- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
"A gagyiságot a saját szemszögemből mondom, miért ne tarthatnák gagyinak valamit, ami nem tetszik és számomra van annál sokkal jobb."
Na ez így teljesen rendben van, és érthető, elfogadható."Én az utóbbit érzem a samsung-al kapcsolatban."
Oké, hogy ezt érzed, de ehhez képest egy kicsit meredek volt egyből azt írnod, hogy nem tudnak jó telefont gyártani. Ha lenne vele konkrét és saját tapasztalatod, akkor már érthető lenne. De ezek nélkül egyértelműen leírni egy márkát számomra abszolút logikátlan, és hülyeség. Mármint pusztán egy "érzés" alapján ilyet kinyilvánítani. (Mellesleg a többi Androidos telefongyártóval kapcsolatban nincs ilyen véleményed?)"Ezt a "szerintem" meg "számomra" süket szöveget gondolom nagyon elvárnátok minden hozzászólásomnál"
Szerintem elfér a hsz-ben a "számomra" szó, egészen máshogy hangzik egy mondat nélküle, amiben valaki leír egy gyártót, és más vele, amivel azt nyilatkozza ki, hogy neki nem vált be."A legtöbb embernél a megszokás is eredményezi, hogy sokkal jobbnak tart egy terméket egy általa kevésbé ismertnél."
De attól még hogy általa kevésbé ismert, nem feltétlen lesz valami nem jó termék. Sőt, ha nem ismeri rendesen, akkor benne nem a valós kép fogalmazódik meg a termékről, tehát mire tudja alapozni a véleményét??(#183) madgie: Ez egy kicsit szerintem is átgondolatlan volt. Nézd meg, miből kerekedett ki a mostani beszélgetés, ott is az igényesség volt a kiindulókérdés.
Tényleg nem értem... -
pete_21
addikt
Azt hittem az elején, hogy valami jó kis eszmecsere lesz ebből, és megértem a nézeteidet, pl. a problémád a Samsunggal, és esetleg az Androiddal. De így, hogy válasz nélkül lelépsz, ezzel teljesen azt erősíted meg, hogy minden indok nélkül, elvakultan utálod az Androidot.
Nekem ebből az jön le, hogy pontosan azt csinálod, amit az iPhone-haterek, akiknek a nézetét annyira ellenzed.Ez azért kicsit ironikus. Te is ugyanúgy az utáló-tábor tagja vagy, csak éppen az Apple oldalán.
(#176) hallador: Próbáltam megérteni, mire fel az a nagy utálat, de azt hiszem itt nincs mit érteni. Indok és érv nélkül szarozza le a Samsungot, mint telefongyártót, illetve az egész Androidot. Nem támadtam le, mert a véleményére kíváncsi vagyok, de számomra alaptalannak, és logikátlannak tűnik az egész.
(#177) Remusz911: Igen, pedig az elején még reménykedtem egy jó kis beszélgetésben.
Azt hittem kilyukadunk majd valahol, és hogy meg is fogom érteni a nézetét, miért van ezen a véleményen. De szvsz csak az derült ki, hogy ő meg Android-hater, elég elvakultan.
-
hallador
addikt
Sztem eltévedtél ezzel a mondattal (Nem először, de ez mellékes). A Samsung 1969-ben alakította az elektronikai fejlesztést érted az Apple a levesben sem volt. 1981-ben kezdte a chip gyártást, amikor az Apple még legózott az APPLE III-al. Kicsit nézz már utána dolgoknak mielőtt ilyeneket leírsz, nem ez a baj, hanem az, hogy komolyan is gondolod. Ez rémisztő nekem, az még rémisztőbb hogy ilyen emberek i fanok, bármilyen fanok... Komolyan írom...
(#175) pete_21:
+ 1 Én is észrevettem, hogy nem Logikusan érvel. Egyetértek.
-
pete_21
addikt
Én nem utálom az Apple termékeit, szimplán csak ellenszenvesek. De teljesen elfogadom, hogy sokan ezeket részesítik előnyben, és ezeket veszik.
Hidd el, hogy van, aki kipróbálta, és lehet, hogy pont ezért utálja. Nem mindenki utálja ok nélkül, elvakultan. Néha azért az utálat személyes tapasztalaton is alapszik."Ez a tipikus zsigeri utálat számomra visszataszítóbb, mint az általad nagynak tartott réteg."
Ezt én megértem, és elfogadom."A válaszom akkor ez, ha lehet választani az általad felajánlottakból: Vagy szimplán megszeretted az iPhone-t, ezért más nem is lehet jó?"
Ebben azért érzed az iróniát? Hogy végül is Te is ugyanazt csinálod, mint akik elvakultan utálják az Apple-t, csak Te az Androidot utálod megalapozatlanul.
Azt hittem, próbáltad az Androidot, nem jött be, esetleg több gyártót is próbáltál, a Samsung különösen nem vált be, ezért veted meg ennyire. De ezek szerint alapból utálod a Droidot."Az a réteg lehet, hogy szerinted nagy, de bebizonyítani nem fogod nekem, innentől ez is csak egy vélemény. Mint ahogy az enyém is csak az."
Persze, igazából nem is áll szándékomban bebizonyítani.Én csupán meg szeretném érteni, miért gondolod azt, amit. De ezt az Android-utálatot lehet, hogy nem is tudod mire alapozni?
-
pit stop
addikt
Ismerősi körömbe került egy hasonló ember. Hasonló kérdésre ő úgy felelt, hogy Iphone a telefon és az minőségi termékeket gyárt minden felett, a többi? Szar kategóriát se éri el... (példaként i5-öt összehasonlított egy Galaxy Ace-szel
) Valamint amin alma van, legyen bármi az szintén kategória, többi noname véleménye szerint.
Na ez az ami miatt hányingere támad embernek ha egy elvakult ifannal beszélgetne. Sérthetetlen messiás...Mindenki azt a rendszert használja, azt a gyártót választja ami neki szimpatikus. Lehet pártolni és elismerni ha valami nem olyan kerek - de más ami neki számít, jó. Szíve joga, különbözőek vagyunk más igényekkel. Csak szentté avatást ne kezdjük el...
-
Remus389
veterán
ja hogy az Apple-től jövő pénz nélkül nem tudnának processort fejleszteni, ne röhögtess
előtte is tudtak, utána is fognak tudni
nyílván nyernek az Apple-ön is
szerintem azért nem kell eltúlozni az Apple-től jövő pénzeket, anélkül is nyereséges lenne a Samsung, fordítva pedig azért kell, mert a Samsung képes nagy mennyiségben is élvonalbeli technológiát, minőségben gyártani
pedig pont a legnagyobb riválisukat erősítik, mondjuk az LG-től is szoktak IPS kijelzőket rendelni
a munkások kínaiak
összelegózzák a távol keleti cuccokat, így készül a szifon az amerikai hülyegyerekenek
-
Remus389
veterán
ez valami fordított logika?
a Samsung fejleszt ARM processorokat, amiket a saját telefonjaiba szán, elég jók szoktak lenni(Exynosnak hívják)
a Samsung fejleszti a gyártósorait is(pl 28 nm, 22 nm), ő gyártja
ezeket átcímkézve rakják be az ipadokba, iphone-okba
az Apple a kész termékekeért fizet, arról nem tudok hogy beszállnak a fejlesztési költségekbe is, honnan ilyen info? A Samsungnak nincs szüksége segílykére ehhez, miről beszélsz, kifejleszti a chipet anélkül is
nyílván ha az Apple kihátrálna, csökkenne a profitjuk, asszem 7 milliárd USd ami az Apple-től jön(nem profit, bevétel), 2011-ben 220 milliárd USD volt a teljes bevételük(wiki szerint)
-
Remus389
veterán
olyan hisztit csaptak, hogy a videóban szereplő high IQ amerikanizálódott fiatalemberekhez hasonlók képesek voltak sorban állni érte és mamusztól elkönyörgött zsebpénzzel fizettek
mindegy is, hányok az egésztől
legalább lenne benne munka, de nincs(4S-ről beszélek)
a kínai i4 gyártósoron pedig annyit kellett módosítani hogy a robot ami ráforrasztja a nyákra a chipet, immár kétmagost rejt, 3 órás átállás, vagy 3 perces
-
Remus389
veterán
a Samsung több részelgre van bontva és a Samsung Electronics(azon belül talán a Samsung Mobile) gyártja a telefonokat
a Samsung Heavy Industries pedig a hajókat mondjuk
tehát ezzel a te szemedben csökken a márkanév, én viszont azt mondom amely cég hajókat, Vadászgépekbe berendezéseket(pl radart), űripari termékeket, haszongépjárművet és igen hűtőszekrényt is gyárt kicsit komolyabb cég, mint amelyik generál egy hisztit hogy az évente egy "fejlesztését" eladja
a 4S-be pl semmi fejlesztés nincs(illetve kevés), csak beleraktak egy kicsit erősebb samsung processort, erősebb GPU-t (az sem apple szellemi termék) és itt-ott javítgatták, a hype adta el
kérdem én, mi munka volt kifejleszteni a 4S-t az i4-ből? hát kényelmes munka, inkább azzal foglalkoztak hogyan generáljanak hisztit
jó ez nyerő megközelítés a cég részéről, minimális fejlesztési költség, maximális profit, csak nincs benne semmi munka...(ettől függe4tlenül elismerem pl a retinás MBP-t, az jó)
-
hallador
addikt
De azért tudod, hogy az Apple termékekben nagyrészt Samsung alkatrészek vannak ugye?
(#162) irgum :
Hát éppen:
Használtam Mac Pro-t. (1 évig)
Mac Mini (2 év)
MacBook Alu (fél év)És végül az ingyenes Linux mellett döntöttem, mert gyorsabb, kompatibilisebb, és nem kell mellé egy vagyont kifizetni a vasért (névért). Ezek után éppen az IPhone kedvem sem volt kipróbálni, hasonló okok miatt...
Azt hiszem ez nem utálat, hanem racionális döntések halmazából kialakult egyenesági konklúzió. -
pete_21
addikt
Én megértem a véleményed, hogy szereted az Apple-t, és nem vennél más telefont, csakis iPhone-t.
De a kérdésemre nem kaptam választ, miszerint Te csak az Apple-t ismered-e el jó telefongyártóként, esetleg mást is. Mert a Samsungot kicsikét durván leszóltad, ezért érdekelne, hogy másról is ez a véleményed, vagy miért nem szereted őket. Esetleg rossz tapasztalatod van/volt velük? Vagy szimplán megszeretted az iPhone-t, ezért más nem is lehet jó?
Én elfogadom, hogy sokan szeretik az iPhonet, de továbbra is fenntartom, hogy szerintem az Android usereknek sokszor magasabbak az igényeik. És sokan pont ezért vesznek Androidot.
Valóban van ilyen réteg, amit említesz, de szerintem közel sem ilyen kicsi. Elég nagy ez a réteg, már elég számottevő. Azt elhiszem, hogy nincsenek többségben, de hidd el, hogy jelentős az ő táboruk is, elég sokan vannak. -
hallador
addikt
Értem én nem ezzel van a baj, hanem azzal, hogy a Samsungot leírni, mint gagyi, kicsit merész. Picit sok üzletágban topon van. Máskor gondold át, hogy mit írsz le a föld egyik legnagyobb ipari konglomerátumáról. Értem, hogy neked az Apple tettszik, de a Samsung kb 44 dologban 100000000*szor jobb minőséget gyárt, mint az Apple, mivel az apple nem foglalkozik hajógyártással meg másik 150 000 termékkel amit a Samsung gyárt. Valamint hasonlóan próbálj meg eljárni más megvádolásával is....
-
hallador
addikt
1. Egyrészt visszanéztem az utolsó 30 topic megjelenésemet. 3 Volt Apple, na erről ennyit, amiből az egyik ez, ami nem Apple fórum. Tehát ez sem fedi a valósádot....
2. Samsung, kigyűjtöm neked jó:
Samsunghoz tartozó cégek:2.1:
For a company of its size Samsung has made relatively few acquisitions.[42]
Rollei – Swiss watch battle
Fokker, a Dutch aircraft maker
AST Research
FUBU clothing and apparel
Lehman Brothers Holdings’ Asian operations
MEDISON Co.,Ltd. - Ultrasound Monitors
Grandis Inc. - memory developer
Samsung and Sony joint venture - LCD display
NVELO, Inc. - Cache Software Developer
NeuroLogica - Portable CT scanner2.2:
40 cégben résztulajdonos.2.3:
~ 15 Üzletága van a ram gyártástál a hajógyártáson át mindent gyárt.2.4. Ajánlom figyelmedbe:
"Notable Samsung industrial subsidiaries include Samsung Electronics (the world's largest information technology company measured by 2012 revenues),Samsung Heavy Industries (the world's second-largest shipbuilder measured by 2010 revenues),and Samsung Engineering and Samsung C&T (respectively the world's 35th- and 72nd-largest construction companies).Other notable subsidiaries include Samsung Life Insurance (the world's 14th-largest life insurance company),Samsung Everland (operator of Everland Resort, the oldest theme park in South Korea),Samsung Techwin (a surveillance, aeronautics, optoelectronics, automations and weapons technology company) and Cheil Worldwide (the world's 19th-largest advertising agency measured by 2010 revenues)"
A Hozzászólásodnak kb annyi köze volt a valósághoz, mintha azt mindanám az Apple maradjon az iMac gyártásnál, mert máshoz nem ért, na ennek kb pontosan annyi valóságtartalma van, mint amit Te írtál. Az az semmi valóságalapja nincs.
Amúgy OFF a hozzászólásoddal kapcsolatban....
-
Remus389
veterán
jó csak amit mondasz nem igaz:
lásd topik cím: "Négy Android modell az iPhone előtt"
aki az igazságnak ellentmond, az mit csinál? haz...ha
nekem nagyobbak az igényeim mint egy egyszerű iphone, állítólag iOS8-nál lehetnek érdemi fejlesztések, majd akkor megnézem(még lesz az iOS7 ami a szokásos egyhelyben toporgás lesz)
a szokásos "irigy kutya, bújj a lukba" dumától kérlek kímelj meg
-
pete_21
addikt
Márpedig hidd el, hogy ez nem így van. Nagyon sok Android felhasználónak jóval nagyobbak az igényei, mint az iPhone usereknek. És sokan pont ezért vesznek Androidot, és nem iPhonet.
Személy szerint én sem vennék iPhone-t, csakis Droidot, és hidd el, hogy magasabbak az igényeim, mint az átlag usernek, és ezt az iPhone nem tudná kielégíteni.
Ha szerinted gagyi a Samsung, akkor melyik telefongyártót ismered el? Csak az Apple-t? -
hallador
addikt
Mégis kb 10 évvel az Apple előtt telefont is gyártottak. Azt gondolom trollkodsz, vagy ennyire igazi felvilágosulatlan szűklátókörű magyar vagy, vagy csak buta:
Szerintem olvasd el. Utána fogalmazd át, hogy miért idióta a hozzászólásod, na nem vagy egyedül, de az Magyarország. A világ csakrájának közepe bmeg...
(#150) Remusz911:
(#148) a_n_d_r_e_w :
+ 1 , De hidd el, kb 3 hónapja egy igazi i Fan magyarázta az egyik számtech boltban, hogy 3 hónapja megvan az IPhonja, és még nem sikerült szinkronizálnia az ámítógéppel (Kb ennyit érthet ahhoz is). Na kb ez a színvonal. A lényeg, hogy k. drága legyen, meg divatmajom legyen, de ha a töltőn felül valamit használni kell ami a telefonnal kapcsolatos, akkor hívja a pláza pasiját, az meg a haverját. i Szín vonal.
-
Remus389
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Synology NAS
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Trollok komolyan
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 25
- Videó stream letöltése
- Magisk
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged