Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• baphomet

senior tag

válasz Melorin #49 üzenetére

Na azt komolyan nem értem én sem. Biztos nem hallottak még az i5-ről. :F
    Egyébként ugyanez a feltüntetett ajánlott CPU igénye a játéknak VR nélkül is. Minimum: 4 magos CPU @2Ghz; ajánlott: i7 3770 vagy FX 4350. A VR gépigény az ajánlotthoz képest RAM-ból és GPU-ból kér többet.

Egyébként meg nem értem ezt az egész rácsodálkozást, meg találgatásokat. Jó fél éve ismerjük az Oculus VR ajánlott gépigényét: i5 4590 vagy ezzel ekvivalens CPU; GTX 970 / R9 290; 8+ GB RAM. Ilyen konfiggal fognak kijönni az Oculus ready PC-k, ha el akarod adni a VR játékodat Oculusra, akkor azon ezen a hardveren futnia kell. Ilyen egyszerű.

• baphomet

senior tag

válasz sirdenis #43 üzenetére

60 fps-re lockolt framerate-nél egy 3,5 Ghz-es i5 40-50%-ra van terhelve, ennyit tudok biztosan. Úgyhogy akár még egy FX 4350 is elegendő lehet minimális processzor követelményként 90fps-hez mittomén, nem is érdekel. A fejlesztők csak tudják, mit miért mondanak. Ettől persze még vehetsz egy ilyen procit és leköpheted, ha a hangok azt súgják.

• baphomet

senior tag

Nem kell más, mint egy rosszul megválasztott cím, néhány fanatikus, vagy csak éppen egy picit is gondolkodni képtelen ember és máris kész a sz*rvihar. :((

- Az említett követelmények nem a VR-hoz, hanem a VR-hoz az Elite: dangerous játékban kellenek.
    - Leírták, hogy négy fizikai mag kell, és elég egy fis-fos AMD is, akkor persze, hogy jó lesz az i5-is, mit kell hisztizni?!
    - Az AMD FX-hez: még mindig az E: D-ről beszélünk, annak a játéknak valóban elég, mert nem processzor igényes.
    - A GTX980-hoz: jaték a decemberben megjelenő új kiegészítőjének a bétájában, vannak olyan szituációk, ahol egy 980 is éppen csak karcolja a 60 fps-t fhd-ben. Biztos optimalizálnak még a megjelenésig, de az eddigiek alapján jogos követelmény az a kártya, de, mint mondtam, még mindig csak az Elite-ről beszélünk.
    - AMD GPU-khoz: azért nem esik egy szó sem róla, mert Windows 10 alatt 15.7 fölötti AMD driver esetén a játék (és még mindig csak az Elite: Dangerousról beszélünk) bizonyos részeken játszhatatlanul belassul. Így egyszerűen nem adhatnak meg semmilyen AMD GPU-t még minimális hardverként sem. 4 hónapja nem tudott/akart az AMD ezzel mit kezdeni.

Új hozzászólás Aktív témák