- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quasi_modo
nagyúr
Ilyenre gondoltál? Ezt még csak nem is a 808 - cal csináltam.
-
MR007RM
addikt
Igen van expozíció kompenzáció. És elég sok minden finomhangolásilag, de nyilván van ami nincs. És egy olyan amitől tuti hasra esek mennyiből jönne ki? Mert lényegében ezen lovagoltam.
(#282) Puma K: Pajti nem akarlak lejáratni, megbélyegezni miegymás. Szal bocs.
Talán avatart kéne változtatnom.
Próbálom kemény tólni.
-
drzsoo1
aktív tag
-
antim
tag
Nem értelek. Te írtad le, h a Nokia bealudt. Tehát a saját ökoszisztemmel való versenyt feladták. Tehát az Apple pozicióról kár álmodozni. A kérdés h hw gyártóként az idegen ösz-ek közül miért kötötték le magukat egyhez? Miért táncolnak gúzsba kötve?
Szerintem a wp=nokia álom miatt. Gyors sikerben bíztak (emléxünk a wp7 bejelentésekor az ms iphon temetést rendezett..) de ez nem jött össze. Nem véletlen h a befektetők ultimátumot adtak a menedzsmentnek. És szerintem ez a bukás nem a wp bukás miatt fog eljönni, hanem a Samu wp dömpingje miatt.
Tanulság. A Nokia ahogy az ökoszisztem versenyt nem tudta elkerülni (elbukott), úgy hw gyártóként a hw versenyt sem tudja megúszni, viszont ezzel a wp-kalitkával két év zuhanást választott.
Az az érved pedig, h az Apple ökoszisztem mekkora nyereséget tarol, hw-ben pedig a Samu, az kb annyi mint h a fű zöld. A piacon a legjobb mindig így jár, és ez szektorfüggetlen.
A piacvezető Nokia kp-ja meg mennyi volt? Ahogy előtem is írták: annyi amennyi egy piacvezetőhöz illik. :-)
-
Misály
addikt
megjegyezném a transit még a bkv menetrendet is pontosan vágja
antim: csupán annyit felejtesz el, hogy a wp egy vállalati használatra is felkészített rendszer, szemben a többiekkel. Minekután a BB döglődik, a finneknek nem kicsit kapóra fog jönni a wp=nokia dogma. Androiddal nem kapják meg ezt a privilégiumot.
-
antim
tag
Ne haraguggy, de nem logikus az érvelésed. ;-)
Leírod hogy elaludtak, ezért befeküdtek az Ms-nek. Eddig oké.
De a kérdés h amikor látták a saját ökoszisztem bukását, akkor (mivel még óriási kp állományuk volt) miért döntöttek arról h egy új, bizonytalan rendszer egyik telefonszállítói lesznek. Miért nem amellett - mint a Samsung - hogy ökoszisztem nincs (pilot projektek persze mehetnek), helyette gyártunk minden elérhető platformra, értsd überf hw gyártók vagyunk, sw meg jobbról is fütyül, meg balról es.
Ez a bezárkózott hw fejlesztés nem tud hosszútávon sikeres lenni, hisz a százlábú strarégiát választók sw független stratégiája az az út, ami a hw gyártókat külső (ökoszisztem fejlesztő) cégektől függetlenné teszi. -
DarknessHope
senior tag
sajnálom ha ennyien kérdeztek és már égnek állt a hajad.. eddig nekem senki se tudtam normálisan megválaszolni csak ahogy te mondod leböfögős stílusban... örülök hogy jó érveket hoztál fel.. és igy valóban logikus a dolog....
tehát Droid csak több évvel a Symbian lehúzása előtt lett volna esélyes.... ez magyarán annyit jelent hogy amit írtam az már akkor is el volt késve nem hogy most...én bár még nem barátkoztam meg a WP vonallal... volt kezembe pár de valahogy nem fogott meg.. Drukkolok a nokiának hogy megmaradjanak.. elég gáz.. (valahol máshol már taglaltuk páran) hogy kb egy kezünkön megszámolhatjuk a nem Ázsiai gyártókat....
a régi szép időket: Siemens Nokia Ericson Alcatel ezek mind itt voltak, talán többen is nem tudom Philips kezdettől fogva kínaiként telefonozott vagy már akkor el volt adva a részleg.
mindenesetre kösz a részletes leírást... így valóban érthető a dolog.
-
CharlieDrop
veterán
& #78
oké ezek szerint kicsit régiek az infóim, amúgy tájékozódok, azért írom tény, nem nézem napi szintem a Nokia árfolyamát, de úgy vélem akkor eléggé rossz elemzést olvashattam erről (vagy még nem voltak piacon a WP8-as telefonok)
Köszi a kiigazítást
Androidhoz és Samsunghoz annyit, hogy most egy Galaxy S-em van, soha életben nem bántam meg a telefonjaimat, de ez az ami abszolút nem ár/érték arányos, és így is volt, míg 4.1-est rá nem hegesztettem.
Nem tudom milyen lesz a WP további fejlődése, de egyelőre elég zárt rendszernek tartom, hogy magaménak érezzem, ezért is siratom a Meegot még ha gazdaságilag igazatok is van
-
Иван
őstag
A részvények spekulációt is jelenthetnek. A RIM részvények is robbantak, de ettől még én speciel még nem fogadnék a BB10-re. a 820 és 920 sikere is sztem még pár hónap, amíg kiderül. De ez a két modell is max csak felszínen tartja a Nokiát, ennél több kell.
Egyébként a RIM-et és a Nokiát is sajnálom
-
Sofian
őstag
"Az első és a legfontosabb talán az volt, hogy a Nokia semmiképpen sem tudott volna arcot szabni a fejlesztési iránynak, és az ecosystemnek.
Minden a Google kezében összpontosult volna, mert a Googlenek nem volt érdeke, hogy Microsofthoz hasonlóan kedvezményeket adjon a finneknek. Mire fel?"Nem kellett volna semmilyen kedvezmény... Ha betartják a minimális Play Store feltételeket utána azt csinálnak a droidon belül amit akarnak.. Ugyanúgy berakhattak volna saját térkép appot vagy saját tartalomszolgáltatást.. semmi akadálya nincs..
-
virkir
veterán
6. Tulajdonképpen így is meg lehet fogalmazni.
Tudod nem fuldoklik csak még nem igazán megy az úszás.
Az a gyorsnaszád meg nagyban hasonlít az eredetire.
Evezővel hajtják a jéghegy felé mert elfogyott az üzemanyag miközben a kapitány az elsőtiszttel meg a kormányossal a fedélközben snóblizik.emvy
kellene
De mint az elmúlt másfél két évet látjuk ez nem igazán akar bejönni.
Az átlagvásárló ha tudatosan akar prémium telefont akkor biztosan nem a nokiánál fog keresgélni. -
DarknessHope
senior tag
látom cinikusság megvan. Ha annyira értesz hozzá akkor magyarázd meg a következőt....
menjünk vissza kicsit az időben.
ott ál a Nokia (oké ez nyilván nem egy egy pillanatban történt de a lényeg ugyanaz) és eldöntötte hogy oké most lezárjuk a Symbian nevű projektet.. mert úgy érezzük nem jó irány v akármi... kéne valami más.no nézzünk körül mi van a piacon
ott az "ájfon"..
nos nem hiszem hogy ha eddig másnak nem adták el az iOS-t akkor majd nekünk odaadjákBlackBerry: kb ugyanez a saját rendszerükkel
van egy (akkor volt) százalék alatti részesedésú WP ami lehet meg se marad (bizonytalan talaj)
és a többi az android. népszerű.. mint ahogy a mi nevünk is(nokia) még mindig jelent valamit.
nem véletlen hogy még a poénkodók is azt mondják az ájfonra hogy Almás nokianos ez esetben kérdezem én. mikor arról van szó hogy csőd felé tartunk elveszíthetjük a piaconuk miért nem a biztos út felé mentek... a bizonytalan helyett....
mert Winphone akkor egyáltalán nem lehetett tudni hogy egyáltalán meg fog e maradni v mi lesz...(oké a Microsoft azért nem annyira béna sejthető volt hogy valami azért majd lesz, ha nem most akkor később, de mikor is lesz win8? mikor még épp csak jön a win7 -most a múltban vagyunk nem elfeledni-)
erre gondolom az lesz a magyarázat hogy Androiddal telített a piac: nos azóta feltűnt egy Alcatel akkor ZTE Huawei is még csak épp talán megmutatta magát hogy van... és jön még lenovo.. philips.. MyAudio.. Ezek pedig 0 nevek fel kell nekik építeni mind azt amit a Nokia már rég elért.. ők egy név... a világ ismeri őket mint ahogy az androidot is.. ez Volt.. és mai napig is Sláger ha szereted te személy szerint ha nem... arról nem is beszélve hogy 2 kártyás piac is a béka segge alatt volt.. akár ök is nyithattak volna.. minek kellett erre az alcatel-t megvárni
ráadásul olcsó mobilokat is lehet nyomatni.. 1 év alatt LG Samsung Sony mellé léphettek volna Androidosok közt mert ők is egy Név. Persze ha nem cseszik nagyon el... és hoznak ki 1.6 os 720Mhz-es gépet 480 as kijelzővel 160 ért. De ez mindenkire igaz, hogy mindent lehet szarul csinálni.szóval miért is nem jó a gondolatmenetem hogy ez logikus lépés lett volna. haladni a biztos úton aztán mikor helyreállnak ugyanúgy lehetne Win8-al most pl bejönni. nem sokkal később mikor már elég világos hogy ez nem egy zsákutca.
és kérlek csak az és csak akkor válaszoljon ha tud érveket felhozni.. a le naivozó, lenéző Kommentelők mellőzzenek.. Én az egészséges vitát szeretem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Gitáros topic
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Mesterséges intelligencia topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest