- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
"Plusz erőforrás. Erre lehet, hogy egy nyílt forráskódú, Google által pénzelt alapítványnak van ideje/erőforrása/pénze, de az Operának nincs."
És? Az MS fizesse az Opera marketing költségeit?"Addig nem, amíg nem lesz minden weboldal szabványos. Tökmindegy, hogy Operát, Firefoxot, Chrome-ot, Konquerort, vagy mit használ a user. A lényeg, hogy minden oldal szabványos legyen és MINDEN böngésző egyféle kódot kapjon, amivel rendesen jelenik meg az oldal."
Ezzel tökéletesen egyetértek, de akkor hajrá rugdosd az Operát meg az FF-et is, mert bizony lehet írni olyan oldalt, ami egyikben működik jól, de a másikban már nem.#276:
Akkor hajrá darabolják fel, én nem bánom, de ez p*csköszörülés. -
-
moonman
titán
"Az kompatibilitás nézet, nem quirks mód. Nézz utána. Nem ugyanaz a kettő!"
csak a kedvedért:"Quirks mode refers to a technique used by some web browsers for the sake of maintaining backward compatibility with web pages designed for older browsers."
"Compatibility View enables Internet Explorer 8 to correctly display content written for older browsers."
vaó, micsoda különbség.
"Szabványkövetés, amit az MS b.szott el"
ezt azért jóóól gondold át még párszor."Amikor ki kéne nyitni a száját, akkor nem erőködik túlzottan (IE8-ra való átszoktatás)"
ja, micsoda hőzöngés volt, hogy miért critical update..."amikor meg csendben kéne maradni, akkor pattog."
was?"És az sem változott, hogy akkor is és most is a végfelhasználók szívtak."
mármint mivel? nehogy nekem elkezd a drm-et is az MS nyakába varrni, mert komolyan elmegyek aludni. -
VladimirR
nagyúr
"Megint csúsztatsz. A Quirks mód kizárólag akkor lép érvénybe, amikor hiányzik az oldal doctype-ja. Ha az oldal doctype-ja helyes, akkor lehet bármilyen rossz a kód, standards vagy FF esetében almost standards módban fogja megjeleníteni."
rosszul magoltad be a szoveget, emellett mint moonman irta, az ie8-nal nem csak ezen mulik
"Mondom NEM hivatalos. Ezzel arra céloztam, hogy ez volt az első kérdés, hogyan lehet folyamatosan aktiválni, mert IE8 módban több, mint 2000 oldal nem ment helyesen és ezek csak a nagyobb oldalak listái voltak."
egyszoval semmi valosagalapja nincs annak, amit allitasz?
"Az jó. A Vistában már valóban DRM nélkül, de alapértelmezésben még WMA-ban."
valoban azzal akarsz ervelni, hogy "de miert az az alapertelmezes?"
erre csak annyit tudok mondani, hogy aki nem kepes benezni a beallitasok koze, annak mindegy, hogy wmv, vagy mp3 lesz
akinek nem mindegy, legyen kepes benezni
akinek nem mindegy es nem kepes benezni, az kussoljon"Korrekt idézet, csak én XP-ről és WMP9-ről beszéltem, akkor hol volt még a Winamp 5?"
2003 decembere ota van winamp 5 (mellesleg honnan a feszkes fenebol kellene tudnunk, hogy mirol fantazialsz?) -
-
moonman
titán
"A Quirks mód kizárólag akkor lép érvénybe, amikor hiányzik az oldal doctype-ja."
megint csúsztatsz. akkor is életbe lép, ha megnyomod a compatibility view gombot. amire ismételt F5-nyomogatás során fel is hívja a figyelmed egy buborék formájában."Mondom NEM hivatalos. Ezzel arra céloztam, hogy ez volt az első kérdés, hogyan lehet folyamatosan aktiválni, mert IE8 módban több, mint 2000 oldal nem ment helyesen és ezek csak a nagyobb oldalak listái voltak."
olyanok is vannak, akik Office 2007-re ráerőltetik a menüket, és Win7-ből meg hiányolják a klasszikus start menüt. a compatibility view lista amúgy folyamatosan frissül, szóval ez nem kéne, hogy gondot okozzon. vagy tényleg nem értem, mi a problémád mostmár. előről-hátra ki van nyalva mindenkinek a segge. alapból standards módban indul, de van lehetőség kompatibilitási nézetre, ami ráadásul automatikusan is működik. mi kell még?"Az jó. A Vistában már valóban DRM nélkül, de alapértelmezésben még WMA-ban."
nem tudom, mitől "jobb", mint a wma, de biztos jó. gondolom amúgy ez nem meglepő. én pl. személy szerint WMA Pro-ba rippelek és nem, nem azért mert MS-formátum, ennyire én sem vagyok fanatikus."Korrekt idézet, csak én XP-ről és WMP9-ről beszéltem, akkor hol volt még a Winamp 5?"
pedig a WMA licence nem változott. eddig tartott, hogy rájöjjenek, kell az. -
moonman
titán
"Addig nem, amíg nem lesz minden weboldal szabványos."
hú, akkor remélem, hoztál hidegélelmet meg sátrat..."Gondolom egyszerűbb ezt beleszerkeszteni (ezzel megőrizni az IE6-os és IE7-es piacot), mint átírni egy egész oldalt validra, hogy aztán IE6-tal és IE7-tel ne jelenjen meg normálisan. Ezt te sem gondolhatod komolyan."
mégegyszer és utoljára: A QUIRKS MODE EGY IDEIEGLENES MEGOLDÁS, HOGY ADDIG SE SZÍVJON SENKI A RÉGI SZAR OLDALAKKAL, AMÍG KIPUSZTUL AZ IE6/IE7. felfogtad?amúgy hol is az a hivatalos patch, amit emlegettél?
"Utána megnéztem. De mivel ez volt az alapértelmezett beállítás, így kicsit bepipultam."
tény, én sem értem, miért van alapból levédve, de mintha úgy rémlene, hogy Windows 7-ben már alapból mp3-ba rippel (Vista WMA-ba, de DRM nélkül)."Ha mindenféle apró megkötés nélkül megtehették volna."
Winamp.com:"Can I play my DRM-protected WMA music purchased from services such as the new Napster, MusicMatch, Walmart, MusicNow, or BuyMusic.com through Winamp 5?
Yes. Yes you can."
nahát. -
moonman
titán
"Neki igen, az alt. böngészők usereinek nem."
miért is nem? addig nem nyugszol, amíg mindenki operát fog használni, vagy mi?"Kivéve, hogy az első nem hivatalos patch volt hozzá, hogy úgy fusson, mert páran panaszkodtak, hogy nem megy jól a kedvenc oldaluk."
mivan?"Azt fogják mondani, hogy AZ AZ INTERNET. Ez a baj, nem tudják, hogy csak egy böngésző."
próbáld csak ki..."Azért van Ubuntu-n Restricted Areas-ba sorolva a hozzávaló codec. Lehet nyílt, de hülye licensze van."
akkor most mit is akartál mondani?"Azért kódolta magától DRM-esre a WMP9 az audioCD-imet, aztán lestem, hogy mé nem játsza le"
ha már rippelsz, miért nem nézed meg előbb a beállításokat?"egyedül a WMP ajánlotta fel, hogy letölti a hozzávaló licenszt a netről"
nem implementálták a funkciót, evvan. -
moonman
titán
"Visszautalnék a katalizátoros példámra."
semmi köze hozzá. az átlagbutának tök mindegy, hogy a 23 szabványos böngésző közül épp IE-vel tolja. sőt, azt legalább már megszokta."De van benne IE7 mód és még a piacon van az IE6-nak, IE7-nek is "némi" részesedése, úgyhogy a fejlesztők 90%-a magasról tesz rá."
ebből látszik, hogy nem vagy fejlesztő. amúgy van benne IE7 mód is. és jé, alapból nem úgy fut."1: Plusz erőforrás. Erre lehet, hogy egy nyílt forráskódú, Google által pénzelt alapítványnak van ideje/erőforrása/pénze, de az Operának nincs."
egyéni szoc. probláma. egyébként mi az, hogy "2: Minek menjen hátrafelé?" te tudod, mi okozza?"Van, akinek van mersze az MS-szel szembe menni."
"közös az érdek"
igen, a másik eltiprása. egyébként feltűnt, hogy épp mocskosgeci multiknak szurkolsz egy mocskosgeci multi ellen? mi lesz belőled így?"nem IE nélküli Windows lesz, hanem minden Windows IE nélküli lesz, ha az EU megnyeri a pert."
ezt így melyik kisujjadból szívtad ki?"Hát, ha eleve ki sem rakják a boltok polcaira, akkor biztos"
most ezt komolyan érdekelne, hogy honnan vetted? odamentél, megnézted, hogy nincs XP N a polcon? nem akarsz még valami röhejesen szánalmas fasságot kitalálni indoknak, hogy miért nem fogyott? eddig jól haladsz."Ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az a Windows N."
ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az az Internet Explorer. (jó ha a Windows-t fogják tudni.)"Mivel függ az internetes videólejátszás a WMV-től. Továbbá az addig drm-es wmv-ket is érdekesen tudta volna lejátszani."
nahát úgy tudtam, hogy a wmv is nyílt formátum. de az is lehet, hogy a világon egyedül csak a WMP tudja lejátszani és én emlékszem rosszul. ugyanez igaz a DRM-re is. mellesleg az N-ekre letölthető maradt a WMP. -
VladimirR
nagyúr
"Hát, ha eleve ki sem rakják a boltok polcaira, akkor biztos, ugyanis nem mindenki olvas ITCafé-t, hogy tájékozódjon ezekről a hírekről. Ha megkérdezel az utcán 100-ból 90 ember nem fogja tudni mi az a Windows N."
ugye tisztaban vagy vele (kit akarok atverni, persze, hogy nem), hogy a windoze N verzio nem neked, vegfelhasznalonak keszult
ugyanigy, ha lesz is ie nelkuli verzio, az sem neked, vegfelhasznalonak fog keszulni, s meglehetosen kicsi a valoszinusege, hogy talalkozni fogsz vele a boltok polcain
mit is kezdene a user egy bongeszo nelkuli oprendszerrel? szerinted mennyien tudnanak egy telnet klienssel bongeszot letolteni? (es ne gyere a synaptic-os hulyesegeddel, arra meg kisebb az esely, mint az ie nelkuli windoze-ra - marcsak azert sem, mert rengeteg program hasznalja a bongeszo motorjat kulonfele tartalmak megjelenitesere) -
Scalpel
senior tag
Te soha nem gondolkoztál még kicsit nagyvállalat fejével???
Miért is adták volna a WMP nélküli változatot olcsóbban? Az volt a feltétel, hogy legyen. Másrészt arra a verzióra, amiben van, mondhatod ingyen ajándék a benne lévő WMP. Harmadrészt szerintem legtöbb ember szarik rá, hogy mivel hallgatja a 128kbit/s-es mp3-at.
Ezentúl Linuxban se legyen FF, mert Operát elnyomja, ne legyen benne built-in media lejátszó, mert a fejlesztés alatt lévő MP szoftveremet elnyomja...
Érjed már fel ésszel, hogy faszság amit a MS-tal csinál az EU. Csak ők maguk nem veszik észre, hogy minden picit értelmes ember üti a fejét, hogy hogy lehet ennyi gyökér Brüsszelben az EU székházban... szeretném én annak a pénznek a tizedét látni a bankszámlámon, amit az EUs emberek kaptak az ellenlábasoktól...
-
moonman
titán
"Ugyanannyiért adták a WMP nélküli változatot is. Ha csak egy ezressel lett volna olcsóbb, már akkor vettek volna belőle többen."
senki nem kötötte ki, mennyiért kell árulni. az lenne még a szép. egyébként szerinted biztos? szerintem ugyanúgy leszarta volna mindenki. amúgy nem úgy volt, hogy a WMP free?"Mivel a WMP egy fontos beépülő az internetes videók terén, így a user nehezen tudná mással kiváltani."
na ne mesélj. tudod, itt az OEM számítógépgyártóknak akartak "lehetőséget" adni, de valamiért mindegyik azt mondta, hogy na marhák leszünk egy csonkított szart a gépeinkre tenni, hogy aztán három műszakban túlórázzon a supportunk. -
moonman
titán
"a felhasználók nagyrésze nem is tudatosan használja az IE-t"
baszki, légkalapáccsal fogom a fejedbe verni, ha nem érted meg: azok, akik nem tudatosan használják, ugyanolyan kettébaszottul nem tudatosan használnának semmit, ergo nem nyernek vele semmit, nem értik és nem is érdekli őket. hidegen hagyják őket az alternatív böngészők, a w3c szabványok és minden ilyen szar. netezni akarnak és kész."az alternatív böngésző userek meg megint nem boldog, mert az IE-re optimalizált oldalakon elfekszik a böngészője"
nem fekszik, cseszed, mert az IE8 már szabványkövető. fogjad már fel."ez alól talán az FF az egyetlen kivétel"
akkor talán rinyálj az Operánál, hogy lám meg lehet ezt mégis oldani valahogy."Hm... Egyre több ellenséget gyűjtött az MS. Pedig ezek közül csak kettőnek van (Windows-os) böngészője."
biznisz, kisfiam. biztos nem hallottál még róla, de ezek mindegyike - talán a Google kivételével - stratégiai partnere is a Microsoftnak. ellenben mindegyik pénzből él és ettől még ott rúgnak bele a másikba - egymásba is - ahol tudnak. itt nem személyes alapon megy a harc, hanem dollármilliárdokért.mellesleg tőlem, csinálják meg. legyen egy IE nélküli Windows 7. vagyis Windows 8, mert 7-en már nem fognak változtatni. kíváncsi leszek, vajon a három bemutató darabnál többet el fognak-e adni, vagy ugyanúgy a hüjének sem kell majd, mint az XP N változatok.
-
nem válaszoltál a kérdéseimre
melyiket? hányat? mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen benne? és miért pont azokat? és ha nekem pont egyik se tetszik? és mi van azokkal, amelyek nem kerültek bele?
Tehát lesz mivel letöltened az általad kívánt böngészőt. Letöltheted FF-al, Operával, vagy Chrome-al, amelyik tetszik.
mert annak tényleg sok értelme van... tegyünk bele még 40 böngészőt, amit nem fogok használni
(ha meg mégis, akkor meg úgyis tölthetem le újra a valószínűleg sokkal frissebb változatát) -
az Internet ikonra kattintva felajánlja a többi böngészőt,
melyiket? hányat? mi alapján döntöd el, hogy melyik legyen benne? és miért pont azokat? és ha nekem pont egyik se tetszik? és mi van azokkal, amelyek nem kerültek bele?
lásd be, hogy ez úgy ahogy van hamubasült fasság...
most van az IE, amit ha akarsz, használsz, ha nem, akkor meg a segítségével letöltesz valami mást, és azt használod a továbbiakban, és mindenki boldog...furcsa: a Firefoxnak ilyen gonosz mostoha elnyomó körülmények közt, mint amit a Microsoft teremtett, még így is sikerült cca 30%ot elérnie a böngészőpiacon...
-
moonman
titán
az IE7/IE8 kezdő beállításvarázsló a "choose search provider"-t bejelölve erre az oldalra visz. a seggedet esetleg ne törölje ki helyetted, baszod?
"Az lenne már jó, ha CD/DVD helyett USB-n jönne ki a Windows"
akkor nézd figyelmesen az USB-det, hátha egyszer kijön belőle.amúgy nem nagyon vágnék fel, a hangverseny prosztó... izé presto motorja is zárt forrású és a javascriptekkel hosszú évekig csak küszködött. a biztonságáról meg semmit nem tudunk, mert alig használja valaki.
-
Cathfaern
nagyúr
Az a baj a kezdeti példád már rossz
Tesco-s példáddal élve, az Opera és az EU gyakorlatilag most azt akarja, hogy a Tesco áruljon Spar gazdaságos* termékeket is és/vagy ne áruljon Tesco gazdaságost.
*tudom nem ez a neve, de nem tudom hogy hívják és nem is lényeges
#236:
Ha ezt az IE6 fénykorában mondod, akkor azt mondom igazad van. De akárhogy is nézem, ott van az FF a maga 30% körüli részesedésével, amit most tök mindegy hogy ért el, de elért. Innentől kezdve nem túl esélyes az, hogy a jelenlegi helyzetet változatlanul hagyva hirtelen eltünjön. -
Scalpel
senior tag
Ilyen nincs bazzeg...
Meghatározott köbcenti, hogy autópályára mehessen??? WTF???
A Tescos példád is nagyon komoly... soha nem hallottad még, hogy árrés?#239: Te, ugye tudod, hogy a Tesco keres (pénzt, ha nem lenne érthető) azon, ha az Unil*v*r majonézt is árulja? MS azon kívül mit nyer, hogy nem büntetik meg jogtalanul, ha minden egyes built-in programra kell ezerféle alternatívát felajánlani? Azon kívül, hogy tapasztalatot, meg több millió kurvára ideges felhasználót...
-
de bazdmeg... fogd már föl: meg van a lehetőséged választani!
semmi nem akadályoz meg abban, hogy felrakj egy másik böngészőtazt meg ne akard velem elhitetni, hogy ha te lennél az MS helyében nem kurvára pont ugyanezt csinálnád... mert biztos te is nagyon örülnél, ha a konkurencia termékét kellene árulnod, mikor neked is van ugyanolyan
KMPlayer is ugyanazt játsza le, mint a WMP és ugyanazokat a third-party codekeket használja) - mert az IE nem ugyanazt az internetet jeleníti meg, mint az opera... aha
és egyéb apró "szabályok". Az internet esetében ezt a szerepet a W3C tölti be. - amiknek a jelenleg használatos IE8 meg is felel...hogy a 8 éves IE6 nem, az kellemetlen... a 4.7es Netscape Navigator se
és már az elején kivehető lett volna a rendszerből a böngésző
bontsd ki belőle, és meglátod mekkora rendszerösszeomlás lesz belőle -
azbest
félisten
http://en.wikipedia.org/wiki/ClickOnce
ehhez kell
"ClickOnce aims to solve three other problems with conventional deployment models: the difficulty in updating a deployed application, the impact of an application to the user's computer, and the need for administrator permissions to install applications." -
VladimirR
nagyúr
"Mellesleg mivel jobb az xml, mint az ini, ha ez a karakterspórolás nem elegendő érv az ini mellett?"
ha ezt kerdezned kell, az elarulja, fogalmad sincs milyen egyeb funkciokat kinal az inprivate filteringsot, arrol sincs, hogy a linkelt xml file-ok mire jok, ugyanis nem csak egy felsorolasrol van szo, hanem az is megadhato az egyes elemekhez, hogy az eppen tiltva, vagy engedelyezve van (blacklist, whitelist)
az xml ebben si remek valasztas, mert egyertelmuen elhatarolja egymastol a regularis kifejezeseket (mert nem csak a ugy vannak bedobalva a linkek) es jeloli, melyiket kell tiltani, melyiket engedelyezni
de kivancsian varom azon ini file specifikaciojat, mely legalabb erre kepes onalloan is (es az egyeb funkcionalitastol eltekintek) -
VladimirR
nagyúr
"1: A Windows sajátjával is kb ugyanannyi."
az meg tobbet fogyaszt, mint a process explorer"2: Processzekre lebontva nézem, de mivel ezt már jópár hozzászólás óta kifejtettem."
ennek mi koze akarmihez is?"3: Az Ubuntuval sem a kisujjamból szoptam ki az adatokat, ott is System Monitort használtam."
hat ennek? (azon kivul persze, hogy ott is pazaroltal)"Azt is leírtam már, hogy ezekben a szoftverekben a felsorolt funkcióktól nem szívesen válnék meg. De te erre azzal jöttél, hogy csak kifogásokat keresek."
talan azert, mert csak kifogasokat keresel"Az OpenSource szép dolog, de a mai világban csak a Google féle változata tud érvényesülni, ahol valami ellenértéket szolgáltat cserébe a user."
mar az elobb is sejtettem (irtam is), hogy nem tudod, mi az az opensource, de most mar egeszen biztos vagyok benneszerk.:
#135-re nem irsz semmi okosat? -
Scalpel
senior tag
-
VladimirR
nagyúr
"Az a baj, hogy így gondolkoznak az emberek. Erős proci, nem mindegy?"
lathatoan te magad is, hiszen csak azert futtatsz egy process explorer-t, hogy ezen bosszankodhass"Ha jobban is lehet csinálni (példa rá az Ubuntu), akkor NEM."
akkor hasznald azt
a korabban leirt programjaid mind kivalthatoak"És erre ne az legyen a válasz, hogy akkor használjam azt, hanem az, hogy a kereskedelmi szoftverek gyártóit tényleg csak és kizárólag a profit érdekli, akinek nincs pénze erősebb gépre, az nem hoz profitot, tehát kapja be."
pedig pontosan ez a valasz, ettol jobb nem is kell
ha valoban erdekelne (mintn ahogyan allitod), valtanal
de nem, te nem valtasz, csak puffogsz, mert az egyszerubb"Erre céloztam a fejlődés kapcsán is. Csak akkor fejlődik, ha abból profitot remélnek."
bezzeg az opensource....ott meg ez az oszstonzes sincs meg, ha a fejleszto megunja, akkor meghal a project, a user-ek meg jo esellyel hoppon maradnak -
VladimirR
nagyúr
el is olvastad a hirt?
gondolom nem, szoval kiemelnem a lenyeget:"...többek között reklámok blokkolására is alkalmas lesz..."
"a technológiát elsősorban az oldalak látogatottságának mérését és a felhasználók szokásainak anonim nyomon követését lehetővé tevő, az oldalakba épülő, harmadik felektől származó statisztikai célú kódok kiszűrésére kívánja a böngészőbe építeni, az valójában alkalmas lehet minden más - nem közvetlenül az adott oldal, hanem például egy hirdetési hálózat által kiszolgált - hirdetés kiszűrésére is."
de a fo poen megsem ez, hanem az, hogy a fentiekre valoban kepes az ie8, csak megint te vagy keptelen ezt elocsalogatni belole
-
így jár, aki szar helyen tájékozódik... olvasd már el azt az MSDN blogot, amit még linkeltek is az általad mutatott oldalon... egy büdös szóval nem említenek semmiféle reklámszűrést
-
moonman
titán
"Mégsincs benne az ígért gyorsulás."
nem is ígért senki gyorsulást."Mellesleg, ha jól tudom ezzel a játékkal (is) voltak kompatibilitási gondok kezdetben a Vistán"
nem jól tudod, Beta 2 óta játszom vele."Vannak komolyabb globális problémák is."
ki is terel?"De nekem akkor se ugráljon feleslegesen"
mondta valaki, hogy feleslegesen ugrál?"Erre viszont választ várok, nem terelést."
MER A LINUKSZ A KIRÁÁÁLY!!!!! azé."nem indul, úgymarad Basic témán. - Akkor biztos az én rendszerem a szar."
most megkérnék mindenkit, aki Vistázik vagy Win7-ezik, hogy állítsa le a "Desktop Window Manager" szolgáltatást és nézze meg, hogy újraindul-e mondjuk öt percen belül. köszönöm. -
-
még egy + pont a "penge nem ért hozzá" listára
ekg - elektrokardiográfia, eme nagyszerű szerkezet a szívműködésről ad információt, amihez az agyhalálnak nem sok köze van...
de nem baj...
mellesleg nem csak ez az, ami CPU usage-t okoz Vistán, - elmondanád, hogy mégis mi a francnak van a proci a gépedben, ha nem szabad azt használni?
-
Major Major
senior tag
Hát, főleg ha blokkolva vannak. Ja, bocsi, az IE8-ban még olyan sincs, pedig azt is beharangozták, mielőtt kijött, hogy igen, az IE8-ban lesz majd ilyen.
Asszem az MS kapná a pereket a nyakába, hogy a default böngésző blokkolja a hirdetőket, és ellehetetlenít piaci szereplőket. (Ki is állítaná össze a listát?)
-
-
VladimirR
nagyúr
"Mondjuk annyi, hogy ott is az ment "Hú, így úgy benne lesz a következő Windowsba. Hű, így úgy benne lesz a Vista utódjába."
ezekrol mar akkor kiderult, hogy hulyeseg, errol soha nem volt szo"Ez aztán sokat segít azokon, akik ettől várták, hogy kapnak az új Windows alá egy gyorsabb fájlrendszert az elavult NTFS helyett."
a winfs soha nem volt filerendszer, aki mast mond, az nem tudja mirol beszel / hazudik (ki jut errol eszunkben?)"services.msc-ben lövöm ki a Themes szolgáltatást (Stop, majd Disabled). a dwm semmikor sem áll le, ha leállítom, akkor újraindul."
valamit nagyon rosszul csinalsz, en meg csak le sem tiltottam, es igy sem indul ujra magatol#86: olvasd mar el a kiemelt reszt a kepen
-
moonman
titán
"ott is az ment "Hú, így úgy benne lesz a következő Windowsba. Hű, így úgy benne lesz a Vista utódjába."
és csiribí-csiribá, benne van."Ez aztán sokat segít azokon, akik ettől várták, hogy kapnak az új Windows alá egy gyorsabb fájlrendszert az elavult NTFS helyett."
írjatok fel +1-et a "penge nem ért hozzá" listába. (gyk: a WinFS nem fájlrendszer.)"Ha szerinted nincs olyan játék/szoftver, ami jobb teljesítményt ér el, ha a gépben több RAM van, mint 3.5GB, akkor most fejezzük be a vitát."
szerintem kedvenc játékomnak a Halo-nak édesmindegy, hogy mennyi. ugyanolyan szépen futott 1 gigával, mint most 4-gyel."Mint mondtam, nem vagyok annyira fontos ember, hogy megérje ez a Google-nak. Ők globálisan gondolkodnak, nem 1-1 személyben."
abban igazad van, hogy nem vagy fontos ember, de pont abban van a veszély, hogy globálisan gondolkodnak."az MS azon túl, hogy lehúz még összejátszik különböző hardvergyártókkal és azzal is szivat, hogy vegyem meg a legújabb hardvereket"
most őszintén, te mi a fasznak használsz egyáltalán Windows-t?"De semmiképp sem arra, hogy a CPU usage diagram olyan legyen, mint egy egészséges ember EKG-ja."
az "1,5-3%" neked olyan?"Érdekes, Ubiban a Compiznál miért nem ugrált ez a sáv folyamatosan"
most őszintén, te mi a fasznak használsz egyáltalán Windows-t?"services.msc-ben lövöm ki a Themes szolgáltatást (Stop, majd Disabled). a dwm semmikor sem áll le, ha leállítom, akkor újraindul."
nem indul, úgymarad Basic témán. -
moonman
titán
a MinWin-hez miközöd? az egy belső tanulmány. ami alapján mellesleg a Win7 kernelt fejlesztették, tehát megvalósult. a WinFS technológiát pedig beépítették az SQL Server-be, tehát megvalósult.
"Nem inkább a szoftvergyártók? Hiába vesz Pistike 64 bites gépet 64 bites Windows-zal, amikor az aktuális erőforrászabáló játék 32 bites nem fog különbséget észrevenni."
ha szerinted a 64 bit a sebességről szól, akkor még most fejezzük be a vitát."És szerinted a Google dolgozói ott Kaliforniában vagy Zürich-ben azt nézegetik, ahelyett, hogy ha éppen nem dolgoznak ahelyett, hogy mondjuk valami mással üssék el az időt egy olyan munkahelyen, ahol medencétől kezdve szaunáig minden van?"
áh, leesett. neked azért szimpatikus a Google, mert a dolgozóinak van szaunája.
egyébként attól, hogy a GPS-hez (is) hüje vagy, attól még a Google ne félj, eltárol rólad mindent."Akkor mondd el, ha te értesz hozzá."
a DWM - nevéből is láthatóan - a desktop kompozíciót állítja össze, ami bizony CPU-időt igényel. vagy azt gondoltad, attól, hogy hardvergyorsított grafikát nézel, a CPU közben a pöcsét veri unalmában?"De itt még mindig a CPU-ról beszélünk, nem a GPU-ról (amit elvileg kéne neki használni)."
használja az, csak a task managerben nincs GPU-mérő. amúgy ez nem is rossz ötlet, akkor talán megnyugodnál, hogy bizony tényleg használja.DWM.exe: közben rájöttem, hogy te nem a DWM Service-t állítod le, hanem csak kockatémára váltasz. nos ezesetben a DWM semmit nem csinál, azért 0%. akár le is lőheted ilyenkor a szolgáltatást.
-
moonman
titán
"Vagyis ha nem engedik el a tökeidet, amit eddig folyamatosan szorongattak, akkor nem veszed észre a lényegi különbséget. Ez is egy nézőpont."
valaki fordítsa magyarra, légyszi."Már vártam mikor jön a "W3C nem is szabvány, csak ajánlás" védekezőszöveg."
nem mondtam, hogy nincs köze a szabványokhoz (mert nem az), de miért is lenne kötelező 100%-ra teljesíteni? már azon kívül, hogy erre verjem a pöcsömet."Mégegy fekete pont az MS-nek, amiért továbbra is így favorizálják az IE7-re való optimalizációt."
he?"költeni kéne rá, hogy 100%-osan tudjam használni a Win7-et. Mondjuk a Vistát sem tudtam, de az XP mód jobban érdekel, mint a hibrid sleep."
van egy ötletem: használj XP-t."Mé', eddig nem úgy volt, hogy a Win7-nek kisebb lesz az erőforrásigénye?"
nem."a Win7-et sem fogják megvenni, amire eddig azért gyűjtöttek, hogy ez mekkora váltás lesz a Vistához képest, mert gyors lesz, meg nem lesz erőforrászabáló és még a bloggerek is ódákat zengtek róla."
meg is érdemlik. kitalálnak mindenféle fasságot, aztán csalódnak, mert mégsem úgy van. nagyész. amúgy szerintem Vista sem volt erőforrászabáló, azóta ráadásul eltelt 3 év."Inkább használják a legális XP-jüket 2014-ig, amíg van rá támogatás, ezzel is hátráltatva mint a Vista/Win7 szoftveroptimalizációt, mind a 64 bit terjedését."
aki 2014-ig képes XP-t használni, annak több baja is van... a 64 bit terjedésének lassú mivoltáért főként a hardvergyártók tehetők felelőssé."Hogy kicsit kukacoskodjak"
ha ez minden örömöd. mellesleg ki mondta, hogy a Win7 változatokra gondoltam? tudod ezek a szavak jelentenek is valamit."Onnan bazzeg, hogy 3 műholddal kommunikál egyidőben."
és szerinted a TomTom vagy a NavNGo azt nézegeti, hogy ki hol van épp? nyilván van rá kapacitásuk meg érdekli is őket. ez nem a CIA."A fizetős termékek (amik visszavetik a fejlődést)"
mimimimivaaan?"a gyanú az adatgyűjtésre helyett [..] és a bevallott, dokumentált adatgyűjtésre"
neked ez fáj is közben?"Akkor nekem mi a jófrancért ugrándozik a DWM folyamatosan 1,5-3% között, amikor itt a DX9-es 7600GT, aminek használhatná a GPU-ját?"
mert értesz hozzá."Ha kikapcsolom az Aero-t, akkor miért nem ugrándozik a DWM, hanem folyamatosan 0,0%-on van?"
nem biztos, de lehet, hogy azért, mert kikapcsolod. (mellesleg miféle dwm?) -
VladimirR
nagyúr
"amúgy az acid3 mióta kötelező szabvány? - Már vártam mikor jön a "W3C nem is szabvány, csak ajánlás" védekezőszöveg."
a multkor egyszar mar bebizonyitottad, hogy semmit sem ertesz a temahoz, ne eroltesd
az acid3 nem szabavny
az acid3 nem ajanlas
az acid3 egy teszt, aminek semmi koze a w3c-hez(tudod egyaltalan mit tesztel az acid3?)
-
moonman
titán
azzal a lényeges különbséggel, hogy a virtualizált környezet ugyanúgy fut, csak nem látod az OS-t. az egyes ablakok képe jön át, méghozzá remote desktop módszerrel.
mellesleg mégegyszer leírom: akinek annyira hűdefontos a virtualizáció, de nincs hozzá hardveres támogatása, letölti a Virtual PC-t és használja. ennyi.
-
moonman
titán
"Gmail-ben a Labs új feature-jei, a Chrome beszállása a böngészőpiacra, az új O3D technológia, a Google Updater megnyitása, a böngészőben történő szoftverfuttatás tervezése."
elég sovány, ezeknek kb. 110%-a teljesen hidegen hagy, gondolom másokat is."Nekem 12 pontos Acid3 teszt nem tűnik annyira gőzerőnek az MS programozócsapatával"
mert nem gondolkodsz. amúgy az acid3 mióta kötelező szabvány?"nem kéne az IE9-től tartani, hogy vajon annak kijövetele után majd mennyi IE8-ra optimalizált oldal nem fog megint menni."
valóban nem kéne, ugyanis IE8-ra nem kell optimalizálni. IE7-et kell jelezni a forrásban, különben IE8 standards módban hozza be."az új Windows is mindenkinek tetszik. - Akinek van cirka 100 000+ pénze gépre"
mér ellopták?"Nekem sajnos nem támogatja a Vista élményindexében 5-re értékelt CPU-m a hardveres virtualizációt"
Windows 7-hez nem szükséges. sőt, virtualizáláshoz sem."1: Vistával nem kompatibilis valamely szoftverük."
Virtual PC 2007 SP1, ingyenes, működik hardvertámogatás nélkül is."2: Nincs olyan erős hardverük, amin jól futna a Vista."
azon Windows 7 sem fog jól futni."3: Nincs pénzük Vistára"
egyéni szociális probléma."Pont az XP módot teszik 100 000-es gépkonfigtól függővé."
meg Business/Enterprise-függővé, tehát alapból amúgy sem találkoznál vele."Aero Shake, Aero Peek, Aero Thumbnail...stb? Müxik klasszikus felületen? Nem."
nemár, hogy hardvergyorsítás nélkül nincs hardvergyorsított grafikus effekt? eszem megáll!"helyzetmeghatározó - Bezzeg amíg csak az autódban volt GPS, addig nem zavart, hogy a NavNGo, TomTom, vagy akármelyik cég pontosan tudta, hogy hol vagy."
honnan a jó büdös francból tudná már? a Petőfi rádió is tudja, hányan és honnan hallgatják, mi?"Így működik a marketing. Pénz nélkül puszta jószándékból senki nem tud megélni. A Google a kisebbik rosszat választotta. Én így látom."
mármint mik közül a kisebbet?"minimum DX10-es VGA-ra (mert ugyebár csak abban használja normálisan az Aero a CPU helyett a GPU-t)"
téves."elég erősen hinnék abban, hogy a kereskedelmi oprendszer/szoftverek semmilyen adatot nem gyűjt rólam titokban"
ellenben most nem kell hinned, mert pontosan tudni, hogy a csodásan nyílt Google ezt teszi."Nem vagyok paranoiás, be van kapcsolva a Windows Update és a Windows szolgáltatások javítása névtelen adatgyűjtés is, de ettől még nem tenném tűzbe a kezem, hogy bizonyos marketingcélokat nem szolgál, illetve a jövőben majd nem fognak szolgálni ezek a dolgok."
hogyne szolgálnának. arra valók, hogy tudják, hol lehetne még javítani, optimalizálni a felhasználói élményen. aztán pénzért eladják majd azt is. tudom, szemét multik. és de, paranoiás vagy. -
-
-
még valami: az általad annyira fosnak tartott, nem szabványkövető hűde nagyon nagyon gonosz IE6-ot én sok mindennek nevezném, de túl nagy piaci részesedéssel bíró böngészőnek a maga 17%-ával nem
(#36) VladimirR tényleg, jogos
(nem lehetne a RIOS-ba építeni egy olyan funkciót, hogy ha megjelenik egy olyan hír, amiben benne van a Microsoft szó, akkor oda ő ne kommentelhessen?)
-
VladimirR
nagyúr
"Benne van a procikban, miért ne lehetne kihasználni"
"Éppen az, hogy sokban nincs benne. Olyan procikban, ami ezt nem indokolná. A Win7 húzóerő, aminek a következtében az Intel profitál belőle. Mi ez, ha nem kölcsönös összejátszás?"
meg egy feketepont (ugy latom van itt meg boven terulet, ahol tudsz suletlenseget irni)
epp a napokban volt hir arrol, hogy pont az amd az, akinek minden piacon levo procija (kiveve persze a butuska sempron-opkat) tamogatja a virtualizaciot, mig az intel-nel sokkal problemasabb a helyzet -
moonman
titán
"csak éppen nem követi a szabványokat és nagy a piaci részesedése"
KÖVETI, BAZDMEG. csak épp azt kéne felfogni a csökött agyaddal, hogy nem lehet egy verzión belül teljesen átírni mindent, mert "nagy a piaci részesedése". de látom, ilyen messzire már nem terjed a gondolkodásod, csak odáig látsz, hogy "azienemzabványozzs"."tökmindegy, hogy a user WMP-t használ, vagy Winampot."
tényleg? nem felháborító, hogy az MS kihasználva piaci fölényét tisztességtelen előnyhöz juttatja a saját médialejátszóját? nem? biztos? jól gondold meg! szemét multi ám az az MS. még mindig nem?"Nincs licenszdíj, szabadon használható, másolható, terjeszthető, tanulmányozható és módosítható...stb"
akkor kérlek olvasd el a Linux-os Firefox GPL licencét és utána próbáld meg módosítva terjeszteni."Biztosítja, hogy egy egész közösség továbbfejleszthessék, új ötleteket valósíthassanak meg"
jé, én úgy tudtam, a Firefox-ot nem a közösség, hanem a Mozilla fejleszti. különben nem menne a nyígás, hogy ezmérnincs, azmérnemmegy."biztosítja a minőséget és a megbízhatóságot"
ide egy fetrengve röhögős smiley kéne."nem érdekeken alapul, nem használják a piacot szabályzó eszközként, hogy el kell adni és majd a következő verzióba tesszük csak bele ezt...stb,"
ide is."nem érdek bizonyos hardvergyártókkal kötött megállapodás miatt nagyobb erőforrásigényű szoftvereket gyártani "
na ilyen smiley van:
(talán elolvashatnád a #22-t)"Ezt komolyan kérdezed?"
komolyan kérdeztem, de választ nem kaptam. valami egész másról kezdtél el beszélni. -
-
-
moonman
titán
egyébként pont érdekelne, hogy melyek a Google azon "mostani" döntései, amik olyan szimpatikusak és a Microsoft azon "mostani" döntései, amik nem.
annak fényében, hogy a Microsoft az utóbbi pár évben ezerrel elkezdett nyitni mindenfelé, publikussá vált egy rakat szolgáltatás forrása, gőzerővel felhősít és még az új Windows is mindenkinek tetszik. a Google eközben hetente jelent be olyan "szolgáltatásokat", melyek egytől-egyik a legszemélyesebb, legintimebb adatainkra, információinkra pályáz. (köztük egészségügyi, helyzetmeghatározó és egyéb érzényeny adatok). mi a franctól olyan szimpatikus az a Google?
-
Scalpel
senior tag
Nyugodj le szépen, ülj le a sarokba és gondolkodj...
Hol irányítja a MS a hardverpiacot?
Virtualizáció: Benne van a procikban, miért ne lehetne kihasználni, nem az MS találmánya. De sok embernek sem lesz rá szüksége. Se7ent használok régóta, és csak a nokia pcsuite-ot nem sikerült még beüzemelnem, de ez is inkább saját faszság miatt...
Vista hardverigény: amikor elkezdték tervezni, akkor még másképp nézett ki a hardverpiac, nagyobb volt a fejlődés üteme, és ők azzal számoltak. Pont, hogy intel itt rendesen bebaszott a MS-nak a többszálasítással, és az állandó szabványváltoztatással, na meg MHz háború feladásával, valamint a rendszermemória mennyiségének növekedése sem úgy alakult, ahogy várták...A Google meg szerintem a világ digitálisinformáció-kereskedelmét uralja... de valahogy Google-től senki sem ódzkodik, mindenki csak az MS-t szapulja... Iskolában meg szerintem ha kereső, akkor azonnal Google. Közösségi feladatmegoldás, GoogleGroups. Képzeld, tanítják a Google-t, egyetemen is, nem is akármelyiken.
-
moonman
titán
"az az érdekem, hogy gondtalanul böngészhessek a kedvenc böngészőmmel és minden oldal normálisan jelenjen meg. Az MS-nek meg az, hogy benne maradjon az IE a Windowsban. Érdekellentétek."
nálad az IE letiltja a többi böngészőt?"a Windows Messenger és a WMP nélküli Windows-t én is baromságnak tartottam"
de az IE nélküli Windows-zal semmi bajod. aha, értem. vagy nem.ez az opensource-kodás meg marhajó, csak ezzel nem lehet piacot nyerni. a piac (értsd: felhasználók 90%-a) ugyanis azt sem tudja, mi az a forráskód, sőt, a böngésző fogalmával sincs teljesen tisztában. ésegyébként attól, hogy egy böngésző opensource, mitől másabb? a html és egyéb szabványokat ez befolyásolja? nem.
-
moonman
titán
"az Internet a szabadság és függetlenség jegyében született"
vagy katonai célokra..."az internetre utat nyitó "kapu" sem lehet egy korrupt multicég kezében"
igen, szerintem is gusztustalan, ahogy erőltetik a Chrome-ot."A Google-t melyik iskolában oktatják, kötelezve arra, hogy a diákoknak otthoni gépükön is Google keresőt kell használni"
oké, mostantól nem használhatsz Google keresőt."A Google milyen formában irányítja a hardverpiacot"
hálistennek egyelőre minimális mértékben. az Androiddal már ebbe a buliba is beszálltak."A Google milyen formában irányítja a szoftverpiacot? Hány nagyobb cég (játékipar, egyéb multik (Adobe...stb)) okozza közvetetten azt, hogy egy célszoftver miatt magához láncol?"
mostantól nem használhatsz Google keresőt, Google Chrome-ot, Gmailt, Google Analytics-ot, és egyáltalán semmilyen Google szolgáltatást."Miért nem használsz helyette Yahoo-t? Mert nem olyan jók a keresési találatok? Erről már csak a Yahoo tehet."
miért nem használsz ingyenes OS-t? ja, hogy nem olyan jók? erről csak ők tehetnek."Linuxra nincs PhotoShop, vagy APEH-os adóbevallás program"
az elsőt talán az Adobe-tól kérdezd, abev pedig van."FÜGGETLEN cég tehet, amelyet a szabadpiac irányít, és aszerint portol, vagy nem portol Linuxra, hogy megéri-e neki pénzügyileg."
lehet, hogy még nem esett le, de minden cég pénzből él. tudom, szemét multik."MS Office (ami zárt szabványt használ, mert még csak 2003-as vagy MSO XP)"
kb. másfél éve nyílt a specifikáció.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BMW topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Villanyszerelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Elektromos autók - motorok
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest