- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Nem túl penge, viszont olcsó az új ZTE Blade
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
samir
tag
Sajna nem lett jó,most meg már be sem birom kapcsolni a wifit.
-
Psychlo
tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem azt mondani valaki, hogy videó felvételnél hogyan teljesít ez a teló, különösen a hang felvétel része érdekelne, mondjuk egy hardstyle partyn vagy egy hyperspacen?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
samir
tag
Sziasztok,van akinek működik a viber?Mert nálam csak az üzenet küldés működik.A beszéd nem!
-
quailstorm
félisten
válasz
dewil666 #4884 üzenetére
De, igen, frissítem az összes alább leírt cucc firmware-ét, fényképezőt, és PC DVD író firmware-ét is. Konkrétan le tudom írni mik lettek jobbak. Én felraknám a helyedben, de a te dolgod, nem engem zavar. Remélem legalább Belle...
Viszont helyes választ legalább kaptál. Bocs ha offenzív volt, de a saját érdeked hogy frissíts, csak a fájl, alkalmazás, és beállítást is megtartó módszer az ami bekavar. De az droidnál is...
Ha érdekelne a frissítés menete, segíthetek. -
dewil666
őstag
válasz
quailstorm #4883 üzenetére
Köszi a kimerítő építő jellegű hozzászólást. Nem vagyunk egyformák. Gondolom Te sem frissíted az alaplap, vga biost vagy a meghajtó fremvelt vagy a DVD lejátszód szoftverét. Az újabb nem mindíg jobb! Na de mindegy.
A kérdésem továbbra is hogyan lehet a frissíés elérhető ikont eltüntetni hogy nem frissítem. -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Tegnap interneteztem a telón és kiírta hogy van frissítés. Ezt felső részén a kijelzőn ikonnal jelzi is. Hogyan lehet eltüntetni hogy ne jelezze?? Nem akarok semmit frissíteni rajta minden jó így ahogy van.
Köszi a segítséget.
-
quailstorm
félisten
-
aszti93
aktív tag
válasz
quailstorm #4874 üzenetére
az a helyzet hogy elrontottam állandóan azt írja ki hogy túlléptem a regiszrációs próbálkozások számát. ilyenkor mit lehet tenni??
-
aszti93
aktív tag
válasz
quailstorm #4874 üzenetére
köszi
-
FearTomi
őstag
Sziasztok!
A múlthéten frissítettem édesanyám telóját a Belle-re. Már a frissítés alatt is szívrohamot kaptam, amikor a Nokia Suit azt mondta, hogy a frissítést nem lehet befejezni, de aztán mégis rendben minden végigment. Ezután kicsit döcögősen de elkezdett működni. Egyetlen probléma van, ami a külföldi fórumokat olvasva nem egyéni hiba. Felcsatlakozunk a WiFi-re, de kb. 1 percnél többet nem marad a WiFi-n dobja a kapcsolatot, autómatikusan persze nem csatlakozik vissza. Elég idegesítő, hiszen az Anna-n nem volt ilyen gond. Esetleg van erre a problémára valami megoldás? Sajnos a külföldi fórumokon siránkozáson kívül nem találtam mást. Előre is köszönöm!
Szerk:
Azt elfelejtettem kérdezni, hogy qwerty billről vissza lehet váltani a régi fajtára? Köszi! -
aszti93
aktív tag
Sziasztok.
Nemtudjátok véletlen hogy a Nokia C7-el lehet e Skype-on vidóhívást kezdeményezni vagy fogadni? A teló és egy számítógép között kéne egy ilyen kapcsolat.
-
roomi
tag
válasz
quailstorm #4871 üzenetére
oké.deén még nem csináltam ilyent. Nem nagyon akarom elbaxni. köszi
-
roomi
tag
hi. tudnátok segíteni. vasárnap telefonon csere miatt kivettem a sim kártyát. és ennyi. ma egy másikat tettem bele és nem tudom használni a c7 et, mivel eddig egy soha nem használt, látott lakat jelenik meg jelszót kérve. nokia care orvosolná 6000 ért. anyád. mi a fax ez? softver frissitésen kivül más. újra kellene húzni a telefont. köszi
-
roomi
tag
Hi.help please. 2 napja masik telot hasznaltam. Ma biztonsagi kodot ker. Megoldas?? Ilen meg n volr imei szam nem jo probaltam. Koszi
-
-
adp
őstag
tudtok valami jó billentyűzetet mint pl az opera miniben van?
-
PietPunto
tag
Olvasgatom a régebbi kommenteket. És azt kell mondjam nekem is azok a problémáim mint sokatoknak, nevezetesen hogy az újabb modellekbe olyan idióta appokat tesznek amiket én b.romira nem használok. Ahogy visszagondolok az elmúlt pár évben használt Nokia készülékeimre azok pont lefedték azokat az igényeimet amik voltak. Nézzük csak kronológiai sorrendben:
Nokia 6233 - fémvázas masszív készülék, dupla stereo hangszórókkal, azt a készüléket direkt zenehallgatásra vettem, telefonhoz képest brutális hangzással.
Nokia 5630 - "a finnek a legújabb középkategóriás zenegépükbe egy 600 MHz-es ARM11-es chipsetet pakoltak, amivel készülékük sebességben száz méteren ötvenet ver bármelyik hasonló kategóriás mobiltelefonra. Ráadásul mindezt elérhető áron kínálják." túl sok mondanivalóm nincs ezzel a készülékkel egyszerűen jó volt, bár a 6233-as hangzása után nagyon rossz volt zenét hallgatni vele. Viszont ezen a készüléken próbáltam ki először a Sygic navigációs szoftvert egy külső bluetooth-os gps vevő segítségével, már itt eldöntöttem hogy a következő készülék már egy olyan lesz aminek a kijelzője elég nagy lesz ahhoz hogy rendesen tudjak navizni. Bár be kell valljam először nem akartam tapizós telefont venni, jó ideig az E52-esen gondolkodtam, de valamiért mégis egy érintős modell mellett tettem le a voksom.
Nokia C7-00 - Az első érintős telefonom, először iszonyat furcsa volt használni, de aztán rákerült a Sygic Aura és onnantól kezdve imádtam és imádom a mai napig is. OK-ok a sebességével néha nem vagyok megelégedve, de amire nekem kell arra tökéletes. Az FM transzmitter nekem maga a kánaán, a már említett navi a kijelző miatt is pont megfelel, meg ugye egy elég masszív telefon benyomását kelti összehasonlítva pl. egy Samsung Galaxy 3-al, pedig a 2 készüléket szvsz nem igazán lehet egy lapon említeni.
Összességében azt kell mondjam ha most kellene készüléket vennem igencsak bajban lennék, mert a Lumia series annyira nem jön át. Talán egy C7-00 klón 701-esre beneveznék, de azt ugyebár nemigazán lehet szolgáltatónál megvásárolni, max a Media-ban és tsainál.
-
szasz1
tag
sziasztok,
biztosan volt már róla szó, de nemigen van időm végigolvasni a topicot, adott egy T-s c7, ahhoz elérhető a belle frissítés? mert a telefon anna után aztmondja nem érhető el újabb frissítés? vagy van valami trükkje a dolognak?
-
Tyren
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában szenvedek egy Androiddal is második telefonként. Elég sokszor előjön, hogy mennyire hozzászoktam a jóhoz a C7-tel és a Symbiannal. Ez mondjuk nem sok jóval kecsegtet a jövőre nézve...
De most a lényeg az a billentyűzet. Esetleg tud valaki droidra olyan billenytűzetet, ami úgy kezeli az ékezeteket, mint a Symbian? Szóval vannak külön ékezet gombok és ha az "a" betű előtt lenyomom a hosszú ékezetet, akkor nem "a"-t ír, hanem "á"-t.
A "nyomva tartom, míg ki nem jönnek a spec karakterek, majd utána ráhúzom az ujjamat arra, amelyik nekem kell" módszer nagyon lassú
Esetleg valaki talált már erre megoldást? (azért ide írom, mert droid fórumban félek nem tudnák milyen symbianos módszerről beszélek) -
adp
őstag
és az aksi idő megháromszorozódására mi a magyarázat? eddig 1 napot ha bírt... most meg már 2.5 napja töltöttem és elvileg még egy felet kibír
-
adp
őstag
felettébb érdekes a *#7370# való reset után, a telefonom akuideje megduplázódott sőt lehet még annál is inkább... eddig ha nyomkodtam egy napot sem bírt ki energiatakarékos módban. most nyomkodás normál módban 2-2.5 nap...
Valaki valami tipp???
a *#7370# az hard vagy soft reset? -
adp
őstag
sziasztok!
nyomtam egy resetet a telón *#7370#-es kóddal és most "vissza felé szeretném szinkronizálni" a dolgaim amit nokia suit-tal tettem meg. ezt hogy tudom? -
old rocker
veterán
válasz
littlejohnny #4842 üzenetére
meg.
-
littlejohnny
aktív tag
válasz
old rocker #4841 üzenetére
Hmmm... akkor eddig nekem ennyire nagy makom volt az eddigi kozel 2 evben? Meglehet...
-
old rocker
veterán
válasz
littlejohnny #4840 üzenetére
Ilyen a netrádió. Mással is csinálja.
-
littlejohnny
aktív tag
Haliho! Van egy 2 eves mult C7-em, ami az utobbi idoben egy dologgal kapcsolatban kiakaszt: Internet radiot hallgatok wifi-s otthoni netrol, hasznalva a lejatszas radion funkciot. Valtozo idokozonkent (hol surubben, hol ritkabban), megall a lejatszas, egy pillanatra ujraindul, majd megall teljesen, s kikapcsol a radion lejatszas szolgaltatas is. Van, hogy 5-10 percenkent eljatssza ezt, van, hogy orakon keresztul hibatlan. A telo a router mellett van ilyenkor (max 1-1,5 meterre tole)...
Otlete valakinek? -
Harcsai
senior tag
Van a telóra valami új szotver? Nekem jelenleg egy moddolt van rajta. Tajlor féle.
2012.07.28 rm-675 Created with NokiaCooker -
Adebayor
aktív tag
kösz srácok. megoldódott
-
szp1
addikt
válasz
Adebayor #4833 üzenetére
Szia
Nekem is szokott ilyet csinálni, egyszerűen nem reagál a csatlakozási parancsra, még az ismert, otthoni WiFi esetében sem....
Nekem ez segített : hátlap le, akksi ki, vár 10-20 mp akksi be, hátlap vissza és újraindít.
Ha már megcsináltad, akkor bocs - nincs jobb ötletem. -
quailstorm
félisten
válasz
Adebayor #4833 üzenetére
Hálózat nevét leírod valamire.
Beállítások/kapcsolatok/hozzáférési pontok (izé S60v3-mat nézek most, de gondolom hasonló)
opciók, új hozzáférési pont: neve az akármi, vezeték nélküli lan adatátviteli mód, WLAN-hálózatnév az SSID amit leírtál, ezt látod wifi keresésnél. nyílvános hálózat, infrastruktúra, titkosítás gondolom WPA2, de megnézed vagy kipróbálod mind, biztonság beállításai, WPA/WPA2 :előre megosztott kulcs, ezt eggyel alább megadod neki, majd visszalépkedsz és elvileg mentve. -
Adebayor
aktív tag
sziasztok.
az a problémám, hogy a c7-em nem csatlakozik jelszavas wifihez...
pl a Gysev-es wifihez csatlakozik mert nincs jelszó, szóval a wifivel nem lehet gond.felhasználónevet és jelszavat kellene kérnie amikor csatlakozni akarok, de nem kéri, helyette 30 mp után kiirja hogy sikertelen. Miközben mellettem a havernak meg jó...(más telóval)
-
-
dewil666
őstag
válasz
dewil666 #4825 üzenetére
Oké!
Megtaláltam amit kerestem :
gorilla glass készülékek -
dewil666
őstag
Sziasztok!
Már bő éve használom a Nokia C7-emet. Használtan vettem és ahogy megvettem tettem rá kijelző fóliát.
Egyszer olvastam valahol hogy karcálló a kijelzője. Na mondom biztosan paraszt vakítás és jó helyen van a védőfólia rajta.
Ismerősöm nem rég vett egy Samsung Galaxy s advencét és késsel megmutatta hogy az övének karcálló a kijelzője. És tényleg.
Na most amnit vettem a C7-re fóliát az már azért karcos rendesen és utána néztem a karcálló kijelzőjének és ezt találtam:
video
video 2
video 3
Szerintetek igaz?
Levehetem a fóliát a kijelzőről úgy is tokban tartom nem lesz baja? -
dave_gahan
aktív tag
válasz
karldergroße #4823 üzenetére
A 4,7" még zsebben hordható és nem tablet kategória...
Persze kinek a pap... -
karldergroße
senior tag
válasz
dave_gahan #4822 üzenetére
"biztos jó cucc, bár én egy 4"-ért már nem dobnám el a C7-et. Radikálisabb váltást szeretnék."
nekem zsebben hordható cucc kell, a tablet műfaj számomra teljesen értelmetlen
-
dave_gahan
aktív tag
válasz
old rocker #4817 üzenetére
Annyira talán nem is kell megszaladnia
, lehet kapni már egészen jó ár/értékű tableteket is. Egyik barátom egy ilyet vett: http://myaudioworld.com/tabletpc/series-708ag/. Meglepően jó minőségű, igényes anyagokból, megfelelően összerakott készülék, technikailag is rendben van: gyönyörű IPS kijelző és gyors dual proci. Asszem 40e körül lehet kapni a MM-ban.
A tablet is egy racionális döntés, ha elég napközben a teló méret, estére pedig a nagyobb. Bár éppenséggel az említett haver olykor napközben is magánál hordja, annyira kompakt méretű, h simán elfér egy kabát belső zsebben (ezért ragaszkodott a max 7" mérethez).kyru74: én csak javasolni tudom az LG 4x-et, 85 körül lehet kapni újonnan, bár nem tudom mennyi a kereted rá. A kínai webshopokat sztem felejtsd el...
karldergroße: biztos jó cucc, bár én egy 4"-ért már nem dobnám el a C7-et. Radikálisabb váltást szeretnék.
-
karldergroße
senior tag
válasz
dave_gahan #4816 üzenetére
Régi C7-eses voltam, most próbálom eladni. Én előfizetéssel a vodánaál vettem egy Samsung 9070-est, szolíd készülék, 4-es képernyő, jó felbontás, és hozzá lehet szokni az Androidhoz, bár vannak hülyeségei kétségkívül. Szerettem a C7-et, a symbiannal sem voltak nagyobb problémáim, de tényleg lassú volt már és böngészéshez, e-mailhez, kapcsolattartáshoz elég körülményes. A fényképező csak 5MP-s, viszont ott van a fókusz, ahova böksz, szebb képeket csinál, mint a C7. Jobb a gyári zenelejátszója is. Sajnálom, hogy 14 év után elhagytam a Nokiát és az S-es rendszereket, de ők akarták ezt így...
-
kyru74
aktív tag
válasz
Szia!
Én is pont ebben a cipőben járok már nekem is elmúlt a C7-em kettő éves és igen gondolkodok egy cserébe, a telóval semmi bajom a mai napig de ahogy te is írtad (3,5" lassan alulmúlja az igényeimet.)Lassunak tűnik nekem is a nettezés és egy idő után már fárasztó a 3,5" kijelző a szememnek.De még mindig nem sikerült döntenem vagy nem találtam meg az igazitami megfelelne ár érték arányban az igényeimnek.Megfordult a fejembe hogy kínai webshop-ból rendelek mert elég elfogadhatóak az árak de egy kicsit tartok tőle mert még nem rendeltem kínából de itt a fórumon hogy olvasgatóm már elég sokan bevállalták [link] és meg vannak elégedve a készülékkel.Vagy Szolgáltatótól szeretnék venni de ami tetszik igen húzós az áruk és megint írjak alá kettő évet Telenorós(Pannon) vagyok már vagy 15 éve de nem nagyon osztogatják a kedvezményeket hogy megérje bevállalni (anno én még 12500Ft-ért vettem a C7-t). Mert ahogy nézegetem be lehet már független készülékeket is azon az áron szerezni gsm boltokból mint a szolgáltatótól és nem kell alá írni megint kettő évet.Úgyhogy még várok vele és keresem az igazit ami elfogadható áron van.
-
kp78
addikt
válasz
old rocker #4817 üzenetére
Ha van T-s vezetékes neted, -vagy ismerősödnek-, és lejárt a hűsége, vagy 60 napon belül jár le (vagy újat köt), akkor a Samsung Tab2 7" nagyon jó áron (24*990) van a T-nél. Bár lehet, hogy febr.1-től már nem is lesz.
-
old rocker
veterán
válasz
Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat, nagyon korrekt és a leírtak alapján egyet is értek veled. Én a C7 mellett még egy 700-al rendelkezem, hát, ami bizonyos vonatkozásban az előnye - kicsi, könnyen elfér stb. - az a hátránya, mert azon néha majd kifolyik a szemem. Mindamellett gyorsabb, és valamivel nagyobb tudású, mint a c7. De én lassan arra a konklúzióra kezdek jutni ha egyszer nagyon megszalad, veszek ezek mellé egy tabletet. Az én romló szememnek az való... (vagy a lornyon...)(OFF)(/OFF)
-
dave_gahan
aktív tag
Érdekes volt visszaolvasni az elmúlt 1-2 hét eszmecseréit.
Én sem vagyok különösebben a fogyasztói társadalom állandóan újra vágyó, avittabbat folyton folyvást aktualitásra cserélő tagja (15 év alatt a C7 mindössze a 4. telefonom, a C7-et is már elég későn vettem, másfél éve szolgál). De lassan én is gondolkodom a váltáson. old_rocker korosztálya és az általa emlegetett tinik között vagyok a 30-as éveim közepével, nyitott az új dolgokra, de tudok szelektálni és ha vmi megtetszik, akkor sem azonnal és mindenáron kell (vagy adott esetben képes vagyok mérlegelni és lemondani róla). Természetesen ahány ember, annyiféle használat és a felhasználói szokásokat még csak nem is mindig a generációs különbségek determinálják - pontosabban: azonos generáción belül is millió féle szemlélet lehet. Nekem leginkább a tartalomfogyasztás vált elsődlegessé és a 3,5" lassan alulmúlja az igényeimet. Pedig anno én is azt gondoltam, hogy a kompakt C7 méret ideális - persze, hogy az volt a 6300 után...
De kezd kicsivé válni a C7. Szóval kicsit szétnéztem, nem akartam tepsit, de be kellett vallanom, hogy a jót könnyű megszokni:
Egy LG Optimus 4X-et néztem ki, impozáns külső-belső, az anyaghasználat megfelelő és hát a paraméterei...(a sokak által pokolba kívánt 2X után a 4X-et nagyon összerakta a gyártó - legalább is meggyőző a kiemelkedő user elégedettség). Élőben egyszerűen gyönyörű, persze ízlések és pofonok.Hozzáteszem, nem akarok ROM-okat főzni, és hasonló Android betegségekben alásüllyedni, de éppen az volt az egyik meggyőző érv a 4X mellett, hogy - Androidos berkekben is meglepő módon - a stock romja (gyári sw) úgy jó, ahogy van, röccenésmentes, nem omlik össze a launcher, nem tölt újra a böngésző, ha megnyitok néhány egyéb appot, nem zabálja a memóriát, stb. Tehát HASZNÁLHATÓ (vicces, h ezt így ki kell jelenteni, de kevés Android telóról mondható ez el - még a csúcskészülékek között is).
Már volt alkalmam személyes benyomásokat is szerezni. A 4,7" kijelző és az erős hardware miatt számomra élvezetesebb rajta szinte minden. A gyorsasága (böngészés, betöltés, stb.) klasszisokkal jobb, össze sem hasonlítható. Talán a Nokia qwerty-je jobb, viszont a betűk nagysága és emiatt a jobb és gyorsabb gépelés kárpótol (meg különben is egy rakás egyéb billentyűzet elérhető rá, csak körül kell nézni). Sztem éppúgy testreszabható mint a Symbian. Szóval más világ. Több, jobb és használhatóbb alkalmazások vannak rá (az itt sokak által istenített FM transmitter nálam nem játszik, mert szerencsére van aux csati a kocsim hangrendszerén - de egyébként egyszer kipróbáltam kíváncsiságból és hát enyhén szólva nem győzött meg a hangminőség).
Anyway...otthon sokszor be sem kapcsolom a gépet, ez az új telóval hatványozottabban így lesz. Igaz, h nagyobb darab, de istenem, vmit vmiért. A C7 is jóval nagyobb volt a 6300-nál, majd ezt is megszokom. Az LG 4x már tényleg az a kategória, ami hosszútávon elég lesz, ennél (méret, hd felbontás) tényleg nem kell nagyobb, szóval...figyelem ugyan a trendeket, de az 5+ colos full hd-s készülékek egyelőre nem érték el az ingerküszöbömet.Az is szempont, hogy a 4x-et a tavaly nyári 140-es nyitóára után ma 80-90 ezer körül megkapom. A paramétereiben kb. hasonló Galaxy S3-at másfélszeres, az aktuális csúcstechnikát felvonultató, idén debütáló készülékeket pedig kétszeres áron kapnám csak meg...(viszont elvből nem fogok 6 számjegyű összeget kiadni egy új telefonért).
Egy szó, mint száz, meglehet, ha Nokiáék kijöttek volna egy 4,5" col, 1280x720 (elvileg csak be kellett volna szorozni kettővel a standard 640x360-as koordinátát) körüli Symbian készülékkel, én sem váltanék más oprendszerre...
De azért nem kapkodom el a dolgot, egyelőre rendben megy a C7 is, kicsit lassúcska, olykor laggol, a szemem néha kifolyik már az 1 órás, egérmozis böngészés után, de perpill még vele... Más rendszereket egyre jobban megismerve azonban látom a gyengéit (igaz, az erősségeit is), de hozzám nőtt...még az is lehet, h megrázom magam és a realista énem egyelőre megtartja a C7-et és lemond a 4X-ről
).
-
Hínár929
tag
Sziasztok!
1, Olyan programot keresek amivel online lehet a gép és a telefon között a nevjegyzéket, naptárt, stb szinkronizálni olyasmit mint a Pc suite, csak adatkábel nélkül.
A Nokia fiók tudtommal ilyen de én az áruházból való letöltésen kívül másra nem tudtam használni.
2, A Nokia térképet is lehet úgy szinkronizálni a gép és a telefon között mint a google térképet?Előre is köszi a válaszokat!
-
PietPunto
tag
válasz
quailstorm #4813 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
PietPunto
tag
Sziasztok! Egy gyors kérdés! Utólag letöltött témát hogyan tudok törölni?
-
edemke007
tag
válasz
old rocker #4809 üzenetére
Szia!
Bocsánat, de este tényleg szét szórt voltam. Kiskunfélegyháza környékén kellene.
Vagy esetleg itthon működő, minden USB kulcs nélküli SL3 törő program.
-
old rocker
veterán
válasz
edemke007 #4807 üzenetére
Céhetes szoftvert otthon frissíteni én is tudnék, azonban ahogy előttem írták - esetedben nem friossítésről, hanem függetlenítésről van szó.
A többi paramétert is elég pongyolán adtad meg: hol tudjunk neked egy ilyen szakit? Szegeden pl. a Régi Híd lábánál levő mobilkereskedésben kb. 6-8 ropiért megcsinálják, fordulj hozzájuk. -
edemke007
tag
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy van e itt olyan szaki, aki esetleg otthon rud C7-et frissíteni, és megosztaná ezt a tudását velem, vagy megcsinálná a telóm?
Vagy hol tudnám tényleg kis pénzért vodafone hálózatában használhatóvá tenni a kis t-s c7-em?
Előre köszi!
Ádám
-
old rocker
veterán
válasz
quailstorm #4804 üzenetére
Erre azt tudom mondani csak, hogy a 14 éves fürge ujjú kislányból is egyszer vastag, virsliujjú nő - némi túlzással élve, persze. Ehhez nem is kell olyan sokat várni, talán az első terhességig... De eltelik még X. év, és akkor a fürge ujjú kislánynak elkezdenek fájni az ízületei és lelassulnak az ujjacskái. Ehhez nem kell feltétlenül vén matrónának lennie, 4 X táján már elég sok minden megváltozik. Ezért érhetetlen számomra az egész; rendben van, felmérik a piacot, E szériából - vagy ahhoz hasonlóból kevesebbre van szükség, kevesebbet gyártunk. De ennyire cserben hagyni egy vásárló réteget a kommerciális sikerek érdekében... a Nokia meg is érdemli azt, ahova, amire jutott. A szituációra azt tudom mondani, mint a filmben: és Bástya elvtárs már le van sz@rva? A marketingeseknek, piackutatóknak, fejlesztőknek kötelezővé tenném Dino Buzatti: Hajtóvadászat öregekre c. novelláját. (A futurisztikus történet lényege: 15-17 évesek bandákba verődve "vadásznak" éjszaka az utcán az "öregekre", azaz a 35+ korosztályokra. Erről egyébként egy zseniális tévéfilm is készült. Aztán egy éjszaka a bandavezér és barátnője azt veszik észre, hirtelen kinőttek a tini korosztályból és az üldözők csatakiáltása már nekik szól.)
-
adp
őstag
sziasztok!
tud valaki értelmes tv távirányító programot c7-hez?
ha olyan akkor privibe várnék egy linket
Pacsi! -
quailstorm
félisten
válasz
old rocker #4803 üzenetére
Pont eltaláltad, 14 éves kislány olyan fürgén nyomta a 3,5colos iPhone alló qwertyjét hogy csak néztem. Én azt a betűt se találnám el amelyiket szeretném. Máskor is sokakat látok droidon álló qwertyvel.
Mindössze az a baj hogy a tizenévesek nagyon leszarják a Nokia symbianos mobiljait, tehát jó a meglátásod, maradnia kellett volna. -
old rocker
veterán
Tudod, ez érdekes... ugyanis bennem is számtalanszor felmerült ez a kérdés: amikor megtervezik a szoftvert, a frissítéseket a nokia mérnökei, akkor mi az anyjuk kínjára gondolnak? A hétszázas topikban írtam erről egy kesergést, ami tulajdonképpen nem csak a telefonokra vonatkozik. Néha úgy érzem, minket, a középkorú és annál idősebb generációt már leírtak; örüljünk, hogy tudunk vizelni a megnagyobbodó prosztatánktól. És a reklámok is azt harsogják a pofámba, hogy leírtak, a fogyasztói társadalom atavisztikusnak talál, mert nekem nem az az elsődleges szempont, hogy a telefonommal engribördöt tudjak játszani, rákattanni a fészbükkre, megosztani a haverokkal, hol az anyámba vagyok, nem akarok esemesezni úgy, még mint soha, hanem elsődlegesen azokat a szolgáltatásokat, programokat preferálnám, amiket az E széria nyújtott. Naptár, teendő, tárgyalások, hozzá a best profiles progi, amelyik, ha meghatározott írásjelet raktam az emlékeztetőbe, a tárgyalás feltüntetett kezdő időpontjában off-ba, vagy némába (amit megadtam) kapcsolta a készüléket, majd a vége időpontnál visszaállította. Vagy a blacklist jellegű programok, a totál forwarder, a PC-vel szinkronizálható Handy Safe Pro, a ProfiMail, ami csaknem PC szintű levelezőprogram stb. A fészbükköt, egyes netoldalakat ritkábban szoktam látogatni; egy-két játék is van a telefonon, ha már nagyon nem tudok mit csinálni - de akkor már inkább zenét hallgatok, esetleg filmet nézek rajta. (Amit én raktam fel; youtube-ot nézni elvétve szoktam. De a zseniális mérnökök mindig kitalálják, mi a jó nekem, a gyökér felhasználónak, csak én nem tudok még róla. Ilyen húzás pl. az, hogy a 700-on már FP2 van; nos, ott vagy fixen alfanumerikusra állítod be a billentyűzetet, vagy qwertyre. Olyan lehetőség nincs, mint ami P1-nél még van, hogy sms írása közben is válthatsz, ha akarsz. Az FP2-nél ez megszűnt, csak igen nagy vargabetűvel lehet a beállításokban alfanumerikusra váltani. Márpedig érdemes eleve alfanum-ra beállítani, mert fektetett helyzetben tudsz belőle qwertit csinálni; de ha függőleges üzemmódban a kis qwertyre állítod be, abból már csak igen nehezen, hosszadalmas csikicsukival tudsz újra alfanumerikust csinálni. Na, az ilyenekre szeretnék választ kapni a zseniális mérnöktől, most ez mi a f@szért nem volt jó úgy, ahogy eddig? Miért kellett megváltoztatni? Mert a 13-14 évesek jobban szeretik a qwertyt?
-
Tyren
aktív tag
Elég bejövős...
Amúgy egy 4"-os kijelzővel, kétmagos procival szerelt C7-ért azért elég sokat tudnék adni. Természetesen Symbiannal. Tegnap volt a kezemben egy Nokia Lumis 820. Hát azért elég jó, mit ne mondjak.
De hogy olyan funkciókat majd márciusban fog megkapni, mint az "összes üzenet törtlése", vagy hogy draftba lehet menteni az üzeneteket (!!!!!), vagy az SMS-küldéses híváselutasítás... Ez utóbbi kettőt nem tudom feldolgozni. Amikor valaki összerakta az oprendszert, akkor előtte mit használt, hogy ilyen funkciókat nem pakolt bele? Érthetetlen. De persze a facebook+twitter ingtegrálás sokkal fontosabb volt... Komolyan mondom idióta egy időket élünk
Csak mikor ilyen van az ember kezében, utána a C7 lassúsága egyre zavaróbb. -
Frenk
aktív tag
Sziasztok!
Frissítettem a 111.040.1511 - Nokia Belle Refresh-re.
/előző verzió 111.030.609 - Nokia Belle /Egy kis problémám van a "Nokia Mail" alkalmazással.
A @ovi.com - fiókomat hozzáadva a kapcsolódásnál a következő üzenet fogad " Nem sikerült bejelentkezni. Próbálja újra."Próbáltam, hogy már töröltem a postafiókot és újra létrehoztam, de ekkor csak legelőször töltötte le a "bejövő" fiókot. A "kimenő" leveleknél csak az első küldés volt sikeres, utána a fenti üzenet fogad.
Volt már *#7370# de sajnos nincs változás.A Refresh előtti Belle-vel nem olt ilyen problémám.
Van erre valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4303
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4301
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest