- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
alamuszi
senior tag
Na ja, jó ez a szerver cucc épp most nézem, egész kellemesen használható. Lehet, hogy ezt állítom be DHCP szervernek, mac szűréssel, egy tesztet megér, szerintem marad is.
Webszervet, fájlszerver szinten szeretik a Linuxot, nem rossz rendszer, ha nem kell vállalati AD, GPO akkor jó választás. Na meg a Desktop része is igen szuper, stabil, gyors, mist dobtam fel a VirtualBox 3.2 bétát, komoly mennyit fejlődött.(#226) Alex91:
Igen, vagy inkább igen komoly szakember is a Microsoft területen. Bérblogger. Csak megvan a véleménye, mint nekem is, de attól még nem leszek a Dell, Lenovo, HP, Toshiba, Fujitsu, Ubuntu, Microsoft bérbloggere. Ha már a bérbloggerkedésnél tartunk, almaföldön mi a helyzet?
-
alamuszi
senior tag
válasz
WonderCSabo #222 üzenetére
Ok e,beri tényező, mindig van ami nem szimpatikus, de mint szakember elismert, nagyon is, nem tudhatod, hogy másnak milyen szokásai vannal, én voltam az előadásán és szerintem teljesen normális, az ember, ott nem csinált ilyen dolgokat. Ettől még nem lesz valaki hülye, max nem szimpatikus a viselkedése.
-
-
alamuszi
senior tag
válasz
#40553216 #198 üzenetére
Ha valamit meg tudsz oldani az alsó sávon, akkor a Dokk-nak mi értelme van azon felül, hogy helyet foglal, semmi. Szerintem. Aki pedig használja a linuxát esetleg minkára, azt pedig idegesíti is a dolog. Szintén szerintem.
(#201) zoltanz :
Szerintem is felesleges ezt az OSX-hez találták ki, nem Linuxra, vagy Windows-ra. Már az OSX-en sem jött be, csak ott nem nagyon van más.(#204) zoltanz :
És ennek amúgy a magamutogatáson, meg azon felül, hogy ezt a Linux is tudja, mi értelme van? (Csak felmerült bennem.)
-
alamuszi
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #180 üzenetére
Nekem nem mert csak a helyet veszi el az asztalról, én még abból a régi NT-s, Unixos (HP-UX, Solaris) fajtából vagyok, aki a praktikusságot, ergonómiát (már ami a helyet, és használhatóságot illeti) sokkal többre tartja, mint a dokk-ot.
(#181) moonman :
Pontsan én is ebben látom a legnagyobb problémát, ez ölte meg a Unix-ot is, amíg az MS kijött egy sokkal kisebb tudású rendszerrel (DOS) ami nagyon jól futott az olcsóbb gépeken is és egységes volt, addig a Unix cégek veszekedtek, meg is lett az eredménye, a Unix majdnem hogy kihal lassan.
-
alamuszi
senior tag
Na igen ez a dokk dolog, pont ilyen hatásvadász f@szság. mint a Linux-oknál a kompiz, semmire nem jó, azon felül, hogy figyelemfelkeltő, hasznossága a 0-hoz Konvergál.
(#166) WonderCSabo:
Ez igaz, csak kinek kell profi cucc, aki ki is használja azt a szoftvert olyan szinten, ami valóban indokollja, hogy megvegye. A legtöbb user alig ért ezekhez a szoftverekhez, és épp a gimp tökéletesen sok is neki, csak a lopjunk photoshopot, mert az "profi" sokkal menőbb.
-
alamuszi
senior tag
Most konréten mire gondoltál? Apache-ra, Sambára, PureFTP-re, vagy esetleg az IPTABLES-re. Vagy arra, ha nincsenek komoly vállalati igényeid, akkor ingyen van egy rendszer ami az internetre (Opera, Firefox, Google Chrome), irodai munkára (openoffice, IBM Lotus Symphony), képszerkesztésre (gimp), Filmnézésre (mplayer, vlc), képnézegetésre, rendezésre (Picasa), Zenehallgatásra (XMMS, Audacious), fálmozgatásra, rendezésre (Krusader) TÖKÉLETESEN ALKALMAS TELJESEN INGYEN!!! Mindenféle magyar lopjunk egy két szoftvert szokás nélkül működik.
Na ja egyet sem írtak, még jó hogy ilyen tájékozott emberek is vannak itt, még a végén hülyén hallnának meg a Linux userek.
-
alamuszi
senior tag
válasz
D4rkAv3ng3r #150 üzenetére
Kisfelhasználói szinten pontosan azért használok én is Linuxot, mert nekem megfelel, a tudása. Én is feltettem a 10.04 LTS-t. Én is megvagyok vele elégedve, az ablakkezelő gombokat jobb oldalra tettem, mert az nekem jobb.
Vállalati környezetben sokat kell fejlődnie a Linux servernek, és a Linux Host-nak is. Bár a Suse Enterprise, komoly eredményeket mutatott fel, vállalati szinten.
De az is tény hogy az AD, GPO, Branch Cache, Exchange szintű szolgáltatások nem léteznek a Linux világában.
Ugyanakkor az IPTABLES, az Apache, a LAMP, vagy a Samba nagyon komoly szoftverek, zseniális konfigurálhatósággal. Vagy a HP-UX féle LVM, vagy az SCO féle terminál felépítés. -
alamuszi
senior tag
válasz
#40553216 #148 üzenetére
Ez vállalati szférára hatványozottan, igaz, már a lassan fejlődés. Otthon pedig, nekem megfelel, de aki a szokásai rabja (nem legális játékok, photoshop, office stb), annak nem biztos, hogy a Linux megfelel. Mivel sajna én tanítottam 2 évig informatikusokat, de a magyar ember, nem az, aki egykönnyen képes is váltani. Tanulni pedig mégkevésbé szeretne...
A Linux fejlődése hasrdvertámogatást nézve, valóban gyors, de elmmondod, mit kezdjek az USB 3.0-val, ha eszközök horribilis összegekbe kerülnek, valamint egyáltalán nem elterjedt, és egyszer az lesz, de most nem az. -
alamuszi
senior tag
Nem ennyire egyszerű, a helyzet. Ti most csak host-ról vagy otthoni rendszerekről beszéltek, de bizony a Microsoft nem így gondolkodik, és nem is az volt a célja, hogy bárki is azt gondolja, hogy új vagy nem új rendszert lásson a Windows-okban. Ha megkeresitek a logikát a rendszerek kiadásában, akkor nem ennyire bonyolult kitalálni a kiadások pontos dátumozását.
A Windows XP 2001-ben megjelent, és bizony ez egy egyenes ági leszármazottja, volt a Windows 2000-nek, de sokkal felhasználóbarátabb, és komoly pénzeket fordítottak abba, hogy a Usereknek a kezelhetőség, az nagyon kényelmes legyen (mert ugye a Win 2000 igencsak vállalati oprendszer volt). A Windows XP megjelenésénél az is cél volt, hogy nem csak a rendszergazdáknak, és azoknak legyen kényelmes, akik irodában használják, ha nem otthon is (nem véletlen a Home, Media center, Starter). Te mint felhasználó semmit nem vettél észre belőle, csak annyit, hogy mennyivel szebb, és jobb kezelni. Majd megjelent az SP1, aminél egy otthoni user megint semmi nagyot nem vett észre, csak annyit, hogy már megy az usb 2.0 minden gond nélkül és mindenki örül, holott, bizony vállalati szektorban komoly változások történtek, az SP2 kiadásával már komolyan képes volt használni a Windows 2003 R2 képességeit. Majd jött az SP3, ahol a mezei user, csak annyit vett észre, hogy van benn egy jobb tűzfal, és kisebb változások. Holott vállalati szektorban már csak ez az XP alkalmas kihasználni a Windows Server 2008 képességeit, a Windows Server 2008 R2-t már ez sem. Mint az új NLA, vagy a tűzfalszabályok miatt a biztonsági beállítások tömkelege, ami alkalmas a mai vállalati követelményeknek. Szóval, az, hogy van aki nem veszi észre komolyabban, hogy mi a különbség a Win XP, SP1, SP2, SP3 között, az egy dolog, de a háttérben komoly fejlesztések történtek.
A Windows Vista azért volt komoly előretörés, mivel itt kezdte alkalmazni a Microsoft azokat a komolyabb változtatásokat, amit kifejlesztettek, mint az 1 ISO-ból bootoló rendszer, a letitkosítható fájlrendszer, UAC, és egy halom olyan szolgáltatás, ami XP-ben soha nem volt. Valamint a Vista a vállalati szektorban sokkal fejlettebb, mint az XP. A Windows 7, és a Vista között ugyan komoly hasonlóság van, de ugyanakkor a Win 7 képes egyedül kihasználni a Windows Server 2008 R2 összes szolgáltatását, ami nem kevés, Már 20 konkurens smb kapcsolatot képes kezelni, ha egy központi gépnek akarsz egy kis irodába, vagy boltba tenni. Szóval nem ennyire egyszerű, az, hogy mit miért.A Linuxok pedig, fejlődnek ahogy tudnak, de azt figyelembe kell venni, hogy nincs annyi tőke mögötte, mint az MS mögött. Hogy most éppen azzal szenvedek, mert igen Én Ubuntu felhasználó vagyok, hogy az rdesktoppal hogyan tudom elérni az MS Windows Server 2008-at, amin épp be van kapcsolva az NLA, és leginkább sehogy, mert a Linux még nem támogatja.
Aztán kijöhetne végre a szamba 4, hogy kompatibilis legyen az új smb v2.0-val. -
alamuszi
senior tag
válasz
Shatterhand #120 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon jó, ettől szenvedtem, de most ez megnyugtatott kipróbáltam, és megy működik, végre nem kell a MACOSX szutyok ablakvezérlű gombjait használnom, de utáltam, mi a pláne benn nem tudom, meg azt sem, hogy mit eszik benne egy apple user, mert baromira nem praktikus Nekem.
-
alamuszi
senior tag
kb egy hónapja használom, de nekem bejön, a bal oldalra helyezett ablak gombok nagyin szar helyen vannak, nagyon szokni kell. De már a nem éles verzió is stabilabb, és gyorsabb volt, mint a 9.10.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest