- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
antim
tag
Nem értelek. Te írtad le, h a Nokia bealudt. Tehát a saját ökoszisztemmel való versenyt feladták. Tehát az Apple pozicióról kár álmodozni. A kérdés h hw gyártóként az idegen ösz-ek közül miért kötötték le magukat egyhez? Miért táncolnak gúzsba kötve?
Szerintem a wp=nokia álom miatt. Gyors sikerben bíztak (emléxünk a wp7 bejelentésekor az ms iphon temetést rendezett..) de ez nem jött össze. Nem véletlen h a befektetők ultimátumot adtak a menedzsmentnek. És szerintem ez a bukás nem a wp bukás miatt fog eljönni, hanem a Samu wp dömpingje miatt.
Tanulság. A Nokia ahogy az ökoszisztem versenyt nem tudta elkerülni (elbukott), úgy hw gyártóként a hw versenyt sem tudja megúszni, viszont ezzel a wp-kalitkával két év zuhanást választott.
Az az érved pedig, h az Apple ökoszisztem mekkora nyereséget tarol, hw-ben pedig a Samu, az kb annyi mint h a fű zöld. A piacon a legjobb mindig így jár, és ez szektorfüggetlen.
A piacvezető Nokia kp-ja meg mennyi volt? Ahogy előtem is írták: annyi amennyi egy piacvezetőhöz illik. :-)
-
antim
tag
Szerintem nem késő. Csak azt kellene eldöntenie a Nokiának h ő tulképpen mi a túró? Ha cupi hw platform, akkor a pórázt lerázni, ha ökoszisztemben gondolokodik, akkor meg valami viszont pórázt a wp felé. Mert félek h a Samu ativ dömping így a wp-n elviszi előle a cukorkákat.
-
antim
tag
Ha így lenne (wp=nokia) akkor ügyesek lettek volna. De ahogy látom a nokia egyoldalú függőségét.dobbantóként használja az ms. Az általad vázolt stratégia felpuhulása hogy sw téren a nokia nyitni próbál... Csak az alap problémán nem segít ez: a hw siker nem rajtuk múlik...
-
antim
tag
Ne haraguggy, de nem logikus az érvelésed. ;-)
Leírod hogy elaludtak, ezért befeküdtek az Ms-nek. Eddig oké.
De a kérdés h amikor látták a saját ökoszisztem bukását, akkor (mivel még óriási kp állományuk volt) miért döntöttek arról h egy új, bizonytalan rendszer egyik telefonszállítói lesznek. Miért nem amellett - mint a Samsung - hogy ökoszisztem nincs (pilot projektek persze mehetnek), helyette gyártunk minden elérhető platformra, értsd überf hw gyártók vagyunk, sw meg jobbról is fütyül, meg balról es.
Ez a bezárkózott hw fejlesztés nem tud hosszútávon sikeres lenni, hisz a százlábú strarégiát választók sw független stratégiája az az út, ami a hw gyártókat külső (ökoszisztem fejlesztő) cégektől függetlenné teszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest