Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parallaxis

addikt

válasz Ed3r_X_ #373 üzenetére

Hát, ha a Google valóban kihozza a Motorolával az xPhone-t, akkor lehet annyi lesz a Nexus projectnek.

• Parallaxis

addikt

válasz buvartacsko #365 üzenetére

szerintem meg igazából az iphone 5-ről kellene beszélni meg az aktuális csúcs htc-ről ha már itt járunk.

Az már tényleg hitvita kategória lenne, mert mindkét platform képes mindarra, ami ma elvárható ezektől a készülékektől. Innentől már csak az a kérdés, hogy kinek mi a szimpatikusabb, esetleg az Apple lényegesen nagyobb szolgáltatáskínálata, vagy az Android nyitottabb szemlélete billegteti a mérleg nyelvét, de ezen felesleges vitázni, mert nem vagyunk egyformák és mindenki mást tart fontosabbnak.
    Az Android felnőtt korba lépett és a gyerekbetegségeit hátrahagyta, vannak hiányosságai és bosszantó sajátosságai, de ilyesmivel iOS-en is találkozni. Szóval mára már kicsit gyerekes lett erről vitázni.

Persze erre még vissza lehet majd térni az iOS7 és az Android 5.0 megjelenése után :D

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #363 üzenetére

a Galaxy s4 egy 2 GHz-es Full HD -s szörnyeteg lesz, minden ami létezik belepakolnak

Az előzetes infók alapján én inkább egy Galaxy Note Lightnak nevezném az S4-et, mert a 2 GB RAM-ot megkapja, de a már kiszivárgott benchmarkok alapján marad a 4 magos SOC, míg a következő Note-ba az új 8 magos szörny fog kerülni és azért Note Light, mert meg fogja kapni az S4 is a cerkát.
    Ja és elvileg az S4 FullHD lesz, de nem OLED, hanem PLS, mint a tableteknél.

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #362 üzenetére

bár ha tényleg két év alatt osszraktak az elég nagy szó (bár elég valószínűtlen,

Nem volt az két év sem.

A pontos időt könnyű megtudni, csak logikusan kell gondolkodni :D
    A HD2 alapját képező SOC-ot (QSD8250/Scorpion CPU, Adreno 200 GPU) 2008. év végén, a készülék alaprendszerét (Windows Mobile 6.5) a Microsoft 2009. május 11-én adta át a gyártóknak.

Szóval a fejlesztésre volt fél-háromnegyed évük + plusz tesztidőszak.

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #349 üzenetére

azért van néhány ilyen is, ne ferdíts, mi a nagyobb élmény ? egy 4.3 480*800-as egyébként 3D felületű, fém+gumi hátlapú telón játszani, vagy egy karcos repedős műanyag fogású, 3,5 colos 320*480 felbontásún?

A C64-es grafika nagyobb méretben is gyengébb mint a jobb 3D-s játékélmény.

[link]

[link]

Ez utóbbi még Androidra is csak mint tech demo létezik: [link] és még a Note 2-t is képes megfogni.

a HTC HD2 inkább komoly embereknek készült, az iphone pedig kisbabáknak

A komoly emberek mire használták? Mert én linkeltem office-os felhasználást is, amin szintén elég csúnyán elvérzett szegény Leo.

Esetleg mutathatsz hasonló WinMo-s alkalmazáscsomagot :) [link]

--

A lényeg, a készülék vasa valóban jó és előremutató volt, de a gyári szoftverrel nem sokra lehetett menni, le kellett cserélni Androidra, az meg nem a megjelenéskor volt elérhető, hanem jóval-jóval utána, amikor a konkurencia már javában az i4-nél tartott, amivel szemben Androiddal együtt is alulmaradt már szegény oroszlán.

Legyen ez a végszó szerintem (hacsak nem a közönség miatt írogatsz, mert nagyon úgy tűnik, hogy nem a vita érdekel téged, hisz azt privát is lehetne folytatni).

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #343 üzenetére

Te tényleg nem találod meg a privát gombot a nevem mellett?

tehát bő két év a helyes elnevezés, ebből nálad lett majdnem 3

Bő két és és közel három év, nagyjából ugyanazt jelenti, de ok, legyünk pontosak 2,5 év, így megfelel? :)

önmagadnak mondasz ellent, 5-6 év lemaradásról beszéltél, másfelől ha rendelkezésre állnak az alkatrészek, "3 hónap összelegózni"

Semminek nem mondok ellent. HA nincsenek alapok, akkor a 0-ról fejlesztve nem lesz gyors a történet, másrészt az 5-6 évet nem így értettem, hanem úgy, hogy nem gyorsult volna fel a fejlesztési ütem és ekkora különbség jött volna mostanra létre.

mindkét állítás irreális, az iPhone-t sem 3 hónap alatt legózták össze, pedig a legtöbb alkatrész rendelkezésre állt

Az iPhone esetében sem a hardver volt a legnagyobb időtényező, hanem a szoftver.

pár hónap?? Az apple-nél 2010 júniusában jelent meg a retina felbontás, előtte csak pixelhalmaz 320*480-ast ültették a drága műanyagdarabra

A szóban forgó HD2 2009 novemberében lett bejelentve, ehhez képest írtam a pár hónapot.

a HTC HD, 2008 októberében ennél jóval élesebb kijelzővel bírt

Rezisztív kijelzőt én nem említenék egy napon az iPhone-éval,még akkor sem, ha nagyobb a felbontása.

mellesleg egy igénytelen sötétszürke hátterű pixeles ikonrács helyett, kaptál egy igényesen kidolgozott, eye candy felületet

Kinek a pap, kinek a papné, nekem konkrétan egyáltalán nem jön be Sense.

tény kevesebb rá az alkalmazás, az már nem a telefon hibája

- töredék szintű az alkalmazás szám WinMo-ra
    - elég gyenge minőségűek ezek az alkalmazások
    - a HD2 tudását messze képtelen volt kihasználni az elérhető szoftverválaszték
    - nem, valóban nem a telefon hibája, de emiatt nem igazán volt hasonlóan használható, mint egy iPhone és ezért is cserélte le a gyári rendszert aki csak tehette

De egy valamit nem írtam és ez adhat okot a makacsságodra :) , én konkrétan jó készüléknek tartom a HD2-t, az, hogy szinte minden elérhető rendszert rá lehet telepíteni máig a legsokoldalúbb készülékké tette! Szóval nem kell bizonygatnod, hogy milyen, mert ismerem és elismerem, de a létezését és kifejlesztését bizony nagyban az Apple hatásának köszönheti, akár elismered, akár nem.

(itt mutatkozott be a TouchFLO ami a jelenlegi htc-ken lévő Sense elődje tehát azt mondod, a HTC HD2-n lévő áll leejtő animációkat az Apple iphone-jából lopták? pedig az csak egy ikonrács, elég puritán a HTC -hez képest

Te valamit nagyon félreolvastál/értettél...
    A TouchFLO a HTC Touch-al mutatkozott be, de én ezt is írtam :D

kábé mint egy Ferrari holmi Opel ellenében, nem egy kategória

Van egy kis bökkenő, elég volt elindítani pár alkalmazást/játékot és máris látszott, hogy az iPhone bár puritán, mint egy Ferrari, de olyan erős is és van mit felmutatnia, ellenben a HD2 gyári WinMo-val nem volt más mint egy tuningolt kocka Lada, amit szépen felspoilereztek, a szélvédőre meg kiraktak pár szőrös dobókockát és fenyő illatosítót.

Games:
    HD2: [link]
    3GS: [link]

Apps:
    HD2: [link]
    3GS: [link]

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #334 üzenetére

egyrészt 2 év, másrészt tudtommal az iphone fejlesztése is elég hosszadalmas volt (2007 közepe, 2009 ősze, persze elferdited 3 évre )

2007 június és 2009 november a két dátum és én nem 3 évet, hanem közel 3 évet írtam.

ha pedig két év alatt össze lehet legozni egy ilyen tudású gépet, akkor meg miről beszélünk

Ha lenne pénzem, akkor 3 hónap alatt össze tudnék legózni egy ilyet, ha már van példa és van technológia, akkor nem túl nehéz a fejlesztés :D

technikailag.és felhasználói feluletben lenyomta a korabeli iphone-t,

Ezt ugye te most viccnek szántad?
    Gondolom a WinMo azért bukott meg, mert annyira előremutató és fejlett rendszer volt...
    A felbontása volt az egyetlen előnye pár hónapig (mondjuk kár, hogy a WinMo ezt nem annyira tudta kamatoztatni), a többi szám meg csak feature lista, használhatóságban és sebességben az iPhone megette reggelire (egyébként a 3GS és a i4 közé esett időben). No meg nem tudnál túl sok alkalmazást/játékot mondani, ami képes volt kihasználni a HD2 lehetőségeit, nem véletlen, hogy aki tehette rakott rá Androidot és használta inkább azzal.

az is sántít hogy ott volt a htc touch HD, 2008-ban jelent meg egy évvel az iphone után

Az iPhone után nem a HD volt az első készülék, aminél elkezdődött az iPhone ihlette készülékek gyártása, hanem a Touch és később a Diamond. Ha megnézed az előttük kiadott Kaisert és Touch Cruiset, akkor igen csak jól látszik a hirtelen váltás az UI-ban és szemléletben (itt mutatkozott be a TouchFLO ami a jelenlegi htc-ken lévő Sense elődje). De ezt én nem rovom fel nekik, mert ők egyáltalán nem másoltak, hanem csak ihletet merítettek és ennek nyomán saját utat jártak be.

Szóval a lényeg, rakd időrendi sorrendbe a kiadott HTC készülékeket, bárki be fogja időrendben közéjük szúrni az iPhone-t, hogy mikor jelent meg.

Részemről ennyi, ezt a témát lezártnak tekintem, szerintem nincs sok teteje annak, hogy ebben a topicban erről vitázunk, ha gondolod privátban beszélgethetünk róla, de ezt a topicot már most jobban teleszemeteltük ezzel, mint kellett volna.

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #332 üzenetére

a htc hd2 korát megelőző fejlettsége, az első multitouch készülék

TE komolyan elhiszed, hogy majd 3 évvel az iPhone megjelenése után a HTC nem annak nyomán fejlesztette a HD2-t? Még az itteni teszt is az iPhone-hoz hasonlította :)

A multi touch meg itt látszott meg mennyit ér, ha a rendszer nincs rá alapból felkészítve, a HTC belerakta, mert divatos volt, de a WinMo és alkalmazásai néztek rá mint borjú arra bizonyos kapura.

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #324 üzenetére

Nézz utána az iPhone előtti fejlesztési tempónak és annak, hogy utána mi történt, aztán értékeld át, amit írtam.

---

De úgy gondolom elég messze kanyarodtunk az eredeti témától, úgyhogy hagyjuk annyiban, hogy mindkettőnknek más a véleménye és ezzel zárjuk is le ezt a kis vitát.
    Végül is, legalábbis nekem nem célom az, hogy téged meggyőzzelek, csak elmondtam a véleményem, ezzel is színesítve a topicban folyó beszélgetést :)

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #323 üzenetére

az multitouch iphone előtt is létezett, és nem Apple találmány az sem, járj utána.

Ugyan már, mutass egyetlen terméket ami használta már az iPhone előtt...

a sybianbol is sokat ki lehet hozni lásd a nokia pureview 1.3 GHz-es procival mit művel

Igen, kb. itt tartanánk az iPhone nélkül. De ez elég messze van a ma használt Android, WP, vagy iOS rendszerek teljesítményétől és tudásától.

a winmo is ütős egy htc hd2-n

Khmm.. Lehet elég morcos lennél, ha holnaptól azt kéne kötelezően használnod :)

és az android? elég régóta létezik, miért ne emelte volna fel valaki, vagy a Google miért ne szállt volna be?

Az Android sehol nem lett volna a Google nélkül. A Google meg nem kezdett volna foglalkozni mobiltechnológiával, ha nincsenek benne az Apple igazgatótanácsában és nem tudtak volna az iPhone fejlesztéséről.
    No meg az Android még a Google fejlesztésében is egy kezdetleges Blackberry klónnak indult, hardveres billentyűzettel, érintőképernyő nélkül. Az iPhone prototípusa után váltottak UI-t és szemléletet ők is.

phone nélkül most nem az sgs4-re várnánk hanem az sgs2-re(illetve annak megfelelő szintű okostelefonra)

Inkább az SGS szintű készülékek képviselnék most a csúcstechnológiát, lényegesen kezdetlegesebb rendszerekkel.

na bumm, belehalunk

Csak 5-6 éves lemaradásban lenne a mobilipar, hát nem tudom, mint kütyübolond, nekem a mai tech világ jobban tetszik :D

De erre mondhatom azt is, hogy a sötét középkor nélkül mára már az emberiség a galaxis határainál járhatna, a lemaradásba tényleg előfordulhat, hogy belehalunk (még néhány hasonlóan kedves meglepetés, mint a tegnapi orosz tűzijáték és nem a mobil rendszereken fogunk vitázni, hanem a maradék élelmiszeren és nem billentyűzettel hadakozunk, hanem husángokkal ;) ).

az is lehet pl a 2009-ben megjelent htc hd2 fejlesztését már 2005-2006-ban elkezdték, és?

2005-2006-ban nézd már meg mit árult a HTC és mi számított WinMo téren top hardvernek :D
    Gyakorlatilag akkor még semmi nem volt meg abból, amiből a HD2-t fejleszthették volna.

Lehet nem szeretni az Apple-t, az iOS-t, vagy az iPhone-t, de azt elbagatelizálni, amit a megjelenésével okozott a mobil iparágban, elég nagy tájékozatlanságra vall.

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #320 üzenetére

de ez a telefon bár nem volt olyan fejlett mint a 2007-es iphone, mégis megdonti azt a teoriat hogy nem lennének ma korszerű érintő telefonok, ez a teló az Apple -lal párhuzamosan lett kifejlesztve és fél évvel előbb mutatták be

Az ilyen kijelentésekért azzal büntetnélek, hogy fél évig LG Prada-t kelljen használnod :)

A Prada ugyanis bűn rossz készülék volt, a kijelzője érzéketlenebb, mintha rezisztív lett volna, multi touch-ot hírből sem ismerte és nagyon lassú volt. Az iPhone ehhez képest űrtechnológia.

Ha nincs iPhone, akkor hidd el a Prada nem csinált volna történelmet és most a WinMo és Symbian (esetleg Palm) tábor vitázna itt :)

ha nem lett volna iphone, kialakultak volna ugyanúgy a mai okostelefonok ... ennyi

Kizárt dolog.

Android nem lenne és a Windows Phone sem jött volna létre. A WinMo-Symbian páros lenne a domináns mobil platform, ami persze fejlettebb lenne, mint 2007-es változatai, de messze nem nyújtanának hasonló élményt, mint a mai rendszerek.

• Parallaxis

addikt

válasz hallador #310 üzenetére

Ez a modell amint Te is értad az emberek mentalitása miatt nem életképes Otthon. Ezt mindennap tapasztalom.

Erről az oldalról nézve egyet kell értenem veled. :(

A napi 100 - 200 perc nem átlag ember telefonszokása.

Van úgy, hogy egyetlen ügyféllel beszélek 20-30 percet :)

Nem értek egyet a retina véleményeddel, mert az max az apple szoftverekre lesz igaz.

Itt viszont tévedsz, a Microsoft, ha valaha is tovább akar lépni a nagyobb felbontású kijelzők felé (már pedig akar), akkor ugyanazt a technológiát kell kifejlesztenie amit az Apple már sikeresen alkalmaz az OSX-ben és az iOS-ben is. Per pillanat itt az Apple-nél a labda, de a többi gyártó sem kerülheti meg ezt a megoldást.

Nem keverem a driveokat, csak nem látom az innovációt a technika mögött.

Pedig elég durva különbség van a hibrid drive-ok cache technológiája és a két meghajtó közössé tétele és a fájlok felhasználás szerinti automatikus átrendezése között.

Persze sokmindenben egyetértünk, de más a véleményünk.

Ez így szép, elég unalmas lenne a világ, ha mindenkinek azonos lenne a véleménye :)

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #318 üzenetére

viszont a kepkeret mindent visz xD

Teljesen igazad van, kiköpött iPad :D

• Parallaxis

addikt

válasz hallador #305 üzenetére

Pénzt kérnek a zenékért, csak nem albumot tudsz venni, és nem Boltban/Postán ,hanem az interneten letöltve, ezt ma már a bármelyik lemezkiadó tudja.

- Az iTunes Store-ban az összes kiadót látod együtt és szabadon válogathatsz számonként

- Egyetlen cég sem volt a mai napig sem képes ugyanarra, mint az Apple az iTunes Store-al (a Google is megpróbálta, de nem tudott a legtöbb kiadóval megegyezésre jutni).

De ez ittnon nem működik mert elcseszett drága. Én erre próbáltam utalni, Nem a készülék a szolgáltatás, iTunes, IOS kompatibilis szoftverek stb. Az ingyenes Android alkalmazásokhoz képest meg pláne.

- A zenék olcsóbbak, mintha CD-n vennéd

- Az iOS szoftverek is 1 euro alatt vannak zömében, így a drága kissé vicces kifejezés, főleg, hogy a Play-el szemben az App Store-ban folyamatosan vannak akciók ahol a fizetős alkalmazások ingyen megkaphatók (iPadre én alig 5 eFt-ot költöttem appokra, mégis több ezer alkalmazásom van és zömük általában fizetős).
    Így ostoba reklámok nélkül kaphatók meg a fizetős szoftverek is.

- Az App Store-ba arányaiban kevesebb az ingyenes tartalom, mint a Play-ben, ez teljesen igaz.
    DE mivel összeségében több az alkalmazás, így a kisebb arány is szám szerint hasonló mennyiséget jelent, mint amit a Playben megtalálsz.

Amit még mindig az a cég fejleszt csak apple néven.

Ez már csak azért is nehezen értelmezhető, mert két fejlesztő céget és több technológiát is felvásároltak és 4 éve ezen fejlesztők már az Apple zászlója alatt és elvárásai szerint dolgoznak.

Pedig megtehetnéd.

A retina felbontásnak van megmagyarázható értelme (kompatibilitás megőrzése a régebbi szoftverekkel), a fullHD felbontásnak 4-5" az öncélú ePenis mutogatáson kívül viszont semmi értelme.

Igen csak az alapjait a Seagate tette le, nem az Apple, ennek köszönhetően a technológia sem köthető az Apple-hoz semmilyen szinten.

Mondom, hogy piszokul kevered a hibrid meghajtókkal a dolgot... Semmi köze hozzá, teljesen más megoldás.
    De végül is igazad van, mert sem a HDD-t sem az SSD-t nem az Apple fejlesztette ki :D

Nem, de nem is a Samsung pedálozik, hogy kitalálták a lekerekített téglalapot....

Pedig szegény Samsungnak ez a lekerekített téglalap az iPhone és iPad előtt fene mód nem jutott eszébe :D (De ezt hagyjuk inkább az ügyvédekre, meg bírókra, éppen elég humoros a legutóbbi ítélet, miszerint nem volt szándékos a Samsung másolása :D /gondolom Gazsi is véletlenül lopja a kábelt/ )

Mennyibe kerül ott és otthon? A fizetésekhez képest ennyi.

Mondj már egyetlen céget, ami a helyi fizetésekhez igazítja az árait :D

Szóval mire is megy el havi 20 000 Ft. Nem értem de nem is akarom.

Van aki ezt használja internet hozzáférésre útközben, irodában és otthon is és 100-200 perc egy nap alatt fogy el, nem mint nálad egy hónap alatt. Van akinek a mobil munkaeszköz és nem játékszer.

Miért is kellene a Retina Display-t átrakni wintel gépbe?

Hogy észrevedd, hogy maga a felbontás és a kijelző a mögötte lévő szoftvertechnológia nélkül életképtelen.

Vajon ezek az emberek nincsenek megelégedve soha az éppen aktuális politikai vezetéssel?

Hogy került a csizma az asztalra?

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #299 üzenetére

Hát én nem sok hasonlóságot látok, sem kialakításban, sem anyaghasználatban, sem minőségben:

De amint te is írtad: "mindenki úgyis azt látja benne amit akar"

• Parallaxis

addikt

válasz hallador #286 üzenetére

Sztem ezt már sokszor láttam. Te meg ezt olvasd el légy szíves: Technológia

Wikipedia-ra hivatkozol, mint komoly információ? :)

De ok, teljesen igazad van, a Retina display maga a kijelző felbontása és nem egy hardver-szoftver párosított technológia. Értem. Ok.

Akkor légy szíves, vegyed a 15" retinás Macbook Pro kijelzőjét és rakd át egy Wintel notebookba és csodálkozz rá, hogy miért nem fog használhatóan működni.

---

A #297-es végéről lemaradt ez a link: [link]

• Parallaxis

addikt

válasz hallador #281 üzenetére

Alapvetően ez pontosan ugyanaz a modell, csak rugalmasabb. Semmiben nem tér el attól.

Kifejthetnéd a hasonlóságokat, mert én nem látok ilyet.

Kérlek mutass egy statisztikás Magyarország - USA arányban.

??
    Én arról beszélek, hogy, ha vesz valaki egy iPhone-t az megkap minden szolgáltatást, amit az Apple nyújt, aki viszont Androidot vesz, az meg nem, mert a Google szolgáltatásai korlátosak jelenleg.
    Az nem érdekel, hogy ki mit és mennyit használ ebből, a lehetőségekről beszélünk.

A5/A6 Tehát vettek egy céget

Igen, 4 éve.. Az A6 viszont már teljesen saját, házon belüli fejlesztés.

Ezt alkalmazták rengeteg helyen, az apple tette bele először egy telefonba,

Hol alkalmaztak az Apple előtt ekkora DPI-jű kijelzőt?

akkor a full HD-s 5" kijelzőket minek nevezzük?

Inkább nem fejteném ki :)

Valamint a Retine nem egy technológia, hanem egy brand.

Igazad van ezt senki nem vitatja, viszont így lehet egyértelműen hivatkozni rá.

Magic Mouse: Használtam ilyet az Isten mentsen meg tőle

Írtam. Van akinek bejön, van akinek nem (nekem egyébként igen).

Lightning csatlakozó: Ez miért is jó nekünk, ha nem apple készülékem van?

Ez nem tartozik a kérdéskörhöz. Arról volt szó, hogy milyen innovatív fejlesztéseket végzett az Apple az elmúlt időben. Tekintve, hogy elég sok gyártó készít kiegészítőket az Apple-nek (köztük a Samsung is), így bizony sokakat érint.

Fusion drive: Seageate fejlesztés semmi köze az apple-hoz.

Semmi köze a Seagate-hez, teljesen más technológia.

multi-touch: : IBM feljesztés semmi köze az apple-hoz.

Nem IBM fejlesztés, hanem egy független kis cég fejlesztése. Felvásárolták..

Mondj egy olyan alaptechnnológiát amit az Apple feljesztett ki! Csak egyet! És nem apple specifikus.

Esetleg te Samsung-tól az elmúlt 10 évből? :)
    (Az OLED nem játszik, mert nem ők találták ki.)

Azért mondasz nekem egy összehasonlítást, ami ezt a szolgáltatás árat/szolgáltatás minőséget/tartalmat összehasonlítja USA - Magyarország viszonylatban, mert gyanítom otthon ez nagyon nem él amit leírtál.

Ezt most nem egészen értem. IPhone-ra hazai adatokat már írtam, amerikait meg nézd meg a neten.

Szerintem meg bizony, hogy lesz olcsó Nexus. Valamiért mintha nem tudnának eleget gyártani.

Nem csak szerinted, mert nem lesz, hanem már van!
    299 dollár a Nexus 4, de az LG vagy nem akar, vagy nem tud megfelelő mennyiséget gyártani.
    Az olcsóság itthon persze elolvad, mert jóval drágábban kapod meg a Telenortól még függően is.

Igen a szolgáltatásról beszélsz meg az ökoszistémáról, meg az iTuns-ról, meg az iCloudról. De alapvetően ez pl Magyarországon picit drága! És nincs benne a szolgálatatás csomagban az iTunes. Szóval ez itt sehogy nem éri meg! Még akkor sem ha nem vagyok normálisz szerinted, mert ezeket a dolgokat én ugyan megfizethetném, de nem akarom.

????

Miért nincs benne a csomagban itthon az iTunes? Már évek óta elérhető minden Apple szolgáltatás itthonról is.
    Igen, a torrenthez képest drágább ez nem vitás, de a polcról leemelt audió CD-hez képest nem (kb. fele). No meg rengeteg előadó és együttes zenéje itthon nem is kapható meg CD-n.

Az átlak magyar IPhone felhasználó szerinteg 10 - 20 000 Ft közötti szolgáltatást mikor használ el?

Nagyon sokan. Alig van ismerősöm aki ennél kevesebb számlát fizet havonta, pedig nem az általad linkelt korosztályhoz tartozunk (és sokuk ezt WP-os és Androidos készülékkel teszi).

van aki valóban Business-re használja, de ez nem ez a korosztály igaz?

• Parallaxis

addikt

válasz hallador #214 üzenetére

A modellről beszéltem, nem a megvalósítsról ember

Akkor kifejthetnéd, hogy a 30 éve létező zenei stúdiók modellje miként jön az online zenei áruházhoz, mert kb. sehogy, sőt éppen azzal megy szembe, mégpedig azzal, hogy te döntöd el mit akarsz megvenni, akár egyetlen számot is az adott albumból.

Igen iTunes, ez amerikára igaz, sehol máshol, gondolom Te ott élsz?

Miért lenne csak Amerikára igaz???? Én itthon is minden szolgáltatását elérem, szemben a Play Store-éval, ami valóban sok tekintetben Amerika only.
    Te úgy látom egyáltalán nem vagy tisztában a dolgokkal amikről véleményt mondasz és így elég vicces vitát folytatni.

Miért Te az Apple-tól? Láttál valamilyen innovációt az elmúlt két évben?

Siri, Passbook, A5/A6, retina display, üveg multitouch touchpad (ami valóban jól használható a PC-s förmedvényekkel szemben), Magic Mouse (ami van akinek bejön, van akinek nem, de a Logitech és a Microsoft azért szépen koppintotta), Fusion drive (ami nem keverendő össze a PC-s megoldásokkal), Lightning csatlakozó (ami képes bármilyen eszközhöz és szabványhoz adaptálódni és a kiosztását ennek megfelelően megváltoztatni). Most hirtelen ennyi ugrott be, de biztos akadnának még apróságok, ha utánaolvasnék a dolognak.

Tényleg a sok hülya állat barom meg 200 ezerről beszél még ma is az IPhone 5 esetében, ja és megint elfelejtetted az előfizut.

Ja kérem, akinek csak mint játékszer és státusz szimbólum kell egy smartphone, az más történet.
    Az emberek zöme használni szokta, ahhoz meg elengedhetetlen egy előfizetés, ami biza sehol sem ingyenes (azt azért feltételezzük, hogy emberünk nem idióta és olyan előfizetést választ, amit ki is tud használni).
    Az soha nem volt titok, hogy az Apple a szolgáltatói terjesztést preferálja, sőt hosszú ideig függetlenül nem is volt kapható (sőt pár országban még ma sem).

Ti fanok állandóan 0 Ft-ért vesztek IPhone-t 0 FT előfizetéssel, csak a sok ostoba barom Androidos fizet 100 000 -et a telefonjáért

Mondjuk ha valaki ki tud használni egy Mozaik XL csomagot (hidd el sokan vannak), akkor ezen egyén egy iPhone 5-öt, ha nem is ingyen, de 20 eFt-ért már megkap, ellenben egy Galaxy S3 LTE-ért már 72 eFt-ot kell fizetnie és ez itt van kis hazánkban, külföldön adott előfizetéshez megkapod mindkét készüléket ingyen.

ha meg Samsung még gagyi is mint megtudtuk az I haverodtól ....

Én ilyet nem írtam, mert kedvelem a márkát. Ellenben nem vagyok hater és nem is dugom a fejem a homokba, mint itt egyesek. Nálam békében megfér az asztalon mindegyik rendszer és használom őket elégedetten.

Én tudod mikor fogok mosolyogni rajtad, mikor a Huawei, ZTE, elkezd beindulni a Samsung úgy igazán bepöccen és elársztja fele áron kapható készülékekkel a piacot mint az i termékek.

Apró probléma, hogy lehet lefele menni az árral, de ez két dologgal jár:

- csökkented a minőséget és a tudást (gyengébb anyagok és alkatrészek, kevesebb memória, olcsóbb SOC stb.)

- eltekintesz a profittól, mert más úton próbálsz hozzájutni (lásd pl. Amazon Fire)

Egyik megoldás sem járható út a Samsungnak, mert:

- minőség és tudás csökkentésnek nincs értelme, mert eleve lefedi a teljes piacot a belépő szinttől a prémiumig

- nincs olyan szolgáltatáscsomagja, amin be tudná hozni a kieső profitot

Akkor majd jöhetsz, hogy a minőség,kb mindenki le fogja szarni hogy milyen alakja van az IPhone-ak.

- A minőséget soha nem fogják lesz@rni, így mindig is lesz piaca az almának.

- Soha nem játszottak az alsó ligában és a nyilatkozatok szerint nem is akarnak a későbbiekben sem, így kb. ők sz@rják le, hogy ki mennyi filléres droidot dob piacra.

- Az Apple nem csak készüléket ad a felhasználó kezébe, hanem komplex ökoszisztémát, amit más gyártó nem tud megtenni (még a Google sem). Ez persze a balkánon lakó, torrenten nevelkedett egyedeknek nem érték, de a világ nagyobbik részén komoly fegyvertény.

Esetleg a Google felfedezi, hogy a ZTE/Huawei páros is eléri a többi gyártó minőségét, és szaré húgyé csináltat majd Nexus-t

Khmm..
    A Google már most olcsón gyártatja az LG-vel a Nexus 4-et, mégis, nálunk mennyibe is kerül az egyetlen hivatalos helyen, ahol ráadásul előfizetéssel kapod csak meg?
    No meg valamiért eddig nem sikerül eladási rekordokat dönteni vele. Valamiért nem a 300 dolláros Nexusokkal szaladgálnak úton-útfélen az emberek azóta sem.

iCloud (Kár hogy a google 5 - 6 éve kínálja, ami neked újdonság, máshol már bevezették)

Komolyan boldog lennék, ha a Google felhője tudná azokat, amiket az iCloud (önmagában a backupnak is örülnék). Kár, hogy ez a terület Androidon ennyi év után sincs tisztességesen megoldva.

10000 FT a készülék ár:
    2 ÉV
    20890 FT havi díj:
    Hmmm csak 450 000 Ft. Nem is sok igazad van. Ja és nem is tudom miért gondolom, hogy ez a hülyének is megéri.

Még egyszer:

- Valóban megéri, ha ezt az előfizetést ki is használod. Hisz ezt az összeget akkor is kifizeted, ha iPhone 5-öd van, de akkor is ha Galaxy S3 nyúzol :)

- Ha valaki csak azért választ ilyen csomagot, hogy olcsóbb készüléke legyen, de nem tudja kihasználni, az hülye

- Aki a készülék árába beleszámolja azt az előfizetést, amit a szolgáltatás használatához mindenképpen ki kell fizetni, függetlenül a készüléktől, az se teljesen százas.

• Parallaxis

addikt

válasz madgie #221 üzenetére

Ja, van rá bőven példa, de most a nagyfelbontást elhozták a noti szegmensbe is (tudom, nem ők gyártják a panelt, sőt, nem is ők találták ki), amit a Win8-as gépek egy ideig talán nem mernek követni.

Nem nem mernek, hanem nem tudnak, a Windows nem képes normálisan lekezelni a nagyobb felbontású kijelzőket (13-15"-on meg elég viccesen néz ki az 1-2 mm-es szöveg :) ).

• Parallaxis

addikt

válasz hallador #201 üzenetére

1. Csak az az app, amit az Apple állít elő (Nem baj, hogy a modellt, kitalálták 30 éve Hollywoodban a lemezkiadó cégek

Hollywoodban 30 éve online zenei áruházzal hódítottak már a lemezkiadó cégek? Most te melyik párhuzamos univerzumból jöttél?

2. Nem baj, hogy az IPod (Valamely felvilágosult kolléga bedobta), a felét a Creative-tól, a másik felét a Rio-tól lopta, ja igen új volt a design. ezzel nincs baj.

Előbb nézz utána, hogy pontosan miért is perelt a Creative.. Hát nem a lejátszó miatt, hanem valami playlist listázás volt a panasz.
    Az iPodban egyébként sem a lejátszó volt a nagy szám, hanem a zenei áruház és a lejátszó szoros kapcsolata (divatos szó ökoszisztéma), amire előtte nem volt példa és még ma sincs hasonlóan jól működő modell.

3. Véletlenül nem csengett valamelyik kollégának a Név: aminek még az Apple sem mert neki menni ERICSSON.

Nem is, mivel az iPhone kiadásához szükséges szabadalmak zöme az Ericssontól származott, bizonyos fokig partnerek voltak.

Amikor is a konkurencia felnő

Miben nőtt fel? Mit tud a konkurencia, amit az iPhone nem? Milyen korszakalkotó, iparágat megújító innovációt láttál az elmúlt 5 évben a konkurens gyártóktól?

4. IPad: Igaz, hogy az Apple-val terjedt el, de éppen a tervolt köszönhető, mert a technológia 2001-ben ott volt a Microsoft asztalán, ezt sem ők találták ki.

A Microsoftnak köze nincs a tabletekhez, még most sem értik miről szól ez az egész.
    2001-ben a tabletPC-vel kísérleteztek, amivel meg is buktak, a Surface-el úgy látom megismétlik ugyanezt (az Apple-nek már a 90-es évek elején volt tablet prototípusa, amikor a MS még azt sem tudta mi az).
    Az iPad a Newton örökségén készült, mint ahogy a ma ismert érintőképernyős eszközök zöme.

Én elismerem, hogy az Apple jó dolgokat csinált az elmúlt 5 évben a mobil/tablet piacon, de közel nem annyira jót, hogy mindenkit bepereljen

Persze, hisz a Samsung nem szándékosan másolta le a termékei (a bíró is megmondta) :D
    (Gazsi is véletlenül rabolja le Pista bá gyümölcsösét, mert hát alacsony volt a kerítés, nem lehetett jól látni :D )

Aztán azzal sincs baj, hogy otthon kb 2 szeres áron lehet hozzájutni, az Apple termékeihez

Keményen 10 eFt-al tudtam volna drágábban megvenni az i5-öt, mint a Note 2-met, ha magasabb díjcsomagban vagyok, akkor meg olcsóbban. Erről ennyit.

--

A cikkre meg hivatkozhatsz, de aki picit is használta az említett készülékeket, az elnézően mosolyog rajta.
    Persze, hisz elégedettségben vezet az S3 mini az S3-hoz képest és az One X vezető Európában, hát hogyne..

• Parallaxis

addikt

válasz Szelley #193 üzenetére

Soha nem fogják megérteni, hogy az Android, az csakis Nexus készülékeken néz ki úgy/működik úgy, ahogy azt a Google megálmodta.

Azért ez szerencsére nem igaz, az életben nem használnék Androidos készüléket, ha csak a Nexus lenne a választék.

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #169 üzenetére

a Samsung fejleszt ARM processorokat, amiket a saját telefonjaiba szán, elég jók szoktak lenni(Exynosnak hívják)
    a Samsung fejleszti a gyártósorait is(pl 28 nm, 22 nm), ő gyártja
    ezeket átcímkézve rakják be az ipadokba, iphone-okba

Ennek fuss neki azért még egyszer :)

Már az A5-höz is csak annyi köze volt a Samsungnak, hogy bérgyártotta, az A6-hoz meg lassan már ennyi sem.

Nem véletlen, hogy az A6-os 2 maggal alázza a 4 magos Exynost :)

az Apple a kész termékekeért fizet, arról nem tudok hogy beszállnak a fejlesztési költségekbe is,

A CPU-t és a SOC-ot A6-tól teljes egészében az Apple tervezi, köze nincs hozzá a Samsungnak, ők csak legyártják. Szóval a fejlesztési költségeit teljes egészében az Apple fizeti :)

---

Jó készülékeket gyárt a Samsung, én is imádom a Note-omat, de néhányan nagyon átestek a ló túloldalára és fanatikusabbak vagytok a legtöbb Apple rajongónál.

• Parallaxis

addikt

válasz Cathulhu #142 üzenetére

Mindenki másként használja a készülékét :)

Én a Home gombbal ébresztem a készüléket és szinte soha nem használom a taszkváltást, viszont hiányozna a Menü gomb (másoknak is, ezért is köpköd sok One X tulaj :) ).

A BB10-es gesztusvezérlés nekem is tetszene, bár kíváncsi volnék mennyi plusz fogyasztással jár az érintőpanel nonstop figyelése.

• Parallaxis

addikt

válasz Cathulhu #136 üzenetére

nekem csak egy keresem lenne, hogy a hulye dedikalt gombokat felejtsek mar el...

Csak azt ne!!! Az egyik dolog ami miatt a Samsung jószágokat szeretem, főleg a fizikai Home gomb ami bejön :D

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #129 üzenetére

Értem én, hogy mit mondasz, de azt is értem, hogy miért nem változtat radikálisan az Apple.
    Ekkora felhasználói bázisnál egy nagyobb lépéssel több kuncsaftot veszítenének, mint az apróbb lépésekkel.

Egyébként én speciel nem tartom jó iránynak az S3 és Note2 fejlődését (itt persze kizárólag a designra gondolok). Az S2 és a Note is szebb volt szerintem, a recés hátlap elhagyása ezért az ujjlenyomatgyűjtő fényes megoldásért meg egyenesen vétek.

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #127 üzenetére

Szerinted mégis mitől lett volna jobban észrevehető a fejlődés?

(Mondjuk engem 5" alatt hidegen hagy a dolog, de egyébként nekem tetszik az i5, mint vas.)

• Parallaxis

addikt

válasz Remus389 #120 üzenetére

a design szinte ugyanaz

Jaja, az acél-üveg kombó helyett unibody alu ház, süllyesztett kijelző, vékonyabb készülékház - ezt én nem mondanám ugyanannak.

tudtommal az i5 és i4s is kétmagos

Az mondjuk más kérdés, hogy az i5-ben lévő két magos jószág gyorsabb, mint az S3-ban lévő 4 magos.

akárhogy is, lényegesen kisebb az előrelépés

Háát..
    Végül is vékonyabb lett, könnyebb lett, 2x gyorsabb és mindezt változatlan üzemidővel.

Ed3r_X_

Az iPhone4-nél nem maradt sárga a kijelző, az csak a gyors gyártás/szállítás miatt meg nem száradt ragasztó nyoma volt, ami pár óra használat után eltűnt.

• Parallaxis

addikt

válasz Bici #101 üzenetére

A részesedésük több negyedév óta csökken az Androiddal szemben.

Ezt így nem igazán lehet kijelenteni, ugyanis az Android a teljes kínálatot lefedi, míg az Apple csak a prémium kategóriában kínál modellt. Kategóriájában meg nem mondhatni, hogy nagyon háttérbe szorult volna.
    (Galaxy S kategória 3 év alatt 100 milliós, iPhone utolsó negyedév 48,7 milliós eladás ugyebár.)

hallador:

Az APPLE meg automatikusan szarnak sem vette a konkurenciát majd be is perelte a lekerekített téglalap okán, mert a 7 éves mobilkommunikációs gyakorlatával Technológia teremtő lett

Azért a Samsungos pereknek volt alapja, nem is kevés.

• Parallaxis

addikt

válasz hallador #86 üzenetére

A Telefon üzletág mostmár nem stagnál, hanem hanyatlik, az Apple-nél. Kinn USA-ban van pénz olcsóbbak is a telefonok könnyebben megengedhetik maguknak az emberek, hogy pillanatok alatt cseréljenek.

Amíg 1 negyedév alatt eladnak közel 50 millió készüléket és az USA-ban átveszik a vezetést az eladott készülékek terén, addig az ilyen fejtegetés csak elmélet, aminek vajmi kevés köze van a valósághoz.

De a vicces az, hogy az Apple az iPhone 5-el nem tett mást, mint amit az összes többi gyártó tesz, kihozta az új készülékét nagyobb procival, kijelzővel, memóriával és új házban. Érdekes ezt nem rója fel senki a Samsungnak, vagy a Sony-nak, pedig ők sem tettek mást (az Galaxy S2-höz képest ezeken kívül mitől másabb az S3???). A baj az, hogy az Apple-től már alapból mindenki csodát vár, meg bejelentésenként valami korszakalkotót. Nos, ez elmaradt és mindenki fintorog.

• Parallaxis

addikt

Hát nem tudom, tényleg van valaki aki komolyan elhiszi, hogy az emberek elégedettebbek egy Galaxy S3 Mini -vel, mint az S3-al?

• Parallaxis

addikt

Azért ennek a statisztikának enyhén ellentmond, hogy az Apple adta el a legtöbb készüléket az USA-ban, ha ennyire esne a népszerűség, akkor ez nem így lenne.

Viszont örülök, hogy "kis" kedvencem (Note 2) is ennyire népszerű :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés