- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Indiában szeretnek TV-zni
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
dsk976
csendes tag
Én Alin nem találtam mono RCA->3.5 jack kábelt. Ha nem akarsz forrasztgatni, akkor vegyél 2 db ilyen átalakítót és hozzá bármilyen RCA male -> RCA male kábelt. (Ezt ketté is tudod "tépni".)
Nekem ma jött meg a 20 méternyi kábelem, úgyhogy kezdem a forrasztgatást.
-
dsk976
csendes tag
válasz
verybigboy #146 üzenetére
Fém, könnyű, nem mágnesezhető, úgyhogy jó eséllyel tényleg alumínium.
-
dsk976
csendes tag
válasz
verybigboy #144 üzenetére
- RCA dugó 2 db, 4mm-es lyuk van rajta, pont jó lesz bele a kábel,
- 3,5 mm mono jack dugó 5 db a felesleg jó lesz máskor,
- 18WG UL1185 árnyékolt audio kábel
- 4 db tappancs, de számtalan más fajtából lehet válogatniA tappancsokba nem megy bele az eredeti csavar, így vettem 8 újat a helyi csavarboltban és vettem hozzá O-gyűrűket, hogy alátétként használva azzal is csökkentsem az átadott rezgést (újabb 105 Ft költség
).
-
dsk976
csendes tag
Se előnyét se hátrányát nem látom az új firmware-nek. Kicsit bosszant, hogy a gyártó ennyire magukra hagyja a vásárlóit, hogy még egy firmware letöltő oldalt se üzemeltet és changelog-ot sem ad ki az új verziókhoz.
A hálózati problémák, Spotify megszakadás, Hi-Fi Cast (DLNA lejátszás) megszakadás kapcsán én mostmár kapcsolatot vélek felfedezni a vacak Telekomos szolgáltatással. Eddig se volt problémamentes az internet kapcsolatom, de most, hogy gatewayt cseréltek, már a LAN oldal se megy rendesen, lényegében használhatatlan az egész. Sokszor még a gatewayt is alig tudom pingetni, akár 3 másodpercet késő válaszok is vannak avezetékes helyi hálózaton 20% körüli csomagveszteséggel, szóval nem csodálom, hogy a hangszórók kapcsolata is szétesik. Mostmár egy hosszabb file letöltést se tudok elindítani, mert pár perc múlva az is megszakad, a teló is sokszor leszakad a wifiről, de számítógépen is akadozik a net.
Közben kezdenek szállingózni kínából a cuccok. A tappancsok és az RCA dugók megérkeztek, már csak a kábelt és a jack dugókat várom és lehet szerelni.
Ezek az RCA csatlakozók nagyon jó minőságűek, szerintem megértek 4 dollárt:
-
dsk976
csendes tag
Kicsit teszteltem. Leírom, hátha valakinek hasznos (ha senkit sem érdekel, akkor szóljatok rám):
A Spotify-nak a statikus IP címmel van valami baja. Ha statikusra állítom, akkor nem megy a "spotify connect", ha DHCP-vel adom neki ugyan azt az IP címet akkor megy. A sima DLNA lejátszásnak (pl. Hi-Fi Cast) mindegy, az mindkét esetben működik, de ott csak a helyi hálózaton van adatforgalom a telefon és a hangfalak között. A Spotify esetében viszont úgy működik a dolog - ha igaz -, hogy a hangfalak közvetlenül kapcsolódnak a Spotify szerveréhez és nem a telefonról kapják a streamet. Nem merek megesküdni rá, de mintha tegnap még statikus IP-vel is működött volna (fentebb még írtam is). Azóta két dolog történt: egyrészt frissült a firmware, másrészt tegnap délután a Telekom lecserélte a régi Cisco gateway-emet egy Sagem-re. Bármelyik ludas lehet a dologban, de ezt már nem fogom tudni kideríteni, hacsak valaki hozzám nem vág egy régebbi firmware-t, amivel downgrade-elni tudnám a hangszórókat. Az új Sagem gw viszont úgy sz@r ahogy van, még jobban szakadozik a netem mint előtte a Ciscoval és néha 1000-2000 ms-os pingeket produkál akár 25%-os packet loss mellett a gépem és a gateway között, vezetékkel összekötve. Újraindítás után sokkal jobb a helyzet. Szóval lesz még egy körük nálam a szerelőknek. Minden esetre el tudom képzelni, hogy ha nem ő adja az IP címet a hangszóróknak, akkor valami összekavarodik és azért nem tud a Spotífy-hoz kapcsolódni.
-
-
dsk976
csendes tag
Valami nem stimmel! A firmware frissítés óta nem csatlakozik hozzá a Spotify! Látja a hangszórókat, próbálkozik csatlakozni, de nem sikerül neki. A saját alkalmazása is látja őket, a Hi-Fi Cast is működik, lejátsza rajta a zenéket, de a Spotify nem. Valaki meg tudja erősíteni, hogy az 1.1.4.0402-nél nála is fennáll-e ez a hibajelenség? Hogyan lehet hozzájutni a régebbi firmware-ekhez, hogy downgrade-eljem?
-
verybigboy
senior tag
Hát igen, elhiszem.
Sajnos a nem megfelelő méllyek, de pl. A túl sok magas is zavaró ... meg hát persze a hangminőség sem mindegy.
Nekem továbbra is hiányzik a magasak erősebb jelenléte, azon még "dolgozok" ill. nekem tervben van hogy li-ion akkussá átalakítom ... de magával a hangjával én is elégedett vagyok, simán, sőt bőven tudja azt mint egy tőle méretekben nagyobb hangfal.
-
dsk976
csendes tag
válasz
verybigboy #136 üzenetére
A feleségem választotta a színt, aztán kiderült, hogy a német raktárban nincs is más.
De nekem tetszik, teljesen rendben van a lakásban.
A hangjával nagyon elégedettek vagyunk. Én a mélyládákat sajnos nehezen viselem, egyszerűen zavar a puffogásuk, ezeknél meg pont annyi a mély, ami nekem megfelel. Egyébként két 100W-os Videoton hangfalat cseréltem ezekre. Eladtam az egész "hifi tornyot", mert sok helyet foglalt és nem is használtuk már legalább 10 éve. Azoknak a hangfalaknak 2 mélynyomójuk volt és ott meg egyszerűen nem értettem a TV műsoroknál a beszédhangot, illettve egyes zenéknél az énekhangot a túl sok mély miat. Valahogy az egész hangképe nem jött be. Nem bántam meg a cserét.
-
dsk976
csendes tag
Ma frissült a droidos GGMM app és ezzel együtt nálam megjelent egy firmware frissítés is a hangfalakhoz. Illetve lehet, hogy eddig is ott volt, csak nem tudtam előcsalogatni, de most 1.1.3.akármiből 1.1.4.0402 lett miután rátapiztam a jobb felső 'i'-re és azon belül az "update"-re. Volt egy furcsaság is, az fríssített app első indításakor azt írta, hogy mindkettő az 5GHz-es wifire csatlakozik (más az SSID-je, mint a 2,4-esnek), pedig amúgy nem látja az 5GHz-es hálózatot. Azóta már megint a 2,4-esen vannak.
Illetve panaszkodtam, hogy néha eltűnik egyik-másik a hálózatról, de tegnap óta nem szakadt le róla egyik se. Annyit csináltam, hogy DHCP-ről átállítottam statikus IP címre mindkettőt. Persze lehet, hogy ennek semmi köze hozzá, meg amúgy is kevés ez az egy nap ahhoz, hogy messzemenő következtetéseket vonjak le belőle, majd meglátjuk hosszú távon. Még annyi, hogy amíg statikus IP-n voltak, addig a firmware frissítés nem sikerült, vissza állítottam őket DHCP-re és rögtön tudtam frissíteni. (Utána megint átállítottam statikusra.)
Így helyeztem el őket a szoba két sarkában:
(A kábelcsatornázást majd később megcsinálom.) -
Breki
veterán
Köszönöm a válaszokat
Most megjött a kedvem és beüzemeltem az M4-et Bluetoothon a tv-hez.
Meglepve vettem észre, hogy állítható a hangerő a távirányítóval. Ez M3-nál is így volt? -
dsk976
csendes tag
Én csináltattam a hangfalaknak egy-egy sarokpolcot és felszereltem őket a szoba két sarkába, így jó messzire kell vigyem az egyik kábelt, ezért a kész kábel nem játszik. Az egyik vagy 10m hosszú, a másik meg csak 2m. Pont megfelelő hosszúságút úgysem kapok, meg amúgy is szeretem magam összeválogatni a csatlakozókat meg a kábelt.
Neked valami [ilyesmi] kellene a megfelelő hosszban. Vagy megoldás lehet RCA-RCA kábel is az egyik végén egy RCA->jack átalakítóval.
-
dsk976
csendes tag
válasz
verybigboy #128 üzenetére
Azt majd azért még kipróbálom, hogy nem a routeren keresztül kötöm össze őket, hanem csak egymáshoz csatlakoztatom, hátha úgy stabilabb a kapcsolat (mellesleg úgy aztán tényleg nem lehet rajtuk keresztül betörni), illetve lehet, hogy beállítok csak nekik egy saját AP-t amihez más nem csatlakozik. Én is IT-s vagyok, de nem tartok az általad említett betöréstől. Nyilván reális veszély, de ahhoz az eszköznek magának kell úgymond "ajtót nyitnia" kifelé ahogy egyes IP kamerák meg is teszik, mert amúgy a belső privát tartomány nem látszik a routeren kívülről az internet irányából. Meg ezen kívül vannak más kínai (Xiaomi és egyéb) hálózati eszközeim is, nem is beszélve a kínai okostelefonokról, úgyhogy a hangszórókkal csak kettővel több lett.
-
ghostie
tag
Biztos kapható ilyen, akár Alin is, lényeg az, hogy a DAC-nak RCA kimenete van a hangfalnak meg jack.
Vagyis 2 olyan kábelre van szükséged amelynek az egyik vége RCA a másik pedig Jack. Valószínűleg monóban fogsz is ilyet találni, elvileg azzal is mennie kell (én sztereó Jack kábel két csatornáját összeforrasztottam, így kaptam monot).
-
Breki
veterán
válasz
verybigboy #128 üzenetére
Akkor nekem szerencsém van mert nálam nagyon ritkán 3-4 naponta kb fordul elő kb, hogy egyszer pár másodpercre elmegy az egyik, de szinte azonnal vissza is jön.
Pedig ugye nekem hordozható az egyik az is előfordult, hogy felkaptam és három szobával arébb cipeltem pl. borotválkozáshoz, hogy az előszobából szóljon.
Nekem csak az app puritánságával és kezelhetőségével van bajom na meg, hogy nincsen eq. De majdcsak ez is megoldódik.
-
verybigboy
senior tag
Az általad leírtak sajnos az összes ilyen tulajdonságokkal rendelkező hangfalaknál előjön ... ha megnézel több review-t pl. amazon-on ott látható hogy mindegyik ilyen hangfalnál (s nem csak GGMM) ezek elő-elő forduló problémák. Ezzel persze nem azt mondom hogy akkor ez így rendben is van, mert nincs, viszont én mikor e mellett döntöttem nálam a többszörös árban lévő hangfalak is mint opció előjöttek. Ott én azt vettem alapul hogy ott is, itt is ez sajnos probléma, ezt el kell fogadni. Ha az így van, akkor meg miért adjak ki 3x-os árat egy jobbnak titulált hangfalra? Nem tettem, ezt választottam és mint ahogy Te is, én is kábelezni fogom. ... Arról nem is beszélve, hogy IT-s ismerősöm intett attól hogy WIFI-n használjam, elmondása szerint az ilyen eszközök szinte semmilyen védelemmel nem rendelkeznek, csodás bejáratot nyújtva a rendszerünkbe outsiderek részére. Mivel ezt többször is kihangsúlyozta nekem, el is ment a kedvem még a kipróbálástól is!
Nagyon jó hangfalaid lettek, ha megfelelően össze lesz kábelezve, überel minden eddig hallottat! (emberi áron!)
-
dsk976
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete én is boldog (?) tulajdonosa vagyok 2 darab GGMM M3-nak. A kérdőjel azért van, mert eddig nem problémamentes a kapcsolatunk (szó szerint értve). Magyarul arról van szó, hogy zenehallgatás közben (Spotify+wifi) egyszerűen megáll a lejátszás és nem tud többé csatlakozni egyik vagy másik vagy mindkét hangfalhoz. Ilyenkor, ha megnézem a saját appjában, akkor vagy csak az egyik hangszórót látja, vagy egyiket sem, pedig azok kéken világítanak és pingetni is lehet őket, tehát él a hálózati kapcsolatuk. Másnál nem szokott ilyen előfordulni? Ilyenkor, ha kikapcs/bekapcs, vagy átváltok más bemenetre és vissza wifire, akkor helyreáll a kapcsolat. Elég bosszantó tud lenni. Egyszer meg az történt, hogy reggelre az egyik konkrétan elfelejtette a wifi beállításokat, mintha resetelődött volna és újra be kellett állítanom nulláról. Ha ezek a problémák nem lennének, akkor nagyon elégedett lennék. Így viszont megkeserítik a feleségem életét, mert ő nem informatikai szakember és neki azért nehéz elmagyarázni, hogy miket ellenőrizzen és állíton be amikor valami problémát tapasztal.
Most várom kínából a kábelt, RCA és mono jack dugókat (meg az új tappancsokat), és ha megjönnek, akkor bekábelezem a két oldalt sztereóban a TV set-top-box audio kimenetére. Mondjuk jó lett volna elkerülni a kábelezést a szobában, dehát ez van.
-
ghostie
tag
-
Breki
veterán
A kábelek engem is érdekelnek
-
ghostie
tag
válasz
verybigboy #122 üzenetére
Tegnap megjött
Már csak kábeleket kell hozzá vadászni és mehet a teszt
-
verybigboy
senior tag
válasz
verybigboy #121 üzenetére
Merre a DAC-od ... van valami infó?
-
verybigboy
senior tag
Rengeteg ötlet van, csak a kivitelezése is meg kell legyen majd, ahhoz meg most szedem össze a szerszámokat ... na meg a zsák aranyakat amiből megveszem - a mondjuk majd amúgy is szükséges szerszámokat.
A DAC már itt kellene legyen Neked mostanság, kíváncsi leszek mit muzsikál majd Neked ... ezt a vonalat is meg kell nézzem én is majd. Az a baj rengeteg minden érdekel és egyszerűen nincs elég időm mindent megvalósítani (pedig de jó is lenne)
-
ghostie
tag
válasz
verybigboy #119 üzenetére
Én még a DAC-ra várok, de úgy gondolom most már hiába, meg fogom reklamálni..
Jó és esztétikus előlap mod ötlet engem is érdekelne -
verybigboy
senior tag
Én egyenlőre állok, keresem az ötleteket ... nálam tuti "modding" lesz az előlappal, sokat számított ... csak a megoldáshoz (korrekt megoldáshoz) megfelelő ötlet kell.
Amit még meg akarok oldani az a 220V-ról való leválasztás, tehát teljesen kábelmentessé tenni a hangfalakat. Ötlet itt is van, a megoldást kell kiötöljem.
Én itt tartok
... de nagyon jó alapanyag, van benne potenciál és ez tetszik!
-
válasz
verybigboy #113 üzenetére
Egy van külön Alexához, másik kettő pedig együtt.
Ha lesz időm kipróbálom a levételt. -
ghostie
tag
Ha nem találsz ilyen app-ot, akkor érdemes lehet Airplay kompatibilis alkalmazásokat keresni, ami ki tudja küldeni az Android hangkimenetét a hangszóróra, így bármelyik program megszólaltatható a hangszórókon. Elvileg léteznek ilyenek bár nagyon nem merültem el a témában.
-
Breki
veterán
Olyan rádiót tudtok, ami tudja kezelni a két hangszórót?
Rádió app-ot
-
verybigboy
senior tag
Az mondjuk látszik hogy tényleg oda lett figyelve az összeszerelésnél úgy mindenre, tényleg szépen összehozták ... tényleg ha más emblémát teszünk rá, 100.000 körüli árat simán szemrebbenés nélkül el is kérnének érte. Ilyen szempontból örülnünk kell kínai barátainknak, sok igen jó dolgot lehet tőlük beszerezni, ott is van rengeteg olyan ami teljesen korrekt és persze a másik véglet is van, amiért pénzt sem szabad kiadni.
Valószínű itt azért a DSP rengeteget beleszól, amit persze mások is megléphetnek hogy ezt elérjék!
Én elégedett vagyok és örülök hogy ezt vettem.
Silent77: 3 db.-ot egybe hajtasz, vagy hogy, mire használod a 3 db.-ot ... Sztereoba, vagy mindhármon ugyanazt, vagy ???
-
Breki
veterán
válasz
verybigboy #111 üzenetére
Köszi a képeket!
-
verybigboy
senior tag
Ez mindösszesen 6 db. csavar kicsavarását jelenti, semmi ördöngősre nem kell itt gondolni!!! Természetesen utánna ugyanúgy ahogy kicsavartad vissza is lehet azt csavarni, semmi, abszolute semmi gáz nincs ebből ... és a hatás tuti érezhető lesz. Én most már azon gondolkodok hogy oldom meg, mit tegyek a gyári előlap helyébe. Én tuti meglépem ezt, mert sokat hozott!!!
Képek vannak, majd ha kis időm lesz, töltök fel ... de mondom az előlap az semmi, az a 6 csavar ki-be csavarását jelenti csak.
-
Breki
veterán
válasz
verybigboy #107 üzenetére
Na én biztos, nem szedem szét, ezért megse merem mutatni a hifis haveromnak ők ilyeneket kapnak szét és tuningolnak, volt hogy a hangfalam eflex nyílás nyilásába is egy rongyot dugott, hogy mert így jobban szól.
De azért képeket szerintem szívesen várunk hogy néz ki belülről.
Az összerakás
-
verybigboy
senior tag
válasz
Silent77 #106 üzenetére
Emberek ... heh, ezt nem gondoltam (volna).
Mondom megnézem miből-hogy áll. Tegnap már belenéztem a hátuljába ... majd ma ismét ... de nem is ez a lényeg. A lényeg, mondom ma az elején "kezdem". Leveszem a 6 db. csavart az elejéről, gond nélkül lejött, alatta valami szürkés fekete szigetelő (gondolom hangszigetelő) anyag. Csinálok pár képet azt tovább "bontom". De, mielőtt tovább megyek, mondom tegyek egy próbát hogy így hogy is szól. Basszus, mármint azt a mindenit. Sokkal, de sokkal tisztábban, ami nagy hiányom, a magasak, nem azt mondom hogy megjelentek tökéletesen, de sokat, nagyon sokat hoz hogy nincs az alu előlap rajta. Ez legfőképp úgy érezhető, hogy zene közben le és visszahelyezem az előlapot. Sokkal, de sokkal tisztább előlap nélkül mint előlappal. Szinte még jobban megnyílik minden, most egyenlőre döbbenetben vagyok. Az hogy gumi lábat teszek alá az smafu. Ha tudjátok nézzetek rá Ti is előlap nélkül. 6 db. csavar mindösszesen ... nah, fokozhatom, de nem tudom. Nézzétek meg, nagyon ajánlom!!!
-
válasz
verybigboy #105 üzenetére
Amiről a cikk szól.
GGMM M3 -
...hogy visszataláljak.
A kedvencek már teli van.
Nálam 3db muzsikál. Android app-ot el is felejtettem, nagy rakás az egész.
Sajnos google asszisztens alatt nem tudom használni, de szerencsére amazon alexával nincs gondja. -
ghostie
tag
válasz
verybigboy #99 üzenetére
Amazonon is sok pozitív vélemény van róla.
Ha több bemenet között kell választani, távirányítani, hangerőt szabályozni, akkor egy megfelelő ki és bemenetekkel rendelkező mini-hifit vagy esetleg egy hibás végfokú erősítőt érdemes választani amire nem kötöd rá a saját hangfalát, hanem helyette a normál vonali kimentre (fontos, hogy legyen neki!), az M3-at.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Két darab GGMM M3-as hangfalat kaptunk kipróbálásra, a kidolgozás minősége remek, a hangminőséggel sincs komoly probléma, a szoftver viszont még némi fejlesztésre szorul.
- Milyen videókártyát?
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- Raspberry Pi
- Politika
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Parfüm topik
- További aktív témák...
- Kedvező ár! Lenovo T570 laptop (15,6FHD/I5-G7/16GB/256SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Dell Inspiron 15 laptop (15,6FHD/I5-G8/16GB/256SSD/Radeon520/Magyar/Win11)
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest