- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szzs86
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni! Ugyanis sikerült beszereznem egy c2-03-as nokiát és akárhogy állítgatom, nem írja ki a bejövő hívások mellé a nevet, pedig el van mente a névjegyzékben... miért csinálja ezt velem?????
-
Jacak
senior tag
válasz
=Mentor= #161 üzenetére
Pl. miben veszi fel a versenyt a Belle az androiddal? Komolyan kérdem,nem fikázásból.Olvastam egyébként azért mostanában pár új S60-as Nokia tesztjét,adatlapját,de nekem úgy jött le,h. olyan dolgokat írnak,amik még az alapdroidokon is természetesek,és mexokottak.Ismétlem,nem fikázok,csak hiányzik a "wááá,hù de jó,ilyet még nem láttam,ez tényleg vmi új dolog"-feeling.
-
Weeman1
veterán
válasz
matyi012345 #164 üzenetére
Jaja.
De azért egy Androidos N8-at kipróbálnék. -
ak76
senior tag
válasz
Káosz Kölyök #113 üzenetére
"én csak telefonálni akarok gyorsan és sokat! Ennyi!"
Remek.
Akkor mi a fenének olvasol telefonteszteket?
Veszel egy Nokia 6310i-t,vagy egy Motorola V3-at oszt jónapot',nem kell innováció,nem kellenek megapixelek,touch & type,millió színárnyalat,nem kell semmi,telefon,csörög,felveszed,beszélsz, lerakod,ennyi.
De ha követed a fejlesztéseket,az új készülékeket,ha figyeled mit tesznek a vásárlók elé,akkor ne csodálkozz hogy úton,útfélen a sárba döngölik a Nokiát,és ebben semmi csodálkozni való nincs.
Mert lássuk csak,az S40 oké,nekem is volt 6500 slide,6700 classic,imádtam őket,rengeteget eladtak belőlük.
És?
Most hol vannak ezek a nagymenők?
A hülye Symbiant kellett rátolni a 6500 slide utódjára,nem is kellett a kutyának sem,a 6700 meg egyszerűen megszűnt,kész,vége,elfelejtették az utódot.
Csinál ilyet normális gyártó?
És közben fossák ki ezeket a gyenge,lassú,műanyag szarokat,horror áron (bakker,2 mp kamera,meg 65K színárnyalat 2011 ben 32 ezerért?...no comment)
Az meg hogy vettél életedben 3 alap kategóriás droidot,amik persze hogy lassúak voltak,és azt hiszed láttál már mindent,nos ez kissé röhejes,egy SGS plus 80 ezerért-úgy agyonveri a legújabb 100 ezres Nokiát is (mondjuk az E7-est)mint a szart,és akkor az SGS2-t ne is említsük,ha csak életedben egyszer kipróbálod,MINDEN amit előtte használtál csiga lassú fosnak fog tűnni,ezt garantálhatom.
Azt mondod hypeolják az IOst,a BB-t meg a Droidot?
Azért haver,mert ezeket veszik a népek,ezek csinálnak stexet a befektetőknek,ez hozza a nagy profitot,nem a szutyok kategória,hanem a nagy vasak,nézd meg az Apple-t,egyetlen készülékkel úgy odavágott a teljes okostelefon piacnak hogy abba beleremegett a világ,a nagy Nokia a mai napig rezonál a jobb horogtól amit a Symbiannak adtak,és ha így haladnak mennek is a levesbe,a mikrofos megveszi az egész bagázst,lesz saját telefon márkájuk a fasza WP7-el,az S40 jó lesz a harmadik világnak,a Symbian meg kuka.Azért rohadt dolog egy bizonyos márkáért rajongani,mert ha kedvencünk szarik értékelhető készülékeket gyártani,amit a profitadatok,illetve maga a piaci részesedésük is egyértelműen jeleznek,akkor is muszáj erőltetni a hülye "nem is igaz,a Nokia a király" tipusú bullshitet,ami tíz évesek közt nem olyan gáz,de bizonyos kor felett nagyon is ciki.
-
Weeman1
veterán
válasz
matyi012345 #151 üzenetére
Sajnos,pedig áttérhettek volna androidra.
-
matyi012345
őstag
válasz
=Mentor= #161 üzenetére
nem arról volt szó hogy érintős-e vagy sem. arról volt szó hogy mennyire használható és mennyi pénzt kell letenni érte. egyébként soha életemben nem vettem előfizus telót mint ahogy ez sem az. gsm boltba volt vodafüggően mivel vodás vagyok. garis (vodába) full tartozékos.
most köss bele abba hogy le fogják tiltani mert gsm boltos elárulom a voda nem tilt.
gondolom ez volt a terved mert másba nem tudsz belekötni már . vagy még találsz?
-
=Mentor=
őstag
válasz
matyi012345 #147 üzenetére
Látom egyre jobban megyünk le az árakkal, eddig 30 ezerért volt android most már 13 ezerért is van
A következő hozzászólásodban az lesz, hogy ingyen osztogatják... Gondlom előfizetéses ár és valamelyik kínai gyártó modellje, de továbbra sem fogod fel, hogy nem mindenkinek kellenek az érintős mobilok...
(#154) Jacak: Symbian S60 tényleg idejétmúlt az Androiddal szemben, de az új Symbian Belle már felveszi a versenyt vele ez túlzás nélkül állítható!
(#156) leonejoci2: Azért gyártanak mert van rá igény, nem Európában hanem inkább a fejlődő piacokon mint Afrika és Ázsia szegényebb országai.
-
Surfym@n
senior tag
Na most fogyott el a popcorn - köszi a szórakoztatást, inkább ez mint egy monika show
Kivételesen most én írom le a véleményemetHogy ON is legyek (cikkről):
Tetszetős formaterv, gyenge megvalósítás, olcsó alkatrészek (kijelző, kamera), koros és optimalizálatlan szoftver - abszolút nem versenyképes áron. Legalább a telefon funkciók jól működnek - legalábbis nekem ez jött le a cikkből. Korrekt volt.
Újra OFF (fórumról):
mai szórakozásom tárgya az volt, hogy olyan arcok alapozták itt a hangulatot, akiktől már nem is számítottam másra...
viszont simán lejött a birka-effekt - egyvalaki elkezdi a fikázást, s a többi pedig jött utána, mint döglegyek a tehénlepényre
különösen tetszett a személyeskedős rész, amikor egy jópár cikket megírt szerkesztőnek esnek neki, mert másképp értékelt egy telefont, mint a szerkesztőtársa...pff
érdekes én majdnem minden cikket olvastam eddig, voltak keményebb hangvételű "személyeskedőbb" cikkei is a szerzőnek, s akkor érdekesmód nem volt ennyi fikázás, csak egészséges vitázás - lehet akkor jobb napra ébredtünk még...
nem érdekem védeni a szerzőt, de szerintem minden írónak van egy stílusa, ami állandónak tekinthető, max csiszolódik az évek folyamán. Ebből a szempontból ez a cikk sem lóg ki a sorból.
-
Jacak
senior tag
válasz
leonejoci2 #156 üzenetére
Én 3650-essel kezdtem anno,majd 6600,N70,N80,végül egy 6120c,amit jelenleg az asszony használ átmenetileg,mert kinyiffant az S.E.-je. A 6120c egy baromira strapabíró darab,jó kis bevált S60-as.Ki tudja,lehet,h. még évekig meglesz nekünk.Talán addigra a most használt droidom helyett más lesz nekem.De már s60-asat (újat) nem vennék,egyszerűen keveset tudnak még a filléres droidomhoz képest is.Félreértés ne essék,szerettem a Nokiát.Nagyon.De attól még lehet az ember realista,s kell is,h. az legyen,ha nem él szatyorban.
-
Jacak
senior tag
-
Jacak
senior tag
válasz
matyi012345 #147 üzenetére
Full én is így nézem ezt a dolgot,s az enyémnél olcsóbb droidot keresve se hiszem,h. vki találna: -kb. 11 ezertől már kapni használtan,s míg symbiannal nyomtam idáig,álmodni se mertem olyasmikről,amit ez simán,s jól tud.Sokan hiszik,h. egy 'dzsunkateló' eleve nem lehet olyan,mint egy Nokia.Én azonban mást tapasztaltam,Nokiáról váltva,s kínlódtam s60-nal eleget soxor,míg találtam egy adott funkcióhoz működő(!) alkalmazást,ami nem kemény pénzekbe került volna.Tisztában kell lenni a tényekkel,nem mki dúsgazdag,s nem mki menőzésből vesz telót,h. mki lássa,milyen logó is figyel rajta; van,aki használni/kihasználni szeretné,s a Nokia bizony nem hajlandó felébredni a Csipkerózsika-álomból,még mindig hiszik,h. a név önmagában képes eladni vmit,ha van mögötte versenyképes tartalom,ha nincs.Márpedig,amit,s amennyiért ma a Nokia ad,az édeskevés.
-
törölt tag
válasz
leonejoci2 #152 üzenetére
Nem értem miért égeti magát a cég!Nem ez a megszokott...
dual simben igen.a kategóriákkal jobb samu champ dualhoz nem jött össze 3 hónap alatt ennyi post. igaz, ott azért nem a samu-ellensamu fütyirázás volt, mint szinte az egész itt nokiában.
node Relevancia drága.... -
leonejoci2
tag
Na ilyen készülékeket ugyan minek gyárt a Nokia?Nem értem miért égeti magát a cég!Nem ez a megszokott...
-
Weeman1
veterán
válasz
matyi012345 #149 üzenetére
Pedig régen én is szerettem a Nokia-t,
míg értelmes telefonokat gyártottak. -
Weeman1
veterán
Szegény Nokia,
visszafelé fejlődünk. -
matyi012345
őstag
válasz
=Mentor= #144 üzenetére
"világosan látszik, hogy a Nokia nem kíván beszállni a kijelző méret/felbontás, vas eszetlen növelését megvalósító divatirányzatba."
akkor alul fognak maradni.
"Az androidos telóknál bizony van példa döcögésre, azt nem állítottam, hogy mind olyan. Az általad lenézett Symbian (Anna/Belle) például sokkal jobban optimalizált!"
pont nem érdekel hogy néhol döcög. én 13000 FT-ért vettem telefont nemrégen (androidos) adj nekem egy olyan nokiát 13.000 ért amivel tudok navigálni bárhova úgy hogy egy autós töltő vagy az se kell hozzá, ami azonnal behozza az e-maileimet ( ami nekem fontos, lehet hogy neked nem) kényelmesen tudok rajta netezni, ( igaz hogy közelitésnél döcög, naés?!), aminek a menüjét és hátterét úgy csinálom meg ahogy én akarom maximálisan, amin bármelyik ismerősömet ki tudok tenni az asztalra és ha rábökök azonnal hivja ( Ja 13-ért nincs érintős Nokia? bocsi...)
kajak nem érdekel hogy döcög amikor közelitek netezésnél, az sem, hogy lassan kapcsol be és az sem érdekel hogy nem ébreszt ha ki van kapcsolva. Arra jó amire kitalálták, tudok vele csinálni mindent, ha valamit meg akarok nézni neten, akkor ottvan, ha haza akarok találni de nemtudom az utat vagy valahova menni akarok, ottvan és segít, ha e-mailt várok azonnal szól. kompromisszumot kell kötnöm néhány helyen a sebességével? el se hiszed hogy ezért a pénzért mennyire nem is várom el és mennyire nem is érdekel.
na szóval adsz nekem olyan nokiát 13-ért ami ezeket tudja? mert akkor elismerem hogy igazad van de addig csak beszélsz a levegőbe a Nokia féle ködből amit köréd varázsolt.
-
=Mentor=
őstag
válasz
matyi012345 #106 üzenetére
(#104) Rusi: Köszi a maratoni választ
A lefizetés nyilván csak túlzás volt részemről, de igenis érződik tőletek egyfajta negatív hangvétel (undor?) a Nokiával szemben.
A Nokia tényleg nagyon lebecsülte az érintős okostelefonok jelentőségét és nem lépett időben az "Android/Iphone kihívásra" a Symbian gyökeres megújításával, készülékei erőteljesebb fejlesztésével... A Symbian Belle ezt a csorbát már kiköszörülni látszik és a WP7-tel karöltve nagy eséllyel száll vissza a ringbe a Nokia. Pozitív folyamatok sora indult el, azt hiszem mindenkinek az az érdeke, hogy visszatérjenek a csúcsra. Az viszont világosan látszik, hogy a Nokia nem kíván beszállni a kijelző méret/felbontás, vas eszetlen növelését megvalósító divatirányzatba.
A C2-02 lassúsága meglep, a Youtube-on láttam több videót és ott nem tűnt lassúnak már ami a kezelőfelületet illeti, mert az adatkommunikációs funkciókat nem tesztelték.
(#106) matyi012345: Óriási felfedezést tettél...
"Nokia fan" vagyok igen, de tudok kritikus is lenni velük szemben ha arról van szó. Sőt az Apple - Samsung csörtében egyenesen a Samsung mellé álltam. Az androidos telóknál bizony van példa döcögésre, azt nem állítottam, hogy mind olyan. Az általad lenézett Symbian (Anna/Belle) például sokkal jobban optimalizált! Okostelefont kapsz 30 ezerért de az olyan is... Ráadásul sokan irtóznak a tapicskolós mobiloktól és fontos nekik a klasszikus kialakítás. A Nokia nem véletlenül gyárt ilyeneket, talán nálad jobban tudják mire van igény.
-
samsino48
csendes tag
Húúú, ilyen ronda telefont
A NOKIÁNÁL design-ert kellene már váltani..
-
drzsoo1
aktív tag
Telenornál a saját one touch (alcatel) nagyon korrekt darab, praktikummal 25E bónusszal 15E.
Én is párhuzamosan használok két telefon, Milestone2, és Mot W180 a két véglet, mindkettőt szeretem. Készenléti időnél elvárás: 1. 1 napot ki kell bírnia normál használatban. 2. Ha többet bír mint egy nap, akkor hogy ha bejelez reggel hogy merül, akkor normál használattal estig ki kell bírnia. Ezt Mindkét telefon tudja. Ezt pl a Nokia 6303 már nem tudja, így hiába a több napos készenéti idő.
-
Jacak
senior tag
Üdv.
Ne tépődj azon,h. hány milliampernél kezd el egy teló tölteni USB-ről,nekem alapdroid van,egy (gyakorlatilag) filléres kacat,de ah. rádugom itthon a gépre,mindegy,mennyi van az aksiban,egyből tölteni kezd,viszonylag gyorsan teszi ezt,de egyébként,ha aksi se lenne a telóban,kábelre dugva akkor is ugyanúgy menne rajta minden.Mégvmi.Symbianról váltottam,hosszú évek után,hard userként,s nem bántam meg.Ennyi.
-
kerasz
csendes tag
válasz
forgonati #99 üzenetére
Átérzem a gondodat, nekem is gt540em volt, kész katasztrófa az a telefon...
De hidd el van használható androidos telefon, nekem pl nexus s van, és egy álom, nem csak gt540 után.
Lassulást még nem tapasztaltam és emberi áron is tudtam megvenni t-nél (akciósan 62ért kártyásan)
LG meg tényleg optimalizálhatna, amúgy jó telefonjai lennének, dehát sokat nem ér ha lefagy...
Amúgy meg külön kell venni a dolgokat, én okostelefont nem telefonálni veszek!
Navigálni, netezni, fényképezni néha, zenéthallgatni (belső tárhely alapból 13 GB) stb
Telefonálás sokadlagos funkció, amúgy semmivel se rosszabb nekem felvenni érintős telefont híváskor mint gombosat.
Én is tervezek majd venni hagyományos gombsoros telefont, csak telefonálni, de nem ennyiért, Nokia 100/101en gondolkodok majd ha megjelenik.
Na az bőven jó telefonálni.
Amúgy meg az alcatel 990 már korrekten használható okosteló, ismerős elmondása alapján.
De ha várunk még fél egy évet az alsókategóriában is pöpec androidos és talán wp telefonok is lesznekAmúgy emeg most két telefonom van, nexus s, netre, multimédiára, nevigációra, fényképezésre és egy vodafone 136 telefonálásra.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
forgonati #132 üzenetére
Ejnye! olvasd mán el mit írtál. nem a platformokat, hanem telefonokat hasonlítottál össze, android=lg gt540 symbian =e52. ez így egy nagy hazugság. kollégám un. butatelefont (=nokia) szeretett volna vetetni velem, szolgáltatói kínálatból. nyomógombos, hosszú készenléti idő, igényes kivitel (müanyag vagy fém). max br 20 e ft. 6303i volt de szokás szerint tönkrement( 8 ból ezidáig 3) . Namost ilyen Nokia nem létezik. Aki tud ilyet, szóljon. összehasonlításképp, jó minőségű android platform létezik már 15 ezerért is.
-
simonzé
addikt
Nokia RIP 2009
-
baltazar325
csendes tag
Most látom csak milyen jól sikerült a Belle. Úgy látszik mégse kell temetni a Symbiant, és tényleg fejlesztik 2016-ig.
http://www.youtube.com/watch?v=m1N_ADMLDzk&feature=player_embedded#!
-
forgonati
őstag
Ejnye. Nem olvasol csak írsz. Én 2 rendszert hasonlítottam össze. Az, hogy telefon típusokat is írtam, részletkérdés, E52 helyett írhattam volna akár pl. E51-et is, amit már szaré-húgyé dobnak utánad, vagy N95-öt, de mondhattam volna bármely más S60-as Nokiát. A lényeg a rendszer, a használhatóság, és a sebesség. Röhej hogy már ott tartunk, hogy 2 magos meg retek tudja milyen 3D gyorsítós telefonokat kell gyártani, csak hogy a rendszer fusson normálisan. De az akku meg marad, 1500mAh és csókolom.
Persze vannak Androidos telefonok óccsóé' is, de az meg olyan is. Még lassabb és döcögősebb, hogy az ember még jobban idegbajt kapjon. Persze akinek az kell, vegye, vigye. Mondom, én próbáltam 3 db androidos telefont (ja és a P500 végképp nem olcsóbb mint mondjuk az E52, sőt) de valahogy nekem a klasszikus, nem tapicskolós cuccok jobban bejönnek. Az S60 renszer meg jól meg van csinálva, bárki bármit is mond.
-
Káosz Kölyök
csendes tag
megfáradtam a vitába
Szerintem más az elvárás egy "okos" és egy nem okos telónál. Okos telónál fontos, hogy legyen WIFI, 3G, GPRS, lehessen vele netezgetni "fészbukolni" appolható legyen és még sok minden.
Ellenben a nem okos céltelefonoknál mint szerintem ez is a bejáratott megszokott menü rendszer a hangsúlyos a gombsor a hosszú üzemidő mert aki megveszi nem akar vele netezni nem akar vele leveleket olvasgatni és nem akar vele fészbukoln ellenben azonnal megszokott módon akarja használnii. Na most ha meggondolod ezen feladatokra már 5 évvel ezelőtt is voltak nagyon jó masinériák. Itt innovációt várni keresni felesleges. Akinek tényleg ilyen igénye van okostelefont vesz.
Itt olvastam annó egy tesztet a Motorola ZN5 telóról. Semmi extra zárt rendszer de egy jó kamera volt benne. Na pl azt a telefont most is szívesen zsebre tenném. Pedig már vagy 3 éves. De én még most is megvenném újba ha látnám.
Nekem volt Androidos masinám napi 20 - 40 hívást bonyolítok kb és nem ment valami túl jó (enyhén fogalmaztam a pokolba kívántam). Az én használatomhoz jobban igazodik egy pl olyan telefon mint ami a tesztben is szerepel.
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
Káosz Kölyök #120 üzenetére
Mármint akik még mindíg a "piacvezető" gyártó termékeit vásárolják, azokra "Hülyékre" gondoltál?
Egyébként totál nem értelek. Kicsit begőzöltél. Adott egy zárt platformmal rendelkező telefon, amely arra amire kitalálták, nem teljesít megfelelően. Ha csak a telefonálást és üzenetközvetítést nézzük, már ott is elbukott. (ld. email, mellesleg a 6303i céges telefonok email kliense dettó ugyanilyen szar). Emellett hardver, összeszerelési hiányosságok is vannak. Amire kitalálták, arra ez így pont nem alkalmas, ráadásul még aránytalanul drága is.
Az ennyi pénzért okosat is lehet venni kérdés pedig nálad annyit jelent, hogy az okosat következetesen nem lehet telefonálásra használni???!!! A nyílt platform egy plusz lehetőség, semmi több. A felhasználói funkciók többsége ugyanaz mint a zárt platformnál, és semmivel sem megy azokon gördülékenyebben mint egy okostelefonon. Ennyi pénzért igenis kapsz olyan okostelefont, ami minőségben ennél jobb, az alapfunkciókat ennél jobban nyújtja, és ez mellett akár okosítható is.
Én pl milestone-on napi kb 80 hívást bonyolítok, sokkal gördülékenyebben, mintha egy gagyi Nokiát használnék.
A piacvezető Nokia szinte mindenben alulmaradt a konkurenciához képest. Nem gyárt minőségi hardvert, a platformok gyakorlatilag az 5 évvel ezelőtti szintet nyújtják, mindehhez képest még drágák is.
-
cefre00
tag
Szerintem nem olyan bődületesen f*s ez a telefon, mint a tesztből kiderül, tekintve, hogy nem Európába, nem a mi szájízünknek megfelelően készült. Afrikában nem feltétlenül gyakoriak azok az "okos" telefonok (bocs az idézőjelért, nem szeretem ezt a szókapcsolatot), amik nálunk közkézen forognak (pl.: Samu Mini).
Ma reggel néztem egy aránylag friss dokumentumfilmet, ami Lagosban játszódott. Ott az egyik menő arc, akinek mobilja volt, pont egy Nokiát szorongatott a kezében, ami egy 1209-es szintnek felelt meg...Tény, hogy nem engedném be a zsebembe...
-
ducsidu
senior tag
http://mobilarena.hu/teszt/myphone_8825_az_eddigi_legszebb/eloszo_kulso.html
Hasonló tudás,nincs "hátráltató" érintőkijelző,és 20K körül lehet kapni,ja,de ez nektek nem jó,mert nem Nokia.
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Káosz Kölyök #126 üzenetére
Csak vigyázz, mert lehet, betiltatják addigra.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Káosz Kölyök #124 üzenetére
ó, én egyáltalán nem akarok mindenkinek okostelefont adni a kezébe. van családom, látom, hogy kinek mi kell. anyám összecsukható samsung, hugi szétcsúsztatható (a sharp gx25-öt cseréltük erre), a fater most döntött úgy, hogy iphone4, de eddig nokiás volt. a nagyanyámnál meg ott dorombol egy emporia, ahogy kell. egyébként ha a híváskezelő gombokat hiányolod, akkor azért egy wave1-et kipróbálhatsz, nagy megelégedéssel használja a barátnőm, aki 6300-ról váltott. egyébként ebben speciel egyetértünk, szerintem én minden androidos cikkemben leírom, hogy mi a büdös francért nincs rajta híváskezelő gomb. és meg lehet csinálni, lásd huawei u8500 - ami azért más okokból retek kissé. nekem nagy tepsi kéne, híváskezelő gombokkal és kicsúszó qwerty-vel. az os szinte mindegy is, a számomra fontos appok megvannak ios-en, androidon és wp7-en is. kár, hogy ilyen nincs.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Káosz Kölyök #120 üzenetére
Legyél már egy kicsit te is objektívebb. Ha egy valóban használható, jó árú, minőségi módon összeszerelt hagyományos telefont kapunk, akkor az a helyén van kezelve. Samsung C3322, mondjuk. Tudjuk értékelni azt is, hogy van, akinek az összecsukható jön be, lásd Motorola Gleam. Kicsit sarkos az a megállapítás, hogy kizárólag az okostelefonok bűvkörében élünk. Kicsit... nagyon sarkos.
Jelen esetben egy viszonylag túlárazott és közepesen szar Nokiáról van szó. Amelynek nyilván lehetnek olyan tulajdonságai, ami miatt neked, vagy bárki másnak ez jön be, de nagy általánosságban erre mondhatjuk azt, hogy nem egy jó vétel.
btw: le vannak rendesen húzva a szar okostelefonok is. Most volt semmire sem jó Wave578, Alca890, SE W8... hogy csak a frisseket említsem. Kicsit röhejes, hogy van egy cikk, amivel adott esetben 2-3 ember nem ért egyet, s rögtön az jön le, hogy mi itt mind hülyék vagyunk.
-
Devonne
csendes tag
nekem már a külseje sem tetszik
-
Káosz Kölyök
csendes tag
válasz
matyi012345 #119 üzenetére
az a baj meg sem próbálod érteni mit mondok.
Leírtam korábban is az 5000Ft telefonnak kisebb a kijelzője és nem Dual kártyás (egy céges egy magán). Nehéz megérteni, hogy ennek a telefonnak nagyobb a kijelzője és van gombsora is (érintő kijelző miért baj a gombsor mellet?). Itt meg is állhatunk. Ki lehet találni kik a telefon célcsoportja.
Senki nem tart pisztolyt a fejemhez hál isten most már a Mobilarena is lepereg rólam, de itt a cikk végén "sulykolják" a mai fogyasztói nemzedékbe, hogy ennyiért már okos telefon is van. (Aztán kapcsold be a TV-t és szégyelld el magad, hogy neked még nincs Droidod).
És vannak páran akik hát mi ez a "szar" hisz ennyiért már okos is van.
Egyszerűen az újság vezetésével együtt példának okáért te is képtelen vagy tárgyilagosan szemlélni a piacot. Ilyenkor jöttök a személyeskedéssel mert érvelni képtelenek vagytok.
Olvasd vissza ezt csinálta Bog és most ezt csinálod te is. De ezt csinálta johnny is.
Elmondtam az érveimet be is fejeztem. Örülök neki, hogy a sok hülyeség lepereg rólam és annak is, hogy nem vagyok annyira fontos ember, hogy napközben leveleket kelljen olvasnom vagy folyamatosan a neten kelljen lógnom (fosbokon és társain).
Elvagyok egy atomstabil telefonnal amivel gyorsan tudok telefonálni. Viszonylag nagy a kijelzője ha melóbol későn érek haza is van még benne szufla. Ezen kívül nem sírom el magam ha megkarcolódik (olcsó Androidra már veheted is a védőfóliát) . Ja és megvásárlás után nem kell fél napot azzal foglalkoznom, hogy keressem az appokat mert van éppen jobb dolgom is.
Egyébként még mindig PIAC vezetők. Mint ahogy előttem is írták. De sok hülye ember él a földön! Gratulálok a hülyítéshez!
-
matyi012345
őstag
válasz
,,Kösz de én csak telefonálni akarok gyorsan és sokat! Ennyi! Ez a telefon ebben nagyon is jó szemben egy takony olcsó Androidos hulladékkal."
és?! akkor vegyél meg egy 5000 FT-s telefont arra az is jó.
,,De árulja már el nekem, hogy egy olyan telefonnal mit kezd egy olyan ember akinek napközben nincs ideje kihasználni az "okos" funkciókat. Elárulom semmit, és az érintőkijelző miatt még hátráltatva is lesz"
a fejedhez nyomják a fegyvert hogy vegyél okos telefont? ha nincs időd napközbe netezni akkor szintén ottvan az 5000 FT kategória. hátráltatva leszel az érintő miatt? Halkan súgom meg, hogy ez is az
"amiben messze menően szarabb mint egy Nokia az maga a telefonálás. Egy Androidos telefonnal nem lehet gyorsan telefonálni ha elveszed a füledtől 2 - 3 másodperc mire él az érintő kijelző aztán tudod csak megnyomni a piros gombot."
3 androidos telefonom volt eddig és tapasztalatból tudom mondani hogy ez egész egyszerűen nem igazDe persze igazatok van, biztos azok a hülyék akiknek 100+ telefon megfordult a kezükben és napi szinten foglalkoznak velük. pppeeeeersze.
éljetek csak a Nokia világában
egyébként nem feltétlenül ti vagytok a hibásak, ez valami olyasmi mint ahogy az ms be betonozta magát a destop piacra anno. azóta ",,csak az ms létezik". Csak hogy az ms azóta is fejleszt és teljesít és időközönként lerak valamit az asztalra, de a Nokia nem
-
Bog
HÁZIGAZDA
Csak röviden:
Baromi nehez egy vicceskedo, alulinformalt, tobbszorosen elfogult szerkesztot nem utszeli stilusban kritizalni...
Másoknak általában sikerül, a hiba a te készülékedben van.
Azert linkeltem mai hirt, hogy eszrevedd tobbszorosen cafoltak teged... raadasul meg friss infoval is.
Észrevettem, reagáltam, fogalmam sincs, hogy mit akarsz még ezen túl. Tényleg.
es ha azert raksz ki mert kritizallak ( beismerten jogosan ), az megintcsak teged minosit. En egy olvaso vagyok akibol elsz, ha kirakod az olvasot mert kifogasolja a munkad az eleg szerencsetlen tortenet, nem gondolod?
Azért raklak ki, mert ez a stílus itt nem megengedett. A kritika miatt még nem raktam ki senkit, még akkor sem, ha totálisan nincs igaza (lásd: =Mentor=). Van egy pont, amit stílusban már nem tolerálunk, azt pedig pláne nem, ha idejössz fikázni úgy, hogy nemes egyszerűséggel Bravo magazinnak titulálod az írásainkat. Nem kell elolvasnod akkor.Btw: nem, nem te vagy az az olvasó, akiből élünk. Nem fizetsz a lapért, a tartalomért, idejössz, olvasol, fikázol, ennyit csinálsz. És demagóg az egész érvrendszered, alapvetően nem a kritika miatt tiltalak most ki szépen, hanem azért, mert sokadszorra minősíthetetlen módon fikkantasz.
-
Misály
addikt
"baromi nehéz neked úgy igazat adni, hogy a stílusod finoman szólva is útszéli."
Baromi nehez egy vicceskedo, alulinformalt, tobbszorosen elfogult szerkesztot nem utszeli stilusban kritizalni...
"A linkelt hír mai, korábban a Symbian teljes kivezetéséről volt szó, azóta ez finomodott."
Olvasni luxus, mint mondtam tobb honapja tudott, egy mobilportal foszerkesztojekent ilyen hirt figyelmen kivul hagyni tobb honapon keresztul es valotlan dolgokat allitani, tobb mint amatorseg. Azert linkeltem mai hirt, hogy eszrevedd tobbszorosen cafoltak teged... raadasul meg friss infoval is.
"Ettől még kissé eufémisztikus a Symbian rendszert bárhol is fényezni, mert jelenleg masszívan le van maradva, addig biztosan, amíg a pár napja bejelentett telefonok nem lesznek kaphatóak."
A rendszert nem fenyeztem parbeszedunkben ( felesleges is errol beszelni, mert elfogultak vagyunk a temaval kapcsolatban )... maradjunk a temanal.
"Másrészt írtam már, nem kötelező itt legyél, és ha nem veszel vissza a stílusodból, akkor ezen könnyű szívvel segítek is."
Nem miattad vagyok itt elhiheted ( kind es Dante cikkeit olvasom foleg ok rendesen irnak tanulhatnal toluk, a triumviratus irasai minosithetetlen Bravo magazin szintu szenny ) , es ha azert raksz ki mert kritizallak ( beismerten jogosan ), az megintcsak teged minosit. En egy olvaso vagyok akibol elsz, ha kirakod az olvasot mert kifogasolja a munkad az eleg szerencsetlen tortenet, nem gondolod?
-
Káosz Kölyök
csendes tag
-
RaveForce
veterán
válasz
De árulja már el nekem, hogy egy olyan telefonnal mit kezd egy olyan ember akinek napközben nincs ideje kihasználni az "okos" funkciókat. Elárulom semmit, és az érintőkijelző miatt még hátráltatva is lesz.
az a fogalom,h célcsoport nemtudom mond-e neked vmit...
-
Lacazr93
senior tag
Hát ez is elég gyenge lett...
-
Káosz Kölyök
csendes tag
válasz
matyi012345 #106 üzenetére
Én meg kiszúrom a divat majmolókat. Többek közt ennek az újságnak köszönhetően jómagam is megjártam az Androidos vonalat. Jelen formájában valahogy nem érzem azt amit itt a tesztelők mindig kihoznak.
Katasztrofális frissítés sokszor elcseszett build kiadás, rohadtul gyorsan lemerülő aksi ráadásnak a Marketen lévő szeméthegytől alig alig találni jó alkalmazást. Aztán ha nem figyelsz lehet olyan alkalmazást szedel le ami 2 - 3 óra alatt nullázza az aksit (vagy épp nem tudod felvenni a telefont mert valamit futkos a háttérben és fogja a jószágot).
De amiben messze menően szarabb mint egy Nokia az maga a telefonálás. Egy Androidos telefonnal nem lehet gyorsan telefonálni ha elveszed a füledtől 2 - 3 másodperc mire él az érintő kijelző aztán tudod csak megnyomni a piros gombot. És utána sem olyan pörgős a használata. De nekem hál isten olyan is volt egy sikeres Build frissítés után, a telefon hívás végén beragadt a telefon és nem csinált semmit jó egy percig. Mondanom sem kell telefonálni akarok a telefonommal és a csúcs szuper Android éppen ebben gátol. Ugyan mennyire érdekel ezek után, hogy lassabban szedi le a leveleket vagy a flash a böngészőben? Én sokakkal ellentétben nem vagyok annyira fontos ember, hogy a leveleimet olvasgassam napközben aminek amúgy a 99% valami robottol jön. Így ez egyáltalán nem érdekel. Napközben nagyon netezgetni sem érek rá a telóval így ha valami nagyon kell azt egy ilyen masinán is meg tudom nézni.
Elvesztették a realitásukat ezek a tesztek. Mielőtt kézbe fognak egy telefont el kellene gondolkodni a tisztelt tesztelőknek, hogy ez a készülék kinek készült. És akkor nem kell akkora irgalmatlan hülyeséget olvasnom a teszt végén, hogy ennyiért már okos telefon is van.
Kösz de én csak telefonálni akarok gyorsan és sokat! Ennyi! Ez a telefon ebben nagyon is jó szemben egy takony olcsó Androidos hulladékkal. Mondja itt Rusi az új Mini-t. (naná hisz be van tőle ájulva) De árulja már el nekem, hogy egy olyan telefonnal mit kezd egy olyan ember akinek napközben nincs ideje kihasználni az "okos" funkciókat. Elárulom semmit, és az érintőkijelző miatt még hátráltatva is lesz.
De nem. Itt valami elromlott a srácok képtelenek tárgyilagosan szemlélni a piacot. Android, iPhone. a BB-t a minap épp dicsérték amúgy mindenki más hulladékot gyárt. Itt meg Bog még mondja is, hogy a Nokia mostanában csak szart gyárt. Ha így állnak hozzá a tesztekhez a Nokia helyében betiltanák mindenfajta publikációt Nokia telókról ezen az oldalon. Ugyanis egy Vicc amit csinálnak.
-
danih
veterán
Hát egy így
har-mat-gyen-ge!
Olyan a nokia, mind egy kiöregedett sztárfocista. Lassú szegény, pocakos, és nem nagyon vágja már, mit kéne csinálni a pályán. Megpróbál elcsípni egy kis rivaldafényt, de sehogy sem jön össze neki, mert az emberek már másokra kíváncsiak, és az egész egy kínos komédiára emlékeztet, a kommentátorok pedig bemondják, hogy "na, ő sem a régi már"... -
RaveForce
veterán
válasz
forintuser #109 üzenetére
Ha nem módosítja az a baj,
ezt mondjuk nemtom honnan vetted, én spec nem is emlékszek, h ilyenre példa lett volna, h pár picsogó miatt ujraértékelték volna a táblázatot...
-
matyi012345
őstag
azért mondod ezt mert Nokia-fan vagy. messzíról kiszúrom az ilyet. Ha objektíven látnád a dolgokat akkor nem mondanád ezt. amúgy meg az hogy a 60-80 ezres androidos telók döcögnek irdatlan nagy baromság. Nézz meg egy videot az optimus 2x ről ami most 75 rugó vagy akár a HTC sensationról vagy Desire HD-ről ami már 55-ért is volt fent. Ha te ezekre azt mondod hogy akad akkor azzal magadat minősíted és a szubjektív beszűkűlt látkörödet bizonygatod.
miért rúgnak bele két lábbal a Nokiába? azért mert az utóbbi időben konkrétan ló*aszt sem tettek le az asztalra Nokiáék. erőltetik a symbianjukat agyba-főbe de nem veszik észre hogy az összes többi gyártó lekörözi őket. nem képesek lépni, most meg eladják még a lelküket az ms-nek.
az okostelefonnak semmi köze a tesztalanyhoz? DE IGEN ha 30 ezret kérnek érte ami másélszer annyi amennyiért egy jól használható okostelefont kapok akkor igenis akarva-akaratlanul van köze. Ha tetszik ha nem.
Úgy érzed. hogy a konkurens gyártók pénzelnék a mobilarénát? Talán a konkrens gyártók letettek valamit az asztalra amíg a Nokia csak a seggén ült és a hírnévből akart megélni amibe aztán belebukott.
esni fog az ára? és?! 1/5 ödére kell neki esni ahoz hogy megérje.
én itt végeztem is csak fel akartam homályosítani a kis szemedet hogy lásd a dolgok rendjét. Fanokkal egyébként sincs értelme vitatkozni.
üdv.
-
Rusi
senior tag
Nos, igen, sok érte a 32 ezer forintos ár, mert ugyanennyiért már van Star II DuoS, ami ugye 38-40 ezres áron kezdett, és még így is jobban megérte volna ezzel szemben, de most, hogy ugyanannyi, nincs miről beszélni, ugyanis mindenben jobb ennél. Ja, és azt senki se mondta, hogy gagyi az anyaga, meg tök jó, hogy a fedlap hátsó része fém, amit sokszor nem is érint az ember, de a hátlap meg úgy ropog, mint valami diótörő...
-
Rusi
senior tag
Elsőnek is bocs, hogy ilyen későn reagálok, de a mai napom nem a gép előtt ülésről szólt, így csak most tudok reagálni a dolgokra.
Elsőnek szeretném leszögezni, hogy a lefizetős dolgokat visszautasítom, mind a magam, mind a teljes szerkesztőség nevében, szó sincs ilyesmiről, se korábban, se a későbbiekben nem megyünk bele ilyesmibe.
Alapvetően itt onnan indult a "galiba", hogy a C2-02-t Bog tesztelte, én azt a telefont kvázi nem is láttam, nemhogy használtam volna. A C2-03 esetében ez pont fordítva volt, a telefont én hoztam el az XXL-től és használtam három napon át, majd én is vittem vissza. Nyilván nem vagyunk egyformák, így két, közel azonos telefonról bizony nagy eséllyel lehet más a véleményünk. Nyilván szerencsésebb dolog, ha egy adott készülék utódját, módosított verzióját stb. ugyanaz teszteli, ám ez legtöbbször nem feltétlen kivitelezhető dolog (mert pl. az illetőnél már van másik tesztkészülék, míg másikunknál nincs semmi, így ő kapja a cuccot, főleg ha nincs is más).
Igen, abban igazad van, hogy a Nokia piacvezető, azonban talán nem véletlen, hogy míg a Nokia közel 40%-os részesedésről kb. 28%-ra zuhant, addig pl. a Samsung a néhány évvel ezelőtti "semmiből" mostanra közel 22%-ra húzta fel magát, de akár az Apple-t is említhetném, akik tényleg a semmiből, egyetlen készülékkel (illetve annak generációival) bekerültek a világ öt legnagyobb mobilgyártói közé. Az meg a másik, hogy nézd meg, a Nokia hol piacvezető még, mert Európában és Amerikában csúnyán elverték már, Japánból eleve kivonult (mondjuk az elég speciális piac), és Indiában, meg Afrikában tartja magát, ahol persze rengeteg embernek nincs is még mobilja és bár most még Nokiát vesznek, ha ott is gyengül a pozíciójuk, akkor szempillantás alatt elvesztik a trónjukat. Az okostelefonok között pedig még csúnyább pofont kaptak, elég csak megnézni a Symbian három évvel ezelőtti és mostani részesedését, közben robbantott az Android, az iOS és a Nokia kis híján megölte az egész rendszert, mindenki kiszállt belőle (mert ugye a Symbiant is lehetett licencelni), ez nyilván csak a véletlen műve lehetett. De most hagyjuk a Symbiant, mert nem okostelefonról van itt most szó.
Ugyanakkor az sokat elmond, hogy míg a Sony Ericsson Xperia mininél a kézbevétel után kb. 10 perccel már tisztán látszott, hogy egy baromira jól átgondolt telefon, addig ugyanez a Nokiánál pont fordítva volt (nem hasonlítom össze őket, teljesen más kategória, de már ilyen rövid használat után is éles ellentét látszott köztük). A kegyetlen lassúsága hihetetlen idegesítő (nem döcögésről beszélek), az e-maileket lassabban kéri le EDGE-en, mint a saját Motorol Milestone-om GPRS-en a metróban, ahol néha térerő is alig van (és ez se egy gyors telefon). Ugyanez a helyzet a böngészővel, bár igaz, hogy egy EDGE-képes mobil böngészőtől függetlenül kevés a komolyabb felhasználáshoz. De általánosan is elég lassú volt az egész menü, és ugye nem bétás, meg hasonló szoftverről van szó, frissítés pedig nem volt hozzá, ezt is ellenőriztem. Mint írtam, az S40 platform jól kiforrta magát az évek során és pl. pont a jelentős gyorsulása is hozzájárult a jó megítéléséhez. Ami viszont a C2-03-on van, az minden csak nem gyors és nem kiforrott.
Most pedig lássuk a ponttáblázatot, amit módosítottam ugyan, de megjegyzést is fűznék hozzá:Ergonómia: ez azonos pontot kapott, így nincs mit mondani
Anyaghasználat: itt egy pont az eltérés, a 7 pont még messze nem a rossz kategória
Összeszerelés: átírtam 7 pontra, de számomra a ropogó, benyomható hátlap nem igazán elfogadható, sem a Nokiától, sem mástól és 30 ezer forintért sem (ha a Samsung képes a 15 ezres mobilját különbül összerakni, akkor nekik is menne, nem?)
Kijelző: egy ponttal feljebb vittem, de nem vagyok hajlandó többet adni. Egy rezisztív, gyenge képminőségű, kis betekintési szögű, napfényben alig látható képernyő nem érdemel többet tőlem. Ennél sokkal jobb kijelzőt is csinált már a Nokia azonos fizikai méret és felbontás mellett (igaz, az 16 millió színű volt és nem érintős, de a konkurenciának így is sikerült).
Kezelhetőség: megadtam a 8 pontot, mert alapvetően nem egy bonyolult valami, de ahogy írtam, bizonyos helyeken nem elég átgondolt a szoftver.
Sebesség: a legkritikusabb pont, hiszen a legjobban ez idegesített az egész készülékben. Egy ponttal feljebb vittem, mert bár a menü még elfogadható, az e-mail, közösségi és Ovi Store kliens, na meg a böngésző valóságos őskövületek, rettentően lassú az egész és nem érdekel, a C2-02 milyen gyors volt, ez igenis lassú, mint az atom és nem érdemel több pontot, mert egy 15 ezres Samsung Champ kb. egy kétmagos cuccnak érződik mellette.
Szoftver rugalmassága, bővítése: ezt 4 pontra módosítottam, mert ugye Java és dedikált S40 cuccokat lehet rá telepíteni (csak győzzük kivárni). Ugyanakkor a főmenüben még az ikonok sorrendje sem változtatható, ráadásul gyárilag csak két téma van, egy lila és egy nem épp dekoratív szürke, amitől kb. monokrómnak néz ki az egész. Ha új témát szeretnék letölteni, a menüben lévő link olyan oldalra visz, ahol nincs is ilyen lehetőség (miért nem az Ovi Store-t nyitja meg?).
Felhasználói felület élménye: ezt 6-osra módosítottam, bár nekem egyértelműen nem jött be annyira az S40 Touch változata, mint a sima S40, ami viszont jó (és gyors is).
Hangminőség: itt is egyet emeltem a ponton, bár ezt talán nem kritizáltad és alapvetően én is pozitívan nyilatkoztam róla a cikkben.
PIM funkciók: ötre emeltem, bár azért van itt is hiányosság bőven. Egy ébresztő van benne, a naptárban nincs heti nézet, az e-mail kliens nem nyitja meg a mellékletet (le sem tölti, de az amúgy is örökkévalóság lenne), és ami még rosszabb, hogy nincs benne normális szinkronizálás. Pl. Ovi névjegyzék, Gmail névjegyzék vagy ilyesmi. Maga a szinkronizálás megvan, de beállítani nem lehet, mert hibaüzenettel megtagadja, mivel szerinte a szolgáltatómnak kell tudnia ezeket.
Adatkommunikáció: ezt se írtam át jó szívvel 5 pontra, ugyanis már ott kezdődik a dolog, hogy kétsávos a cucc (el is írtam a cikkben, de már javítottam). A legfapadosabb, 10-15 ezres telefonoknál ez rendben van, de egyébként ma már minimum a három- vagy inkább négysávos GSM az átlagos, így mondjuk adott esetben Amerikában vagy más, Európán kívüli helyen is tudjuk használni. Egyébként meg EDGE van benne, ami ide még elfogadható, a Bluetooth és a microUSB pedig totál alap dolog, erre nem jár 10 pont.
A Multimédiás résznél gyakorlatilag egyezett a véleményünk, mondjuk a rádió szarakodása nem épp kellemes dolog, ráadásul beállítás után is nagyon gyengén szólt, az RDS kb. nem is működött.
Az Üzemidőnél még jobbat is adtam neki, mert szerintem ezzel a kétkártyások között átlagos kapacitású akkuval egészen jól bírta, pedig tudjuk, hogy ez mindig kritikus pont, de itt a Nokia jó munkát végzett.
Az Ár/érték arányt is 5-re módosítottam, noha a 32 ezer forintot semmiképp se éri meg, ennél jóval olcsóbb a Champ DuoS, illetve ugyanennyiért van Star II DuoS, ami egyértelműen jobb készülék. Oké, hogy esni fog az ára, de egyrészt messze nem olyan durva mértékben, mint mondjuk a 100 ezres kategóriánál, másrészt igen sokat kellene esnie, hogy megérje, de addigra meg lehet 5 másik, ami jobb lesz nála. -
hibavissza
veterán
a sok nyomorék okostelefonnak legalább annyi haszna lehetne, hogy olcsóbban tudok venni egy frankó Nokiát, de sajnos a Nokia tudja, hogy jó telefonokat gyárt és nem viszi lejjebb az árakat.
a gond az, hogy ezen az úton haladva pár év és a Nokia tönkremegy és az a "néhány" telefonáló nem, vagy csak arany árában kap használható mobilt.
éljen a marketing és a tervezett avulás. telefont nem vagyok képes gyártani, majd jól meggyőzöm a birkákat, hogy nekik valami "több" kell és nyomom-nyomom mindenhol ezerrel -
drzsoo1
aktív tag
Az azért még viccesebb, hogy 2016-ig prognosztizálnak. Mégis, hogy gondolkodhatnak ilyen naivan? Vagy csak minket néznek hülyének? Kedves Nokia, lehet hogy addigra csak egy leányvállalat leszel mikrofosnál, ís nem is nokiának fognak hívni! mikrofos csinál egy platformot jövőre a nokia fapadosoknak és beleintegrálja a wp8 ba. Az 5 évvel ezelőtti telefonokra már mint múzeális tárgyakra gondolunk, nincsen üzlet ezeknek aterméktámogatásában. A hír is csak arról szólt, hogy a Microsoft komponensek jobban fussanak symbianon, nem arról hogy a két platformot közelebb hozzák egymáshoz. A microsoft integrációnak üzleti. fronton van jelentősége, de arra ott lesz a WP7 Nokia vonal. Kedves misály, ennek a hírnek ezért nulla az információértéke a symbian életciklus szempontjából.
-
JR.CSé
senior tag
-
forgonati
őstag
Ezzel én is pont így vagyok. Régebben is Nokiáim voltak, és olyannyira jól használható (legalábbis számomra) az S60 hogy párját ritkítja. Használtam Adroidos telefonokat. Első egy HTC Tattoo volt. 3 hónapot húzott ki nálam. Váltottam egy LG GT540-re. 2 hónap. Most meg jó ideig használtam haverom LG P500-át. Lényegében tehát végigmentem 3 különböző verziójú Androidon, 1.6, 2.1 és 2.3. És bizony be kell ismernem, a Nokia E52-met sokkalta gyorsabban, jobban tudom használni mint bármelyik verziójú Androidos okostelefont. Ha hivnak 1 gombnyomással felveszem. Majd ugyanúgy leteszem. Mondjuk ez a Tattoo meg a GT540-nél is volt, de hajaj, mennyivel lassabban ment ott még ez az alapszintű dolog is... Néha miután felvettem, még másodpercekig nem hallottam semmit, viszont miután a piros gombbal leraktam, még 2-3 mp-ig hallottam a másik felet (ez speciel a GT540-nél fordult elő sokszor). A P500-nál meg ha hívás jön, tologatni az ujjamat rajta... Kissé nehézkes nekem, na. Ráadásul ez Az android néha produkál olyan szintű belassulásokat (hardvertől függetlenül és app killer után is) hogy ihaj. Inkább a szoftvert kéne optimalizálni, és nem pedig 2-3 meg 20 magos telefonokat kiadni, csak azért hogy a rendszer gördülékenyen fusson. Aztán meg sír a szánk hogy napi 2x kell őket tölteni. Az S60 suhan, soha egyszer nem akadt meg, pedig nem az E52 az első (és asszem nem is az utolsó) S60 telefonom. Szó ami szó, számomra, amire én használom a mobilt, bizony egy S60 még mindig sokkal jobban használható, mint az ilyen okos "tepsik". Azokat használják csak a plázapitchák meg a pénzes nyikhajok. Ne vegye magára senki
-
Azert a telefon ettol kezdve csak jatek kategoria. Mondjuk igy is jobb, mint az a regebbi Nokia, ami a dual standby modot se tudta, hanem valtogathattal, o meg rebootolt...
-
=Mentor=
őstag
Legjobb védekezés a támadás
Azt hiszem túlzás nélkül állíthatom, hogy általában tényekkel és érvekkel támasztom alá a mondandóm, ha neked ez tollkordás, ám legyen...
Maga a készülék természetesen nem tökéletes, de egy kétkártyás, ebben a kategóriában nagynak számító érintőkijelzős mobilért ne legyen már sok hoszonakárhányezer forint (mert ennyi lesz rövid időn belül). Az anyaga amúgy nem gagyi műanyag és tartalmaz fémet is.
Azzal van itt a legnagyobb baj, hogy ha valaki rákeres erre a készülékre és elolvassa tesztet, az lesz az első gondolta minek vennék meg egy rakás sz@rt...
-
sanyci
senior tag
válasz
johny dragon #80 üzenetére
Az 1. pont az???
Vagy a 3., 4., 6.???
Esetleg mind????Sajnos lehet csilli-villi, meg divatos, de amíg így lesz, addig sajnos csak symbian-os telóm lesz, pedig én próbálkozom (félévente veszek egy-egy más csúcstelót, de mind megy egy hónap után a levesbe...)
-
matyi012345
őstag
okostelonak kevés, munkásnak drága.
semmi értelme.
Nokia te már sose állsz talpra
-
törölt tag
válasz
johny dragon #91 üzenetére
mert különben perek lennének...
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Káosz Kölyök #89 üzenetére
Igen, de ez nem iPhone, nem a menübe jutsz első körben...
-
mark77
tag
A teszteket mindíg némi távolságtartással kezelem. Látni kell saját szemmel.
Okoskodó telefonokra pedig nem mindenkinek van szüksége.Az más kérdés,hogy rátukmálják.
Mire jó a gombsor és az érintőképernyő együttes alkalmazása? -
Káosz Kölyök
csendes tag
válasz
johny dragon #87 üzenetére
eddig vitáztam veled. A személyeskedést utálom. Finom kritika ok. Egyéb nem. De egyébként feloldod a bill zárat
-
Bog
HÁZIGAZDA
Na, akkor sorban:
Misály: baromi nehéz neked úgy igazat adni, hogy a stílusod finoman szólva is útszéli. A linkelt hír mai, korábban a Symbian teljes kivezetéséről volt szó, azóta ez finomodott. Ettől még kissé eufémisztikus a Symbian rendszert bárhol is fényezni, mert jelenleg masszívan le van maradva, addig biztosan, amíg a pár napja bejelentett telefonok nem lesznek kaphatóak. Másrészt írtam már, nem kötelező itt legyél, és ha nem veszel vissza a stílusodból, akkor ezen könnyű szívvel segítek is.
kerasz: téged szépen kiteszlek a következő trollkodásért. Míg Misálynak mondjuk vannak érvei és forrásai, te csak fikkantani jársz ide, erre semmi szükség, az OFF gomb pedig nem véletlenül van az opciók között.
=Mentor=: neked sem nagyon lehetne itt egyetlen szavad sem, ismerve a trollkodásban való élenjárásod tetszőleges Nokia cikk kapcsán. Ugyanakkor az értékelő táblázattal kapcsolatban tök igazad van, szólok Rusinak.
Arthuro_Adam: igazad van. A Nokiának fejlődő országok piaca még mindig nagyon megy, ez az egyetlen oka, hogy még nem lettek leütve az élről. Samrtphone-ban és Európában már nincsenek az élen.
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Káosz Kölyök #85 üzenetére
1. A melós telefon még mindig fizikai munkához valót jelent. Szellemi munkához az okostelefon való. Ha nem töltögetsz le vele percenként fészbúk-értesítéseket, egy napig egy olcsóbb bírja.
2. És a menübe hogy jutsz be, nagyokos?
3. A megfizethető ár igaz, de az ár/érték arány... -
RaveForce
veterán
azér a nokia rajongoknál van egy "szint"
megse érdemlitek a wp7et... jo nektek a symbian
-
Káosz Kölyök
csendes tag
válasz
johny dragon #84 üzenetére
Példának okáért nagyobb a kijelzője mint egy 8000 ft olcsó telefonnak. A 2 SIM is nagyon jó. Egy céges egy magán. Ez a 2 ok simán jó egy melósnak. D-pad miért kell a menü használathoz? 1-es gombra is bejön egy menüpont 2-es gombra is s.i.t aztán azokon tovább úgyszintén. A fontosabbakat seperc alatt megtanulja az ember.
Ráadásnak kompromisszumokkal ugyan de vannak okos telefon tulajdonságai mindez megfizethető áron. Bár ez tényleg nem domináns ennél a telónál.
-
johny dragon
aktív tag
válasz
Káosz Kölyök #83 üzenetére
1. Egy percig sem írtam, hogy melóhoz való egy okostelefon. Azt írtam, hogy melóhoz nem 30 ezres mobil való, hanem 8 ezres. Meg leírtam, hogy ezeket nem kell naponta tölteni.
2. Ezt hogy vezérled gombokkal? Mert D-Pad az nincs rajta. -
Káosz Kölyök
csendes tag
válasz
johny dragon #81 üzenetére
ne haragudj, van volt szerencsém pár olcsó okos telefonhoz. Nekem nem fogod megmagyarázni, hogy melóhoz jobbak mint ez a teló. Ugyanis ennek van gombsora. Még azoknak nincs. Ennek van egy kiforrott menü rendszere amit simán elvezérlek a gombsorral (igen én nem bökdösném annyit a kijelzőt mint a tesztelő). Ezen kívül naponta lebonyolítok vele 20 - 40 hívást (flottában ingyen hívjuk egymást és hívjuk is). Próbáltam okos telefont és nagyon hamar be kellet szereznem egy töltőt a kocsiba. Nem azonos a felhasználási terület közel sem. Egy melós munkás szaladgálós ember előrébb van egy ilyen telóval mint egy olcsó okossal.
-
csuf
tag
FélOFF:
Miért nem készít egyetlen gyártó sem Dual SIM Dual Active telefonokat, miért erőltetik a Dual Standby-t? Pedig a Nokia-ban bíztam, hátha végre, de nem, és a Samsung is átállt a Standbay telefonokra újabban :-(
csuf -
johny dragon
aktív tag
válasz
Káosz Kölyök #69 üzenetére
Az 1 napos üzemidő egyébként nem olyan elterjedt az alsó kategóriában (30valahány ezer) lévő Droidos cuccoknál*, plusz ugye a kézméret nem a munkától függ, fizikai munkához, ahol sérülésveszély van, low-end telefont viszünk.
*Galaxy 3 két nap, LG Optimus két nap, X8 két nap, Galaxy mini 3 nap, ráadásul ez még olcsóbb is. -
=Mentor=
őstag
Egész egyszerűen döbbenetes amit a magukat mérvadónak nevező tesztelők a Nokiával szemben művelnek... Nézzük a bevezetést, miért kell minden tesztet azzal kezdeni, hogy a Nokia helyzetét ecsetelgetitek, illetve két lábbal rugdossátok? Ráadásul maximális demagógiával... A klasszikus telefonok piacán a Nokia PIACVEZETŐ, tehát itt senki nem lépte le őket, az okostelefonoknak meg SEMMI KÖZE a jelenlegi tesztalanyhoz.
Elég csak rápillantani az alábbi ábrára, a Mobilaréna képes 2 hajszál pontosan megegyező mobilról homlokegyenest ellenkező következtetést levonni, nevetséges.... Érdekes módon az előző készüléknél nem volt gond a sebességgel, most már van
Nyilván az alsó kategóriában nem lehet csodákat várni, de sokkal nagyobb ciki, hogy a 60-80 ezres Androidos okostelók döcögnek, márpedig ez a helyzet.
A C2-02 30 ezerért volt kapható a teszt elkészítésekor, de most már csak 25 ezer, a C2-03 most jelent meg, annak is hamar esni fog az ára...
Komolyan úgy érzem mint ha a konkurens gyártók (Samsung) pénzelnének titeket, hogy folyamatosan lehúzó és az objektivitást nélkülöző teszteket készítsetek a Nokia mobilokról....
-
Már meg se lepődök, hogy a nokia kijött 2011-ben egy ilyen fossal.
-
rainmen
aktív tag
válasz
Fancy-boy #76 üzenetére
Akkor csak én vagyok annyira elmaradott, hogy nem hívásfogadó gombbal veszem fel, hanem automatára van állítva. Mert ha már taperolod a készüléket úgy ugyanannyira elvonja a figyelmedet, mintha nem is hangosítanád ki/headset.
Azért is írtam azt, hogy nem vesszük fel. Fogadni lehet a hívást.
-
rainmen
aktív tag
válasz
Nem a témához tartozik, de vezetés közben NEM veszünk fel telefont...
Se hívás fogadás se hívás kezdeményezés. Ugye? -
Misály
addikt
válasz
Arthuro_Adam #70 üzenetére
Nem erzed a mely hallgatast? Szerintem ez boven eleg...
-
válasz
Izé, ne zavarjon, de ez is érintőkijelzős telefon.
-
Arthuro_Adam
őstag
-
Káosz Kölyök
csendes tag
"Mindezt kártyafüggetlenül jelenleg 32 ezer forintért kaphatjuk meg. Talán nem kell mondanom, hogy ez egyértelműen sok érte, még úgy is, hogy minimális a felár az egykártyás változathoz képest. Ennyiért már akár okostelefont is vehetünk, ami nem csak többet tud,"
Lehet kapni igen. Olyat ami szar! Telefonálásra teljesen alkalmatlan és ráadásnak napon belül lemerül az aksija. Mintha melósok már nem is lennének. Próbáljatok már meg melós kézzel felvenni egy csak érintőkijelzős telót vagy nézzétek meg, hogy néz ki a kijelzője pár hónap (nap) használat után. Olvasom, hogy a Nokia fanoknak be kellene látni, hogy a Nokia csak szart csinál és nem rinyálni az újságnak.
"Elhiszem, hogy minden Nokia fanboynak nehéz túllépni azon, hogy az imádott gyártó az utóbbi időkben szart sem csinált, de azért ideje lenne."
Na de nem vicces szerintetek, hogy a cikk írója odabiggyeszti a végére, hogy ennyiért már Okos telefon is van? Próbáltatok már vezetés közben felvenni érintőkijelzős telefont? Sajnos ezekből a termékleírásból ami az oldalon található a telefon gyakorlati használhatóságából semmi nem derül ki nem is véletlen mondtam, hogy termékleírás. Teszteknek ezen írásokat már jóindulattal sem lehet nevezni.
-
Misály
addikt
válasz
MadcapLaughs #64 üzenetére
...a "legalabb" szorol meg ne is beszeljunk, a lenyeg az hogy halott rendszer amire senki nem fejleszt, csak ilyen holmi microsoftek...
-
Misály
addikt
~3 honapja honapja volt egy interju Elop urral az accenture-os kiszervezes kapcsan hogy 2016-ig biztosan tartani fog a fejlesztes. Szerintem ez annyira nem kicsi hir hogy csak ugy elnezzunk felette, foleg egy piacvezeto "szak"lap-nal. Meg jo hogy faszan felretajekoztatjatok a jonepet...
Ulj le egyes.
-
rep3at
őstag
Volt X3-02 nálam jó ideig, na az sokkal jobb volt, mind sebességben, mind paraméterekben, nem értem hogy ezt miért építették le ennyire.
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz
Arthuro_Adam #57 üzenetére
-
atoth
aktív tag
válasz
Fancy-boy #50 üzenetére
Nem azért hiszik sokan a Symbiant halottnak, mert már csak korlátos ideig tolják, hanem mert olyan látványosan kihátráltak a platform mögül az amerikai piacon. Mivel az amerikai szakmai blogok fújják a passzátszelet, ebből az egész világon azt a következtetést vonták le, hogy a Symbian sírja meg van ásva, már csak bele kell lökni és vége. Azóta egyfolytában próbálja a Nokia ezt az orbitális kommunikációs hibát visszacsinálni, csak hát, ha sikerülni is fog, az nem lesz gyors és nem könnyű, az biztos.
Az meg, hogy egy mobil (vagy bármilyen más áru) megéri-e a pénzt, a piac dönti el. Köztudott, hogy az árat az határozza meg, hogy mennyit hajlandóak fizetni érte az emberek. Ha a Nokia azt gondolja, hogy rosszabb ár/érték aránnyal is el tudja adni a telefonjait, akkor a lelke rajta, ő nyer vagy bukik ezen.
-
Krugszvele
senior tag
válasz
scyllarus #35 üzenetére
A 3210 meg az 5110 idejében mondjuk mindkettő iszonyú elavult, lejárt lemez volt, egy dologban tudott mást vagy többet: egyéni csengőhang, oplogó! És mivel a parasztnak vakítás kell, vitték mint a cukrot.
Pedig ott volt a Panasonic gd-30, olcsóbban, kisebb súllyal, ezerszer hasznosabb és jobb funkciókkal. Aztán mikor megjelent a gd-50 és volt, aki még mindig 3210-essel vagánykodott...
Viszont az elején olyan volt a 3210, mint most egy iphone4. Ha villantani akartál, az kellett. -
JanFe
aktív tag
Hasznalhato keszulek, de vannak jobb megoldasok a piacon...
-
Szelley
senior tag
Talán azért lehetne "szidni" a Nokiát, mert szánalmas amit művel. Kijött az N900, kikukázták...Kiadták a "MeeGo" Harmattant, ami tudtommal nem a normális MeeGo 1.2, hanem a kikukázott Maemo6-ra húztak egy jó gui-t. Bejelentik hogy az N9-et csak a putri országokba teszik elérhetővé, aztán kihátrálnak a rendszer mögül. Értem én hogy f*s színes csempéket akarnak csinálni, plusz az N9 keresztbef*sta volna az összes jövendőbeli WP7-es mobiljukat, de vicc kategóriába sorolható lassan a nokia... vannak jó ötleteik, pl. FM Transmitter, N900-on távirányítóként működő infra, USB Host mode stb. Ha picit komolyabba vették volna a Maemo rendszert, szerintem elég komoly ellenfele lenne most a droidnak és az ios-nek!
-
Fancy-boy
addikt
"elhalt Symbian S60"
Attól még, hogy a felső-kategóriás telefonokban már nem lesz, miért lenne elhalt?
... -
viszta99
tag
Gagyi ,s gyenge.2 MP?Úristen,hol él a Nokia?!!!
-
homonovus
csendes tag
Köszönet a tesztelőnek azért, hogy külön kitért arra, hogy ez nem dual active sim-es készülék [lásd: „Fontos megjegyezni, hogy a két kártya egyszerre aktív, viszont ha az egyiken beszélgetünk, akkor addig a másik nem elérhető.”]
-
törölt tag
kb. annyit tud, mint a samu E2652W (ebben a nokiában van egyáltalán qwerty?), cserébe majd' egy 10-essel drágább, sőt, egy picivel többért van szintén samu starII dualsim. de legalább van csuszka, funkcionalitását tekintve meg... hátö.
ez tényleg csak echte nokiásoknak való. -
Tigerclaw
nagyúr
Az alsó/közép kategóriás okostelefonoknak muszáj egyformának lenni? Hihetetlenül unalmas a kinézetük...bár a nagyobb tesók se jobbak.
-
sanyci
senior tag
Nem tudom így van-e de az tuti, hogy nekem pl. a HTC Desire-t nem sikerült root-olni a saját gyári HTC-s kábelével, de a Nokiá-s kábellel igen.
Utána kipróbáltam, bármelyik Nokiá-s kábellel ment a root és a töltés, de a saját HTC-ssel továbbra sem.
Egy haveromnál szintúgy, csak ott a Motorola kábellel ment a HTC helyett...
És mintha Samsungnál is lett volna valami hasonló gondom...Ez azért furcsa, mert ezek szerint a Nokia/Motorola ad szabványos kábelt, míg a többi cég (pl. Samsung, HTC) pedig nem???
-
No, a C2-03 egyedi hibáját rövidre zárva: nem tölt USB-ről, hiszen különben ott lenne az USB Charging a Power Management szakaszban (mint pl. az N8-nál).
-
sanyci
senior tag
OFF:
Bocs az elgépelésekért, de közben vagy 4x hívtak...
A Nokia-kesergésről meg annyit, hogy én úgy érzem, hogy az egy dolog, hogy a Nokia "lefelé száll", de sajna senki nem akar a helyébe lépni...
Sok mindent kipróbáltam Symbian helyett, mert már tényleg nem a top, de eddig minden más elvérzett nálam pár dolgon:
1. Ébresszen, ha ki van kapcsolva
2. Bírjon ki egy napot (Desire-k, Galaxy-k nálam elvéreztek délután kettőre, pedig ugyan annyi volt a terhelés rajtuk, mint a C7-emen)
3. Kezelje TÖKÉLETESEN a bluetooth profilokat (Desire-k, és Galaxy-k zavarba jönnek, ha A2DP-s zenehallgatás mellett a navi és az esetlegesen bejövő hívás beszéd hangját kell kitenniük egy időben az autóhifire... Jellemzően a csörgés még átjön, a beszélgetés meg marad a készüléken)
4. Legyen rá ingyenes, és tökéletes lefedettségű navigáció
5. Legyen minimum OLED, de inkább CBD-OLED szintű a kijelző
6. Ne csak microUSB-n lehessen tölteni (nekem jó az indukciós is, vagy az iPhone dock is, de csak egy mozdulat legyen a töltőre helyezés)Aki erre tud más választ, mint a jelenlegi S^3-as telók, az szóljon, mert tényleg ki akarom próbálni!
ON
-
A Nokiáknál egyébként az a helyzet, hogy a legtöbb USB-s töltő nem tölti a telefont, mert a D+/D- vezetékek el vannak vágva. A talk.maemo.org-on épp most mondta valaki, hogy ha az ember rövidre zárja ezt a két pint, akkor elkezdenek tölteni a Nokiák is.
Így viselkedik az N8, az N900 és az N950 például, és ezért nem sikerült összehoznom őket pl. a Just Mobile Gum Plusommal vagy az Apple töltőkkel se. Viszont a BB falitöltő jó.
Persze ha a saját kábelével, számítógéppel nem megy, akkor az para (még nem olvastam a tesztet). Mondjuk a Nokia múltját és a hozzáállást ismerve még az se nem lepne meg, ha az olcsó szériából kihagyják az USB töltést.
-
scyllarus
veterán
válasz
sompetike #25 üzenetére
"amugy meg szidjátok nyugodtan a nokia-t, még mindig ö adja el a legtöbb telefont,akkor csak tudnak vmit...."
Nem, sajnos nem tudnak. Nekem is van olyan ismerősöm, aki telefoncserére készülve azt mondta: valami Nokiát veszek, a Nokiák jók, nem?
Berögzült egy kép sokak fejébe, amit kialakított magáról a gyártó (sok, tényleg kitűnő készülékkel), és megszokásból meg sem nézik más gyártó készülékeit. Csak közben eltelt az idő...
Én nagy reményeket fűztem a T&T-hez a bejelentésekor, nagyon tetszett a koncepció. A megvalósítás már kevésbé, kitűnő példa ez a telefon is. Igenis tudomásul kell(ene) venni, hogy hasonló vagy jobb készülékek kaphatók más gyártóktól hasonló áron. Erre a Nokiánál is rájöttek különben, mert 10% árcsökkenést ígértek világszerte (nem tudom, megvalósult-e végül).
Vajon miért lett divat fikázni? Nem lehet, hogy okot adott rá a gyártó? Én a magam részéről sajnálom, hogy így van, az első telefonom is N5110 volt, később is használtam igazán jó készülékeiket. Mostanában fel sem merül bennem, pedig csere előtt vagyok. -
Misály
addikt
"Ez pedig gyári gari ide vagy oda, de sok"
Ebben egyetertunk. Indiaban pl 5000 rupia ami tortenetesen 21000 forint, ugy meg a talan kategoria, bar par okos ugyis elkezdi hogy azert kapsz hasznalt ZTE-t.
Bog:
"Egyébként - a tényeknél maradva - nincs arról szó, hogy a Nokia ne igyekezne. A Symbian sorozatuk is lehet versenyképes egy normális árral, október 26-án pedig hivatalosan is bemutatják a WP7 kollekciót (reméljük nem csak egy modell lesz) Londonban, ott leszek. Arról van szó, hogy az utóbbi közel egy évben nem nagyon volt komoly dobásuk az N9-et leszámítva, amit sajnos nem akarnak folytatni. Nekem most az a benyomásom, hogy épp összeszedik magukat és jövőre megint tényezők lehetnek - most nem azok, legalábbis a már piacra került és kapható modelljeik alapján."
Ebben is tokeletesen egyetertek...
scyrallus :
"Berögzült egy kép sokak fejébe, amit kialakított magáról a gyártó (sok, tényleg kitűnő készülékkel), és megszokásból meg sem nézik más gyártó készülékeit. Csak közben eltelt az idő..."
khm ... andorid = okostelefon most ez a sztereotipia el, ez ilyen
-
Bog
HÁZIGAZDA
Nekem úgy rémlik, hogy amikor legutóbb rákérdeztem a Nokiánál, azt mondták, hogy a de, ezeket a dual SIM cuccokat akarják hozni Európába is. Azóta persze lehet, hogy változott.
Egyébként - a tényeknél maradva - nincs arról szó, hogy a Nokia ne igyekezne. A Symbian sorozatuk is lehet versenyképes egy normális árral, október 26-án pedig hivatalosan is bemutatják a WP7 kollekciót (reméljük nem csak egy modell lesz) Londonban, ott leszek. Arról van szó, hogy az utóbbi közel egy évben nem nagyon volt komoly dobásuk az N9-et leszámítva, amit sajnos nem akarnak folytatni. Nekem most az a benyomásom, hogy épp összeszedik magukat és jövőre megint tényezők lehetnek - most nem azok, legalábbis a már piacra került és kapható modelljeik alapján.
-
sanyci
senior tag
Én arra gondoltam, ha a kompatibilitási listában van BÁRMILYEN microUSB töltő, vagy pl. régi 3,5mm-microUSB adapter, akkor mennie kéne MINDEN/BÁRMILYEN microUSB-s töltővel, a fent jelzett korlátokkal (majdnem teli akksi, HUB, stb.)
Pl. soakn mondják az S^3-as telókra, hogy nem lehet őket microUSB-ről tölteni, pedig csak arról szól a dolog, hogy ha szinkronizálásra, vagy MassStorage-re rádugod a gépre, és még szinte teli az akksi, akkor nem kezd el tölteni, mert várható, hogy hamar lehúzod, amint végeztél a szinkronnal/másolással. De ha már porzik az akksi, akkor mindenképp tölteni kezd.
De egyes HTC-k is így viselkednek, bár ott mág fennál az is, hogy 650-800mAh óra alatt az Android-os kürtyük észre se veszik, hogy töltőn vannak, míg a Symbianos már 350mAh-tól tölt, ha "éhes"...
DE ha már él az EU szabvány, de a Nokia figyelmen kívül hagyná, az azért elég gáz lenne!
-
atoth
aktív tag
válasz
tothmaxy182 #24 üzenetére
Aha, tehát igaz az az állítás, hogy az elmúlt napokban, hetekben, nem jelent meg hír a Nokiával kapcsolatban ("nagy a csönd") és nem adtak ki újabb modelleket, frissítéseket ("szart se csinál")? És nem a Mobilarénán szoktam ilyenekről olvasni.
-
Rusi
senior tag
Nem ez a gond, ugyanis ugyanezen töltővel már kb. 50 másik telefont töltőttem USB-n keresztül és mindegyiket hibátlanul feltöltötte. Ez viszont meg se nyekken rá, ugyanúgy, ahogy anyám 7020-asa sem, csak hát az kissé régebbi cucc és gondoltam, ez már menni fog. Tévedtem.
Misály:
Nézd, az most egy dolog, hogy ez a konkrét példány épp Ugandába ment volna, ettől függetlenül mi a magyar árakat szoktuk nézni. Itthon az XXL-nél 32 ezerbe kerül ez a teló és az egyik korábbi hozzászólásomban említettem a Samsung Star II DuoS-t, ami pontosan egy ezressel több, miközben kb. egy más világ ehhez képest. De hogy ne érhesse szó a ház elejét, a magyar Nokia Webshopban már előrendelhető a C2-03, mégpedig 32 ezer forintos áron. Ez pedig gyári gari ide vagy oda, de sok.
-
Misály
addikt
Majd ha Neo gyart oprendszert akkor nem foglak ( habar az elcsepelt poenjaid miatt igy is nehez
)
Rusi: sokadjara irom le de ugy latszik a logika nem erossege a kozossegnek, araknak hivatalos gyartoi arakat nezzuk, az hogy a szurkeimportos pincegsm mit mond itthon, az nem szamit ( mivel tobbek kozt nem ide szantak a keszuleket, meg lokalizacio sincs elvegre ) es tortenetesen a samsung es a nokia emlitett ket keszuleke kozott 1500 rupia ( 6500 huf ) van a celpiacon... erdekes modon a 400k-s iphone-nal ezt valahogy figyelembe lehetett venni...
sanyci: a telefont nem europaba szantak...
-
sompetike
aktív tag
amugy meg szidjátok nyugodtan a nokia-t, még mindig ö adja el a legtöbb telefont,akkor csak tudnak vmit....
mostanában nagyon divat fikázni egyre jobban ez jön le a ma-rol is... -
rainmen
aktív tag
Hát ez így tényleg nem lesz jó a Nokiától. Még fenntartja az érdeklődést maga iránt, de eléggé negatív a felhang és mindenki a WP7 hibáit fogja keresni és felhozni nem az előnyeit (ha egyszer végre piacra kerül). Ezt viszont csak magának köszönheti a gyártó.
Bog: a Moto USB töltőin csak 3,7 V jön ki. Lehet, hogy az kevés és azért nem tölti?
-
sanyci
senior tag
sajnos a gyári kompatibilitási lista nem elérhető, így - amíg nem kerül egy a kezembe - nem tudok jobban utána nézni...
Viszont, ha nem tölt microUSB-ről, akkor épp ideje feljelenteni a Nokiát az EU illetékes hatóságainál, mert 2011. január 01-től kötelező, vagy még tart a türelmi idő???
-
Rusi
senior tag
Nos, az, hogy nekem épp egy olyan kép az avatarom, ami, annak kb. nulla köze van az itteni munkámhoz. Való igaz, szeretem az Android platformot, ezt sosem tagadtam, ám ez nem befolyásol a cikkírásban. Nézd meg pl. a Nokia E7, E6, Dell Venue Pro írásokat vagy épp a BlackBerry Pearl 9105-öt. Egyik sem Android, mégis mind olyan készülékek, amik jók, tetszettek és ezt persze a cikkben is leírtam.
Mellesleg a C2-03 áráért kapsz Samsung Star II DuoS-t is, ami kb. három nagyságrenddel jobb készülék ennél. -
Bog
HÁZIGAZDA
Történetesen ez így van jól. Egyrészt adott embernél kihúzhatja jobban a gyufát valami (én pl kifejezetten szeretem a touchandtype platformot), másrészt pont az a lényeg, hogy más nézőpontból is szülessen vélemény.
Egyébként engem se vegyél komolyan, csak a Mátrixban létezem.
-
Rusi
senior tag
Nagyon egyszerű a válasz:
Azért írtam ezt, mert NEM vesz fel töltést róla, ilyen egyszerű. Nyilván te sem gondolod, hogy nem próbáltam ezt ki, főleg úgy, hogy ott a Nokia töltőcsati is, és ilyenkor automatikus a gyanú, hogy csak azon tölthető. Nem töltődött számítógépről sem, valamint egy Motorola microUSB hálózati töltővel se nyikkant meg, szerencsére a családban van két vékonytöltős Nokia, azzal rögtön ment.
-
Misály
addikt
Tortenetesen megneztem az egykartyas verzio videobemutatojat majd elolvastam a tesztet, nem kis kulonbseg van hangnemben... pedig a keszulek nem valtozott semmit.
Arrol nem is beszelve hogy hogyan vegyek komolyan ( objektivnek ) egy embert aki android logoval hasonlit a forumban.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Elhiszem, hogy minden Nokia fanboynak nehéz túllépni azon, hogy az imádott gyártó az utóbbi időkben szart sem csinált, de azért ideje lenne.
Egészen megdöbbentő, hogy egy kétségtelenül nem túl jól sikerült telefon tesztjénél már az első 10 hozzászólásban felbukkan egy tehetség, akinek fáj, hogy megérdemelten le van húzva egy Nokia.
-
Misály
addikt
"Most azért nehogy hasra essek az új Symbian telóktól, egyedül az N9, ami tényleg egy komolyabb dolog, csak kár, hogy azt meg amolyan "dísznek" szánják."
Es miert a szubjektivitasodrol kell olvasni egy "szakmai" lapon ahelyett hogy mondjuk egy weblogban irogatnad ezeket? Mert ilyen hangnemben tesztet irni korulbelul a gizmodo-n lehet, azoknak meg aztan ismerjuk a hozzaertesuket. Kurvuljatok csak az kell a nepnek.
Es mielott megkoveznenek a site rajongoi, nem csak EGY adott markanal veheto eszre a troger hozzaallas...
-
sanyci
senior tag
Rusi! Miért mondjátok az új Nokiákra, hogy nem tölthetők microUSB-ről, mikor eddig mindegyik tölthető volt, amit próbáltam???
A 2mm-es Nokia töltőcsati azért van még mindig rajtuk, mert sokunknak van régi töltője, ami jó lesz az irodába, nagyihoz, stb.,
Én személy szerint jobban is szeretem este a kerek izét bedugni félálomban, mint keresgélni, hogy a microUSB-t milyen irányból fogadja a töltőt csatlakozót, de attól még tölthető mind microUSB-ről!!!
Ha nem vesz fel töltést USB-n, akkor két dolog lehetséges:
1. HUB-on keresztül csatlakozol, ami sokszor nem elég a töltéshez.
2. Az akku még eléggé tele van ahhoz, hogy ne akarja USB-s töltéssel zargatni az elektronika, mert ugye az sokkal lassabb töltési mód, ha PC-re dugod... De dedikált USB-s töltőnél azonnal tölteni kezd, az akku állapottól függetlenül!Próbáld ki! Ha nem így lenne nagyot csalódnék!
-
Arthuro_Adam
őstag
Elolvastam a C2-02 cikket, de abból nagyon nem jött le nekem, hogy az egy szar telefon lenne, mint amire a mostaniban utalsz.
-
Jassz
tag
...és ha most valaki azt mondja hogy drága és vacak, az csak divatból szidja a Nokiát ugye?
-
Rusi
senior tag
Igen, olvasom, te viszont rosszul értelmezted a mondatot. Nyilván nem arról van szó, hogy a Nokia mondjuk egy éve nem mutat be semmit. A gond ott van, hogy bemutat valamit és mégis mindenki a konkurenciát veszi és arra pörögnek. A Symbiant először hagyták volna meghalni, aztán mivel az MS együttműködés szokásosan lassan halad, így most mégiscsak tolják előre, de sajnos ez nagyon kevés. Ráadásnak meg itt vannak a zárt rendszerű telefonok, ahol már rég elhúztak a Nokia mellett, de legalábbis minimum azonos szintet hoznak, alacsonyabb áron. Most azért nehogy hasra essek az új Symbian telóktól, egyedül az N9, ami tényleg egy komolyabb dolog, csak kár, hogy azt meg amolyan "dísznek" szánják.
-
atoth
aktív tag
"... van egy gyártó, ahol meglehetősen nagy a „csönd”. Igen, a Nokiáról van szó, ahol mint ha kicsit megállt volna az idő."
Nem tudom, a szerző olvassa-e a Mobilaréna site-ot: Nokia 500, 600, 700, 701, N9, 801, 703, Symbian Anna megjelenés, Belle bejelentés, hogy csak az utóbbi hetek híreit említsem. -
hemaka
nagyúr
Ahova szánták, oda jó is. Csak az a gond, hogy az itteni telefonok sem remekelnek.
-
Rusi
senior tag
-
kcsa
veterán
Honnan tudható hogy Ugandába készült a készülék?
(a leglényegesebb kérdés jutott eszembe ugye?
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest