- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
Cathfaern #340 üzenetére
Ezzel tökéletesen egyetértek, de akkor hajrá rugdosd az Operát meg az FF-et is, mert bizony lehet írni olyan oldalt, ami egyikben működik jól, de a másikban már nem.
Olyan, ami teljesen valid? Nem hiszem. Az meg, hogy egy 2-300 (vagy jóval több) validációs hibával rendelkező site másképp jelenik meg Operán és FF-on az már a két böngésző eltérő hibatűrése miatt van. Az, amit az előbb be is idéztél, annak a második része, vagyis minek haladjon hátrafelé az Opera feleslegesen? Az FF-nek ez volt a taktikájának a része, hogy az IE specifikus oldalakat szépen feldolgozza almost standards módban.
Ezért is mondtam, hogy az IE6-tal közel sincs vége ennek. A lassú átmeneteknek köszönhetően legalább 5-6 évig még szívás lesz a weboldalakkal.
-
Penge_4
veterán
válasz
Neil Watts #301 üzenetére
A kettő nem igazán ugyanaz a súlycsoport. Bár abban igaza van bambano-nek, hogy ez egy hülye ultimate ellenérv a Linuxok ellen, de akik felhozzák példaként azoknak a 90%-a nem használja, warezolja (otthonra nem sok embernek van annyi pénze egy szoftverre), vagy ha használja is, azokat a funkciókat, amiket használ a GIMP is helyettesíti. Kevés az, aki tényleg nem tudja kiváltani az PS-t.
ABEV lehet, hogy van, de az biztos, hogy valami ilyesmi (áfa, járulék, könyvelői...stb) szoftver nincs rá, mert ezt is sokan szokták emlegetni.
Egyébként tényleg sok alternatíva van, már a Subtitle Workshop-ra is találtam. A BlueSoleil-hez is van Linuxos driver. A Deluge is fejlődött annyit, hogy kiváltja a uTorrentet. A KMPlayer-hez viszont ragaszkodom, ahogy az MSO2007-hez is. Majd max Wine-al próbálom meg futtatni. Majd megvárom a 9.10-et (addigra talán az EXT4 is stabil lesz és akkor tiszta vinyóra tiszta telepítés, nem szórakozok NTFS-sel), de ez már tényleg nagyon off.
-
Penge_4
veterán
megint csúsztatsz. akkor is életbe lép, ha megnyomod a compatibility view gombot.
Az kompatibilitás nézet, nem quirks mód. Nézz utána. Nem ugyanaz a kettő!
de van lehetőség kompatibilitási nézetre, ami ráadásul automatikusan is működik. mi kell még?
Szabványkövetés, amit az MS b.szott el, és nem tudja egy csapásra semmissé tenni az eddigi mocsokságait, még akkor sem, ha az EU-s perek, vagy egy spontán megvilágosodás hatására ezentúl átment Teréz anyába és csakis jót cselekszik (ami természetesen megint csúsztatás, én inkább taktikának látom).
Rengeteg intranetes hálózat függ még az IE6-tól. Amikor ki kéne nyitni a száját, akkor nem erőködik túlzottan (IE8-ra való átszoktatás), amikor meg csendben kéne maradni, akkor pattog. Késő bánat. Kb mint amikor június elején mondod a tanárnak, hogy bocsi az eddigi egyesekért, de most tanultál és lécci engedjen át. Nem fog menni. Az EU már nem fogja visszavonni a pert, maguknak keresték, ebből nekik kell kimászni.
nem tudom, mitől "jobb", mint a wma, de biztos jó.
Támogatottabb, de egyébként az mp3-at is utálom. Nem a hangzása miatt, nekem a 128kbps-es mp3 is bőven jó, de egy nyílt formátum (ogg) jobb lenne.
pedig a WMA licence nem változott. eddig tartott, hogy rájöjjenek, kell az.
És az sem változott, hogy akkor is és most is a végfelhasználók szívtak.
-
Penge_4
veterán
A QUIRKS MODE EGY IDEIEGLENES MEGOLDÁS
Megint csúsztatsz. A Quirks mód kizárólag akkor lép érvénybe, amikor hiányzik az oldal doctype-ja. Ha az oldal doctype-ja helyes, akkor lehet bármilyen rossz a kód, standards vagy FF esetében almost standards módban fogja megjeleníteni.
amúgy hol is az a hivatalos patch, amit emlegettél?
Mondom NEM hivatalos. Ezzel arra céloztam, hogy ez volt az első kérdés, hogyan lehet folyamatosan aktiválni, mert IE8 módban több, mint 2000 oldal nem ment helyesen és ezek csak a nagyobb oldalak listái voltak.
Windows 7-ben már alapból mp3-ba rippel (Vista WMA-ba, de DRM nélkül).
Az jó. A Vistában már valóban DRM nélkül, de alapértelmezésben még WMA-ban.
Winamp.com
Korrekt idézet, csak én XP-ről és WMP9-ről beszéltem, akkor hol volt még a Winamp 5?
Bici: Minek használjak third-party-t, amikor ott a beépített, amiért elvileg fizettem?
Amúgy neked is mondom, WinXP-ről volt szó WMP9-el, akkor még netem se volt, azt sem tudtam mi az a wma és mi a különbség közte és az mp3 között, mindkettőt lejátszotta a gép, aszt jó'van. -
Penge_4
veterán
addig nem nyugszol, amíg mindenki operát fog használni, vagy mi?
Addig nem, amíg nem lesz minden weboldal szabványos. Tökmindegy, hogy Operát, Firefoxot, Chrome-ot, Konquerort, vagy mit használ a user. A lényeg, hogy minden oldal szabványos legyen és MINDEN böngésző egyféle kódot kapjon, amivel rendesen jelenik meg az oldal.
mivan? klikk - Gondolom egyszerűbb ezt beleszerkeszteni (ezzel megőrizni az IE6-os és IE7-es piacot), mint átírni egy egész oldalt validra, hogy aztán IE6-tal és IE7-tel ne jelenjen meg normálisan. Ezt te sem gondolhatod komolyan.
ha már rippelsz, miért nem nézed meg előbb a beállításokat?
Utána megnéztem. De mivel ez volt az alapértelmezett beállítás, így kicsit bepipultam.
nem implementálták a funkciót, evvan.
Ha mindenféle apró megkötés nélkül megtehették volna. Persze...
-
Penge_4
veterán
az átlagbutának tök mindegy, hogy a 23 szabványos böngésző közül épp IE-vel tolja.
Neki igen, az alt. böngészők usereinek nem.
és jé, alapból nem úgy fut. - Kivéve, hogy az első nem hivatalos patch volt hozzá, hogy úgy fusson, mert páran panaszkodtak, hogy nem megy jól a kedvenc oldaluk.
egyébként mi az, hogy "2: Minek menjen hátrafelé?" te tudod, mi okozza?
Ha nem érted, őszintén sajnálom. Mégegyszer megismétlem: Nem fognak felesleges erőforrást ölni egy eleve halott dologba, ami ellen mellesleg harcolnak, hogy egységes és szabványos legyen az internet.
ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az az Internet Explorer. (jó ha a Windows-t fogják tudni.)
Dehogynem. Azt fogják mondani, hogy AZ AZ INTERNET. Ez a baj, nem tudják, hogy csak egy böngésző.
nahát úgy tudtam, hogy a wmv is nyílt formátum.
Azért van Ubuntu-n Restricted Areas-ba sorolva a hozzávaló codec. Lehet nyílt, de hülye licensze van.
ugyanez igaz a DRM-re is.
Aha. Azért kódolta magától DRM-esre a WMP9 az audioCD-imet, aztán lestem, hogy mé nem játsza le, aztán sem a Winamp, sem a MPC nem játszotta le, mert nem tudta, egyedül a WMP ajánlotta fel, hogy letölti a hozzávaló licenszt a netről. Utána már a többi is lejátszotta, de a licensz letöltése csak WMP-vel ment.
-
Penge_4
veterán
Akkor lenne egy olyan keresőcég (Yahoo, Ask és Live jöhet szóba), aki fizetne nekik, hogy az legyen az alapértelmezett kereső. A mai világban nem lehet csak abból megélni, hogy valami sokkal jobb, mint a többi. Plusz nem igazán élnének meg a böngészők, mert az FF-nek 90%-át adja a Google, meg az Operának is kb az teszi ki a bevételei 90%-át. Ezért is tette be másodlagos keresőnek az Ask-ot a gyorshívóhoz, mert az onnan kereső userek után az Operának az Ask-tól jön a pénz.
-
Penge_4
veterán
Te soha nem gondolkoztál még kicsit nagyvállalat fejével???
Éppen azzal gondolkozom. Önző, magamista, kapitalista és kapzsi módon önös érdekből azt szeretném, hogy minden oldal tökéletes legyen Opera alatt.
Ha ezért fel kell oszlatni az MS-t és holnaptól a Linux alapokat tanulom, akkor legyen, de ez a helyzet tarthatatlan.
Tudod ez kb olyan, mint amikor az iraki katona felveszi a pacifista stoppost. A stoppos örül, mert eljut oda, ahova szeretne, egy helyre visz az útjuk, nem ítélkezik, közös a cél. Eljutni xy helyre.
Itt is közös a cél. Az oldalak normálisan menjenek minden alternatív böngészőben és ne egy zárt forráskódú, oprendszerhez láncolt böngésző uralja a böngészőpiacot.
Az, hogy ebből ki húz hasznot, nem érdekel, ahogy itt az IE usereket (pl moonmant) sem érdekli, hogy az Opera userek mennyire szívnak most az oldalakkal. -
Penge_4
veterán
ugyanolyan kettébaszottul nem tudatosan használnának semmit, ergo nem nyernek vele semmit.
Visszautalnék a katalizátoros példámra.
nem fekszik, cseszed, mert az IE8 már szabványkövető. fogjad már fel.
De van benne IE7 mód és még a piacon van az IE6-nak, IE7-nek is "némi" részesedése, úgyhogy a fejlesztők 90%-a magasról tesz rá.
akkor talán rinyálj az Operánál, hogy lám meg lehet ezt mégis oldani valahogy.
1: Plusz erőforrás. Erre lehet, hogy egy nyílt forráskódú, Google által pénzelt alapítványnak van ideje/erőforrása/pénze, de az Operának nincs.
2: Minek menjen hátrafelé? Ha holnap kitalálják, hogy ezentúl a plafonon fogunk élni és mindenki tapadókorongos cipőben fog járni, akkor te is ezt fogod tenni, azon túl, hogy már alapból illogikus a dolog? Van, akinek van mersze az MS-szel szembe menni.biznisz, kisfiam. biztos nem hallottál még róla, de ezek mindegyike
Tökmindegy, az eredmény a lényeg, amit ezzel elérnek. Ha profitálnak belőle, egészségükre, közös az érdek.
vagyis Windows 8, mert 7-en már nem fognak változtatni.
Lehet, hogy mégis.
Egyébként ez jóval nagyobb, mint a WMP-s balhé volt, nem IE nélküli Windows lesz, hanem minden Windows IE nélküli lesz, ha az EU megnyeri a pert.
egyébként szerinted biztos? szerintem ugyanúgy leszarta volna mindenki.
Hát, ha eleve ki sem rakják a boltok polcaira, akkor biztos, ugyanis nem mindenki olvas ITCafé-t, hogy tájékozódjon ezekről a hírekről. Ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az a Windows N.
na marhák leszünk egy csonkított szart a gépeinkre tenni, hogy aztán három műszakban túlórázzon a supportunk.
Mivel függ az internetes videólejátszás a WMV-től. Továbbá az addig drm-es wmv-ket is érdekesen tudta volna lejátszani. Ezért.
-
Penge_4
veterán
Azt elfelejtették közölni (de a Bizottság majd nem felejti el), hogy
1: Ugyanannyiért adták a WMP nélküli változatot is. Ha csak egy ezressel lett volna olcsóbb, már akkor vettek volna belőle többen.
2: Mivel a WMP egy fontos beépülő az internetes videók terén, így a user nehezen tudná mással kiváltani.Eddig hülyeségnek tartottam, de így belegondolva kicsit tényleg torzította a versenyt.
-
Penge_4
veterán
és azt használod a továbbiakban, és mindenki boldog...
Nem mindenki, mert a felhasználók nagyrésze nem is tudatosan használja az IE-t, az alternatív böngésző userek meg megint nem boldog, mert az IE-re optimalizált oldalakon elfekszik a böngészője, ez alól talán az FF az egyetlen kivétel, de van olyan oldal, ahol az is megfekszik, csak kevés.
Most néztem, egy másik cikk bővebben kifejti:
Az Európai Bizottság egyúttal a Microsoft tudomására hozta azt is, az eljárás végén akár arra is kötelezheti a céget, hogy más fejlesztők böngészőit is foglalja a Windowsok telepítőcsomagjaiba és tegye opcionálissá az Internet Explorert telepítését. A Microsoft figyelmeztette befektetőit, az ügy jelentős összegű pénzbírságokat jelenthet.
Az uniós vizsgálat az Opera Software panasza nyomán indult el, de később egyre többen csatlakoztak az ügyhöz, a Google, a Mozilla, a Sun Microsystems, az IBM, a Red Hat, az Adobe és a Nokia is az ellentábort erősíti.Hm... Egyre több ellenséget gyűjtött az MS. Pedig ezek közül csak kettőnek van (Windows-os) böngészője.
Tehát lesz mivel letöltened az általad kívánt böngészőt. Letöltheted FF-al, Operával, vagy Chrome-al, amelyik tetszik.
-
Penge_4
veterán
válasz
Cathfaern #244 üzenetére
Az szép húzás lenne
Azzal nem elégednének meg, abban is Trabant...ööö..izé..Trident motor van.
Én inkább valami olyasmire tippelek, hogy az Internet ikonra kattintva felajánlja a többi böngészőt, majd a user kiválasztja. Ha az IE mellett dönt, akkor letöltődik (a synaptic-hez hasonlóan), majd települ. Ha alternatív böngésző mellett dönt, akkor az töltődik le, majd települ. Miután vége vagy megkérdezi, hogy az IE-t eltávolíthatja-e végleg, vagy eleve fent sem lesz az IE, csak egy letöltő mechanizmus.
De lehet, hogy más lesz, elvégre Tetzchner azt nyilatkozta, hogy erre többféle lehetőség is létezik. Majd felül eldöntik. De nem kell csodát várni, majd olyan félmegoldás lesz, mint az IE7/8-ban a kereső, ahol megkérdezi, hogy a Live kell-e, vagy nem, aztán ha nem, akkor nemhogy legalább a nagyobbakat (Google, Yahoo...stb) felajánlaná egyből, még pluszban "Other provider", weboldal megnyit, oké, elfogad, Biztos? Igen, És csak így teszi be.
Az lenne már jó, ha CD/DVD helyett USB-n jönne ki a Windows és mindjárt az elején módosíthatnám benne ezeket a dolgokat, hogy mi kell az eredeti helyett. Plusz automatikusan firmware-szerűen letöltődnének rá a hotfixek, ha netes gépbe dugom és újratelepítés után nem kéne mondjuk 250 kbupdate-et meg 2db SP-et (plusz ha Office van, akkor még ahhoz is) letölteni. Sőt, lehetne Office-al (és minden létező MS termékkel) integrálva venni, tehát Win+MSO áráért egy pendrive-on megkapnád az összeállítást, amit már vásárláskor kiválasztottál. Ehhez hozzátéve, hogy megállapítanák minden fontosabb elemének (például Media Center) az árát és így akár online össze lehetne állítani, mint néhány Linux disztró esetén, hogy online kiválasztod mi kell és automatikusan azok lesznek benne a disztróban, amit a végén egy linken keresztül letölthetsz. De ez már tényleg a távoli jövő.
Egyébként most nézem, hogy a PH minden oldala 100%-osan valid. Még nem is láttam ilyen oldalt, ahol minden, még a fórum is teljesen az. Gratula!
-
Penge_4
veterán
semmi nem akadályoz meg abban, hogy felrakj egy másik böngészőt
Hogy fölrakjak valóban nem. De aki még életében nem hallott alternatív böngészőről az legalább látni fogja, hogy van. pont.
Hogy használjam is? Na az már bonyolultabb kérdés. Böngésszél már 1 hétig Operával, utána talán te is átértékeled a helyzetet.
azt meg ne akard velem elhitetni, hogy ha te lennél az MS helyében
Már itt elbukott az elméleted. Lehet, hogy előbb a kollégáim nyírnának ki, mert keveselnék a profitot, mert nem telne magángépre és egyéb luxuscikkekre.
mert biztos te is nagyon örülnél, ha a konkurencia termékét kellene árulnod
A szabványok lennének az elsők, az IE-t a rendszertől teljesen függetlenné tenném, megnyitnám a forráskódot, átállnék GPL licenszre, már telepítéskor ki lehetne választani az összetevőket, az erőforrásigény csökkentésére gyúrnánk és időtálló, hatékony technológiák bevezetésén, ami nem eredményez x évente váltásokat és az ezt követő kompatibilitási problémákat. Profitot nem sokat termelnénk, tudom, hülye idealista állat vagyok, de ez van.
mert az IE nem ugyanazt az internetet jeleníti meg, mint az opera... aha
Böngéssz Operával egy hétig. Ugyanazt az internetet jeleníti meg, csak a weboldalakkal van probléma. A HTTP/HTTPS protokol mindkettőben látszólag "egyformán" működik.
.hogy a 8 éves IE6 nem, az kellemetlen... a 4.7es Netscape Navigator se
W3C szabványok pedig 1994 óta (15 éve) léteznek. Kellemetlen...
bontsd ki belőle, és meglátod mekkora rendszerösszeomlás lesz belőle
Mert ilyen hülyén rakták össze. És ne mondd azt, hogy írjak jobbat. Írjanak ők jobbat, ha nem akarják, hogy az EU b*szogassa őket. Érdekes, a Google-t miért nem perelik és jelentgetik fel folyton, sem monopóliummal való visszaélésért, sem szabadalommegsértésért, sem bújtatott reklámért, sem árukapcsolásért...stb? Biztos lepaktált az EU-val, vagy mert Sergei Brin-nek olyan barátságos a mosolya.
For357y: Hogy mi a haszna? Nem büntetik meg x milliárd dollárra. Szerintem elég nagy "hasznos". Jogilag végülis (ha már a letöltött szoftverek után is elesett hasznot számolnak) tekinthetjük haszonnak, mert megmarad a pénz.
-
Penge_4
veterán
válasz
Cathfaern #225 üzenetére
Akkor egy egyszerű példa:
Bemész a Tesco-ba. Odamész valamelyik pulthoz, ahol látod, hogy ki van rakva "Tesco Gazdaságos" márkanévvel ellátott x termék. Ha más nincs, de te mondjuk x termékre igényt tartasz, akkor értelemszerűen azt fogod megvenni, mert más nincs.
De ha ott van mellette még 4-5 másik márka, akkor van lehetőséged dönteni, hogy melyiket veszed meg.
Az MS hozzáállása olyan, mintha a Tesco azt mondaná, hogy mától csak saját terméket fognak árulni, mert a többi rontja az eladási arányt. Ha ezt meglépik, akkor a Testo tönkremegy, mert az emberek többsége felvilágosult az élelmiszervásárlás terén. Ugyanez sajnos az informatikáról nem mondható el. A legtöbben felhasználói szinten értenek hozzá, a világ nem Gizikékből és rendszergazdákból áll, hanem a kettő között nagyon sokféle userből.És itt fel lehet hozni pár hülye példát, hogy akkor a médialejátszó, vagy xy szoftver is jogosan kérheti, hogy őt is tegyék bele. DE! a nagy különbség az, hogy az interneté a jövő, így eleve sokkal nagyobb súllyal bír, mint bármi más, másrészt nem hasonlítható egy médialejátszóhoz (amiről korábban kifejtettem az álláspontomat, hogy a KMPlayer is ugyanazt játsza le, mint a WMP és ugyanazokat a third-party codekeket használja), tehát lényegi különbség nincs köztük.
Autókban is gyárthatnak sokféle kinézetű, különböző műszaki specifikációval és különböző extrákkal ellátott típusokat, de megvan egy meghatározott méretig terjedő szélesség, aminek meg kell felelni. Megvan egy meghatározott köbcenti, aminek meg kell felelni, hogy az autópályára mehessen és egyéb apró "szabályok". Az internet esetében ezt a szerepet a W3C tölti be.
Az EU nem meggyőzni akar, hanem esélyegyenlőséget és az internet semlegességét. Az, hogy ebből pár böngészőgyártó hasznot húz meg egy eltorzult nézőpont. Ha az IE már a kezdetektől fogva támogatta volna a szabványokat és már az elején kivehető lett volna a rendszerből a böngésző, akkor erre szerintem nem került volna sor. De azt sem csodálom, hogy az EU vérszemet kapott, amikor minden jó irányba vezető lépés előtt vagy perelni kellett az MS-t, vagy kilátásba helyezni egy esetleges pert, miszerint nem lesz ez így jó. Maguktól nagyon keveset léptek a jó irányba.
-
Penge_4
veterán
tehát akkor a közösség fejleszti a Firefox-ot? és ez segít a "minőség, megbízhatóság, satöbbi blabla" fenntartásában? aha.
Nem, de bárki felhasználhatja és továbbfejlesztheti más néven. Sőt, ezeket a továbbfejlesztéseket a Firefox is implementálhatja magába, ha látnak benne fantáziát.
már ne haragudj, de a Silverlight kb. 30 fényév távolsára van a Flash-től technológiailag. ugyanezt a kört már lefutottuk a Java - .NET témában, Java-t azóta is szidják mint a bokrot, .NET meg érdekes módon terjed, mint a gomba.
Flash plugin van Operához. Java plugin van Operához.
Silverlight nincs Operához (10-eshez van egy workaround, ami nem 100%-os és sokszor ki is fagy, ha használod)
.NET plugin nincs Operához.Na többek között az ilyenekért tartom szarszemétnek az MS-t.
És nem kell a technológiai részével jönnöd, elhiszem, hogy a Flashtől jobb a SL és a Javatól pedig a .NET, de felőlem akár szivárványokat is f*shat, ha a böngészőmhöz nincs plugin, akkor baszhatom.azt kéne megérteni, hogy ez nem a böngészőnek kedvez, hanem a nyomorult felhasználónak
Az IE felhasználóknak, meg a lusta webfejlesztőknek, akiknek így nem kell átírni az oldal forrását.
szerinted a Virtual PC-ben futó XP nem teljes értékű XP környezet?
Nem. Az virtuális környezet.
elnézést, a Google ebből él. a navi cégek nem.
És még én vagyok a naiv. De szép világ lenne, ha a jogi passzusok mindenkit megvédenének mindentől. Rendőrre, bíróságra sem lenne szükség. Attól, hogy hivatalosan nem ebből él, még nem jelenti azt, hogy mellékesként nem is él vele vissza. Továbbá nem tudom, hogy a célzott hirdetésektől (amit nem ember, hanem egy automata bot elemez és csak szótöredékeket figyel, ezért is olyan ratyi, hogy mindig hülyeséget reklámoz
), és az AdWords/AdSense-től hogyan jutunk el addig, hogy MINDEN Google szolgáltatás (ahol még azt sem pipálod be, hogy a szolgáltatás javítása érdekében névtelenül adatot küldesz) milyen jogi alapon lopná el és adná ki harmadik személynek a személyes adataidat? Ja, mert mivel marketingből él, így nagyobb a relevanciája, mint egy szoftverből élő cégnek? Logikus eszmefuttatás.
nem pongyolán fogalmazott, hanem halvány lila segédfogalma sincs a dolgokról és összevissza kever mindent.
De jó, hogy te így meg tudod állapítani, hogy nekem miről van fogalmam és miről nincs.
a Vista/Win7 pedig kapott egy fasza kereső, indexelő és meta-tagelő rendszert. ennyi.
Tartozom egy bocsánatkéréssel. A Vista keresője valóban előrelépés volt az XP kutyás keresőjéhez képest, de jobbra számítottam a WinFS-sel kapcsolatban, a Windows Search 4.0 javított rajta valamicskét, de a Google Desktop még így is sokkal gyorsabb.
Ezt nem vitaindítónak szánom, egyszerűen csak többre számítottam, lévén: natív kereső vs third-party. Tévedni emberi dolog. -
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #157 üzenetére
Beírom szépen egymás alá a blokkolandó címeket és nem kell pluszban nyitó meg lezáró tageket gépelnem (vagy ezeket akár felesleges billentyűkombinációkkal beilleszteni.
Karakter (=idő) spórolás.Mellesleg mivel jobb az xml, mint az ini, ha ez a karakterspórolás nem elegendő érv az ini mellett?
-
Penge_4
veterán
Köszi, így már jó. Azért a manuális hozzáadhatóság hiányzik belőle, meg xml helyett az ini jobb lett volna, de legalább van benne.
Arra tudsz valamit, hogy indításkor egyből a korábban megnyitott oldalakat töltse be, ne kelljen minden alkalommal a Reopen Last Browsing Session-re kattintani?
szerk: Most nézem, nem szűri ki a YouTube videókat, a többit nem tudom, de nem hiszem, ha csak nincs valami gyanús /ad/ a címében.
moonman: Nem tudom mi bajod az IE-s flash pluginnel, de jobb, mint az eredeti. Még FF-ben is ha rákattintok lejátszás közben a HQ/HD gombra kb 1-2 másodpercig bezöldül a videó, IE-ben egy pillanatra sem.
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #138 üzenetére
lathatoan te magad is, hiszen csak azert futtatsz egy process explorer-t, hogy ezen bosszankodhass
1: A Windows sajátjával is kb ugyanannyi.
2: Processzekre lebontva nézem, de mivel ezt már jópár hozzászólás óta kifejtettem.
3: Az Ubuntuval sem a kisujjamból szoptam ki az adatokat, ott is System Monitort használtam.a korabban leirt programjaid mind kivalthatoak
Azt is leírtam már, hogy ezekben a szoftverekben a felsorolt funkcióktól nem szívesen válnék meg. De te erre azzal jöttél, hogy csak kifogásokat keresek.
de nem, te nem valtasz, csak puffogsz, mert az egyszerubb
Igen, ebben igazad van, tényleg egyszerűbb. Hozzáteszem, attól hogy Linuxon fogok Operát használni az oldalak még ugyanúgy nem fognak menni, mintha Windows alól használnám az Operát. Mondjuk úgy, hogy éppen abban az időszakomban vagyok, amikor gyűlnek az érvek a Linux mellett a Windows mellett pedig az ellenérvek.
ott meg ez az oszstonzes sincs meg
Az a legnagyobb baj, hogy egyrészt a pénz jelenti az ösztönzést, másrészt a programozónak is dolgoznia kell, etetnie a családját...stb. Az OpenSource szép dolog, de a mai világban csak a Google féle változata tud érvényesülni, ahol valami ellenértéket szolgáltat cserébe a user.
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #125 üzenetére
alapjaraton, ha nem hasznalsz semmit, akkor nem teljesen mindegy?
Az a baj, hogy így gondolkoznak az emberek. Erős proci, nem mindegy? Ha jobban is lehet csinálni (példa rá az Ubuntu), akkor NEM. És erre ne az legyen a válasz, hogy akkor használjam azt, hanem az, hogy a kereskedelmi szoftverek gyártóit tényleg csak és kizárólag a profit érdekli, akinek nincs pénze erősebb gépre, az nem hoz profitot, tehát kapja be. Így gondolkodnak, ez dühít. Erre céloztam a fejlődés kapcsán is. Csak akkor fejlődik, ha abból profitot remélnek.
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #116 üzenetére
Nem szoktam hazudozni. Nem úgy, mint egyesek vádaskodni.
-
Penge_4
veterán
nem harangozták be, az InPrivate Filter nem reklámszűrő.)
Egyre jobban kezdem azt hinni, hogy az egész sajtó összeesküdött az MS ellen.
emvy (#99): De amíg csak én mondtam, addig hülyeségeket beszélek. Most, hogy egy másik tag is megerősítette, már egyből elképesztő mik vannak...
Balika911 (#110): KMPlayer, dzsunka bluetooth-om drivere, Everest, MSOffice 2007
-
Penge_4
veterán
és csiribí-csiribá, benne van. - Mégsincs benne az ígért gyorsulás.
szerintem kedvenc játékomnak a Halo-nak édesmindegy
Terelsz, terelsz, mert nem akarod beismerni, hogy igazam van. Vannak erőforrásigényesebb játékok is, mint a Halo. (Mellesleg, ha jól tudom ezzel a játékkal (is) voltak kompatibilitási gondok kezdetben a Vistán).
de pont abban van a veszély, hogy globálisan gondolkodnak.
Vannak komolyabb globális problémák is.
most őszintén, te mi a fasznak használsz egyáltalán Windows-t?
Na látod, ezt a kérdést én is egy ideje folyamatosan felteszem magamnak. Néhány szoftverhez kötődöm, de ezen kívül már magam sem tudom. Egyébként megkaptam már azt is, hogy Linuxot se használjak, mert hülye vagyok hozzá.
az "1,5-3%" neked olyan? - Jó, akkor a kedvedért, mint egy kómában lévő ember ekg-ja.
De nekem akkor se ugráljon feleslegesen, mellesleg nem csak ez az, ami CPU usage-t okoz Vistán, de most éppen ez került szóba.
"Érdekes, Ubiban a Compiznál miért nem ugrált ez a sáv folyamatosan"
most őszintén, te mi a fasznak használsz egyáltalán Windows-t?- Erre viszont választ várok, nem terelést.nem indul, úgymarad Basic témán. - Akkor biztos az én rendszerem a szar. Nem baj, egyre gyűlnek a problémás rendszerek és mindenki hülye, mert neked nincs problémád a Windows-zal.
-
Penge_4
veterán
az meg, hogy a zindeksz meg a zorigo lassan jönnek be attól van, hogy 23 szerverről kell még megvárni a villogó-röfögő bannereket
Hát, főleg ha blokkolva vannak. Ja, bocsi, az IE8-ban még olyan sincs, pedig azt is beharangozták, mielőtt kijött, hogy igen, az IE8-ban lesz majd ilyen.
-
Penge_4
veterán
a MinWin-hez miközöd? az egy belső tanulmány
Mondjuk annyi, hogy ott is az ment "Hú, így úgy benne lesz a következő Windowsba. Hű, így úgy benne lesz a Vista utódjába.
a WinFS technológiát pedig beépítették az SQL Server-be
Ez aztán sokat segít azokon, akik ettől várták, hogy kapnak az új Windows alá egy gyorsabb fájlrendszert az elavult NTFS helyett.
ha szerinted a 64 bit a teljesítményről szól, akkor még most fejezzük be a vitát.
Ha szerinted nincs olyan játék/szoftver, ami jobb teljesítményt ér el, ha a gépben több RAM van, mint 3.5GB, akkor most fejezzük be a vitát.
attól még a Google ne félj, eltárol rólad mindent.
Felőlem. Mint mondtam, nem vagyok annyira fontos ember, hogy megérje ez a Google-nak. Ők globálisan gondolkodnak, nem 1-1 személyben. Ellenben az nem éri meg, ha az MS azon túl, hogy lehúz még összejátszik különböző hardvergyártókkal és azzal is szivat, hogy vegyem meg a legújabb hardvereket, hogy ki tudjam használni 100%-ban az oprendszerben rejlő lehetőségeket.
vagy azt gondoltad, attól, hogy hardvergyorsított grafikát nézel, a CPU közben a pöcsét veri unalmában?
Legalábbis nem erre megy el a CPU idő, hanem a maradék közel 60 processzre és ha elindítok egy szoftvert, vagy egyéb erőforrásigényes folyamatot, például tömörítés vagy videókódolás. De semmiképp sem arra, hogy a CPU usage diagram olyan legyen, mint egy egészséges ember EKG-ja.
Érdekes, Ubiban a Compiznál miért nem ugrált ez a sáv folyamatosan, még mikor forgattam a kockát, akkor sem, csak amikor elkezdtem forgatni?
Nem értek hozzá, csak józan paraszti logikával kérdezem.amúgy ez nem is rossz ötlet - Tényleg nem lenne hülyeség, de még a process explorerben sincs.
anem csak kockatémára váltasz.
services.msc-ben lövöm ki a Themes szolgáltatást (Stop, majd Disabled). a dwm semmikor sem áll le, ha leállítom, akkor újraindul.
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #56 üzenetére
mellesleg acid3-on az opera 10 legujabb build-je sem teljesit 100%-osan
Ellenőrizd a userscriptjeidet. Nálam 100% a legújabb 1491-es build.
Lenry: "kb mintha azt hánytorgatnád folyamatosan az nvidiának hogy a 3dmarkban nem teljesít minden kártyája 30000 pontot" - Nem jó a hasonlatod, a végén még rádfogja valaki, hogy azt sugallod, az Opera és a Chrome jobb, mint az IE, mivel egy jobb teljesítményű VGA-hoz hasonlítod.
-
Penge_4
veterán
nem mondtam, hogy nincs köze a szabványokhoz (mert nem az), de miért is lenne kötelező 100%-ra teljesíteni? már azon kívül, hogy erre verjem a pöcsömet.
Mert nagyon jól méri, hogy egy böngésző mennyire jól támogatja a szabványokat. Igaz, tényleg nem életszerűen van összerakva, de a szintetikus teszteknek nem is ez a lényege.
meg is érdemlik. kitalálnak mindenféle fasságot, aztán csalódnak, mert mégsem úgy van.
A MinWin és a WinFS is egy faszság volt azok közül, ami nem valósult meg. Nem inkább az van, hogy az MS beetet mindenféle marketingdumával, aztán amikor oda kerül a sor, hogy virítaniuk kéne, akkor megmagyarázzák, hogy miért nem valósult még és hogy mindez igazából alternatív módon megvalósult, csak mégse...
aki 2014-ig képes XP-t használni, annak több baja is van.
Az ilyen beszólásokkal te is belopod magad pár ember szívébe.
64 bit terjedésének lassú mivoltáért főként a hardvergyártók tehetők felelőssé.
Nem inkább a szoftvergyártók? Hiába vesz Pistike 64 bites gépet 64 bites Windows-zal, amikor az aktuális erőforrászabáló játék 32 bites nem fog különbséget észrevenni. Épp egy másik topicban írta valaki, hogy a 64 bites PS CSS4 is bugzik, mint állat.
és szerinted a TomTom vagy a NavNGo azt nézegeti, hogy ki hol van épp?
És szerinted a Google dolgozói ott Kaliforniában vagy Zürich-ben azt nézegetik, ahelyett, hogy ha éppen nem dolgoznak ahelyett, hogy mondjuk valami mással üssék el az időt egy olyan munkahelyen, ahol medencétől kezdve szaunáig minden van?
mert értesz hozzá. - Akkor mondd el, ha te értesz hozzá.
nem biztos, de lehet, hogy azért, mert kikapcsolod. (mellesleg miféle dwm?)
De itt még mindig a CPU-ról beszélünk, nem a GPU-ról (amit elvileg kéne neki használni). A dwm.exe. Desktop Windows Manager
-
Penge_4
veterán
elég sovány, ezeknek kb. 110%-a teljesen hidegen hagy, gondolom másokat is.
Vagyis ha nem engedik el a tökeidet, amit eddig folyamatosan szorongattak, akkor nem veszed észre a lényegi különbséget. Ez is egy nézőpont.
amúgy az acid3 mióta kötelező szabvány? - Már vártam mikor jön a "W3C nem is szabvány, csak ajánlás" védekezőszöveg.
valóban nem kéne, ugyanis IE8-ra nem kell optimalizálni. IE7-et kell jelezni a forrásban
Mégegy fekete pont az MS-nek, amiért továbbra is így favorizálják az IE7-re való optimalizációt.
mér ellopták? - Nem, csak költeni kéne rá, hogy 100%-osan tudjam használni a Win7-et. Mondjuk a Vistát sem tudtam, de az XP mód jobban érdekel, mint a hibrid sleep.
azon Windows 7 sem fog jól futni.
Mé', eddig nem úgy volt, hogy a Win7-nek kisebb lesz az erőforrásigénye?
"3: Nincs pénzük Vistára"
egyéni szociális probléma.Lehet, de ezért a Win7-et sem fogják megvenni, amire eddig azért gyűjtöttek, hogy ez mekkora váltás lesz a Vistához képest, mert gyors lesz, meg nem lesz erőforrászabáló és még a bloggerek is ódákat zengtek róla. Inkább használják a legális XP-jüket 2014-ig, amíg van rá támogatás, ezzel is hátráltatva mint a Vista/Win7 szoftveroptimalizációt, mind a 64 bit terjedését.
meg Business/Enterprise-függővé, tehát alapból amúgy sem találkoznál vele.
Hogy kicsit kukacoskodjak, Win7-ben már nincs Business, csak Professional és egész pontosan Enterprise, Ultimate és Professional kiadásokban lesz elérhető. MVP-ként ezt azért tudhatnád.
Egyébként honnan veszed, hogy én melyik változatot fogom megvenni?
honnan a jó büdös francból tudná már? a Petőfi rádió is tudja, hányan és honnan hallgatják, mi?
Onnan bazzeg, hogy 3 műholddal kommunikál egyidőben.
mármint mik közül a kisebbet?
A fizetős termékek (amik visszavetik a fejlődést) és a gyanú az adatgyűjtésre helyett az ingyenes termékek (amelyeknek érdekük a folyamatos fejlődés) és a bevallott, dokumentált adatgyűjtésre, amit telepítéskor/igénybevételkor elfogadsz.
téves.
Akkor nekem mi a jófrancért ugrándozik a DWM folyamatosan 1,5-3% között, amikor itt a DX9-es 7600GT, aminek használhatná a GPU-ját?
Ha kikapcsolom az Aero-t, akkor miért nem ugrándozik a DWM, hanem folyamatosan 0,0%-on van?azzal a lényeges különbséggel, hogy a virtualizált környezet ugyanúgy fut, csak nem látod az OS-t. az egyes ablakok képe jön át, méghozzá remote desktop módszerrel.
Igen, én is erről beszélek. Jobban integrálódik a rendszerbe, értsd: Nem tűnik fel, hogy külön OS-t használ a futáshoz, csak az ablakot látod, alatta meg a Win7 tálcája, és a Win7 szoftverei.
-
Penge_4
veterán
van neked bármi fogalmad arról, hogy mi ez az XP mód és mire jó? mert úgy látom nincs
Hogy a cikkből idézzek: Az XPM ugyanis nem takar mást, mint a mai napig legelterjedtebb Windows, a Windows XP virtualizált futtatását a Windows 7-ben. Azzal a lényeges különbséggel, hogy nem lesz szükség a virtualizált környezet különálló futtatására az alkalmazások elindításához, mert minden ebben telepített szoftver közvetlenül indítható lesz a gazdarendszer Windows 7 Start menüjéből is.
-
Penge_4
veterán
akkor kérlek olvasd el a Linux-os Firefox GPL licencét és utána próbáld meg módosítva terjeszteni.
Melyik részét nem érted? Szép is lenne, ha mindenki szabadon terjeszthetné az adott szoftver nevével és ikonjával, ami éppen az adott szoftvert (minőség, megbízhatóság...stb) jellemzi. Ha nem lenne ez a korlátozás, akkor bárki belerondíthatna a forráskódba és lejárathatná vele fejlesztők komoly munkájának eredményét.
én amúgy arra gondoltam, pont abból a cikkből bogozta ki.
Igen, abból "bogoztam ki". Próbáld meg akkor mégegyszer lassan elolvasni. Hol említettem meg benne az AMD-t (amit ezek után egy korrekt cégnek tartok)?
Hol említettem meg benne, hogy a JELENLEG piacon lévő CPU-król beszélek?WonderCSabo: Az Opera Software bevételeit nem ismerem. -> Az is olyan 90% körül van.
-
Penge_4
veterán
egyébként pont érdekelne, hogy melyek a Google azon "mostani" döntései, amik olyan szimpatikusak és a Microsoft azon "mostani" döntései, amik nem.
Gmail-ben a Labs új feature-jei, a Chrome beszállása a böngészőpiacra, az új O3D technológia, a Google Updater megnyitása, a böngészőben történő szoftverfuttatás tervezése.
Nem mondom, hogy nem örülök neki kicsit, hogy az MS kezd egyre nyíltabbá válni. DE egyrészt ehhez több EU-s perre volt szükség, hogy megváltozzon a "hozzáállása", másrészt a gőzerővel azért túlzás. Nekem 12 pontos Acid3 teszt nem tűnik annyira gőzerőnek az MS programozócsapatával. És ne ködösíts, mert ott az IE7 kompatibilitás nézet, tehát még +10 000 oldal az automatikusan frissülő listában szerintem nem lett volna olyan nagy érvágás és akkor már nem kéne az IE9-től tartani, hogy vajon annak kijövetele után majd mennyi IE8-ra optimalizált oldal nem fog megint menni.
az új Windows is mindenkinek tetszik. - Akinek van cirka 100 000+ pénze gépre, annak biztos. Nekem sajnos nem támogatja a Vista élményindexében 5-re értékelt CPU-m a hardveres virtualizációt. Miért ilyen megoldást választottak azok után, hogy eredetileg a Win7 célja az volt, hogy egy csiszoltabb, kevésbé erőforrásigényes, optimalizált Vistát kapjunk. Erre pont az XP módot, ami pont olyan embereknek kéne, akik XP-t használnak, nagyrészt azért, mert:
1: Vistával nem kompatibilis valamely szoftverük.
2: Nincs olyan erős hardverük, amin jól futna a Vista.
3: Nincs pénzük VistáraPont az XP módot teszik 100 000-es gépkonfigtól függővé. Korábban az Aero-t tették 128MB-os VGA-tól függővé. Jó, az legalább nem (annyira) funkcionális (nem-e? Aero Shake, Aero Peek, Aero Thumbnail...stb? Müxik klasszikus felületen? Nem. Dehogynem funkcionális, az is az.)
helyzetmeghatározó - Bezzeg amíg csak az autódban volt GPS, addig nem zavart, hogy a NavNGo, TomTom, vagy akármelyik cég pontosan tudta, hogy hol vagy.
a legszemélyesebb, legintimebb adatainkra - Így működik a marketing. Pénz nélkül puszta jószándékból senki nem tud megélni. A Google a kisebbik rosszat választotta. Én így látom. Ha zsebből telne Windowsra és Office-ra, kereskedelmi szoftverekre, drága hardverre, minimum DX10-es VGA-ra (mert ugyebár csak abban használja normálisan az Aero a CPU helyett a GPU-t), és elég erősen hinnék abban, hogy a kereskedelmi oprendszer/szoftverek semmilyen adatot nem gyűjt rólam titokban, akkor biztos úgy látnám, ahogy te.
Nem vagyok paranoiás, be van kapcsolva a Windows Update és a Windows szolgáltatások javítása névtelen adatgyűjtés is, de ettől még nem tenném tűzbe a kezem, hogy bizonyos marketingcélokat nem szolgál, illetve a jövőben majd nem fognak szolgálni ezek a dolgok.
-
Penge_4
veterán
Benne van a procikban, miért ne lehetne kihasználni
Éppen az, hogy sokban nincs benne. Olyan procikban, ami ezt nem indokolná. A Win7 húzóerő, aminek a következtében az Intel profitál belőle. Mi ez, ha nem kölcsönös összejátszás?
nagyobb volt a fejlődés üteme, és ők azzal számoltak.
Ne azzal számoljanak. Azzal számoljanak, hogy egy adott megoldást hogyan lehet a legkevésbé erőforrásigényesen megvalósítani. Bocs, ez egy profitorientált cégtől nem várható el.
Iskolában meg szerintem ha kereső, akkor azonnal Google.
Az már a buta tanár hibája, aki nem ismer mást. Általában nem minden iskolában várják el a tájékozottságot, példa rá a Linuxos tanárnő esete. Nálunk például a tanár állandóan azt mondta, hogy az interneten található információk nem hitelesek és járjunk helyette könyvtárba, mert az a biztos.
És igen, MS kihasználja a piaci előnyét. Google is ezt teszi a saját piacán.
Hol is használja ki a piaci erőfölényét a Google? Mutass egyet.
Ja, és senkit nem gátol meg az IE a FF, Opera használatában. Használok FF-ot is
Itt a lényeg. 20%-os részesedésű FF-ot használsz, amire már gyakorlatilag minden oldal hegesztett kicsit magán, hogy vigye. Operát nem használsz, így ilyet ne állítsd. Nem közvetlenül gátol, hanem közvetetten a szabványok nemtámogatásával.
-
Penge_4
veterán
nálad az IE letiltja a többi böngészőt?
Nem, csak éppen nem követi a szabványokat és nagy a piaci részesedése, aminek a következtében erre a nem szabványkövető böngészőre fejlesztenek az oldalak, ha azt akarják, hogy látogassák őket. Azért, mert a userek többsége megelégszik az IE featurekészletével, vagy nem is tudják sokan, hogy létezik más, azért mindenki szívjon, a világ böngésző embereinek 2-3%-a (mert már ennyi az asztali Opera részesedése!)? Vagy a Chrome vagy Konqueror userek? Tudom, ezek önző érdekek, de nem kevésbé azok, mint a mai világban sok más.
de az IE nélküli Windows-zal semmi bajod. aha, értem. vagy nem.
A zenei piacot az mp3 uralja. Nem örülök neki, de ez egy másik téma a Fraunhofer-nek nem sok köze van az MS-hez. Ilymódon tökmindegy, hogy a user WMP-t használ, vagy Winampot.
A leggyakoribb videókonténer az avi, azon belül a DivX-el szemben kezd egyre nagyobb teret nyerni az XviD, ami legalább nyílt, még ha nem is a leghatékonyabb videótömörítési eljárás.
Ilymódon tökmindegy, hogy a user WMP-t használ, vagy WinDVD-t, akár VLC-t, ezek közül mind lejátsza ezeket a formátumokat és ez ezek az audio-és videócodec-ek az MS-től szintén függetlenek, ellentétben a saját formátumukkal, ami szerencsére nem birtokol olyan nagy piacot.ez az opensource-kodás meg marhajó, csak ezzel nem lehet piacot nyerni.
Igen, tudom, többek között ezért is utálom a jelenlegi monetáris rendszert. De ez már egy másik történet.
"attól, hogy egy böngésző opensource, mitől másabb?"
Nincs licenszdíj, szabadon használható, másolható, terjeszthető, tanulmányozható és módosítható...stb
Biztosítja, hogy egy egész közösség (már akik tudnak programozni) továbbfejleszthessék, új ötleteket valósíthassanak meg, biztosítja a minőséget és a megbízhatóságot (nem érdekeken alapul, nem használják a piacot szabályzó eszközként, hogy el kell adni és majd a következő verzióba tesszük csak bele ezt...stb, nem érdek bizonyos hardvergyártókkal kötött megállapodás miatt nagyobb erőforrásigényű szoftvereket gyártani a cél, hogy a szoftver használható, megbízható legyen és kiszolgálja az adott felhasználói réteg igényeit). Nincs gyártófüggőség sem.
Nagyobb réteg tudja használni, tesztelni, ez biztosítja, hogy a bugok és biztonsági résekre hamarabb fény derül ezáltal hamarabb javítják őket.a html és egyéb szabványokat ez befolyásolja? - Ezt komolyan kérdezed? Az OpenSource böngészőközösségek egyik legnagyobb szívügye a W3C szabványok támogatása, hogy ezzel is segítsék az internet semlegességét, vagyis a használt böngészőtől függetlenül egységesen jól jelenítse meg a weboldalakat, hogy ne a kényszer szabja meg a határt, hanem a felhasználó igénye.
-
Penge_4
veterán
válasz
VladimirR #11 üzenetére
amugy azert nem lehetne banolni, mert:
- vegletekig hulye?
- irritalo?
- troll?Ha befejezted a személyeskedést, majd szólj.
Egyébként téged is legalább ugyanennyi dologért lehetne, mivel te meg "ugyanaz a srác vagy", aki a házigazdák és moderátorok kulturált hangnemben való kérését semmibe véve megmutattad, hogy te vagy a valaki a 3 soros hozzászólással.
Megértem, ha ezért bant kapok, de ez most kijött belőlem a folyamatos személyeskedésed és lenéző stílusod miatt.
-
Penge_4
veterán
igen, szerintem is gusztustalan, ahogy erőltetik a Chrome-ot.
Egyetértek. A különbség, hogy a Chrome opensource, szabványkövető, 100%-os Acid3, és hamarosan hivatalosan is elérhető lesz OSX-en és Linuxon is.
oké, mostantól nem használhatsz Google keresőt.
Most hogy jön ez ide? Még felsőoktatásban is inkább a Wikipédiát favorizálják (ami szintén nyílt és szabad), a Google csak egy eszköz, ahogy a Yahoo, Live Search és a többi, de ezen dolgok közbeiktatása nélkül is eléred. De böngésző nélkül nehezen bármit is.
hálistennek egyelőre minimális mértékben. az Androiddal már ebbe a buliba is beszálltak.
Az Android is open source.
mostantól nem használhatsz Google keresőt, Google Chrome-ot, Gmailt, Google Analytics-ot, és egyáltalán semmilyen Google szolgáltatást.
Ezt már azt hiszem kitárgyaltuk, hogy mi a különbség azon kívül, hogy a Google nem láncol magához, minden lehetőség (ingyen) adott, hogy átállj egy a konkurencia hasonló szolgáltatására.
Ellenben az IE6 szabványkövetési problémáit még most is nyögi rengeteg weboldal és a végfelhasználó szívja a webfejlesztők után a legjobban.miért nem használsz ingyenes OS-t? ja, hogy nem olyan jók?
Te is nagyon jól tudod, hogy a kettő nem ugyanaz.
az elsőt talán az Adobe-tól kérdezd - Pont ez a baj. Hogy mossák kezeiket és ujjal mutogatnak arra, aki semmivel sem jobb náluk.
kb. másfél éve nyílt a specifikáció.
Igen és kb 1995 (vagy nem tudom pontosan az évet) óta a nemzeti tanterv része az informatika. (Hozzáteszem, szintén EU-s nyomás hatására).
lehet, hogy még nem esett le, de minden cég pénzből él. tudom, szemét multik.
Ne kezdjük megint. Nem akarok vitába folyni a jelenlegi profitorientált rendszer hibáival kapcsolatban. Mivel most az érdekek és a profit a fő húzóerő, így nekem meg az az érdekem, hogy gondtalanul böngészhessek a kedvenc böngészőmmel és minden oldal normálisan jelenjen meg. Az MS-nek meg az, hogy benne maradjon az IE a Windowsban. Érdekellentétek. Én meg kifejtettem a kommentekben (mivel ezért van itt ez a kis szövegdoboz), hogy nekem ez nem tetszik. Te meg vagy egyetértesz a véleményemmel, vagy nem, de tiszteletben tartod azt, ahogy én is a tiédet, hogy az IE-t használod és érzelmileg kötődsz a Microsofthoz, nem hülyézlek le.
Nem tartom az EU-t vagy a Google-t kevésbé multinak, mint a Microsoftot. Egyszerűen csak az nekem szimpatikusabbak a MOSTANI döntéseik. Például a Windows Messenger és a WMP nélküli Windows-t én is baromságnak tartottam és az MS-nek adtam benne igazat. -
Penge_4
veterán
A Microsoft miért lenne köteles (és hogy a fenébe akarják ezt törvényileg rögzíteni???) versenytárs termékét is terjeszteni???
A Microsoft nem egy cég. A Microsoft az a cég, amely az egész világ IT piacát uralja.
Azért ez egy kicsit más.Továbbá az Internet a szabadság és függetlenség jegyében született, ilymódon az internetre utat nyitó "kapu" sem lehet egy korrupt multicég kezében, és nem várható el, hogy egyetlen cég diktálja a de facto webes szabványokat, amelyek azért lesznek szabványok, mert ők ezt kitalálják és elég sokan használják ahhoz, hogy "szabvánnyá" váljon.
A Google-től nem fél az EU??? - A Google-t melyik iskolában oktatják, kötelezve arra, hogy a diákoknak otthoni gépükön is Google keresőt kell használni (ami ráadásul fizetős)?
A Google milyen formában irányítja a hardverpiacot (hardveres CPU virtualizáció XP módhoz, S3-as alaplap hibrid sleep-hez, óriási hardverigény Vistához...stb)? A google.com szerintem egy P1-es gépen elmegy platformfüggetlenül akár 640x480-as felbontásban is.
A Google milyen formában irányítja a szoftverpiacot? Hány nagyobb cég (játékipar, egyéb multik (Adobe...stb)) okozza közvetetten azt, hogy egy célszoftver miatt magához láncol?
Miért nem használsz helyette Yahoo-t? Mert nem olyan jók a keresési találatok? Erről már csak a Yahoo tehet. Ellenben arról, hogy Linuxra nincs PhotoShop, vagy APEH-os adóbevallás program egy MS-től és Linuxtól FÜGGETLEN cég tehet, amelyet a szabadpiac irányít, és aszerint portol, vagy nem portol Linuxra, hogy megéri-e neki pénzügyileg.
Iskolában is elkészítheted OpenOffice.org-al a házifeladatodat, de ha már egy markót rosszul értelmez a tanár gépén lévő MS Office (ami zárt szabványt használ, mert még csak 2003-as vagy MSO XP), abból pontlevonás lesz.
Ilyen apróságok...
-
Penge_4
veterán
Csak így tovább EU! Le a multikkal!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest