Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Persze nem baj ha "izléses", de nem is lehet Winen opcionálisan sem beállítani hasonló animációkat mint OSX -en vagy Linuxon, ez hátrány. Szerintem be lehet úgy lőni egy ablakozót, hogy trendi legyen és használható is (én sem esek hasra tőle). Egyébként mi a gond a sötét tónussal?
-
ntomka
nagyúr
Inkább az Aeronál volt hamarabb, nem a D3D-nél.
-
Cathfaern
nagyúr
Az alapértelmezett beállításra gondoltam, amikor is ugyanúgy 1 ikon van minden azonos program példányainak, és az ikon megnyomására megnyilík az adott program, mint egy dokkolónál. Persze "hagyományosabb" módon használva már jelentős a különbség.
Nekem amúgy bal oldalt van nagy ikonokkal, widescreen monitoron oldalirányba úgyis bőven van hely
-
ntomka
nagyúr
Win7-en nekem is így van beállítva a tálca, csak lent.
Szerintem praktikusabb, ha csak akkor csoportosítja és zsugorítja őket össze, ha már elfogyott a hely.
A dokkokról meg annyit, hogy sokat kísérleteztem velük, de szerintem használhatatlanok napi szinten, tényleg csak a csilli-villi eszközei. -
zoltanz
nagyúr
Nem szégyen másolni igen, (ami nem jelenti szerintem azt, hogy utánzattá kell valminek válnia) viszont a hátrányokat is ki lehet így hagyni (mivel minden oprendszerben van). Nem azt mondom hogy a Linux tökéletes mindenkinek, de én szeretem. Én nem vagyok elájúlva a dock -tól, de mivel sokoknak tetszik biztos hasznos. (ebből a pillanatképből mondjuk nem derűl ki, hogy dock-ként is működik-e.
-
alamuszi
senior tag
Na igen ez a dokk dolog, pont ilyen hatásvadász f@szság. mint a Linux-oknál a kompiz, semmire nem jó, azon felül, hogy figyelemfelkeltő, hasznossága a 0-hoz Konvergál.
(#166) WonderCSabo:
Ez igaz, csak kinek kell profi cucc, aki ki is használja azt a szoftvert olyan szinten, ami valóban indokollja, hogy megvegye. A legtöbb user alig ért ezekhez a szoftverekhez, és épp a gimp tökéletesen sok is neki, csak a lopjunk photoshopot, mert az "profi" sokkal menőbb.
-
zoltanz
nagyúr
Azért mert áttetsző valami még nem lesz Vista, és mert a képernyő alján OSX Dock -hoz hasonló kébződmény van még nem lesz az. Persze sokan általánosítanak, valószínű nem foglalkoznak ők minden opredszerrel hanem vagy csak a Winnel vagy csak OSX -el és azt tekinik korszakalkotónak.
-
moma
őstag
tehát azt állítod, hogy semmiféle ütem változás nem volt ott a vista környékén és semmi olyasmiről nem volt szó, hogy aránylag gyorsan akkor adjanak ki valamit nem baj, ha ez az nem kerül be meg hasonlók?
szerk: áh de mindegy feladom, mert úgy se fogok ez ügyben keresgélni. win gyorsan fejlődik, linux meg lassan. csak akkor azt nem értem miért nincs már meg az a különbség mit régen, miért nem egyre csak tágul az olló...
-
moma
őstag
nem valami OS darabszábról beszéltem, hanem arról, hogy mennyi idő volt szükséges az MS nek ahhoz, hogy azt az OS-t amit az XP utódjának terveztek befejezzék (persze mindezt úgy, hogy az anno fő újdonságnak beharangozott filrendszer egyáltalán nem is jött össze). és ennyiben szerintem jogos, hogy a vista az valami SOS realese volt (mert nem lehetett tovább várni) és nem az történt, hogy elkészültek volna azzal amit akartak. és úgye az ms anyagi erőforrásait azért nem lehet összehasonlítani pl az ubuntuéval (hogy a többi linuxról ne is beszéjünk).
szóval szerintem jogos volt a megjegyzésem, hogy nem olyan szép dolog itt lassú fejlődéssel jönni.
-
-
törölt tag
naja. kitalalni valami ujat _es_ jot, nyilvan sokkal nehezebb, mint egy jol bevaltat masolni, utanozni.
valamiert szukseget erzik az ubuntusok h minel nagyobb tomegekhez juttassak el a disztrojukat, ha torik, ha szakad (nem latok bele, tehat nem tudom hol van ebben a biznisz).
ezzel lehet h nyernek ujabb felhasznalokat azok kozuk, akik igazan 'csak' felhasznalok, tehat kluttyintgatassal szeretnenek mindent megoldani.
latom es ertem a celkozonseget az ubuntunak, csak nekem nem erre van szuksegem. a gond csak az az ubi mostani hozzaallasaval, hogy a regebbi verziokkal (mondjuk a 8.04-ig) szereztek maguknak egy tabort, akik orultek annak h van egy jol frissitett, eleg egyszeruen kezelheto, de megis klasszikus linuxuk. es most ugyanez a tabor (a konzolhuszarok) allnak ertetlenul az ujitasok elott. akiknek eddig csak feltelepitett valami hozzaerto egy linuxot, azok boldogan elvoltak a netezessel, levelezessel, stb-vel es igazan nem is akartak hozza/belenyulni. esetleg azon ritka alkalmakkor kertek segitseget. viszont az uj kezelofeluletek, a sok gui batoritjak a juzereket h nyuljanak bele. hattertudas nelkul viszont nem fog menni sokminden. ebbol viszont szamukra az kovetkezik h 'ez sz@r'.en is oldschoolos unixer vagyok, de nem ereztem magam erintettnek a windowmanagerek problemajaval, mert szamomra egyertelmu h ha nem szeretem a gnome-ot v kde-t, akkor nem hasznalom. igy is eleg bosszanto h rengeteg felesleges process fut csak azert h minden plug'n'play meg automatikusan felismert, stb legyen.
lehet orulni a 10.04-nek, mert csillivilli meg biztos sok melo van benne, de be kene latni h sok otlet benne nem eredeti es ez sem jo mindenre.
ertelmetlennek tunik ez a vita. -
Namelesske
addikt
Nem olyan rossz az, hogy ingyér adják.
Meg a rendszerbetöltést is sikerült macessé tenni azzal hogy ha bekapcsolod az autologint akkor egybol az asztalra rak semmi welcome screen.
meg abban is darvinra hajaz az uj módi, hogy a cli nagy felbontásba fut.szerk:
a zárt ati drivert ne rakjátok fel mert nekem ebaszarintotta a bootképet
-
julius666
addikt
-
julius666
addikt
Habár nyilvánvalóan rosszindulatú volt a hozzászólásod, de ez bizonyletagadhatatlan lopás
Bár mind1, én igazából egy apple-szerű oprendszernek ingyé csak örülnék. Pláne hogy olyan vasat pakolok alá annyiért, amire csak a kedvem/pénztárcám tartja. Ezzel bizony akár még nagyot is hasíthatnak hosszútávon.Új arculattal és jó néhány új szolgáltatással, köztük integrált online zenebolttal
Új a közösségi oldalak és üzenetküldő alkalmazások elérését biztosító közösségi kliens. Ez – olvasható az ubuntu.hu-n – egységes, központi felületet biztosít a Facebook, a Twitter, a Flickr, az Identi.ca, a Digg, a FriendFeed vagy a Quaiku oldalakra érkezett üzeneteknek és az azokra adott válaszok megírásának.Óóóó, már tudom hogy mit hiányoltam mindig is a windózból
-
törölt tag
Ubuntu vs Apple
a Windows majmolása nem jött be, most az OS X következik. milyen eredeti.
Ez nekem is feltűnt. Már a 9.10-eshez kapcsolódó marketing is ilyen volt. Most azonban a design-t is mintha az OS X inspirálta volna.
Szerintem a brand pofozgatása helyett inkább a fejlesztésre kellett volna hangsúlyt fektetni. Az Ubuntu One, mikor utoljára próbáltam, jófórmán használhatatlan volt (nem is említhető egy súlycsoportban mondjuk a Dropbox-szal). A Software Center pedig egy vicc, mivel nem kezeli rendesen a függőségeket, így jópár programot csak feltelepíteni enged, törölni már nem. Ezen kívűl az alap programválaszték is egyre rosszabb: nincs Gimp (csak fapados F-Spot), nincs Pidgin (csak fapados Empathy) stb. Emellett romlott a testreszabhatóság is, a GDM loginképernyőt például már 9.10 alatt is csak zsonglőrködve lehetett lecserélni.
Az elegancia igen kevés. Inkább maradok a Fedoránál és várom a 13-ast
-
WonderCSabo
félisten
Hááát, azért Windowsosított linux télleg túlzás, de valóban azért jött létre, hogy a mezei (akár windowsos) user is könnyedén használja, és sztem pont jól van így. A hardcoreok szidják is, de akkor használjanak más disztrót. Bár egyrészt a szidásuk jogos a "buguntu" miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest