- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem vágom egyébként, hogy az ismert GUI L&F perek és problémák elsikkadása után kinek miért fáj az, hogy ismerős layout-tal találkozik egy másik rendszeren. Ha annyira gáz, akkor védjék le minden bitjét, aztán pereljenek.
Nekem konkrétan nem fáj, azonban valamilyen szinten az ötlettelnség és tanácstalanság bizonyítékát látom abban, hogy sok Linuxos disztribúció vagy a Windowsra, vagy az OS X-re akar hasonlítani. Szerintem amíg nem sikerül kikristályosítani egy jól körulhatárolható vizuális identitást, addig nehéz lesz kitörni. Megítélésem szerint igenis előny egy rendszer egységessége vizuális szempontból. Nem azt mondom, hogy zéróra kell csökkenteni a testreszabhatóságot (hiszen korlátozottan a Windows és az OS X is testreszabható), azonban a grafikus keretrendszerek tömkelegében, a jól meghatározott GUI-tervezési előírások hiányában, a GTK és QT alapú GUI-k összeférhetetlenségében*, igencsak csorbát szenved a felhasználói élmény.
*Elképesztő például, hogy mennyire különbözik egy egyszerű fájlmegnyitó dialógusablak egy GTK és egy QT alapú program esetében. Mindez ugyanazon a rendszeren igencsak összezavarhatja az egyszeri felhasználót.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #105 üzenetére
igen, szerintem is gáz, hogy ezeket mind át kell ugrani, amikor témát keresek. de szerencsére lehet találni szépeket is azon az oldalon.
Én nem sok szépet találtam, de ez persze ízlés kérdése.
Az üzenet lényege az lett volna, hogy a Linuxos közösség egy része szemmel láthatóan igényli az OS X-re hajazó GUI-t. Szerintem ezért lépett a Canonical is ebbe az irányba.
-
törölt tag
válasz
#40553216 #87 üzenetére
Szánalmas, hogy a legtöbb GUI-ra vonatkozó újítást az OS X inspirálja, mind Windowséknál, mind Linuxéknál.
A gnome-look.org-on is a top 20 legnépszerűbb téma között ilyenek vannak:
MacOS-X Aqua Theme 1.2.1
T-ish Pack 3.2
Leopardish 2.16
OSX-Tiger theme 0.1
Mac4Lin ver.0.4 GTK Metacity Theme -
törölt tag
válasz
#95561216 #73 üzenetére
Korábbi felismerte és használta is, usb storage-el lehet valami gond, mert pl 3g modem végre bizgerálás nélkül megy.
Most nézem, valóban alapból van benne iPhone támogatás, a GTKPod gond nélkül kezeli. Egyelőre csak zenét sikerült felmásolnom, de nekem ez is bőven elég.
-
törölt tag
Ha meg feltétlenül Ubuntu kell, akkor az LTS-eket érdemes használni, azok kiforrottabbak.
Nekem a legkevésbé sem "kell" feltétlenül Ubuntu, személy szerint mindigis Redhat párti voltam. Ha pedig már Debian vonal, akkor legyen Debian. A munkahelyén azonban az embernek általában vajmi kevés beleszólása van abba, hogy milyen rendszer fusson a gépén.
-
törölt tag
válasz
#95561216 #34 üzenetére
Tök jó, csak ipodot meg pendriveot nem ismeri fel
Pedig azt olvastam valahol, hogy az ifuse, libplist, libimediadevices stb. könyvtáraknak köszönhetően natívan támogatja az iPod, sőt az iPhone fájlrendszerét is.
Ezek szerint szó sincs ilyemiről?
Én mindezeket feltelepítettem manuálisan 9.10 alá, és sikerült is GTKPod segítségével zenéket másolnom az iPod touch-ra, de szép lenne, ha mindezek benne lennének az alap disztribúcióban.
-
törölt tag
Most meddig tart felrakni a Gimp-et, pidgin-t? 4 kattintás?
Nem azt mondtam, hogy sok időbe kerül feltelepíteni a megfelelő alkalmazásokat. Csupán megemlítettem, hogy bizonyos alapfunkciók esetében visszalépés történt.
UI: Szerintem a csilivil GUI és mindenféle közösségi alkalmazások helyett inkább a stabilitásra és a memóriahasznűlatra kéne rágyúrniuk, mert ott jócskén van mit fejlődni. A melóhelyen 9.10-est használ az egész fejlesztőcsapat, és bizony nem kevés gondunk volt ilyen téren: beragadó folyamatok, fagyások, rossz memóriagazdálkodás. Talán ha nem csak a külcsínt vennék át az OS X-től, még lehetne is belőle valami. De míg a MacBook-omat 1 év alatt nem sikerült még rendesen lefagyasztanom, az Ubuntus munkahelyi gépek esetében ez hetente egyszer előfordul legalább egyikkel.
-
törölt tag
Ubuntu vs Apple
a Windows majmolása nem jött be, most az OS X következik. milyen eredeti.
Ez nekem is feltűnt. Már a 9.10-eshez kapcsolódó marketing is ilyen volt. Most azonban a design-t is mintha az OS X inspirálta volna.
Szerintem a brand pofozgatása helyett inkább a fejlesztésre kellett volna hangsúlyt fektetni. Az Ubuntu One, mikor utoljára próbáltam, jófórmán használhatatlan volt (nem is említhető egy súlycsoportban mondjuk a Dropbox-szal). A Software Center pedig egy vicc, mivel nem kezeli rendesen a függőségeket, így jópár programot csak feltelepíteni enged, törölni már nem. Ezen kívűl az alap programválaszték is egyre rosszabb: nincs Gimp (csak fapados F-Spot), nincs Pidgin (csak fapados Empathy) stb. Emellett romlott a testreszabhatóság is, a GDM loginképernyőt például már 9.10 alatt is csak zsonglőrködve lehetett lecserélni.
Az elegancia igen kevés. Inkább maradok a Fedoránál és várom a 13-ast
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) (ELKELT)
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest