- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch-ko
őstag
válasz
Remus389 #334 üzenetére
Ha mar ennyire osszahasonlitod a ket ceget, akkor mivel magyarazod a kovetkezot: Az iPhone eladasok nonek evek ota, a HTC pedig folyamatosan csokken, hiaba vannak 2 platformon is jelen...
Az pedig, hogy a tobb mint 3.5 eves telefont hozod fel peldakent, ahhoz kulon gratulalni szeretnek!
-
Touch-ko
őstag
válasz
Remus389 #343 üzenetére
En csak a kepen lathato UI osszehasonlitasra reagalnek:
A bal oldalon levo HTC-n lathato rengeteg informacio. A sok informacio egy kaoszt alkot.
Az iPhone kulsejet tekintve minimalista desing koveti. Az ikonok elrendezese, a kulso design- erositi, mivel a keszulek igy egyseges (kulso-belso) design-t alkot. Igy a keszulek esztetikailag egysegesebb, mint a HTC felhasznaloi felulete. Raadasul, ha a UI-nel tartunk (es a szepsegnel) akkor ellohetem a poent miszerint az iOS eszkozknel az ikonok alakja is egyforma (lekerekitett negyszog) az Androidikonok pedig nehol kerek, szogletes, negyszog, haromszog alakuak. Szerinted melyik az egyszegesebb feluletet? Az egyseges, ugyanolyan alaku, vagy a kulonbozo alaku ikonok halmaza? Szerintem a valasz egyertelmu. Es itt jon szinten az egysegesseg, hogy az iOS app ikonjai miatt egysegesebbnek latod (hiszen az is) es erzed az iPhone-t a felhasznalas kozben. Szerinted miert van az, hogy az ikonok ugyanazok iOS eszkozokon es a Mac-emen is? Kezdhetnem a Safati, settings, iTunes, FaceTime, etc ikonokkal, egeszen a Launchpad folder elrendezesetol az iOS folderekig. A hangero szabalyzon at a Safari tab-os elrendezesen keresztul a bootolasig es a tovabbi (calendar, contact, AppStore ikonokig bezarolag..Ezert van az iOS eszkozoken ilyen UI, es nem kaoszt sugallo HTC Sense felulet.... Ezt megertened, ha Mac-et hasznalnal, igy akkor nem csak a levegobe beszelnel butasagokat!
Ez pedig egy masik kommentedbol:
`én videozni, netezni szoktam elsosorban itt a hd2 jobb képernyője előny(az se tetszik hogy a safari elfoglal alul felül plusz helyet az amúgy is kicsi képernyőn, a betűk recesek az alacsony felbontás miatt, míg hd2-n full screen, és a betűk is sokkal olvashatobbak, hd2-n kb 2* olyan jó netezni )`
Eleg regota van full screen nezet iOS-en. Igy eltunik az alul-felul talalhato resz, ami a helyet foglalja.. Megint bizonyos tudas hianyaban irkalsz..
-
Touch-ko
őstag
válasz
Remus389 #332 üzenetére
`nem is csodálom hogy nekem nem válaszolsz, úgy látszik a digitális kepkeret design-janak lekoppintasa, a htc hd2 korát megelőző fejlettsége, az első multitouch készülék`
-Mire nem valaszoltam?
`az Apple -nek már csak ezért sincs erkölcsi alapja védeni a desing-jukat, a mostani stílusuk is lopott;`
A BRAUN egy stilust meghozza a minimal stilust hasznalta a `60-as evekben. A minimal stilus epp olyan mint az ArtDeco, vagy a Barokk stilus. Vannak bizonyos stilus jegyek. De szerinted ha a Mac Pro (ami egy szamitogep), egy BRAUN radiorol lett ellopva, akkor gratulalok. Mellesleg Ive epp a BRAUN design-janak az egyik kovetoje, mert szerinte szep, es tetszik is neki. Ha jol emlekszem akkor meg dolgozott is a cegnek anno egy ideig.
Ha ezt vesszuk alapul akkor a Magyar Parlament neogotikus stilusban epult. A Saint Clotild bazilika Parizsban, a Parlament Hill, Ottawaban, esetleg a Barbados Parlament, a St Paul szekesegyhaz NYC-ben, is ugyanabban az epiteszeti stilusban epultek. A londoni Parlament is ide tartozik. Ezen epuletek epittetojet is lehetne lopassal vadolni, ugye? Hiszen ugyanolyan stilusban epultek. LOL.A BRAUN termekeirol pedig a velemenyem: Nem loptak semmit, hiszen TOTAL kulonbozo hasznalati targyakrol beszelunk... Most egy picit csalodtam benned, mert ezt siman tudnod kellett volna..
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #363 üzenetére
a Galaxy s4 egy 2 GHz-es Full HD -s szörnyeteg lesz, minden ami létezik belepakolnak
Az előzetes infók alapján én inkább egy Galaxy Note Lightnak nevezném az S4-et, mert a 2 GB RAM-ot megkapja, de a már kiszivárgott benchmarkok alapján marad a 4 magos SOC, míg a következő Note-ba az új 8 magos szörny fog kerülni és azért Note Light, mert meg fogja kapni az S4 is a cerkát.
Ja és elvileg az S4 FullHD lesz, de nem OLED, hanem PLS, mint a tableteknél. -
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #363 üzenetére
szerintem meg igazából az iphone 5-ről kellene beszélni meg az aktuális csúcs htc-ről ha már itt járunk. ki a f*szt érdekel szted az iphone 3gs jelenleg? rajtad kívül senkit se.
egyébként mókás (hangosan felnevettem), hogy vagy 10mp mire betötl a htcn a böngésző, iphoneon meg kattintásra egyből ott van. és nem operával kellene tesztelni, bekapcsolt tömörítés mellett full screenben, hanem az internet explorerrel, mivel az a windows mobile alap böngészője. innentől kezdve nincsen miről beszélni. akkor lenne értelme, hogy mindkettő telefonon opera futna. vagy akkor hogyha mindkettőn a telefon beépített gyári böngészője, nem egy utólag feltelepített.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #362 üzenetére
bár ha tényleg két év alatt osszraktak az elég nagy szó (bár elég valószínűtlen,
Nem volt az két év sem.
A pontos időt könnyű megtudni, csak logikusan kell gondolkodni
A HD2 alapját képező SOC-ot (QSD8250/Scorpion CPU, Adreno 200 GPU) 2008. év végén, a készülék alaprendszerét (Windows Mobile 6.5) a Microsoft 2009. május 11-én adta át a gyártóknak.Szóval a fejlesztésre volt fél-háromnegyed évük + plusz tesztidőszak.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #360 üzenetére
és mivel méltó kihívó volt, nem állja meg a helyét az a teória hogy iphone nélkül...
szerintem nem osszecsaptak két év alatt, hanem már korábban létezett a projekt, az elképzelés, minden komolyabb cégnek van roadmap-je, lehet már 2005-ben ott viritott a tervezett HD és 2009-re a hd2 a prezentáció -n
bár ha tényleg két év alatt osszraktak az elég nagy szó (bár elég valószínűtlen, hisz ott 2008-ás HD, szerintem ilyen rövid idő nem elég )
előző hsz: akkor se foglalja alul a helyet az amúgy is kicsi és reces kijelzőn, annyira nem kedvelem fektetve, állítva szoktam netezni
hát ha egy sokkal kisebb és gyengébb felbontású kijelzőn ugyanolyan netezni mint egy élesebb és nagyobbon, miért? ja mert Apple...
-
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #358 üzenetére
"temazni is lehet"
azt a kurva ! szuper ! témák ! rohanok htc hd2-t venni !
látszik hogy úgy fikázódsz, hogy azt se tudod miről beszélsz. safari max addig foglal el felül helyet, ameddig bele nem tekersz az oldalba. utána max alul. fektetett módban pedig van full screen. nem hiszem hogy jobb élmény egy hd2-n netezni mint egy iphoneon.
egyébként komolyan, miért ilyen őskövületkről beszélünk? régen kijött az iphone 5 már, meg az újabb htck.
-
Remus389
veterán
válasz
Remus389 #358 üzenetére
mindenki magából indul ki
én videozni, netezni szoktam elsosorban itt a hd2 jobb képernyője előny(az se tetszik hogy a safari elfoglal alul felül plusz helyet az amúgy is kicsi képernyőn, a betűk recesek az alacsony felbontás miatt, míg hd2-n full screen, és a betűk is sokkal olvashatobbak, hd2-n kb 2* olyan jó netezni )
bár szerintem az iphone 3gs kicsit szebb, de a hd2 is elegáns is a fémes hátlap kellemes
nekem a felület is fontos, temazhatosag , itt is a hd2 a nyerő, még akkor is ha kicsit bonyibb
az appok is fontosak, de biztos vagyok a legfontosabb, leglényegesebb appok megvannak hd2-n, ha nem is olyan minőségben
játékok néha -néha, tudom hogy nagyon nincs, de ha egy pár játék van, azokat kipróbálom, biztos vannak erre is ha unatkoznek
tehát összességében, ha 2009-ben állnék telefonvasarlas előtt, mai eszemmel a hd2-t venném
impresszivebb, exkluzivabb, brutalisabb mashina
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #349 üzenetére
azért van néhány ilyen is, ne ferdíts, mi a nagyobb élmény ? egy 4.3 480*800-as egyébként 3D felületű, fém+gumi hátlapú telón játszani, vagy egy karcos repedős műanyag fogású, 3,5 colos 320*480 felbontásún?
A C64-es grafika nagyobb méretben is gyengébb mint a jobb 3D-s játékélmény.
Ez utóbbi még Androidra is csak mint tech demo létezik: [link] és még a Note 2-t is képes megfogni.
a HTC HD2 inkább komoly embereknek készült, az iphone pedig kisbabáknak
A komoly emberek mire használták? Mert én linkeltem office-os felhasználást is, amin szintén elég csúnyán elvérzett szegény Leo.
Esetleg mutathatsz hasonló WinMo-s alkalmazáscsomagot
[link]
--
A lényeg, a készülék vasa valóban jó és előremutató volt, de a gyári szoftverrel nem sokra lehetett menni, le kellett cserélni Androidra, az meg nem a megjelenéskor volt elérhető, hanem jóval-jóval utána, amikor a konkurencia már javában az i4-nél tartott, amivel szemben Androiddal együtt is alulmaradt már szegény oroszlán.
Legyen ez a végszó szerintem (hacsak nem a közönség miatt írogatsz, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem a vita érdekel téged, hisz azt privát is lehetne folytatni).
-
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #351 üzenetére
Tök igazad van, csak kisbabák használnak iPhonet:
Több felmérés is napvilágot látott - hogy ezeknek egyszerre jutott eszébe ugyanazt vizsgálni, nahát! -, amelyek igazolják, a BlackBerry (ex RiM) nagyvállalati piacrészesedését az Apple szerzi meg. A BlackBerry az iPhone megjelenéséig volt az üzletember elengedhetetlen kelléke. Az iPhone elengedhetővé tette, a BlackBerry pedig későn eszmélt, lassan reagált és egyre biztosabb, hogy hoppon marad. Az üzletemberek iOS-t vesznek.
Így tesz a Home Depot is, amely tízezer BlackBerryt cserél le iOS eszközre. Az Új-zélandi rendőrség kétezer iPhone-nal és négyezer iPaddel váltja BlackBerry-s szerveit. Az elmúlt hónapokban váltott iOS-re BlackBerryről az Amerikai bevándorlási hivatal, az amerikai közlekedés-felügyelet és Ausztrál Kincstár, hogy csak a nevesebbeket említsük. - [link] -
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #343 üzenetére
Te tényleg nem találod meg a privát gombot a nevem mellett?
tehát bő két év a helyes elnevezés, ebből nálad lett majdnem 3
Bő két és és közel három év, nagyjából ugyanazt jelenti, de ok, legyünk pontosak 2,5 év, így megfelel?
önmagadnak mondasz ellent, 5-6 év lemaradásról beszéltél, másfelől ha rendelkezésre állnak az alkatrészek, "3 hónap összelegózni"
Semminek nem mondok ellent. HA nincsenek alapok, akkor a 0-ról fejlesztve nem lesz gyors a történet, másrészt az 5-6 évet nem így értettem, hanem úgy, hogy nem gyorsult volna fel a fejlesztési ütem és ekkora különbség jött volna mostanra létre.
mindkét állítás irreális, az iPhone-t sem 3 hónap alatt legózták össze, pedig a legtöbb alkatrész rendelkezésre állt
Az iPhone esetében sem a hardver volt a legnagyobb időtényező, hanem a szoftver.
pár hónap?? Az apple-nél 2010 júniusában jelent meg a retina felbontás, előtte csak pixelhalmaz 320*480-ast ültették a drága műanyagdarabra
A szóban forgó HD2 2009 novemberében lett bejelentve, ehhez képest írtam a pár hónapot.
a HTC HD, 2008 októberében ennél jóval élesebb kijelzővel bírt
Rezisztív kijelzőt én nem említenék egy napon az iPhone-éval,még akkor sem, ha nagyobb a felbontása.
mellesleg egy igénytelen sötétszürke hátterű pixeles ikonrács helyett, kaptál egy igényesen kidolgozott, eye candy felületet
Kinek a pap, kinek a papné, nekem konkrétan egyáltalán nem jön be Sense.
tény kevesebb rá az alkalmazás, az már nem a telefon hibája
- töredék szintű az alkalmazás szám WinMo-ra
- elég gyenge minőségűek ezek az alkalmazások
- a HD2 tudását messze képtelen volt kihasználni az elérhető szoftverválaszték
- nem, valóban nem a telefon hibája, de emiatt nem igazán volt hasonlóan használható, mint egy iPhone és ezért is cserélte le a gyári rendszert aki csak tehetteDe egy valamit nem írtam és ez adhat okot a makacsságodra
, én konkrétan jó készüléknek tartom a HD2-t, az, hogy szinte minden elérhető rendszert rá lehet telepíteni máig a legsokoldalúbb készülékké tette! Szóval nem kell bizonygatnod, hogy milyen, mert ismerem és elismerem, de a létezését és kifejlesztését bizony nagyban az Apple hatásának köszönheti, akár elismered, akár nem.
(itt mutatkozott be a TouchFLO ami a jelenlegi htc-ken lévő Sense elődje tehát azt mondod, a HTC HD2-n lévő áll leejtő animációkat az Apple iphone-jából lopták? pedig az csak egy ikonrács, elég puritán a HTC -hez képest
Te valamit nagyon félreolvastál/értettél...
A TouchFLO a HTC Touch-al mutatkozott be, de én ezt is írtamkábé mint egy Ferrari holmi Opel ellenében, nem egy kategória
Van egy kis bökkenő, elég volt elindítani pár alkalmazást/játékot és máris látszott, hogy az iPhone bár puritán, mint egy Ferrari, de olyan erős is és van mit felmutatnia, ellenben a HD2 gyári WinMo-val nem volt más mint egy tuningolt kocka Lada, amit szépen felspoilereztek, a szélvédőre meg kiraktak pár szőrös dobókockát és fenyő illatosítót.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #343 üzenetére
már ne is haragudj de menj már a windows mobileal... legszarabb mobil oprendszer ever....
a htc hd2 felülete meg egy hányás ...nekem ez nem szép eyecandy hanem egy katyvasz... és nem, nem azért mert apple buzi/hívő/fan vagyok... tetszik a windows phone fellete és az stock android holo is.
"akárkinek a kezébe nyomtál egy hd2-t 2009-ben, a fényévekkel élesebb kijelző, a nagyszerű animációk, a fém hátlap kicsit impresszívebb volt mint a fekete pixeles ikonrács, műanyag hátlappal"
mégis több iphonet láttam és látok mai napig.
2009 óta láttam 1 darab htc hd2-t.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #334 üzenetére
egyrészt 2 év, másrészt tudtommal az iphone fejlesztése is elég hosszadalmas volt (2007 közepe, 2009 ősze, persze elferdited 3 évre )
2007 június és 2009 november a két dátum és én nem 3 évet, hanem közel 3 évet írtam.
ha pedig két év alatt össze lehet legozni egy ilyen tudású gépet, akkor meg miről beszélünk
Ha lenne pénzem, akkor 3 hónap alatt össze tudnék legózni egy ilyet, ha már van példa és van technológia, akkor nem túl nehéz a fejlesztés
technikailag.és felhasználói feluletben lenyomta a korabeli iphone-t,
Ezt ugye te most viccnek szántad?
Gondolom a WinMo azért bukott meg, mert annyira előremutató és fejlett rendszer volt...
A felbontása volt az egyetlen előnye pár hónapig (mondjuk kár, hogy a WinMo ezt nem annyira tudta kamatoztatni), a többi szám meg csak feature lista, használhatóságban és sebességben az iPhone megette reggelire (egyébként a 3GS és a i4 közé esett időben). No meg nem tudnál túl sok alkalmazást/játékot mondani, ami képes volt kihasználni a HD2 lehetőségeit, nem véletlen, hogy aki tehette rakott rá Androidot és használta inkább azzal.az is sántít hogy ott volt a htc touch HD, 2008-ban jelent meg egy évvel az iphone után
Az iPhone után nem a HD volt az első készülék, aminél elkezdődött az iPhone ihlette készülékek gyártása, hanem a Touch és később a Diamond. Ha megnézed az előttük kiadott Kaisert és Touch Cruiset, akkor igen csak jól látszik a hirtelen váltás az UI-ban és szemléletben (itt mutatkozott be a TouchFLO ami a jelenlegi htc-ken lévő Sense elődje). De ezt én nem rovom fel nekik, mert ők egyáltalán nem másoltak, hanem csak ihletet merítettek és ennek nyomán saját utat jártak be.
Szóval a lényeg, rakd időrendi sorrendbe a kiadott HTC készülékeket, bárki be fogja időrendben közéjük szúrni az iPhone-t, hogy mikor jelent meg.
Részemről ennyi, ezt a témát lezártnak tekintem, szerintem nincs sok teteje annak, hogy ebben a topicban erről vitázunk, ha gondolod privátban beszélgethetünk róla, de ezt a topicot már most jobban teleszemeteltük ezzel, mint kellett volna.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #332 üzenetére
a htc hd2 korát megelőző fejlettsége, az első multitouch készülék
TE komolyan elhiszed, hogy majd 3 évvel az iPhone megjelenése után a HTC nem annak nyomán fejlesztette a HD2-t? Még az itteni teszt is az iPhone-hoz hasonlította
A multi touch meg itt látszott meg mennyit ér, ha a rendszer nincs rá alapból felkészítve, a HTC belerakta, mert divatos volt, de a WinMo és alkalmazásai néztek rá mint borjú arra bizonyos kapura.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #324 üzenetére
Nézz utána az iPhone előtti fejlesztési tempónak és annak, hogy utána mi történt, aztán értékeld át, amit írtam.
---
De úgy gondolom elég messze kanyarodtunk az eredeti témától, úgyhogy hagyjuk annyiban, hogy mindkettőnknek más a véleménye és ezzel zárjuk is le ezt a kis vitát.
Végül is, legalábbis nekem nem célom az, hogy téged meggyőzzelek, csak elmondtam a véleményem, ezzel is színesítve a topicban folyó beszélgetést -
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #323 üzenetére
az multitouch iphone előtt is létezett, és nem Apple találmány az sem, járj utána.
Ugyan már, mutass egyetlen terméket ami használta már az iPhone előtt...
a sybianbol is sokat ki lehet hozni lásd a nokia pureview 1.3 GHz-es procival mit művel
Igen, kb. itt tartanánk az iPhone nélkül. De ez elég messze van a ma használt Android, WP, vagy iOS rendszerek teljesítményétől és tudásától.
a winmo is ütős egy htc hd2-n
Khmm.. Lehet elég morcos lennél, ha holnaptól azt kéne kötelezően használnod
és az android? elég régóta létezik, miért ne emelte volna fel valaki, vagy a Google miért ne szállt volna be?
Az Android sehol nem lett volna a Google nélkül. A Google meg nem kezdett volna foglalkozni mobiltechnológiával, ha nincsenek benne az Apple igazgatótanácsában és nem tudtak volna az iPhone fejlesztéséről.
No meg az Android még a Google fejlesztésében is egy kezdetleges Blackberry klónnak indult, hardveres billentyűzettel, érintőképernyő nélkül. Az iPhone prototípusa után váltottak UI-t és szemléletet ők is.phone nélkül most nem az sgs4-re várnánk hanem az sgs2-re(illetve annak megfelelő szintű okostelefonra)
Inkább az SGS szintű készülékek képviselnék most a csúcstechnológiát, lényegesen kezdetlegesebb rendszerekkel.
na bumm, belehalunk
Csak 5-6 éves lemaradásban lenne a mobilipar, hát nem tudom, mint kütyübolond, nekem a mai tech világ jobban tetszik
De erre mondhatom azt is, hogy a sötét középkor nélkül mára már az emberiség a galaxis határainál járhatna, a lemaradásba tényleg előfordulhat, hogy belehalunk (még néhány hasonlóan kedves meglepetés, mint a tegnapi orosz tűzijáték és nem a mobil rendszereken fogunk vitázni, hanem a maradék élelmiszeren és nem billentyűzettel hadakozunk, hanem husángokkal
).
az is lehet pl a 2009-ben megjelent htc hd2 fejlesztését már 2005-2006-ban elkezdték, és?
2005-2006-ban nézd már meg mit árult a HTC és mi számított WinMo téren top hardvernek
Gyakorlatilag akkor még semmi nem volt meg abból, amiből a HD2-t fejleszthették volna.Lehet nem szeretni az Apple-t, az iOS-t, vagy az iPhone-t, de azt elbagatelizálni, amit a megjelenésével okozott a mobil iparágban, elég nagy tájékozatlanságra vall.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #320 üzenetére
de ez a telefon bár nem volt olyan fejlett mint a 2007-es iphone, mégis megdonti azt a teoriat hogy nem lennének ma korszerű érintő telefonok, ez a teló az Apple -lal párhuzamosan lett kifejlesztve és fél évvel előbb mutatták be
Az ilyen kijelentésekért azzal büntetnélek, hogy fél évig LG Prada-t kelljen használnod
A Prada ugyanis bűn rossz készülék volt, a kijelzője érzéketlenebb, mintha rezisztív lett volna, multi touch-ot hírből sem ismerte és nagyon lassú volt. Az iPhone ehhez képest űrtechnológia.
Ha nincs iPhone, akkor hidd el a Prada nem csinált volna történelmet és most a WinMo és Symbian (esetleg Palm) tábor vitázna itt
ha nem lett volna iphone, kialakultak volna ugyanúgy a mai okostelefonok ... ennyi
Kizárt dolog.
Android nem lenne és a Windows Phone sem jött volna létre. A WinMo-Symbian páros lenne a domináns mobil platform, ami persze fejlettebb lenne, mint 2007-es változatai, de messze nem nyújtanának hasonló élményt, mint a mai rendszerek.
-
Baranya24
tag
válasz
Remus389 #312 üzenetére
Ahogy nézem, te és én probáljuk objektíven nézni a gyártókat, termékeket már amennyire lehet.
De úgy látom itt mindenki csak annak ad igazat, aki azonos valláson van mint a másik.
Samsungos a samsungosnak, Almás az almásnak..
És ez a legnagyobb baj! De ezt igy, ahogy van kivetíthetjük a magyarság 99%-ra, ennél sokkal komolyabb kérdésekben is. Ez a borzalmas, és undorító, nem pedig az hogy melyik telefon melyikre hasonlít. Legalább van választék.
Az objektív vélemény alkotó, pedig olyan mint a leprás ember, sehol sem látják szívesen.Bocs ha mélyebb vizekre eveztem
-
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #312 üzenetére
Az iPhone név nem az ő találmányuk. Az az ő találmányuk, hogy odaraknak egy i betűt a termékekhez. Lásd. iMac, iTunes stb stb...
"Az iMac az Apple Inc. Macintosh termékcsaládja asztali számítógép-modelljeinek neve. 1998-as bejelentése óta az Apple számítógép-kínálatának központi része. Eddig hat generációja jelent meg."
Elég sok i betűs termékük volt, és ez az iMac-el kezdődött, ezért lett iPhone.... eléggé kézenfekvő volt hogy ezt a nevet adják neki, és még1x leírom hogy megértsd: 1998.
-
Baranya24
tag
válasz
Remus389 #278 üzenetére
Feleslegesen koptatod a billentyűzetet. Add fel. Buvártacskó hajthatatlan. Az Apple meg übertökéletes.
Ez egy meddő vita.
Annak ellenére hogy normális érvek tucatjait sorakoztattuk fel, is ugyanott tart, hogy ugy néz ki mint egy airbúk. Nem tud egy percig más nézőpont szerint gondolkodni.. ez a fő probléma.
Okos enged..Amúgy meg az Évák indíthatnának pert az Apple ellen, mert ők találták fel az almát, és nem Jobs.
-
-
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #267 üzenetére
Értem. Akkor ezek szerint az Apple összelopott mindent.
Azért érdekes, hogy ezek a dolgok (amiket elloptak és teljesen lemásoltak, full ugyanúgy adták el ahogy az akitől ellopták. ugye?
) egyáltalán nem voltak sikeresek... Legalábbis a kutya se emlékszik ezekre a dolgokra.
-
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #265 üzenetére
Szerintem ezek után senki nem fog siránkozni ha azok is levédésre kerülnek azok által akik kitalálták azokat a dolgokat. Legalábbis ahogy láttam egy-két Apple fannak is tele van már a töke ezzel a sok pereskedéssel levédéssel amit művelnek itt a cégek.
Egyébként mit lopott az Apple másoktól?
-
Baranya24
tag
válasz
Remus389 #246 üzenetére
Pont ez az.. örülök a Razr i-nek pedig
Ugyanakkora mint az 5ös szifon csak nagyobb a kijelző
Pentile matrixos mint a Samsung
És androidot futtat mint sok minden más..
És Intel proci van benne mint a Zte grand x in-benTEHÁT VALAHOL LOPÁS, MÁSOLÁS. KÜLSŐRE BELSŐRE EGYARÁNT. MÉGIS EGYEDIBB ÉS STÍLUSOSABB MINT BÁRMELY SAMU VAGY ALMA.
Nincs benne orbitális fejlesztés, innováció. De ez egy telefon, nem űrállomás.
Nem 220ezer hanem 110, és nem Akkora hogy 3kéz kelljen körbeérni. Ráadásul nem jön velem szembe minden sarkon.Az egyetlen különlegessége az anyagfelhasználás, és összeszerelési minőség.
DE BOLDOG LENNÉK, HA 1 ÉV MÚLVA A TÖBBI GYÁRTÓ LEMÁSOLNÁ, ÉS A CSÚCSKÉSZÜLÉKEIT NEM MŰANYAGBA CSOMAGOLNÁ. ÉN ÖRÜLNÉK, A MOTOROLA VALÓSZÍNÜLEG PERELNE. MERT EZ A DOLGA.Az almások azt értsék meg végre, hogy egy jó ötletet másolni kell és fejleszteni. Senki nem akarja tőlük elvenni az eszme megteremtésének innovációját amit az iphone-nal létrehoztak. De már közel sem jobb mint más. Márcsak izlés kérdése, és pénztárcáé hogy melyiket választod.
-
hallador
addikt
válasz
Remus389 #238 üzenetére
"ez a vekonyitas mánia korábban is jelen volt, mobilban a Motorola razor mobiltelefon tette divattá(de tudom titokban ők is az Apple -től lopták )"
Na jó főleg a V3 korszakban ahol az Apple még nem létezett, mint telefon gyártó....
De remélem vicceltél.
(#241) buvartacsko :
Tehát szerinted normális, hogy az Apple-nek egy technmológiai ötlete nem volt az elmúlt 20 évben. De természetesen használja a technológiát, attól függetlenül, hogy fizetne a feltalálójának?
-
buvartacsko
addikt
válasz
Remus389 #234 üzenetére
LOL. te tényleg nem látod be hogy soha senkinek nem volt ilyen designja ezelőtt csak az applenek, majd utána a samsung egy full ugyanolyan laptopot csinált?
Nem tilos vékony ezüst laptopot csinálni, de érdekes mióta apple csinálja ( macbook air ) mindenkinek ugyanúgy kinéző gépe van mint a macbook air. és hirtelen mindenki ultrabookot gyárt... addig meg a kutyának se jutott eszébe..
-
madgie
titán
válasz
Remus389 #222 üzenetére
Azt egyrészt én nem bánom, másrészt ezért kellene végre a Windows-ba olyan skálázás, mint ami az OS X-ben van.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #169 üzenetére
a Samsung fejleszt ARM processorokat, amiket a saját telefonjaiba szán, elég jók szoktak lenni(Exynosnak hívják)
a Samsung fejleszti a gyártósorait is(pl 28 nm, 22 nm), ő gyártja
ezeket átcímkézve rakják be az ipadokba, iphone-okbaEnnek fuss neki azért még egyszer
Már az A5-höz is csak annyi köze volt a Samsungnak, hogy bérgyártotta, az A6-hoz meg lassan már ennyi sem.
Nem véletlen, hogy az A6-os 2 maggal alázza a 4 magos Exynost
az Apple a kész termékekeért fizet, arról nem tudok hogy beszállnak a fejlesztési költségekbe is,
A CPU-t és a SOC-ot A6-tól teljes egészében az Apple tervezi, köze nincs hozzá a Samsungnak, ők csak legyártják. Szóval a fejlesztési költségeit teljes egészében az Apple fizeti
---
Jó készülékeket gyárt a Samsung, én is imádom a Note-omat, de néhányan nagyon átestek a ló túloldalára és fanatikusabbak vagytok a legtöbb Apple rajongónál.
-
madgie
titán
válasz
Remus389 #187 üzenetére
Nincs hát.
Egy kérdésem azért lehetne? Az itteni pár hangoskodó belinkelhetne egyetlen egy darab olyan produktumot, amit ők hoztak létre a telefon/tableten. Semmi óriási dologra nem kell gondolni, nem kell 24 csatornás keverővel összehozott muzsikát, vagy 360 fokos panorámát a Kékestetőről összehozni, legyen csak mondjuk egy darab ésszel komponált kép. De benchmark, játékról print screen nem ér... és tényleg csak a pár hangos megmondóember linkelhet saját anyagot.
Ha lesz ilyen, én fogok a legjobban meglepődni és természetesen megkövetem az illetőt.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Remus389 #164 üzenetére
Bocs, hogy beleszolok a heti Apple fikazasba, de:
Apple-Macintosh. Megvaltoztatta a szamitastechnikai iparagat.
iTunes- olyan online tartalom bolt, ami soha sem volt.
iPod- megvaltoztatta a zenehallgatasi kulturankat.
iPhone- megvaltoztatta a mobiltelefonok hasznalatanak a szokasait, es egy teljes iparagat valtoztatott meg.
A konkurens cegek a mobiltelefon feltalalasa ota nem tudtak akkorat valtoztatni az egesz mobil szegmensenmint amekkorat az Apple.
iPad- szinten a tablet ipart valtoztatta meg, meghozza itt is a konkurens cegek lovagoljak az Apple altal bemutatott iPad hullamait.Ha csak az utolso 12 evet nezzuk, akkor az Apple 3 nagy iparagat valtoztatott meg, olyat, amiben a Samsung es tarsai, mar elotte jelen voltak, am egyikuk sem alkotott akkora jelentosegu termeket, amivel ilyen szinten befolyasolta az iparag fejlodeset.
Az iPhone4 es 4S kozott akkora a fejlodes, mint amekkora a tobbi ceg telefonjai kozott: tobb memoria, gyorsabb processor, Siri (a konkurens fejlesztesei a mai napig eltorpulnek mellette) valamint jobb kamera. A tobbi ceg, pl: Samsung mivel mutatott tobbet az elmult evekben? Nagyon uj dolgot nem nagyon lehet kitalalni mar.
Azert az Apple termekeiben sokkal tobb munka van, lasd elso generacios iPhone, OSX, iPad, iPod, egyeb software-ek. A Samsung pedig csak masol, gondolod tudod mely termekekre gondolok. Tehat szerintem a "nem fejlesztes " kartyalapot ne jatszuk ki
-
irgum
addikt
válasz
Remus389 #171 üzenetére
Na ne mondd, hogy a fejlesztéskehez nem jó a minél több zseton. A samsung kasszája az apple zsetonjától nem kicsit lett nagyobb. Tehát igenis szüksége van az apple pénzére, hogy minél jobb cuccokat fejlesszen ki. Magyarul, hogy végre megértsd amit nem szeretnél: nagy szükségük van samsungéknak az apple-re, mint ahogy ez fordítva is igaz.
-
irgum
addikt
válasz
Remus389 #150 üzenetére
Nem ismerek magamra!
Miért kell nekem rontani, ha a véleményemet kultúráltan megfogalmazom? Nektek más, nem kell ezen kiakadni. Jobb lenne a a samsung megmaradna a porszívógyártásnál. Közelébe se ér Apple-nek. Azt nem fogom mondani, mint a kisgyerekek: "nekem ingyen se kéne iphone"Azt elfelejtik, hogy el tudnák adni. Tehát én elfogadnék egy S3-at, de azonnal elpasszolnám a gagyiságot.
A hozzászólásommal próbálom csak a topic hangulatát kicsit kiegyensúlyozni.
Remusz911: Nos ő az igazi troll, nem én... nagy ritkán meg engedem magamnak a troll beírást, de ő minden apple hírnél osztja az észt! Amit egy mondtaban meg lehetne fogalmazni (szar apple (ez csak két szó, nem is mondat)) azt ő különböző módon megfogalmazva, mindig több sorban írja le.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #129 üzenetére
Értem én, hogy mit mondasz, de azt is értem, hogy miért nem változtat radikálisan az Apple.
Ekkora felhasználói bázisnál egy nagyobb lépéssel több kuncsaftot veszítenének, mint az apróbb lépésekkel.Egyébként én speciel nem tartom jó iránynak az S3 és Note2 fejlődését (itt persze kizárólag a designra gondolok). Az S2 és a Note is szebb volt szerintem, a recés hátlap elhagyása ezért az ujjlenyomatgyűjtő fényes megoldásért meg egyenesen vétek.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Remus389 #120 üzenetére
a design szinte ugyanaz
Jaja, az acél-üveg kombó helyett unibody alu ház, süllyesztett kijelző, vékonyabb készülékház - ezt én nem mondanám ugyanannak.
tudtommal az i5 és i4s is kétmagos
Az mondjuk más kérdés, hogy az i5-ben lévő két magos jószág gyorsabb, mint az S3-ban lévő 4 magos.
akárhogy is, lényegesen kisebb az előrelépés
Háát..
Végül is vékonyabb lett, könnyebb lett, 2x gyorsabb és mindezt változatlan üzemidővel.Ed3r_X_
Az iPhone4-nél nem maradt sárga a kijelző, az csak a gyors gyártás/szállítás miatt meg nem száradt ragasztó nyoma volt, ami pár óra használat után eltűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asztrofotózás
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen TV-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged