam arra hogy azért biztos úgy csinálták meg tudván h mindennapi használatban lesz, és nyilván telefon amit elejt az ember stb, hogy azért egy rezzenéstől ne essen szét az egész. -
sszemtelen
őstag
válasz
Zsoltika11 #5293 üzenetére
Előbb törik be a kijelző, mint annak baja legyen
Mondjuk ez sem valami megnyugtató -
Zsoltika11
tag
Sziasztok, lenne egy apró kérdésem. Mennyire masszív, vagy stabil a hátlapon lévő nagy kör betét alatti kamerarendszer? Fizikailag. Mert valamelyik nap egyik munkatársam meglátta "ó ezaz a teló?" Megfogta, aztán pár centiről visszaejtette az asztalra. Lehet hülye kérdés, de majdnem megállt bennem az ütő. Csak azért nem haraptam le a fejét mert egy 50-es úr volt, akit nagyon kedvelek.
Nézegettem azóta fanatikusan a képstabilizációt, mindent, nem láttam romlást.
Féltem na
Még az asszony se nagyon mer hozzányúlni[ Szerkesztve ]
-
sszemtelen
őstag
"Capturing photos in DNG and lowlight have been improved and continuous autofocus with new algorithms to fight blur. Other imaging algorithms have been improved too that will result in better colour all round. These features will also be coming to Lumia Icon and Lumia 1520 as part of the Lumia Cyan update."
forrás: http://conversations.nokia.com/
Ennyi lett volna a 1020-as támogatása?
-
Tomy Yayo
senior tag
Nekem is volt olyan, hogy Adobe/MS féle se látott valamit, vagy ha látta is nem tudta megnyitni, én már rég nem használom egyiket se. Ezt tudom ajánlani: [link]
Számomra eddigi legjobb pdf reader amivel WP-n találkoztam. Eddig mindent megnyitott és látott nekem, szép a felület, átgondolt, jól használható, felhőt is ismeri, igazából csak jót tudok rá mondani. Ingyenes, úgyhogy egy próbát mindenképp megér.
-
Hauzer
tag
Érdekes a Nokia oldalán elérhető a frissítés,de a telefonom naprakészt ír.
Lumia 1020 Country variant 3051.40000.1345.1003 Available Available
-
Rike
tag
Sziasztok!
Egy izgi helyzet all fent: lemerult a telefonom es ki is kapcsolta magat viszont azota nem hajlando sem toltodni sem bekapcsolni sem semmi...
Mi a teendo?
elore is koszi a segitseget. Kicsit kiabrandito jelenseg ez.. -
sszemtelen
őstag
válasz
Zsoltika11 #5277 üzenetére
Én azért várom, hogy talán így megszűnik a buta kamera bug-om..
-
Zsoltika11
tag
Én is várom már, mint a messiást. Ha a 930 kijött, akkor a 8.1 is elkezdett terjeszkedni, ide is minél hamarabb elérhetne.
-
natë
nagyúr
Cyan hír
-
Mirman
őstag
Üdv , hogy lehet elérni hogy lássa a telefonom a PDF -fileokat ? Rámásolom de az istennek se látja.
-
Osiris
őstag
válasz
valaki_xy #5273 üzenetére
Enyém is telekomos. Ahogy írtam nem a win frissült, hanem most először kapcsoltam be a beszédfelismerést angolul egy angol nyelvoktató program miatt, ami értékeli a kiejtést stb.. Na ennek a beszédfelismerésnek a bekapcsolása és telepítése okozott egy 30perces reboot-ot, ami tök úgy nézett ki mint egy rendszerfrissítés.
...és már nagyon várom a 8.1-et. -
Osiris
őstag
Lehet, hogy most települ a telefonomra a végleges 8.1? Figyelmetlenül OK-t nyomtam valami rendszefrissítésre és azóta fogaskerekeket látok.. mindenhol.
-
valaki_xy
tag
válasz
sszemtelen #5268 üzenetére
Oké, Köszi
nem mondom, hogy örülök neki, de legalább megnyugodtam
-
valaki_xy
tag
válasz
sszemtelen #5266 üzenetére
Köszi a gyors választ! És az úgy jó, hogy egy ki-bekapcsolással 2-3% leugrik?
-
valaki_xy
tag
Üdv!
Pár napja vásároltam használtan egyet, 8.1-el. Az előző tulaj eladáskor nyomott egy alaphelyzetbe állítást, hogy törölje az adatait. Eddig nem volt szerencsém egy töltéssel egy napnál tovább használni sajnos, wifi használattal, fényképezéssel, kevés játékkal. Azt szeretném kérdezni, hogy ez normális-e, vagy, hogy fog-e ez javulni? -
sszemtelen
őstag
A Glance mennyire eszi az aksit, és mennyi az esélye hogy beég esetleg netalántán?
-
dz1989
senior tag
Üdv mindenkinek. Van valakinek esetleg ötlete milyen videószerkesztővel lehet pillanat képet menteni?
[ Szerkesztve ]
-
Joe215
aktív tag
USB keresztül össze lehet kötni 📺 -vel a telefont?
Nálam egy Samu tv 📺 -vel összekötve nem látja a képeket, Illetve amit lát nem tudja megnyitni ismeretlen formátumra hivatkozva. -
Kasya
nagyúr
válasz
Trevize1987 #5255 üzenetére
Nekem a 925 tetszett eddig a legjobban a Lumiaktol, utana az 1020. A 930 igy, feketeben, a kepen nagyon meggyozo mondjuk...
Az a gond, hogy sok gyarto tette magaeva azt az elkepzelest, hogy a design a markara jellemzo legyen. Nem mai talalmany, regen is ez volt, csak most mar nem valtoztatnak annyit a kulson/mereten, hogy a design is sokat modosulhasson. Nagy kijelzo, erintogombok es esetleg oldalso gombok...
Viszont ebbol szuletik az, hogy a Samutol hanyingere van sokaknak, Sony is mar majdnem egy kutya, es a Lumiakat se tudna sok ember megkulonboztetni (ahogy az en ismeroseim se tudtak). Az LG designja viszont innovativnak tekintheto a maga modjan.Talan az MS majd valtoztat valamin. Felek azonban, hogy nem fogjak megeroltetni magukat az elejen. De egy Surface-hez passzolo dizajnt szivesen latnek, nem csak concept artnak.
-
Trevize1987
aktív tag
Nem tudom... Nekem az 1020 óta egyik Nokia sem tetszik ami kijött. Alapvetően a Lumia 800/900 (N9 vonal) alakja volt az etalon telefonban. Ezt folytatta a 920 (ami viszont szerintem bár minden szempontból rondább volt) és az 1020 ami meg szinte tökéletes és a kamera is a szexepilje lett. Azóta 0 darab olyan telefont adtak ki amit külsőre elfogadhatónak találok. A belső az oké, abban haladnak, de mintha a designer az NSN-nél maradt volna az átvétel után.
És nagyon idegesít a trend követése is, hogy a 620-as után semmi nem jött ki ami akkora méretű lenne, pedig igény biztos lenne rá, nem mindenki tepsifüles imádó. Barátnőnek sem tudnék semmi következő telefont javasolni most a 620 után (nem mintha le akarná (vagy le kéne) cserélnie, hisz imádja).
Szerintem több szempontból is rossz irányba megyünk.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Jaj, hat milyen gyonyoruseget talaltam. Feketeben nagyon tetszetos. Korrekt ar es qi toltot adnak (megint) ajandekba.
A telefonom amugy elkelt egy masik forumos kolleganak. Hianyzik azert, na
[ Szerkesztve ]
-
Tomy Yayo
senior tag
Megmagyaráznád, hogy miért nem életképes alternatívája a kikapcsolásnak a repülőmód? 1-2%-okat merül vele egy teljes éjszaka alatt, de volt olyan, hogy ugyanannyit mutatott 8-10 órával később, mint amikor repülőbe küldtem. Ennél többet fogyaszt a kikapcsolás+bekapcsolás kombó. Zavarni ugyanúgy nem tudnak. Újraindítást meg egyáltalán nem igényli a rendszer, nem úgy mint a droid. Konkrétan nem is emlékszem mikor kapcsoltam ki utoljára, hetekkel ezelőtt, de akkor is csak egy frissítés utáni újraindulás volt, és mégsincs semmi gondja. Droidnál azért hetente egyszer érdemes volt, mert kezdett hülyeségeket csinálni, lassulgatni, és nem valami olcsóságról beszélünk, SGS5 is ugyanúgy igényli.
-
T. I.
senior tag
válasz
Quasi_modo #5247 üzenetére
Ezt a kikapcsolva nem ébreszt dolgot nem is értem. Hogyan jutott el idáig a nokia.
Régen az androidoknál volt ez jellemző (nemtom azóta változott-e).
Ha ez a nyavalyás nokia maps frissülne, percig sem gondolkodnék a cserén, de így előbb utóbb kénytelen leszek belelépni valamelyik (android / wp) sz*r-ba.
Ja és nem kell a duma az offline/repülő módról. A kikapcsolva az kikapcsolva, nem hálózatról leválasztva. -
dz1989
senior tag
Nekem olyan van nagy ritkán hogy feloldom a kijelzőt, a kijelzővédőkép, elmegy felfele, de nem teljesen és onnan. Ha végig tolnám vissza ugrik. Aztán be a billenyűzár, megint és jó. Olyan szoftver hibának tűnik. De nem érzem égető nagy problémának. Ez még szerintem belefér.
[ Szerkesztve ]
-
natë
nagyúr
Huh. Köszi, megnyugodtam.
-
natë
nagyúr
Észrevettem egy bugot 8.1-nél. Remélem az, s nem hardware hiba.
Ha fel akarom oldani a képernyőt, a kijelzőn összeugrik a megjelenített tartalom a képernyő alsó harmadába, s kb. 16 színben jeleníti meg a dolgokat. Power gomb off on-ra helyrejön. Nagyon ritka.. -
BobTail
őstag
válasz
gabor85 #5235 üzenetére
Gyors mozgásokra így reagál az OIS (ellenszabályoz, majd beáll normál helyzetre), szóval előtte is így kellett működnie... ha nem, akkor most állt be normál üzemmódra
Szerk.: nálam 1520 csinál olyat, miután beállítottam a fókuszt, és zoom is volt, akkor lassan ugrál a kép
[ Szerkesztve ]
-
gabor85
őstag
Sziasztok.
Balhés lett a kamera.: 720p zoomot próbálgattam, amikor észrevettem hogy hogy felvétel közben és élőkép esetében is ha hirtelen mozdulatot teszek, akkor a mozdulat végén elég durván korrekcióz. Videó.
szoftverek kizárva, minden kamerát kezelő appnál pontosan ugynaz történik.
fotómódban ugyanez nem fordul elő, csak videó élőképnél és rögzítés közben.[ Szerkesztve ]
-
kakuk100
őstag
Szerintem tehetnének valamit. Ha sok a panasz köthetnek másik céggel is szerződést akik vállalják hogy becsületesen képviselik a Nokiát illetve végzik a szerviz munkákat. Több panaszos emailt kéne írni a Nokia képviseletnek és előbb utóbb csak észbekapnak.
Más: Olvastam, hogy a következő fotós mobilt a Canon-céggek közösen fogják létrehozni. Hát az nem semmi lesz.Gondolom még az idén. -
Kasya
nagyúr
El... csalodott vagyok. Ilyen korulmenyek kozott meg legalabb 2 szerviz lenne eselyes csak a kijelzo miatt. A melegedes miatti egyeb gondokat meg nem akarom mar bekockaztatni. Nem az en igenyeimnek lett szabva a telefon, elfogadom, de hogy a szerviz se tudja hozni az elvart szintet...
A burkolati serulest mondtak bent, hogy eselytelen kesobb elfogadtatni, mert korabbi fizikai serulesre tudnak hivatkozni. Ha megegyszer megbontjak a keszuleket es ujabb hiba lesz rajta, arra is cseszni fognak valoszinuleg. Jobban amortizalodik fizikailag szervizben a telom, mint az en kezemben (nem szoba korulmenyek kozt).
Amugy a telefon szempontjabol nem vagyok csalodott...sot... Csak a Jabil maradjon tavol tolem, amennyire csak lehetseges. Elnezest az ott dolgozoktol, tudom, van a forumon par kollega. Ennek koszonhetoen csak ugy fogok legkozelebb Nokiat venni, hogy bevallalom a sajat javitast.
Persze normal esetben szervizbe se kellett volna vinnem, es most se lennek elegedetlen...a jovoben valoszinuleg ket telefonra fogom osztani a feladatokat.
Gondolkodtam egy Galaxy K-ba, de a T-be kihelyezett modell mar most bevolt egve. Igy az is kiesik
[ Szerkesztve ]
-
Joe215
aktív tag
Hali!
Kérdésedre válaszolva "hanem, hogy megéri-e váltani." én mint szintén N8 tulaj és 1020 tulaj azt mondom igen, hogy lekopogjam az első pár nap idegenkedése után nagyon meg vagyok elégedve már 4 hónapja használom.
Új céges telefonként volt lehetőségem hozzájutni egy T -s 1020 -hoz.
Fizetem a telefon havi részletét 4000 Ft -jával 24 hónapig így ha letelik a teló az enyém marad.
2 dolog hiányzik a HDMI és a jack video, hang csatlakozás régi tipusú TV -khez.
Ami még ebben nincs kikapcsolt álapotban nem ébreszt, ha töltőre rakod bekapcsol (hívni nem tudnak nyugodtan aludhatsz ébtresztésig).
Nekem eddig bejött.Üdv.
-
dz1989
senior tag
Valamint Nektek szokott melegedni(fűteni
) a teló? És ha igen milyen helyzetben?
-
dz1989
senior tag
Hali mindenkinek.
Esetleg tudt valaki olyan progit valaki amivel lassított videót lehet csinálni? Elvben 540x960ban 120kép/s ben tudna teljesíteni, szerintem.És olyan kameraprogramot esetleg amivel akár 10, 20 körüli ISO értéket lehet be állitani?
-
Osiris
őstag
Magyarországon nincs nokia gyári garancia. A jabil csak vitaalapnak van. Aki ilyen telefont vesz számolnia kell ezzel, ha nem akar meglepetést. Vagy külföldön kell beadni valamelyik nokia care-ba, vagy itthon egy megbízható fizetős szervizben kifizetni a javítást. Egy ilyen javítás ára pedig könnyen 40-50eFt lesz az alkatrészárak miatt.
Az én telefonomat is a jabil tette tönkre. Haramadszor már nem mertem visszaküldeni hozzájuk, így most a burkolatból kiálló kijelző javítása, ami egy burkolatcsere lenne kb. 30eFt a speedshop szervizében, amivel a gyári "garancia" meg is szűnne. -
janes1976
őstag
Na itt jön a képbe az, hogy baszhatod a gyári garit, semmit se érsz vele, az ilyen hozzáállás miatt.
Hiába van neked igazad, leszarják magasról.
[ Szerkesztve ]
-
stewe780
őstag
Lehangoló, hogy egy Jabilos esemény milyen szinten bírja eltántorítani a felhasználót a telefonjától...
Csak, hogy tudósítsak, nálam most a sokadik levélváltás után egy főpanelcsere lett kimondva, ami a kamera cseréjét is magába foglalja. Elfogadtam, de a héten már nem adom le. Gondolom úgysem dolgoznak a hétvégén. Még az én kedvemért sem. Majd hétfőn viszem a Care-be. Szerintem ez olyan mint nálad volt, remélem az eredmény sem lesz rosszabb.
-
natë
nagyúr
válasz
sszemtelen #5211 üzenetére
Én is nyitott vagyok az új dolgokra, de még nincs életképes alternatíva...
-
Kasya
nagyúr
Probalta mar valaki a T-s keszuleket mas kartyaval? Szolgaltato fuggo a keszulek, vagy se?
-
Kasya
nagyúr
válasz
stewe780 #5205 üzenetére
Holnap tesztelem majd a fenykepezest komolyabban, munka alatt. Akkor kiderul. Mondjuk tul nagy gondom eddig se volt belole, csak paras, magaslati helyeken, vagy oldalrol beszurodo fenyviszonyok mellett.
Nekem azt mondtak a T-nel, hogy a felhaborodasom ertheto, de ok nem tehetnek semmit, sot...miota MS lett a tulaj, annyit se, mint eddig. Forduljak a fogy.vedelemhez.
A garanciat nem hosszabitjak meg a papiron minden alkalommal, mivel ket ev gari van, de ha fontosnak erzem, tartsam meg a munkalapot es az ugyanugy ervenyes.
-
stewe780
őstag
Akkor én pedig jelentem, hogy átlagban ugyanolyan a mostani kamera OIS-e, mivel nálam konkrétan szar, nálad viszont jobb lett...
Homállyal hogyan állsz?
Az illesztési hibát sajnálattal hallom. Legalább tudjuk, hogy nyikorgással, kicsit eláll problémával semmi értelme beküldeni.
Én ma még nem adtam le, folytatódik a vita a panaszkezelési ügyosztállyal a továbbiakról, és akkor már inkább úgy levelezek velük, hogy nálam a teló, és nem a szervizben csücsül.T. I.: a rendszer sebessége sok hiányosságot el tud feledtetni a hétköznapok során.
A GT2 Racing2 free játékban hogyan lehet leállítani, hogy állandóan versenyekről értesítsen a telefonom? Nem is fut a játék, de üzenetek jönnek tőle, hogy milyen verseny van. Ez az első autós, amit tudok irányítani, de ez annyira idegesít, hogy már azt fontolgatom, hogy mégis leszedem, akármilyen jó is. A háttérben futó feladatok között nincsen felsorolva, ott nem tudom tiltani.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Jelentem, hogy a mostani kamera ois-a sokkal erteljesebb mint az eredeti. Vagy a motor gyengult korabban es nem vettem eszre, vagy ez kapott jobb szerelest.
-
Kasya
nagyúr
Van valakinek fuggetlen keszuleke? Dobjon egy PU-t pls.
-
HaZse
őstag
Sziasztok.
Egy ilyen telefon vásárlása előtt állok. Jelenleg egy Lumia 925-öm van. A kérdésem az, hogy napfényben a kijelző láthatósága van-e ugyanolyan jó, mint a 925-nek? Mert a gsmarena.com oldalon a 925-nek a kontraszja nagyobb, mint a 1020-asé.
A másik, hogy az akkuja jobban bírja-e, mint a 925.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nincs mese, ez most a legjobb kamerás okostelefon. A 41 megapixeles szenzor és a hat lencséből álló optika együttese verhetetlen a mobilos képalkotás kapcsán.
- Bontatlan, iPhone 16 Pro Max 256gb, natúr titán, 3 év garanciával, eladó!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro Max / 256GB / Natural Titanium / Gyári kártyafüggetlen (289)