Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Neil Watts #329 üzenetére
"Küldj már egyet légyszi, szeretném tesztelni"
pü.
"- blending mode-ok "kicsit" okosabbak PS-ben
azmiaz??"Rétegeknél: mód: normál, eloszló, szorzás, osztás, stb.
"- raw fájlokat nem kezeli a Gimp, és a hozzá való kiegészítő is elég gyenge, ráadásul az újabb gép-típusokat mindig jó későn követi.
ennek még utánanézek asszem"Oké, ha találsz esetleg, akkor jöhet.
Nekem olyan kéne, ami tudja kezelni normláisan az Olympus E-30-as .raw-ját, de eddig nem találtam ilyet, csak olyat, ahol elmásznak a színek.(#330) oO7: ezt én mondtam, mert szerintem a PS felhasználók legnagyobb része otthon játszadozik vele, és csak kevesen hazsnálják komoly célokra.
Én sem sznobságból használom, de azért elismerem, hogy sokmindenre jó a GIMP is. -
oO7
őstag
válasz
Neil Watts #329 üzenetére
de most itt ezek a "a felhasználók 99% -nak bőven elég a gimp" meg hasonlók miért ? addig oké, hogy
van olyan PS user aki baromira nem használja ki a PS nyújtotta lehetőségeket és nagyrészt csak alap feladatokra alakalmazza
de ebből nem következik az, hogy
a PS-t használók 99% -a nem használja ki a photoshop lehetőségeit és csak sznobságból veszi meg (vagy tölti le) és közben elég lenne neki a gimp -
válasz
Neil Watts #324 üzenetére
"PS != GIMP"
"Mi számít olyannagyonagyonagyon bonyolult feladatnak?"
- jobb átjárás a többi adobe progi és a PS között
- a Gimp nem olvas be minden .psd fájlt.
- blending mode-ok "kicsit" okosabbak PS-ben
- PS-ben vannak adjustment rétegek
- raw fájlokat nem kezeli a Gimp, és a hozzá való kiegészítő is elég gyenge, ráadásul az újabb gép-típusokat mindig jó későn követi.
- 3D-s progikhoz, vagy azok kiegészítőihez sokszor kell rétegeket exportálni valamiylen több rétegű formátumban. Ez a gimp-nek csak akkor sikerül pontosan, ha a rétegek nem tartalmaznak alfa csatornát.Ezek az én eddigi tapasztalataim, pedig még félig sem ismerem a PS-t, úgyhogy biztos van jópár olyan cucc benne, amiről még nem is hallottam.
-
válasz
Neil Watts #313 üzenetére
Mert a Gimp és a Photoshop viszonya kb. olyan, mint a windows Paint és a Gimp közötti viszony.
-
bambano
titán
válasz
Neil Watts #301 üzenetére
Ne keverjük az adóbevallást a járulékbevallással. Platformfüggetlen adóbevalló program van, egy halom űrlapot ki lehet tölteni vele, más kérdés, hogy legutóbb xp-n láttam nem futni (az független volt az xp platformtól
). A bevallási kötelezettségek, banki szoftverek köre nem merül ki az abevjava által kezelni képes adatok körében.
-
oO7
őstag
válasz
"PhotoShop == GIMP"
az azért egy kicsit erősOFF:
mellesleg az == az egyenlőség létét vizsgálja (egyenlő -e ?) és egy erőteljes FALSE -al tér majd vissza -
Penge_4
veterán
válasz
A kettő nem igazán ugyanaz a súlycsoport. Bár abban igaza van bambano-nek, hogy ez egy hülye ultimate ellenérv a Linuxok ellen, de akik felhozzák példaként azoknak a 90%-a nem használja, warezolja (otthonra nem sok embernek van annyi pénze egy szoftverre), vagy ha használja is, azokat a funkciókat, amiket használ a GIMP is helyettesíti. Kevés az, aki tényleg nem tudja kiváltani az PS-t.
ABEV lehet, hogy van, de az biztos, hogy valami ilyesmi (áfa, járulék, könyvelői...stb) szoftver nincs rá, mert ezt is sokan szokták emlegetni.
Egyébként tényleg sok alternatíva van, már a Subtitle Workshop-ra is találtam. A BlueSoleil-hez is van Linuxos driver. A Deluge is fejlődött annyit, hogy kiváltja a uTorrentet. A KMPlayer-hez viszont ragaszkodom, ahogy az MSO2007-hez is. Majd max Wine-al próbálom meg futtatni. Majd megvárom a 9.10-et (addigra talán az EXT4 is stabil lesz és akkor tiszta vinyóra tiszta telepítés, nem szórakozok NTFS-sel), de ez már tényleg nagyon off.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest