- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kismaci
tag
válasz
bigand77 #182 üzenetére
Hihetetlen... biztos sokan oltottak már a túlságosan okoskodó és mindent-tudni-vélő stílusod miatt, nálam ennél a hozzászólásodnál szakadt el a cérna. (Bocs, többiek: én még csak itt tartok a fórum olvasása közben.)
A tesztben említett telefon - szigorúan szerintem - nem szép, hanem egyenesen gyönyörű. Nemigen láttam mostanában ennél szebb és igényesebb készüléket. Nekem személy szerint gyengém az edzett üveg kijelző (esküszöm rá, nem kell rá védőfólia, a jelenlegi HD2-mön is ez a kijelző), a kevlárnak pedig valószínűleg az a célja, hogy fokozott védelmet nyújtson a telefon hátoldalán.
Az a bajom a kommenteddel, hogy nem a véleményedet írod le, ami szubjektív, hanem jössz itt, mint aki azt hiszi, hogy ő tojta a Kolumbusz tojását és megmondod nekünk, hogy mi hülyék vagyunk, ez csak egy fekete tégla, meg ilyen, hogy kevlár... bah! Ugyan már, mi agyatlanok vagyunk, ész nélkül követjük Rusi véleményét.
-
Dunbar
senior tag
válasz
bigand77 #207 üzenetére
Rendben, akkor tegyük fel, hogy kevlár nélkül, SGS2 testben jön ki a cucc, 20k-val olcsóbban. Boldogabb lennél tőle?
Mondod, hogy fontos a szubjektivitás. A Motorolának nyilván az az érdeke, hogy eladja a telefont. Csinál egyet (ár)kategóriának megfelelő hw-rel , és egy olyan külsővel, ami az emberek 90%-a szerint kiemelkedően jó, nézz körül a fórumban. Képeket régebben is láttunk róla, és mindenkinek feltűnt, hogy milyen szép, akkor is, amikor a cikk csak egy specifikáció lista volt. Ez a kevláros dolog nem tudom mennyire bullshit, mert még nem fogtam a telefont, de azt látjuk, hogy könnyű, erősebb a fémnél, és hogy jól néz ki a borítás (90%). De igazából mi csak követjük a nyájat, tudjuk, te vagy a szabadgondolkodó különc, akit nem sikerül megtörni
-
Remus389
veterán
válasz
bigand77 #230 üzenetére
kevlár adja a minőségérzetet(amit a műanyag nem tud igazán, legalábbis sokan fintorognak) és a könnyűséget(ezt meg a fém nem tudja) egyszerre, akkor miért felesleges?
sőt az is lehet a fémnél is nagyobb minőségérzetet ad, és valószínű még a műanyagnál is könnyebb és tartósabb mindkettőnél, ez nem néphülyítés kategória(valahova muszáj fejlődni)
szerintem jó, majd ha az Apple is készít kínjában szénszálas mobilt(mert már elfogynak az értelmes fejlesztések), akkor mindenki helyeselni fog
a kétmagos mobil is csak addig volt felesleges amíg az Apple nem csinált
-
Remus389
veterán
válasz
bigand77 #219 üzenetére
mindenesetre azért jó dolog hogy a fém és a műanyag mellett van egy újfajta anyag is(szénszál kompozit)
nemcsak a feeling a lényeg(ezt nem tudom milyen, biztos jó)
mindkettőnél jóval drágább, erősebb és könnyebb anyag, tehát prémium
ki kell próbálni
ha azt nézzük hogy ilyen tepsiknél már komoly súlycsökkentő, pl a Desire HD 164 gramm tömegű(fém), a nagyjából azonos méretű SGS2 116 gramm(műanyag)
ha az sgs2-t karbonból készítették volna, talán 105-110 grammos lenne, úgy hogy erősebb a fémnél is meg a műanyagnál is, ennyi és talán mindkettőnél minőségibb feelinget áraszt(nem ropog, nem recseg, egybe van, télen nem fagy le a kezed, de nyárom lehet nem izzad oda(mert nem teljesen sima talán)), tehát jó tulajdonságai lehetnek
szerintem ez növeli a sokszínűségét a mobilpalettának, nem holmi néphülyítés hisz értelme az van, az más kérdés hogy megdobja az árat
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
bigand77 #198 üzenetére
Tehát szted baj az ha találnak egy olyan anyagot, ami könnyebb és erősebb mint a korábbi megoldások.
Fém: tök jó de v látszik az eredeti fém ami nem mindenkinek jön be, v felületkezelik, ami szépen lekopik, jó ronda lesz.
Vagy műanyag, ami baromi könnyen karcolódik, ld SGS,
vagy GG elől hátul ami egy méteres magasságból földet érve atomjaira hullik. ( ld SGSII kontra i4S).Én konkrétan leszarom hogy ez marketing szempontból hasznos, ha funkcióját tekintve JOBB mint az eddigiek.
Drágább? Igen. Meg akarod venni ennek ellenére? Igen. Akkor ez a te telefonod. Ha nem akarod megvenni akkor meg mi a francnak fikkantod? Körülnézhetnél, mert a véleményeddet itt és most konkrétan egyedül maradtál. USER ERROR -
Balázs1621
senior tag
válasz
bigand77 #198 üzenetére
"Egyrészt nem látom a cikket, ott is bennelehet, hogy mennyire vékony, és a hozzászólások fele tartalmazza a kevlár, aztamindenit szóösszefüggést. Úgyhogy továbbra is ugyanazt gondolom."
Nem láttad a cikket, de Te már beírtad, hogy oda is az van írva szerinted, hogy hozzászólások fele a kevlárról szól,
én erre írtam neked, hogy igazából csak 3-4 ember említi meg a kevlárt a 75 kommentből, akkor ezen mit nem tudok értelmezni?Mint már írtam a külső szubjektív, ha neked nem tetszik akkor ok, de ezért nem kell másokat, akiknek tetszik megvádolni azzal, hogy csak azért jön be nekik, mert egy tesztel "ráerőszakolták".
+ ugye a vékonyságot említed ("ott is benne lehet, hogy mennyire vékony), mire én ezt írtam: Ez most talán(?) legvékonyabb androidos telefon, akkor ezt miért ne emelné ki a gyártó?
off vége
-
Pete55555
addikt
válasz
bigand77 #207 üzenetére
Egyébként fémből se mindegy hogy mit használnak, volt olyan fém telefonom, ami zsebben hordásnál úgy nézett ki mintha fociztam vna vele
Ez attól is függ, hogy milyen lakkal kezelik, vagy éppen nem lakkozzák le. Pl van itthon egy moto V3 azon nincs lakk, nincs is rajta sok karc, viszont ugye nem csillog úgy, mint a régi telóm, a Samsung u800, azon viszont minden karc meglátszik, mert lakkozva van a szálcsiszolt fém, a lakk meg karcolódik.(#192) H1N1 Unboxingot, és logoutos cikket akarunk
(#212) bigand77 Fogtál te már karbont?
-
Remus389
veterán
válasz
bigand77 #207 üzenetére
ez viszi a világot előre, jobbat alkotni mint az előző
ez különbözteti meg a konkurrenciától, ha az iPhone-t ásolják az a baj, ha attól eltérőt alkotnak, akkor meg az a baj
ha ugyanolyanra csinálják mint a konkurrens az a baj(Fém akkor HTC, műanyag akkor Samsung)
ha nem olyan burkolatúra csinálják(kevlár), akkor meg az a baj
akkor mi kell neked?
ez már kevlár, könyebb és erősebb is, ennyi
az hogy tetszik-e neked vagy sem az a te szubjektív véleményed, de néphülyítés erős volt, ennyi erővel az iPhone is néphülyítés
-
Remus389
veterán
válasz
bigand77 #198 üzenetére
Hát igen, egy ilyen anyag sztem is elengedhetetlen egy teló hátuljára. "igazából én se tudom pontosan". Na látod, ez a kulcsmondat húha nagy tudomány utánanézni a Wikin
[link]
a szénszál az más, nincs kedvem belemerülni bocsde érdekes, hogy a hsz-em első felére nem válaszoltál
egyébként meg szerinted "néphülyítés" ha egy telefongyártó prémium anyagot tesz a telefonjába, mégis mit tegyen hogy könnyű is legyen és minőségi is??
a fém kiesik, mert vastagít és nehezít, meg sérülékeny
a műanyag nem jó mert sokaknak gagyi
marad a kevlár vagy a karbon, legjobb anyag! szerinted néphülyítés, jól van..
-
Pete55555
addikt
válasz
bigand77 #198 üzenetére
miért probléma, hogy másnak más a véleménye?
Mert nem úgy írod le, hogy "szerintem...ez vagy az nem jó", hanem tényként közlöd, hogy ez a teló sz@r, mert kevlár van benne. Az, hogy neked nem felel meg, az egy dolog, de ettől még másnak bejöhet a dolog, de te nem így írtad le. -
Pete55555
addikt
válasz
bigand77 #189 üzenetére
Mikor mondtam én olyat, hogy azt állítottad, hogy ugyanolyan ?
Aztmondtad, hogy nem vennénk észre, hogy kevlár a hátlap, és nem fém. Ez meg hülyeség...
Miért jó? Könnyebb anyag, nem látszik meg rajta minden karc, valószinűleg kevésbé gyűjti az ujjlenyomatokat/zsírt, mellesleg jól néz ki.193. Remusz a kevlár inkább a golyóálló mellényeknél van
Igen, ott használnak több rétegben kevlárt, autóversenyzésben inkább karbont használnak, ami aramidszálerősítésű kompozit anyag. -
Balázs1621
senior tag
válasz
bigand77 #179 üzenetére
3-4 ember említi meg 75-ből a kevlár szót a cikkhez tartózó kommentekben. Ez most talán(?) legvékonyabb androidos telefon, akkor ezt miért ne emelné ki a gyártó? Nem értem, hogy ezzel mi a problémád? Ez szimplán egy szép telefon, Neked nem tetszik, oké, ez szubjektív, de ha másnak tetszik azzal mi a probléma?
-
Remus389
veterán
válasz
bigand77 #178 üzenetére
Továbbra is azt mondom, hogy a kevlár néphülyítés, tökmindegy, hogy sima fém, vagy ez van rajta, ugyanilyen fetrengés ment anno a szálcsiszolt fémre is.
miért néphülyítés az ha drága, prémium anyagokból készítik el a telefont, ami ráadásul könnyű is(nem úgy mint a fém)
persze ha Apple csinálná, akkor "forradalmi újítás" lenne a kevlár
Azon kívül, hogy elmondhatom, hogy egy olyan anyag van a telóm hátulján, amit az autóversenyzésben FÉM alkatrészek helyett használnak, mert jobban bírja a terhelést. az a kompozit, szénszálas műanyag
a kevlár inkább a golyóálló mellényeknél van
igazából én se tudom pontosan
-
callmeakos
veterán
válasz
bigand77 #182 üzenetére
Igazándiból csak annyi olyan dolgon lovagolsz amin igazándiból nem lenne értelme.
A kinézet az mind tudjuk szubjektív. Nem mindenkinek ugyanaz az ízlése. Rusinak tetszett és ennek hangot is adott. És? Lovagolsz ezen a marketing dumán.... Baj hogy örül a tesztelő hogy van a hátlapon kevlár bevonat? Mutass már nekem egy olyan sorozatgyártású (nem sufni moddolt) telefont ahol felhasználnak ilyen anyagot.Neked egyszerűen barátom feltűnési viszketegséged van, túl nagy hangot adsz egy olyan dolognak aminek igazándiból felesleges lenne, ráadásul a tesztelőt is megvádolod hogy teleteszi a hivatalos tesztet marketinggel. Szerinted egy olyan oldal mint ez, mennyire teheti meg ez magának, hogy marketinget vigyen bele egy tesztbe?
-
Pete55555
addikt
válasz
bigand77 #178 üzenetére
Nézz utána a kevlár tulajdonságainek, vesd össze a szálcsiszolt fémmel, aztán gyere vissza "érvelni"
"Ha nincs marketingelve,(...) akkor a kutya nem tudná, hogy az van rajta"
Na ez szintén nettó baromság. Megfordítom a telefont: "jéé ezmiez a hátlapján (merthogy qrvára nem úgy néz ki a fém mint a kevlár) jééé ez nem fém" -
Phoenixy
senior tag
válasz
bigand77 #179 üzenetére
"Egyrészt nem látom a cikket"
...
1. Jobb oldalt van egy olyan, hogy :Témaindító írás: Sajtófotón a Droid RAZR
2. Ha esetleg nem találod, akkor kb. 9 másodperc kereséssel meg lehet találni.( ez tartalmazza azt az időt is, míg beírod a keresőbe, hogy razr)
Egyébként egy 6 soros cikk az egész és ennyit szerepel a kevlár: "A kevlár borítású hátoldal kiemelkedő részében egy 1080p felbontású HD anyagok rögzítésére alkalmas 8 megapixeles kamera kapott helyett"
..és NEM ez a cikk szövege: "A telefon hihetetlenül király kevlár borítású ISMÉTLEM KEVLÁR!!! hátlapot kapott..." -
Phoenixy
senior tag
válasz
bigand77 #171 üzenetére
Sajtófotón a RAZR
Csak ennyit mondok! Semmiféle befolyásolás nincsen! -
Pete55555
addikt
válasz
bigand77 #171 üzenetére
Na, ha az előzőből nem, akkor ebből a hsz-ből pontosan lejön, hogy trollkodsz, ráadásul elég amatőr szinten, saját magadnak mondasz ellent.
Az meg, hogy az ízlés befolyásolható...jó, legyen, de nem úgy, ahogy te elképzeled, ha itt lenne egy FOS kinézetű teló, és a MA azt állítaná, hogy ez milyen hűdekirály, hidd el fórumban az lenne, hogy ez egy fos... Azért van a hsz-ekben az, hogy ez egy szép telefon, mert ez egy szép telefon. -
Rusi
senior tag
válasz
bigand77 #171 üzenetére
Nézd, a telefonról nem ebben a cikkben értesültek először az olvasók. Láttak már róla kismillió képet, legyen az gyári sajtófotó vagy épp a különféle nemzetközi bemutatókon lévő élőképek (ugyebár először amcsiban jelent meg DROID RAZR néven), aztán a YouTube-on is tobzódnak a videók róla, szóval akinek eddig nem tetszett, annak ez után se fog (legalábbis nem azért, mert én ezt írtam róla), aki viszont eddig is rá volt pörögve, az most még inkább rá lesz és persze a legtöbben megnézik majd élőben is valahol, mert rám is ez volt nagy hatással (képekről, videókról is tetszett, de élőben sokkal inkább üt).
A szoftveres dolgokban részben igazad van, viszont a MOTOBLUR felület sosem arról szólt, hogy 312 extra szoftvert belepréselnek. Egyrészt Androidról beszélünk, több százezer program van, amit letölthetsz rá. Másfelől a Motorola az utóbbi időkben inkább a multimédiára ment rá. Nézd meg a DEFY/DEFY+ zenelejátszóját, én még ilyen jó gyári cuccot sehol se láttam. Aztán itt vannak az asztali multimédiás dokkolók (pl. Atrix) vagy épp a latop dokkolók vagy pont a RAZR-nél ez a Smart Controller. Ilyenek nincsenek másoknál (legalábbis jelenleg).
LonGley:
Nem egészen értem, most akkor ki keverte a két anyagot és miért és hogyan? Én tudom, hogy a karbon más cucc, de a lényeg továbbra is az, hogy ugyan melyik (nem luxus) mobilban alkalmaztak már ilyet?
-
Rusi
senior tag
válasz
bigand77 #166 üzenetére
Tudod, egy forma nem attól lesz szép, hogy mennyire van szétcsicsázva, krómcsíkok, ívek-domborulatok szanaszét. Igen, az is le van írva ám a cikkben, hogy a RAZR formája egyáltalán nem bonyolult, sőt nagyon is egyszerű, viszont mégis úgy rajzolták meg, olyanok a színek, a fények, az egybefüggő üveg előlap, no és a rendkívüli vékonyság, amelyek összhatása eredményezi, hogy jól néz ki.
A másik meg a kevlár. Ugyan, sorold már nekem azokat a készülékeket (néhány milliós luxusmobilok kívül), amelyeken ilyen anyagot használtak (igen, a kevlár nem épp egy Tesco kenyér szintjén lévő anyag)! Ja, és akkor ugye megint csak tegyük hozzá, hogy 7,1 mm vékony, és még cseppálló is az egész, hogy a belső acélkeret miatt olyan merev az egész, mint egy szikla, és tökéletes a minősége. Most akkor miért is baj, hogy a Motorola ezt kiemeli (egyébként nem azért, de a 7,1 mm-t sokkal inkább kiemelik, nézd csak meg a reklámfilmet, és a dobozán is csupán egy apró logó utal rá, hogy ilyet használtak hozzá)?Ja igen, az meg mi, hogy annyi teljesítménye sincs, mint az S II-nek? Azért, mert kevesebb a Quadrant pontszáma? (mellesleg a Quadrant egyre inkább nem alkalmas az új készülékek reális mérésére, ezért használunk mi is több programot és bizony a többiben megközelíti vagy akár el is veri az S II-t, de gondolom neked az e-pénisz a legfontosabb mindenek előtt) Vagy azért, mert ebben "csak 1,2 GHz-es a proci, abban meg 1,4 GHz (csak szólok, hogy a Sensation XE-ben 1,5 GHz-es)? Mi az, amit ezzel nem tudnál megtenni, az S II-vel meg igen?
Félreértés ne essék, az S II szerintem is jó készülék, kiemelkedő teljesítménnyel, de azért lássunk már túl a saját korlátainkon, hogy bizony létezhet ugyanolyan jó vagy akár jobb készülék is, mint a sajátunk.
-
Balázs1621
senior tag
válasz
bigand77 #166 üzenetére
"pedig a képeken pont semmi nem látszik, csak egy nagy négyzet, kicsit nyomorított sarkokkal"
Szerinted, aki olvasta a tesztet és írta, hogy egy szép készülék, az csak ezeket a képeket látta róla, amik a tesztben vannak?
Furcsa lenne...bár lehet van 1-2.
Szerintem egy nagyon jó készülék, ha nem lenne kevlár hátlapja, akkor is ezt mondanám. Az csak egy plusz dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged