- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
laposonly11 #121 üzenetére
összehasonlításnál általában nettó árakat szoktunk nézni usd-ben, hogy se a huf-usd árfolyam, se kereslet-kínálat ne torzítson. csak állandó kínálatnál stabil és összehasonlítható a használtpiaci ár, egyébként nagyon attól függ, ki mennyire akar megszabadulni a cucctól, amit árul. 8320-ból van 3-4 darab, i5-i3ból meg 200+. -
MongolZ
addikt
válasz
laposonly11 #119 üzenetére
Miért keversz ide használtat?
Milyen i5-öt látni 27e-ért?
Új i5-öt nézve a legolcsóbb 57e. FX 8320 meg 39e.
i3 meg végképp hogy jön ide?Várjá, G1820 meg kapható 12e-ért! A4-3400 is kapható 4e-ért! Újonnan!
-
MongolZ
addikt
válasz
laposonly11 #117 üzenetére
Ha magyar bérekből indulunk ki, akkor egy FX 8320 a világ legjobb vétele, mert még i5-öt sem tudsz venni az árából, sőt, egy erősebb i3-mat is alig.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Raysen623 #116 üzenetére
Napi 2 óra teljes terhelés, word-excel, youtube alatt nem is lesz...csakhogy a kölkök 3D hez szoktak ilyen procikat venni, elszóltam magam igaz itt Ft-ban nem is jön ki a különbség nagyon, összekevertem a régi vs. új vga fogyasztásokkal!
MongolZ architektúra ide vagy oda, de végül mindig ott lyukadunk ki hogy magyar bérek/ár/érték/teljesítmény.
-
Raysen623
addikt
válasz
laposonly11 #113 üzenetére
Imádom amikor ilyen 40W-os fogyasztásbeli különbségekkel számoltok, csak éppen azt felejtitek el hogy 160W meg 120W terhelésnél értendő. Ha napi 2 óra teljes terhelést veszünk alapul (kb ez az én esetem), akkor az 80W/nap, ami 1 hónapban 2400W, tehát 2,4kW. 45 forintos kWh árral számolva kijön havonta 108Ft, ami 1 évre vetítve 1296 Ft. Hát gratulálok....
-
MongolZ
addikt
válasz
laposonly11 #110 üzenetére
Azt ugye sejted, hogy így nem lehet összehasonlítani a különböző architektúrákat?
Ez kb. olyan, mintha összehasonlítanál egy 1.2-es meg egy 2.0-s benzines motort az alapján, hogy mindkettő 7000-nél tilt le...
(#113) laposonly11: Ezt az idióta cpuboss oldalt le kéne tiltani a ph-n a p*csába!!! Attól függetlenül, hogy a végkövetkeztetés helyes, az ott szereplő adatok egyszerűen összehasonlíthatatlanok!!!!
-
menpee
aktív tag
válasz
laposonly11 #113 üzenetére
Egyértelmű és én is i5-öt tanácsolok minden ismerősömnek, aki multizni akar. Nálam mini-itx kuckó miatt az AMD-k kiestek alapból, még 70W körül is nagyobb probléma elvezetni itt, mint egy szellős ATX-ben.
-
laposonly11
senior tag
Na igen attól függ mit tolsz multiban mert én legutóbb a BF4-et:
https://www.youtube.com/watch?v=4UDyzuDx1RA
és milyen vga-val mert ugye azért inkább veszek egy i5 2500K-t 30 ért mint ugyanennyiért FX-8350 használtan, gyorsabb is kevesebbet is fogyaszt,120W - 160W.
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-2500K-vs-AMD-FX-8350A bolti árak az már más kérdés, akkor AMD-t vennék én is viszont figyelembe véve a fogyasztást, lehet a villanyszámlán buknám év végén az AMD magas fogyasztását, ezért is használok laptopot!
Megvárom a Zen cpu-kat mit fognak tudni... -
menpee
aktív tag
válasz
Igen, volt már közös tányérből evésre példa nem is egyszer. Egy alap intelligencióval az öszeakadás megelőzhető (procinál mondjuk a megszakításkérelmek) és a tányér körüli {4}pi{sr} térszöget sem sikerült még kitölteni soha multiplayerben. Pedig nem egy Elijah Wood alkat vagyok
-
SylverR
senior tag
válasz
Oké, tehát szerinted 30~ házimacska egyenlő egy gepárddal. Tehát egy házimacska nem macska. Értem. A házimacskának is 100 km/órával kellene futnia ahhoz, hogy macska lehessen. Vagy a gepárd 0.3~ macska.
-
laposonly11
senior tag
Szólj azoknak a programoknak amik fele olyan pontszámot mutatnak azonos órajelen amd vs. intel terén... attól még "tökéletesen" futhatnak!
Próbáltál már közös tányérból enni valakivel, szerinted nem fog a villa, kés, kanál összeakadni + oda is kéne férni ahhoz a tányérhoz?!
FX-8000 8 magos pont. Csak az összes 4 magos corei alacsonyabb órajelen is elveri.
-
pereces
tag
én voltam olyan bátor, hogy kölcsönkértem és elszórakoztam a haverom oculus szemüvegével (kettes) a processzor egy i4790k viszont a vidkari gyenge volt, de a motion sicknest az ellenségemnek se kívánom
-
SylverR
senior tag
válasz
laposonly11 #107 üzenetére
Szólj légyszíves azon programoknak, ami tökéletesen futnak 4 szálon a procimon, hogy ez csak egy 2 magos.
Nem tudom, miért is kellene lassabban ennie két embernek két lekváros buktát egy tányérból? Nagyon rossz hasonlattal próbálsz érvelni. Az inkább felgyorsítja az elfogyasztását. Na és megkkönnyíti a dolgát annak aki később mosogat.A pert vagy az Intel fizette, vagy maga az AMD, hogy legyen egy kis felhajtás körülöttük. Az FX8000 az 8 magos. Pont.
-
laposonly11
senior tag
Ha 2 lekvárosbuktát 2 embernek egy tányérból kell enniük, az bizony elméleti, és mint kiderült gyakorlati szinten is lassabb mintha 2 tányérból kellene enniük! Nem mellesleg nem lett volna belőle per:
Processzormagok száma miatt perlik az AMD-t
Persze ha nagyon, nagyon, engedékenyek lennénk akkor azt is mondhatnánk hogy fém kupak alatti magok száma!"Apu lekvárosbukta", na igen de az aput apunak hívják, nem pedig 8-12 magos cpu-vga hibridnek!
Ugye én is örülök az én apumnak E-450 2x1,65 Ghz + HD6320, mégis nagy gáncs neki hogy amikor felbontottam a laptopot, kiderült hogy a közös 4gb ram amivel osztozkodik az egység, bizony integrált és sem kiszedni sem bővíteni nem lehet! Innentől kezdve nyugodtan lehet nevezni egymagos hibridnek! -
SylverR
senior tag
válasz
laposonly11 #105 üzenetére
Könyörgöm, ugye tudod, hogy a module megnevezés csak egy név?! Lehetett volna lekvárosbukta is! Az én APU-m akkor 1 lekvárosbuktás! Ennyi! Csak név! De mindenféleképpen, egy ilyen egység, magába foglal KÉT magot. Ennyi a jelentősége. Nem akarták, hogy a 8-ast mérjék a 4-eshez az Intel oldalán, ezért tették. Persze nem gondolták, hogy ennyire sík sötét a vásárlóközösség.
-
szarnyalosas
tag
Q6600 val kipróbáljuk, annak igazán igazi négy magja van! Az már mellékes hogy 775 ös, de menni megy
-
Xmodule
őstag
En nyomtam elitet 970el DK2 - esen. Nagy élmény. Főleg mikor először kimentem az állomásról a fekete és végtelen űrbe olyan nyomasztó érzés volt. Nagyon picinek éreztem magam. Az élmény óriási én már nagyon várom. Viszont 970 nem lesz elég neki az 100%. Már ha értelmes felbontásrol beszélünk 90fps el. Mert ami DK2 nél volt az sajnos nem volt jó. Szöveg annyira pixeles volt hogy szinte olvashatatlan.
-
SylverR
senior tag
válasz
laposonly11 #101 üzenetére
Mert idióták? Olvass már cikket a Bulldozer felépítéséről, és próbáld már meg légyszíves fel is fogni azt.
-
laposonly11
senior tag
FX-4xxx -> 4 mag, 2 modul.
FX-8xxx -> 8 mag, 4 modul.
Nem 1-1 modul osztozkodik 1 erőforráson (nem is 2-2, mert az 4-et jelentene), hanem pont fordítva. 1-1 integer mag "osztozik" bizonyos erőforrásokon. De ez sem ennyire egyértelmű. Hülyeséget nem kellene terjeszteni. Tessék előbb tájékozódni.Ja wikipédia szerint is FX-4xxx -> 4 mag, 2 modul, de akkor miért írt mást az egyik nagy nyugati, pc hardverral foglalkozó online lap?!
-
jedis
senior tag
válasz
Raysen623 #99 üzenetére
+1
Ha a teljes ( magyar ) PC-s gémerközösséget vesszük, akkor a VGA-knál az első lélektani határ, az 50000Ft . Ebbe az összeghatárba, nagyjából a közösség 80%-a tartozik . A következő határ a 100000 ( melybe magam is tartozom ) ! No ide a megmaradt 20%-ból min. 15% tartozik, és a fennmaradt 5%, a 100000+ -os árszegmens. Tudom mit beszélek, mivel már majd 20 éve vagyok benne a mókuskerékbe, és szinte az összes környékbeli játékos figurát ismerem, legtöbbjüknek már a gyerekeit is, mivel az a réteg hozzám szokta hordani a masinákat, ha megdöglenének. Hihetetlen, de sokszor én is megmosolygom, milyen konfigokal tolják az új gémeket. Még hogy minimum konfig egy játéknál !Van annál lejjebb is. Szomorú, de így van. Lehet hogy tőlünk nyugatabbra másképp van, de ez itt a magyar valóság. És még nem is 250Km-re lakom a fővárostól keletre, csak 50-re. Mi lehet akkor még messzebb .
-
Raysen623
addikt
válasz
Vigilante #97 üzenetére
Gondolom felétek mindenki 980-al meg Fury-val rohangál a hóna alatt, de azokból is inkább kettővel, mert ugye párban jó a VGA.
Az átlag felhasználó pont ilyen szintű kártyát vesz, ahhoz pedig a videón tesztelt procik bőven elegendőek. Az elit VGA-hoz már egyértelműen nem, de aki olyat vesz annak van pénze drága procira is...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #92 üzenetére
Nem. Azért perelik őket, mert a vádirat szerint egy nyolcmagos FX nem képes 8 független műveletet végrehajtani. Az, hogy a valóságban képes rá mellékes. Majd a bíróságon rájön az ügyvéd, hogy perelés előtt kellett volna egy szakértői vélemény is. De elképzelhető, hogy ez így el sem jut a bíróságig, mert a vád leírása hibás. Azt mindenképpen át kell fogalmazni, mert most konkrétan annak a működésnek a hiányát kérik számon az AMD-n, ahogy a hardver egyébként ténylegesen működik.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igen. Valójában az AVX sem közös fizikailag, csak a lényegét a FlexFP-nek így volt a legegyszerűbb elmagyarázni. A valós működés tekintetében a FlexFP két FMAC egysége a modulon belül egy-egy szálhoz kötődik. Tehát logikailag különállók. A lényeg annyi, hogy a FlexFP összevont erőforrásai miatt a hardver ilyen formában kétszer gyorsabban tudja az AVX kódokat végrehajtani, mintha nem lenne FlexFP.
Ha szimplán olyan lenne a dizájn, hogy mindkét modulon belül a két mag kapna egy-egy FMAC-t, akkor a magonkénti AVX teljesítmény a mostani fele lenne. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #88 üzenetére
Például az, hogy a hardver nem módosul magától. Az ugyanolyan lesz vásárláskor és évek múlva is.
Az AVX-nél pedig nem látszik a fény az alagút végén. Ahhoz, hogy ez értékelhető legyen a fejlesztőknek az Intelnek kell egy olyan gesztus, hogy ne csak az eladott processzoraik ~30-40%-a támogassa, hanem úgy csinálják ahogy az AMD, hogy minden prociban aktív és használható. De ez úgy nézem valamiért nem érdekük, és a fejlesztőknek sem azt mondják, hogy nyugi az AVX alap lesz, hanem azt, hogy ott az OpenCL SDK, ha kellenek széles SIMD-ek. Az AVX egyetlen reális esélye a komoly terjedésre a HSA.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #82 üzenetére
Miért nem tudnak egyszerre dolgozni? Egy modulban két szál fut, de mindkét szál külön erőforrásokat kap, olyanokat, amelyeket a másik szál el sem érhet. Ez fizikailag négy mag.
A 4 modulos FX, az 8 magos, mert ott nyolc szál kap külön erőforrásokat.Egyedül az AVX kódokban osztoznak némiképpen az erőforrásokon a modulok, de egy kézen meg lehet számolni, hogy AVX-et támogató program van. A legtöbb játék még az SSE2-nél tart. Az AVX terjedését nagyban akadályozza, hogy az Intel rengeteg olyan processzort csinál, amelyben ez nincs aktiválva. Ilyen formában a fejlesztőknek nem éri meg a befektetést.
-
sb
veterán
Most tényleg: középkategóriába 4 Intel mag, egy i5? Mondjuk 25e-ért? Ez így mondjuk 2x lenne gyorsabb egy 4 magos hasonló árú AMD APU-nál. Miről beszélünk? És miért nem az i3 az ellenfele, ha egyszer azzal egyenértékű? Vagy 1.5GHz-es 4 magos i5-öt képzeltél el, hogy a kategóriában maradjunk?
Esetleg Atom maggal? Mert az 4 mag oszt' mégis jóval lassabb...Az a baj, hogy "hülyeségre" ugrotok rá. Magszámmal akkor kell foglalkozni, ha érdekel. 99%-ban meg kit érdekel, ha elég gyors a proci. Kismókusok is hajthatják a kerekeket akár...
Kis túlzás nyilván, de ennyi erővel a regiszterek számát is nézhetnéd és eldönthetnéd az alapján, hogy melyik a jobb proci.szerk: Ezért zavar meg sokakat a modulozás is. Tök mindegy nem? Ha hozza a sebességet akkor 4 mag + 6.5 modul is lehetne, nem?
Most VR-nél előjött, hogy kell fizikailag. Itt már szükséges gondolom a több szál kis késleltetéssel való futása miatt. Ennyi. Most valós OK van, nézni kell, korábban meg felesleges volt nézni 95%-ban.
-
BiP
nagyúr
válasz
Tigerclaw #81 üzenetére
(#42) baphomet hozzászólását tudom beidézni.
Ezzel a játékkal kapcsolatban van szó az egészről.
Nyilván, ha globálisan a VR-hoz szükséges hardvert nézzük, kicsit tágabban kell értelmezni.
De most az a probléma forrása, hogy megadtak 2 eltérő kategóriájú procit, mert épp ezeket tesztelték ki, hogy ezen biztos jó. (ismétlem, ez a játék). -
Tigerclaw
nagyúr
Sok értelme annak se lenne, mert nem egy játék igényeire vesz az ember gépet. Ők mondanak egy számot, aztán jön a Crysis 8VR és ahhoz más szám fog tartozni. Aki VR-ezni akar, szerintem kössön a hátára egy bankautomatát, az a tuti. Olcsón nem fogja megúszni. Ráadásul most gyakorlatilag valami olyanhoz keresünk optimális hardvert, amit csak nagyon kevesen láttak. Kb. mint a korai 3D TV-k idején. Lehet hogy ugyanakkora bukás lesz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #72 üzenetére
A VR-nél a gépigény, amit megadnak az ki van próbálva.
Nem rendelkezik a játék nagy processzorigénnyel, nagyjából az a követelmény, hogy egy átlagos négymagosod legyen. De a négy fizikai mag nagyon kell. Egyébként azt is mondták nekem, hogy ideálisan adnának egy GOPS értéket és ezzel letudná az igényeket, de a felhasználók nem értenék.
Mivel rajtuk kívül senki sem próbálta ki az a hiteles, amit ők mondanak.
Ezért kérdeztem meg, hogy mi a logika.
-
Raysen623
addikt
-
MiklosSaS
nagyúr
Vajon a fejlesztõk fogtak a kezükbe 4350-es FX-et? Valaha, valamikor ki próbálták? Vagy csak ránéztek az AMD specifikációra osz jól van.
Ha a drága fejlesztõk azt mondták volna hogy egy tál véres hurka kell legyen az asztalon az optimális müködésért akkor azt is simán közlöd kérdés nélkül?
Harag nélkül de teljesen logikátlan a két processzor.
-
BiP
nagyúr
Na igen, ma már talán pont a 16GB ram a legolcsóbb a történetben.
Ezért is fura a hír végén, hogy a ram drágább, mint a 30ezres proci (+alaplap). Ez nettó hülyeség.
Most gyorsan felugrottam a pcx honlapjára (de lehetett volna más bolt is akár), 2x8GB 1600-as DDR3 23e Ft-tól van.(#65) Interceptor: csak most olvasom, de akkor nem csak nekem tűnt fel.
Én pl. pár hete váltottam 16gigára, 27e-ért vettem (igaz, apróban) 2400-as ddr3-akat, 13e volt a bővítés ára 8gb 1866-ról. Pedig nem is játszom, de aki igen, annak ez meg sem kottyan.
(#54) Szergely83: Persze, hogy fel van pörgetve (nem mondanám, hogy túl).
De ez egy elég izgalmas terület, szakmailag is komoly, érdekes kihívásokkal. Ráadásul jól marketingelhető, sok pénz lehúzható, pörgeti a piacot.
Viszont fogyasztói szemmel is érdekes, hiszen az élményugrás jóval nagyobb, mint a tévés 3D hype esetén.
CSak persze kellően erős vasat kell alá tolni. Mert ha akad, laggol, akkor tényleg nincs értelme. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
MiklosSaS #63 üzenetére
Ha elolvastad volna a hírt, akkor láthatnád, hogy konkrétan a fejlesztőkhöz mentem magyarázatért. Az is benne van, hogy nem kötelező az FX-4350. Az csak egy olyan négymagos processzor, ami megfelel az igényeknek az AMD oldalán. Az utolsó bekezdés azt taglalja, hogy ettől le lehet térni, de fizikailag!!! négy mag kell a processzorba. Két maggal és négy szállal is elindul, de nem lesz olyan jó az élmény.
-
BazsiBazsi
aktív tag
Azért elég meredek hogy 150k+os vidikari kell a minimumhoz. Azthittem hogy elég lesz 100k körüi :S Remélem a Pascal azért hoz némi változást.
-
Április 1?
-
Interceptor
addikt
"a most minimumként megjelölt AMD FX-4350 nagyjából 30 000 forintért is megvásárolható, és ennél a VGA, illetve a 16 GB-nyi memória is jóval drágább" Ez így nem igaz mivel jó minőségű 2*8gb 1600-as órajelű ddr3 kapható már többféle is 25 és 30k között.
(#2) seolwon: Ki mondta, hogy az i5 nem elég? Azt irták 4 fizikai mag legyen a prociban ez a lényeg. Ne csak az első 3 mondatot olvasd el a cikkből.
-
törölt tag
Nagyon "jó" a cím...
Amúgy el nem hiszem, hogy HT-től egyenletesebb lesz, inkább legyen fix 85 mint legtöbbször 92 majd 200-frame-enként 62FPS-re essen.
A Win10 már meg tudja különböztetni a HT-s magokat, vagy ugyan úgy tolja nekik a komplex feladatokat, ha a valódi magok is terhelve vannak?Másrészt jó lennének olyan tesztek ami meg mutatják hogy tényleg vga limit van, mert csak úgy drága dolog a 980/Ti, csak azért hogy fusson a játék.
Éhen fognak halni, ha csak 2 év múlva lesz játszható az alkotás, az -akkor már- középszintűnek számító hardvereken.Annyira képlékeny még a VR, talán 2 generáció múlva felismerik a tényleges alap követelményeket, addig csak varázsgömb bűvölése megy. A játék fejlesztőknek sem jó, hogy 3 havonta megreformálják a dx12-t.
-
MiklosSaS
nagyúr
@Abu ez ilyen eszetlen hülyeségel nagyon feldobtad a napom. Köszönöm neked!
Többiek:
Igen ám de az FX-4350 az csak két modulos és az egyik leggyengébb processzor az FX kategóriában.. Egy sima mezei 2500 bármikor a padlóra küldi.
Nem kell minden AMD reklámot készpénznek venni. Sõt, az ilyen hireknek be sem kell dõlni. Jót kell rajta röhögni és menni tovább.
-
baphomet
senior tag
Na azt komolyan nem értem én sem. Biztos nem hallottak még az i5-ről.
Egyébként ugyanez a feltüntetett ajánlott CPU igénye a játéknak VR nélkül is. Minimum: 4 magos CPU @2Ghz; ajánlott: i7 3770 vagy FX 4350. A VR gépigény az ajánlotthoz képest RAM-ból és GPU-ból kér többet.Egyébként meg nem értem ezt az egész rácsodálkozást, meg találgatásokat. Jó fél éve ismerjük az Oculus VR ajánlott gépigényét: i5 4590 vagy ezzel ekvivalens CPU; GTX 970 / R9 290; 8+ GB RAM. Ilyen konfiggal fognak kijönni az Oculus ready PC-k, ha el akarod adni a VR játékodat Oculusra, akkor azon ezen a hardveren futnia kell. Ilyen egyszerű.
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem nagyon kevés player fog elkölteni egy kisebb vagyont VR kompatibilis videokártyára és venni hozzá egy viszonylag olcsóbb CPU-t. Amúgy is ez csak egy játék a kínálatból és mindegyiknek más a hardverigénye. Aki tutira akar menni, annak komolyan kell költenie.
-
MongolZ
addikt
Egy újabb cikk, amelynek hozzászólásaiban a ph egyes olvasóinak szövegértési képességeit "csodálhatjuk" meg.
Röhej.
-
jedis
senior tag
válasz
hypno skate #51 üzenetére
Az a baj, hogy nem hogy mi itt a fórumon, de még a nagy fejlesztők sem látnak ebbe a VR-be bele, egy évre előre. Szóval itt nem lehetsz okos perpill. Én pont ezért a ködös előttünk álló bő egy év miatt menesztettem a HC konfigomat, mivel mostanában úgy sem játszom, így még jó pénzt kaptam érte. Majd jövő karácsony táján megnézem mit pirítanak a pirosak, meg a zöldek, meg a kékek, és majd akkor megveszem azt, ami a leg jobb lesz ár/érték arányba. Addig meg megforgatom a régi gép árát párszor, mivel tuti nem lesz elég az eredetileg a cuccokért kapott lóvé, a nagy VR élményhez .
-
actival63
aktív tag
Apa gyere gyorsan! Kezdődik!
-
Szergely83
tag
Csak én érzem úgy, hogy ez az egész VR dolog túl van pörögve? Nagyon nem hoz lázba
Majd 3-4 év múlva talán, amikor lesz is választék játékokból és a hw is elérhető...
-
Zanik
addikt
Elég lesz egy Playstation VR! Ott nem kell a szemüvegen kívül más hardverkomponensek miatt aggódni.
-
hypno skate
senior tag
Én azt hiszem egyelőre hátradőlök és kérek egy kávét.
...mert hogy biztosan nem fogom idegességemben tövig rágni a körmöm egy ilyen bejelentés miatt...meg késhegyre menő kinek nagyobb a cerkája típusú Intel vs. AMD vs. NVidia vitába sem szállok be.
Majd ha a technológia életképesnek bizonyul, nagyjából kiforrottá válik és az úttörők ráköltötték egy autó árát a próbálkozásokra és hardvercserékre...
-
baphomet
senior tag
60 fps-re lockolt framerate-nél egy 3,5 Ghz-es i5 40-50%-ra van terhelve, ennyit tudok biztosan. Úgyhogy akár még egy FX 4350 is elegendő lehet minimális processzor követelményként 90fps-hez mittomén, nem is érdekel. A fejlesztők csak tudják, mit miért mondanak. Ettől persze még vehetsz egy ilyen procit és leköpheted, ha a hangok azt súgják.
-
SylverR
senior tag
válasz
laposonly11 #40 üzenetére
FX-4xxx -> 4 mag, 2 modul.
FX-8xxx -> 8 mag, 4 modul.
Nem 1-1 modul osztozkodik 1 erőforráson (nem is 2-2, mert az 4-et jelentene), hanem pont fordítva. 1-1 integer mag "osztozik" bizonyos erőforrásokon. De ez sem ennyire egyértelmű. Hülyeséget nem kellene terjeszteni. Tessék előbb tájékozódni.Egyébként ez tényleg abszurdum. A cikk az Elite-ről szól, nem másról. VR-hez akár egy APU is elegendő lehet, ha mondjuk egy Croc-ot akartunk VR-ben tolni.
Nem mindenki akar egyből orrszőrzetet számolni a VR-rel.
-
baphomet
senior tag
Nem kell más, mint egy rosszul megválasztott cím, néhány fanatikus, vagy csak éppen egy picit is gondolkodni képtelen ember és máris kész a sz*rvihar.
- Az említett követelmények nem a VR-hoz, hanem a VR-hoz az Elite: dangerous játékban kellenek.
- Leírták, hogy négy fizikai mag kell, és elég egy fis-fos AMD is, akkor persze, hogy jó lesz az i5-is, mit kell hisztizni?!
- Az AMD FX-hez: még mindig az E: D-ről beszélünk, annak a játéknak valóban elég, mert nem processzor igényes.
- A GTX980-hoz: jaték a decemberben megjelenő új kiegészítőjének a bétájában, vannak olyan szituációk, ahol egy 980 is éppen csak karcolja a 60 fps-t fhd-ben. Biztos optimalizálnak még a megjelenésig, de az eddigiek alapján jogos követelmény az a kártya, de, mint mondtam, még mindig csak az Elite-ről beszélünk.
- AMD GPU-khoz: azért nem esik egy szó sem róla, mert Windows 10 alatt 15.7 fölötti AMD driver esetén a játék (és még mindig csak az Elite: Dangerousról beszélünk) bizonyos részeken játszhatatlanul belassul. Így egyszerűen nem adhatnak meg semmilyen AMD GPU-t még minimális hardverként sem. 4 hónapja nem tudott/akart az AMD ezzel mit kezdeni. -
sirdenis
tag
válasz
laposonly11 #40 üzenetére
Ahány mag, annyi modul! AMD közmondás.
-
farkas1
tag
válasz
flashpointer #36 üzenetére
ez esetben a 4350 is lenyomja a "mindenre elég" kamu 4 magos i3-at
véded az Intelt mert nem fejleszt alsó kategóriában évek óta, igaz feljebb sem, csak annyi a változás, hogy kisebb a csíkszélesség, de a procik alig erősebbek a több éves i szériáknál
érdekes olvasni a hozzászólásokat régebbi ix tulajoktól minden "új" Intel megjelenésnél, hogy "na erre sem kell váltanom, mert alig tud többet mint a 3 + akárhány éves ix-em"
szerinted ez a jó?
---
ja, de van változás, nem tudásban, hanem árban, mert az emelkedik, ugyanazt kapod csak drágábban
ezért jó a monopólium -
törölt tag
válasz
flashpointer #36 üzenetére
Mar bocs, de magaval a hozzaallassal van gond es, hogy hulyenek nezik az embert..
Ha az altalad kovetett elvet nezzuk, akkor igazabol barki barmekkorat hazudhat, mert meg lehet ideologizalni valamivel ugy is. -
Scholes9
nagyúr
Még csak kedd van, de ez lesz talán a hét vicce
-
GeryFlash
veterán
+1
Rég alapnak kéne lennie a 4 magnak. 2 magot hagyják már meg a pentium szériának, tényleg rossz nézni ezt az egy helyben toporgást, 2015-ra lassan el kezdődhetne a párhuzamosítás is, ARM vonalon már 2 éve 8 mag teljesen normális (még ha sok esetben csak energia takarékosság miatt rakják be a +4 a53-at...).
Legyen az i3 4 mag, az i5 4 mag 8 szál és az i7 6-8 mag.
Értem én, hogy a modern játékok gépigénye most inkább a gpu-t veszi igénybe, de attól még jobban nő a CPU igényük is mint az elmúlt 5 év CPU fejlődése. (úgy értem hogy 2007-ben egy 150 dolláros c2d abszolút mindenre elég volt, ma ennyiért egy csóró i3-at kapni ami meg semmire szinte...) -
mickemoto
őstag
Lehet 8K-hoz adták meg a gépigényt, mit kell úgy pánikolni?
-
sirdenis
tag
Ez amugy most jobb system req megadás mint az eddigiek aminel fel volt tüntetve egy min meg egy ajanlott , de se felbontas sem fps nem volt mellébiggyesztve. Vr herdvere miatt ezek az adatok is adottak lesznek.
-
farkas1
tag
GTX980 gondolom az NV-nál az alap videókártya. AMD-t nem írták.
-
-
Itt üt vissza az Intel hülye politikája, hogy 50000 bruttóig elég a kamu "4" magos i3, mert az is elver minden AMD-t.... , ja, aztán, ha kell a valós 4 mag akkor egyből kiderül, hogy alsó kategóriába nem gyártanak normális procit. Pedig megtehetnék évek óta. -
4 fizikailag beépített mag kell a VR-hez... Erre betolnak egy 2 magos AMD-t...
Teljesen elmentek az amd-nél... még ha a nyolc modulost mondták volna. Talán akkor... De így...
-
Peat;)
veterán
Nem néztem aprót, de lehet hogy jönnek a "30k-s amd-met cserélném i7-re vagy k-s i5-re ha ráfizetsz" hirdetések....
-
korion
senior tag
Akinek bírja a gyomra lekapcsolhat 45hz-re
-
sirdenis
tag
Fx4350 milyen mai játékban tud kitolni 90 fps-t?
-
dhrbikes
csendes tag
Beszarás, hogy a nagy "gémerek" nyafiznak 16 GB ram miatt
-
Vigilante
őstag
Hát akkor a 4,8 GHz-en hajtott 2600K-m is elegendőnek kell, hogy legyen a GTX 780 Ti-al.
Most már csak a VR headset árára leszek kíváncsi.
A 3770K-t meg egy kalap alá venni a 4350-es FX-el, meg egyenesen vicckategória!
-
zsorroka
csendes tag
Azt azért ne felejtsük el, hogy 180 képkockát kell kiszámolni ahoz hogy az élmény ne romoljon. Oda azért nagyon sok mai kártya kevés lesz sajnos...
Processzor ajánlás jelen formában érdekes de hajrá várjuk a teszteket. -
GeryFlash
veterán
Nem kell megőrülni, simán szaladni fog ez i7 2600-on és i5 4570-en, de szerintem még 2500k-n és talán még első generációs i7-en is. Az, hogy a VR-hoz szerintük 980-as kell meg nettó vicc, simán menni fog egy gtx 970-en is, de még egy 380-xen is. Nem insider infó ez, simán puszta ralitás és az elmúlt évek kamu gépigény tapasztalata. A 16GB RAM-mal is ugyanez a helyzet, 8-cal is el fog indulni max chrome nem fog futni, de 12 bőven elég lesz.
menpee: Az nem azt jelenti, hogy a viszonteladóknál is ugyanakkor megy el. Arukereső szerint konkrétan 4 napja még lehetett kapni.
-
menpee
aktív tag
válasz
Picturemaker #6 üzenetére
Last order date is December 26, 2014
Last shipment date is June 5, 2015i5-3470 és i7-3770K esetén megegyezik. Nyugodtan írjad a butaságot, majdnem 2 percbe telt utánajárni.
-
"A gépigény gyakorlatilag az AMD és az Intel termékskálájából jelöli a legrégebbi olyan, még elérhető processzorokat, amelyekkel megfelelő élményt lehet elérni a virtuális valóságban az Elite Dangerous: Horizons című játékban."
Tehát nem a teljesítményt nézték, hanem, hogy 4 magos legyen és a legrégebbi még újonnan kapható processzor legyen. Bár ez utóbbit nem értem hogy állapították meg így, a processzor igény rész meg így teljesen komolytalan. Elvileg elég egy i5 is.
-
Tyrel
őstag
Szerintem is bullshit, létezik i5 és meg is van neki mind 4 teljes értékű processzormagja, köszöni szépen.
Videókártyáról meg végig az volt a mondás hogy R9 290 és GTX 970 a minimum, ha jól tudom Oculus Rift is ezt ajánlgatja... erre ugrottunk hirtelen GTX980-ra, a Radeonokat meg úgy ahogy van el is felejtettük?...
No meg milyen grafikai részletesség mellett minimum nekik egy GTX980? Mert ha tényleg az az abszolút minimum, tehát Low grafikán az kell neki, ha még ehhez hozzáveszem hogy milyen "lélegzetelállítóan gyönyörű és kidolgozott" grafikája van az Elite Dangerous-nak, hát ... akkor bizony jól megírták ezt a motort is, helyükben inkább hallgatnék...
-
Milka 78
nagyúr
Core i7-3770K-t, illetve AMD FX-4350
Végre kijött az AMD technológiai előnye -
törölt tag
A reszukrol ez egy mocsok nagy bullshit.
Intel oldalon csak az i7-esek 4 magosak ugye (+ht)?
I5 mint olyan nem letezik.
Plane, hogy az emlitett amd proci ket magja kb egy i3 mag+ht.
Szoval cumi. -
F e Z o
veterán
A VR cucc áráról van valami hír?
-
Picturemaker
őstag
Gondolom a 3770 még rendelhető az inteltől, más régebbi cucc nem. Az, hogy kapni még minden fészerben más négymagost, nem számít.
-
törölt tag
Vagy nem hallottak még az i5 -ről, vagy fx 8350 akart lenni az a 4350.
-
lsc
nagyúr
Elég érdekes párosítás, i5 is négymagos nem? Ha ez igaz érdekes lesz a dolog.
-
seolwon
tag
I7 3770 a leggyengébb négymagos intel CPU? Egy i5 miért nem elég? Valami nem stimmel ebben a történetben.
-
radeon vga-ból mi a requirement?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konteó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- 3D nyomtatás
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- The First Berserker: Khazan
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest