Új hozzászólás Aktív témák
-
Jót szórakoztam végigolvasva a topikot. Köszi minden résztvevőnek.
-
Scalpel
senior tag
Emberek, ki oltotta el a tüzet?
-
Penge_4
veterán
válasz
Cathfaern #340 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek, de akkor hajrá rugdosd az Operát meg az FF-et is, mert bizony lehet írni olyan oldalt, ami egyikben működik jól, de a másikban már nem.
Olyan, ami teljesen valid? Nem hiszem. Az meg, hogy egy 2-300 (vagy jóval több) validációs hibával rendelkező site másképp jelenik meg Operán és FF-on az már a két böngésző eltérő hibatűrése miatt van. Az, amit az előbb be is idéztél, annak a második része, vagyis minek haladjon hátrafelé az Opera feleslegesen? Az FF-nek ez volt a taktikájának a része, hogy az IE specifikus oldalakat szépen feldolgozza almost standards módban.
Ezért is mondtam, hogy az IE6-tal közel sincs vége ennek. A lassú átmeneteknek köszönhetően legalább 5-6 évig még szívás lesz a weboldalakkal.
-
Cathfaern
nagyúr
"Plusz erőforrás. Erre lehet, hogy egy nyílt forráskódú, Google által pénzelt alapítványnak van ideje/erőforrása/pénze, de az Operának nincs."
És? Az MS fizesse az Opera marketing költségeit?"Addig nem, amíg nem lesz minden weboldal szabványos. Tökmindegy, hogy Operát, Firefoxot, Chrome-ot, Konquerort, vagy mit használ a user. A lényeg, hogy minden oldal szabványos legyen és MINDEN böngésző egyféle kódot kapjon, amivel rendesen jelenik meg az oldal."
Ezzel tökéletesen egyetértek, de akkor hajrá rugdosd az Operát meg az FF-et is, mert bizony lehet írni olyan oldalt, ami egyikben működik jól, de a másikban már nem.#276:
Akkor hajrá darabolják fel, én nem bánom, de ez p*csköszörülés. -
Vannak grafikus ismerőseim, és ők vagy megvették, vagy kapják a cégüktől a korporét edisönt.
De a grafikusok száma elenyésző a sok láma-de-warez felhasználóhoz képest. Ezért írtam azt, hogy a legtöbben fölöslegesen lőnek PS-el verébre.(#335) bambano:
Ezzel kapcsolatban hadd idézzem a saját véleményemet:
"...mert mindeki azt (PS) ismeri, és mert az r=1 júzer nem szeret újat felfedezi; a szomszéd is PS-t használ, tud segíteni, ha nem megy a kép "lekicsinyítése"..." -
Én abból indultam ki, hogy eddig akárkinek a gépét volt szerencsém használni, annál szinte mindig fent volt valami warezolt PS. Olyannál is, aki sosem használta, csak a uncsitesó felrakta neki, mert "PS az kell"...
Ezt tapasztaltam külföldi ismerősöknél is, tehán nem Kelet-EU jelnség.A fizetős PS vásárlók között nyilván a legtöbb rendesen használja.
-
oO7
őstag
igen tudom hogy te írtad csak missclick volt amikor elkezdtem írni a választ és csak utólag vettem észre....
de amúgy éppen ez az amit mondok, hogy kb kizártnak tartom, hogy azok alkotnák a PS-t használók nagy részét akik csak ilyen alap célra használják. Nem hinném, hogy egy 1000$ -os proginak nagyrészben olyan felhasználói lennének akik ki sem használják.
Szal nem tagadom, hogy vannak sokan akiknek bőven sok a PS de ők nem a "nagy részt" alkotják -
válasz
Neil Watts #329 üzenetére
"Küldj már egyet légyszi, szeretném tesztelni"
pü.
"- blending mode-ok "kicsit" okosabbak PS-ben
azmiaz??"Rétegeknél: mód: normál, eloszló, szorzás, osztás, stb.
"- raw fájlokat nem kezeli a Gimp, és a hozzá való kiegészítő is elég gyenge, ráadásul az újabb gép-típusokat mindig jó későn követi.
ennek még utánanézek asszem"Oké, ha találsz esetleg, akkor jöhet.
Nekem olyan kéne, ami tudja kezelni normláisan az Olympus E-30-as .raw-ját, de eddig nem találtam ilyet, csak olyat, ahol elmásznak a színek.(#330) oO7: ezt én mondtam, mert szerintem a PS felhasználók legnagyobb része otthon játszadozik vele, és csak kevesen hazsnálják komoly célokra.
Én sem sznobságból használom, de azért elismerem, hogy sokmindenre jó a GIMP is. -
oO7
őstag
válasz
Neil Watts #329 üzenetére
de most itt ezek a "a felhasználók 99% -nak bőven elég a gimp" meg hasonlók miért ? addig oké, hogy
van olyan PS user aki baromira nem használja ki a PS nyújtotta lehetőségeket és nagyrészt csak alap feladatokra alakalmazza
de ebből nem következik az, hogy
a PS-t használók 99% -a nem használja ki a photoshop lehetőségeit és csak sznobságból veszi meg (vagy tölti le) és közben elég lenne neki a gimp -
"- jobb átjárás a többi adobe progi és a PS között"
Az van!
"- a Gimp nem olvas be minden .psd fájlt."
Küldj már egyet légyszi, szeretném tesztelni
"- blending mode-ok "kicsit" okosabbak PS-ben"
azmiaz??
"- raw fájlokat nem kezeli a Gimp, és a hozzá való kiegészítő is elég gyenge, ráadásul az újabb gép-típusokat mindig jó későn követi."
ennek még utánanézek asszem'
-
bambano
titán
válasz
VladimirR #327 üzenetére
A problémám az, hogy sok ember viszonylag racionálisan vesz autót, tehát nem vesz meg egy 5 literes v10-est, mert arra gondol, hogy az autó képességeit nem fogja kihasználni, akkor minek fizesse ki, viszont ugyanez az ember vidáman használ olyan programot, most éppen a fotoboltot, aminek a képességeit ugyanúgy nem használja ki és (tippem szerint) csak kivételes az, hogy ennek ellenére kifizette, gyakrabban lopta.
Ha az derülne ki, hogy a fotobolt userek 98%-ának nincs szüksége arra, amivel a fotóbolt több, mint a gimp, akkor az a helyzet is előállhatna, hogy a gimppel való kompatibilitás a kérdés, nem a ps-sel való.
-
válasz
Neil Watts #324 üzenetére
"PS != GIMP"
"Mi számít olyannagyonagyonagyon bonyolult feladatnak?"
- jobb átjárás a többi adobe progi és a PS között
- a Gimp nem olvas be minden .psd fájlt.
- blending mode-ok "kicsit" okosabbak PS-ben
- PS-ben vannak adjustment rétegek
- raw fájlokat nem kezeli a Gimp, és a hozzá való kiegészítő is elég gyenge, ráadásul az újabb gép-típusokat mindig jó későn követi.
- 3D-s progikhoz, vagy azok kiegészítőihez sokszor kell rétegeket exportálni valamiylen több rétegű formátumban. Ez a gimp-nek csak akkor sikerül pontosan, ha a rétegek nem tartalmaznak alfa csatornát.Ezek az én eddigi tapasztalataim, pedig még félig sem ismerem a PS-t, úgyhogy biztos van jópár olyan cucc benne, amiről még nem is hallottam.
-
"Én is használom a gimp-et linux alatt, amikor nincs kedvem XP-be átbútolni, és nem olyan bonyolult a feladat."
Mi számít olyannagyonagyonagyon bonyolult feladatnak?
"Jó kis program, megdöbbentően sokat tud, de az tény, hogy PS != GIMP."
Ja! Másmilyen a GUI!
"Egyébként tuti, hogy a felhasználók 99,9%-nak bőven elég lenne."
"Talán azért terjedt el az a szokás, hogy Pistike egy képátméretezés miatt is képes letölteni a legújabb PS verziót, mert mindeki azt ismeri, és mert az r=1 júzer nem szeret újat felfedezi; a szomszéd is PS-t használ, tud segíteni, ha nem megy a kép "lekicsinyítése"... "
Itt az igazság!
-
Ezzel maximálisan egyetértek.
Én is használom a gimp-et linux alatt, amikor nincs kedvem XP-be átbútolni, és nem olyan bonyolult a feladat.
Jó kis program, megdöbbentően sokat tud, de az tény, hogy PS != GIMP.
Egyébként tuti, hogy a felhasználók 99,9%-nak bőven elég lenne.Talán azért terjedt el az a szokás, hogy Pistike egy képátméretezés miatt is képes letölteni a legújabb PS verziót, mert mindeki azt ismeri, és mert az r=1 júzer nem szeret újat felfedezi; a szomszéd is PS-t használ, tud segíteni, ha nem megy a kép "lekicsinyítése"...
-
-
-
-
max-pain
senior tag
válasz
VladimirR #312 üzenetére
Szerintem (es ahogy a neten lattam masok szerint is) egyertelmuen az IE 5.x mod a quirks.
Egyreszt nem jo ketfele nem szabvanyos, de egyaltalan nem megegyezo modot ugyanugy nevezni (hiszen nem ugyanazok), masreszt az IE7 mod tokre Microsoft specifikus (tehat rajtuk kivul mas bongeszo renderelo motort keszitot gyakorlatilag qrvara nem erdekel). -
válasz
Neil Watts #313 üzenetére
Mert a Gimp és a Photoshop viszonya kb. olyan, mint a windows Paint és a Gimp közötti viszony.
-
-
VladimirR
nagyúr
válasz
max-pain #311 üzenetére
igen, ebben igazad van, viszont amnire celozni akartam a fenti, kicsit hosszura sikerult post-tal, hogy nem lehet olyan mereven elszigetelni a kettot egymastol, mint ahogyan te azt tetted, mert van koztuk atfedes
kerdes, hogy mit ertunk quriks mod alatt: a klasszikus, ie5-os modot, vagy minden, nem standard modot (melyek egy reszet az alternativ bongeszok a quirks mod mellett pl almost-standard modnak neveztek el) -
max-pain
senior tag
válasz
VladimirR #302 üzenetére
Ez total igaz, de Compatibility View-rol volt szo, az meg ugye a felhasznalo altal bekapcsolhato opcio az IE8-ban es az csak akkor jelenik meg opciokent/aktivalodik (ha minden oldal megjelenitesehez be van kapcsolva) ha az oldal szabvanyos doctype-ot hasznal meta tag nelkul.
De koran volt, rohadt faradt voltam, lehet nem olvastam el rendesenHosszu ez a tema
-
bambano
titán
válasz
Neil Watts #301 üzenetére
Ne keverjük az adóbevallást a járulékbevallással. Platformfüggetlen adóbevalló program van, egy halom űrlapot ki lehet tölteni vele, más kérdés, hogy legutóbb xp-n láttam nem futni (az független volt az xp platformtól
). A bevallási kötelezettségek, banki szoftverek köre nem merül ki az abevjava által kezelni képes adatok körében.
-
oO7
őstag
válasz
"PhotoShop == GIMP"
az azért egy kicsit erősOFF:
mellesleg az == az egyenlőség létét vizsgálja (egyenlő -e ?) és egy erőteljes FALSE -al tér majd vissza -
Penge_4
veterán
válasz
A kettő nem igazán ugyanaz a súlycsoport. Bár abban igaza van bambano-nek, hogy ez egy hülye ultimate ellenérv a Linuxok ellen, de akik felhozzák példaként azoknak a 90%-a nem használja, warezolja (otthonra nem sok embernek van annyi pénze egy szoftverre), vagy ha használja is, azokat a funkciókat, amiket használ a GIMP is helyettesíti. Kevés az, aki tényleg nem tudja kiváltani az PS-t.
ABEV lehet, hogy van, de az biztos, hogy valami ilyesmi (áfa, járulék, könyvelői...stb) szoftver nincs rá, mert ezt is sokan szokták emlegetni.
Egyébként tényleg sok alternatíva van, már a Subtitle Workshop-ra is találtam. A BlueSoleil-hez is van Linuxos driver. A Deluge is fejlődött annyit, hogy kiváltja a uTorrentet. A KMPlayer-hez viszont ragaszkodom, ahogy az MSO2007-hez is. Majd max Wine-al próbálom meg futtatni. Majd megvárom a 9.10-et (addigra talán az EXT4 is stabil lesz és akkor tiszta vinyóra tiszta telepítés, nem szórakozok NTFS-sel), de ez már tényleg nagyon off.
-
floatr
veterán
De jó hogy már megint mindenki játssza a hülyét, hogy miért is indult el ez a per.
-
VladimirR
nagyúr
válasz
max-pain #299 üzenetére
azert ez nem ilyen egyszeru => Bovebben: link
arrol van szo, hogy a compatibility mod tobb lehetoseget is felkinal a honlapgazda szamara
szam szerint hatot, amit kombinalva a DOCTYPE megletevel vagy meg nem letevel osszesen nyolc lehetoseget kapunk - beleszamolva a meta tag elhagyasat, kilencetosszedbotam gyorsan egy oldalt, ahol ezeket vegig tudod nezni
a box test egy sajat keszitesu boxmodel teszt, hirtelen ez a leglatvanyosabb, ami eszembe jut, illetve megtalalhato meg az acid2 teszt megtuzdelve a X-UA-Compatible meta tag-gel, illetve esetenkent a DOCTYPE eltavolitasavaljol lathato, hogy a klasszikus Quirks mod 3 helyen is elojon, ket esetben (IE=EmulateIE7 es IE=EmulateIE8) a DOCTYPE hianya miatt, egyszer pedig (IE=5), mert a meta tag azt mondja, a bongeszonek, hogy viselkedjen IE5-kent
a DOCTYPE csak az EmulateIE7 es EmulateIE8 ertekeknel szamit, a tobbi eset nem foglalkozik vele, hogy van-e DOCTYPE, vagy hogy helyes-e, elsobbseget elvez az X-UA-Compatible meta tag ertekeben beallitott mod
EmulateIE7 es EmulateIE8 eetben, ha van DOCTYPE, akkor IE7-nek, illetve IE8-nak megfeleloen rendereli a bongeszo az oldalt, annak hianyaban pedig visszavalt a klasszikus Quirks modbafentrol lefele haladva, sorban ezuztan jon harom eset, az 5 (IE=5), 7 (IE=7), 8 (IE=8) ertekkel, ezek eleg egyertelmuek, itt a bongeszo az IE5, IE7, illetve IE8 megjelenitesi metodusat hasznalja
ezeken kivul van meg egy edge (IE=edge) beallitas, mely az elerheto legmagasabb modot valasztja, ennek majd a jovoben lesz jelentossege, ha kijon esetleg egy IE9, s meg mindig hasznaltban lesz a szoban forgo meta tag, addig viszont csak teszteleshez javasoljak
-
-
-
cizoe
őstag
Egy dísztökkel való közösüléssel ért fel a topik végigolvasása. Köszönöm!
-
VladimirR
nagyúr
válasz
Depression #296 üzenetére
"Így könnyű. Azokat miért nem idézted, hogy mikre válaszoltam ezekkel? Ja, persze, mert akkor kiderülne, hogy javarészt csak a ti szavaitokat használtam."
szamit?
vagy most olyat jatszunk, hogy "ovoneni, a pistike keztte"?"Caps lock meg csak azért volt, mert semmi kedvem nem volt már kódokat szerkeszteni a mobilomról, de legyen kivehető a lényeg. Az is 3 szó volt, nem az egész."
en meg csak azert hulyeztem le, mert.... (erzed, hol hibazik az indoklasod?)"És ezt az egészet csupán azért csináltam, mert ketten összefogtatok egy ember ellen, és kereszteshadjáratot indítottaktok ellene. Akármit mond, rögtön ott vagytok, és támadjátok, ahol éritek."
elhiszed, hogy nem erdekel mit miert csinalsz?
amugy ha a kozel nulla tudasa es kivitelezhetetlen, utopisztikus elkepzelesei melle nem ennyire aggressziven adna elo magat, senkinek egy rossz szava nem lenne pengehez, igy viszont nem csak ketten fogtunk ossze ellene, hanem barki, aki latja (kivetelt kepzel persze te, mert te eppen velem kemenykedsz, s kapora jon neked penge elvtars)mellesleg igazan tudhatnad, hogy az ilyen jellegu "jolmegaszondom"-oknak nem itt a helye, hanem a ring topic-ban
ujabb fekete pont, ezuttal offolasert (tudom, tudom, ezt is en kezdtem, a durvaanyamat) -
Depression
veterán
válasz
VladimirR #295 üzenetére
Így könnyű. Azokat miért nem idézted, hogy mikre válaszoltam ezekkel? Ja, persze, mert akkor kiderülne, hogy javarészt csak a ti szavaitokat használtam.
Caps lock meg csak azért volt, mert semmi kedvem nem volt már kódokat szerkeszteni a mobilomról, de legyen kivehető a lényeg. Az is 3 szó volt, nem az egész.
És ezt az egészet csupán azért csináltam, mert ketten összefogtatok egy ember ellen, és kereszteshadjáratot indítottaktok ellene. Akármit mond, rögtön ott vagytok, és támadjátok, ahol éritek. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Depression #292 üzenetére
#193:
"Mi a francnak próbáltok meggyőzni másokat, hogy milyen böngészőt használjon? Mi közöd hozzá!?"
ez megis mifele stilus?"Ha hülyeség miatt lehetne bannolni, akkor már rég ti sem lennétek itt a forumon."
mask lehulyezese meg akkor is szemelyeskedesm, ha te teszed azt (az alapelvek pedig tiltja, meg ekkor is)#197:
"Nem barlangban vagyok, hanem a lelátóról röhögök rajtatok.
Lehet tovább harcolni."
flame-keltes (az alapelvek vonatkoz reszet magad idezted)#205:
"Nem árulja semmilyen módon a felhasználók adatait/szokásait, tehát NEM EBBŐL ÉL!"
caps off, mert igy kiabalasnak szamit (mely serti nem csak az alapelveket, de a netiquett-et is)#292:
"Jó lenne, ha végre visszavennél az arcodból! Vagy legalább off-ba tennéd. Már egyszer szóltam, a következőnél máshova fogok írni."
elhiszem, hogy jo kemenynek lenni, de neked nem post-od helyreparancsolni, meg ha azt hiszed, akkor sem - foleg nem ekkora "arccal", ha mar ezt hozod felez jelen topic-ban hozzaszolasaidnak tobb, mint fele, szoval en a helyedben fontolora vennem, pattogok-e, vagy inkabb elobb rendet teszek a sajat portamon
-
moonman
titán
"Az kompatibilitás nézet, nem quirks mód. Nézz utána. Nem ugyanaz a kettő!"
csak a kedvedért:"Quirks mode refers to a technique used by some web browsers for the sake of maintaining backward compatibility with web pages designed for older browsers."
"Compatibility View enables Internet Explorer 8 to correctly display content written for older browsers."
vaó, micsoda különbség.
"Szabványkövetés, amit az MS b.szott el"
ezt azért jóóól gondold át még párszor."Amikor ki kéne nyitni a száját, akkor nem erőködik túlzottan (IE8-ra való átszoktatás)"
ja, micsoda hőzöngés volt, hogy miért critical update..."amikor meg csendben kéne maradni, akkor pattog."
was?"És az sem változott, hogy akkor is és most is a végfelhasználók szívtak."
mármint mivel? nehogy nekem elkezd a drm-et is az MS nyakába varrni, mert komolyan elmegyek aludni. -
VladimirR
nagyúr
válasz
Depression #292 üzenetére
"Jó lenne, ha végre visszavennél az arcodból! Vagy legalább off-ba tennéd. Már egyszer szóltam, a következőnél máshova fogok írni."
LMAOROTFLBTCSTCNDBFOOTWIFOAGWLLBGWTHROOTSAIAKBAYB
-
Depression
veterán
válasz
VladimirR #249 üzenetére
Te kérdezted, hogy miért lehetne-e banolni.
Pl. Azért, amit te csinálsz:
'minden olyan hozzászólást, amely "flame"-nek minősül. Ide értve az erőteljes érzelmi töltettel ellátott, személyeskedő, felesleges indulatokat gerjesztő, öncélú, a másik fél lejáratására és a közösség rombolására alkalmas, észérveket nélkülöző, provokáló hozzászólásokat.'Jó lenne, ha végre visszavennél az arcodból! Vagy legalább off-ba tennéd. Már egyszer szóltam, a következőnél máshova fogok írni.
-
Penge_4
veterán
megint csúsztatsz. akkor is életbe lép, ha megnyomod a compatibility view gombot.
Az kompatibilitás nézet, nem quirks mód. Nézz utána. Nem ugyanaz a kettő!
de van lehetőség kompatibilitási nézetre, ami ráadásul automatikusan is működik. mi kell még?
Szabványkövetés, amit az MS b.szott el, és nem tudja egy csapásra semmissé tenni az eddigi mocsokságait, még akkor sem, ha az EU-s perek, vagy egy spontán megvilágosodás hatására ezentúl átment Teréz anyába és csakis jót cselekszik (ami természetesen megint csúsztatás, én inkább taktikának látom).
Rengeteg intranetes hálózat függ még az IE6-tól. Amikor ki kéne nyitni a száját, akkor nem erőködik túlzottan (IE8-ra való átszoktatás), amikor meg csendben kéne maradni, akkor pattog. Késő bánat. Kb mint amikor június elején mondod a tanárnak, hogy bocsi az eddigi egyesekért, de most tanultál és lécci engedjen át. Nem fog menni. Az EU már nem fogja visszavonni a pert, maguknak keresték, ebből nekik kell kimászni.
nem tudom, mitől "jobb", mint a wma, de biztos jó.
Támogatottabb, de egyébként az mp3-at is utálom. Nem a hangzása miatt, nekem a 128kbps-es mp3 is bőven jó, de egy nyílt formátum (ogg) jobb lenne.
pedig a WMA licence nem változott. eddig tartott, hogy rájöjjenek, kell az.
És az sem változott, hogy akkor is és most is a végfelhasználók szívtak.
-
VladimirR
nagyúr
"Megint csúsztatsz. A Quirks mód kizárólag akkor lép érvénybe, amikor hiányzik az oldal doctype-ja. Ha az oldal doctype-ja helyes, akkor lehet bármilyen rossz a kód, standards vagy FF esetében almost standards módban fogja megjeleníteni."
rosszul magoltad be a szoveget, emellett mint moonman irta, az ie8-nal nem csak ezen mulik
"Mondom NEM hivatalos. Ezzel arra céloztam, hogy ez volt az első kérdés, hogyan lehet folyamatosan aktiválni, mert IE8 módban több, mint 2000 oldal nem ment helyesen és ezek csak a nagyobb oldalak listái voltak."
egyszoval semmi valosagalapja nincs annak, amit allitasz?
"Az jó. A Vistában már valóban DRM nélkül, de alapértelmezésben még WMA-ban."
valoban azzal akarsz ervelni, hogy "de miert az az alapertelmezes?"
erre csak annyit tudok mondani, hogy aki nem kepes benezni a beallitasok koze, annak mindegy, hogy wmv, vagy mp3 lesz
akinek nem mindegy, legyen kepes benezni
akinek nem mindegy es nem kepes benezni, az kussoljon"Korrekt idézet, csak én XP-ről és WMP9-ről beszéltem, akkor hol volt még a Winamp 5?"
2003 decembere ota van winamp 5 (mellesleg honnan a feszkes fenebol kellene tudnunk, hogy mirol fantazialsz?) -
-
moonman
titán
"A Quirks mód kizárólag akkor lép érvénybe, amikor hiányzik az oldal doctype-ja."
megint csúsztatsz. akkor is életbe lép, ha megnyomod a compatibility view gombot. amire ismételt F5-nyomogatás során fel is hívja a figyelmed egy buborék formájában."Mondom NEM hivatalos. Ezzel arra céloztam, hogy ez volt az első kérdés, hogyan lehet folyamatosan aktiválni, mert IE8 módban több, mint 2000 oldal nem ment helyesen és ezek csak a nagyobb oldalak listái voltak."
olyanok is vannak, akik Office 2007-re ráerőltetik a menüket, és Win7-ből meg hiányolják a klasszikus start menüt. a compatibility view lista amúgy folyamatosan frissül, szóval ez nem kéne, hogy gondot okozzon. vagy tényleg nem értem, mi a problémád mostmár. előről-hátra ki van nyalva mindenkinek a segge. alapból standards módban indul, de van lehetőség kompatibilitási nézetre, ami ráadásul automatikusan is működik. mi kell még?"Az jó. A Vistában már valóban DRM nélkül, de alapértelmezésben még WMA-ban."
nem tudom, mitől "jobb", mint a wma, de biztos jó. gondolom amúgy ez nem meglepő. én pl. személy szerint WMA Pro-ba rippelek és nem, nem azért mert MS-formátum, ennyire én sem vagyok fanatikus."Korrekt idézet, csak én XP-ről és WMP9-ről beszéltem, akkor hol volt még a Winamp 5?"
pedig a WMA licence nem változott. eddig tartott, hogy rájöjjenek, kell az. -
Penge_4
veterán
A QUIRKS MODE EGY IDEIEGLENES MEGOLDÁS
Megint csúsztatsz. A Quirks mód kizárólag akkor lép érvénybe, amikor hiányzik az oldal doctype-ja. Ha az oldal doctype-ja helyes, akkor lehet bármilyen rossz a kód, standards vagy FF esetében almost standards módban fogja megjeleníteni.
amúgy hol is az a hivatalos patch, amit emlegettél?
Mondom NEM hivatalos. Ezzel arra céloztam, hogy ez volt az első kérdés, hogyan lehet folyamatosan aktiválni, mert IE8 módban több, mint 2000 oldal nem ment helyesen és ezek csak a nagyobb oldalak listái voltak.
Windows 7-ben már alapból mp3-ba rippel (Vista WMA-ba, de DRM nélkül).
Az jó. A Vistában már valóban DRM nélkül, de alapértelmezésben még WMA-ban.
Winamp.com
Korrekt idézet, csak én XP-ről és WMP9-ről beszéltem, akkor hol volt még a Winamp 5?
Bici: Minek használjak third-party-t, amikor ott a beépített, amiért elvileg fizettem?
Amúgy neked is mondom, WinXP-ről volt szó WMP9-el, akkor még netem se volt, azt sem tudtam mi az a wma és mi a különbség közte és az mp3 között, mindkettőt lejátszotta a gép, aszt jó'van. -
bambano
titán
Arról, hogy az internet ma használatos legfontosabb szabványa, ami a saját hivatalos szabványdoksija szerint 1981-es, ez 1989 utáni, elég nehéz lesz meggyőznöd.
Arról is nehéz lesz meggyőznöd, hogy a kereskedelmi internet, ami 1986-ban a mostanában használatos alapprotokollokkal indult el, 1990 után szabványosították.
-
moonman
titán
a lényeg, hogy nem úgy volt, hogy "gyerekek csináljunk valami szabad és mindenki egyenlő rendszert, ahol mindenki szabad és egyenlő. legyen internet." hanem volt egy katonai célú hálózat és időközben kiderült, hogy "gyerekek, ez polgári felhasználásra is király lenne".
csakúgy mint a golyóstolltól kezdve a zsebszámológépen át a termo-dzseki-ig sokminden.
-
moonman
titán
"Addig nem, amíg nem lesz minden weboldal szabványos."
hú, akkor remélem, hoztál hidegélelmet meg sátrat..."Gondolom egyszerűbb ezt beleszerkeszteni (ezzel megőrizni az IE6-os és IE7-es piacot), mint átírni egy egész oldalt validra, hogy aztán IE6-tal és IE7-tel ne jelenjen meg normálisan. Ezt te sem gondolhatod komolyan."
mégegyszer és utoljára: A QUIRKS MODE EGY IDEIEGLENES MEGOLDÁS, HOGY ADDIG SE SZÍVJON SENKI A RÉGI SZAR OLDALAKKAL, AMÍG KIPUSZTUL AZ IE6/IE7. felfogtad?amúgy hol is az a hivatalos patch, amit emlegettél?
"Utána megnéztem. De mivel ez volt az alapértelmezett beállítás, így kicsit bepipultam."
tény, én sem értem, miért van alapból levédve, de mintha úgy rémlene, hogy Windows 7-ben már alapból mp3-ba rippel (Vista WMA-ba, de DRM nélkül)."Ha mindenféle apró megkötés nélkül megtehették volna."
Winamp.com:"Can I play my DRM-protected WMA music purchased from services such as the new Napster, MusicMatch, Walmart, MusicNow, or BuyMusic.com through Winamp 5?
Yes. Yes you can."
nahát. -
oO7
őstag
neeem akarom itt a feszültséget...
de egy idézet wikipedia -ról:
"Az ARPANET formálisan 1989-ben szűnt meg, hogy helyét átadja a fejlettebb gerinchálózatoknak"
Ami azt jelenti, hogy még ezután történt egy adag szabványosítás mire az internet internet lett...
pont, vége, feladom, ennyi ! ha nem győztelek meg inkább haggyuk -
Penge_4
veterán
addig nem nyugszol, amíg mindenki operát fog használni, vagy mi?
Addig nem, amíg nem lesz minden weboldal szabványos. Tökmindegy, hogy Operát, Firefoxot, Chrome-ot, Konquerort, vagy mit használ a user. A lényeg, hogy minden oldal szabványos legyen és MINDEN böngésző egyféle kódot kapjon, amivel rendesen jelenik meg az oldal.
mivan? klikk - Gondolom egyszerűbb ezt beleszerkeszteni (ezzel megőrizni az IE6-os és IE7-es piacot), mint átírni egy egész oldalt validra, hogy aztán IE6-tal és IE7-tel ne jelenjen meg normálisan. Ezt te sem gondolhatod komolyan.
ha már rippelsz, miért nem nézed meg előbb a beállításokat?
Utána megnéztem. De mivel ez volt az alapértelmezett beállítás, így kicsit bepipultam.
nem implementálták a funkciót, evvan.
Ha mindenféle apró megkötés nélkül megtehették volna. Persze...
-
moonman
titán
"Neki igen, az alt. böngészők usereinek nem."
miért is nem? addig nem nyugszol, amíg mindenki operát fog használni, vagy mi?"Kivéve, hogy az első nem hivatalos patch volt hozzá, hogy úgy fusson, mert páran panaszkodtak, hogy nem megy jól a kedvenc oldaluk."
mivan?"Azt fogják mondani, hogy AZ AZ INTERNET. Ez a baj, nem tudják, hogy csak egy böngésző."
próbáld csak ki..."Azért van Ubuntu-n Restricted Areas-ba sorolva a hozzávaló codec. Lehet nyílt, de hülye licensze van."
akkor most mit is akartál mondani?"Azért kódolta magától DRM-esre a WMP9 az audioCD-imet, aztán lestem, hogy mé nem játsza le"
ha már rippelsz, miért nem nézed meg előbb a beállításokat?"egyedül a WMP ajánlotta fel, hogy letölti a hozzávaló licenszt a netről"
nem implementálták a funkciót, evvan. -
bambano
titán
Ha a szabvány 1981-es, akkor a szabványosítási folyamat nem a 90-es években zajlott.
#232: ha az ms védheti a saját érdekeit, az userek miért nem tehetik ugyanazt?
#241: ha a tesco 98%-os monopóliumot érne el a piacon, az eu simán kötelezné arra, hogy áruljon mást is. Anno az AT&T-t ekkora méretnél már régen szétdarabolta az usa kormánya, most ideje lenne megint mozgolódni a szabászollóval.
#256: muszáj ennyire alpárinak lenni?
#260: szerintem mondtam már neked, hogy az a kijelentés, hogy linuxban ne legyen ff, értelmetlen, mert a linux a kernel, abban nincs ff. Debianban (ez az értelmes kijelentés) NINCS gyárilag ff. Ha ennyire nem vagytok hajlandók meghallgatni, megérteni mások véleményét, minek megy itt állandóan borsónak a falrahányása?
-
Scalpel
senior tag
Nekem mára ennyi!
-
Penge_4
veterán
az átlagbutának tök mindegy, hogy a 23 szabványos böngésző közül épp IE-vel tolja.
Neki igen, az alt. böngészők usereinek nem.
és jé, alapból nem úgy fut. - Kivéve, hogy az első nem hivatalos patch volt hozzá, hogy úgy fusson, mert páran panaszkodtak, hogy nem megy jól a kedvenc oldaluk.
egyébként mi az, hogy "2: Minek menjen hátrafelé?" te tudod, mi okozza?
Ha nem érted, őszintén sajnálom. Mégegyszer megismétlem: Nem fognak felesleges erőforrást ölni egy eleve halott dologba, ami ellen mellesleg harcolnak, hogy egységes és szabványos legyen az internet.
ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az az Internet Explorer. (jó ha a Windows-t fogják tudni.)
Dehogynem. Azt fogják mondani, hogy AZ AZ INTERNET. Ez a baj, nem tudják, hogy csak egy böngésző.
nahát úgy tudtam, hogy a wmv is nyílt formátum.
Azért van Ubuntu-n Restricted Areas-ba sorolva a hozzávaló codec. Lehet nyílt, de hülye licensze van.
ugyanez igaz a DRM-re is.
Aha. Azért kódolta magától DRM-esre a WMP9 az audioCD-imet, aztán lestem, hogy mé nem játsza le, aztán sem a Winamp, sem a MPC nem játszotta le, mert nem tudta, egyedül a WMP ajánlotta fel, hogy letölti a hozzávaló licenszt a netről. Utána már a többi is lejátszotta, de a licensz letöltése csak WMP-vel ment.
-
-
moonman
titán
"Visszautalnék a katalizátoros példámra."
semmi köze hozzá. az átlagbutának tök mindegy, hogy a 23 szabványos böngésző közül épp IE-vel tolja. sőt, azt legalább már megszokta."De van benne IE7 mód és még a piacon van az IE6-nak, IE7-nek is "némi" részesedése, úgyhogy a fejlesztők 90%-a magasról tesz rá."
ebből látszik, hogy nem vagy fejlesztő. amúgy van benne IE7 mód is. és jé, alapból nem úgy fut."1: Plusz erőforrás. Erre lehet, hogy egy nyílt forráskódú, Google által pénzelt alapítványnak van ideje/erőforrása/pénze, de az Operának nincs."
egyéni szoc. probláma. egyébként mi az, hogy "2: Minek menjen hátrafelé?" te tudod, mi okozza?"Van, akinek van mersze az MS-szel szembe menni."
"közös az érdek"
igen, a másik eltiprása. egyébként feltűnt, hogy épp mocskosgeci multiknak szurkolsz egy mocskosgeci multi ellen? mi lesz belőled így?"nem IE nélküli Windows lesz, hanem minden Windows IE nélküli lesz, ha az EU megnyeri a pert."
ezt így melyik kisujjadból szívtad ki?"Hát, ha eleve ki sem rakják a boltok polcaira, akkor biztos"
most ezt komolyan érdekelne, hogy honnan vetted? odamentél, megnézted, hogy nincs XP N a polcon? nem akarsz még valami röhejesen szánalmas fasságot kitalálni indoknak, hogy miért nem fogyott? eddig jól haladsz."Ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az a Windows N."
ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az az Internet Explorer. (jó ha a Windows-t fogják tudni.)"Mivel függ az internetes videólejátszás a WMV-től. Továbbá az addig drm-es wmv-ket is érdekesen tudta volna lejátszani."
nahát úgy tudtam, hogy a wmv is nyílt formátum. de az is lehet, hogy a világon egyedül csak a WMP tudja lejátszani és én emlékszem rosszul. ugyanez igaz a DRM-re is. mellesleg az N-ekre letölthető maradt a WMP. -
Penge_4
veterán
Akkor lenne egy olyan keresőcég (Yahoo, Ask és Live jöhet szóba), aki fizetne nekik, hogy az legyen az alapértelmezett kereső. A mai világban nem lehet csak abból megélni, hogy valami sokkal jobb, mint a többi. Plusz nem igazán élnének meg a böngészők, mert az FF-nek 90%-át adja a Google, meg az Operának is kb az teszi ki a bevételei 90%-át. Ezért is tette be másodlagos keresőnek az Ask-ot a gyorshívóhoz, mert az onnan kereső userek után az Operának az Ask-tól jön a pénz.
-
Penge_4
veterán
Te soha nem gondolkoztál még kicsit nagyvállalat fejével???
Éppen azzal gondolkozom. Önző, magamista, kapitalista és kapzsi módon önös érdekből azt szeretném, hogy minden oldal tökéletes legyen Opera alatt.
Ha ezért fel kell oszlatni az MS-t és holnaptól a Linux alapokat tanulom, akkor legyen, de ez a helyzet tarthatatlan.
Tudod ez kb olyan, mint amikor az iraki katona felveszi a pacifista stoppost. A stoppos örül, mert eljut oda, ahova szeretne, egy helyre visz az útjuk, nem ítélkezik, közös a cél. Eljutni xy helyre.
Itt is közös a cél. Az oldalak normálisan menjenek minden alternatív böngészőben és ne egy zárt forráskódú, oprendszerhez láncolt böngésző uralja a böngészőpiacot.
Az, hogy ebből ki húz hasznot, nem érdekel, ahogy itt az IE usereket (pl moonmant) sem érdekli, hogy az Opera userek mennyire szívnak most az oldalakkal. -
VladimirR
nagyúr
"Hát, ha eleve ki sem rakják a boltok polcaira, akkor biztos, ugyanis nem mindenki olvas ITCafé-t, hogy tájékozódjon ezekről a hírekről. Ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az a Windows N."
ugye tisztaban vagy vele (kit akarok atverni, persze, hogy nem), hogy a windoze N verzio nem neked, vegfelhasznalonak keszult
ugyanigy, ha lesz is ie nelkuli verzio, az sem neked, vegfelhasznalonak fog keszulni, s meglehetosen kicsi a valoszinusege, hogy talalkozni fogsz vele a boltok polcain
mit is kezdene a user egy bongeszo nelkuli oprendszerrel? szerinted mennyien tudnanak egy telnet klienssel bongeszot letolteni? (es ne gyere a synaptic-os hulyesegeddel, arra meg kisebb az esely, mint az ie nelkuli windoze-ra - marcsak azert sem, mert rengeteg program hasznalja a bongeszo motorjat kulonfele tartalmak megjelenitesere) -
Én azt nem vágom, hogy a gugli miért fizet az alternatív böngészők gyártóinak, ha úgyis mindenki a guglival keres.
Vagyis, mivel lenne a google-nek rosszabb, ha nem fizetne pl. az operának, és a mozillának? IE-n mindenki live search-el keresne? -
Penge_4
veterán
ugyanolyan kettébaszottul nem tudatosan használnának semmit, ergo nem nyernek vele semmit.
Visszautalnék a katalizátoros példámra.
nem fekszik, cseszed, mert az IE8 már szabványkövető. fogjad már fel.
De van benne IE7 mód és még a piacon van az IE6-nak, IE7-nek is "némi" részesedése, úgyhogy a fejlesztők 90%-a magasról tesz rá.
akkor talán rinyálj az Operánál, hogy lám meg lehet ezt mégis oldani valahogy.
1: Plusz erőforrás. Erre lehet, hogy egy nyílt forráskódú, Google által pénzelt alapítványnak van ideje/erőforrása/pénze, de az Operának nincs.
2: Minek menjen hátrafelé? Ha holnap kitalálják, hogy ezentúl a plafonon fogunk élni és mindenki tapadókorongos cipőben fog járni, akkor te is ezt fogod tenni, azon túl, hogy már alapból illogikus a dolog? Van, akinek van mersze az MS-szel szembe menni.biznisz, kisfiam. biztos nem hallottál még róla, de ezek mindegyike
Tökmindegy, az eredmény a lényeg, amit ezzel elérnek. Ha profitálnak belőle, egészségükre, közös az érdek.
vagyis Windows 8, mert 7-en már nem fognak változtatni.
Lehet, hogy mégis.
Egyébként ez jóval nagyobb, mint a WMP-s balhé volt, nem IE nélküli Windows lesz, hanem minden Windows IE nélküli lesz, ha az EU megnyeri a pert.
egyébként szerinted biztos? szerintem ugyanúgy leszarta volna mindenki.
Hát, ha eleve ki sem rakják a boltok polcaira, akkor biztos, ugyanis nem mindenki olvas ITCafé-t, hogy tájékozódjon ezekről a hírekről. Ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az a Windows N.
na marhák leszünk egy csonkított szart a gépeinkre tenni, hogy aztán három műszakban túlórázzon a supportunk.
Mivel függ az internetes videólejátszás a WMV-től. Továbbá az addig drm-es wmv-ket is érdekesen tudta volna lejátszani. Ezért.
-
Scalpel
senior tag
Te soha nem gondolkoztál még kicsit nagyvállalat fejével???
Miért is adták volna a WMP nélküli változatot olcsóbban? Az volt a feltétel, hogy legyen. Másrészt arra a verzióra, amiben van, mondhatod ingyen ajándék a benne lévő WMP. Harmadrészt szerintem legtöbb ember szarik rá, hogy mivel hallgatja a 128kbit/s-es mp3-at.
Ezentúl Linuxban se legyen FF, mert Operát elnyomja, ne legyen benne built-in media lejátszó, mert a fejlesztés alatt lévő MP szoftveremet elnyomja...
Érjed már fel ésszel, hogy faszság amit a MS-tal csinál az EU. Csak ők maguk nem veszik észre, hogy minden picit értelmes ember üti a fejét, hogy hogy lehet ennyi gyökér Brüsszelben az EU székházban... szeretném én annak a pénznek a tizedét látni a bankszámlámon, amit az EUs emberek kaptak az ellenlábasoktól...
-
moonman
titán
"Ugyanannyiért adták a WMP nélküli változatot is. Ha csak egy ezressel lett volna olcsóbb, már akkor vettek volna belőle többen."
senki nem kötötte ki, mennyiért kell árulni. az lenne még a szép. egyébként szerinted biztos? szerintem ugyanúgy leszarta volna mindenki. amúgy nem úgy volt, hogy a WMP free?"Mivel a WMP egy fontos beépülő az internetes videók terén, így a user nehezen tudná mással kiváltani."
na ne mesélj. tudod, itt az OEM számítógépgyártóknak akartak "lehetőséget" adni, de valamiért mindegyik azt mondta, hogy na marhák leszünk egy csonkított szart a gépeinkre tenni, hogy aztán három műszakban túlórázzon a supportunk. -
moonman
titán
"a felhasználók nagyrésze nem is tudatosan használja az IE-t"
baszki, légkalapáccsal fogom a fejedbe verni, ha nem érted meg: azok, akik nem tudatosan használják, ugyanolyan kettébaszottul nem tudatosan használnának semmit, ergo nem nyernek vele semmit, nem értik és nem is érdekli őket. hidegen hagyják őket az alternatív böngészők, a w3c szabványok és minden ilyen szar. netezni akarnak és kész."az alternatív böngésző userek meg megint nem boldog, mert az IE-re optimalizált oldalakon elfekszik a böngészője"
nem fekszik, cseszed, mert az IE8 már szabványkövető. fogjad már fel."ez alól talán az FF az egyetlen kivétel"
akkor talán rinyálj az Operánál, hogy lám meg lehet ezt mégis oldani valahogy."Hm... Egyre több ellenséget gyűjtött az MS. Pedig ezek közül csak kettőnek van (Windows-os) böngészője."
biznisz, kisfiam. biztos nem hallottál még róla, de ezek mindegyike - talán a Google kivételével - stratégiai partnere is a Microsoftnak. ellenben mindegyik pénzből él és ettől még ott rúgnak bele a másikba - egymásba is - ahol tudnak. itt nem személyes alapon megy a harc, hanem dollármilliárdokért.mellesleg tőlem, csinálják meg. legyen egy IE nélküli Windows 7. vagyis Windows 8, mert 7-en már nem fognak változtatni. kíváncsi leszek, vajon a három bemutató darabnál többet el fognak-e adni, vagy ugyanúgy a hüjének sem kell majd, mint az XP N változatok.
-
Penge_4
veterán
Azt elfelejtették közölni (de a Bizottság majd nem felejti el), hogy
1: Ugyanannyiért adták a WMP nélküli változatot is. Ha csak egy ezressel lett volna olcsóbb, már akkor vettek volna belőle többen.
2: Mivel a WMP egy fontos beépülő az internetes videók terén, így a user nehezen tudná mással kiváltani.Eddig hülyeségnek tartottam, de így belegondolva kicsit tényleg torzította a versenyt.
-
nem válaszoltál a kérdéseimre
melyiket? hányat? mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen benne? és miért pont azokat? és ha nekem pont egyik se tetszik? és mi van azokkal, amelyek nem kerültek bele?
Tehát lesz mivel letöltened az általad kívánt böngészőt. Letöltheted FF-al, Operával, vagy Chrome-al, amelyik tetszik.
mert annak tényleg sok értelme van... tegyünk bele még 40 böngészőt, amit nem fogok használni
(ha meg mégis, akkor meg úgyis tölthetem le újra a valószínűleg sokkal frissebb változatát) -
Penge_4
veterán
és azt használod a továbbiakban, és mindenki boldog...
Nem mindenki, mert a felhasználók nagyrésze nem is tudatosan használja az IE-t, az alternatív böngésző userek meg megint nem boldog, mert az IE-re optimalizált oldalakon elfekszik a böngészője, ez alól talán az FF az egyetlen kivétel, de van olyan oldal, ahol az is megfekszik, csak kevés.
Most néztem, egy másik cikk bővebben kifejti:
Az Európai Bizottság egyúttal a Microsoft tudomására hozta azt is, az eljárás végén akár arra is kötelezheti a céget, hogy más fejlesztők böngészőit is foglalja a Windowsok telepítőcsomagjaiba és tegye opcionálissá az Internet Explorert telepítését. A Microsoft figyelmeztette befektetőit, az ügy jelentős összegű pénzbírságokat jelenthet.
Az uniós vizsgálat az Opera Software panasza nyomán indult el, de később egyre többen csatlakoztak az ügyhöz, a Google, a Mozilla, a Sun Microsystems, az IBM, a Red Hat, az Adobe és a Nokia is az ellentábort erősíti.Hm... Egyre több ellenséget gyűjtött az MS. Pedig ezek közül csak kettőnek van (Windows-os) böngészője.
Tehát lesz mivel letöltened az általad kívánt böngészőt. Letöltheted FF-al, Operával, vagy Chrome-al, amelyik tetszik.
-
moonman
titán
hwsw megírta a tutit:
"A szabad választás érve nem működött azonban a Windows Media Player esetében. A Bizottság 2004-ben határozott úgy, hogy a Windows Media Player integrálása torzította a piaci versenyt, ezért Media Playert nélkülöző Windows-változat elkészítésére kötelezte a Microsoftot. A számítógépgyártók azonban sosem alkalmazták széles körben a vevőik érdekeit nem szolgáló kiadást, így lényegében nem fejtett ki hatást a piacra."
ennyi, vihar a biliben.
-
az Internet ikonra kattintva felajánlja a többi böngészőt,
melyiket? hányat? mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen benne? és miért pont azokat? és ha nekem pont egyik se tetszik? és mi van azokkal, amelyek nem kerültek bele?
lásd be, hogy ez úgy ahogy van hamubasült fasság...
most van az IE, amit ha akarsz, használsz, ha nem, akkor meg a segítségével letöltesz valami mást, és azt használod a továbbiakban, és mindenki boldog...furcsa: a Firefoxnak ilyen gonosz mostoha elnyomó körülmények közt, mint amit a Microsoft teremtett, még így is sikerült cca 30%ot elérnie a böngészőpiacon...
-
moonman
titán
az IE7/IE8 kezdő beállításvarázsló a "choose search provider"-t bejelölve erre az oldalra visz. a seggedet esetleg ne törölje ki helyetted, baszod?
"Az lenne már jó, ha CD/DVD helyett USB-n jönne ki a Windows"
akkor nézd figyelmesen az USB-det, hátha egyszer kijön belőle.amúgy nem nagyon vágnék fel, a hangverseny prosztó... izé presto motorja is zárt forrású és a javascriptekkel hosszú évekig csak küszködött. a biztonságáról meg semmit nem tudunk, mert alig használja valaki.
-
Penge_4
veterán
válasz
Cathfaern #244 üzenetére
Az szép húzás lenne
Azzal nem elégednének meg, abban is Trabant...ööö..izé..Trident motor van.
Én inkább valami olyasmire tippelek, hogy az Internet ikonra kattintva felajánlja a többi böngészőt, majd a user kiválasztja. Ha az IE mellett dönt, akkor letöltődik (a synaptic-hez hasonlóan), majd települ. Ha alternatív böngésző mellett dönt, akkor az töltődik le, majd települ. Miután vége vagy megkérdezi, hogy az IE-t eltávolíthatja-e végleg, vagy eleve fent sem lesz az IE, csak egy letöltő mechanizmus.
De lehet, hogy más lesz, elvégre Tetzchner azt nyilatkozta, hogy erre többféle lehetőség is létezik. Majd felül eldöntik. De nem kell csodát várni, majd olyan félmegoldás lesz, mint az IE7/8-ban a kereső, ahol megkérdezi, hogy a Live kell-e, vagy nem, aztán ha nem, akkor nemhogy legalább a nagyobbakat (Google, Yahoo...stb) felajánlaná egyből, még pluszban "Other provider", weboldal megnyit, oké, elfogad, Biztos? Igen, És csak így teszi be.
Az lenne már jó, ha CD/DVD helyett USB-n jönne ki a Windows és mindjárt az elején módosíthatnám benne ezeket a dolgokat, hogy mi kell az eredeti helyett. Plusz automatikusan firmware-szerűen letöltődnének rá a hotfixek, ha netes gépbe dugom és újratelepítés után nem kéne mondjuk 250 kbupdate-et meg 2db SP-et (plusz ha Office van, akkor még ahhoz is) letölteni. Sőt, lehetne Office-al (és minden létező MS termékkel) integrálva venni, tehát Win+MSO áráért egy pendrive-on megkapnád az összeállítást, amit már vásárláskor kiválasztottál. Ehhez hozzátéve, hogy megállapítanák minden fontosabb elemének (például Media Center) az árát és így akár online össze lehetne állítani, mint néhány Linux disztró esetén, hogy online kiválasztod mi kell és automatikusan azok lesznek benne a disztróban, amit a végén egy linken keresztül letölthetsz. De ez már tényleg a távoli jövő.
Egyébként most nézem, hogy a PH minden oldala 100%-osan valid. Még nem is láttam ilyen oldalt, ahol minden, még a fórum is teljesen az. Gratula!
-
Cathfaern
nagyúr
Az szép húzás lenne
Amúgy viccen kívül, őszintén kiváncsi vagyok, hogy az Opera meg az EU mit akar, vagy hogy gondolja ezt az egészet.
Ha csak annyira kötelezi az MS-t, hogy az IE-t szedje ki, valamit akkor is bent kell hagynia, mivel böngésző nélkül nem adhat oprendszert manapság senki. Opcionalitás már megvan, hisz el lehet az IE-t távolítani. Az, hogy az MS ugyanazokat a kódokat használja más dolgokra is, mint weblapok megjelenítése, ahhoz már senkinek semmi köze, hisz az már nem böngésző téma, tehát ezt a fajta "belegyógyítást" nem lehet kivetetni. Azt nem mondhatja, hogy ezentúl köteles lesz az MS a telepítőbe FF-t meg Operát rakni, mert ezzel hátrányos helyzetbe hoz minden más böngészőt, márpedig az egész célja az lenne, hogy mindenki legyen egyenlő. Ha csak letöltési lehetőséget, vagy reklámot rakat bele a telepítőben, akkor is ez a helyzet. Telepítéskor IE opcionálissá tétele elvileg lehetséges megoldás, de ha nem települ IE, akkor mivel tölti le az ember a böngészőt, tehát aki egységsugarú az ígyis úgyis felrakja (mert ő nem fog külön CD-n tartogatni egy FF-t), ekkor meg már ugyanott vagyunk ahol elindultunk. Szóval innentől kezdve mégis mit akarnak elérni? -
ha mégis erőlteti az EU, hogy a Windows telepítőben legyen külső böngésző én a Microsoft helyében biztos azt csinálnám, hogy akárhonnan a net aljáról elővadásznék valami akármilyen böngészőt, és azt tenném bele, de az Opera-t meg a Firefox-ot tuti kihagynám a buliból
amúgy tudjátok, hogy ez nem is ennek a topiknak a témája? hanem ennek
de mindegy -
Cathfaern
nagyúr
Az a baj a kezdeti példád már rossz
Tesco-s példáddal élve, az Opera és az EU gyakorlatilag most azt akarja, hogy a Tesco áruljon Spar gazdaságos* termékeket is és/vagy ne áruljon Tesco gazdaságost.
*tudom nem ez a neve, de nem tudom hogy hívják és nem is lényeges
#236:
Ha ezt az IE6 fénykorában mondod, akkor azt mondom igazad van. De akárhogy is nézem, ott van az FF a maga 30% körüli részesedésével, amit most tök mindegy hogy ért el, de elért. Innentől kezdve nem túl esélyes az, hogy a jelenlegi helyzetet változatlanul hagyva hirtelen eltünjön. -
Scalpel
senior tag
Ilyen nincs bazzeg...
Meghatározott köbcenti, hogy autópályára mehessen??? WTF???
A Tescos példád is nagyon komoly... soha nem hallottad még, hogy árrés?#239: Te, ugye tudod, hogy a Tesco keres (pénzt, ha nem lenne érthető) azon, ha az Unil*v*r majonézt is árulja? MS azon kívül mit nyer, hogy nem büntetik meg jogtalanul, ha minden egyes built-in programra kell ezerféle alternatívát felajánlani? Azon kívül, hogy tapasztalatot, meg több millió kurvára ideges felhasználót...
-
Penge_4
veterán
semmi nem akadályoz meg abban, hogy felrakj egy másik böngészőt
Hogy fölrakjak valóban nem. De aki még életében nem hallott alternatív böngészőről az legalább látni fogja, hogy van. pont.
Hogy használjam is? Na az már bonyolultabb kérdés. Böngésszél már 1 hétig Operával, utána talán te is átértékeled a helyzetet.
azt meg ne akard velem elhitetni, hogy ha te lennél az MS helyében
Már itt elbukott az elméleted. Lehet, hogy előbb a kollégáim nyírnának ki, mert keveselnék a profitot, mert nem telne magángépre és egyéb luxuscikkekre.
mert biztos te is nagyon örülnél, ha a konkurencia termékét kellene árulnod
A szabványok lennének az elsők, az IE-t a rendszertől teljesen függetlenné tenném, megnyitnám a forráskódot, átállnék GPL licenszre, már telepítéskor ki lehetne választani az összetevőket, az erőforrásigény csökkentésére gyúrnánk és időtálló, hatékony technológiák bevezetésén, ami nem eredményez x évente váltásokat és az ezt követő kompatibilitási problémákat. Profitot nem sokat termelnénk, tudom, hülye idealista állat vagyok, de ez van.
mert az IE nem ugyanazt az internetet jeleníti meg, mint az opera... aha
Böngéssz Operával egy hétig. Ugyanazt az internetet jeleníti meg, csak a weboldalakkal van probléma. A HTTP/HTTPS protokol mindkettőben látszólag "egyformán" működik.
.hogy a 8 éves IE6 nem, az kellemetlen... a 4.7es Netscape Navigator se
W3C szabványok pedig 1994 óta (15 éve) léteznek. Kellemetlen...
bontsd ki belőle, és meglátod mekkora rendszerösszeomlás lesz belőle
Mert ilyen hülyén rakták össze. És ne mondd azt, hogy írjak jobbat. Írjanak ők jobbat, ha nem akarják, hogy az EU b*szogassa őket. Érdekes, a Google-t miért nem perelik és jelentgetik fel folyton, sem monopóliummal való visszaélésért, sem szabadalommegsértésért, sem bújtatott reklámért, sem árukapcsolásért...stb? Biztos lepaktált az EU-val, vagy mert Sergei Brin-nek olyan barátságos a mosolya.
For357y: Hogy mi a haszna? Nem büntetik meg x milliárd dollárra. Szerintem elég nagy "hasznos". Jogilag végülis (ha már a letöltött szoftverek után is elesett hasznot számolnak) tekinthetjük haszonnak, mert megmarad a pénz.
-
oO7
őstag
"Széleskörű elterjedésük az 1980-as évekre tehető. Az 1990-es években a lezajlott szabványosítási folyamatok..."
VS
"Az rfc szerint a tcp 1981-es szabvány. Az internet első négy node-ját, akkor még nsfnet néven 1980-ban drótozták össze. Bitnet is volt már 1981-től, nem csak azonos gépek között."
na ebben mi az ellentmondás vagy marhaság ?
az eleje meg azt az állítást kívánja alátámasztani, hogy az internet kezdetben katonai célokra volt használva -
bambano
titán
A böngésző piaci verseny nem azért az 1-2 %-nyi kockáért folyik, akik képesek lecserélni egy explorert, hanem azért a 98% átlagos userért, aki azt használja, amit eléraktak. És ezen a 98%-on nagyot üt az ms, ha nem explorerezik.
És ha ez a 98% különböző praktikák során beáll az ms táborba, akkor meghal a többi és nem lesz választási lehetősége senkinek.
-
bambano
titán
No itt van tőled egy rendes ordas nagy csúsztatás, amikor szándékosan kevered a szabvány alkotási folyamatot a termékfejlesztési folyamattal.
Az interneten a szabványok úgy készülnek (de gyakorlatilag a távközlési ipar más területein is), hogy valaki előáll egy ötlettel (újabban előállnak igényekkel vagy megoldandó problémákkal), születik rá megoldási javaslat, azt szabványosítási testületek többször felülvizsgálják, véleményezik, majd lesz belőle idővel szabvány. A pontosabb részletekbe most ne menjünk bele.Amikor valamiből szabvány lett, a vonatkozó termékeknek az interneten kötelességük megfelelni a szabványnak.
Ha a microsoftnak nem felel meg az x.500, pontosabban a kerberos, akkor nem az a megoldás, hogy faragunk magunknak házi szabálygyűjteményt meg nem publikus protokollokat, hanem az, hogy a szabványt készítő testület munkájában részt vállalva újabb szabványverziót csináltatnak és később az jelenik meg termékként. Ezért ordas nagy csúsztatás összekeverni a szabvány"fejlesztést" a termékfejlesztéssel. Kb. olyan hiba, mint összekeverni a specifikációt az implementációval.
Az active directoryba gyógyított kerberos nem kompatibilis a rendes, szabványos megvalósításokkal, ez is egy olyan húzás az ms-től, amivel a desktop monopóliumát át akarja vinni szerveroldali monopóliummá.
Szerinted a wordot nem az ms találta ki? Szerinted a nyomasztó ms desktop monopólium nem jutott el odáig, hogy ma már szöveges formátumnak mindenkinél automatikus a word? Nem doc, nem más, hanem WORD. Ezt mondják, ha valamit kérnek tőled, ilyen szinten beásta magát az ms a köztudatba. Nem szorult ki minden más? Ma egy átlagos hr picsának nem felel meg a pdf sem, csak WORD.
Lehet, hogy rögeszmés vagyok, de aki azt mondja, alaptalanul, arról nem nagyon lehet objektív véleményt alkotni.
Tedd el a #212-t is a csúsztatások bookmarkodba.
-
de bazdmeg... fogd már föl: meg van a lehetőséged választani!
semmi nem akadályoz meg abban, hogy felrakj egy másik böngészőtazt meg ne akard velem elhitetni, hogy ha te lennél az MS helyében nem kurvára pont ugyanezt csinálnád... mert biztos te is nagyon örülnél, ha a konkurencia termékét kellene árulnod, mikor neked is van ugyanolyan
KMPlayer is ugyanazt játsza le, mint a WMP és ugyanazokat a third-party codekeket használja) - mert az IE nem ugyanazt az internetet jeleníti meg, mint az opera... aha
és egyéb apró "szabályok". Az internet esetében ezt a szerepet a W3C tölti be. - amiknek a jelenleg használatos IE8 meg is felel...hogy a 8 éves IE6 nem, az kellemetlen... a 4.7es Netscape Navigator se
és már az elején kivehető lett volna a rendszerből a böngésző
bontsd ki belőle, és meglátod mekkora rendszerösszeomlás lesz belőle -
bambano
titán
Nem a debian "akarta", rákényszerült, mert nem akart egy védett logót használni hozzá.
Imho mindkét társaság az idiotizmus szép példáját vezette elő ebben a kérdésben, de ettől még tény marad: a mozillát nem kell összekeverni a gpl-lel, alapvetően a saját licenszüket igyekeznek előtérbe tolni. -
Penge_4
veterán
válasz
Cathfaern #225 üzenetére
Akkor egy egyszerű példa:
Bemész a Tesco-ba. Odamész valamelyik pulthoz, ahol látod, hogy ki van rakva "Tesco Gazdaságos" márkanévvel ellátott x termék. Ha más nincs, de te mondjuk x termékre igényt tartasz, akkor értelemszerűen azt fogod megvenni, mert más nincs.
De ha ott van mellette még 4-5 másik márka, akkor van lehetőséged dönteni, hogy melyiket veszed meg.
Az MS hozzáállása olyan, mintha a Tesco azt mondaná, hogy mától csak saját terméket fognak árulni, mert a többi rontja az eladási arányt. Ha ezt meglépik, akkor a Testo tönkremegy, mert az emberek többsége felvilágosult az élelmiszervásárlás terén. Ugyanez sajnos az informatikáról nem mondható el. A legtöbben felhasználói szinten értenek hozzá, a világ nem Gizikékből és rendszergazdákból áll, hanem a kettő között nagyon sokféle userből.És itt fel lehet hozni pár hülye példát, hogy akkor a médialejátszó, vagy xy szoftver is jogosan kérheti, hogy őt is tegyék bele. DE! a nagy különbség az, hogy az interneté a jövő, így eleve sokkal nagyobb súllyal bír, mint bármi más, másrészt nem hasonlítható egy médialejátszóhoz (amiről korábban kifejtettem az álláspontomat, hogy a KMPlayer is ugyanazt játsza le, mint a WMP és ugyanazokat a third-party codekeket használja), tehát lényegi különbség nincs köztük.
Autókban is gyárthatnak sokféle kinézetű, különböző műszaki specifikációval és különböző extrákkal ellátott típusokat, de megvan egy meghatározott méretig terjedő szélesség, aminek meg kell felelni. Megvan egy meghatározott köbcenti, aminek meg kell felelni, hogy az autópályára mehessen és egyéb apró "szabályok". Az internet esetében ezt a szerepet a W3C tölti be.
Az EU nem meggyőzni akar, hanem esélyegyenlőséget és az internet semlegességét. Az, hogy ebből pár böngészőgyártó hasznot húz meg egy eltorzult nézőpont. Ha az IE már a kezdetektől fogva támogatta volna a szabványokat és már az elején kivehető lett volna a rendszerből a böngésző, akkor erre szerintem nem került volna sor. De azt sem csodálom, hogy az EU vérszemet kapott, amikor minden jó irányba vezető lépés előtt vagy perelni kellett az MS-t, vagy kilátásba helyezni egy esetleges pert, miszerint nem lesz ez így jó. Maguktól nagyon keveset léptek a jó irányba.
-
Depression
veterán
válasz
Cathfaern #225 üzenetére
Ez nem úgy történt, hogy a Mozilla jelentette fel a MS-ot, és az EU csak a bíróságot adja?
Legoptimálisabb esetben telepítéskor megkérdezné a win, hogy a felsoroltak közül melyiket szeretné telepíteni. De mivel tudatlanok az emberek ilyen téren, a listából sem tudnának érvek alapján dönteni. Marad a reklám meg az, amit eddig is használtak.Aki meg tájékozott (vagy annak hiszi magát), az meg úgyis el tudja dönteni magának, hogy mi a jó/kellemes számára.
Nálam elfér egymás mellett az IE, FF, Safari és Chrome ikonja is. Ezek közül kettőtt egyáltalán nem használok, mobilon meg alapból az Opera Mini a nyerő (számomra).
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Depression #193 üzenetére
"Mi a francnak próbáltok meggyőzni másokat, hogy milyen böngészőt használjon? Mi közöd hozzá!?"
Ha sarkítani akarnék, akkor mondhatnám, hogy épp az EU akar meggyőzni másokat, hogy milyen böngészőt használjanak -
oO7
őstag
"A számítógép hálózatok érdemben az 1970-es évek közepén az USA-ban jelentek meg. Kezdetben döntően katonai, illetve tudományos célokat szolgáltak, azonos tipusú berendezések között teremtettek kapcsolatot. Széleskörű elterjedésük az 1980-as évekre tehető. Az 1990-es években a lezajlott szabványosítási folyamatok, valamint az olcsó és üzembiztos technológiák elterjedésének eredményeként teljesen általánossá váltak."
-
azbest
félisten
http://en.wikipedia.org/wiki/ClickOnce
ehhez kell
"ClickOnce aims to solve three other problems with conventional deployment models: the difficulty in updating a deployed application, the impact of an application to the user's computer, and the need for administrator permissions to install applications." -
azbest
félisten
hasonlat:
a te elődöd a faterod
ebből nem következik az hogy te = faterod.ha jól tudom az arpanet (mint gerinchálózat) '90 előtt szűnt meg, előtte leválasztották róla '83-ban katonai hálózatot... az internet több hálózat együttesen, melynek egy ideig része volt az arpanet is. A fejlesztések sem csak az arpanethez köthetők, hanem az európai hálózatok újdonságai is beleolvadtak az Internetbe. Vagy valami ilyesmi.
"Google továbbra is belenéz a segglyukadba": amíg ki is törli cserébe, addig nem csoda ha elnézőbbek vagyunk vele szemben
-
azbest
félisten
ha jól értem a debian saját logóval akarta firefox néven terjeszteni, mert a logó védett. A firefox brandot ez sértette volna, ezért kötelezték a név elhagyására is.
a mozilla úgy látom a bináris terjesztésénél is ragaszkodik a a hivatalos változathoz (ebbe a logók eltávolítása is beletartozik)
-
Van több gmailes címem is. Amelyiket nem adtam meg nyilvános helyen, és kb. egy éve van meg, oda nem kapok SPAM-et egyáltalán. Pedig használom napi 1-2 levélre.
A másikat megadtam mindenhol, pár hónapos csak, és oda napi 2-3 SPAM jön.
A harmadik meg kb. azóta van meg, amióta van gmail, azt is megadtam egy időben mindenkinek, és ki is írtam fórumokon (szal elég naív voltam), arra napi 10-12 SPAM jön.
A yahoo-s email címeimre fél év után is jött napi 5-6, amikor sehol nem adtam meg. Meg is szüntettem egyből, mert még a webmail felület is béna volt - az új is.Oké, tegyük fel, hogy elhiszem, hogy a gugli eladja az adtaimat, de akkor miért gondoljam, hogy a MS, yahoo, és a többi nem adja el?
-
moonman
titán
"az arpa katonai hálózat volt, az internet =! arpanet"
"az internet elődje volt: arpanet"
döntsd már el.
"ha te idiótának tartod a vitapartnederet, de vitatkozol vele, akkor rád is igaz a mondás"
igazad van, be is fejeztem. (nem célzás rád.) mindenki higyjen, amit akar, ettől még a nap holnap is felkel, a Google továbbra is belenéz a segglyukadba is, a Microsoft pedig továbbra is elnyomó és kizsákmányoló mocskosgeci multi marad.
van jobb dolgom is ennél.
-
Penge_4
veterán
tehát akkor a közösség fejleszti a Firefox-ot? és ez segít a "minőség, megbízhatóság, satöbbi blabla" fenntartásában? aha.
Nem, de bárki felhasználhatja és továbbfejlesztheti más néven. Sőt, ezeket a továbbfejlesztéseket a Firefox is implementálhatja magába, ha látnak benne fantáziát.
már ne haragudj, de a Silverlight kb. 30 fényév távolsára van a Flash-től technológiailag. ugyanezt a kört már lefutottuk a Java - .NET témában, Java-t azóta is szidják mint a bokrot, .NET meg érdekes módon terjed, mint a gomba.
Flash plugin van Operához. Java plugin van Operához.
Silverlight nincs Operához (10-eshez van egy workaround, ami nem 100%-os és sokszor ki is fagy, ha használod)
.NET plugin nincs Operához.Na többek között az ilyenekért tartom szarszemétnek az MS-t.
És nem kell a technológiai részével jönnöd, elhiszem, hogy a Flashtől jobb a SL és a Javatól pedig a .NET, de felőlem akár szivárványokat is f*shat, ha a böngészőmhöz nincs plugin, akkor baszhatom.azt kéne megérteni, hogy ez nem a böngészőnek kedvez, hanem a nyomorult felhasználónak
Az IE felhasználóknak, meg a lusta webfejlesztőknek, akiknek így nem kell átírni az oldal forrását.
szerinted a Virtual PC-ben futó XP nem teljes értékű XP környezet?
Nem. Az virtuális környezet.
elnézést, a Google ebből él. a navi cégek nem.
És még én vagyok a naiv. De szép világ lenne, ha a jogi passzusok mindenkit megvédenének mindentől. Rendőrre, bíróságra sem lenne szükség. Attól, hogy hivatalosan nem ebből él, még nem jelenti azt, hogy mellékesként nem is él vele vissza. Továbbá nem tudom, hogy a célzott hirdetésektől (amit nem ember, hanem egy automata bot elemez és csak szótöredékeket figyel, ezért is olyan ratyi, hogy mindig hülyeséget reklámoz
), és az AdWords/AdSense-től hogyan jutunk el addig, hogy MINDEN Google szolgáltatás (ahol még azt sem pipálod be, hogy a szolgáltatás javítása érdekében névtelenül adatot küldesz) milyen jogi alapon lopná el és adná ki harmadik személynek a személyes adataidat? Ja, mert mivel marketingből él, így nagyobb a relevanciája, mint egy szoftverből élő cégnek? Logikus eszmefuttatás.
nem pongyolán fogalmazott, hanem halvány lila segédfogalma sincs a dolgokról és összevissza kever mindent.
De jó, hogy te így meg tudod állapítani, hogy nekem miről van fogalmam és miről nincs.
a Vista/Win7 pedig kapott egy fasza kereső, indexelő és meta-tagelő rendszert. ennyi.
Tartozom egy bocsánatkéréssel. A Vista keresője valóban előrelépés volt az XP kutyás keresőjéhez képest, de jobbra számítottam a WinFS-sel kapcsolatban, a Windows Search 4.0 javított rajta valamicskét, de a Google Desktop még így is sokkal gyorsabb.
Ezt nem vitaindítónak szánom, egyszerűen csak többre számítottam, lévén: natív kereső vs third-party. Tévedni emberi dolog. -
azbest
félisten
szövegértés: az arpa katonai hálózat volt, az internet =! arpanet
ooxml: az első változat nagyon problémás [link], mivel sok esetben a régi ms office verziókra és más zárt formátumokra hivatkozik.
A 2008-as változat biztosan továbblépést jelentett, bár erre is panaszkodnak [link]gpl: a kernel hivatalos változatát is kontrolálják... bárki fejleszthet rajta, ki is adhatják a termékükben... de a hivatalos vonalba csak az kerül bele, amit jóváhagytak. (Te sem adnád a nevedet egy olyan leszármazott programhoz, amibe más belenyúlt)
java/.net : volt saját java implementációjuk is
Sokan fejlesztenek VB nyelven is (.netre is)... nem csak a nyelven múlik, hogy mennyire elterjedt. Azt kifejezetten furának találom, hogy bytekódra fordít a .net, miközben csak egy hardver platformon fut. (külön van a win.ce vonal is, nem teljesen kompatibilis az asztali .net-tel)ie html jelzés: ha elterjed, akkor nem fognak az új szabványosabb módra kényszerülni a fejlesztők és tovább él a régi compatibilityn futó gányolás. Egyébként sok esetben csodálkozom, mi a bánatnak trükköznek külön ie és ff kóddal, nagyon ritkán futottam bele olyan esetbe, hogy ugyanaz a css ne lett volna jó ie6/7/ff/opera alá is... igaz, alkalmazkodom kellett mindegyikhez, és olyan módon kellett megvalósítanom a célt, hogy mindegyiknek megfeleljen - ez talán több meló. Most is épp egy olyan rendszerrel foglalkozom, amihez külön ie css-t csináltak eredetileg és szanaszét hull nélküle gui.. pedig semmi sem indokolja a trükközést / egyszerűen sz@rul csinálták a css-t
"szerinted a Virtual PC-ben futó XP nem teljes értékű XP környezet?"
egy különálló gépként működik, nincs közvetlen kapcsolata a helyi hardverkörnyezettel (kivéve, hogy a cpu hw virtualizációját képes kihasználni), léteznek már olyan megoldások is amikor a hardver képességeihez is hozzáférni talán [link] (2008 hiper-v is ilyen?)a google valóban profilokat épít, de nem kifejezetten személyhez, hanem inkább böngészőhöz kötődően (tracking cookie-k)
WDDM1.1: ha nem kell konvertálgatni a ram buffer és a video ram közt, az máris levesz egy feladatot a cpu-ról, a korábbi változatokhoz képest.
winFs kapcsán off: a meta adatokat (egy részüket még biztosan) alternate data streamben tárolja a vista. egyébként azt hiszem nem mondunk ellent egymásnak ebben.
van olyan szint?
van egy mondás, hogy
"Sose vitatkozz idiótákkal, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."
ha te idiótának tartod a vitapartnederet, de vitatkozol vele, akkor rád is igaz a mondás? vagy rutinosabbá akarsz válni?(bocs, ezt nem tudtam kihagyni
)
Sok hasznos infót ki lehet hámozni a kommentjeidből, de időnként nagyon alpári a stílusod... nem kell hülyézni, ha valaki más vélenyényen van, vagy esetleg tényleg téved.
"Tiszteld az ellenséget!" -
moonman
titán
"ha valamire létezik internetes szabvány, akkor azt úgy kell megcsinálni, másképp nem lehet"
ez valami univerzális igazság, vagy csak most épp ez jutott eszedbe? (gyk: ilyen erővel soha semmire nem lehetne új szabványokat megalkotni. felejtsd már el ezt az egyetlen és mindenek felett elméletet. egyvalamit nem csak egyféleképpen lehet megcsinálni - csak azért, mert a házikedvenced volt az első.)"az autentikációt tették tönkre annyira, hogy más ne tudja használni"
igen, szerintem is tökegyértelmű, hogy azért fejlesztenek egy saját rendszert, ami egyébként 100%-ban megegyezik a már létezővel (persze nem), hogy tönkretegyék az autentikációt és más ne tudja használni. naneee."A jpg-be minek mime információ? Arról volt szó, hogy az adatrészek tartalmát ismeri fel. Ez a kijelentés, hogy adatrész, magában foglalja azt az állítást, hogy többféle adat van összecsomagolva, erre pedig a mime alkalmas."
akkor ezesetben pongyolán fogalmaztam. nem email és http szabványról beszélek, hanem a fájlrendszerben lévő adatfolyamok beazonosításáról kiterjesztés nélkül. mert ma ez zajlik, ami bevallom, nem túl ideális."valójában mi tartja vissza az ms-t attól, hogy megvegye a ciscot, kitaláljon valami saját, nem publikus protokollt az ip helyett és onnan kezdve csak azzal szerelje fel a windowsait? A monopol helyzetével simán kiszoríthatna minden más gyártót a teljes piacról."
mondjuk a józan esze. vagy szerinted amit az MS egyszer kitalál, onnantól csak azt szabad használni és a többi, ezer éves dolog egyből kiszorul a piacról és világvége, elnyomás? ez neked valami rögeszméd? -
bambano
titán
Az active directoryban az autentikációt tették tönkre annyira, hogy más ne tudja használni. És igen, ha valamire létezik internetes szabvány (rfc 1510), akkor azt úgy kell megcsinálni, másképp nem lehet.
A jpg-be minek mime információ? Arról volt szó, hogy az adatrészek tartalmát ismeri fel. Ez a kijelentés, hogy adatrész, magában foglalja azt az állítást, hogy többféle adat van összecsomagolva, erre pedig a mime alkalmas.
Egyébként érdemes lenne bookmarkolni ezt a hsz-t, hátha egyszer valamikor megint megkérdezed, hogy mikor csúsztattál.
Szerk: kérdés: valójában mi tartja vissza az ms-t attól, hogy megvegye a ciscot, kitaláljon valami saját, nem publikus protokollt az ip helyett és onnan kezdve csak azzal szerelje fel a windowsait? A monopol helyzetével simán kiszoríthatna minden más gyártót a teljes piacról.
-
moonman
titán
naponta hány spam-et kapsz? de hagyjuk ezt, nem akarok átmenni pengébe. a lényeg, hogy biztos lehetsz benne, kemény pénzekért adják veszik a te adataidat is. ha nem is név szerint, de rengeteg módon elérnek, ha akarnak, és akarnak.
aki képes hinni benne, hogy manapság nem ez folyik, az végtelenül naív.
-
Reklámelevelet egyáltalán nem küld a gugli - legalábbis én még sosem kaptam, pedig volt már pár gmail-es címem, és google apps-os is.
A reklámokat nyilván a szöveg alapján teszi ki, bár "arcunkba tolás"-ról pont a gmail/gugli esetében lehet a legkevésbé beszélni.Egyébként, van rá valami bizonyíték, hogy a gugli eladja az adataimat?
Mert ha nincs, akkor elvileg bármelyik cégre rá lehet mondani ugyanezt, nem?
Vagy ha nem, akkor miért lehet ezt rámondani a guglira, és miért nem lehet a többire (yahoo, aim, hotmail, stb.)? -
moonman
titán
válasz
Depression #205 üzenetére
"Nem árulja semmilyen módon a felhasználók adatait/szokásait, tehát NEM EBBŐL ÉL!"
szerinted nem? szerinted a rólad összegyűjtött adatokkal mit kezdenek? szerinted nem annak alapján tolják az arcodba a reklámokat, küldenek reklámlevelet? és nem adják el? aha, nem. soha. senkinek. pénzért pláne. ébresztő."kap egy kis pénzt"
lol, szívem szakad meg szegénykicsi Google kap egy kis zsebpénzt. -
max-pain
senior tag
Na az baszna be ha kulso alkalmazas kerulne a Windowsba
-
moonman
titán
"The USSR's launch of Sputnik spurred the United States to create the Advanced Research Projects Agency, known as ARPA, in February 1958 to regain a technological lead."
aki szerint a hidegháborús űrkutatás tudományos célokat szolgált, az végtelenül naív."office nyilt formátum: ez az amelyik tartalamz bináris, ms only elemeket is?"
a specifikáció nyílt, nézz utána, ha nem hiszed."mi a közös pont az ms nyitottabbá váló formátumai/apijai/forráskódjai* és a google adatkezelési irányelvei közt?"
az, hogy az MS szarszemét, közben a Google a szépokosaranyoskedves."gpl licensz... debinaban is van icewiesel, ami firefox származék... terjeszthetik, de mivel nem ez a hivatalos változat a nevet nem használhatják."
tehát akkor a közösség fejleszti a Firefox-ot? és ez segít a "minőség, megbízhatóság, satöbbi blabla" fenntartásában? aha."már létező megoldásokra készítenek saját változatot"
már ne haragudj, de a Silverlight kb. 30 fényév távolsára van a Flash-től technológiailag. ugyanezt a kört már lefutottuk a Java - .NET témában, Java-t azóta is szidják mint a bokrot, .NET meg érdekes módon terjed, mint a gomba. biztos az is tökszar."Az ie számára kódba tett jelzést nem csoda hogy ellenezték, egyik böngésző számára sem kedveznek."
azt kéne megérteni, hogy ez nem a böngészőnek kedvez, hanem a nyomorult felhasználónak. és ez egy ideiglenes megoldás, amíg az IE6/IE7 kipusztul."A 7 xp módja vs virtual pc szerintem nem egy kategória."
valóban nem, de hasonlóak."ha a hardvert közvetlenül is eléri (ezesetben valóban teljes értékű xp kompatibilitás lehet)"
szerinted a Virtual PC-ben futó XP nem teljes értékű XP környezet?""van rá szabad kapacitásuk" dolog éppúgy igaz arra a cégre is amit erőteljesen fikázol."
elnézést, a Google ebből él. a navi cégek nem."a dx10-es gpu kapcsán: a 7esben jelenik meg egy nagyon jó újdonság az ablakkezelés kapcsán, ehhez dx10es vga kell (WDDM1.1), pongyolán fogalmaz, de azt hiszem erre célzott."
nem pongyolán fogalmazott, hanem halvány lila segédfogalma sincs a dolgokról és összevissza kever mindent. hogy világos legyen, a WDDM 1.1 legnagyobb újdonsága a Direct2D mellett a memóriakezelésben van, nem pedig a CPU-GPU témakörben."winfs... ha jól értettem, akkor pont az lett volna a lényege, hogy a fájlrendszer adatbázis kérésekkel is kezelhető lett volna (az ntfs lett volna kibővítve sql réteggel, így nem értem mire gondolsz azzal, hogy a winfs technológiát beépítették az sql szerverbe - az sql technológiát akarták a fájlrendszerbe építeni)"
a WinFS-t már 1990-ben elkezdték fejleszteni, a hírhedt Cairo projektben még OFS-ként (Object File System) emlegették, aztán ugyanúgy járt, mint a WinFS, bekerült az SQL Server 2000-be, sőt az Exchange/Outlook mai adatfájlkezelése is ezen a technológián alapul. a lényege az lett volna, hogy az alkalmazások kvázi bármilyen adatot meg tudtak volna osztani egymás között, mert a WinFS nem fájltípusokkal dolgozik, hanem adatfolyamokkal, natívan felismeri az adatrészek tartalmát, tehát pontosan tudja, mi kép, mi videó és mi text. ezen kívül a metaadat-kezelést is egyszerűsítette volna és lényegében egy SQL adatbázisként működött volna az egész fájlrendszer. de maguk a fizikai fájlok nem szűntek volna meg és továbbra is NTFS fájlrendszerben lettek volna. na ez az egész így nem valósult meg, a technológia jóságait beépítették a következő SQL Server-be, a Vista/Win7 pedig kapott egy fasza kereső, indexelő és meta-tagelő rendszert. ennyi.
"véletlenül sem azért, mert előfordul, hogy töketlenkedik az erőforráskezelés... nem véletlen optimalizáltak ilyen területen a 7esen."
semmi sem tökéletes, de hogy töketlenkedne, azt erősen kétlem. és nem, nem véletlenül optimalizálták a Win7-est, sőt a Win8-ast tovább fogják optimalizálni. akkor majd a Win7-et fogjuk köpködni?"rendszeresen pontatlanul fogalmazol olyasmiben, amire már sok korábbi esetben felhívták a figyelmedet"
igen, a ködösítés és hazudozás helyett rávilágítok a tényekre. elismerem, hogy ez egyeseket megzavar a lelki egyensúlyában."segítenek a vitapartnered valósnál butábbként beállításában"
van olyan szint?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Wii U
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest